Keresés

Részletes keresés

Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1394

Neked is fekete keretben jön a Filmmúzeum a tv tuner kártyával (nem a tv-vel!)?

(lásd a csatolt képet)

Filmmúzeum
Előzmény: nicko (1393)
nicko Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1393

a bibi csak ott van ezzel, hogy sok adó meg nagyon jól jön be! pl. M1, M2,sport1, sport1, rtl klub...az eurosport meg változó.

szóval nem hinném, hogy a tuner lenne rossz..

a tévén nem ilyen a TV2 képe, de ott is látható, hogy rossz a mínősége (vízszintes csíkok tömege látható) pl. az rtl klubhoz képest. Ha a pana videoval veszek fel a TV2-ről az is nézhetetlen utána...

1
Előzmény: antonio007 (1388)
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1392
Jaja az rtl nem sztereo, de mondjuk az m1, m2, duna, viasat es a cool igen, meg meg 1-2, de rendszerint ezeket nezem. Ja meg az hbo persze. Regi a tv, ugyhogy tuti csak 1 normas sztereot tud, en valamiert a nicamra eskudnek, de ha mar 2:1 aranyban a2-re voksoltok, akkor kezdek hajlani erre a feltevesre magam is :)
Előzmény: antonio007 (1387)
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1391
Hajaj tv2-n nalam szinte ott ul stabilan a ket csik, es sotetebb kepeknel nem latni az alakokat a szemcsektol. Gyalazatos, es roman.
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1390

1. A TV2 csatornán nem egy, hanem két csík vándorol felfele. :-(

2. Az EUROPA europa csatornán pedig az eredeti hang mellett (halkan) a lengyel hang hallható. :-(

Remélem mindkét jelenség javítva lesz!!!

antonio007 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1389

TV2 nem jó......itt is szar lett.

Viszintes fehér csik halványan,lentröl felfelé,ill zajos lett:(

Előzmény: antonio007 (1388)
antonio007 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1388

Nálam jó a Tv2(Köbánya),de a pc tv-tuner soha sem lesz perfekt....

Ha a tv-n is ilyen fos akkor azt  baj....Nem a panasonic javit a képen hanem a tv-tuner ront...........

Előzmény: nicko (1384)
antonio007 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1387

Most megprobállom barátságosan!

Nicam és A2 sztereo ,minden nicam sztereo,de nem minden sztereo nicam!

Ergo neked a pana tudja a nicam-ot de Megdöbbent Grundingja csak A2 és azon elvileg az rtl se sztereo. Az HBO például A2......

Előzmény: nicko (1375)
nicko Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1386

off

nem tudom mennyire vagy képben a BSG-t illetően, de amit szinkron terén elkövetett a TV2 és masterfilm az gyalázatos. :(

Előzmény: Megdobbent (1383)
nicko Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1385
M1 hangcsúszás...a vasárnap reggeli napkelténél mindig csúszik a hang.
nicko Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1384

PCTVPRO szerint is sztereo a TV2..viszont a kép borzalmas.....tévén nem jön ki ennyire a hiba. hiába no panasonic és made in uk ;)

jag
Előzmény: Megdobbent (1376)
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1383
Haho!

Nincs kizarva, hogy csak egynormas sztereot tud a tv-m, en a nicamra tippelnek, es az a2-t tartanam ujabbnak, de nem eskuszom meg egyikre sem :)

Maus: sajna - mivel irotzatosan sok filmhez gyartok szinkront /hobbibol/ - nagyon erzekeny vagyok a legkissebb csuszasra is, altalaban 1 kockanal kisebbet is eszreveszek, de azt alairom, hogy ez a lakossag meghatarozoan, dobbenetesen nagy reszet egyaltalan nem zavarja.

Nagyjabol igy vagyok a kepzajjal is, mostanaban nagyon - maniakusan - zavar, korabbi cap-eket atnezve azok is bosszantoak voltak, de akkoriban nem tunt fel :)

Lam, oregkoromra egyre igenyesebb leszek :)

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1382

Szervusz!

Kellett nekem úgy dumálnom, hogy nem nézek "előre is"?! ;-D

De az azért nem szentírás, hogy ha valamelyik kódolása NICAM lenne, akkor az nem lehet mégis nem_földi (nem analóg)...

Üdv!

Robi

Előzmény: REmekElek (1377)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1381

Nem az A2 és a NICAM a megoldás?

Azaz a Grundig csak az egyiket míg a többi mindkettőt lenyelné?

(Jellemző: csak a videó pofáját néztem, a TV-t nem kapcsoltam be..)

R

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1380

Szia (újra;-D)!

ITT kezd a dolog érdekessé válni számomra: mivel a Tények-et (felváltva az RTL Klub Híradójával) minden nap konzekvensen nézem - és NÁLAM (nálunk?!) a X. kerületben a sok (több) és általában a kép alján (alsó ötödén) jelentkező hibázás ellenére sem a nézhetőséget ennyire zavaró kép sem hangbeli hiba nem volt tapasztalható 18:28-tól egészen 18:50-ig amikor a Szomszédokra mentem átal..

A Szomszédokról jut eszembe: amit írtál 50 ms-os késleltetés (késleltetődés) tulajdonképpen nem is lenne "mérhető", mivel 25 kocka/kép esetében (film-átírás, szinkronvágás és vetítés etc. során a legjobb beállás esetén +/- 1 kocka a hibahatár.. sokszor ez sem stimmel) ugyebár +/- 40 ms (1/25 sec) jön ki "hibahatárnak".

Az igazán látható és már kissé zavaró hiba legalább 100 ms-os (0,1 másodperces), de az m1 esetében a legdurvább hibák esetén (múlt ősszel TV ügyvédje és SZomszédpk esetében) a 0,5..1,0 másodperces intervallumban késett a hanghoz képest a kép.

Mostanság (ezen a héten) pedig "átlag nézőként" úgy tapasztaltam, hogy az m1 késése nem igen látható. De ez nem jelenti azt, hogy biztos nincs hiba, csak a szuverén véleményem kis számú megfigyelés alapján...

Ami még inkább "felvillanyoz": az az érdekes tény, hogy a TV2 AD-s "átvétele" hibázik az EMKTV-nél rendesen, ennek ellenére nem csúszik a hang (ugye?!).

Ekkor pedig az m1 hibája

a) nem az AD "miatt" áll elő

b) nemis az AD-thazsnálják forrásnak az m1 esetében.

Robi

PS: kösz amit írtál amúgy, de a nem is annyira új ám n...f..i olvtársunk (én bizony legalábbis emlékszem rája), ellenben sok mindenben és igen alaposan igaza volt.

Más kérdés, hogy hogyan lesz nacionalista vita egy (na jó) nacionalista és egy (de bizony) etikai és a közösségre tekinettel lévő két vélemény ütközéséből a külső szemlélő számára... azaz gyakorlatilag az 'lett jelzőzve' aki értékért állt ki.. de mondjuk ez jellemző az Emberre (így nagy kezdőbetűvel) ;-(

Előzmény: Megdobbent (1373)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1379

Szia!

A nem megfelelő instabil minőség (TV2) miatt igen: "dögöljék meg" az EMKTV!

De azér megnéztem mán a 'tetőantennámon' is, és bizony a TV2, az RTL Klub és az m1 (kivéve a Budapest Széchenyi-hegyen álló "nagyadóról" VHF-en jövő egyet) sőt a Főnix is ;-D  bizony-lám-íme SZTEREÓ!

Robi

Előzmény: Megdobbent (1374)
nicko Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1378
na megnézem azon is, mert a pana kiírja most is a tv2-re a sztereot. Viszont jó pár adónál nem pl. a dokumentum csatornák amiket néztem most.
Előzmény: REmekElek (1377)
REmekElek Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1377

Úgy néz ki, hogy a három földisugárzású adó: m1, tv2, RTLKlub NICAM sztereóban sugározza a hangot. A szatelitekről továbbított esetekben viszont A2 sztereoval jön a műsor. Akinek a tv-tunere nem képes a NICAM hang dekódolására az csak monóban hallja. A mostani állapot ezek szerint: m1 szatelitról jön, a tv2 és az RTLKlub a földi adóról.
RE
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1376
Grundig szerint meg mindig nem az, viszont minden mas tartotta a korabbi sztereosagat :o Fene se erti... Persze tovabbra is zajos a kep, nemtom mi a fenet tudnak ezek csinalni :)
nicko Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1375
várj..akkor valami átverő progijuk is van mert a panasonic szerint most sztereo :)
Előzmény: Megdobbent (1374)
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1374
Most meg egy perce nagyjabol egyszercsak lehuztak a tv2-t, radugtak ismet, de mar nem sztereo, szal szerintem most epp a levegobol halaszott verziot adjak :) Tenyleg dolgoznak :>
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1373
Tegnap a tenyeket nem tudtam nezni az emktv remek halozatan: amikor nem a hang klittyegett, akkor nagyobb pixelek voltak, mint az emberek a kepen... De orulok am nekik, nyilvan maceras levegobol halaszni a sugarzott jelet :>
Kcsita Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1372
Ez volt tegnap reegl is a Mokka alatt. Érdekes volt. De kezdem megszokni, hogy ez EMKTV.
Előzmény: REmekElek (1370)
nicko Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1371

meg a kép kimerevedése pár mp-re...

no de nem bántani őket "dolgoznak a hiba kijavításán" :p

Előzmény: REmekElek (1370)
REmekElek Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1370

Az EMKTV újítása a hangnélküli TV2. Legalább is Kispesten.
RE
magyarfilm Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1369
A magyar kábelpiacra is betör az erdélyi milliárdos
http://www.mfor.hu/cikk.php?article=25002&pat=11
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1368
Szia Maus!

Sajna nincs egy csopp tapasztalatom sem, de neha egzakt es konzekvens -0.05 masodpercnek tunik a csuszas, es meglepne - bar nem birok valos elmenyekkel -, ha egy profi digitalis kutyun ne lenne valami delayer allitasi lehetoseg (kulonosen erre a kesleltetos elvarasra).

Ha nincs, akkor most helyben fogjunk ossze es teljesen jol alkossuk meg :)

Amugy az osszes tobbiek meg tenyleg ne gondoljak mar komolyan, hogy idejonnek nagygarral, es itteni elso postjukent kiosztanak minket, hat milyen szep lenne mar, hogy besetalok az otp-be, es maris en adom a befektetesi tanacsokat a banknak, mert _szerintem_ massal foglalkoznak, mint amire _en_ gondolok.

Hatrabb az agarakkal gyerkocok, vagy mostazonnal rohanni a moderatorhoz, hogy jajj, bemegyek egy topicra eletemben eloszor, es ezek az en topictarsaim nem azt csinaljak, amit elvarok, hat mi megy mar itt...

Vagy igen skacok: OTT A HOMAR, ODA IRJATOK :PPP

Meghogy idejonni fenyegetozni, eszem megall....

Ha barmelyikotok is valaha olvasta volna ezt a topicot eles szemmel es friss elmevel rogton felfigyelt volna egy bizonyos ciklikus kitero pici offtopicolasra, amit magam is emlitettem nehany posttal lejjebb, de ok neeeeem, nekikaztan online infot, de mostazonnal :P

Ahaha, sicc :>
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1367

Szia!

"De a hangcsuszashoz azert par szot: ha profi eszkozeik vannak, akkor az akar a hibas kozponti hangcsuszast is kijavithatnak _nekunk_ egy egyszeru audio delay allitassal, es buszken mondhatnak: mi kijavitjuk a sugarzott hibat is, ugyfeleink erdekeben. Nem teszik. Zavaro es idegesito, elvezhetetlen."

Én vagyok tudatlan vagy lemaradtam csak valamiről? Valaki beazonosította a hibahelyet, miszerint a "központi rendszer" hibázik? Jelezném továbbá, hogy nem minden esetben és időben és főleg nem mindig ugyanannyival csúszik az a k..a kép a hanghoz képest. Azaz ugyanmá'mihez képest kellene késleltetni és mennyit és mikor?

Aza k..a bajom rendszertechnikailag a digitális átviteli rendszerekkel, hogy tudtommal arra nem dolgoztak ki ajánlást (sem), hogy a köznépi digitális sugárzás hang-kép időbeli "fázis" viszonyait hogy lehetne egzaktul egyáltalán mérni! Nem szakirodalom alapján írom: ha lenne, akkor legalább a digitálisan előállított források (pl. M-ATV) esetében speciális, a szinkronitás mérésére alkalmas mérőjelet adnának (éjjelente).

A legbarátiabban javaslom, menj be vagy telefonálj be és keresd meg Rozsnyait, hiszen láthatóan sokkal több (gyakorlati) tapasztalatod  van a témában mint pl. nekem és biztos vagyok abban, hogy több szem többet lát alapon hamarabb lesz minden jobb.

Robi

Előzmény: Megdobbent (1357)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1366

[OFF] Küldj egyet postán + 2 lövedéket (egy, plusz egy hibázás esetére) ;-D [ON]

Előzmény: nicko (1356)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1365

Szervusz, kedves n...f..i!

És kedves 1191, főleg pedig: kedves Mumu!

Ezúton kérek Mindenkitől elnézést, hogy egy naív célért vitába mertem szállni összesen egy (na jó: két) emberrel. Elnézést kérek Mindenkitől továbbá, akik - ezek szerint - szívesen azonosulnak egy (szerintem) méltatlan szinttel....

A személyes vitáért részemről a felesleges, nem ide valónak minősített mivoltja és az okozott megterhelés miatt is elnézéseteket kérem.

Részemről haragról soha nem volt szó (elkeseredéséről az emberi butaság láttán inkább). Privátban pedig bármikor lehetne folytatni, e-mail címem publikus - és aki eddig akart, az meg is keresett (de házhoz lófaszért nem megyek ;-D)!

Azt azonban vitatom (!), hogy n...f..i szerint "kb. egy hete, magáról a szolgáltatásról normális beszámolt még nem olvastam". Azt sem tudom persze, hogy lehetne vagdalkozni szakszavakkal... de szeretem ha objektíven minősítenek ;-D

Több esetben igyekeztem szakmai (szolgáltatási és műszaki egyaránt) oldalról is megközelíteni a kérdéseket.

Ha nem ért valaki valamit és megkérdez(ne), igyekeznék válaszolni. A mostani kritikában azonban általában kaptam a pofámra - szívesen látnám milyen speciális kifejezéseket használtam, melyeket nem lehet érteni?!

Biztos vagyok abban: n...f..i ki objektíven kritizált, és okkal, nyilván elolvasta a topikot. Így nyilván így ismerheti az ügyvezetők lsitáját és persze legalább ismerheti az EMKTV nyilatkozatait 1-2 évvel korábban rendszeresen szignáló Nagypál Endre ügyvezető nevét onnan is (és annak utána akadt ki pont Nagypál Bandi "idézgetésén" miattam. Mondjuk ugyanezt magánban is megkérdezhette volna (ekkor talán nem kellett volna ismertelenül is táplált ellenszenvét (?!) kritikává átlányegíteni ;-D). Rozsnyai István EMKTV főmérnök nevét pedig több esetben, ugyanígy: titulusát megemlítve, használtam fel és nyilván az EMKTV központi számain elérhető munkaidőben. (Én e-mail-ben fordulok hozzá ha kell nagyon...)

A jelenleg "publikáló" ügyvezető nevét talán nem kell külön leírjam. (Na jó! Sárai Endre, aki nem Bandi ;-D)

És "gyengébbek kedvéért ;-D" egy-két szakmai "rizsa" kifejtése, hogy

ne érjen több (jogtalan) kritika:

- központi fejállomás:  jelenleg a Váci úti címen foglal helyet, itt található ismerteteim szerint az összes kül- és beltéri, az energia-ellátás (akkumulátorok/szünetmentesek) és a központi ügyfélszolgálat etc. etc.

//- (etc.: et cetera=stb.) ;-D//

- optikai szakasz: a központi fejállomás és az általam nem ismert egyéb "leágazási pontok" közötti 'igen szélessávú', kétirányú kapcsolat fizikai közege: az internet és a KTV (gyk: Kábel TéVé) is ezen "megy át" a városon.

Tudtommal jelenleg is zajlik a "nód"-ok bővítése, azaz azoknak a pontoknak a (számszerű) növelése, ahol közvetlenül az optikai (gericn)vezetékre csatlakoztatják az egyes (és értelemszerűen egyre kisebb számú) ún. ház-hálózatot.

- koax szakaszok: a nem optikai szakaszok, azaz tipikusan tetőtereken futó vastag fekete többes árnyékolású, kis-csillapítású (azaz hosszú szakaszon sem romlik a jelszint és nem is ingadozik a teljes sávon a jelszint) valamint a házak között átküldött hasonló légkábelek, esetleg alagsorokban vagy pincékben is vezethetnek. Tipikusan egy kisebb (néhány vagy néhány tucat) lépcsőház elátására szolgálnak az optikai leágazás és a ház-erősítők között.

- vonalerősítők: a koax szakaszokat is adott távolságon belül (vagy további leágazások miatt) erősíteni (illeszteni) kell, hogy az egymástól akár kilóméteres távolságban (kábelhossz) lévő további szakaszok (lásd házerősítő) megfelelő minőségű jeleket kapjon. Internetes visszirányú ügyekhez még ennyire sem értek, de szvsz itt az erősítők visszafelé is dolgoznak (hogy ne a koax-modemnek kelljen lehetetlenül nagy jeleket beadni a PC mellett ;-D)

- házerőstők: a házakban x számú előfizető (házhálózat) közvetlen kiszolgálását végző erősítők

- elosztódoboz (ház): itt foglal helyet (általában) a házerősítő, a különféle szűrők és elosztók a porgramcsomagokhoz (jelenleg).

- házhálózat: az elosztó szekrény és a lakások közötti immár (és általában) egyedi kábelezés.

- csillagpont: helytelenül így nevezik az elosztódobozból "megtáplált" (ellátott) előfizetők független lekapcsolását és programcsomag-kiválasztását lehetővé tevő megoldást (az utóbbi 3 kifejezés kapssán leírtak összessége). Helyesn a csillagpont egy speciális kábelezési megoldás, mely minden lakásban - függetlenül a kábel hoszsától - ugyanazt a jelszintet adja, tehát jól megépített valódi csillagpont esetében elég lenne egyetlen vételi helyen megfelelően beszabályozni a jelszintet.

- szűrők: a csomagok kialakítására használt, az adott sávokat áteresztő vagy pl. egy adott programhelyet át nem eresztő (pl. HBO-kiszűrése) szűrők alakítják ki a jelenlegi 3+1 féle programkiosztást (a + a HBO). A pontos megvalósítást nem ismerem, én is csak akkor láttam, és csak innen sejtem, amikor szerelték és amikor szerelik néha...

De tessék bátran továbbiakat is kérdezni, igyekszem minden konkrét kérdésre megfelelő választ adni! Nekem most több felmerülhető szakszó, melyet az elmúlt hónapokban akár használtam és magyarázatra szorulna, nem jut eszembe.

Néhány "puhább" ügyről EMKTV-vel kapcsolatban:

-  EMKTV ÁSzF: megítélésem szerint olyan mértékben borzadályos és nem csupán a szövegezése, de a tartalma is, hogy még nekem, jogszerető és "műkedvelő jogász" embernek is egyrészt gondot okoz (!), másrészt effektíyve hányingerem van tőle.

Ezért aztán nem véletlenül nem estem abba ahibába (Sic!), hogy az ÁSzF taglalását vagy akármely "célérték" teljesítését vagy nem teljesítését szóba is hozzam akár.

[Korábban a hibák kiemelésére tettem kísérleteket, de szvsz akkor is elvesztem a rengetegben, mivel a szöveg 80%-ban vagy felesleges vagy nem igaz vagy egyszerűen baromság - illetve a hírközlési jogszabályokból (pl. Eht és környezete) majdnem szó szerint kiemelt felesleges szöveg. Felesleges, mert a tv. vagy rendeletek szabályozzák a kérdéet és mert kifejezetten rontják az ÁSzF érthetőségét, sőt alkalmazhatóságát)

Ha nagyon sok plusz energiám lesz nekiesem még, addig csak nagyon sürgető részleteket vagyok hajlandó (!) megnézni benne...

- EMKTV ügyfélszolgálatok: kinek a pap, kinek a papné - és persze: "amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten!" (még akkor is ha elvileg annak kell előre köszönni, aki szolgáltat vö. kereskedők)

Nem hiszem, hogy az átlagos magyar minőség alatt lennének, de szvsz ha nem elégedett velük valaki, menjen "egy emelettel" feljebb reklamálni. Ha meg ott sem megy a dolog, inkább szídjuk őket (Nagypál

Kedves n...f..i!

"(..) nem érdekel a Nagypál Bandi és a többi mikimaushaver, nem érdekelnek mikimaus százoldalas locsogásai melyeknek a témához alig van köze, engem egy érdekel, hogy a pénzemért az ÁSZFben meghatározottak szerint megkapjam az EMKTV szolgáltatását(ami 90%ban megvan) és ha nagyobb gond van arról itt értesülhessek. Mert szerintem erre van ez a topik. "

Ezzel kapcsolatban csak pár rövid kérdés:

- miért hiszed, hogy akit én mint "célpontot" a reklamációkhoz idecitálok, az eleve haver is?

- már hogyne érdekelne Nagypál Bandi és a többi EMKTV-s főnök, amikor ŐK felelnek azért a hiányolt 10%-ért?!

- ugye, a amostani "írásom" is locsogás?!

- KOMOLYAN gondolod, hogy itt "valósidőben" szerezhetsz infót arról, hogy milyen (helyi) elszállás vagy "bibi" van? Nem valósidőben pedig a hibákról nem igen lehet elméleti sík nélkül beszélni (az a locsogás ugyanis!) Persze lehet "csak keseregni", de abban nem értem, mi lehet a jó?

Üdvözöl

Maus Róbert

Előzmény: n...f..i (1360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!