Szervusz, kedves n...f..i!
És kedves 1191, főleg pedig: kedves Mumu!
Ezúton kérek Mindenkitől elnézést, hogy egy naív célért vitába mertem szállni összesen egy (na jó: két) emberrel. Elnézést kérek Mindenkitől továbbá, akik - ezek szerint - szívesen azonosulnak egy (szerintem) méltatlan szinttel....
A személyes vitáért részemről a felesleges, nem ide valónak minősített mivoltja és az okozott megterhelés miatt is elnézéseteket kérem.
Részemről haragról soha nem volt szó (elkeseredéséről az emberi butaság láttán inkább). Privátban pedig bármikor lehetne folytatni, e-mail címem publikus - és aki eddig akart, az meg is keresett (de házhoz lófaszért nem megyek ;-D)!
Azt azonban vitatom (!), hogy n...f..i szerint "kb. egy hete, magáról a szolgáltatásról normális beszámolt még nem olvastam". Azt sem tudom persze, hogy lehetne vagdalkozni szakszavakkal... de szeretem ha objektíven minősítenek ;-D
Több esetben igyekeztem szakmai (szolgáltatási és műszaki egyaránt) oldalról is megközelíteni a kérdéseket.
Ha nem ért valaki valamit és megkérdez(ne), igyekeznék válaszolni. A mostani kritikában azonban általában kaptam a pofámra - szívesen látnám milyen speciális kifejezéseket használtam, melyeket nem lehet érteni?!
Biztos vagyok abban: n...f..i ki objektíven kritizált, és okkal, nyilván elolvasta a topikot. Így nyilván így ismerheti az ügyvezetők lsitáját és persze legalább ismerheti az EMKTV nyilatkozatait 1-2 évvel korábban rendszeresen szignáló Nagypál Endre ügyvezető nevét onnan is (és annak utána akadt ki pont Nagypál Bandi "idézgetésén" miattam. Mondjuk ugyanezt magánban is megkérdezhette volna (ekkor talán nem kellett volna ismertelenül is táplált ellenszenvét (?!) kritikává átlányegíteni ;-D). Rozsnyai István EMKTV főmérnök nevét pedig több esetben, ugyanígy: titulusát megemlítve, használtam fel és nyilván az EMKTV központi számain elérhető munkaidőben. (Én e-mail-ben fordulok hozzá ha kell nagyon...)
A jelenleg "publikáló" ügyvezető nevét talán nem kell külön leírjam. (Na jó! Sárai Endre, aki nem Bandi ;-D)
És "gyengébbek kedvéért ;-D" egy-két szakmai "rizsa" kifejtése, hogy
ne érjen több (jogtalan) kritika:
- központi fejállomás: jelenleg a Váci úti címen foglal helyet, itt található ismerteteim szerint az összes kül- és beltéri, az energia-ellátás (akkumulátorok/szünetmentesek) és a központi ügyfélszolgálat etc. etc.
//- (etc.: et cetera=stb.) ;-D//
- optikai szakasz: a központi fejállomás és az általam nem ismert egyéb "leágazási pontok" közötti 'igen szélessávú', kétirányú kapcsolat fizikai közege: az internet és a KTV (gyk: Kábel TéVé) is ezen "megy át" a városon.
Tudtommal jelenleg is zajlik a "nód"-ok bővítése, azaz azoknak a pontoknak a (számszerű) növelése, ahol közvetlenül az optikai (gericn)vezetékre csatlakoztatják az egyes (és értelemszerűen egyre kisebb számú) ún. ház-hálózatot.
- koax szakaszok: a nem optikai szakaszok, azaz tipikusan tetőtereken futó vastag fekete többes árnyékolású, kis-csillapítású (azaz hosszú szakaszon sem romlik a jelszint és nem is ingadozik a teljes sávon a jelszint) valamint a házak között átküldött hasonló légkábelek, esetleg alagsorokban vagy pincékben is vezethetnek. Tipikusan egy kisebb (néhány vagy néhány tucat) lépcsőház elátására szolgálnak az optikai leágazás és a ház-erősítők között.
- vonalerősítők: a koax szakaszokat is adott távolságon belül (vagy további leágazások miatt) erősíteni (illeszteni) kell, hogy az egymástól akár kilóméteres távolságban (kábelhossz) lévő további szakaszok (lásd házerősítő) megfelelő minőségű jeleket kapjon. Internetes visszirányú ügyekhez még ennyire sem értek, de szvsz itt az erősítők visszafelé is dolgoznak (hogy ne a koax-modemnek kelljen lehetetlenül nagy jeleket beadni a PC mellett ;-D)
- házerőstők: a házakban x számú előfizető (házhálózat) közvetlen kiszolgálását végző erősítők
- elosztódoboz (ház): itt foglal helyet (általában) a házerősítő, a különféle szűrők és elosztók a porgramcsomagokhoz (jelenleg).
- házhálózat: az elosztó szekrény és a lakások közötti immár (és általában) egyedi kábelezés.
- csillagpont: helytelenül így nevezik az elosztódobozból "megtáplált" (ellátott) előfizetők független lekapcsolását és programcsomag-kiválasztását lehetővé tevő megoldást (az utóbbi 3 kifejezés kapssán leírtak összessége). Helyesn a csillagpont egy speciális kábelezési megoldás, mely minden lakásban - függetlenül a kábel hoszsától - ugyanazt a jelszintet adja, tehát jól megépített valódi csillagpont esetében elég lenne egyetlen vételi helyen megfelelően beszabályozni a jelszintet.
- szűrők: a csomagok kialakítására használt, az adott sávokat áteresztő vagy pl. egy adott programhelyet át nem eresztő (pl. HBO-kiszűrése) szűrők alakítják ki a jelenlegi 3+1 féle programkiosztást (a + a HBO). A pontos megvalósítást nem ismerem, én is csak akkor láttam, és csak innen sejtem, amikor szerelték és amikor szerelik néha...
De tessék bátran továbbiakat is kérdezni, igyekszem minden konkrét kérdésre megfelelő választ adni! Nekem most több felmerülhető szakszó, melyet az elmúlt hónapokban akár használtam és magyarázatra szorulna, nem jut eszembe.
Néhány "puhább" ügyről EMKTV-vel kapcsolatban:
- EMKTV ÁSzF: megítélésem szerint olyan mértékben borzadályos és nem csupán a szövegezése, de a tartalma is, hogy még nekem, jogszerető és "műkedvelő jogász" embernek is egyrészt gondot okoz (!), másrészt effektíyve hányingerem van tőle.
Ezért aztán nem véletlenül nem estem abba ahibába (Sic!), hogy az ÁSzF taglalását vagy akármely "célérték" teljesítését vagy nem teljesítését szóba is hozzam akár.
[Korábban a hibák kiemelésére tettem kísérleteket, de szvsz akkor is elvesztem a rengetegben, mivel a szöveg 80%-ban vagy felesleges vagy nem igaz vagy egyszerűen baromság - illetve a hírközlési jogszabályokból (pl. Eht és környezete) majdnem szó szerint kiemelt felesleges szöveg. Felesleges, mert a tv. vagy rendeletek szabályozzák a kérdéet és mert kifejezetten rontják az ÁSzF érthetőségét, sőt alkalmazhatóságát)
Ha nagyon sok plusz energiám lesz nekiesem még, addig csak nagyon sürgető részleteket vagyok hajlandó (!) megnézni benne...
- EMKTV ügyfélszolgálatok: kinek a pap, kinek a papné - és persze: "amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten!" (még akkor is ha elvileg annak kell előre köszönni, aki szolgáltat vö. kereskedők)
Nem hiszem, hogy az átlagos magyar minőség alatt lennének, de szvsz ha nem elégedett velük valaki, menjen "egy emelettel" feljebb reklamálni. Ha meg ott sem megy a dolog, inkább szídjuk őket (Nagypál
Kedves n...f..i!
"(..) nem érdekel a Nagypál Bandi és a többi mikimaushaver, nem érdekelnek mikimaus százoldalas locsogásai melyeknek a témához alig van köze, engem egy érdekel, hogy a pénzemért az ÁSZFben meghatározottak szerint megkapjam az EMKTV szolgáltatását(ami 90%ban megvan) és ha nagyobb gond van arról itt értesülhessek. Mert szerintem erre van ez a topik. "
Ezzel kapcsolatban csak pár rövid kérdés:
- miért hiszed, hogy akit én mint "célpontot" a reklamációkhoz idecitálok, az eleve haver is?
- már hogyne érdekelne Nagypál Bandi és a többi EMKTV-s főnök, amikor ŐK felelnek azért a hiányolt 10%-ért?!
- ugye, a amostani "írásom" is locsogás?!
- KOMOLYAN gondolod, hogy itt "valósidőben" szerezhetsz infót arról, hogy milyen (helyi) elszállás vagy "bibi" van? Nem valósidőben pedig a hibákról nem igen lehet elméleti sík nélkül beszélni (az a locsogás ugyanis!) Persze lehet "csak keseregni", de abban nem értem, mi lehet a jó?
Üdvözöl
Maus Róbert