Különben az élet megalkuvások sora ha erre gondolsz Premecz ur, és hála a te Istenednek hogy te csak általad értékesnek tartott utokornak fennmaradó, maradandó zenét játszhatsz , és nincs az a pénz amiért az elveidet feladva sz@r együttesekben sz@r zenét játszanál. No ez sem lenne egy utolsó "kereskedöi vaker"
A szeretgetös dumámat /még ha neked nyálasnak is tünik/ pedig halál komolyan gondolom, mert a hangszerek gyüjtése nekem hobby /nagyfiuk drága játékai/ nem ez a megélhetési forrásom,de ezt te is tudod....
Kedves Ráhel ez a világ rég nem értékekröl szól szerintem,ebben a világban mindennek, és mindenkinek van ára, de értéke ??? Az ár és az érték nagyon sokszor
köszönö viszonyban sincsenek egymással. Ha a hammond orgonákat nézed technikailag pl a B3,C3, A100 viszonylatában, saját megitélésem szerint az A100
nak kéne a legdrágábbnak lennie, mert az tartalmaz saját erösitöt, zengetö egységet stb , és nagyon szép mives korpuszu konzol orgonák gyártodtak ezen tipusban . De nem a B3 lett az eladási árak gyöztese, pedig szerintem otrombáb, viszont kétségtelen szinpadon jobban mutat hogy látszik az elöadó lába /pláne ha hölgy az illetö, és ha az a láb még szép is/ az azért sokat dob . Öszintén Rhoda Scott70es évek beli miniszoknyás felvételeit szivesebben nézegetem mint a mostani
nadrágosat...
Az RT3 a D, E, H sorozatok egy sokkal magasabb tudás szintet képviselnek mint
az elöbb emlitettek de áraik messze lemaradnak Ez a technikai másság miatt idegenkednek tölük mert másként , másképpen szólnak, de ezt minimális vissza" hülyitéssel" lehet orvosolni , de szerintem nem érdemes..
Saját véleményem az hogy az L100 szóljon L100-ul , az e100 pedig e100-ul
a krumplives meg legyen krumplileves /huu ezt lehet hogy nem én találtam
ki/
Szóval szerintem az a jó Hammond ami érdek nélkül tetszik /ezt sem én talátam ki!!/ akivel együtt tudsz élni /fontos, megtudod simogatni, szeretgetni, imádni tudod/ és inspirálni tud , ez sokszor nagyon sok mindentöl függ...
Már régóta figyelem a vacsoracsata főcímzenéjét. Valakinek nincs meg esetleg, vagy nem szedte le valaki? Érdekelne valamilyen lejátszható formátumban. Esetleg, ha lenne valaki olyan jó:-)
Én volnék az xb 2. nek a tulajdonosa. Mostanában jöttem rá, hogy itt szoktál írogatni, én meg szoktam olvasgatni amit írsz, meg sokan mások. Sokat lehet tanulni belőle. Érdeklődnék,hogy sikerül e valamit csinálni a kis Hammondal. Üdv
a vb-megnyitón láttam a JUanes nevű produkciót, ahol gyönyörű hammond hangot kevertek az élő műsor közvetítői egy nord c2+leslie(talán 760, nem láttam) kombóból. amúgy az egész megnyitó elég színvonalas volt, így külön örültem, hogy ráadásul ontopic. az idei nyári fesztiválszezonban többször is ki fogom próbálni az electro3+760 kombót, mégpedig 4 csatornás felállással: nord Left(orgona) splittelve megy a leslibe(2 felső miksi), illetve a száraz vonal DI boxba, illetve nord Right-on jönnek az offtopic hangszínek. balatonsoundon, volton, hegyalján, szigeten és nagyobb feszteken ez lesz, ha beválik!
Némi segítségre lenne szükségem. A B3-as scanner vibrato delay line-jához tartozó induktivitásoknak (L1,L2...) mekkora az értéke (H, mH), ha tudja valaki, mert semelyik rajzon meg service manual- ban nem találtam erre vonatkozóan adatokat, csak a kondikról.
Kotyavetye régies kifejezés ami a/a mai napig is igaz/ "hadizsákmány" töredék értéken való értékesitését jelenti , ezeréves hagyományai van az áron alul
való értékesitésnek hazánkban , ha csak egy napilapot a kezedbe veszel, szép példáit láthatod...
Tisztelettel, itt lenne nálam eladó 2db mint irtam , és ezen szerkezet érdekessége hogy a csövet olajjal szükségeltetik feltölteni üzemszerü használatkor, ha valakit
Az E100 hol lenne helyileg ?Én nekem volt ez a typ, nagyon szerettem mig kint eltem Nemetországban sajnos nem hoztam magammal amikor haza telepultem . Nagy orommel olvasom azt is hogy komoly hammondos elet van az orszagban
Csak mégy egy pár gondolat engedtessék meg nekem, aztán tényleg mindenki azt csinál amit akar.
Nem értem, hogy miért probléma más elérhető, esetleg olcsóbb és működő képes alternatívát kínálni valakinek aki nem szakért bizonyos dolgokhoz. Ráadásul lehet, hogy pont nem Jensen V21-hez szeretné illeszteni a tölcséreit, és akkor már be is dőlt az elméleted az eredeti, de valamiért kibontott alkatrészek használatáról.
Más. "Tisztelettel csak annyi az észrevételem hogy a csapágy belsö mérete 21,2 és 21,35 mm között változik /USA AS szabvány/"
Valamikor régen tanultam az ilyen "szivacs csapágyak" gyártási technológiáját. Köszörült ezred milliméter pontos szerszámokba préselik bele a megfelelő méretű (pár tized milliméter átmérőjű) bronz golyócskákat. Még a legjobb indulattal sem lehet két csapágy persely között 0.15mm tűrés, mert akkor az egyik vagy pont jó, vagy szorul a tengelyen, a másik meg lötyög. Szóval valamelyik nem jó.....
Kedves Miklós "szakis" öntudatoddal nem tudok mit kezdeni,nem tartom fejlödő képesnek és megpróbálok továbbiakban nem reflektálni az általad felvetett problémákra, leirt dolgaidra ...
Ugy is egyre kevesebbet olvasok internetet, mert nekem az a véleményem
aki mindent elolvas, nem biztos hogy többet fog tudni a világról mint aki nem olvas el semmit, tele van az internet szándékos dezinformációval, és a dolgokat ugy is meg kell élni.
Továbbra is filozofiám marad , láss ne csak nézz /Bródy/ mérj , mérlegelj, és gondolkozz ..
"Tisztelettel csak annyi az észrevételem hogy a csapágy belsö mérete 21,2 és 21,35 mm között változik /USA AS szabvány/ 25,4 hossz és 1mm vastagság tehát collban álmodott a tervezöje, ugyhogy csapágyboltba nehezen fogod megkapni, miért nem jók szerintem az ugynevezett komponens müanyagok, a bonomit, danamit ?"
A collos méretek csak irányadóak. Egy kopott eredeti csapágyhoz új tengelyt kellett esztergálnom, miután a perselyt felszabályoztam. Azóta is kifogástalanul működik. Más. A műanyag csapágy perselyeket egyáltalán nem kell lenézni. Emlékeim szerint akár 20 tonnás terhelést is kibírnak huzamosabban komolyabb sérülés nélkül is megfelelő kenés mellett. Elkerülte a figyelmed, hogy a csapágy persely külső felére gondoltam alumínium helyett. Az meg, hogy kiverődik a lezli motor dinamikus erejének változásától, egyszerűen a röhögő görcs kapott el. Sajnálom, hogy ilyen személyeskedőre kellett vennem a figurát, de komolyan sértett, hogy ennyire hülyének nézel. Egyébként nincs harag!:-)
Tisztelettel csak annyi az észrevételem hogy a csapágy belsö mérete 21,2 és 21,35 mm között változik /USA AS szabvány/ 25,4 hossz és 1mm vastagság tehát collban álmodott a tervezöje, ugyhogy csapágyboltba nehezen fogod megkapni, miért nem jók szerintem az ugynevezett komponens müanyagok, a bonomit, danamit ?
mert méretet változtat /párolog/ és másik hogy a a tölcsért lefogó csavarok
"kimozognak" dinamikus terhelés /leállás ,inditás/ hatására. Az ugy nevezett
"textil" bakaeliteken lehet elgondolkodni, de gondolom a tervezök amikor ezt készitették akkor olyan hülyeségekkel is foglakoztak hogy inercia, meg dilatáció.
A" Japán Hammond" tölcsér amit ajánlottál a kollegának / itt van nálam 2 darab/
kisebb 30mm-rel a teljes hossza , és a tőlcsér szája nem 96mm, hanem 80mm
gondolom a léptetömotor miatt , a tölcsérnek minnél kisebb legyen a "tehetetlensége" A csapágyat, és a tölcsért pedig illeszteni kell AS szabvány /ahogy sikerül/ ezért van a leszurás a peremen
ennyi
Más
Ha valakit érdekel lenne 2darab 120-as zengetöegyég eladó amiröl Zsolt itt
ir, ennek az a érdekessége hogy a rugok olajban laknak és az akadályozza
meg a hangszórókról ,kivülröl zajokat szedjen össze a rugó És hozzá egy PR40-es
üres hangláda, melybe pont jó.
És végül
Hön szeretet E100-mat "kiturta" egy C3 -as ,nem szép dolog de az evolució már csak ilyen. A leslie is rettegve várja sorsát