Keresés

Részletes keresés

morte Creative Commons License 2004.09.08 0 0 326
Nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt..., ha nem talán örülni fogtok neki.

www.iespana.es/putoweb/Thai/K1.htm
_Szlejer_ Creative Commons License 2004.09.07 0 0 325

Azt kell mondjam, hogy SEMMIT nem tudtok az IGAZI harcosokról és küzdősportokról, a véres utcai küzdelmekről, amíg nem láttátok EZT!

 

Brutális videó
petn Creative Commons License 2004.09.06 0 0 324
te jössz ökölel én fegyverrel:-))
harpet Creative Commons License 2004.09.06 0 0 323

Az ökölvívás az egyik legjobb stílus az utcán, mert aránylag egyszerű, gyors és agresszív. Egy jó bokszolót nagyon nehéz megverni.

A box ezenkívül a legkeményebb stílusok kéz alapja a muay thay mellett (K1, mma). Szóval aki jól akar tudni ütni, az tanuljon boxot.

Előzmény: Törölt nick (318)
yoodaa Creative Commons License 2004.08.27 0 0 322

Sziasztok

tudnátok mondani pankráció edzőtermet bp-n????????????????????

Bandi-T Creative Commons License 2004.08.27 0 0 321
<off>
Libidoll,

Néhány napja nem működött az itt olvasható email-címed. Küldj nekem egy mailt valamelyik működő címeddel. Danke.
</off>
Előzmény: Törölt nick (320)
morte Creative Commons License 2004.08.25 0 0 319
Szerintem az "átlag" esetek túlnyomó részében hatékony. A baj több támadó esetén és földrekerüléskor kezdődik...
De rengetg minden függ a konkrét szitutól; a védekező mennyire tud kemény és agresszív lenni, stb...
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.25 0 0 318

Hi.

Szerintetek az ökölvívás mennyire hatékony az utcán?

harpet Creative Commons License 2004.06.15 0 0 317
Úgy érzem több dologra is reflektálnom kell.
Egyetértek kis edével és a többiekkel abban, hogy halott ember vagy, ha több ellenfelet ring/ketrec technikával akarsz harcképtelenné tenni. A legjobb tényleg az, elmenekülsz, és túlélsz, ahogy tudsz, egymás elé terelve őket, hogy egymást akadályozzák. Bár szerintem ez is erősen edzőterem szagú, de annál jobban természetesen (épeszű ember) nem tud készülni az efféle helyzetekre.
Rigor! Szerintem egyáltalán nem írtál hülyeséget, sőt. Sok esetben egyszerűen lekerülsz a földre, és akkor már késő, fel kell, hogfy légy készülve valamilyen szinten földharcból. Szerintem egyenesen arra kell törekedni, hogy guard-szerű pozícióba kerülj, mert így a másik testével véded magad a többi támadó ellen, nem érhet felülről támadás. (Láttam már kocsmában olyat, hogy a hülyegyerek a saját haverját ütötte le egy bárszékkel, amikor az a földön bunyózott a közös ellenséggel.) Mi gyakorlunk olyankat is, hogy a hátadon (persze kicsit oldalasan, hogy a gerinced ne nagyon érjen le) a lábaddal bicikliző mozdulatokat csinálsz, csak nem fel-le, hanem oldalra. Szerintem működik, és nagyon megközelíthetetlenné tesz, meg ha valaki közel megy, akkor (minimális) esélyed van arra is, hogy bekulcsold a lábát. A másik technika, amit erre a helyzetre tanultunk, az a földről fejbe, vagy combra/térdre rúgás. Ez most nindszsáásan hangzik, de nem az. A lényeg, hogy a hátadon fekve váratlanul felemelkedsz először pókállásba, aztán tovább lendülsz, és mondjuk a jobb lábadra és jobb kezedre támaszkodva, a bal kezeddel az egyensúlyt tartva a bal lábaddal a csípő lehető legbmagasabbra emelésével és természetesebn beleforgatásával megrúgod a másikat. Szerintem használható, mert van benne erő, és senki nem számít rá.
De a legjobb, ha nem kerülsz több ember elleni helyzetbe, mert az nagyon gáz.
Előzmény: Rigor (316)
Rigor Creative Commons License 2004.06.14 0 0 316
Azért is fontos a földharc tudás is, mert jó ha az ember gyorsan ki tud jönni a helyzetből, illetve védekezni, és jól felállni. Ha már lekerülsz vagy semmiképp sem hassal a földnek mert az a legveszélyesebb. Ha a hátadon fekszel jobb ha a csípődnél érintkezel a földdel így ha oldalról jönnek focista típusú rugások, akkor egy merőleges blokkal védeni tudod, és remélhetőleg a karod sem törik el, mivel a rugás ereje arra megy el hogy téged elpördítsen ráadásul pont lábakkal szembe a támadónak, amiből iszonyú rúgást lehet küldeni lábra/herére. A másik a sündisznó pozíció, amikor felülről taposnak, ilyenkor alkarból kettős fedezék fejre, és hasonlóképp térdek felhúzva, térd és könyök összezár, a hátadon "billegsz" - így amikor taposnak könnyen lecsúszik, ha fejre megy akkor az erő ismét arra megy hogy téged kvázi gyertya állás felé billentsen, - na innen viszont az ellenfelet páros lábbal tudod katapultálni, hogy szó szerint elrepül. A felállásnál kb mint a pókjárásnál picit megemelkedsz és az ellentétes oldali kezeden és lábadon fordulsz egyszerre, azaz pl a ball lábaddal rúgsz egyet előre hogy legyen egy kis helyed, és ahogy húzod vissza a jobb kezed blokkolásra felemeled kitartod a fejed elé, és tulképp a ball karod és jobb lábad érintkezik csak a földdel, melynek tengelyén fordulsz egyet, és hopp máris küzdőállásban vagy. Persze ez nem ment meg a hátulról rugdosóktól, viszont legalább szemből biztonságosabb mint az egyéb feltápászkodás, vagy a gurulásból bukfencezve történő felállás.

hű remélem érthető volt és nem írtam nagy hülyeséget:)

Előzmény: khru (315)
khru Creative Commons License 2004.06.14 0 0 315

Szerintem azért van egy kis esély több ember elleni küzdelemben is. Pontosan addig amíg nem kerülsz a földre. Na ott már komoly a baj.
Nálunk ezt úgy gyakorolják, hogy mindenki be áll küzdeni. Ebben az esetben pusztakezes küzdelem és egyedűl a a fejet nem lehet ütni. Ha kesztyű akkor azt is. Nincsenek párok és a kezdésnél mindíg páratlanúl kell lenni. Természetesen rögtön párok alakúlnak de valaki mindíg marad. Mindent szabad. Akár mindenki verhet egyet. (Ilyen csak akkor volt mikor az edzőt verte mindenki.)Aki feladja az kimászik a kötelek alatt. Aki utóljára marad az győzött. Bizony kapkodni kell a fejed mert bármikor kaphatsz párat hátúlról. Nekem annó előfordúlt, hogy hamarabb ért le a fejem mint a fenekem.
Viszont aki többször át él ilyeneket az nem csak testileg de pszichésen is nagyon megerősödik.
Előzmény: Rigor (313)
kis ede Creative Commons License 2004.06.13 0 0 314
"de ha ringharcos taktikát játszva le akarná győzni őket akkor "halottember"."

Ez mekkora igazság.

Előzmény: Rigor (313)
Rigor Creative Commons License 2004.06.13 0 0 313
A több emberes küzdelem nem azt jelenti amiről te beszélsz - hogy mindenkit elintézni/megverni, hanem , igyekszel nem belehalni/megrokkanni a helyzetbe illetve elmenkülni, és úgy intézni hogy egymást akadályozzák, ne fogjanak közre, stb..
És ez nem a technikákról szól hanem a taktikáról.
Edzésen remekül lehet gyakorolni azt is, hogy többen támadnak (többi edzőtárs) és nem kamu támadásokkal. Mondjuk kettő egy ellen esetében még ha jobbak is 1-1 elleni harcban, megfelelő taktikát alkalmazva a megtámadott minimális veréssel megléphet.:P de ha ringharcos taktikát játszva le akarná győzni őket akkor "halottember".
Előzmény: harpet (312)
harpet Creative Commons License 2004.06.11 0 0 312
És szerinted az a szituáció, amiben egy kör közepén álló szép arcú harcos egyszerre 5 rosszarcú másikat pofoz le, anélkül, hogy neki akár csak az inge is beporosodna, az nem a filmvászonra való helyzet? Ilyen a valóságban nincsen. Több ember ellen nagyon nagyon nagy rutin kell, hogy meg tudd védeni magad, és akkor is csak egyesével tudod őket elintézni szvsz. Két-három év karate vagy kungfu vagy egyéb más semmit nem ér több támadó ellen. Ha a támadók csak szájhősök, és egymásból merítik a bátorságukat, és a haverjukban bíznak maguk helyett (szerintem a legtöbb utcai vagány ilyen), akkor elképzelhető, hogy egyet elmarsz közülük, a többi meg elfut a francba. Ha ez így alakul, akkor szerencséd van. Ha nem így van, akkor gáz van, de szerintem a kio is, de főleg a thai box nagyon is alkalmas az ezután következő adok-kapokra.
Én alapvetően földharc beálítottságú vagyok, és nem nevezném a stílusomat leánytáncnak, de akadt már dolgom kiossal is, és thai boxolóval is (edzésen, nem élesben), és állítom, hogy mindkét stílus megállja a helyét a legvadabb utcai verekedésekben is. Az ok egyszerű: harcban nevelkedtek: mindkétstílusban nagyon nagy hangsúly van a küzdelmeken. A technikák begyakorlása fontos, de azzal még nem ér véget a tanulás. Csak azt tudod élesben megcsinálni, amit küzdelem közben is begyakoroltál. Kizárólag azt. Nálam pl. éles helyzetben (persze ha van elég hely) gondolkodás nélkül, automatikusan jön a bal egyenes, jobb egyenes, bal lábas combos, aztán be lábra, és borítás-kombináció. És ezen nem gondolkodom, hanem küzdelmek alatt begyakoroltam, ezért automatikusan ez jön elő. Aránylag egyszerű és hatékony.
Előzmény: Rigor (311)
Rigor Creative Commons License 2004.06.06 0 0 311
De egy 50kg-os lány legalább olyan hatásos tököst tud leosztani mint egy 120kg-os férfi, szemben azzal mintha ütne:)
A thai box a legjobb állóharc stílus ringbe.
Viszont egy utcai szituban sem mindig a legelőnyösebb ha tököst osztasz vagy orrot törsz - gyakran jobb ha a szituáció kezdeténél elmenekülsz, és ha akadályoznak akkor nem lecsapod a támadót, hanem ügyesen kibújsz, félrelököd úgy hogy különösebben ne ingereld fel (nem okoztál neki sérülést/különösebb fájdalmat). Teszem azt a szituáció kezdetén te lépnél le, de az egyik támadó(nagyon ritka az egy-egy típusú támadás) marasztalón megfogja a kezed -
1. variácó: a megfelelő technikát alakalmazva kicsúszol a kezek közül vagy a fogásból és elszelesz, ilyenkor esetleg utánad erednek de a nagy üldözés kevésbé esélyes.
2. variáció: betöröd az illető orrát - na ekkor már sokkal esélyesebb az üldözés pláne egy komolyabb verekedés, és jobban megjegyeznek maguknak - ha nem most máskor máshol valakinek eszébe jutsz - inkább lehet belőle problémád.

Ráadásul az első esetben ha nem jön össze a finomabb megoldás még mindig üthetsz/rúghatsz:)

Előzmény: pwmosquito (310)
pwmosquito Creative Commons License 2004.06.06 0 0 310
Csak hogy magunkat, thai-boxolókat is védjem :), azért a sima egyszerű fejre ütés is ugyan olyan hatásos, mint egy tökös. Másrészt a küzdősportoknak megvan az az előnye, hogy fizikailag remekül felkészítik az embert, pont a versenyek miatt.
Előzmény: Rigor (309)
Rigor Creative Commons License 2004.06.05 0 0 309
Szerintem meg a thai-box egy ringbe kitalált sportág, szabályokkal(az ágyék támadása az egyik leghatásosabb az utcán, mert gyorsan kis erővel jól támadható, - ez hiányzik mindkettőből), a kyo szintén verseny orientált (ráadásul fejre nem is ütnek), a földharc is hiányzik belőlük, és a taktikájuk sem az utcára lett kifejlesztve hanem az egy- az eggyel szembeni sportszerű küzdelemre ahol az a célod hogy legyőzd a másikat, és nem az, hogy megúszd a szituációt kést, botot fegyvert, bármit felhasználva. Aki utcai önvédelmet akar, az tanuljon utcai önvédelmet:) mondjuk Krav Magát www.krav-maga.hu :)
Előzmény: theboarder (308)
theboarder Creative Commons License 2004.06.05 0 0 308
Szerintem a thai-box, vagy a kyokushin a leghatékonyabb az utcára. Ti hogy gondoljátok?
hsiung Creative Commons License 2004.06.01 0 0 307
Koszi, ez igazan jo otlet volt. :-))))

Sajna itt gyakran csak kinai irasjelek jelennek meg, es esetenkent keptelen vagyok megfejteni,hogy melyik topicot takarjak.

Megegyszer koszi az otletet :-))))

hsiung

Előzmény: Bandi-T (306)
Bandi-T Creative Commons License 2004.05.27 0 0 306
Ha gondolod, tedd be ide is.
Előzmény: hsiung (305)
hsiung Creative Commons License 2004.05.27 0 0 305
Haliho :-)))

Eloszor is elnezest kerek, mert kinabol irok, es nem tudom, hogy atmegy-e olvashatoan a szoveg. Sajna azt tapasztalom, hogy amit en latok az tele van kinai karakterekkel is, igy neha lehetetlen megfejtenem, hogy mit is akarnak irni. hal istennek az e-mailom nem igy mukodik.

Na de a lenyeg:

A nyaron tartunk egy nyilt tabort, pontosabban egy idoben ket tabort. Illetve ket csoport lesz. Na jol meg aszontam. Az egyik csoportnak csak pusztakezes technikakat oktatunk, Chikung, a Wu Tai ci forma eleje, stb. A masik csoport tagjai ket fegyver kozul valaszthatnak. Bot es szablya. Termeszetesen ezek normal gyors formak lesznek. Lesznek tovabb fakultativ programok:
pl.: kalligrafia keszites oktatasa, kinai gyogyaszat alapjai elmeleti es gyakorlati oktatas (akupresszura, masszazs,stb.), stb.
Bővebb informáci?kérhet?illetve jelentkezni lehet:
e-mail: hsiung@freemail.hu
Telefon: Molnár Viktor 30/318-63-62; Kovács Zsolt 30/555-23-27

Valamint info-t találsz a http://wutaichi.fpn.hu web oldalon is.(Ha jol emlekszem a Nyari kung-fu tabor fomenuben vannak reszletek.)

A tábor díja magában foglal:
napi 3 étkezést
a szállást
az oktatást
a fakultatív foglalkozásokon felhasznált anyagokat
a kung-fu táborban a választott fegyver árát

Mindezek mellett a tábor ára: 25.000 Ft/f?
A tábor ideje: 2004. július 19-25.
Az oktatásokat sifu Tóth Zoltán stílusvezet? és instruktor tanítványai vezetik.

Jelentkezési határid? 2004. június 30.

Minden erdeklodot szivesen latunk.

Udvozlettel:

hsiung

Bocs, ha feleslegesen zavartam topicot.

Udvozlettel mindenkinek:

hsiung

Előzmény: lelkesz (304)
lelkesz Creative Commons License 2004.05.24 0 0 304
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=10126

Cikk a szambóról.

ban1978 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 303
Ami nekem feltunt, most igy sokadjara, hogy nem 3 tamado van. A mercin is ulnek meg ketten + egy gyerek teblabol a jardan szerintem o is benne van.

En nem latom, hogy kocsibol szalt volna ki, a film elso kockajan mar szurkalnak.

Closenak igaza van, mindenkinel van kes. Viszont szerintem se kezen rugjak.

A ket p*csa nem tunt fel senkinek? Nekem ugy tunik, valakit felsegitenek a foldrol. Szerintem ot is megszurtak. Ez magyarazatot ad arra miert nem futott el a ficko. Szerintem amig el nem esik addig nagyon szepen mozog korbe, mindig csak egy oldalrol tamadhato. vagy legalabbis probalkozik.

Most latom csak, hogy a foldonfekvo faszi meg a ket pi*a tutira a nagydarabbal vannak, mert a rendorok erkezese utan visszajonnek.

Kar, hogy a balhe eleje nincs rajta. :((((

Előzmény: fazekaslaci (302)
fazekaslaci Creative Commons License 2004.04.01 0 0 302
Lehet, hogy nem akarta otthagyni a kocsiját.
Mintha úgy kezdődött volna, hogy feltartotta a mögötte jövőt..

Mondjuk, akkor meg nem kell kiszállni.. valszeg nagyon bízott magában.
Jól kigyúrt fickónak látszik.

Előzmény: closecombat (301)
closecombat Creative Commons License 2004.04.01 0 0 301
Igen...ilyenkor kellene elrohanni.
Előzmény: fazekaslaci (300)
fazekaslaci Creative Commons License 2004.04.01 0 0 300
Aha.
Aztán mintha a behajtásgátlón esett volna át..
Tipikus falkatámadás.
Előzmény: closecombat (299)
closecombat Creative Commons License 2004.04.01 0 0 299
Mintha a kezére rúgtak volna...
Előzmény: fazekaslaci (298)
fazekaslaci Creative Commons License 2004.04.01 0 0 298
Azt nem látni, hogy mielőtt a földre kerül térden, vagy tökön rúgják..?

Laci

Előzmény: closecombat (297)
closecombat Creative Commons License 2004.04.01 0 0 297
Csak most látom, az esésig emberünknél is kés van? Mert így értem csak, hogy miért rúgják a jobb kezét...

Ha igen, miért nem használja. Ja, és miért nem rúg amikor valaki ilyen távolságban van?

Előzmény: closecombat (296)
closecombat Creative Commons License 2004.04.01 0 0 296
ban1978,

Van véleményem, de ez amolyan okoskodásnak fog tűnni...:)

1. Szóval a megtámadott túl sok időt tölt el egyszerre 2-3 támadó között, ilyenkor kapja az összes szúrást. Engedi magát körbevenni, legalább egy támadót elkaphatna pajzsnak.

2. Levehette volna a bőrdzsekit, hogy zavarja a támadókat.

3. nem értem, hogy miért nem fut el azonnal, hanem, leáll három késes ellen?????

4. Nem használja az autókat fedezékül.

5. A védekezési pozícióban túl nyitott, így könnyebb eltalálni.

Sok taktikai és technikai hibát vétett, de ugye a stressz...:(

Előzmény: ban1978 (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!