Keresés

Részletes keresés

TTAMAS Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16432
+ éles kép (mélységélesség is), mérethez viszonyítási alap.
Előzmény: nagypapi51 (16430)
cserény Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16431

Sziasztok!

Evett már valamelyikőtök változékony tinórut? Borvörös tinórut?  Milyen ízűek elkészítve?

Jó íze van így nyersen megkósolva és jó illata is. Tudom ezek nyersen mérgezőek és alkoholt sem lehet mellé fogyasztani.

nagypapi51 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16430
512 kB-ig enged feltölteni, ez (ha egyébként jól fotóztad) kielégítő minőségű képet biztosít. Nem árt, ha jól látszanak a határozáshoz fontos jegyek: Kalapszín, kalapszél, lemezszín és lemezállás, tönk-kalap csatlakozás, esetleges gallér. Ha nem lehet 'állva' fotózni, fektesd ki tönkkel együtt, ha több példányod is van azonos fajból, hosszában félbe is vághatsz egyet. Ha a termőhely florisztikai jellemzőit is láttatni tudod legalább jelzés szintjén, az külön öröm. (fatuskó, falevél, moha, éppen akkor virágzó növény stb). Nem baj, ha beállított kép lesz.
Előzmény: kovlvi (16426)
emgergo Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16429
Ja ha érdekel a recept, megkeresem.
Előzmény: János66 (16420)
emgergo Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16428
Mondjuk a szeder szerintem legjobb frissen :-) A Börzsönyben néhány helyen kilométer-hosszú táblák vannak, isteniiiii (csak ne nyúlj bele darázsba, ami szintén szedret eszeget)
Előzmény: János66 (16416)
emgergo Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16427
Érettből. Várni kell novemberig.

Itt Görögországban már mindenfelé árulják a somot, kissé hamarabb van a termésideje.
Előzmény: János66 (16420)
kovlvi Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16426

Majdnem. (Sajnos, csak "őskori" digifényképezővel rendelkezem.)

A kép mérete meg a feltöltés miatt ekkora (bár valamivel nagyobb is lehetne...)

Segítene néhány jótanács, ha a képkészítés technikájával jobb felvételt nyerhetek.

Kovlvi

Előzmény: TTAMAS (16415)
bd Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16425

János66, ami nem gomba, abban nagyon jó az index Taxon topicja.

Ha jó képet küldesz, valaki kezét-lábát töri, hogy a legprofibb választ adja, mint az itteniek a gombákra.

Előzmény: János66 (16416)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16424
Köszi shuffle, de küldd el légyszi mélben a lényegét (helyek-időpontok), mert csak sejtem miről van szó.
Előzmény: shuffle (16384)
Nemozoli Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16423
Az éretlen (dércsípetlen :-) ) kökény gyakorlatilag fogyaszthatatlan és iszonyat kemény.
Előzmény: János66 (16420)
Nemozoli Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16422
De jó színe van! Hol napozott, Kínában? :-D
Előzmény: nagypapi51 (16417)
János66 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16421
A kökényt megfelezhetjük, de a som ügyében nem alkuszom :)
Előzmény: fityoerika (16418)
János66 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16420
Ezt érett kökényből kell készíteni, vagy a mostani állapotában kell leszedni?
Előzmény: emgergo (16405)
TTAMAS Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16419

A kökénnyel várj késő őszig. Tudod, amikor a dér megcsípi...

A som folyamatosan érik, a bordó szemek finomak, a világosabbak durván savasak.

Előzmény: fityoerika (16418)
fityoerika Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16418

Szóval ez a kökény....

Mondtam én a barátaimnak, hogy ez kökény, de lehurrogtak. Azzal érveltek, hogy a kökény az szúrós tüskékkel van tele.

Hiába mutattam, hogy tüskék itt is vannak, nem hittek nekem.

Mostmár meg azt nem tudom, hol láttunk ebből sokat:)

Amúgy kb. mikorra érik be a kökény és a som?

 

Szeder már nagyon érik. Sok van belőle az erdőkben:) Isteni:) Nyam.

 

Előzmény: János66 (16399)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16417
Gyorsjelentés a Pilisből:
királytinóru, piruló galóca, nyári laska, májgomba, dióízű és kékhátú galamb
és egy szépség:
János66 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16416
Köszönöm a segítséget! Nagyanyám is szedernek mondta, de mivel Ő nem volt szakképzett erdőjáró, ezért nem voltam biztos a nevében. A lekvárokat pedig majd októberben a netgombász találkozón lehet megkóstolni. Gondolom te is ott leszel.
Előzmény: beetee (16404)
TTAMAS Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16415
Telefonnal fényképezel?
Előzmény: kovlvi (16414)
kovlvi Creative Commons License 2006.08.24 0 0 16414

Még egy kép, talán ez segít:

 

 

Amúgy a 2. képemre nincs ötletetek? (nyálkás volt a kalapbőr..)

Kovlvi

Előzmény: TTAMAS (16393)
gpike Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16413
Köszönöm.
Előzmény: heyderia (16407)
nyula Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16412
Nem tudom szoktad-e követni a metnetet, de talán ott tudsz egy pár új információt kapni a "hihetetlen" időjárásról!
Ott legalább úgy tűnik szervezettebb a banda, ami itt történt az közröhely!
/Legalábbis Budapest/
Előzmény: emgergo (16382)
heyderia Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16411
Cím a bal felső sarokban, több infó a jobb alsó aláhúzott résznél, kattints rá, majd egy telefonszám. Üdv
Előzmény: gpike (16408)
nyula Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16410
Azt hiszem tévedsz! Nézd meg kérlek az amet.hu-t!
Előzmény: Zolcsi67 (16381)
gpike Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16409
jaj, már  nézem is.
Előzmény: heyderia (16407)
gpike Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16408

Köszi , de hova?

vagy  mire  érted, hogy  megfelel nekem?

Bövebb  infót  nem  tudnál mondani.

 

Köszi Tibcsi

Előzmény: heyderia (16407)
heyderia Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16407

Ha megfelel neked, nemsokára jelentkezhetsz.

Előzmény: gpike (16406)
gpike Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16406

Budapest , és  környékén , lenne  jó.

 

Tibcsi.

 

 

Előzmény: heyderia (16397)
emgergo Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16405
Bónusz:

A kökényből isteni finom likőr gyártható nagyon egyszerűen, a sloe gin.

Egyszerűen leszedsz rengeteg kökényt (az utóbbi 2 évben ezzel baj volt Szokolyán, csúcstermés után kétszer semmi). Megszurkálod, hogy levet eresszen, bele az üvegbe. Rá cukor. Rá jó minőségű gin. Hetente rázogatni, kb. másfél-két hónap után gyönyörű rubinvörös nagyon finom ital lesz, kissé fanyar, kissé édes. Király.
Előzmény: János66 (16399)
beetee Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16404

Som, kökény, szeder.

Mindegyik lekvár finom. :)

 

A tanácsért nem jár kóstoló ?  ;-)))

Előzmény: János66 (16399)
Kardemumma Creative Commons License 2006.08.23 0 0 16403
Finom a szederlekvár, próbáld csak ki!
Előzmény: János66 (16399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!