Keresés

Részletes keresés

trophy Creative Commons License 2003.07.30 0 0 3799
Fejből csak arra emlékszem, hogy az Ínség-szikla Bp 50-nél már kilátszik, utoljára a 70-es évek végén volt Bp. 70 alatti víz. Ma 153-as budapesti víz van (jött most egy kicsi), tehát van rajta egy méter víz. Ami ugyi édes-kevés.
Előzmény: gigabursch (3797)
trophy Creative Commons License 2003.07.30 0 0 3798
Igen a kedvtelési célú felszerelések már az új HSZ 17.sz. melléklete, az egyéb nem változott, a 13/2001-es KöViM rend. Szemle Szabályzathoz képest.
Az új HSZ megjelent kapható már. Írtam is ide a topicba.
Előzmény: kismiki (3794)
gigabursch Creative Commons License 2003.07.30 0 0 3797
Inség szikla:
Igen jó lenne. Sőt az lenne a legjobb, ha valami szintvonalas térképfélét be tudnál illeszteni valamilyen honlapba, vagy a topicba, esetleg magát a betájékozást egy-két képpel elősegítenéd.
Ezek szerint a hajósok előtt teljesen tiszta ennek a sziklának a léte. Ha valami bővebb leírást tudnál róla, at jó lenne.
Bár az a furcsa, hogy az egész Gellért-hegy édesvizi mészkőből áll, és ilyen sodrásnál ami ott van azért gyorsan kell kopnia (geológiai értelemben gyorsan). Lehet, hogy régen tobbet láthatták, mert akkor tudott Pest felé terülni a Duna, és nem volt ilyen szűk mederbe felpolcolva a folyónk. Bár a mederberágódás viszont elősegítné a szikla kibúvását... No csak morfondíroztam

Szabadság-hídi hajóroncs:
Úgy tudom, egy német uszály (2-3 éve volt róla szó éjszaka a Kossuthon vagy a Petőfin), meg 5-6 éve búvárok is megkutatták, de annyira veszélyesen áll, hogyha rosszul nyúlna hozzá könnyen önrobbanás lehetne belőle, és akkor a Kálvin térig meg a Móriczig minden ablak betörne, ill a Szabadság-híd leugrana a helyéről. Ha jól emlékszem akkor egy 600 tonnás uszály süllyedt el tele lőszerrel.
Régebben a vizirendőrség direkt felette horgonyzott, hogy nehogy valami barom odamenjen. Ugye jó a rendőröket nagy ívben elkerülni általában. (Ez alól biztos FOMA pajtásunk kivétel) ... :-)

Előzmény: trophy (3787)
gumidani Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3796
Köszönet a műsorajánlatért és a meghívásért.
Előzmény: contestant (3791)
MALWIN Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3795
Sziasztok!
Holnaptól egy hétig Baján fogom áztatni magam, jó rálátással a hajógyár(Mahajosz), a vízügyi kikötő, a sporthajók és a dunai kikötő forgalmára.
reményeim szerint sok képpel és hírrel jövök haza, már amennyiben ez valakit érdekel.
Aztán lehet, hjogy 1-2 hétig nem lesz netünk, mert szolgáltatót váltunk, de aztán hajrá.Addig is sok jó dumát és jó szelet!!
kismiki Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3794
trophy
Ez már az új HSZ? Hol lehetne megnézni az egészet?
Előzmény: trophy (3789)
jakyg Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3793
Köszönöm!
Ha van üres kazetta otthon, felveszem.
Előzmény: contestant (3791)
stein Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3792
köszönöm.
Előzmény: trophy (3784)
contestant Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3791
Előbb tévedtem a rádióműsort illetően; nem 30-31 éjszaka, hanem ma, 29-30 éjszaka lesz beszélgetés a magyar hajózásról a Petőfi adón. Bár gondolom, hogy ezt csak a 24 órás üzemmódban ("B-Fahrt") hajózók fogják hallgatni. Üdv mindenkinek, c
trophy Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3790
A motorcsónaknál kihagytam a nemeti színű lobogót
Előzmény: trophy (3789)
trophy Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3789
Pár hónappal ezelőtt muggli kérte, hogy írjuk össze a csónak kötelező felszereléseit, mely 2002.június 30-tól megváltozott:
Íme:
Kedvtelési célból üzemben tartott vizi sporteszköz (kajak, kenu is, ha nem sportolásra, vagy edzésre használják):

Legalább 2 liter űrmértékű szapoly
Csónak típusának megfelelő evező
Kikötésre alkalmas min. 5 méter hosszú lánc, vagy kötél
fehér fényű jelzőlámpa
mentőmellény, ha a csónakban úszni nem tudó személy tartózkodik
a csónak üzembentartójának nevét, lakcímét (telephelyét)tartalmazó tábla a csónaktesten jól láthatóan tartósan rögzítve elhelyezve
Amennyiben tűz-,robbanásveszélyes anyagot szállítanak 8A, 34B oltásteljesítménnyel rendelkező tűzoltó készülék

Sport, és kedvtelési célú csónak, motorcsónak, horgászcsónak:

napszaknak megfelelő jelzés adására alkalmas eszköz
Legalább egy evező
csúszásmentes fedélzet
50 cm-nél nagyobb szabad oldalmagasság esetén fürdőlétra, vagy más eszköz a vízből bemászásra
8 fm felúszó kötéllel ellátott mentőgyűrű, vagy mentőpatkó
úszni nemtudóknak mentőmellény
1 db szapoly
1.sz. mentődoboz (mkp-szgk)
egy olyan erős rögzítési pont a testen, amely alkalmas horgonyzási, kikötési, vontatási terhelés biztonságos fogadására
főhorgony, tartalékhorgony, a testhossztól függően
minimum 5 fm 8 mm átmérőjű kikötő kötél
1 db csáklya

Bocs, ha sokakat nem érdekelt, csak megigértem hogy megírom ezeket.

tpuppi Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3788
A hétvégén voltam Mohácson és ott láttam a Kalocsát meg az Érsekcsanádot némi uszályok társaságában . Végül is hajózható a Duna vagy részleges leállás van a Mahrtnál.
Időközben oriási utasszálitó ukrán folytatta utját fentről lefelé /dnyepr/.
A mohácsi önkormányzat egy komolyabb hajót akar venni, de nem tudom, ez feltételezem utasszállitó lesz, de még nem sikerüt a vétel, ukrajnában voltak.
Előzmény: contestant (3782)
trophy Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3787
Igen a pesti pillérnél van egy elsüllyedt uszály. Fekvése: uszályorr a part felé néz, kerékállás felépítmény sodorvonal felé. A kerékállástetőnél van most sárga bójával megjelölve, felette kb. 60-70 cm víz van. Ezért nem hajózható a Szabadság-híd bal parti szélső nyílása, még saját felelősségre sem.

Az Ínség-szikla formára a parttal majdnem párhuzamosan, jelen vízállásnál a parttól kb. 8-10 m-re kezdődőn húzódik a jobb partoldalnál. Lapos tetejű, hosszú, néhány méter széles padszerű képződmény. Gyorsan hozzá szeretném tenni, hogy látni szinte még senki sem látta, mert nem is tudom volt-e valaha olyan alacsony vízállás, hogy kilátszódjon, de a vízbukást lehet már most is látni, ha éppen nem nagyon hullámos a tenger felette. Ha megnézitek a Szabadság-híd hajózó hídnyílásának jelzéseit, jól látni, hogy a bal part felé el van tolva a híd középtengelyéhez képest. Ennek oka az Ínség-szikla benyúlása. Nevének eredete: Legenda, mely szerint, ha a szikla kilátszik, hosszú aszály eredménye, melyet ínséges év fog követni. Úgy olvastam, sokezer évvel ezelőtt a Gellérthegy oldalán legurult sokszáztonnás szikláról van szó.
Ha szeretnétek utánanézek pontosan az uszály, és a szikla LNHV-hez, LKHV-hez viszonyított mélység adatainak.

Előzmény: DLala (3786)
DLala Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3786
Szikla? Ez szép, a túlpartban meg egy elsüllyedt uszály van (tele lőszerhüvelyekkel?)
Ilyen kis víznél nem lehetne kioperálni onnan?
Zoltika Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3785
Tudnád ennek az "ÍnsÉg-sziklá"-nak a helyét még pontosítani? Naponta járok arra, sok helyen olvastam már róla, de jelét még nem fedeztem fel. Ha ott van, ahol leírásod alapján gondolom, eléggé zavarhatja a Belgrád rakparton kikötni szándékozó hajókat!
A másik, amiről olvastam, hogy a Szabadság-híd pesti pillérénél volna egy II. világháborús uszály, amit azóta sem vettek ki. Ez hol van? A pillér fölött most látható sárga bója éppen ezt jelölné ki?
trophy Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3784
Mint ahogy a 3756-os hozzászólásomban rögtön javítottam is az elírásom az ÍnsÉg-szikla.
Erzsébet-híd-Szabadság-híd között húzódik, jóval közelebb a Szabadság hídhoz a jobb partban, a parttól benyúlik egészen a híd budai pillérjének vonalánál is beljebb. A piros (vörös) bóját láthatóan arrébb is helyezik ilyen kis víznél emiatt.
Előzmény: stein (3780)
Tom_ Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3783
A "topic lelkes csapatáról": A fórum nagyon hullámzik, vannak időszakok, amikor napi 5-10 hozzászólás is van, de pl. a mostani hétvégén egyetlen hozzászólás sem volt. Kíváncsi leszek a nem-nyári időszakokban az aktivitásra.
Előzmény: contestant (3782)
contestant Creative Commons License 2003.07.29 0 0 3782
Üdvözlet a topic lelkes csapatának!
Magam részéről régóta hallgatok, de ez elsősorban a napi 24 órás munkával függ össze. Bár nagy a csend kifelé, de idebennt a MAHART-ban azért elég sok minden történik.
Ha a csapatnak nincs ellenvetése, a topic-tali számára újra felajánljuk a Szabadkikötőben való találkozást (addig használjuk ki a lehetőséget, amíg még lehet). Javaslataim: szept 02 (kedd), 04 (csütörtök), 09 (kedd). Utána újra lehetne egy szemle megpihent vontatóinkon ("Sopron", "Szombathely"), majd szabadfoglalkozás a sporttelepen.
Egyébként 30-án éjféltől 31-én hajnal 03-ig (csaknem fő műsoridőben!) a Petőfin beszélgetés a magyar hajózásról.
Várom a válaszokat topic-tali ügyben. Addig is jó nyaralást nektek! c
Tom_ Creative Commons License 2003.07.28 0 0 3781
Frissítettem a BALATONI HAJÓK oldalt. Újdonságok: felkerült Magyarország egyik legnagyobb tavi hajójának a Balaton (Beloiannisz) motoros kormányállásáról és gépházáról készített képanyag (leírás még nincs hozzá).
stein Creative Commons License 2003.07.28 0 0 3780
inság szikla, az hol van?
Előzmény: trophy (3759)
Pedrofon Creative Commons License 2003.07.28 0 0 3779
Szombaton volt szerencsém muzsikálni a Spoon hajón. Gyönyörű, de még nem volt kész. Kár, hogy csak állóhajó.

Látom, hogy egyre több kabinos indul az Al-Dunára.

Kíváncsi vagyok, milyen lesz a Dunai Vízimozi a mohácsi Csatán a Szt. István parknál.

Zoltika Creative Commons License 2003.07.28 0 0 3778
Nekem a topictalálkozóra az augusztus 26. utáni idő alkalmas.

OFF
A fényképezőgépem tönkrement, és tönkretett egy sok szép hajót/(+vonatot) tartalmazó tekercset. O:(((((

Előzmény: muggli (3775)
viking star Creative Commons License 2003.07.25 0 0 3777
Üdvözlet Mindenkinek!
Muggli! Az augusztus vége szerintem is jó lesz, én is holnap megyek nyaralni, utána két hét Horány, de ez még 20.-a előtt (ha ugyan lesz még víz a Dunában...). A Balaton vizének apadását meg a saját bőrömön is tapasztaltam, felültünk kétszer is a B25-össel, Badacsonynál és Révfülöpnél, ráadásul a kikötő bejárata előtt! :), 130-as merüléssel...
itthon pedig mi fogad? a veszteglő kabinosok látványa :(, vasárnap még láttam megérkezni a Monet-t, jött a Symphonie is, de a nagyobb, négyszintesek, a Sofia és a két csókosszájú már nem érkezett meg, azóta nem voltam kint, nem volt miért, hacsak nem azért, hogy az alacsony vízállást örökítsem az utókornak. :) szinte hihetetlen, hogy alig egy éve pont fordítva volt...
Vectra A1 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 3776
Jó Napot Tisztelt Hajómániások!

Engedjétek meg, hogy egy picit betolakodjak ide. Bár nincs semmiféle hajóm, valszeg nem is lesz, de szeretném kérni a segítségeteket. Egy hajókról szóló könyvet keresek, amir?l még a könyvesboltosok is keveset tudnak. Még idén tavasszal láttam a TV-ben egy könyvajánlatot, mely a MAHART utolsó nagy tengerjáró hajóiról szólt, PL: Ady, Vörösmarty stb...stb... A baj az hogy nem jegyeztem meg az íróját és a m? címét. A könyv a magyar tengerjáró flottáról szól/szólt, mely mint köztudott már csak a multé. Nos én ezt a könyvet keresem, de nem tudom a címét és a kiadót sem. Kérlek benneteket, ha valakinek netán megvan e könyv vagy ismeri, árulja el a pontos címét, íróját, kiadót....

Nagyon Köszönöm!

muggli Creative Commons License 2003.07.25 0 0 3775
Tisztelt Modellmániás Úr!
Üdvözöllek! (Te ezt elfelejtetted, pedig az köszön, aki jön.)
Sajnos én sokat nem tudok rajtad segíteni, bár van egy oldal, ahol a II VH hajóiról találhatsz képeket. Angol nyelvű. Most sok időm nincs, mert holnap indulok nyaralni és még csomagolnom kell, de a www.google.com sokat segíthet. (Én is igy találtam meg.) Keress az IJN (Imperial Japan Navy) kifejezésre és a warship-re. Ha minden igaz, akkor talán warship.com, de lehet, hogy tévedek.
A többieknek: Legyetek jók, amíg odaleszek!:-)))))) Csak szorgalmasan! Találjátok ki, hogy mikor legyen a tali!!! Fontos dolgokat kellene megtárgyalni!!!
Sziasztok!
muggli©
Előzmény: corporal (3771)
Tom_ Creative Commons License 2003.07.24 0 0 3773
Frissítettem a BALATONI HAJÓK oldalt. Újdonságok: Felkerült a Siófok katamarán kormányállásáról és gépházáról készített képanyag (leírás még nincs hozzá). Lecserélődtek a Kelén, Tünde, Fonyód és Lelle képei. Megj.: A Siófok katamarán képei a Füred után már nem izgalmasak, de azért feltettem ezeket is, a gépházban azért van különbség.
Slam1 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 3772
Nem,ezek(pár db volt belőlük)a SZOT hajói voltak.
Előzmény: kismiki (3769)
jakyg Creative Commons License 2003.07.24 0 0 3770
Én nagyon szeretnék ott lenni a talin. De: aug 22-29 között leszek szabin, mivel most, szezonban én sem nagyon tudok elmenni.
Ha a dolgok ráértek tavasz óta, pár napot már lehetne várni. Szept 1-től javasolom.
Előzmény: muggli (3765)
kismiki Creative Commons License 2003.07.24 0 0 3769
guberavera

Ez volt az aligai pártüdülő luxusvitorlása az átkos-szép években?

Előzmény: guberavera (3767)
muggli Creative Commons License 2003.07.24 0 0 3768
Szia Tom!
Aki úgy érzi, hogy köztünk a helye, szeretettel látjuk. Senkit nem küldünk el, azért meg kell küzdeni keményen!:-))))))))))))) (Megjegyzem, Te messze nem ebbe az irányba tartasz!:-)) ) Költségmegosztás úgy néz ki, hogy amit fogyasztasz, azt állod. Itt nincs "rongyrázás" és nincs politika. Hajózás van.:-)))) Gyere nyugodtan.
muggli©
Előzmény: Tom_ (3766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!