Az FS gyászjelentés gyűjteményét itt találod. Kicsit nehezen használható, a nevek megtalálásához némi szukcasszív approximáció kell. Száazasával szoktam lépni, aztán szűkitem ötvenre, húszra, előre hátra.
Prelleg: persze, csak mérgemban humorizáltam... :)
más: frissítették (ës ami még fontosabb: bővítették) az FS-en a gyászjelentések/parte cédulák gyűjteményét. Mázlim volt, kapásból két, számomra érdekes oldalt találtam, rengeteg oldalággal.
Az anyakönyvi törvény 130 éves határa nem hiszem, hogy még érvényes lenne az újoncállítási lajstromra, mert abban, ha voltak is U.B.-k, jóval régebbiek mint 30 év. Úgy látszik érdemes olvasni az oldal hozzászólásait, mert közben azt írták, hogy idővel talán a webes közzététel is elképzelhető lesz.
Ezt a fenenagy titkolózást is be lehetne nevezni hungarikumnak...
Lehet - mivel katonákról van szó - hogy hadititoknak számít. Esetleg valaki rájött, hogy a nyilvánossá tétel sok személynél ütközik a zseniális 130 év a születéstől számítva szabállyal :-)
Nagyon elkeserítettél. Csodálkoztam is, mert valóban csak a belső hálóra teszik a digitalizált anyagaikat. Szerintem attól félnek, hogy nem lenne látogatójuk.
Ehiztari: Köszönöm szépen a tájékoztatást. (Ha jól olvastam, a lofsii.com-osok számára sem teljesen világos az 1+1-es bétatesztelős megoldás.)
Hoter: Annyira azért nem jó a hír. Közben kiderült, hogy nem fog felkerülni az internetre, csak a belsőhálózatukra, úgy mint az egyházi anyakönyvek. (Vajon ezután, ha bármit digitalizálnak már csak a belsőhálózatra teszik?)
JPmiaou: Köszönöm szépen az ungvári választólista fordítását.
Én nem tudom megítélni kívülről, hogy mekkora hiányosságai vannak még a programnak. Mint béta tesztelő azt látom, hogy tulajdonképpen működget. Elég lassú, de nem tudom hogy a gépem lassú vagy az internetkapcsolat vagy az oldal. Majd valamelyik nap kipróbálom egy másik laptopról meg tabletről is.
Leginkább azt nem értem, hogy a már futó 2 indexelő+1 ellenőr felállású projekteket hogyan fogjuk ellenőrizni az újban. A tesztben eddig csak 1+1-ben ellenőriztünk. Áttérünk 1+1-re és az új programra vagy marad a régi felállás és program, amíg projekt ki nem fut? Erről halott valaki valamit?
Valakinek van valamilyen híre az új Familysearch indexelői programról? Olyasmit olvastam néhány hete, nem hivatalos forrásból (leginkább csak pletykaszinten), hogy még nagyon messze vannak attól, hogy tökéletes legyen. Mit terveztek, bevezetik még az idén?
Csak érdekesség kedvéért, az utóbbi pár napban indexelés során a következő (számomra új) keresztneveket találtam: Damáz, Oktáv (ők a fiúk), valamint a lányoknál Szimferóza (ezt az anyakönyvezető sem ismerte, u.i. eredetileg Szinforóza lenne) és Elfrida.
Ha az FS-ben rákeresel, találsz hazánk jelenlegi területén is példákat. Szerintem inkább a latin utódnyelvek területein (főleg a spanyolokra tippelek) lehetett népszerű. Arrafelé keletkeztek azok a női nevek, mint Dolores, Annunciáta, stb. amik mind a Mária tiszteletre vezethetők vissza. Magyarul, kissé szabadon olyan nevű lányok futkostak arrafelé, akiknek a neve Fájdalmak vagy Fogantatás volt.
Nekem teljesen véletlenül és hihetetlenül egyszer egy anyai ági névkeresésre valaki válaszolt,és kaptam két generációt,amivel azt az ágat be tudtam fejezni.De nagyon különleges név volt.
Azóta semmi,tényleg főleg keresők vannak,de néhol azért írnak be mások is,hogy micsoda szerencse,pont ezeket az ősöket kerestem én is.