Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
ANDUS 1975 megnéztem a FÓRUMOS bemutatkozóba ,amit irtál magadról és a képet . Fiatal vagy kedves személyiség a kisfiad gyönyörű. Előttetek a jövő sok boldogságot a családoddal. Örülök,hogy a FÓRUM tagja lehetek ,már csak azért is ,hogy megismerhetek olyan fiatalokat akik hasznosan töltik szabadidejüket. Bocsi hogy sokat beszélek. Előre is köszi a segitségedet. MÁJUS 16 Marika
Gyöngyöstől 23 km-re Tarnamérán lakom . Gyöngyösön szoktam fonalat venni. Mi azaz a húzós ár kb.re. A képtárba látom,hogy a Frvolitás a kedvenced nagyon szépek , de még megyek vissza a nézegetni a munkájaidat. Május 16 Marika
ANDUS 1975 Előre is köszönöm ha összeirod nekem ., és azt is ird meg ,hogy lehet-e Fonalas boltokba kapni? Most gyorsan bekukkantottam a képtáradba és ott láttam is ezeket a fonalakat /Anchor Freccia/ azt kb. olyannak láttam mint a Piroska vagy Maxi., Eldorádó. Ezek 265 m-esek . Nagyon szép munkáid vannak ,de még megyek vissza nézegetni és csodélkozni . Gratulálok neked.
Délután összeirogatom neked, ,hogy melyik milyen hosszú, mert fejből nem megy. Na, meg nem is biztos, ,hogy mindegyikből van itthon nekem. Ha jól emlékszem Piroskát írtál, hogy azzal dolgozttál eddig. Az 12-esnek felel meg, és a frecciából van 12-es, azt hiszem 288 m. De pontosatt majd délután.
ANDUS l975 ! Szeretném megkérdezni,hogy amit irsz Anchor Freccia és a Pellicana fonalak Hány dkg-osak és milyen hoszzuak. Én csak abból tudom a vastagságot. Azt mondod puha jó fonal esetleg még fénye is van? MÁJUS 16 Marikam Jajj! és az ára is kellene kb-ra .
Szerintem az Anchor Freccia és Pellicano nagyon szuper fonalak. Freccia puha és fényes, gyönyörű színekben kapható. Pellicanoból még csak kicsit horgoltam, de az is nagyon tetszik.
Népviselet!
Szívesen. Utána láttam, h ogy budapesti vagy. így tőletek egy kicsit messze van. Férjed hová szokott járni horgászni?
Mindig mondtam, hogy érdemes közétek tartozni. Nagyon nagyon köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Nem tudom erre gondolt-e a hugom, megmutatom neki. Közben én is kerestem a neten, találtam sokfélét, majd meglátjuk.
Azt mondta, ő akar egy sk. tortát sütni a menyasszonynak, amolyan elbocsátó szép üzenetként, mert sokat sütöttek együtt és az mindig szép emlék nekik. A vacsorán akarja átadni, merthogy beszédet nem akar mondani, meg nem is tudna szerintem a meghatottságtól.
Én meg most úgy belejöttem, hogy még itt vagyok, a leány is mostanáig itt kukorékolt, én meg nagyon varrtam. Drága életem párja meg muzsikál nekünk szépeket. Mármint alvás közben.
Nusa drága, köszönöm a biztatást, rám fér.
Na mostmár tényleg megpróbálok elszakadni a varrógéptől. Az előbb a frász kerülgetett, mert nem indult. Aztán rájöttem, be kellene kapcsolni a központi kapcsolóját.
14dkg. cukrot 4 tojás sárgájával és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral habzásig keverünk, azután 7dkg. darált diót és 7dkg. héjazott mandulát őrölten és 1 evőkanál LISZTTEL kevert 1/2 csomag Váncza-sütőport adunk hozzá, legvégül a 4 tojás kemény habját elegyítve még 1 evőkanál egészen finomra örölt pörkölt szemeskávét keverünk a tésztához. Mingyárt kiszórt formába töltjük és kisütjük.
A kettévágott tortát a következő töltelékkel töltjük:
7dkg. finom porcukrot és 7dkg. finomra örölt diót annyi édes tejszínnel keverünk, hogy kenhető legyen.
A tortát festett cukormázzal vonjuk be és dióval díszitsük. (Kitűnő.) "
...hát ez is egy lehetőség
Egyébként liszt nélkül nem megy. A bácsiéba is volt.
A Váncza ebben az esetben csak reklámozza magát, jó ebbe bármilyen vanilincukor és sütőpor is.
A tetejére: 7 ek porcukor, 1 ek víz, 1 tojásfehérje, 5 dkg étcsokoládé
A díszítéshez: durvára vágott mandula, dió vagy mogyoró
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel és a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. 5 tepsit kizsírozunk, liszttel behintjük és a masszából egyenként kb.20-25 cm átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, közepes lángon 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve késsel elmozdítjuk a helyéről, hogy ne ragadjon le. A krémhez a pudingport a tojásokkal és egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk és a tojásos masszát beleöntjük. Kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A megsült tésztakorongokat a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára hűtőszekrénybe rakjuk. A tetejére a porcukrot a vízzel és a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a torára kenjük. Mielőtt megdermedne, az olvasztott csokoládéból körben vékony köröket csorgatunk a bevonatra és fogvájóval átlósat csíkokat vésünk. A torta oldalához durvára vágott pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőszekrénybe.
Szép Estét Mindenkinek! Megint csak röviden vagyok, osztozom a gépen és kevés idő jut nekem. Első a vizsgázó.
Most kérdésem lenne hozzátok, ügyes sütő-főző lányok, fiúk!
Olyan receptet keresek, tortáé állítólag, amiben liszt helyett mandula v. dió van. Hugom ette vendégségben, egy nyugdíjas cukrász készítette, és nem tudják a receptet. Ő viszont szeretné a lányának megsütni az esküvőre.
REmélem eléggé érthető voltam.
Nagyon jó lenne ha tudnátok segíteni.
Előre is köszönöm.
A menyasszony képet elvittem keretezőhöz, mindjárt kész a párna is, dolgozom ezerrel. De haladok.
Ezek a felsők igazán szépek! És a fonalak színe is! Én a talin legszívesebben az egész zsákot vittem volna! De egy gyönyörű türkizkéket sikerült kiválasztanom.
Felétek is ilyen bolond idő van? Egész nap szédölgök mint az őszi légy!!
Marinó! Örökbe fogadlak és sütögethetsz nekem is ilyen finomakat!! Lenne egy másik, talán jobb ötletem is, de azt nem publikálom, mert még azt hiszik kerítőnő vagyok.
Most megyek mentegetem, amit lehet a felrakott linkekről, amíg még lehet.
1dkg. élesztőt 1/2 dcl, langyos tejben megkelesztünk, 40dkg. liszthez 4dkg. cukrot,kevés sót, 1darab tojást, a tejben feloldott élesztőt és még annyi langyos tejet , hogy kalács tészta keménységű tésztánk legyen, tálban kanállal jól kidolgozzuk. Mikor ezzel félig megvagyunk hozzáadunk 4dkg. felolvasztott zsírt vagy vajat. a kidolgozott tésztát megkelesztjük. A megkelt tésztát erőssen lisztezett deszkára téve vékonyra nyujtjuk és bekenjük 10dkg vajjal amit előzőleg 10dkg vaniliás porcukorral jól kikevertünk. A tésztát felgöngyöljük és 5 cm hosszú darabokra vágjuk, szírral zsirral kikent kerek formában egymás mellé álítjuk és lassú tűznál megsütjük.
Tejsodó: 2egész tojást 12dkg cukorral jól elkeverünk . Hozzáöntünk 1/2 liter tejet és folytonos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.