Azért van, mert a Z-hajtómű nagyon nem szereti a kis vizet és ráz az egész hajtómű meg a motor, ha nincs alatta elég víz. A siófoki kijárat után meg a füredi kikötő előtt már kb. fél km-re vissza kell venni a géperőt. Ez gondot is okoz, mert nehezen lehet a katamaránnal bvefordulni a siófoki molónál kis géperővel. A Siófok ms egyébként is lassabb sebességgel tud csak közlekedni, mert rossz a hajótest alakja és nehezen szakad le róla a víz.
Csatlakozom,
A firkászok soha nem "hazudnak", egyszerűn úgy forgatják a tényeket, hogy minél szenzációsabb legyen a sztori. Akkor döbben meg mindenki amikor pl, saját szemével látja mi történt, ne adj isten résztvevője az eseményeknek aztán kezébe kerül az újság és nem hisz a szemének, mit hordott össze hetet havat az újságíró. Na mindegy, sajnálom a balatoni hajósokat nem érdemlik meg. Többször hajóztunk idén és mindíg udvariasak és figyelmesek voltak, pedig sok gyerekkel járunk és nem is olyan sarokban elülök típusok. Vitorlázás közben is csak udvariasságot tapasztaltam, még a vizi rendőröktől is!!! Persze ez nekik nem szenzáció, ezért nem lehet pulicer díjat kapni.
Uraim, a topictali időpontja helyszíne és közönsége számomra kiváló.
Kiváló hajótervező és közúti közlekedési kontroller kollégánk JakyG, remélem már sikeresen beszerezte a csónakdaruját. Ha esetleg lenne még egy elfekvő a készleten ...
Múlt héten Bavária 36.-al ladikoztunk Bkenesén, vízállás ide vagy oda csuda jó volt. Igaz a 2.viharjelnél keveset volt az árbóc függőben....
Szóval nagy élménybeszámolók lesznek a talin, gyertek minél többen. Ez bátorítás akart lenni a többiek felé.
Udvözlöm a vonatosokat a topicon, most vonatozunk vagy hajózunk, szert tettem régi Balatoni képekre a KISSFALUDY három időszakábol valamint régi balatoni kikötőkröl, még faépitésü házakkal, valamint Fonyodi mólon fürdöző népekkel, érdekes a Balatonnál tiltva van a fürdés a molon akkor is,de meg tőbben voltak a molokon mint a parton.
Szeritem jó a Balaton anno de böviteni kellene, mert nem tul jó képek vannak rajta, és semit nem emel a régi dolgokon ha berakunk egy rossz vagy gyenge képet/Kissfaludy/.
OFF, vagy nem is annyira?
Amit KöKinél láthattál, az a lajosmizsei "német turista-nosztalgia" vonat volt, egy tanyára szálítja a népeket "pusztaprogramra".
ON
Már megint beugrottam a firkásznak.
Egyszerüen nem tudok beleszokni abba, hogy mindig mindenkit hazunak kellene feltételezni és minden állítást ellenőrizni. Persze ezzel a logikával azt is gondolhatnám, hogy Neked hazudtak.
Megette a fene az egészet. Hülyén fogok meghalni.
Helló Vízesek,
Az előzmények alapján szeptember 4-ét beírtam a naptárba. Javaslom a 15 órát, hogy a dolgozók is biztonsággal elérjék a Szabadkikötőt. Részemről egyébként lehet előbb vagy később is. Üdv mindenkinek, c
BALATON: Ma reggel a vízállás 30cm volt, ez már 7 centivel kevesebb a tavalyi legalacsonyabb szintnél és folyamatosan csökken.
>>> Ma reggel a Siófok katamarán Siófokon a két moló között fennakadt egy fenékbuckán, de úgy, hogy a Füred katamaránnak kellett lehúznia. Biztosan meg lehetett volna előzni a balesetet, ha kotorják a kikötőbejáratot és mérik rendszeresen a vízmélységet.
>>> A Balatonkenesei kikötő belső része sem használható már hajókikötésre, így ott csak egy megállóhely van (kívül), ahol egy hosszabb hajó (pl. Bakony) orránál kb. 20 cm mély a víz.
A badacsonyi incidensről annyit tudtam meg, hogy bent sem volt még a katamarán a kikötőben, amikor az eset történt. Nem a hajón dolgozó tette. Az utas a badacsonyi borozásból jött erősen ittas állapotban és állítólag ő kötekedett az ott lévő szintén ittas állapotban lévő tettessel. Amikor megtörtént az eset, akkor a hajósok nem akarták eltusolni, egyszerűen arról van szó, hogy volt ott éppen egy újságíró, aki megírta az esetet. Az utas feljelentést sem tett, mivel ő is ittas volt, ami nem túl nagy előny a rendőrségen.
Bocs, hogy beleoffolok a szervezésbe, de ez most jelent meg:
Matrózok, hajók, kapitányok - Dékány András
"A tengerészakadémia növendékjelöltjei voltunk, és dehogyis sejtettük, hogy az előttünk álló élmények, kalandok egyben egy új világ küszöbére visznek. Mi ilyen fiatalok voltunk, élményekre vágyó, világot látni akaró fiatalok. Amikor lefeküdtünk, és álmunkban felkavarodtak az elmúlt nap élményei, a sors már mindegyikünknek kijelölte, mi valósul majd meg a vágyakból, az elképzelt és kitervezett reménykedésekből. "
Ej, ezek vonatok manapság...
Egyébként van még víz a Helka alatt? Én július közepén helkáztam, akkor se volt már sok. A badacsonyból induló hajók hosszú szakaszon kavarták az iszapot.
Tegnap nosztalga vonatozás közben én is feljutottam a Helkára. A "hído" (ha így hívják) sikerül csinálnom egy képet, sajnos a gépházba nem jutottam be:
Idén valahogy lencsém elé ugrott pár hajó, pedig nem is sínen mennek. Ugyan a képek feliratozása és rendezése mégnem tökéletes, de azért nézegessétek szeretettel:
Hajók
Ha FOMA megjön a nyaralásból, ő még ennél többet is hoz.
Engem az érdekelne, hogy a "szidalmazási fázisban" miért voltak tétlenek az illető kollegái? Mert a beszállításnál nem egy személy szokott jelen lenni.
A botrányt megelőzni lett volna jobb az utólagos eltussolási kisérlet helyett.
Megpróbálom kideríteni. Nemcsak a Badacsony csinálja az F járatot, ha 400-nál több az utas, akkor egy vizibusz beáll kisegítő járatba, mert a katamarán merülése miatt nem vesz fel többet. Bár a menetrendet általában a katamarán csinálja, a vizibusz a maradékot viszi utána.