Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Légyszives küld el nekem e-mailba a rece képet ha lehet szeretném a szélét is látni elmenteni nagyon szép ha van még ilyen kincsed oszd meg velem légyszi.
Üdvözlök Mindenkit! Most nem mondom, hogy szép napot, mert itt nagyon pocsék. Reggel óta esik és olyan de olyan hideg van.
Azért amúgy szép napunk volt, elmentünk megnézni a Szépművészti Múzeumban az Alfonz Mucha kiállítást. Nem tudom mennyire ismeritek, századfordulós művész, nagyon sok szép plakátja van. Nagy élmény volt, nagyon szép alkotásokat láttunk.
Közben ott mentünk el a Nemzeti Vágta mellett, hát azokat sem irígyeltem az eső miatt. Ott volt a sok kirakodós, lacikonyhás, miegymás, és hát ember azért igen kevés volt a rendezvényhez képest.
Kicsit pihentem most majd nekiállok a további munkáknak, igaz egészen jól haladtam. Persze a szegőszalag kevés lett, úgyhogy azt még kedden pótolnok kell, és aztán jöhet a buli.
Lia, annyit gondoltam Rád Tegnap. Ezek szerint azért az idő kegyes volt hozzátok. Még egyszer gratulálok az ifjú házasoknak, legyen nekik nagyon szép életük. Mellesleg tegnap volt a mi menyasszonyunknak a lánybúcsúja, ami egy kis városi játék is lett volna, beleszólt az eső, de állítólag jól mulattak. Több részletet nem tudok.
Ráhajtás, köszönöm Neked is a receptet. Majd meglátjuk, melyik lesz a befutó.
Most ismét elmegyek, majd jövök, mikor nem tudom. Addig is jó horgicálást, mást úgysem lehet tenni ilyen időben. Bár most hallottam hogy Sárhidán süt a nap és jó idő van.
Néhány éve hozott a férjem "hitlerszalonnát", de nem aratott osztatlan sikert vele a gyerekek körében! Jó kis eperlekvár tökéletes hozzá. Én spec. ribizlivel nem szeretem. A málnát meg megettük nyersen, abból kevés lekvár készült!
Az egyik kolleganőm is mindig islert szeretne csinálni. Azt mondta, ha hoz neki valaki "hitlerszalonnát" akkor csinál, mert szerinte csak azzal lehet jó összeragasztani.
Ketteske szerint pont itt az ideje egy ishlernek. Mindíg ez jut eszébe az eperlekvárról! Miért? Bár amikor jóvoltotokból a találkozóról hazajöttem 3 nagy zacsi dióval, már akkor elkezdte.
PÁRDUCKA. Arrrrrrrrrrrrrranyosak!!! Mintuska? JOLIMAMA. Már megnéztem a nyaralóban a tatyókát. Itt is jól mutat! LIA. Aludd ki magad, aztán várjuk ám a képeket....
A lekvárjaimat szárazdunsztba teszem. Amint kihűlt ehető. A végének, amivel már nem lesz teli 1 üveg, amint kihült, hűlt helye szokott maradni. Befőzőcukorról nem tudok nyilatkozni, sosem használtam. Én 1 kiló eperhez idén, mert nagyon édes volt az idei termés, 25 deka cukrot tettem.
Judit! Lenne egy kérdésem eperlekvár ügyben. Másfél kilóból főztem lekvárt, HAAS 3:1 befőzővel, amivel összeforraltam, meg a cukorral, és zutty az üvegekbe.
Kérdésem: hol tároljam,(hidegen-melegen), és a legfontosabb: mikor lehet belőle enni?
Nagyon szépen köszönöm a jókivánságokat, jelentem túl vagyunk az esküvőn!!!!!!
A tegnap délelőtt gyönyörü volt, sem melegünk nem volt, de nem is fáztunk. A polgári után, kb. 1/3-kor mentünk a Bazilikába, - addig sütött a nap - 3/4-kor mikor jöttünk ki a templomból akkor dörrent egy nagyot az ég, és elkezdett szakadni az eső. Mire az étteremhez értünk már megint sütött a nap. Később ismét eleredt és szinte egyfolytában esett és hideg szél fújt. Nem a teraszon voltunk, hanem az étteremben, igaz itt kisebb volt a hely a táncra, de nagyon jó hangulat volt hajnal 3-ig. Fényképet még nem tudok feltenni, most megyek egy kicsit aludni. Mégegyszer köszönöm, hogy gondoltatok ránk, az ifjú pár üdvözletét és köszönetét küldi nektek, nemsokára jelentkezem, puszillak és ölellek benneteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!