Úgy látszik nagyon nyár van : a holnapi doromlási találkozó nem akar összejönni , nincs rá semmi érdembeli érdeklődés . Bár én holnap kimegyek , de ha valaki mégis jönne feltétlenül jelezze nekem . A következő regionális találkozó tervezett időpontja
Viszont a Balatonakalit kőkeményen tartjuk . A Trabantosok találkozójához csatlakozva a július 24-26-ot ( p-v) véssétek be . Főnap értelemszerűen a szombat .
Ha holnap nem is , de a Balatonnál és szeptemberben találkozzunk . 30/ 54-292-85
Ma fotóztam a telefonommal ezt az Microcar MC2 mopedautót az Wieszt Gépkölcsönzőbe Pilisvörösváron valami Ligetié szoktam látni mindig ezt a mopedautót a rendszáma S AGA-55 volt kép is van róla.
Csak azért kérdezem ( ugyebár ilyen árfekvésű masinám aligha lesz ) mert Lombardiniék háza táján voltak újítások , ott volt valami fejlesztés , egynémely hírdetésben olvastam, hogy már az újfajta motorral szerelt . Ezek szerint a távolkeletiek nem kísérleteztek .
Nem akarok védeni senkit, mert nem náluk vásárolok, és nem néztem ,de sajnos az euró vétel jelenleg 325 forint már. És sajnos ami rég nem volt kint is emelték az árakat bár nem ilyen arányban.
Nagyon komoly ez a leszigetelés,elrejtés!Nekem nagyon tetszik,olyan igazi rendet csinál a motortérben.Gondoltam rá az év eleje felé hogy valahogyan meg kéne oldani nálam is a motortérben az összes cső és vezeték meg bowden elrejtését,de nem kezdtem hozzá végül.Nem tudnám szerintem kivitelezni!De ez tényleg jó!
Hangszigetelése is annyival jobb a régebbieknél,mint ahogy kinéz?
De-de!Azt írtam hogy mindkét varió alátétjeit beletettem.Most 8db alátét van betéve a rugó alatt.Így nem fog rá a szíjra alapjáraton,ami ugye az egyhengeresnél 1100-1200 körül van.A kéthengeressel itt már indul az autó.
Vannak különböző súlyaim , lehet egyszer végigmérem őket . A csúcs az lesz , ha levett motorháztetőnél felrakok egy tükröt , amivel figyelni tudom a szíj helyzetét is menet közben .
Az a Bödő-hegyi meredély pedig megmarad etalon a kaptatókra . Ha ott felmegy -- pláne ha el is tud indulni rajta -- majd a másik difivel is akkor nagy gond nem lehet .
Alakul ez szépen lassan!Nekem mindkét varióhoz lila rugó van.Az egyikben 135gr-os súlyok,a másikban nem tudom mekkora volt,de miután átfúrtam őket 16-os fúróval 152gr lett a súlyuk.Ezekbe fúrtam menetet,így 18-as csavart bele lehet tekerni súly beálításához.
De végül a 135gr-os maradt benne,és mindkét variátor rugó hézagolóit bele kellett tegyem(8db összesen) hogy ne induljon el szinte alapjáratról a gép.Az irányváltó is nagyon nehezen működött,mert folyton vitte volna a szíjat.Így is összébb ugranak a primer tárcsái alapjáraton,de nem fogják a szíjat.Viszont így meg nem éri el a max áttételt.Körömlakkal festettem sugárirányban csíkokat a primer tárcsákra belül,így látom meddig megy ki a szíj.Ha csak 50km/h-ig használtuk az autót,akkor 14mm maradt a peremig.Most 65-ig felgyorsítva(ez most a vége)marad kb fél centi a peremtől(nem mértem pontosan meg).Amíg sokkal nehezebb súly volt benne felgyorsult 75-80-ra is,de már alapjáraton is vitte volna magát és nagyon alacsony volt a fordulat ezért erőlködött végig a motor.Most egyenletesen gyorsul végig.
.Érdekelne mekkora súlyokkal van szerelve a primer variód amivel a mérést végezted
Délután szétszedtem a variátort , mert be akartam tenni azt amit WooDoo-tól vettem még régebben . Végülis nem tudtam berakni , mert én szélesebb szíjat használok és a primer variátor a külső csúszógyűrűje vastagabb a szokottnál ,és így nem volt illeszthető a vastagabb szíjhoz . A szekunder pedig ahhoz van hangolva , azt meg macerás átállítani . Végülis visszaraktam ami eddig benne volt , csak gyorsan beledobtam a belső csúszógyűrűhöz egy nagy 60-as Glycodur perselyt . Sokra nem mentem vele ugyanúgy zörög mint eddig , viszont mintha pörgősebb lenne a szerkezet -- aminek nem örülök . Pedig elvileg ugyanazok a súlyok kerültek vissza . Hacsak össze nem kevertem őket . Az én 195-ös tárcsámmal amivel a méréseket végeztem 155-ös súlyok voltak és lila rugó , a WooDoo-tól vett csapágyas variátorban fekete rugó van 135 g-os súlyokkal .
Tegnap nekiküldtem a masinát egy izmosabb emelkedőnek -- hát olyan 600 m-t megtéve 100 m a szintemelkedés ( Kápolna tér -- Bödő hegy ) -- és ott produkált olyat i s, hogy a 19-20 km/órás sebességhez 250-as fordulat tartozott . Síkon így pörögve közel 40-nel viszi a járgányt .
Majd a héten folytatom a variálást a variátorokkal .
Ezt az értelmes hirdetést mutattam unoka tesómnak. Pont ezzel a kérdéssel, hogy miért kell 1000 eurót ráölteni egy 5000 kilométert futott járműre. Viszont a sérüléseket látva nagyon sokat kellene erre a járműre rákölteni ,hogy használható és műszakíztatható legyen.
Mivel a mopedautós bizniszt ez a csapat nyúlta le , ezért aki ilyen járműre vadászik az előbb-utóbb belefut ebbe a szubkultúrába . Nehezen megkerülhető jelenség .
Önmagában megélne a fórum , ha csak a hírdetések baromságain csámcsognánk . Úgyhogy nem szoktam ide betűzögetni ezeket , lejárt lemez .
De ezt azért beraknám , mint tipikus "devecseri" hírdetést :