Keresés

Részletes keresés

stein Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4197
Köszönöm szépen.

akkor ezek szerint a szerencsétlen külföldi állampolgár aki évek óta magyarországon él és itt is akar maradni csak akkor tud megvenni egy magyar regiszterbe bejegyzett kishajót, ha kiviszi, vámkezeli, kint lajstromoztatja? Azt lehet tudni miért van ez így? Úgy értem ez nem egy kib****tt olajtanker, amit bejegyeznek panamába azt majd jól elsüllyed, csak egy nagyobbfajta motorcsónak!

Előzmény: trophy (4193)
riversea Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4196
Sziasztok! A múltkor a régi, most az új büszkeségünkről találtam képet: Pannon Star
guberavera Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4195
Tudjátok, hogy nem vagyok a szavak embere! Ezért csak röviden:
Köszönet bf-nek a kellemes vízen töltött délutánért, ismételten gratulálok a saját építésű hajóhoz!
A jelenlévő topictagok, némi kisvasutas bátorításra elhatározták a Hajózás Baráti Kör Egyesület létrehozását. Az alapításhoz minden forumtagot szeretettel várunk ötletekkel elképzelésekkel stb. Ha lehet olvassátok el a kisvasutasok alapító okiratát szerintem sok jó ötlet van benne. A publikus javaslatokat ide a fórumba, egyebeket Muggli levlistájára küldjétek.
Az egyesület alapításával párhuzamosan a tervezett weblapot is el szeretnénk kezdeni, különösen a közelgő csöndes téli estékre gondolva.
Üdvözlettel
Gubera Veronka
trophy Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4194
III.kerület Pünkösdfürdő utca, közvetlen a hajóállomás mellett. (Újpest-Megyer-- Pünkösdfürdő átkelő) VW Golf, még '96-ban lopták el.
Előzmény: DLala (4182)
trophy Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4193
Elvileg nincs akadálya, és semmilyen különleges papir nem kell, hogy külföldi állampolgár a saját országában bejegyzett hajóval idegen országban közlekedjen (érv.hajólevél, vezetői engedély, körny.véd.napló,stb.) A lajstromozás helye szerinti lobogót kell viselje a hajó farán jól látható helyen, és 20 méter hosszúságot, vagy 12 fő befogadóképességet meghaladva a hajó orrán az adott ország lobogóját. Nem végezhet idegen országban még ideiglenesen sem semmilyen kereskedelmi tevékenységet, mert az kabotázs-nak minősülne, és a Belgrádi egyezmény ezt tiltja. (áru, kereskedelmi személyszállítás, vontatás, tolás, rendezvénybiztosítás, stb.) Ha a tulajdonos magyar állampolgár, akkor már nem ilyen egyszerű a helyzet.
Viszont a külföldi állampolgár magyar regiszterben lévő hajót ha vesz, és saját országában akarja bejegyeztetni, akkor ki kell vigye az országból, vámkezelnie kell a fogadó ország törvényei szerint, és már regiszterbe vétel után hozhatja be újra az országba.
Külföldi állampolgár magyar regiszterű hajónak 100%-ban tulajdonosa nem lehet.
Előzmény: stein (4177)
Zoli66 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4191
Igazságod vagyon! Bocsi, nem koncentráltam a személyszállításra!
Tudod, szárazföldi patkány vagyok :) teherhajó személyhajó és még sok féle hajó majd belejövök.
Zoli
Előzmény: MALWIN (4187)
Slam1 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4190
http://www.kdtvizig.hu/
Ezen a honlapon a "fényképek"-re klikkelve találsz képeket Gemenci,Keselyűsi hajókról,kisvasutról a tavalyi árvíz idején.
80-as évek elején jártam arra és a Sió jobb pertról az alvizen indult egy kiránduló hajó(most is ottlátom a képeken de neve,tulajdonosa sajna nem jut eszembe).A hajóvezetőt Tóninak hívták,ez maradt meg bennem.Mintha valami utazási iroda lett volna a tulaj.
Érdekesek ezek a képek,hasznosak is,egyszer már ajánlottam ebben a topicban,3862-es hozzászólást és az elkövetőjét is ajánlanám,Ő talán többet tud erről.
Előzmény: Zoli66 (4186)
viking star Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4189
Sajnos a Bakony belsejében eléggé sötét volt, két kép azért sikeredett egy nyíláson keresztül a tengelyről (1, 2. Nem valami fényes, de azért a lényeg kivehető.:) Muggli képeit sajnos még nem tudtam mind lehozni evvel a modemecskével, de már félúton vannak:))

Off
Boldog Szülinapot Bf4002!!
On

FOMA Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4188
Kár, hogy fotó nincs a cikkhez. Vajon milyen hajó és honnan származik?
Előzmény: MALWIN (4180)
MALWIN Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4187
Szeva Zoli!
Azt speciel tudom, hogy van a Gemenci Erdészetnek hajóparkja.
Személyszállításra viszont még nem nagyon volt példa náluk.
A Veránkát a magyei tanács (anno) üzemeltette..
Előzmény: Zoli66 (4186)
Zoli66 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4186
Amúgy Gemencen nem új dolog a hajózás, az itt működő erdészeti részvénytársaságnak kikötője, és több kisebb teherhajója is van.
A régi időkben pedig a Béda és a Pandúr szigeteken termelt fát KISVASÚTI KOMPOKKAL szállították ki!
Sajnos képem nincs róla, de lehet, hogy a
WWW.KISVAUT.HU TÉRKÉPTÁRÁBAN már fent van.
Előzmény: MALWIN (4181)
muggli Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4185
Azt pedig igazán sajnálom, hogy nem tudtál eljönni a talira, főleg azért, amiért mondtad, hogy nem biztos, hogy jössz. Jobbulást a nejednek!
muggli©
Előzmény: tpuppi (4183)
muggli Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4184
A képtárban van egy néhány. Annyira nincs lerabolva, de azért hiányos, rendesen.
muggli©
Előzmény: tpuppi (4183)
tpuppi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4183
udv Mindenkinek sajnos a talira nem jutottam el a korábban ismertetett okok miat. Csak egy kérdés a Bakony belsejében mi van /gondolom kibelezve/de aki látta érdekelne, személy szerinti mailembe is irhatjátok.
DLala Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4182
A Hírtv most mutatja, ahogy egy roncsautót kiemelnek a tűzoltók a Dunából (pontos helyszín számomra nem azonosítható). Az autóban talált halakat visszavitték a vízbe...
MALWIN Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4181
És, hogy legyen valami is...
MALWIN Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4180
Jó szelet!
Érdekes olvasmány ez is..
stein Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4179
a viziközlekedésről szóló törvény szerint csak olyan hajót lehet a magyar regiszterbe bejegyezni aminek a tulaja magyar (állpolg + belföldi lakhely, cég esetén min 50% magyar tulajdonban van).
Azt gondolom hogy ha nem magyar akkor a tulaj állampolgársága/honossága szerinti regiszterbe kell bejegyezni.
A hajózási felügyelet egyelőre nem tudott válaszolni, délutánra igértek választ, csak sürgös ezért gondoltam h feldobom itt.
Előzmény: LUCzI FERencz (4178)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4178
Az nem világos, hogy ha itt fogja használni, akkor miért kell átíratni az írországi regiszterbe?
Szerintem at, hogy a tulaj külföldi, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy az ottani regiszterben kell szerepelnie.
De az a biztos, ha felhívjátok a hajózási felügyeletet. a www.kff.hu-ról pillanatok alatt kideríthető a telefonszám.
Előzmény: stein (4177)
stein Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4177
hali,

Segitséget szeretnék kérni. Ha egy külföldi megvenne egy magyar lajstromba bejegyzett kishajót, amit töröltetne és bejegyeztetné az országa szerinti lajstromba, milyen feltételekkel használhatná tovább magyarországon? A hajó el sem hagyná Magyarországot, a dunát, itt szeretné használni az év 365 napjában. Mehet ez minden hivatalos eljárás nélkül, a külföldi hajólevéllel? Vagy be kell jelenteni a magyar hajózási hatóságoknak? (konkrétan írországban tudná bejegyezni valószínüleg a hajót).

Minden segítséget nagyon köszönok.
s.

Zoli66 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 4176
Béke Veletek!

Köszönettel, én is, a kíváló túráért! Nem is hinné az ember, hogy miközben a torkolaton "kilátszik a hal hátúszója" [ezt nem én mondtam, de tetszik :) ], az öböl pici szigetét még meg lehet herülni.
Bf4002 kitűnő hajót épített, ezt állíthatom, mert szárazföldi patkány létemre, nem sikerült sem felborítanom, sem zázonyrafuttatnom, sőtt még horgászcsónakot sem fogtam :) Bizony, pedig először volt a kezemben kormányrúd. Tényleg.

.off.
Az este megbeszéltekkel kapcsolatban elküldeném a Kisvasutak Baráti Köre közhasznú alapszabályát. Próbáltam Bf4002-nek freemailból, de nem biztos, hogy elment, kicsit darabos nálunk a net!
MUGGLI Bácsi! mi a te címed?

Mindenkinek Üdv! Zoli

Előzmény: Törölt nick (4175)
Zoltika Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4174
Köszönöm a hajótúrát bf4002-nek! Nagyon élveztem ezt a csendes vizi természetjárást. Meg a társaságot is!
Előzmény: Törölt nick (4171)
muggli Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4173
Köszönöm Tanár Úr, de kérlek alássan az érdem a Révaié, én csak bemásoltam.:-)))))))))))))))
muggli©
Előzmény: TANÁR ÚR (4167)
kranführer Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4172
Semmi baj. A főnököm lett volna a fotográfus:-)
Üdv
k
Előzmény: viking star (4170)
viking star Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4170
Tényleg, bocsi! Tudom, mert emlékszem rá amikor lent találkoztunk a "nagy" talin az épület előtt, csak megzavart, hogy akkor most ki az, aki a partról várt volna minket a nyílt vizen a fényképezővel?:))
Mégegyszer elnézést az átnevezésért!:)
Előzmény: kranführer (4169)
kranführer Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4169
Tom=kranführer :-)))
Egyébként jók lettek a képek. Köszi bf4002 a hajókázást sajnálom hogy nem tudtunk kimenni. Majd legközelebb...
Üdv
k
Előzmény: viking star (4168)
viking star Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4168
Köszönjük Bf4002 kollégának a hajókázást!
Az idő és a vízállás sajnos ellenünk volt, de nagyon jól éreztem magam, aki nem jött nem tudja mit mulasztott:) tényleg szép ez a Hárosi-őböl!
Pár képet feltettem, de "tejes csapat a hajóval" című fotót valaki más fog közzéteni, mivel pont a végére merült le a masina:(
Zoltika, Viking, Tom, Guberavera, Kismiki és Zoli66
Bf4002 kolléga előkészíti a hajót
Zoltika, Tom, Guberavera, Kismiki és Zoli66
A "Neptun" motoros
Bf4002 és Viking
Tom és Guberavera
A Hárosi-öböl
Egy sziget a Hárosi-öbölben a nemzeti lobogóval
Itt az öböl kijárata a Dunára, de a vízállás miatt sajnos nem jutottunk ki
TANÁR ÚR Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4167
Ez Igen! Virtuálisan most megemeltem a kalapom.
Előzmény: muggli (4162)
geomag Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4165
Sziasztok
Bocs bf4002 és a többiek,de lekell mondanom a délutáni hajókázást. Előbb nem tudtam szólni. A fiam belázasodott és el kellett hoznom az oviból és du velem lesz. Nektek azért JÓ SZELET.
GM
Előzmény: Törölt nick (4161)
gigabursch Creative Commons License 2003.09.10 0 0 4164
Üdv mindenkinek ismét

Bocs, hogy nem jeleztem, de sajna nem tudtam elmenni a topictalira, és ráadásul még a telefonomon is átment egy Níva, s így jelezni sem tudtam. Ma bent vagyok, és ha az ég is úgy akarja, meg nem szólítnak a vadász urak 'fegyverbe', akkor én is mennék (végre annyi ígérgetés után) hajókázni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!