Üdv a fedélzeten, Kurdeejay!
Magam is hasonló lelkesedéssel találtam rá erre a topicra és kezdtem hozzászólogani.
Nagyon jó, hogy Te is fotózol, biztos lesznek érdekes képeink 1másnak.
Én most kezdtem el feltölteni a képtáramat, de még csak párat sikerült a pár ezerből. Muggli, Guberavera, Riversea és még más kollégáknak már egész szép gyűjteményük van a tár.hu-n. Viking és Tom pedig gyönyörű honlappal rendelkezik.
Viking Star!
Itt volt ma a River Concerto! Ezzel 27-re emelkedett az általam látott svájci kabinosok száma.
Béke Veletek!
Részemről csütörtök du. minnél később, mert nappal kiállítást rendezek. Másnap pedig ügyelek. Persze ne a szárazföldi patkánytól :-) tegyétek függővé!
Zoli
Sziasztok!
Szeretném megköszönni bf4002 barátunknak a pénteki hajókázást. KÖSZÖNÖM! Sajnos csak ketten voltunk. De számomra nagyon jó élmény volt. Bocs majd el felejtettem kismikivel a vizen találkoztunk.
Nem valószínű hogy el tudok majd menni a talira a délutáni időpont miatt de légyszi tájékoztassatok arról hogy mit beszéltetek meg.
A cikket én is olvastam és az a véleményem hogy fényes nappal fegyver nélkül tényleg így kell rabolni :-) egyébként komolyra fordítva a szót meg :-(
Üdv
k
- Az Adatabázis részben rövid történi leírás került a Balaton, Bakony, Gulács, Helka hajókhoz. A csavargőzös történet gumidani anyaga alapján lett feltéve (Bakony, Gulács).
- A Galéria részben a Munkagépek részbe 34 új kép került fel (uszály, kotró, elevátor, daru, egyéb munkagép). Az Egyéb hajók Galériában szereplő Zsuzsa kotró átkerült a munkagépekhez.
- Az adatbázis részben a munkagépekről és a balatoni teherszállításról rövid leírás került fel. Főként Slam1 fórum-hozzászólásai.
SLAM1!
Ha van időd nézd meg a Galéria - munkagépek és az Adatbázis - Munkagépek részt, hátha be tudsz azonosítani néhány számomra ismeretlen úszóművet. Ebben a témában én sajnos nagyon nem vagyok otthon. Köszi.
Korábban a topicban, később két topictalálkozón is fő témánk volt, hogyan tudnánk egy dunai vontatóhajót megmenteni, és hogyan tudnánk azt közhasznúan üzemeltetni. Az újsághírek alapján nyilvánvaló, hogy ha komoly ez a tervünk, sürgősen lépnünk kell. Az eddigi konzultációk alapján az első teendő egy egyesületet megalapítása.
A közeli jövőben újból találkoznunk kellene, ahol fő feladatunk az egyesület megalapítása volna, és meg kell beszélnünk a következő teendőket is. Guberaverával konzultálva javasoljuk erre a találkozóra a csütörtök vagy péntek estét; helyszínnek guberavera felajánlotta cége tanácstermét (I. kerület, Logodi u. 5-7.)
Kérem, írjátok meg, melyik nap az alkalmas, és kire számíthatunk!
Zoltika
guberavera nevében is
+ muggli egyetértése is valószínűsíthető kora délutáni beszélgetésünk alapján, bár a legfrisebb fejleményekről még nem értesült
- Az Adatbázis fejezet teljesen átalakult, kezd hasonlítani egy adatbázishoz.. Minden hajónak külön oldala van, ahol az adott hajóról találhatók információk, és innen tekinthetők meg az egyéb képgalériák is (kormányállás, gépház, fedélzet). A hajók adatait folyamatosan töltöm majd fel, már most is van néhány hajóról komolyabb adat (pl. motorok pontos adatai).
- Újabb típusú képek is kerültek fel az Adatbázisban lévő hajó-adatokhoz, a hajó hossztengelyéről fényképezve orr és farképek.
- Az adatbázis részben a különböző hajótípusokról általános leírás található - képanyaggal (jelenleg: kompok, katamaránok, egymotoros nagyhajók).
Akinek van ideje, nézze meg, kiegészítéseket és javításokat szívesen vennék. Jelenleg csak a személyhajók szerepelnek az adatbázisban (az sem teljes), de a későbbiekben majd bővíteni fogom a többi kategóriával is. Ezeknek az adatoknak az összegyűjtése nem egyszerű és időigényes lesz, de majd azért igyekszek folyamatosan bővíteni.
Egyéb: a Balaton vízszintje a másfél héttel ezelőtti mélyponton van ismét (26cm). Ma délelőtt a Siófok katamarán balatonfüredi kikötőnél egy vashorgonyt szippantott fel, de szerencsére nem lett baja a hajócsavarnak.
Sziasztok! Én még csak most találtam meg ezt a fórumot, de ezt pont nekem találták ki! Én is odavagyok a dunai hajózásért, már kb tíz éve ez az életem! Remélem én is tudok majd nektek hasznos infókat adni! Rengeteg jó sk.digiképem van, melyek zömét Vácon készítettem, bár nem tudom, hogy miként tudnám fölrakni. Üdv Mindenkinek!
.off.
Mert nem hajó, de témábavág!
Kedden voltam egy Civil Partnerség Konferencián a Pest Megyeházán.
Ismertették a Nemzeti Civil alapprogramról szóló 2003.évi L. törvényt (a napokban kerül az Országgyűlés elé) A Civil Képviseleti rendszert, egyébb tudnivalókat.
Nem akarok részletes beszámolót adni, ha megpróbálnám betelne az asztal! Három előadással, vitafórummal, kabinettülésekkel spékelt egy napos buli volt.
A jó hír röviden: jövőre a kormány a nem felajánlott SzJA 1%-ot is a civil szférának adná. Mivel az adófizetők csak kb. a fele rendelkezik ezzel, ez a pénz 4-6 milliárd forintot jelenhet!
A pénzhez pályázatok útján lehet jutni, és a korábbi gyakorlattal ellentétben már nem, szinte csak, adott programok támogatására, hanem működési költségek fedezésére is lehet pályázni.
A pályázatokat a szakminisztériumok és a Civil Képiseletre létrehozott Tanácsok és Kollégiumok írják ki, s a Kollégiumok bírálják el. Ezek felállítása kb. egy hónap múlva kezdődik.
A "rossz" hír, hogy erre 50.000 db civil szervet les, [4.mrd/50.e=80.000,- Ft, ez még festékre sem elég] a pályázatok eléggé bonyulultak (persze nem megírhatatlanok) lesznek, a pályázat kiírásakor már legalább egy éve bejegyzett civil szervezetek pályázhatnak.
További jó hír, hogy a bejegyzett egyesületek, alapítványok stb. nem mindegyike működik ténylegesen, továbbá: a közalapítványok, biztosítási egyesületek, egyházak, munkaügyi érdekvédelmi szervezetek ebből az alapból nem pályázhatnak. Meg aztán mindíg sokan lógnak köztartozással, s emiatt kimaradnak stb.
Tehát egy jó pályázati stratégiával (az egyéb szponzorációt is figyelembevéve - és persze ha mindez igaz!!) éves szinten akár több tíz millió Ft is összeszedhető. A vázolt feledatokhoz nem sok, de ha el sem kezdjük?
Gondolom már gyülekeznek az igazi hajósok. Ha van még hely, és eltűrtök egy szárazföldi patkányt, örömmel eljövök az alakuló ülésre. Három életemből adódóan van egy mákszemnyi civil tapasztalatom. Persze csak csepp a tengerben.
Brrrrrr. Hát valóban ez így pontosan az. Mindenesetre irigylem Muggli gondolkodásmódját: "Legalább maradjon valami, ami a mienk és még hasznot is hoz!" Bár olvasnák ezt a topikot percemberke nagyjaink is!
Hogy a vizeknél maradjunk, az ismert német közmondás szerint "A kis hal a jó hal." ennek az ottani értelmezése: hogy jobb szerény de folyamatos bevétel, mint egyszer nagyot szakítani oztán kopppp. Ki tudja, talán az EU mellékhatásaként majd bejön ez a szemlélet is. Jó lenne megérni!
Péntekre jó szelet sajnos nem tudok menni, ügyelek. Gratulálok a múltkori hajózáshoz, szépek a képek! Kíváncsian várom a fotókat!
Zoli
MALWIN barátunk hívta fel a figyelmemet erre a cikkre:
In memoriam MAHART???????
Ez így gusztustalan!!!!!!!!!!!!
"Egyben vagy feldarabolva, de az év végéig el kell adnia a Mahart Rt.-t az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.-nek.
A 4600 tonnás Pannon Sun februárban állt szolgálatba. Ikerhajójával, a tavaly október óta magyar lobogó alatt hajózó Pannon Starral az év végéig csaknem 100 millió forint nyereséget termel a Mahartnak.
Rövid határidőt, egyúttal lényegében szabad kezet kapott a kormánytól a Mahart privatizációjára az ÁPV Rt. Az állami vagyonkezelőnek nagy mozgásteret biztosító elvárások szerint a hajózási társaság alaptevékenységet végző üzletágait – így például a folyamhajózást és a csepeli szabadkikötőt – együtt vagy egymástól szétválasztva is új tulajdonos kezébe adhatják.
Elsőbbséget azok a befektetők élveznek majd az év végéig lezajló privatizációs pályázaton, akik vállalják az alaptevékenységek fenntartását és fejlesztését. A kimazsolázott cég egyéb, alaptevékenységeihez nem szükséges vagyonelemeit ugyanakkor az egyes üzletágaktól elkülönítve értékesíthetik. Esetükben a legfontosabb szempont a kormány határozata szerint az „árbevétel maximalizálása”.
Arra a kérdésre egyelőre nincs hivatalos válasz, mekkora bevételt remélhet az ÁPV a Mahart eladásából. Ennek ellenére a szakértők úgy számolnak, ha a céget részekre szedve értékesítik, és a csepeli szabadkikötőt is eladják, a privatizációs bevétel a húszmilliárd forintot is elérheti.
Somlóvári László, a Mahart Rt. vezérigazgatója a cége magánkézbe adásának módjával és a lehetséges árakkal kapcsolatos találgatásokat egyelőre korainak tartja. Nem vitatja azonban, hogy a privatizáció lebonyolítására rendkívül rövid idő áll rendelkezésre.
Más források ugyanakkor a hajózási társaság eladására adott szűk határidőt azzal magyarázzák, hogy az ÁPV Rt. jól halad a privatizáció előkészítésével. Hozzáteszik azonban azt is: a cég gyors kiárusítását a kormány a költségvetés bevételeinek mielőbbi növelése miatt szorgalmazza.
Erre utal, hogy a Mahartnak meg kell válnia az orosz államadósság terhére vásárolt, utolsó két szolgálatban lévő tengerjárójától is. A Pannon Sun és a Pannon Star néven bejegyzett hajók eladásáról már az Orbán-kabinet idején döntés született, ám a kormány eddig különösebben nem sérelmezte, hogy a Mahart üzemelteti tengerjáróit. Így lehetségesnek látszott, hogy a 2003-at eredményesen záró hajók megmaradhatnak. A most megjelent kormányhatározat – amelyről már a Napi Gazdaság is beszámolt – szerint azonban a hajókat „mielőbb” értékesíteni kell, és a befolyó bevételt a Mahart „köteles azonnal és maradéktalanul” befizetni a költségvetésbe."
Íme az Inota!:) Egyébként nem először látom az idén a városon átvágtatni szeparált, engem is érdekel, hogy kié, illetve hogy mire használja...
Pedro! Mostmár van digigépem, tudunk versenyezni, hogy ki a naprakészebb :-))))