Na akkor most mi van?
Csütörtök a többségnek nem jó, a péntek és a hétvége a házigazdának. Ez most hétfő előtt aligha jönne össze + amúgy is kevesen voltunk.
Kérem írjátok fel az alábbi táblázatba, mikor értek rá!
Sajnos nekem pénteken nem jó, javaslom olyan időpont választását, ami többeknek megfelel. Lehet hétvégén (csak ne most) vagy késő este, az infrastruktúra rendelkezésre áll.
Az egyesület megalakítása nem jelent kötöttséget és pláne nem anyagi áldozatot az alapítók részéről (kivéve az éves tagdíj, de azt a tagság szavazza meg). Azért lenne jó, mert a hobbiként űzött hajófigyelési, hajó és hajózási adatbányászati tevékenység mellé szerezhetne egy kis hivatalos támogatást. Természetesen egy hajó fenntartása, üzemeltetése óriási feladat, ezt semmiképp nem az egyesületi tagok végeznék szabadidejükben, és nem a tagsági díjból kellene a hajó(k) karbantartását finanszírozni.
Továbbra is az a véleményem, hogy az elszigetelten végzett "hajómániás" tevékenység kétségtelenül elismerésre méltó (VikingStar, Pedrofon, Muggli, Tom stb) de soha nem kaphat akkora publicitást, mint egy közösen felépített hajómániás portál, ami a hajókról szól, óriási adatbázissal, galériával, történetekkel élménybeszámolókkal. Ez jó kiindulási alap lenne, hogy megnyíljanak a levéltárak, a gyári dokumentációs szekrények stb. És akkor legalább elmondhatjuk, hogy mi is tettük valamit azért, hogy ne sűllyedjen el nyomtatlanul a magyar (középeurópai) hajózás.
Üdv GV
- A Galéria részbe felkerült néhány fotó a siófoki zsilipről (16 kép magyarázattal).
- Az Adatbázis részbe felkerültek az Echo és Izsó kisgéphajók belső részeiről készült képek (kormányállás, gépház, fedélzet).
- Az Adatabázis részbe rövid történi leírás került a Csobánc hajóhoz.
- A Galéria - Munkagépek részbe új képek kerültek fel a VI.736.Z és az Óriás uszályokról, ugyanott a vegyes képek gyarapodtak.
Na ez nekem egy kicsit magas! 1 órája szenvedek a képfelrakással, és ha kiveszem a kislemezt, eltűnik a kép is. Ti hogy rakjátok fel a képet?
Mert így csak akkor van fenn akép, ha a lemez is bent van. Na jó több ilyen nem lesz, mert már most ki fogtok utálni ha ilyen lúzer vagyok, ráadásul ez nem a témához tartozik! Kérlek benneteket, hogy segítsetek S.O S.
Nagyon köszönöm nektek!
O..óó Ez kicsit nagy lett!
Hogy kell lekicsinyíteni?
Remélem azért nem baj.
Bocsi azért is,hogy csak ritkán tudok írni, de még csak most lesz saját netem, még béna vagyok!
Nekem az Erasmusról kéne valami szép kép.Köszi.
E-mail címem:Kurdeejay@freemail.hu
Kurdeejay újra a fedélzeten!Üdv mindenkinek!
Nagyon jól esett, hogy válaszoltatok. Ja azt el is felejtettem mondani, hogy hajómodelleket is készítek kartonpapírból.Természetesen dunai hajókat. A gyűjteményem közel 100 db -ból áll, majd képet is mutatok róluk.
Tegnap én is láttam a River Concertót.Valahogy így nézett ki...
Részemről csak a péntek az elfogadható...
Addig el!
Muggli, légyszi, az eredményről telcsin tájékoztass, mert addig már nem leszek netközelben.
Az alapításhoz formálisan szükséges jogi anyagokat hozom, a helyi infrastruktúrában bizva - ugye nem tévedek, hogy egy informatikai cégnél akad ilyen :-)) - elektrónyikus formációban!!
(Word és nyomtató...)
Kitöltés, fazonigazítás, aláírás a helyszínen.
Szükségeltetik: minyimum 10 jogképes személy fizikai megjelenése!!!!!!!!
Bocsánat, neveletlen voltam, és úgy kezeltem, mintha a péntek már eldöntött tény volna. Holott nem. A többségnek azért úgy látszik, a péntek volna jó. Zoli66! Nem tudnál este valahogy ráérni?
Szevasztok!
Csüt-pénteken Pesten vagyok, esetleg benézhetek a talira is... feltéve, ha péntek délután-estefele lesz.
Muggli, amúgy Soroksáron lesz dolgom...
Üdv Urak!
Akkor pénteken?
Helye? Túl jó időt nem mondanak holnaptól, így valami zárt hely kellene, bár ha süt a napocska, akkor valami vízpart is jó lehet.
Időpont? Hány órakor?
Üdv a fedélzeten, Kurdeejay!
Magam is hasonló lelkesedéssel találtam rá erre a topicra és kezdtem hozzászólogani.
Nagyon jó, hogy Te is fotózol, biztos lesznek érdekes képeink 1másnak.
Én most kezdtem el feltölteni a képtáramat, de még csak párat sikerült a pár ezerből. Muggli, Guberavera, Riversea és még más kollégáknak már egész szép gyűjteményük van a tár.hu-n. Viking és Tom pedig gyönyörű honlappal rendelkezik.
Viking Star!
Itt volt ma a River Concerto! Ezzel 27-re emelkedett az általam látott svájci kabinosok száma.
Béke Veletek!
Részemről csütörtök du. minnél később, mert nappal kiállítást rendezek. Másnap pedig ügyelek. Persze ne a szárazföldi patkánytól :-) tegyétek függővé!
Zoli
Sziasztok!
Szeretném megköszönni bf4002 barátunknak a pénteki hajókázást. KÖSZÖNÖM! Sajnos csak ketten voltunk. De számomra nagyon jó élmény volt. Bocs majd el felejtettem kismikivel a vizen találkoztunk.
Nem valószínű hogy el tudok majd menni a talira a délutáni időpont miatt de légyszi tájékoztassatok arról hogy mit beszéltetek meg.
A cikket én is olvastam és az a véleményem hogy fényes nappal fegyver nélkül tényleg így kell rabolni :-) egyébként komolyra fordítva a szót meg :-(
Üdv
k
- Az Adatabázis részben rövid történi leírás került a Balaton, Bakony, Gulács, Helka hajókhoz. A csavargőzös történet gumidani anyaga alapján lett feltéve (Bakony, Gulács).
- A Galéria részben a Munkagépek részbe 34 új kép került fel (uszály, kotró, elevátor, daru, egyéb munkagép). Az Egyéb hajók Galériában szereplő Zsuzsa kotró átkerült a munkagépekhez.
- Az adatbázis részben a munkagépekről és a balatoni teherszállításról rövid leírás került fel. Főként Slam1 fórum-hozzászólásai.
SLAM1!
Ha van időd nézd meg a Galéria - munkagépek és az Adatbázis - Munkagépek részt, hátha be tudsz azonosítani néhány számomra ismeretlen úszóművet. Ebben a témában én sajnos nagyon nem vagyok otthon. Köszi.
Korábban a topicban, később két topictalálkozón is fő témánk volt, hogyan tudnánk egy dunai vontatóhajót megmenteni, és hogyan tudnánk azt közhasznúan üzemeltetni. Az újsághírek alapján nyilvánvaló, hogy ha komoly ez a tervünk, sürgősen lépnünk kell. Az eddigi konzultációk alapján az első teendő egy egyesületet megalapítása.
A közeli jövőben újból találkoznunk kellene, ahol fő feladatunk az egyesület megalapítása volna, és meg kell beszélnünk a következő teendőket is. Guberaverával konzultálva javasoljuk erre a találkozóra a csütörtök vagy péntek estét; helyszínnek guberavera felajánlotta cége tanácstermét (I. kerület, Logodi u. 5-7.)
Kérem, írjátok meg, melyik nap az alkalmas, és kire számíthatunk!
Zoltika
guberavera nevében is
+ muggli egyetértése is valószínűsíthető kora délutáni beszélgetésünk alapján, bár a legfrisebb fejleményekről még nem értesült
- Az Adatbázis fejezet teljesen átalakult, kezd hasonlítani egy adatbázishoz.. Minden hajónak külön oldala van, ahol az adott hajóról találhatók információk, és innen tekinthetők meg az egyéb képgalériák is (kormányállás, gépház, fedélzet). A hajók adatait folyamatosan töltöm majd fel, már most is van néhány hajóról komolyabb adat (pl. motorok pontos adatai).
- Újabb típusú képek is kerültek fel az Adatbázisban lévő hajó-adatokhoz, a hajó hossztengelyéről fényképezve orr és farképek.
- Az adatbázis részben a különböző hajótípusokról általános leírás található - képanyaggal (jelenleg: kompok, katamaránok, egymotoros nagyhajók).
Akinek van ideje, nézze meg, kiegészítéseket és javításokat szívesen vennék. Jelenleg csak a személyhajók szerepelnek az adatbázisban (az sem teljes), de a későbbiekben majd bővíteni fogom a többi kategóriával is. Ezeknek az adatoknak az összegyűjtése nem egyszerű és időigényes lesz, de majd azért igyekszek folyamatosan bővíteni.
Egyéb: a Balaton vízszintje a másfél héttel ezelőtti mélyponton van ismét (26cm). Ma délelőtt a Siófok katamarán balatonfüredi kikötőnél egy vashorgonyt szippantott fel, de szerencsére nem lett baja a hajócsavarnak.
Sziasztok! Én még csak most találtam meg ezt a fórumot, de ezt pont nekem találták ki! Én is odavagyok a dunai hajózásért, már kb tíz éve ez az életem! Remélem én is tudok majd nektek hasznos infókat adni! Rengeteg jó sk.digiképem van, melyek zömét Vácon készítettem, bár nem tudom, hogy miként tudnám fölrakni. Üdv Mindenkinek!
.off.
Mert nem hajó, de témábavág!
Kedden voltam egy Civil Partnerség Konferencián a Pest Megyeházán.
Ismertették a Nemzeti Civil alapprogramról szóló 2003.évi L. törvényt (a napokban kerül az Országgyűlés elé) A Civil Képviseleti rendszert, egyébb tudnivalókat.
Nem akarok részletes beszámolót adni, ha megpróbálnám betelne az asztal! Három előadással, vitafórummal, kabinettülésekkel spékelt egy napos buli volt.
A jó hír röviden: jövőre a kormány a nem felajánlott SzJA 1%-ot is a civil szférának adná. Mivel az adófizetők csak kb. a fele rendelkezik ezzel, ez a pénz 4-6 milliárd forintot jelenhet!
A pénzhez pályázatok útján lehet jutni, és a korábbi gyakorlattal ellentétben már nem, szinte csak, adott programok támogatására, hanem működési költségek fedezésére is lehet pályázni.
A pályázatokat a szakminisztériumok és a Civil Képiseletre létrehozott Tanácsok és Kollégiumok írják ki, s a Kollégiumok bírálják el. Ezek felállítása kb. egy hónap múlva kezdődik.
A "rossz" hír, hogy erre 50.000 db civil szervet les, [4.mrd/50.e=80.000,- Ft, ez még festékre sem elég] a pályázatok eléggé bonyulultak (persze nem megírhatatlanok) lesznek, a pályázat kiírásakor már legalább egy éve bejegyzett civil szervezetek pályázhatnak.
További jó hír, hogy a bejegyzett egyesületek, alapítványok stb. nem mindegyike működik ténylegesen, továbbá: a közalapítványok, biztosítási egyesületek, egyházak, munkaügyi érdekvédelmi szervezetek ebből az alapból nem pályázhatnak. Meg aztán mindíg sokan lógnak köztartozással, s emiatt kimaradnak stb.
Tehát egy jó pályázati stratégiával (az egyéb szponzorációt is figyelembevéve - és persze ha mindez igaz!!) éves szinten akár több tíz millió Ft is összeszedhető. A vázolt feledatokhoz nem sok, de ha el sem kezdjük?
Gondolom már gyülekeznek az igazi hajósok. Ha van még hely, és eltűrtök egy szárazföldi patkányt, örömmel eljövök az alakuló ülésre. Három életemből adódóan van egy mákszemnyi civil tapasztalatom. Persze csak csepp a tengerben.
Brrrrrr. Hát valóban ez így pontosan az. Mindenesetre irigylem Muggli gondolkodásmódját: "Legalább maradjon valami, ami a mienk és még hasznot is hoz!" Bár olvasnák ezt a topikot percemberke nagyjaink is!
Hogy a vizeknél maradjunk, az ismert német közmondás szerint "A kis hal a jó hal." ennek az ottani értelmezése: hogy jobb szerény de folyamatos bevétel, mint egyszer nagyot szakítani oztán kopppp. Ki tudja, talán az EU mellékhatásaként majd bejön ez a szemlélet is. Jó lenne megérni!
Péntekre jó szelet sajnos nem tudok menni, ügyelek. Gratulálok a múltkori hajózáshoz, szépek a képek! Kíváncsian várom a fotókat!
Zoli