Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az étolaj nem a legjobb választás, mert meg tud avasodni, és korrodálja az alkatrészeket (savasodás vízzel érintkezeve). A kifolyó étolaj kegyetlenül rá tud kötni a felületre.
A hidraulika olaj leginkább abban különbözik a gépolajoktól, hogy más a viszkozitása, és nagy nyomáson préselve nem habzik.
Az én gépemen Mtz hidraulika vezérlőtömb van. A hidraulika körbe nincs szúrő beépítve.
Már én is gondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne motorolajszűrőből valahogyan egy szívóági szűrőt
készíteni.
Az a gondom, hogy van amikor nem akar emelni a függesztő munkahenger. Ilyenkor leveszem a
nyakas szelep fedelét, megmozgatom a nyakas szelepet, vissza a fedél, ilyenkor elfolyik egy csomó hidraulikaolaj is, de ufána egy jó darabig megint normálisan emel a hidraulika.
Szívesen fogadnék ötleteket, szerintetek mi lehet a probléma? Lehet a szúrő hiánya a hibaok ?
Nyakas szelepet már cseréltem, de a helyzet sajnos nem változott.
Nemtudja senki, hogy mi szokott lenni azokban a pannónia kipufokkban hangtompító amit lehet látni traktorokon? ez a keresztbe csőre gondolok mindegyiken ilyen van, abban mi van a belseléyben vagy hogyan müködik? :D
Bocsi a képen lévő szürö a tartályban a visszafolyó részbe van épitve.Igazat mond a szaki,nagyon tiszta olajat kell kapjon a szivattyú.Még annyit szeretnék hozzáfüzni az épitéshez hogy nem kell nagyon drága hidraulika olajat használni.Én étolajat öntöttem bele és tökéletesen müködik.(Kinek a pap,kinek a papné).Talán tudtam segiteni.
Helló! kiegésziteném egy dologgal az elöttem szólot, a szivóágba a szivattyú elé mindenképp tegyél egy szürőt, mert ha szennyeződés kerül a szivattyúba igen rövid életü lesz, nekem volt olyan hogy valahonnan bekerült a rendszerbe egy apró gumi darabka és az uj szivattyúmnak annyi is lett 3 órát élt kb. Azóta házilag épitetem eldobható motorolaj szüröböl a szivattyú elé közvetlen a ráfolyás oldalra egy szüröt és hiba nélkül üzemel.
Semmi bonyolult dolog nincs benne, munkahenger 2 ágát a vezérlőtömbön található karnál lévő 2 csatlakozással összekötöd, a vezérlőtömb 2 oldalán kell legyen egyik oldalt egy kisebb nyomo ág, másik oldalán egy nagyobb átmérőjü kivezetőág. Kell egy tartály alján egy kivezetéssel amit a szivattyú szívóágára kötsz, kell legyen mondjuk a tetején vagy oldalán egy másik amire meg a vezérlőtömb kivezetőágával kötsz össze, és értelemszerűen a szivattyú nyomo ágát összekötöd a vezérlőtömb nyomóágával. Így a szivattyú belenyomja a vezérlőtömbbe az olajat és ha nem használja el a kivezető ágon visszanyomja a tartályba szépen. Ha pedig müködteted akkor vagy az egyik vagy a másik végébe nyomja be értelemszerüen a kar a munkahengerbe a cuccost. Érdemes a szivattyút megcsinálni kikapcsolhatóra, mert nem nagy ellenállás ugyan, de folyamatosan keringeti az olajat és azért az üzemanyagban is meglátszik... remélem tudtam segíteni. Ha pedig több karos a dolog akkor ha nem használsz csak 1 kart érdemes levakolni a kivezető ágakat a karoknál mert ott ha kopott a dolog megjelenhet az olaj.(saját tapasztalat)
üdv: egy kis segitségre lenne szükségem,azt szeretném valakitöl mekérdezni hogy a kistrakimra szeretnék hidraulikát épiteni és szereztem egy szivatyút egy ketösmüködésű múnkahengert vezértömböt tömlőket és egy tartályt és ezeket szeretném öszekötni ha valaki tudna nemem esetleg segiteni hogy kell nagyon meköszöném!!:))
Csak ebben tz4k14b motor van. Vissza kell nézzétek, minden ott van leirva. Az m-6-os kicsi, gyenge, nincs hozzá semmi ,az olajzása igen trükkös, és az adagolója és vezérlése ami megadja magát, én kidobtam. 160 ezer volt bele a használt felujitott motor + még a váltó felujitás és a pótkocsi készités sem volt olcsó. És még amit a nejemtöl kaptam---jajaj ha a traktor szót meghalja jobb ha menekülök.
üdv! szereztem egy másik állitólag eredtileg trabi fordulat mérőt. csak az a gond hogy a vezetékek le vannak vágva róla. tehát ha van ilyen valakinek akkor anyit szeretnék hogy melyik vezeték hová való? van 4 szál egy barna ez tuti test! van egy fekete és kék csikkal ? egy fekete piros csikkal? és egy fekete zöld csikkal? ez az a fajta mérő aminek a fotóját itt feltették előtem ez a lapos 6000-ig mér. volt itt nálam egy ugan ilyen de azon csak négy szál vezeték volt és azok is házilag bele barkácsolt modon. de vissza adtam most meg nem tudom az illetöt elérni. ha valaki tudná hogy mit hová kössek hogy mérjen kérem segitsen. köszönöm elörre. kisérletezni nem akarok mert van benne három tranzisztor és az nagyon gyorsan elszál. ***********
Helló mindenkinek ! Én is hasolóképp vagyok eladnám, a tzk motoros, tzk váltós egytengelyümet, csak még anyag áron se kérdezte meg senki. Pedig ez még a tovább lépés lehetőségét is magában hordozza ,mert csak egy tzk hátsóhidat kell venni hozzá a derékkal együtt és kész a tzk, még se kell senkinek pedig gyári, alkatrész minden bokorban van hozzá, és hab a tortán a tartozékok.