Keresés

Részletes keresés

nagya2 Creative Commons License 2020.07.21 0 0 7857

HAli!!

Befolyó csőnél van egy szűrő, az is átjárható?

Befolyó mágnásszelep nincs eldugulva?

Üdv Nagya

Előzmény: Guszty4 (7856)
Guszty4 Creative Commons License 2020.07.21 0 0 7856

Sziasztok!

Adott egy Miele g681. Hibajelenseg miatt irok. zu/ablauf vilagit. Ami eddig ellenorizve

- vignyomas van

- elfolyo cso nem dugult

- inditaskor kiszivja a vizet javareszt, tehat szivattyu jo, de azert csereltem masikra

- kifolyo vizmennyiseg mero szinten cserelve

- golyo lotyog, nincs megakadva

Most befolyo vizmennyiseg merot akarok cserelni. Mas otlet?

Bekapcsolad utan szivattyuz egy nagyobb vizet ki (vodorbe), utana jobb oldalon lassan csorog be a viz de megall, majd hibauzenet es megint kis vizet benyom es csak bug. A bajom h nem tudom a protokollt, ahogyan mennie kellene.

Elore is koszi a tanacsokert

G

1.9 TD SX Creative Commons License 2020.07.20 0 0 7855

Köszönöm! Üvegszilánk volt a ludas.

1.9 TD SX Creative Commons License 2020.07.18 0 0 7854

Köszönöm a válaszodat ! Tulajdonképpen lekötöttem a kifolyó ágat egy vödörbe lógatva .Nem jött ki 1 gramm viz sem a program alatt.Próbáltam a szivattyúhóz hozzá férni de elég zárt a mosó tér felöl.Szét kell szedni az oldal lemezeknél?Régi bosch gép.SGS209/12 tip.

Előzmény: akos51 (7853)
akos51 Creative Commons License 2020.07.18 0 0 7853

Nagy szerencse, hogy az aljában marad a víz. Ha a tetejében maradna, akkor elromlott a gravitáció, vagy az űrállomáson dolgozol :) egyébként annyival mosogat, de ha végigmegy a program hibajelzés nélkül, akkor valszeg az öblítőviz marad benn, mert közben legalább egyszer vizet cserél. Meg kéne nézni, hogy nem blokkolja-e valami a szivattyúlapátot pl. csont vagy üvegdarab stb.

Előzmény: 1.9 TD SX (7852)
1.9 TD SX Creative Commons License 2020.07.18 0 0 7852

Tiszteletem! Bosch SGS209 mosogató gépnél a végén kb 5-6 liter lötty marad az alsó részen.Nem szivattyúzza ki.Szifon, lefolyó tiszta.Amikor a program oda ér hogy szivattyúznia kellene nem hallani a szivattyú hangját.Mi lehet ? Létezik , hogy kb. 5-6 liter vizzel mosogat végig ami az aljában marad?Köszönöm a válaszokat!

Borzosland Creative Commons License 2020.07.16 0 0 7851

Whirlpool gép nem akart elindulni, mosogatás közben megállt. Hiba jelzés nem volt, semmilyen sem.

A mosogatással magával nem volt probléma. Szűrő takarítás, és tisztító program meg volt, és akkor is.

Kotorásztam a neten mit is kéne csinálni vele.

És megtaláltam...

Konkrétan só hiánya volt, és nem világított a piros lámpa. Feltöltöttem, nem is kevés sóval. És megy.

Magamtól nem jutott volna eszembe.

katatorhu Creative Commons License 2020.07.15 0 0 7850

Sziasztok,

Az alábbi kérdésben szeretnék tanácsot kérni:

Van egy AEG mosogatógépünk, ami egy ideje már nem tölti fel magát vízzel (viszont ha átmeneti megoldásként beöntünk vizet akkor szépen elmosogat, szóval jó a gép amúgy).

Szétszedve arra jutottam, hogy a mágnesszelepen illteve a water distributoron átjut a víz

Ami gyanús volt az sótartály: ennek van egy dupla csatlakozója a water distributorhoz felül, illetve egy kimenete ami megy alulról egy csövön keresztül a mosogatógép belsejébe. 

A "bemenet" felől nem sikerült átfújnom rajta először, végül addig fújtam, amíg megindult az áramlás (egy kicsit a zuhanycsővel vízzel rásegítettem), így most már átjut a víz a gyantán.

Visszaszerelve most már kb minden 2. esetben feltölti magát vízzel, ám gyakran "00" errort dob (nincs víz), és szárazon "hörög". Restart után szépen feltölti magát szinte mindíg.

Az érdekes hogy a sótartály tetején ("bemenet") van 2 csatlakozó itt csak az egyik "szelel", ez normális? Vagy az egyik bemenet, a másik meg visszavezeti a vizet a sótartályból a vízelosztóba?

Milyen irányban induljak tovább?

Előre is köszi!

phillipo654 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 7849

ohh , köszönöm az infót!

Gyanús is volt hogy nem a drain ágon van a "dzsuva" :)

az úszó fentről kapott kis lefolyó tisztítót külsőleg menet közben, ezért tiszta középen csak.

Előzmény: nagya2 (7848)
nagya2 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 7848

HAli!!

Jobb oldali buffer tartály a gyanta!!

Nem piszkálni az úgy jó ahogy van.

A gyanta csinálja a lágyvizet a mosogatáshoz, öblítéshez.

A só meg ahhoz kell, hogy a gyantát regenerálja.

Ha nagyon pucolni akarod a mosogatógép belsejét( 1-3 havonta nagyon ajánlott), akkor rengeteg féle fajta tisztítószer van, válassz közülük.

A szintkapcsoló ezzel az úszós megoldással egész jó, eccerü mint a faék.

Üdv Nagya

Előzmény: phillipo654 (7847)
phillipo654 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 7847

Szia!

Köszi megoldódott...

Banális hülyeség de az álló gépbe hát a gépen belül volt megtekeredve a betáp.

Az öblítés programhoz volt elég nyomás benne a többihez nem.

Kérdésem hogy a jobb oldali "buffer" tartályt hogy lehet kipucolni szétszedés nélkül?

ha a bal oldali kéket a szennyvíz szivattyút aktiválom, akkor a buffer tartalma nem mozdul.

Viszont ha betápon jön be víz akkor az alja felkeveredik, aztán leülepszik persze.

Tehát több feltételes.

Ecetes szódabikarbónás tál felülre hosszú program esetleg??

Nagyon köszönöm!

Előzmény: nagya2 (7845)
Jozsó Creative Commons License 2020.07.13 0 0 7846

Sziasztok, van egy Whirlpool adp 7570 típusú masinánk. Tegnap vettem észre, hogy a felső (poharas) tálca mögött, ahol a víz beömlik a felső forgó fejbe a tömítás erősen hiányos. Plusz ennél a típusnál változtatható a tálca magassága, így a másik beömlőn egy gumi szelep szerű van. Namost az is kiesett (szétmálott, elpusztult). 

Lehet ilyet kapni vhol? Mert neten keresgélve nemigen találtam, pedig, ha lenne, gondolom nem lenne egy atomfizika kicserélni. 

(remélem kb. érthető volt, hogy mit akarok)

nagya2 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 7845

HAli!!

Hááááttt, az első mosogatógépem egy úszós szintkapcsolóval volt ellátva, az zsirosodott el, mechanikai puceválás után tökéletesen működött. Ez egy nagyon eccerü gép volt.

A mostaniakban sztem a mosógépekhez hasonlóan egy membrános nyomáskapcsoló lehet, és a hozzávezető cső tömődött el.

Azt viszont sztem csak úgy tudod kipucolni, ha szétszeded.

Üdv Nagya

Előzmény: phillipo654 (7844)
phillipo654 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 7844

Sziasztok!

Fagor IVF típusú mosogatógép:

Első észrevétel ,hogy maradt víz az előző mosogatás után a gépben(magasabban mint a szűrő legteteje)

Minden program 6. perce után elkezd csöpögni a gép az ajtónál jobb oldalt és leáll, folyamatosan sípol amíg nem nyomom meg a startot, ekkor 2 sípolás szünet és újra.

Túlfolyás miatt leáll, gondolom ez valami szintjelző probléma, hogy túl sok vizet nyom be.

Ha zsír miatt van vagy kosz akkor valami pucolószert hagyjak ben estére a bennrekedt vízbe?

Hova nyúljak? 5 éves használtan jött, gari nincs.

Köszönöm!

nagya2 Creative Commons License 2020.06.22 0 0 7843

Hali!!

Magasabb a készülék, és van felső rács, emiatt fér bele több minden.

Köszönöm a megerősítést, sajnos ilyen méretben nem nagy a választék.(gyakorlatilag nincs)

Üdv Nagya

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (7840)
faelgázosítás??? Creative Commons License 2020.06.22 0 0 7842

Értem rendben, köszönöm! :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (7841)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2020.06.22 0 0 7841

Nem okoz problémát, hogy kettő tized fokkal ferdén folyik le rajta a víz. Mint írtam, addig felesleges begyűjteni a szivattyút, amíg az elektronika nem nyafog.

Előzmény: faelgázosítás??? (7839)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2020.06.22 0 0 7840

Én nem kedvelem, de ettől még egy használható szerkezet. Ennek sem nagyobb a belseje, csak a tüskék vannak sűrűbben, hogy elférjen a több tányér.

Előzmény: nagya2 (7838)
faelgázosítás??? Creative Commons License 2020.06.22 0 0 7839

Bocs lemaradt, hogy a gép jobb oldala van megvezemedve a műanyag üst, ennek tükrében is érdemes lehet. Cserélni a fűtő szivattyút, vagy csodát és évekig hibamentességet ne várjak?

A leeresztő (lúg) szivattyúra írtad, hogy ki szokott kopni, tehát az említett típust akár már érdemes is beszerezni hozzá?

Előzmény: faelgázosítás??? (7836)
nagya2 Creative Commons License 2020.06.21 0 0 7838

HAli!!

W124E300TDT4MATIC mester kérdésem lenne!!

Candy CDCP8/E terítékes mosogatógépről van valami vélemény, vagy maga a márkáról?

Tudom eső után köpönyeg de már megrendeltem, egy 10 éves még működő elux 6 terítékest váltana( kis átalakítással befér a szekrénybe), aminek már eléggé car a rácsa(az uj rács 20K, rablás).

Az a baj, hogy a mostani 6 terítékeseknek(függetlenül a névtől) ugyanaz a gyártója, és ugyanolyan kicsi a belseje( a régi elux tágasabb), ezért esett a választás a 8 terítékesre.

Üdv Nagya

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2020.06.21 0 0 7837

Tipusbetegség, hogy kikopik, és lődörög a forgórész.  De, amíg átmegy a kezdéskor az önteszten, addig nincs baj.

Előzmény: faelgázosítás??? (7836)
faelgázosítás??? Creative Commons License 2020.06.21 0 0 7836

Egyébként lehet, hogy csak úgy tűnik, de mintha a nyitott ajtón benézve a jobb oldala (a belső) nem lenne egyenes. Ettől függetlenül van értelme a szivattyút cserélni a gépben, vagy az onnantól csak romlani fog (esetlwg tovább vetemedik)?

Előzmény: faelgázosítás??? (7835)
faelgázosítás??? Creative Commons License 2020.06.21 0 0 7835

Leeresztő ugyanahoz a géphez, pl ez,

vagy abból csak ez jó bele?

A leeresztő szivattyú is "típus betegség" ezeknél a gépeknél?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (7833)
faelgázosítás??? Creative Commons License 2020.06.21 0 0 7834

Ok, akkor max át lesz kötve. Köszönöm.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (7833)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2020.06.21 0 0 7833

Ha a csatlakozók stimmelnek, igen, ha nem, akkor bele lehet faragni.

Előzmény: faelgázosítás??? (7832)
faelgázosítás??? Creative Commons License 2020.06.20 0 0 7832

SN24D801EU/18  mosogatógépbe a 00654575 szivattyú jó, vagy nem beszerelhető?

Előzmény: faelgázosítás??? (7830)
V.Gy. Creative Commons License 2020.06.20 0 0 7831

Ezekkel nem volt olyan probléma, hogy tabletta maradvány marad a rekeszben.

Én a tablettát mindig több darabra összetörve-morzsolva rakom a rekeszbe. (mert puha, és kézzel törhető) Így biztos nem csimpaszkodik ott, és ha a darabok lehullanak, biztosan és gyorsabban fel is oldódnak, mintha a teljes tablettának kellene "elolvadnia".

Előzmény: Advantech (7828)
faelgázosítás??? Creative Commons License 2020.06.20 0 0 7830

Siemens mosogatógép 7 évet ment, tömítés elment, kiírta e04, utána a tömítés helyre lett rakva. Utána el lett indítva, ersze nem fűt és kiírta e09.

A szivattyú, ha jól néztem 46000Ft. Cserélni érdemes, vagy ez a 7év elég volt a siemens mosogatógépnek, így inkább érdemes cserélni a gépet?

második kaláris Creative Commons License 2020.06.14 0 0 7829

tudtál :) köszi ♥

Előzmény: konor70 (1256)
Advantech Creative Commons License 2020.06.09 0 0 7828

Egyelőre annyi folytatás van, hogy pár hete olyan tablettát használunk, amit nem kell kicsomagolni (Somat Gold, Finish Quantum Max). Ezekkel nem volt olyan probléma, hogy tabletta maradvány marad a rekeszben.

A.

Előzmény: Advantech (7814)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!