Keresés

Részletes keresés

Pedrofon Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4299
Úgy néz ki, nekem jó a péntek!
Ma is kint van az Ínség szikla.
Előzmény: Zoltika (4297)
jakyg Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4298
Elnézést az eltűnésért, besokasodtak a dolgaim.
Pénteken hánykor és hol kellene lenni?
Zoltika Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4297
A pénteki időpont eddig öt embernek megfelelt, ki tud csatlakozni még? Legyen a jövő héten? Zoli66 és guberavera jelenléte nagyon fontos volna, mert nekik van egyesületi tapasztalatuk (már amiről tudok). Kérem, írjatok véleményeket!
Előzmény: Zoltika (4296)
Zoltika Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4296
Kedves topictársak!

Láthatóan nehezen akar összejönni az egyesület alapításához szükséges létszám. Az előbb beszéltünk guberaverával, és mind a ketten úgy látjuk, hogy az egyesület alapításából várhatóan következő terhek sokakat visszatartanak a jelentkezéstől. Biztosan lesznek ilyen terhek, nem is csekélyek; de talán volna a mód a kezelésükre.

A javaslatom az (és kérem hozzá a véleményeket!), hogy jöjjünk össze, de egyelőre nem egyesület-alapítási szándékkal, hanem egy olyan

brainstorming

-szerű alkalomra, ahol számba vesszük, milyen terhekkel járna egy olyan egyesület alapítása, aminek céljai között szerepel egy védendő értéket képviselő hajó megszerzése, megőrzése és működtetése. Ezen az összejövetelen a szkeptikusok lehűthetik a lelkeseket, és esetleg történhet a dolog fordítva is. A tervek, nehézségek és lehetőségek számbavétele után eldönthetjük, alapítunk-e egyáltalán egyesületet. Ha alapítunk, további kérdés, hogy annak céljai között szerepeljen-e a hajó megszerzése, vagy csak szerényebb célokat (cca. adatok gyűjtése, hagyományok ápolása, honlap létrehozása, sat.) tűzünk ki.

(Ezt most gyorsan elküldöm, mert a számítógépem igen furcsán kezdett viselkedni.)

Bócman Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4295
A legfontosabb - mondhatni alapvető - kérdés annak eldöntése, hogy "mire is szeretnénk egyesülni".

A teljesen technikai jellegű feladatok is (könyvelés, adóügyek, weblap-gondozás, rendezvények szervezése, kapcsolattartás a tagsággal, levelezés, stb.) már elég sok leterhelést jelentenek.

Azért, hogy "legyen" egyesület, kár bármibe belefogni.
Egyesületalapításnak akkor van értelme, ha meg tudjuk tölteni tartalommal!!!

És még egyzser mondom, nem attól tartok, hogy nem lenne mivel "megtölteni", hanem inkább attól, hogy 1-2-3 emberre marad minden.

És - azt hiszem, ebben mindannyian 100%-osan egyetértetek velem - a mai világban senkinek sincs annyi szabadideje, hogy egymaga fel tudjon vállalni egy ilyen hatalmas feladatot!!

Előzmény: tpuppi (4293)
Hajrá Lance Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4294
A legfontosabb - mondhatni alapvető - kérdés annak eldöntése, hogy "mire is szeretnénk egyesülni".

A teljesen technikai jellegű feladatok is (könyvelés, adóügyek, weblap-gondozás, rendezvények szervezése, kapcsolattartás a tagsággal, levelezés, stb.) már elég sok leterhelést jelentenek.

Azért, hogy "legyen" egyesület, kár bármibe belefogni.
Egyesületalapításnak akkor van értelme, ha meg tudjuk tölteni tartalommal!!!

És még egyzser mondom, nem attól tartok, hogy nem lenne mivel "megtölteni", hanem inkább attól, hogy 1-2-3 emberre marad minden.

És - azt hiszem, ebben mindannyian 100%-osan egyetértetek velem - a mai világban senkinek sincs annyi szabadideje, hogy egymaga fel tudjon vállalni egy ilyen hatalmas feladatot!!

Előzmény: tpuppi (4293)
tpuppi Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4293
Azért valami konkrétumot is kellene hallani hogy például nekem itt Pécsen mit kell csinálnom az egyesületben, tagdij vagy mi teszi elviselhetetlené az egyesület dolgait. Gondolom ezt már megbeszéltétek mert erről semmit nem hallotam.
Bócman Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4292
Muggli "kifakadása" nyomán megosztanám veletek néhány gondolatomat.

Urak!

Egyesület alapításának csak és kizárólagosan abban az esetben van értelme, ha a megmozdulás, a kezdeti lelkesedés(ami ugye nem is olyan nagy!!) mögött van valódi akarat is!

Egy egyesület rengeteg elfoglaltságot, munkát, kötelezettséget jelent!!

Félve, de mégis felteszem a kérdést:

Szerintetek lesz a társaságban elegendő akarat, kitartás, tettvágy ahhoz, hogy végigvigyen egy Egyesületet, ha már az ALAPÍTÁSHOZ is ilyen kínkeservesen jön össze a szükséges 10 fő.

Nem szeretnék vészmadárkodni, nem szeretném a meglévő lelkesedést megtörni, de rengeteg jővőbeni gondot, bosszuságot, vitát lehet megelőzni, ha most az elején mindenki hideg fejjel átgondolja, mit is szeretne, mire hajlandó, mire van ideje!!

Egyetlen Egyesület sem működhet úgy, hogy 1-2-3-4 fanatius "viszi a hátán" az egészet.

Annak csak egyetlen vége lehet, a bukás.

Az a néhány ember meg szellemileg, lelkileg, erkölcsileg, és cseppet sem mellékesen anyagilag is belerokkan a dologba.

Amennyiben egyesületet alapítunk, úgy bizony mindenkinek, 10-20-30 embernek kell nagyon intenzíven mozognia!! Ahhoz, hogy egyes emberek ne jelentsen elviselhetetlen leterhelést az egyesület, ahhoz bizony alaposan el kell osztani a tennivalókat.

Természetesen nem arról van szó, hogy mindenki csináljon, ami eszébe jut.
Egy szűk, jól összehangolt vezetőségnek kell a kezében tartania a szervezést, mert különben káoszba torkollik az egész.

Az egyesület azonban csak abban az esetben lesz működőképes, ha sikerül egy egészséges munkarendet, megfelelő feladatmegosztást, terhelésmegosztást kialakítani.

Ismétlem: a fentieket nem azért írtam le, hogy elriasszam a tisztelt társaságot az egyesületalapítás gondolatától, pusztán azt szeretném, ha mindenki átérezné a döntés felelősségét!!!!

Előzmény: muggli (4289)
Bócman Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4291
Muggli "kifakadása" nyomán megosztanám veletek néhány gondolatomat.

Urak!

Egyesület alapításának csak és kizárólagosan abban az esetben van értelme, ha a megmozdulás, a kezdeti lelkesedés(ami ugye nem is olyan nagy!!) mögött van valódi akarat is!

Egy egyesület rengeteg elfoglaltságot, munkát, kötelezettséget jelent!!

Félve, de mégis felteszem a kérdést:

Szerintetek lesz a társaságban elegendő akarat, kitartás, tettvágy ahhoz, hogy végigvigyen egy Egyesületet, ha már az ALAPÍTÁSHOZ is ilyen kínkeservesen jön össze a szükséges 10 fő.

Nem szeretnék vészmadárkodni, nem szeretném a meglévő lelkesedést megtörni, de rengeteg jővőbeni gondot, bosszuságot, vitát lehet megelőzni, ha most az elején mindenki hideg fejjel átgondolja, mit is szeretne, mire hajlandó, mire van ideje!!

Egyetlen Egyesület sem működhet úgy, hogy 1-2-3-4 fanatius "viszi a hátán" az egészet.

Annak csak egyetlen vége lehet, a bukás.

Az a néhány ember meg szellemileg, lelkileg, erkölcsileg, és cseppet sem mellékesen anyagilag is belerokkan a dologba.

Amennyiben egyesületet alapítunk, úgy bizony mindenkinek, 10-20-30 embernek kell nagyon intenzíven mozognia!! Ahhoz, hogy egyes emberek ne jelentsen elviselhetetlen leterhelést az egyesület, ahhoz bizony alaposan el kell osztani a tennivalókat.

Természetesen nem arról van szó, hogy mindenki csináljon, ami eszébe jut.
Egy szűk, jól összehangolt vezetőségnek kell a kezében tartania a szervezést, mert különben káoszba torkollik az egész.

Az egyesület azonban csak abban az esetben lesz működőképes, ha sikerül egy egészséges munkarendet, megfelelő feladatmegosztást, terhelésmegosztást kialakítani.

Ismétlem: a fentieket nem azért írtam le, hogy elriasszam a tisztelt társaságot az egyesületalapítás gondolatától, pusztán azt szeretném, ha mindenki átérezné a döntés felelősségét!!!!

Előzmény: muggli (4289)
Bócman Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4290
Bizony! Azon még most is van vagy másfél méter víz!!
Előzmény: Zoltika (4273)
muggli Creative Commons License 2003.10.01 0 0 4289
Szia Deejay!
A tár.hu-ra sok képet feltehetsz, csak kissé tömörítsd őket, mert így elég nagyok, azaz sok tárterületet foglalnak el. Én most tartok valami 700 képnél, de azok csak olyan 120 Kb körüliek. Sajna a tár.hu momentán döglődik és külföldről nem is látható, így én pl most gondolkozom egy másik szerverre való áttelepülésen.
Urak!
Holnap szerda. Még két nap. Leszünk tizen? Mikor? Hol? Aktiváljátok magatokat egy kicsit, kérlek szépen Benneteket!

muggli©

Előzmény: Kurdeejay (4288)
Kurdeejay Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4288
Az nagyon jó lenne! Köszi. Ha kell valami hajóról kép,vagy infó írj,hátha tudok még újat írni neked, nektek, bár ahogy elnézem ti nagyon naprakészek vagytok! Gratula! sikerült pár képet felrakni a tár-ra,de ez még nagyon kevés! Tényleg, mennyi képet lehet oda csak úgy fölrakni?
Üdv.
Előzmény: Pedrofon (4287)
Pedrofon Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4287
De jól néz ki! Gratulálok hozzá!
Van amúgy a Swiss Coralról 1 több oldalas cikkem, amikor elkészült, akkor jelent meg róla sok képpel. Ha érdekel kölcsön tudom adni.
Előzmény: Kurdeejay (4286)
Kurdeejay Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4286
Kurdeejay Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4285
Szia! Kartonpapírból van, egy nagyon rossz minőségű képről készítettem, azért nem olyan fullos! Van egy motoros Swiss Coralom is, ami már lakkozva és festve is van, viszont az is papír! Egy 4,5v-os motor van benne!
Előzmény: muggli (4278)
riversea Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4284
Sziasztok! Találtam képeket a Lorley balesetéről, melyről Mad Scientist kolléga számolt be. Nyitottam egy albumot a képtáramban "Hajóbalesetek" címen, ahová fel fogok majd tölteni hasonló képeket, amint időm engedi. Egyelőre csak a Loreley képei vannak fenn. Bővült a "Komáromi tengerjárók" és a "Made in Angyalföld" albumom is. Megtekinthető a http://kep.tar.hu/riversea alatt. Érdekesség: 1969 -1996 között Angyalfold néven is hajózott egy egység a szovjet, majd észt flottában.

Más: Sajnos jelenleg nagyon kevés szabadidőm van, pénteken biztosan nem tudok a találkozóra menni, ezért elnézéseteket kérem. Üdv: rs

Előzmény: Mad Scientist (4268)
rezgaras Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4283
muggli írta:

> Én valami mélyebb szintre emlékszem, talán tizen-, huszon- méterek?

Persze, csak vicceltem. Láttam már hosszmetszeti rajzot a metróról és egész egyértelműen a Duna fenekének a kavicsrétege _alatt_ megy a csô. Azért van olyan mélyen a két parti állomás.

OT

De, ha jól tudom, mind a két parti állomásnak a Duna felöli végén van egy nagy vasajtó, amit be lehet zárni, ha betörne a víz, ne öntse el az alagutat. De ez más topicba tartozik.

Előzmény: muggli (4275)
muggli Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4282
Személyijét hozza, az időpont meg itt fog kiderülni a topicon.
muggli©
Előzmény: tpuppi (4281)
tpuppi Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4281
Akkor az időpont kellene és hova kell mennie, mit kell vinnie.
muggli Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4280
Puppi!
Természetesen, elfogadjuk.
muggli©
Előzmény: tpuppi (4279)
tpuppi Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4279
Muggli A fiam állandóan Pesten van, ha elfogadják a nevembe akkor eltudom küldeni a cégalapitásra, vagy ha nem akkor tárgytalan.
muggli Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4278
Szia Dejay!
A modemeseknek biztosan!:-)))))))))))))))))
Sk készítmény, ugye? Miből van? Fa? papír?
muggli©
Előzmény: Kurdeejay (4277)
Kurdeejay Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4277
Helló mindenkinek! Van egy makettem a Szombathelyről.Remélem tetszeni fog nektek!
viking star Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4276
A péntek és a szerda tűnik esélyesnek, szerintem a péntek lenne a legjobb, én oda beírnám magam hatodiknak.
Előzmény: muggli (4275)
muggli Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4275
Hát, azt azért megnézném magamnak! Pontosabban nem szeretném megérni, hogy az kilátszódjon! :-)))) Hány méterrel van a meder alatt a cső? Én valami mélyebb szintre emlékszem, talán tizen-, huszon- méterek?
muggli©

Melyik nap leszünk legalább tizen????????????????
muggli©

Előzmény: rezgaras (4272)
trophy Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4274
Azt nem is nagyon fogjátok látni. Nagyobb rajta a víz, mint a sziklán.
Előzmény: Zoltika (4273)
Zoltika Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4273
Az uszályt a Szabadság-híd felett látta valaki? Mi sasoltuk eleget, meg a víz is tiszta volt, de még csak a víz fodrozódását sem láttuk.
Előzmény: rezgaras (4272)
rezgaras Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4272
muggli írta:

> a kis víz miatt nagyon sok dolog került elő a Dunából

Ha így megy tovább, nemsokára lehet látni a metró alagút tetejét a Kossuth térnél. :-)))))))

Előzmény: muggli (4270)
muggli Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4271
Urak!
Akkor összejövünk legalább tizen a héten valamelyik nap? Lépnünk kellene valamit, amíg nem úszik el minden esélyünk.
muggli©
muggli Creative Commons License 2003.09.29 0 0 4270
Szia Zoltika!
Nem elképzelhetetlen, de én úgy tudom, hogy a Komjádi magasságában két befolyó van, de azok még a régi módi szerint per pillanat vízszint fölött vannak. A meder alá bevezetett befolyókat már később építették, hogy a barna macik ne a part mellett úszkáljanak. Lehet, hogy ez egy újabbnak mondható befolyó, nem tudon. Egyébként most a kis víz miatt nagyon sok dolog került elő a Dunából, így akár még valami otthagyott csövek is lehetnek.
Üdv: muggli©
Előzmény: Zoltika (4269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!