Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szia!Jó lenne azok erős gépek...elsősorban szarvkorm. érdekel mivel rotáláshoz használnám volna 7-8 kert amit művelünk.Milyen kiegészítők lennének hozzá és mennyi lenne az ára?A szarvkorm. munkára fogható 250ccm?Köszi a választ előre is!
Helló,de lehet érdekel...nem ismerem ,hány lóerős ez?A kiegészítőkkel mennyi lenne az ára?Kocsi nem kell az van :) Nincs ez már meghirdetve,lehet találkoztam már vele?(csak a kép miatt)
Szia Rimi ! Terra nem érdekel ? Van eke váltva forgatos ,fogas,sorközművalő,kasza,rota és még tudok egykét dolgot és mindez nem 100 ezrekért igaz egy kicsit a gépen dolgozni kell vagy is megszakító kalapács kell csak és mehet és a kasza késeit kell rendbe tenni és ez is szuperál ! De tudok kocsit is a falumban hozzá ha az is kell ,de így már 100 at veri az ára összesen. Hatvatól csak 55km Kosdtól itt a kertek alatt!
Sziasztok!Nem tud valaki egy megbízható min.5 lóerős gépet eladót főleg rotáláshoz meg kiskocsihoz használnám,de ha van hozzá eke körmös kerék az csak jó lehet,pannónia motoros és simson Forschritt is érdekelne Hatvan és max. 100 km-es körzetben.Köszönöm előre is !
Szia ürge 72 ! Nem sikerült az elképzelésed az ekével kapcsolatosan ? Sajnálom, vagy esetleg egy váltva forgató eke nem érdekel ? Vagy ez a projekt le írva ? Van egy alternáló kasza (Terra) egy kicsit redbe kell tenni a kését meg egy moci és mehet ,de mocit is tudok estleg. Én sem haledtam a traki projektel csak a kerék , pancsi moci van meg a váltón még gondolkobóm ,de hajlok az Audi B2v. VW B2 váltó felé . Ezen egyszerű a kerék teng kialakítás, csak sper difizni kellene ./ja meg a lé amiből megveszem a véltót/ de ez a legkevesebb ! További szép napot neked
Még nem, egykét érdeklödő volt csak, pedig még nem látták átalakitva talajmunkához, egy időben a falut körbeszántottam vele minden ősszel, innen a tudás a tz4k-ról, hogy csak saját részre való, a bérmunkát nem birja.
Helló! A 3-alkú tömités felöli rész a nyomó oldala. Mutasd meg a 8-as alakú alkatrészt! Annak a külső oldalán van a tömités ez mutatja melyik a nyomó oldal. Ha már szét szedted ellenőrizd a házban benne lévő másik 8-as alkatrészen lévő tömitést is. A szerelési sorrendre vigyázz necseréld vagy forgasd össze az alkatrészeket.
Ugylátom még nem sikerült szerezned ekét. Megvettem a kistrakit de sajnos nekem elég kicsi nem igazán férek el rajta. Van egy ismerősöm akinek van egy trabi motoros gépe megkérdezem érdekli e az eke. Ha igen akkor odadom nekeked és így mindenki jól jár.
Szia/Sziasztok Nah tegnap szétkaptam de nem tiztáztuk mit nézzek ha szétszedem.
A mellékelt képen látszik hogy alul abba a réz szinűben van két bevágás a bemenet vagy kimenet fele.Ugyan ilyen bevágás van azon a réz szinű alkatrészen is amit a fogaskerekek fülül vettem ki,csak az ugye behejezve a másik ki vagy bemenet felé mutat. Tehát a kérdés melyik a ki és melyik a bemenet?Elnézést hogy a tudatlanságommal zsibasztalak téged és a többieket.Köszönöm a segítséget.
üdv mindenkinek! olyan kérésem lenne hogy esetleg valakinek volna-e olyan lánckereke ami 1/2 col, és 29-30 fogas. vagy esetleg hogy min szokott ilyen lánckerék lenni? a középsö furatja nem lényeges van eszterám és vagy kiveszek vagy be perselyezem. előre is köszönöm mindenkinek.
Sanyika088!Ha tudok segiteni, akkor szerintem az a legegyszerübb ha oldalsó nyilásba öntesz olajat (B-A jelölés),a másik felöl befogod a nyilást, lassan megforgatod balra és megnézed hogy nyeli az olajat vagy kilöki.Ha nyeli akkor szivó oldal, ha kilöki akkor nyomó oldal.Szeritem ha szemböl nézzük a hajtás felöl akkor jobbról-balra dolgozik.Tehát baloldalt a szivó,jobbról nyomóág.A képen is jól látszik a csatlakozás helye a szivóágnak.Igazat mond a szerelő kolléga.Talán tudtam segiteni.