Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Van egy orosz kistraktorom. Nagyon mimóza lelkű. Nem lehet számítani rá. Már vagy négy szerelőnél jártam vele. A legkülönbözőbb hibákat mondták. Nincs kompresszió. 9-10 at. Bemelegszik a gyújtótekercs. Stb.
Kínomban már egy önindítót tettem rá. Meguntam a rángatást. Most már így sem megy. Eleinte még működött. Fix mágnesgyújtás. Szikra van. Csak a porlasztóval lehet a gond, szerintem.
Hiába no. Engem nem szeretnek a benzinmotorok.
Már ott tartok, hogy veszek rá egy dieselt, de sajnálom kidobni a pénzt rá feleslegesen.
Barkácsoltam rá egy Hondát. Viszonylag egyszerű volt. Csak sajnos nem tudtam utolérni, még a lassú fokozatban sem.
Állítólag Biatorbágyon van egy srác aki nagyon érti a dolgokat. A viadukt környékén.
Jelenleg nekem nincs Pannonia légszűrőm,de tudok szerezni és nagyon szivesen elküldöm,vagy oda adom neked!Külsőleg is nagyon jól néz ki a blokkod!Nekem is volt Möve légrugós ülésem 10ezer Ft-ért vettem és annyiért is adtam el!Nagyon sokat jelent egy 4kerekü trakinál a rúgós ülés,mert amúgy nagyon fapados szerintem!Biztos jó lessz a motor,hálisten az enyémhez még nem kellett komolyabban hozzányúlnom,még gyári állapotban van!Mióta nállam van cseréltem benne kuplunglamellákat,a karbiba vettem új úszót,meg vettem még bele új megszakítót is jó drágán,de kb 500m-után fölmondta a szolgálatot,meglátszik hogy kisipari silány minőség!Utánna inkább vízpapírral megcsiszoltam a régit és vissza tettem bele!Azóta is jó!
Köszi gokartos neked is! Már kérdezni, akartam, hogy nem-e tudsz elzárhatós levegőszűrőt? Mert a te általad használt fúvóka méreteket akarom majd bejáratoás után használni, de légszűrőt nem adtak hozzá. Teljesen felújítottam a blokkot fúrás főtengely csapágyak horror áron na de biztosan jó lesz. Még indítva nem volt, közeljövőben tervezem, de nemtudni milyen lesz az időjárás.
Helló!Le a kalappal előtted!Frankó kis gépet építettél,de látom adtál a kényelemre is(állítható rugózású IFA ülés)!Nekem is volt vagy 2db,elég jó ülések!Én a MÉH telepről veszegettem őket 2000Ft-ért!
hát igen bajos... kúpos ékes a tengelye a hondának? Próbálj rá minnél kisebb lánckereket rakni, a lada váltóra meg minnél nagyobbat, hogy meglegyen a lassítás. Kiszámoltuk hogy 3 és felet lassít a lada váltó 1es sebességben. Ez azt jelenti, hogy a nyelestengely 3és félszer kell átforgatni, hogy a kardán tengely 1et forduljon. Azt hiszem 4. sebességben 1:1-hez van.
Gondolkodóvá tettél, melyik is lenne a célszerűbb, végülis méretre egyformák tehát ha netán meghibásodik tudod 4esre cserélni, azt, hogy az 5. sebességet hogy bírná a gép, na ezt nemtudom. Én biztosan nem vennék, mert nekem már ígyis van sebesség bőven haladós a tempója is, nem bírná már a motor vinni szerintem, vagy csak nehézkesen. Megint más a helyzet egy olyan motornál, ahol nincs a motornak váltója főtengelyről kell a hajtást megoldani, de szerintem elég a 4es, de ha rá akarod szánni a pénzt akkor 5ös mert azzal biztosan nem lesz lassú. :)
Köszönöm János 55 az elismerésed! :) Hát igen próbálom a legjobbra, összehozni, meg olyan anyagokból ami a ház körül van, igen a 4 lefogató csavar alá vágtam ilyen vastagabb gumiból (gumi de van benne szövet is) lapokat és azt raktam be alá, majd elválik mit csinál vele :D. Mai nap meg csináltam, láncfeszítőt rá egy rugóval, mert az a baj hogy már ígyis magasan van a blokk már a régi motorháztetőt nem lehet feltenni emelni kell rajta vagy 5 centit, és már nem akarom emelgetni a motort inkább a láncfeszítőnél maradok. Csak nehéz dolgozni áramkimaradások mellett ... :D
Gratulálok a gépedhez! Szép, precíz munka. Nem gondoltál arra, hogy a motort gumibakokra tedd? Nem rezeg a gép, nem rázza a burkolatot, sokat elnyelnek a gumik. 4 db. Skoda, vagy Trabant motortartó gumibak, erre kiváló. A láncot pedig úgy tudod feszíteni, hogy a bakok alá alátéteket teszel.
Szét kaptam egy rossz kuplungtársát, és a bordásrész ugye rámegy a tengelyre, erre hegesztettem egy kör tárcsát, és arra meg azt hiszem 6db 6os csavarral felfurkáltam a lánckereket. Egyébként gyári pannónia hátsó lánckerékről van szó.
Helló! Megtaláltam a gyártóját ,ezek árulták régen azt nem tudom hogy meg vannak-e még, de ki indulásnak jó lesz Budapest Lenhossék u 3 tel 12154322 Agrimotor a cég neve
mostanáűban nem sűrűn járok erre pedig ,nem ártana :)
de most találtam egy hirdetésben egy egytengelyes kistrakit a jómultkorában mintha szó lett volna a pannónia motor trabant öninditóval való házasitásárol :)
Helló!Érdeklődni szeretnék a Zuk váltó iránt!Mennyiért adnád,működő képesek-e,helyileg hol lenne,meg kellenének nekem méretek is a váltóról:magasság,szélesség,hosszúság(ez elég fontos)!!!????Megtennéd még nekem azt hogy megméred a kardán csatlakozásnál a lyukosztást!?Válaszod előrre is köszönöm!
Sziasztok!Nekem van egy Oetl om 220 kistraktorom.Szeretnék hozzá vásárolni egy új kuplungot!Ha tudnátok segíteni egy pár címmel ,hogy hol tudnék venni az jó lenne!Köszönöm!
Be kell iktatni egy tengelyt az egyik végén ékszíjtárcsa amit a motor hajt ott lehet kuplongot kialakitani a tengely másikvégén lánckerék a mi a váltót hajtja és ugy már nem gyors.
Húha, ez sokmindentől függ, ha a honda motor közvetlen hajtaná a váltót, akkor egyértelműen gyorsan menne, nekem egy pannónia hajta láncal a lada váltót, kislánckerék a motoron nagy a váltón, de annyi hogy tudom szorozni ugyebár a dologt mert 4 sebesség van a pannónián 4 a ladán az 16 sebességet jelent előre hátra 4et, hát mit mondjak 4/4 azért szedi a lábát rendesen. Ha a hondának nincs váltója akkor biztosan le kell lassítani kicsit, a hajtást a váltóig mert akkor gyors lesz de erő kevés.