Keresés

Részletes keresés

miyoko Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23729

 

Mi még januárban ezzel a közvetlen járattal utaztunk Bécsből Maleba és oda 9 vissza 10 óra volt az út. De lehet, hogy fordítva, már nem tudom.

 

Előzmény: moonwalkr (23715)
mumududu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23728

Szia Bixi3!

 

Hát nagyon szépek a képek! Te mond... mennyit fizettetek? Hol vetted az utat? Meddig voltatok ott?

Azt hiszem éngem tényleg jól elkapott a "maldiv láz"...hiszen hetente olvasom a fórumot és nézem az utakat. Sajnos csak a pénzügyben vagyok egy kicsit korlátolva....Megint nem nyertem a lottón!!

Mi is rengeteg embernek megmutattuk a képeinket.

Mindenki sóvárogva nézi öket, de nem értik illetve még nem tapasztalták meg hogy az ottlét, az nem csak egy üdülés, hanem egy "érzés minden érzöszervünknek"...

Meleg... pára... illatok.. stb...

Adja Isten hogy újra mehessek!

Mégegyszer köszi a beszámolót!

Mumu

Előzmény: Bixi3 (23719)
Tojglius Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23727

mi vizivillában voltunk, tényleg halkan csobog a víz, de abszolút nem zavaró... hacsak nincs vihar, de akkor úgyis mind1... :-D

Az elszigeteltség-képeslapfíling sztem jobban átjön egy vizivillában, hisz teljesen privát a teraszod, és csak az óceánt látod, viszont a trópusi filing a növények miatt valóban a parti villában jobb... de ott azért néha elbandukol előtted egy-egy emberke... (no azért azt se neveznénk zavarónak) :-D

Előzmény: ayia (23718)
BodiZ Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23726

Szia ayia!


Sajnos közvetlen járat nincs Bp-ről régen volt, de megbukott. A legjobb menetrendje az Austrian Airlines-nak van, de csak október 31-én megy az első járat. Hetente megy.

A jegy 220-230.000.-Ft között van illetékkel. 

Menetrend:

OS 722 járat          Budapest        Bécs             Indulás: 18:35           Érkezés: 19:30

 OS 045 járat          Bécs               Male             Indulás: 20:45           Érkezés: 09:20 (másnap)

 

OS 046 járat       Male      Bécs  Indulás: 10:55    Érkezés: 16:40 

 OS 721 járat       Bécs      Budapest      Indulás: 17:15           Érkezés: 18:05

 

Kifelé várakozási időkkel együtt: 10 óra 45 perc, hazafelé 11 óra 10 perc.

Ezen kívül Bécsből még a legjobb az Emirates.

Előzmény: ayia (23704)
BodiZ Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23725

Szia kwax1!

Igen a Dhonveli Island ugyan az, mint a Chaaya Island Dhonveli. A Chaaya lánchoz tartozik. Igazából a víz feletti bungalow változó dolog, van akinek bejön, van akinek nem. Kétségtelen, hogy nem sok helyen van a világon víz feletti. Sokan azt mondják, hogy ha már Maldív, akkor víz feletti :) A saját véleményem az, hogy jobb a bungalow-ból kimenni rögtön a fehér homokba. Persze lehet, olyat is, hogy megbontani adott esetben. 

Előzmény: kwax1 (23724)
kwax1 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23724

Sziasztok !

 

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

A sznoricuccal kapcsolatosan abszolút igazatok van, de valahogy nem gondoltam erre (pedig van saját, eddig mindig vittem, csak most jutott eszembe, hogy minek cipeljem).

Moonwalkr ajánlott 5 kisebb szigetet, mindegyikről jó, viszonylag hasonló véleményeket olvastam (eddig német nyelvű oldalakon, a Tripadvisorra még nem volt időm).

Járt esetleg valaki ezeken egyikén-másikán ?

 

- Angaga

 

- Mirihi

 

- Dhonveli

 

- Veligandu

 

- Olhuveli

 

Jó lenne néhány itteni vélemény is, le szeretném szűkíteni 2-3-ra és azokra kérnék majd ajánlatot (de azért még várok javaslatokat ill. nézelődök én is).

Nem tudjátok a Dhonveli Resort & Spa ugyanaz, mint az Araamu által hirdetett Chaaya Island Dhonveli ?

A víz bungik esetében tényleg olyan hangos a tenger, hogy az már zavaró ? Mi vizire gondoltunk, már csak a jobb elszigetelődés érdekében is (meg persze maga a feeling miatt, ilyenben még nem voltunk).

 

Minden infót továbbra is szívesen fogadok és előre is köszi !

 

Üdv,

kwax1

 

 

 

 

 

Edemss19 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23723

Köszönöm a válaszod!

 

Ebben teljesen igazad van.. :)

Előzmény: moonwalkr (23716)
Bixi3 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 23722

Bixi3 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23721

És egy-két kép:

ayia Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23720

Szia Bandos !

Nézegettem az ő oldalukat is :-)
De jó ha valaki mondja is,hogy jók :-)
Köszönöm a segítséget,még biztos lesz vagy 1000 kérdésem !! :-)

üdv:
ayia

Előzmény: Bandos (23717)
Bixi3 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23719

Szia Mumu! 

Sziasztok! Ígértem még korábban egy rövid beszámolót a LUX* Maldives szigetről, most pótolom:

Márciusban voltunk, az idő csodás volt végig, eső nem esett. Sajnos nincs összehasonlítási alapon, de úgy gondolom, hogy ez a sziget viszonylag nagynak számít, nálunk ez is szempont volt a választásnál. Szerintem nagyon szép sziget dús növényzettel, bátran ajánlom mindenkinek. Már a privát hidroplan várótól látszott, hogy jó szigetre jöttünk. A bungik szépek, igényes berendezéssel kívül-belül, a nyitott fürdőszoba is egyedi, kényelmes és modern megoldású. Vezeték nélküli internet kapcsolat van. Mivel elég nagy a sziget és sok étterem, bár van, ezért sehol nincsenek egyszerre sokan, még vacsora időben sem, ezért a nyugalom garantált. Ettől függetlenül van bőven program ajánlat, lehetőség is …. Az all inclusive ellátás "fullos" volt, minden igényt kielégítő. (Csupán két dolog nem volt benne: a házi fagyi kínálat a strand bárban, és a lobby bár. Ezt nem értettük igazán, hiszen amúgy is volt többféle fagyi minden étkezésnél, minden bárban.) Az éttermek, a bárok és a medencék is szépek - nagyon átgondolt  egyedi design tervezéssel, gyönyörű látványelemekkel -, kiváló az étel és ital választék is. A személyzet figyelmes, előzékeny, a gyerekekre külön is gondot fordítanak. (Sok kis apró meglepetést, ajándékot kaptak a srácok, de az étterem főnök is többször megkérdezte, hogy mivel tehetné boldogabbá őket.) Úgy gondolom, hogy azok sem fognak csalódni, akik gyerekek nélkül mennek (nincs annyi gyerek, hogy zavaró lenne), illetve azok sem, akik velük utaznak. Nálunk a fiúk imádták a Kids klubbot (ami szintén olyan „maldív feelingre” kialakított, nyitott, homokos épület együttes), rengeteg jó programot csináltak nekik, pl. rákvadászat, sok fürdés kincskereséssel, tetkók, banánozás...stb. A Spa igényes, a balinéz lányok kedvesek, kiválóak a szolgáltatások is.

Inda1127-től nagyon sok segítséget kaptam a megfelelő partszakasz kiválasztásához, amit ezúton is szeretnék megköszönni! A "Sunset" oldal sokkal szebb és szélesebb, mint a másik, azon belül is kb. a 326-346 között, de szerintem talán az utolsó 5-6 beach bungi elhelyezkedése a legjobb. Csodálatos a kilátás akár az ágyból is …. Indáék tavaly a másik oldalon azt tapasztalták, hogy bizonyos helyeken letakarták a tengeri füvet. A mi oldalunkon ilyen nem volt, de körbejártuk a szigetet, és a napfelkelte felöli oldalon valóban észre lehetett venni egyes részeknél a meglehetősen egyenes kontúrokból, hogy hol lehetett letakarva korábban a tengeri fű. Ahol régebben letakarták a füvet, ott mostanra szép áttetsző lett az óceán vize. (Ez valószínűleg időszakosan alkalmazott módszer a tengeri fű visszaszorítására, de azért örültünk neki, hogy most nem volt látható sehol.) Viszont az nagyon tetszett, hogy reggelre nem levelek hullottak a fákról a homokba, hanem virágok…

Említést érdemel még szerintem a bicikli téma is, nem tudom ez mennyire általános Maldívon, én még erről talán nem is olvastam. Mivel hosszú a sziget, azért lehet elég sokat mászkálni, főleg ha sok mindent ki szeretnél próbálni. Ha viszont valaki nem szeretne sokat gyalogolni, vagy akár csak a sport kedvéért, akkor bérelhet biciklit (a gyerekeknek ingyenes). Ezek feketék és az áruk 4 dollár/nap. De! Ha nem akarsz külön bérelni, mégis néha bicajoznál, akkor valamelyik étterem, bár, a lobby, vagy a Spa elől nyugodtan elvihetsz egy sárga biciklit, amit majd ott leteszel, ahová mentél. Ezen kívül kis golf kocsikkal (buggy) ingyenesen "taxizzák" a vendégeket oda, ahová menni akarnak, nehogy gyalogolni kelljen annak, aki nem akar.

Összességében úgy gondolom elsőre nagyon szép helyet sikerült választanunk, bármikor szívesen visszamennénk… Ha bárkinek lesz kérdése, szívesen segítek.

 

Előzmény: mumududu (23585)
ayia Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23718

Szia jázminapja!!

Köszönöm,én arra nem is gondoltam,hogy hangos a water villa :-(
Csak azért gondoltam,mert lassan szeretnénk babát,és az legalább 12 év mire tudnánk
water villába menni ! Baba nélkül meg tuti nem mennénk nyaralni.
Nekem is hangulatosabbnak tűnik a beach villa,de most még tudnánk a másikba menni!!
Még 1 dolog amin lehet agyalni :-) De köszi :-)

Előzmény: jázminapja (23713)
Bandos Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23717

Szia Ayia,

 

Ha nagy maldív tapasztalatokkal rendelkező, és a maldívra "specializálódott "kis" utazási irodát keresel, akkor érdemes megnézni az Admiral Travel maldív honlapjait:

 

http://www.maldiv-szigetek.info/

 

http://maldiv.utazas.hu/

 

Mi mindig velük utazunk, a maldívra is, és máshova is, nagyon megbízhatóak, és a maldívban tényleg profik.

 

Sok sikert!

 

Bandos

Előzmény: ayia (23711)
moonwalkr Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23716

A Neckermann szerintem nem  alegjobb választás, itthon hagyományosan az egyik legdrágább, miért lenne más az anyacég üzletpolitikája odahaza? Inkább Meier's, DerTour.

 

Maldivon nem kell vízum, aki ezt utazási iroda létére nem tudja, hanem elirányít az "illetékes konzulátushoz", az nálam még a nem ajánlott kategóriába sem igen férne be:)

Előzmény: Edemss19 (23712)
moonwalkr Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23715

Én úgy emlékszem, hogy az Austrian közvetlen járata, amit Tojglius említett már megszűnt (de ez csak valami kósza emlékkép, nem biztos), azzal 9 óra körülre jönne ki az út.

 

Az előbb rákerestem és az Emirates-szel, dubaji átszállással 13 és fél órás repülési időt írt ki a repjegy kereső, 3 és fél órás átszállási idővel Dubajban. Szerintem ez elég normálisnak számít.

 

Sznoricuccal osztom Pitta2 véleményét, én biztos nem vennék a számba olyan pipát, amit bérlek, de a maszk is erősen kétséges, egyedül az uszony az, amit nem cipelnék.

 

Dohányzás ügyben nem mondom 100%-ra, de elég határozottan úgy emlékszem, hogy "please don't smoke in the room" volt (igaz ez nekem nem volt releváns info, mert nem vagyok érintett)

Előzmény: kwax1 (23707)
jázminapja Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23714

jázminapja Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23713

Egyértelműen beach villa, a water villában nagyon zavaró tud lenni éjszaka a tenger (óceán) hullámzásának zaja. Mi mind'kettőt próbáltuk már. A trópusi hangulat is sokkal jobban átjön, ha a szigeten vesztek ki szállást.

Előzmény: ayia (23704)
Edemss19 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23712

Sziasztok!

 

 

Ha az utazást a német neckermann reisen-en keresztül foglalom az szerintetek "jó" nekünk?

Pl. vizum és még nem is tudom mire kellene gondolnom.

Beszéltem velük , de azt mondták forduljak az illetékes konzulátushoz. Mondom köszike.. :D

ayia Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23711


Pitta2 !

Köszi már olvasom is :)
Hát én már mondtam a férjemnek,hogy hazafelé tuti bőgni fogok :))))))))))))))



ayia Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23710

Szia Tojqlius !

köszi a gyors reagálást :) még nagyon az elején járunk a dolgoknak,de ahogy magam ismerem gyorsan elintézek mindent :)

vagy mésem :-(
ezek szerint  a november már húzósabb árba lesz ????
Sajnos a repülőn nem tudok spórolni mert a férjem,és én is utálunk várakozni :-( tehát a legrövidebb járatot kell kifognom :(
Csak a csótánytól irtózom és mivel írta NagyIs1,hogy volt szerencséje :-( hozzájuk, gondoltam biztos ami biztos rákérdezek.
A többi élőlénnyel semmi gondom !!! na jó a pók :(
Jetski-banánozásról le tudunk mondani :-) viszont a szigetelésről....NEM  többen is írtátok,hogy szupi.
Megnéztem a képeket,cápáktól sem félek :-) szerintem maradunk a vízi bungalónál kevesebb a bogár veszély :-)
és remélem máskor is fogunk menni másik szigetre is !!!!!!!!!!
Néztem már pár hotelt ahol ti is jártatok :-)


Jaaaaaj istenem nagyon nehéz választani mindegyik GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ !!!!!!!!!!!!!!!
elakadtam nem tudom :( folyamatosan nézem a araamu ajánlatait és kész vagyok :)
na ez mégse lesz gyors !!!!!!!!!!! :-(

mindenképpen kisebb irodával szeretnénk menni
a PROFIKKAL !! :-)
agyilag kicsit elfáradtam a sok információ láttán,de nem adom fel!!!!
kérdéseim biztos lesznek még,remélem nem veszitek zaklatásnak :-)
Még, várok egy árajánlatot,akkor már is is tudok valami okosat repülő jeggyel kapcsolatba.
Sokan írtátok az előzményekbe,hogy első a jegy utána a szállás.
üdv
ayia

Pitta2 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23709

Kwax1!

 

Megnéztem a saját repülési adataimat:

Bécs - Colombo 8 óra 47 perc

Colombo - Male 1 óra 22 perc

Male - Bécs 8 óra 35 perc.

Ezek az idők 2005. márciusiak és B767-el repülve. Azóta üzemanyagtakarékosság miatt, esetleg egy kicsit lassabban repülnek.

Én nem szívesen bérelnék snori cuccot, mert más után semmit sem vennék a számba.

dohányzás - nem tudom

Előzmény: kwax1 (23707)
Tojglius Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23708

kwax:

- utazási hosszokat a momondo.com is tud mondani... a bécs-male direkt austrian járattal emlékeim szerint olyan 10órás egyben... a "normál" átszállásos utak (egy átszállás, 2-3 óra várakozással) olyan 16órás teljes utazásig számítanak sztem jónak....

- sznoricucc bérelhető is, néhol talán ingyé is van, de ha van otthon, akkor vigyél, sok más cuccot úgyse visztek... :D

- dohányzás sztem a szobákban talán nem engedett (de nembiztos), de a teraszodon, bárokban, máshol "simán"...  (ez szerencsére nem az unijó :D)

Előzmény: kwax1 (23707)
kwax1 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23707

Szia moonwalkr !

 

Köszi a tippeket, így tudok szűkíteni egy kicsit a nagy kínálatból.

Még néhány kérdés:

- kb. milyen hosszú repülőúttal kell számítani pl. Bécsből Maléig ? Tudom ez átszállásfüggő, de tól-ig ?

- snorkel cuccot érdemes vinni vagy kint is lehet bérelni ?

- mi a helyzet a dohányzással ? pl. a bungiban megengedett ?

Biztos lesz még egy rakás kérdésem amiben a segítségeteket fogom kérni, még jelentkezem, addig is nézegetem az ajánlottakat.

 

Üdv,

kwax1

Előzmény: moonwalkr (23703)
Pitta2 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23706

Ayia!

 

A visszaolvasást talán itt éremdes kezdeni: http://malongo.uw.hu/

 

Aki egyszer elutazott a Maldív szigetekre, az mind elkap egy súlyós, gyogyíthatatlan betegséget. Ez a MESZ: Maldív Elvolnási SZindróma. Szíved szerint fel se szállnál a haza induló repülőre. :))

Előzmény: ayia (23704)
Tojglius Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23705

Szia ayia!

 

Szép sorban:

- November időjárás szempontjából már "majdnem" a csúcsszezon (január elvileg a legtutibb)

- Sztem csak bécsből van direktjárat ami elég drága szok lenni, bp-ről ha minden igaz akkor egy átszállással van qatar... (rég néztem :D)

keresgélk a momondo.com-on....

- Csótányok sztem max a rosszabb szigeten vannak ,de bogarak, apró hüllők mindenhol vannak és néha patkányokat is lehet látni is (ha nem tudnád, hogy patkány azt hinnéd valami cuki helyi emlős, ne undorító csatornapatkányra gondolj) szóval keine panik...  ettől nem kell darázni... :-D

- Jetski-banánozás NEM kifejezetten maldívszigeti program, nem is nagyon szokott lenni, mert hangos... :-D

- üvegfenekű, robinson, delfin van ,de delfinnel úszás nincs (azt általában zárt medencékben csinálják, itt olyan nincs)

- cápák picik, jobban félnek tőled mint te tőlük... (majd ha meglátod őket vagy visszakeresel itt képeket, akkor rájössz miért nem kell tőlük félni...)

- masszás-wellnessz ha érdekel akkor biztos nagy élmény... de ez elég drága szórakozás szok lenni... :-D

- vizi vagy partibungi... sokkal drágábbak a vizibungik, nekünk anno megérte, de sokan mondják, hogy felesleges, ha mégegyszer mennénk, mi se biztos, hogy befizetnénk... de lássuk be az az igazi képeslap filing, ha első és egyetlen maldív út akkor én nem spórolnék rajta... :D

- nyüzsgés sehol sincs, mégcsak sok ember sem... ez a békéről és a semmittevésről szól... sok emberrel csak kajálás alatt találkozol...

- kaják elég változatosak és európai emberre vannak kitalálva, igaz vannak mindig extrább kaják is... de csévinges rendszer van sztem mindenhol

 

Amúgy érdemes pártíz oldalt visszaolvasni, sok leírás van szigetekről, élményekről... jobban képbe tudsz kerülni :-D

 

Mégegy javaslat: vagy saját szervezésben menjetek vagy egy itt ajánlott kis irodával aki valóban Rátok szabja az utazást (mikor, mennyiből, mit) és nem fix csomagot kaptok... (pl: Araamu, DMC és talán mégegyet szoktak javasolni akinek most nem jut eszembe a neve, de havisszaolvasol megtalálod)

 

T.

Előzmény: ayia (23704)
ayia Creative Commons License 2012.06.13 0 0 23704

Sziasztok,üdv mindenkinek !!!

Én is új vagyok itt nálatok :( napok óta olvasom az élményeiteket és javaslatotokat  :)
Novemberbe szeretnénk nászútra menni Maldívra !!! Valaki tudja,hogy akkor érdemes-e menni???
Én csak a képeket nézegettem, de kész vagyok :))))))))
Muszáj,hogy oda menjünk,csak egy baj van, mi Cipruson házasodtunk ,és az után is elégé
padlón voltunk, vagyunk  nagyon mennénk vissza!!! Félek,hogy Maldív után még rosszabb lesz a helyzet.
A segítségeteket szeretném kérni repülőúttal kapcsolatba. Olvastam hogy van közvetlen járat Budapest és Maldív között
2 hetente de én sehol nem találom :-( Igaz csak 7 éjszakára tudnánk menni de szeretném megoldani úgy a repülőt,hogy valamelyik az a járat legyen!!                                              És persze kéne egy kis segítség szállással kapcsolatba is.Vízi vagy tengerparti bungaló???
leírnék pár dolgot,hogy mi az ami fontos lenne számunkra,és szívesen várom javaslataitokat :)

- az biztos,hogy nem szeretnék találkozni 10cm csótányokkal,ha lehet pókokkal sem !!!! Gondolom a vízi bungaló ez esetben jobb !???
ami biztosan érdekelne az a üveg fenekű hajó,jetski,banánozás,sznokerezés hát nem tudom de a delfineket se hagynám ki!
van valahol lehetőség arra,hogy úszkáljunk egy kicsit velük ????? A cápáktól én nagyon félek :(
Írtátok,hogy azzal is lehet találkozni :(
Robinson szigetelés is nagyon jól hangzik :) simán bevállalnám :)  ja és bocsánat de már nem tudom , valaki írta a felejthetetlen masszázst is!?!?
Viszont kajailag gondba leszek ill. a férjem,mert ő nem szereti a halat,csirkét,bárányt ,rovarokat,tengeri herkentyűket,
valamint csak a sót és a borsot szereti fűszernek :( majdhogynem csak disznót eszik na jó még a csirke mell :)


A nagy nyüzsgést nem szeretjük,viszont jó ha vannak :) ezt jól megírtam :( :)
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ még lenne egy csomó kérdésem,de nem szeretnék pofátlannak tűnni elsőnek :-)

Előre is köszönöm a segítségeteket

Üdv :
Ayia

moonwalkr Creative Commons License 2012.06.12 0 0 23703

Szia kwax1!

 

Elsőként - nem lehűtve a lekesedésedet - egy kis türelmet javaslok. A jövő téli katalógusok (szállodakínálat és legfőképpen árak) július végén, augusztus elején jönnek ki. Az Aaramu és a többi kis iroda is nagyjából ugyanabból a forrásból merít, a nagy német irodák katalógusaiból. Szóval addig nemigen fognak tudni konkrétumot mondani Neked.

 

Soneva Gilivel kapcsolatban csak dícsérni tudom az ízlésedet, természetesen az egyik létező legdrágábbat nézted ki, bár ha van rá keret, ne is keresgélj tovább:)

Amiket érdemes megnézni, fontolgatni (mind kicsi, természetes, punnyadós):

- Angaga

- Mirihi

- Dhonveli

- Veligandu

- Olhuveli

stb.

 

A "nem valami nagy szálloda, vagy létesítmény" kifejezés pedig nem is értelmezhető Maldivon, ott ilyen egyszerűen nincs is:)

Előzmény: kwax1 (23702)
kwax1 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 23702

Sziasztok !

 

Új vagyok itt, így először is üdv mindenkinek.

Jövő év elején (január első felében) szeretnénk a barátnőmmel kb. 2 hétre (11-12 éj) a Maldív szigetekre utazni (még Kuba is talonban van, de a Maldív az első). Ezt afféle „nászútnak” szánjuk és szeretnénk ha jól sikerülne. Mivel arra még nem jártunk a segítségeteket szeretném kérni a megfelelő hely kiválasztásához. Visszamenőleg kb. 1,5 évre átolvastam a fórumbejegyzéseket, sok infót találtam, de talán egy kicsit túl sokat is J , elég nehéz rendszerezni ennyi véleményt / adatot.

 

Az itt olvasottak ill. internetes keresgélés alapján az Araamu utazási irodát választanánk a teljes lebonyolításra (szállás, repjegy, transzferek). Ha esetleg van más javaslatotok is, azt is megköszönöm.

 

Néhány részlet, hogy pontosabban mit szeretnénk:

-         természetesen a szokásos fehér homok, szép környezet, kristálytiszta óceán, tengeri élővilág… J

-         lehetőleg egy kisebb sziget, nyugis hely (tehát nem valami nagyobb szálloda vagy létesítmény), némi zöld növényzet is

-         water bungalow

-         a búvárkodás nem annyira a zsánerünk, de a snorkel igen

-         félpanzió vagy AI

-         nagyrészt punnyadásról szólna az út, de 1-2 fakultatív programot / kirándulás is kipróbálnánk természetesen

 

Nem tudom, hogy a fentiek alapján tudnátok-e segíteni, javasolni néhány szigetet / helyet amire ajánlatot kérnénk (ill. azt is jó lenne tudni, hogy mit nem ajánlotok). Nem szeretnénk az utazási irodát se megőrjíteni, ezért csak 2-3 helyre kérnénk ajánlatot.

Nem tudom van-e valakinek infója a North-Male atollon lévő Soneva Gili by Six Senses-ről, erre a látottak alapján mindenképpen ajánlatot fogunk kérni (biztos aranyárban van, de hátha mégis belefér a büdzsébe J ).

 

Elnézést, ha egy kicsit hosszúra sikerült és a segítségeteket előre is köszönöm !

 

Üdv,

 

kwax1

Edemss19 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 23701

Sziasztok!

 

Az október végi indulástól mintha kicsit óva intett volna az utazási irodás srác, azt mondta ,hogy akkor van a monszun..

Van is benne valami, mert utánna olvastam :)

Valaki volt esetleg ekkor?

noemi82 Creative Commons License 2012.06.08 0 0 23700

Szia Edemss!

Filitheyo-nak nagyon jó a house reef-je, míg pl. Meeru esetében ilyenről nem beszélhetünk, mert nincs neki.Filin a búvárbázis remek, kedvesek, segítőkészek és profin végzik a dolgukat. Az üzemeltető a Werner Lau és ha Fili-t válszatjátok javaslom, hogy előre foglaljatok csomagot  a következő linken, így kedvezményes árat kaptok:

http://www.wernerlau.com/en/diving/maldives/filitheyo/diving-center-thme_2.html

 

Üdv, Noémi

Előzmény: Edemss19 (23698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!