Keresés

Részletes keresés

pearl2006 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 3038
Szia!
Olvastam 1-2 hozzászólásod.Nekünk is poratka penész stb allergiánk van.Az Electrolux porszívóval azóta is meg vagy elégedve?Én nagyon gondolkodtam vizes porszívóban, de eléggé elment a kedvem.Írtad, hogy légtisztítót használtok?Milyent, mennyiért?Meg olvastam antiallergén padlószőnyegről.Az milyen?köszi Vera
betty999 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 3036

Sziasztok!

Én is, mint anno még 2002-ben a nyitó hozzászóló és még sokan mások porszívót szeretnék venni. Első komolyabb porszívónk lenne.

Olvasgattam a hozzászólásokat, és attól tartok bizonytalanabb lettem, mint még anno a "boldog tudatlanságban".. :)

Először is, talán a technológiák közül kellene választanom:

- hagyományos porzsákos

- vizes

- mosható porzsákos...

 

Mivel fiatal lakásra spórolgató pár lennénk, ezért nem szerettünk volna tovább költeni a gépre, ezért gondoltunk a vizes típusra, de most már elbizonytalanítottatok...

Főbb elvárásaink, hogy szívjon, kis helyen elférjen, és legalább 5 évet kibírjon....

Ár szempontjából 25-30 lenne a plafon, ami sajnos nem ad túl nagy teret, de véleményetek szerint mit lehetne a fenti kritériumokból kihozni?

nagya2 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 3035

Hali ageri!

Ha közölnéd a pontos tipust( esetleg egy kép róla), és azt hogy, hol mennyiért vetted azt nagyon megköszönnénk.

Üdv Nagya

Előzmény: ageri (3034)
ageri Creative Commons License 2008.06.25 0 0 3034
na üdv. utána néztem az EIO TARGA 1600-as porszivónak és nem sok jót tudok mondani. aki ilyet akarna venni azt figyelmeztetném, hogy inkább ne tegye, ugyanis a gép tele van tipus hibákkal. ilyenek például a a tertályának a kapacitása amely egy erősen koszos poros szönyeg estenén 1 perc alatt "megtelik" amitől a gép automatikusan kikapcsol.(egy percnél tovább nem tudtam használni még anélkül hogy ki ne kapcsolt volna). valamint képes eljutni a hepaszűrőig a viz és át is megy rajta, ami igy akár a motorig is eljuthat. a gép véleményem szerint HASZNÁLHTATALAN legalábbis porszivózásra nem alkalmas. (talán porszivózás után amit egy másik porszivóval már megtettünk, utána lehetne ezt használni és akkor talán működne 2 percig is :-D )

szerencsére még 72 órán belül voltam ugyhogy zokszó nélkül visszavették, és egyébként lecseréltem egy hyundai-ra ami szintén vizes és zokszó nélkülm tűri a durvább koszt. sokkal kiforottabb teknikájú a hyundai pedig majd 10E Ft-al olcsóbb volt.
nagyobb viztartály, a viztartály elött van egy idegentest csapda ami ku.va jó és csak utána megy a vizbe ami elvileg a 0,3 mikronos koszt is megfogja (ez a miliméter ezredrészének a háromszorosa) HYUNDAI-t AJÁNLOM!
ageri Creative Commons License 2008.06.24 0 0 3033
üdv,

vásároltam egy EIO TARGA 1600W-os vizszűrős porszivót. az első használatnál viszont mikor kikapcsoltam a szűrőkazettán kivül is volt viz, tehát a hepaszűrőn keresztül kijutott a viz a kazettán kivülre. ezt szerintem nem szabadna neki mivel a kazettát tartó részt és a motorteret csak egy szivacs választja el tehát igy a motortérbe juthat a viz.

ha valaki ért ehez az tudna segiteni hogy ez mitől lehet? (pont annyi vizet tettem bele amennyi kell, a kazetta le volt zárva, az elválasztó rekesz be volt téve.) viszont lépcsőt porszivóztam vele igy lötykölődhetett a viz, mert a fülénél fogva hurcibáltam, de van benne egy letiltó rendszer amely hogyha tul magasra kerül viz a tartályban akkor kikapcsol, igy igazán nem értem hogy juthatott oda viz???? (egész pontosan az átlátszú kék nyitogatható rész hepaszűrő fölötti része tele volt vizcseppekkel, és valamennyi lefojt a tartály alá is)
kakaduuu Creative Commons License 2008.06.15 0 0 3031

Köszike!:-)

Elcsodálkozok  a nappali szőnyegén milyen tiszta, látszik régen volt alaposan kiporszívózva, jobban mondva talán még soha, mert a Samsung fénykorában tutira nem szívott ennyire, az 1800 W.-os. Most rokkant állapotába kb. úgy szív, mint a Miele a 2-es fokozaton...

Praktikus kérdés Miele tulajdonosoktól: porzsákot hol lehet legjobb áron beszerezni? A Miele tartozék katalógusban láttam eddig csak a 2300 Ft-os árat/5 db.

Jajh és ez a tudat, h nem gányolni azt  a qrva Samsung tartályt.... tiszta felüdülés. Már csak azért verem a fejem  a falba, h anyóséknak karira egy Solac porzsák nélkülit vettünk. Én balga... Akkor még nem ástam bele magam a porszívó-tudományba, ahol egyértelmű nekem, h a legjobb megoldás hosszútávon is a porzsákos. Mondjuk nekik sokat számít a lelki tudat, h nem kell porzsákra költeni nyugdíjasként :-), és remélem tovább húzza, mint  a mi Samsungunk.

 

Egyébként volt a Média Margitban egy Mielés kiasszony, aki meglepően jól felkészült volt porszívó téren is. Jót derültem, h minden további nélkül lehúzta a konkurenciát. De ők szinte csak a direkt marketingre költenek, be is jön nekik.

Előzmény: Törölt nick (3030)
kakaduuu Creative Commons License 2008.06.15 0 0 3029

SZiasztok!

 

pár hete voltam itt a fórumon, porzsákos porszívó ügyében. Jó pár hónap vívódás után, tegnap megvettem az én kicsikémet, egy Miele S4211-et. Woooowwwww!

Az előzmény: 3 éves Samsung sc 7870-em gallyra ment, nem kis csalódottságom mellett. A portartálya már nem zárt jól, tele volt állandóan szösszel a gép belseje, a tartály peremén csüngteg a porcicák. Büdösödött, és egyre kevésbé szívott. Ennek egyik oka lehetett a gyerek orrszívójának használata (egyik ismerősnek ugyan ilyen gépe van, ők is mondták, mióta szívják a gyerek orrát, csökkent a gép teljesítménye). Ez az én saram, úgyhogy a Mielére tuti nem fogom csatlakoztatni, sajnos kell vennünk egy 10 000 Ft-os, gépet és az lesz a gyerek orrszívója.

Na, de félre  a múlttal, a Miéléről: hát ez csúcsszuper.... Szív mint az atom, 6 fokozatból, a 3-dikon bőven elég, iszonyat mozgékony, oldalra is mozog (ezt kevés gép teszi, mert a hátsó kerekek álltalában nagyok, csak az első forog minden irányban), halk, handy. Teljesen oda vagyok. A történethez hozzá tartozik, h a S5260 Cat and Dogot néztem ki, a turbófej miatt. Nincs kisállat, de kisgyerek és az én hosszúhajam bőven elég. Múlthéten már az agyvérzés kerülgetett, amikor a Samsungot puceráltam. Ezen felbúzdulva elmentem az Electroworldbe, h megvegyem a Cat and Dogot, de nem volt készleten. Az uram teljesen kiakadt, h én 75 ezres gépet néztem ki, eddig erről nem tudott, mert úgy is tudtam volna h reagál. Persze megint a békafenek alatt volt a magabiztosságom, az ügyben h tényleg kiadjak-e ennyi pénzt érte. Jelzem, házfeljújítás után vagyunk, nyilván van helye  a pénznek. Így született a köztes megoldás, ez az 53 ezer Ft-os kis masina. Abszolút nem bánom, mert könnyebb, mint  a nagyobb testvére, ez napi szintű porzsívózásnál előny. A slusz poén, h a Samsungok turbófeje abszolút passzol a Mielére, már ki is próbáltam, szóval ez miatt sem kellett volna megvenni a drágábbat.

Most teljesen happy vagyok, mert amúgy is 35-40 ezer körül néztem a konkurenciát, amik nagyság rendileg rendelkeznek ezekkel a paraméterekkel, de tartósság szempontjából, mindenképp a Miele felé húzott a szívem, és ez miatt aszontam, h kiadok 15 e-rel többet, háta kitart 10 évig, ha 20-ig nem is, ahogy hirdetik.

Teaway Creative Commons License 2008.06.15 0 0 3028
A képen láthatóra.
Előzmény: Nyekurity_ (3027)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3027
Melyik porszívó színére gondolsz, a Luxéra, vagy a képen láthatóra?
Előzmény: Teaway (3026)
Teaway Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3026
"Ennél talán már csak az alábbi szitu rosszabb"

Sőt, van ennél is rosszabb: a porszívó színe! :)))
Előzmény: Nyekurity_ (3024)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3025

Persze, hogy járt, ezt az élményt ki nem hagytam volna.:DD Szegény nagyon hamar rájött, hogy atka témában képzett vagyok, nem nagyon tudott hülyíteni a betanult rizsával.

 

Thanx for the translation! :)

Előzmény: Nyekurity_ (3024)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3024

"...a porzsákból kipakolja a port szanaszét a lakásban ... (az atka allergiás gyerekem orra előtt....aszittem, felrúgom!"

 

Ezek szerint Nálatok is járt egy porszívó-ügynök, hogy a bemutassa mit tud a portékája, majd hagytad szegényt üres kézzel távozni... szép kis dolog, mondhatom... :)))

 

Ennél talán már csak az alábbi szitu rosszabb:

 

 

 

 

"Vissza tudna jönni a jövő héten, hogy tartson még egy bemutatót?"

Előzmény: tunderlala-3 (3016)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3023
Nagyon brutál!;) :D
Előzmény: Nyekurity_ (3022)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3022

Áhááá, szóval akkor a porszívó párbaj egy afféle "kecseszkecsken" (catch-as-catch-can = fogd, ahol éred) típusú szabadfogású birkózás, porszívókkal súlyosbítva?

 

Lehet, hogy ez az úr is egy ilyen párbajra készül?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3017)
nagya2 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3021

Mondjuk nem erre a párbajra gondoltam (ebben gyözne a Lux-os), hanem amit Lala mondott.

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (3017)
nagya2 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3020
Lalánál a hangszóró:-)
Előzmény: tunderlala-3 (3016)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3019
Nah erre a nagy előnyre nem gondolt az ügynök, mikor nem mert nagya-val kiállni.:)))
Előzmény: Törölt nick (3017)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3016

Áhh, szerintem az ügynök pontosan tudta, mi fán terem....:))) Abból kiindulva, hogy Ő mit szokott csinálni egy-egy ilyen "bemutatón".

Egy fehér textilt a porszívócsőre raknak, demonstrálva vele, mennyi szutymót kiszív a porszívó a matracból pl......meg a porzsákból kipakolja a port szanaszét a lakásban :o :o :S (az atka allergiás gyerekem orra előtt....aszittem, felrúgom! :s :D)

Szóval ugyanezt egy tisztességes porszívóval bárki utána csinálja.....max. egy dologban győzhet: a porszívón való ugrálást nemtom azért egy samu, vagy electrolux, vagy bármi hogy bírná.:)))) (ez is szerves részét képezi a lux bemutatónak, demonstrálandó, hogy mennyire faca az a gép.....merugye ez nagyon fontos egy porszívónál, hogy ugrálni lehessen rajta....:s)

Előzmény: Nyekurity_ (3015)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3015

Hogy miért nem mer Veled kiállni egy porszívó ügynök egy "szemtől szembeni megmérettetésre", párbajra?

 

Talán azért nem, mert akárcsak én, ő sem tudja, hogy mi fán terem az a "porszívó párbaj".

 

Én hiába kérdeztem, nem adtál rá választ.

Előzmény: nagya2 (3011)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3014
Ez sem tökéletes, mint semmi sem a világon, de talán egész jó ár/érték-arányú. 30+ körüli ára volt újonnan, én nem egészen 25-ért vettem 2004. tavaszán egy akcióban. Majd talán teszek fel képet róla.
Előzmény: tunderlala-3 (3010)
Teaway Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3013
Az már régen rossz, ha ügynök nélkül nem lehet eladni.
Előzmény: nagya2 (3011)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3012

Ez az! Kard-ki-kard! :p :DD

 

:)

Előzmény: nagya2 (3011)
nagya2 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 3011

Heh Emberek!!

Na mostan hívott egy "porszívóügynök"ÉS, ÉS NEM MERTEK KIÁLNI EGY PÁRBAJRA!!!!!!

Nah ha az a Lux annyira, de annyira, de annyira jó AKKOR MÉ NEM MER KIÁLLNI?????? egy szemtöl szembeni megmérettetésre??? MÉ NEM???

Megmondom mert egy fost@licska az egész!

Porszívózok vele anyámná (jó bepalizták, csak akadnák össze azzal a g@najjal), mondom ez a szívóerő egy szar, nézem cső nélkül úgy is szar, kiveszem a porzsákot, úgy is szar!!!!GGGRRRRRR

Na mostmá kezdek lehiggadni.

Ha felhív egy illen ügynök csak nyugodtan irányítsátok hozzám:-)

Üdv Nagya

tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 3010
Értem. Ez nagyon szakszerű volt!:p ;) Akkor az egy jó porszívó, tényleg nem az a vámpír, amit én láttam.
Előzmény: Nyekurity_ (3009)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.09 0 0 3009

"Majdnem én is azt az AEG-vámpírt vettem, ...  milyen szerencse, hogy nem az lett belőle, mert ezt a középen hengerszűrős megoldást nem győzik szidni"

 

Ez a vámpír nem az a vámpír, - mondhatnám, de a hiba bennem van, mert csak annyit írtam, hogy van egy AEG Vampyr-om és nem írtam oda a típusát.

 

A helyzet az, hogy az AEG-nek egy csomó, egymástól meglehetősen eltérő kialakítású takarítógépe, porszívója fut Vampyr fantázianév alatt. Az enyém szerencsére nem az a "középen hengerszűrős" fajta, hanem egészen más, inkább a zcx 6205-re hasonlít egy kicsit, annyiban legalább is, hogy ebben is egy keresztben elhelyezett ciklonos, üríthető portartály van átlátszó műanyagból. A típus teljes neve AEG T2 Twin, ami arra utal, hogy ez egy "kétutas" porszívó, azaz használható az előbb említett, T-boxnak nevezett, mosható portartállyal, de ha akarod, akkor a portartályt kiveheted a gépből, és a helyére az S-bag-et teszed , és akkor úgy működik, mint egy szokvány, cserélhető, papír porzsákos porszívó.

 

A síkban redőzött, alakra formázott, mosható Hepa filter a tartály lenyitható végfalában kapott helyett, előzetes védelméről a ciklonszűrő, az abba benyúló kúpos "zokniszűrő" és egy finomlyukú szivacsos előszűrő gondoskodik. Az összesen hatrétegű szűrést a továbbiakban egy ugyancsak szivacs anyagú motorvédő szűrő, valamint egy lapos, fehér nemezszerű, kimeneti filter adja, a hátrafelé 45 fokban kifúvott levegő zsaluja alatt. Az összes szűrő mosható, és átlagban hetente egyszer ki is van mosva és összerakás előtt természetesen kiszárítva.

 

Ezt a gépet újonnan már nem forgalmazzák, az enyém már az ötödik évében van. Ez alatt az idő alatt egyszer került sor a szűrőkészlet cseréjére, brutto 5.500 forintokért, amiben a mosható Hepa ára is benne van. Ha porzsákkal használnám, akkor ennek az összegnek minimum a négy-ötszörösét fizettem volna ki porzsákra az elmúlt időszak alatt.

 

Akkoriban, amikor vásároltam, a Hepának még inkább csak a létére figyeltek, és nem annyira a fokozatára. A porszívó fedelére - egyebek mellett - apró betűkkel az van írva, hogy Hepa 10. Amikor a szaküzletben megvettem az említett, csereszabatos új Hepát, kellemes meglepetésként ért, hogy felirata szerint az már Hepa 12-es minőséget garantál. Akárhogyan is van, a porszívó hatékonyan, jól dolgozik, porszívózás közben, vagy utána sosincs "porszívó-szag", illetve nem áraszt semmilyen szagot.

 

Egyébként én is por-allergia miatt szereztem be, és tapasztalatom szerint - ha teljesen meg nem is szünteti, - de rendszeres használata lényegesen csökkenti a panaszokat.

 

Visszatérve a kiinduló pontra, tehát ennek az AEG-nek lapul egy forgópisztolyra emlékeztető, fölcsatolható kelléktára az íves markolat alatt.

 

Elnézést a hosszabb terjedelemért, nem tudom mennyire volt érzékletes a beszámoló. Talán teszek fel majd képeket róla.

Előzmény: tunderlala-3 (3007)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 3008
Tényleg vicc volt, tisztán lejön, ne ugorjatok egymásnak, itt legalább béke honol. :p :)))
Előzmény: Törölt nick (3005)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 3007

Áhh, én folyamatosan hajlongok, egyik kéz porszívóz, másik kéz arrébb dobálja az útban lévő sok csetreszt.:p :D

 

Majdnem én is azt az AEG-vámpírt vettem, mert amikor beestem a boltba porszívót venni (ráadásul minden előképzettség nélkül :o :s :))), ki volt állítva fő helyre, mint akciós termék....hirtelen megtetszett, aztán azért nem azt vettem, mert "nagyon értettek hozzá" az eladók, és fogalmuk nem volt róla, hogy ami benne van, az hepa szűrő-e, és ha igen, hányasnak felel meg, úgyhogy hagytam, mert tele vagyunk allergiással.

Később jöttem rá, milyen szerencse, hogy nem az lett belőle, mert ezt a középen hengerszűrős megoldást nem győzik szidni....nah....így lett belőle teljesen véletlenül a zcx6205, ott nem volt lacafaca, egyértelműen rajta volt, hogy hepa12, ráadásul alaptartozékként a turbó kefe, úgyhogy már hoztam is haza.:p Eddig bejött, remélem, egy jó darabig nem kell porszívót venni.

Előzmény: Nyekurity_ (3004)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.08 0 0 3006
Attól, hogy bizonyos fogalmak esetleg szokatlanok számodra, még nem feltétlenül kellene minősíteni másokat.

Amúgy meg humorérzéked van-e? ("vazze" - ahogy Te mondanád...)



Előzmény: Törölt nick (3005)
Nyekurity_ Creative Commons License 2008.06.07 0 0 3004

"Az előző porszívóm hátán egy kis ajtót ki lehetett nyitni, és ott volt bent minden....az még jobb volt ilyen szempontból" - akkor annál hajlongani kellett, ha tartozékot cserélsz... nem szeretek hajlongani porszívózás közben... valahogy sérti az emberi méltóságot, hogy hajlongjon egy porszívó előtt...

 

Van egy AEG Vampyrom, van annak is egy felpattintható tartozéktartója a hajlított nyele alatt. Nagyon impozánsan néz ki, valahogy úgy, mint egy fityegő Colt a westernfilmek hőseinek oldalán. A tok tartalma egy teleszkópos, tehát kihúzható rész-szívó, valamint  kedvenced, a "nappal csapszék-éjjel csapágy" tartozék, azaz a körkefés-kárpitszívós variofej. (Alapáron!) Ez utóbbinak azonban kikopott a rögzítése az idők folyamán, emiatt hiába teszed a helyére, előbb-utóbb kipotyog, és akkor mégiscsak jön a hajlongás, emberi méltóság ide, vagy oda... Úgy látszik nem terem tökéletes porszívó a nap alatt... :(

 

 

Előzmény: tunderlala-3 (3002)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 3003
Én mentem, jó éjt!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!