Jaj!
Hát, ezek voltak a dobozra irva, de most megijesztettetek, hivom is dokit, hogy mi a....Nem akarnám túlzásba vinni az adagokat...
Szóval, akkor konzultáció, hogy miből mennyit...
És, persze, mondanom sem kell ugye, hogy rettenetesen hálás vagyok mindenkinek, de most főleg neked Monix, a linkekért is... és neked is Jere, amiért utána néztél...
Ja, és megkérdezem a magnéziumot is.../a dokitól/
Ancsúr és férje,
Úgy örülök, hogy segít nektek lelkileg a topic. Én sem kérdezek sosem a dokitól, mert állandóan a bogés folytogat, bár tudom, hogy hülyeség, de hiába próbálok elotte lelkileg ráhangolódni, nem megy. Olyan orvos lenne jó, akivel lehet levélben is értekezni úgy sokkal könnyebb. Az se jó ha kedves a doki, mert akkor azért bognék, ha undok akkor azért. Szóval Ancsúr olvasgass minket szorgalmasan, de azért alukálj is, mert a kialvatlanság nem tesz jót.
Muszáj hozzászólnom. Annyira sokan belelendültetek a "természet-gyógyászat" dolgaiba, hogy el kell mondjam, hogy nagyon rossz visszajelzéseket kaptam arról, ha valaki több vitamint, gyógyteát, mindenféle növényeket, porait.... szedi egyszerre. Ugyanis minden hozzátevő befolyásolja egymást és általában sokkal rosszabb dolgokat eredményeznek. Közeli ismeretségemben volt már szövődmény kialakulása, és több esetben egy laza kis mérgezés. Azért ezek gyógyszerek ám!! Ne tömjétek magatokat ilyennel. Nem elijeszteni akarlak benneteket, hanem féltelek titeket! :)
A párom egy munkatársnőjét pedig túladagolás miatt kezelték másfél hónapig a kórházban, ebből 1 hetet az intenzíven töltött!
Akármennyire is "természetesek", nyilván azért hatnak, mert van bennük hatóanyag. Ezek egymást befolyásolják, ha többet szedtek egyszerre. Főleg itt olvasok olyanokat, hogy valaki 4-5 dolgot is szed, iszik...egyszerre. Vigyázzatok ezekkel a dolgokkal, komolyan mondom.
Monix, nekem is volt olyan, hogy elég lapos volt a szexuális kedvem egy-két hónapig és kiderült, hogy akkor voltak a hormonjaim teljes zavarodásba, meg a béke ... alatt. Neked hogy állnak a hormonjaid most?
A hormonosoknak pedig azt javaslom, (mint egy gyógyult, úgyhogy nálam már eredményes volt :) ), hogy ne mindenféle dolgokat szerezzetek és szedjetek be, hanem a táplálkozáson változtassatok. Annál természetesebb nincs!:) Ne vitamint, hanem sok gyümölcsöt és gyümölcsöt egyetek. Nekem az ÉTREND MEGVÁLTOZTATÁSA gyógyított meg! A ciklusomat gyógyszerrel tették rendbe, de a hormonjaimat az evés rendszeressége és egészséges rendje változtatta meg (Hú de érdekes mondat lett!). Pedig egyetlen hormon eredményem sem volt a normális határon belül!! És ez úgy igaz, ahogy itt ülök! :)
Monix, még a szexuális kedv is jobb, ha rendesen eszel, energiadúsabb lesz tőle az ember. Többször kell (kb 5x) keveset enni, sok rostot, kétnaponta valami fehér húst.... Mert az vagy, amit megszel, a szervezeted is abból tudja felszívni a neki szükséges dolgokat, a hormonokat is ez változtatja.
A fogyókúra mániában szenvedőknek annyira összekeveredik a hormonháztartása, hogy nem is eshet teherbe, amíg ki nem gyógyul, vagy abba nem hagyja a fogyókrát.
Ezt mind kutatásokból és az orvosomtól hallottam, úgyhogy van benne valami. Félre a fogyókúrával, előre a boldogsággal és a babavárással!! :)
mona
Más rendes lánykák ilyenkor már alszanak (késő este írom ezt az üzenetet), de nekem mozgalmas estém volt, még nem értem rá az ágyhoz közeledni. Férjem hívott, hogy siessek haza, mert sok nekem szóló üdvözlés érkezett. Lyvilla, cilus, Cicvarek, susok, monix, trisa, Brummucka, NAGYON köszönöm! Bocs, ha valakiről még nem tudok. Hogy ne legyek teljesen tájékozatlan, november első napjaitól fogva végigolvastam az eseményeket. Hamar rájöttem, hogy teljesen összezavarom a neveket, történéseket, ezért katalógust nyitottam, nagylelkűen mindenkinek saját lapot adtam, és rávezettem az előzményeket, sikereket, kudarcokat. Remélem, ezzel senkit nem sértek meg. Most kicsit nehezen szedem össze a gondolataimat, túl sok volt ez a 4 órán át tartó tömény információáramlás. A kedvem óriási, alig várom, hogy újra mehessek vizsgálatra, ugyanis a január 8.-ait semmibe vettem, felülkerekedett rajtam az elegem van hangulat.
cilus
Nekem a HIETE-s tapasztalataim jók. Az tény, hogy sokat kell várni, de - mivel én is vidéki vagyok, a munkahelyemre már sehogy sem érnék vissza ez nem zavar. Hamar kialakítottam a stratégiámat, állandóan olvasok. Az elmúlt fél évben több könyvet vettem talán, mint életemben eddig.
Engem már elég régóta kezelnek, eleinte nagy szükségem volt az orvos lelki támaszára, de az elmúlt hónapokban ez pont az ellenkezőjére fordult. Meghallgatom, ha mondanak valamit, de soha nem kérdezek semmit. A mostani orvosom a gyors tempójával kívülállónak kicsit biztos érzéketlennek tűnhet, s bár nem az, de nekem most pontosan ilyen személyiségűre van szükségem.
Brummucka
Az inszem óta nekem is szinte állandóan fáj a petefészkem, de az orvosomnak még nem szóltam róla. Majd írd meg, légy szíves, ha Nálad kiderül valami. Én is tartok tőle, hogy esetleg cisztám van, meg fél füllel hallottam, hogy egy miómát emlegetnek. Ez utóbbit ugyan nem értem, mert azóta utánanéztem, hogy mióma csak a méhen, vagy méhben fordulhat elő.
Kidőltem. Ma éjjel biztosan Rólatok, babákról fogok álmodni. Igyekszem mindenkinek juttatni belőle. (2001-01-11, 23,52)
Sziasztok!
Ancsúr
UI: Laci vagyok, a férj. Sajnos, csak most sikerült bemásolnom ezt a levelet, mert egészen eddig nem volt Internet. Ha valaki kimaradt volna, elnézést érte, de még át sem tudtam olvasni, amit tegnap délután óta írtatok. Lementem a mai adagot is, hogy haza tudjam vinni. Jó volt látni este a Kedvesemet, ahogy végigolvasta az elmúlt két hónap történéseit, egészen fellelkesült.
Ananova, nem sok az a folsav egy kicsit?? Nem akarok hulyesegeket irni, de mintha az Elevitben 400 mikrogr. lenne, bar erre nem mernek megeskudni! Ha nem orvos rendelte igy, akkor mindenkeppen nezz utana!
Annyi biztos, hogy az Elevitben eppen annyi van, mint amennyi a szukseges napi adag, mert ezt mar megneztem.
Na, itt van elottem a Gyogyszerkonyv, jol irtam! Az Elevitben 400 microgr. van. A Folsav nevu gyogyszerrol meg azt irja, hogymaximalis adagja 3*1 tbl., ami 9 mg. En lehet, hogy csak napi egyet vennek be belole. De kerdezd meg a dokidat!!!
Ananova,
Még annyi, hogy jóval korábban voltam nogyogyinál rutin vizsgálaton és az már akkor mondta, hogy majd ha gyereket akarok elotte 3 hónappal kezdjek el szedni E vitamint és folsavat. Magnéziumot is szedhetsz, mert épp most olvastam a Kismamában, hogy pl.korai terhességi görcsök esetén, elég lehet egy magnézium kúra, mert az oldja a görcsösséget, és tudod ezt ajánlotta idegekre, görcsösségre is Újoncnak egy doki. (remélem jól emlékszem) A neveket állandóan keverem.
Steffy!
A hereviszérsérvvel kapcsolatban nem árt ha körbejárjátok a témát. Vannak orvosok, akik mindenképpen azonnal műteni akarnak, mások pedig azt mondják, nem biztos hogy kell. Ez a súlyosságtól is függ. Nálunk is volt(van) ilyen probléma, de végül nem műtette meg magát a férjem, és azt hiszem ezzel több férj is így van itt a topicon. Mindenesetre mi több híres orvosnál is jártunk. Maga Papp professzor mondta, hogy a műtöttek 75%-nál javulás történik, 15-18%-nál nem változik a kép, míg 7%-nál kifejezett romlás következhet be. Minket azért elgondolkoztatott ez a 7%, mivel amúgy nem tűnik soknak, de amikor már egyszer sikerült egy ilyen alacsony %-ba beletrafálni azzal, hogy mindkettőnknél van hiba, már nem olyan biztató a dolog. Viszont Papp prof azt is mondta, ha fenn áll a lombikolás lehetősége, először a lombik, majd egy előrehaladott terhesség közben érdemes megcsináltatni a sérvműtétet, amikor ilyen szempontból "nincs szükség" a férjre egy ideig.
Snoepjes!
Mi is utánajártunk a drága és az "olcsóbb" gyógyszer különbségének. A lényegi különbség, hogy a drága nem emberi FSH-t és LH-t tartalmaz, így nincs benne idegen emberi fehérje, vagyis tisztább. Ezáltal kevesebb esély van allergiás reakcióra. Én vegyes stimulációt kértem, ahol 10 ampulla drága +24 ampulla "olcsót" kaptam.
Később kaptam a szintén idegen emberi fehérjét tartalmazó progeszteron injekciókat, és itt kb. 5 napi adag után egy hétig nagyon allergiás voltam rá. Persze nem mindenki érzékeny erre.
Piglet, Cic, Menőmanóka!
Mi is, munkatársaink is Benyus alapítványának adtuk az 1 %-ot, és mindannyian ugyanezt a levelet kaptuk. Hogy lehetséges ez, hiszen Benyus valamikor nyáron örömmel újságolta, hogy több mint 1 mill. Ft gyűlt össze az 1%-ból? Az idén nem szeretnénk így járni...
Amagdi!
Nagyon szomorú a történeted. Remélem, itt jól fogod érezni magad, és minél előbb a Babavárban is üdvözölhetünk. Sok sikert:)
Mogyiné Kriszti!
Úgy örülök, hogy elhárultak az akadályok. Nagyon szorítok nektek, hogy most minden sikerüljön+++++++++++
Moncsoka!
A 20 mill. sejtszám az a nagy mai magyar átlag. Ez jónak számít!
Manka!
Kb. egy évvel ezelőtt otthon én is sokat meséltem a férjemnek erről a topicról. Nem tudom miért eleinte azt hitte, nincs rám jó hatással, hogy ezt olvasom, és csodálkozott, hogy csendesebb lévén, miért készülődöm oly nagy örömmel többször is úgymond "idegen lányokkal" való találkozókra. Amikor ez kiderült, mondtam neki, hogyan állíthat ilyet hiszen bele sem olvasott. Na ekkor elkezdte elölről olvasni, majd beért minket, és meg kell mondjam azóta ő is ugyanolyan "topic-függő" lett mint itt bármelyikünk. Este pedig megbeszéljük az olvasottakat:)
Igazad van, nagyon jót tett az ő férfiúi lelkivilágának is a topic, és még közelebb kerültünk egymáshoz is, ő pedig az ilyetén "sérült" női lelkek megértéséhez.
Éljenek a bennünket szerető férfiak és le a kalappal előttük is:)))
Ananova,
A Folsav és E vitamin nagyon fontos. A folsav ugye foleg a nyitott hátgerinccel születés megakadályozására. Na nem tudom pontosan leír, lényeg a lényeg, szedjed. Terhesség elott és alatt különösen fontos
Hali, mindenkinek!
Ha az ember gyereke naponta csak egyszer bir a topicon, tökre lemarad... mint én is, alig győzőm olvasni, és hogy a nevekkel mennyire nem vagyok képben... az isteni!
Ezért nézzétek el, ha valami hülyeséget irok, vagy kérdezek...
Irt valaki, az E vitaminról, és a Folsav-ról...
Szeretnék kicsit többet tudni róluk.... ha lehet..
Én nem igazán szedtem eddig semmi különöset, bár nagy hive vagyok minden erdő-mező patikájából beszerezhető "kegyszernek" + a gyógyszernek nem minősülő gyúgyhatású készitményeknek... Nálunk a legvadabb dolog otthon a Panadol... /Nem kevés pénzt hagyok ott, persze szem előtt tartva a családi költségvetést, hehe : )))/
Általában, valamilyen multivitamin, kiegészitve Béres készitményekkel.
A cickafarkról nekem azt mondta a régi nőgyógyászom, hogy néhány csésze a menstruáció alatt, illetve előtt, még senkinek nem ártott meg.
De, annyi ilyen füves könyvem van, majd utána nézek...
Én már elég régóta a zöld teára voksolok...
Mennyi mindent összeirok, valószinűleg, lányos zavaromban... mert ugye, kibirhatatlannak tünik az idő, a vasárnapi UH-ig. /Fogyogatnak az ampullák a dobozban.... : )))/
Megyek is, nem fárasztalak benneteket....
/azé, drukkoljatok,hogy jó hireket kapjak....köszi! : ))))
ana
Amagdi, Ancsur, Brummucka, Moncsoka legyetek üdvözölve. Nem semmi amin már ti is keresztül mentetek. Lelki támaszra itt mindíg számíthattok, azon kívül pedig sok hasznos információra. Pl beültetés utáni sex korábbi információim szerint szóba sem kerülhetett. Mindíg tanul az ember lánya.
Teákról
Most olvastam valahol, (sajnos nem emlékszem hogy hol) hogy a cickafark teát kifejezetten nőgyógyászati okból csak a ciklus első felében szabad inni, méghozzá csak a vérzés elmaradását követően. A magyarázatra már nem emlékszem, ha sikerül megtalálom, majd pontosabban is leírom.
Mogyiné
Úgy örülök, hogy végre kezdhettek. Megy majd a sok +++++++. Ez meg egy kis előleg ++++++++.
Candra
Hajrá, így tovább. Neked is sok ++++++++ a továbbiakhoz.
Steffy
A teás hölgy engem is érdekel, talán még másokat is, gondolom nem sértenénk semmiféle jogot, ha nyilvánosan tennéd közre az adatait. Ha ezt nem akarod, akkor légy szíves mélben küldd el.
Cilus
Ne félj az átjárhatóságitól, kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni. Egy szülés biztosan ezerszer rosszabb, és ugye mégiscsak az a végső cél. Sajnos közben is vannak nem túl kellemes állomások. Drukkolok, hogy az eredmény OK legyen.
Ami azt illeti, én is elég sok pénzt hagyok gyógynövényboltokban, és lehet, hogy csak feleslegesen terhelem velük a szervezetemet. Nálam még az is baj, hogy nem vagyok elég kitartó, egy-egy dolgon fellelkesülök, szedem egy ideig, utána megijedek, hogy mi van, ha ez nekem nem is jó, nincs is rá szükségem, vagy éppen ellenkezô a hatása, mint kellene.
Nekem az itthoni "sima" nôdokim azt tanácsolta, hogy ne nagyon foglalkozzam a naptárral, mert egy idô után az idegeimre fog menni;legyen minden másnap szex és akkor sikerülni fog. (?) Vagy ha nem, akkor nem ezen múlik.
Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Piglet!
Nagyon köszi a naptárt!
Tegnap kaptam meg a recepteket, meg a beadási időpontokat! Inszem lesz a vége valószínűleg, de egy nappal korábban, mint a Piglet által kiszámolt ideális nap egy kislányra! Azért ha fiú lesz, nem bánom! Nagyon bízom benne, hogy most menni fog! Szeretnék sugaracskákat kérni 25-ére!
Mindenkinek drukk! A lombikosok írjanak majd magukról!
Bie1,
Köszi az infot. Na megyek és bejelentkezem a Kaáliba (keresek egyi üres irodát)
Lyvilla, köszi az infokat. Az én fagyöngyömnél nincs használati útmutató.
Jere,
Tényleg annyi mindent szedek már, hogy nem igaz. Egy csomó vitamint, természetgyógyásztól kapott kütyüt stb.
És lehet, hogy nincs is semmi baj. Ti nem gondoltatok rá, hogy mi van ha mondjuk soha nem a megfelelo idopontban vagytok együtt? Tudom kicsi az esély, de mi van ha így van. Persze ez csak azoknak szól, akiknél még nem derült ki mi a bibi. Engem amúgy is annyira nyomaszt a dolog , hogy egyre inkább nincs is kedvem a szexhez, így egyre csökken az esély.
steffy
Nekem nagy szükségem lenne arra, hogy a füves a hölgy férjének milyen teát adot.
SOS kéne, hogy hol van ez a füves, cím, telefonszá, ár.
Moncsoka
Sajnálom, hogy az élet ilyen megpróbáltotásokat mért rád.
candra
Nagyon szép az a 8 petesejt, csak így tovább!!!
Ancsúr
Mi is nagyon örülünk nektek!
Berku
A sex témához: mi mindig úgy tudtuk, hogy a beültetés utáni együtlét mindenképpen hátrányosan hathat a megtapadásra. Ti a beültetés után hányadik nap mertetek együtt lenni?
Nem győzőm kapkodni a szemem annyi mostanság a hozzászólás:)
Örülök minden új topicosnak, és kívánom, hogy mielőbb legyen a babavár tagja is, ez a régiekre is vonatkozik!:)
Candra!
++++++++++ sugarak minden mennyiségben! Telefonáltál már? Tudsz valami jót mondani nekünk!:)
Ancsúr és férje Laci!
De jó, hogy ti is itt vagyotk! Külön örülök, hogy a fiúk létszáma is nő a topicon! Nekik is nagyon nehéz ám ez az egész, de sokkal jobban magukba zárják. Remélem ez a topic az ő lelküknek is jót fog tenni!
Steve68!
Mi van a leleteiddel??? Vagy talán sikerült magatoktól?
Amagdi
Nagyon sajnálom ami veletek történt. Remélem minél hamarabb sikerül a várva várt babóca.
Láttam többen javasolták, hogy próbálj a dolgok után járni. Szerintem igazuk van, maximum menet közben jön a baba, de ezt szerinem nem fogod bánni:)
Steffy,
Furcsák az orvosok, annak idején amikor nálunk kiderült, hogy a párommal probléma van, engem rögtön gyógyultnak tekintettek, pedig előtte szerintük a hormonjaimmal volt baj.
Nekem azt mondták, hogy ritka, hogy minkét emberrel probléma legyen.
De sajnos láttuk itt a topicon, hogy azért előfordul! Kívánom, hogy ti ez előző csoportba tartozzatok!
Cilus!
Drukkolunk, hogy rendben legyen minden!
Akinek tartozom emillel, igyekszem válaszolni! Köszönöm mindenkinek aki megosztotta velem a tapsztalatait a második nekifutás lelki oldalairól!:)
Mindenkinek minden jót kívánok! Bocs, a hosszúságért!
Igen, mi még újak vagyunk a Kaáliban (tavaly nov.-ben voltunk először) Az első konzultációs díjon kívül nem fizettünk semmit, a köv. vizsgálatokért: 3. napi hormonvizsgálat, kb. 3 alkalommal UH, és sperma vizsgálat, ja és a házasélet utáni teszt. Ezeket ott helyben csinálták, időpontra mentünk.
Sajna az eredmények nem túl biztatóak, ezért tovább küldtek minket Bp-re, egy újabb teszt-re, aminek még nem tudom az időpontját.
Ennek ellenére az optimizmusom töretlen, és már bevéstem a naptáramba Piglet jóslatait is.
Te már bejelentkeztél? Én egyébként az első alkalommal kértem árlistát, de nem adtak, azt mondták, csak a HSG-ért kell fizetni, ha ott csináltatom ( kb.22.000,-)
Ja, és köszi mindenkinek az infókat, ma én is megkaptam az infertility-ről a választ.
Üdv az újaknak! Azért ez elszomorító, hogy egyre több és rémesebb történettel tudtok szolgálni, de aki idetalált, annak legalább a lelke egy kicsit vidámabb lesz, mert biz jó csapat vagyunk, ugye lányok?
Február 6. körül lesz az átjárhatóságim a Kaáliban. Itt ugyan fizetni kell érte, de szerencsére nem olyan sokat. Előre félek tőle, és izgulok én is az eredmény miatt.
Tegnap este láttunk egy tök jó filmet a Discovery Sci Trek-en a többes iker terhességről. Nagyon érdekes felvételek voltak, több kismamát is végigkísértek a 7-8 hónap alatt. Kitértek arra is, hogy mennyi komplikáció fordulhat elő ennyi babánál és a végén mutattak egy császáros szülést is és persze a 3 apróságot (1,4 kg-mal születtek). Hát ezek után komolyan elgondolkodtam, hogy én az ő helyükben mit csinálnék???
Remélem soha nem kell ilyen kemény döntést hoznom és max 2 picur lesz egyszerre a pocakomban.
Ja, még a Népszabi cikkel kapcsolatban: valamelyik IVF-es Homepage-en én is olvastam, hogy a punkció utáni (beültetés elôtti!!) házasélet elôsegíti a beágyazódást. Nekem ugyan annyira fájt a hasam a leszívás után, hogy nem nagyon óhajtottam a dolgot, de meg lehet próbálni. Ezen ne múljon!:-)
Sziasztok!
Az utóbbi időben akkora a forgalom, hogy alig bírlak követni Titeket.
Steffy!
A "füvesnek" a címét, telefonszámát, illetve, hogy milyen tarifával dolgozik meg tudnád mondani? Lehet email-ben is. Előre is köszönöm!
Piglet, Cicvarek!
Tavaly én is Benyuséknak adtam volna az 1%-ot, de kb. 3 hete jött az APEH-től egy levél, ugyan azzal a szöveggel, mint Nektek. Most is szeretném ide adni az 1%-ot, de nem tudom meg fogják-e kapni.
Trisa!
Erről a tb támogatásról én is hallottam, de többet sajnos nem tudok róla. Csak még annyit, hogy a számlák állítólag nem lehetnek 1 hónapnál régebbiek.
Candra!
Drukkolok, hogy minél több embrió legyen és sikeresen meg is tapadjon legalább egy :-)))
Amagdi, szerintem is a "dolgok mögé" kellene kukkantani !!!!!! 16 év után, egy ilyen rendellenességű terhesség után már nem szabad csak várni.
Én a Moncsoka által megnevezett összegen egyáltalán nem csodálkozom, Monix. Mi ca. 500 E-ig számoltuk ( benne az utazási költség is ) aztán feladtam. Ja, és még mindig itt állunk baba nélkül...
Monix, a fagyönggyel azért kell vigyázni, mert nagyobb mennyiségben mérgező is lehet. Én ezért csak az általános használati utasításon leírt dózis felét szedtem és menzesz alatt abbahagytam, mert meglátásom szerint elhúzta a vérzést. Amugy nekem használt, bár lehet hogy csak a belé vetett hit tette és enélkül is rendesebb lett volna az FSH-m ?????
Mogyiné mél ment, de azért itt is nagyon örülök, hogy végre tehettek egy újabb és EREDMÉNYES próbát !
Monix, Mogyiné, nálam is könnyen eltörik a mécses, mint ahogy most is alig tudtam viszafojtani a sírást, miközben Caldea levelét és Amagdi hozzászólását olvastam.:-((
Sokszor gondolom, hogy a mostaninál nagyobb csapást már nem mérhet ránk a Sors, de néha rájövök, hogy igen és ilyenkor nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy "csak" ennyi bajunk van, nem több.
A szülés összes kínját-fájdalmát az teszi nagyon is elviselhetôvé, hogy tudod, hogy órákon belül a kezedben tarthatod a (reményeid szerint teljesen egészséges) babádat.
Szörnyű lehet, ha beteg, halott csecsemôt kell valakinek megszülnie! Amagdi, minden elismerésem, hogy tovább tudtál lépni és ôszintén remélem, hogy az elhatározásnak hamarosan meglesz a gyümölcse is!!!
Snoepjes, ti mikor kezditek a következôt?
Monix, én ugyan nem vagyok füves szakértô, de tegnap gondolkodtam a dolgon: ha a cickafarkfűnek ösztrogénemelô hatása van, az nem biztos, hogy jó neked, vagy igen?
Én biztos, hogy nem fogom inni, mert nekem nem emelô, hanem inkább valami ellensúlyozó kellene.
De azért nem akartalak elbizonytalanítani...
Brummucka
Tulajdonképpen nem nagyon változtak a ciklusok a lombikok után, talán a közvetlenül rákövetkező hónap volt egy kicsit dilisebb a szokásosnál, de azután hamar magára talál a hormonháztartásom. Amúgy is elég öntörvényű a sezrvezetem, eddig legalábbis sohasem hatódott meg a progeszteron kúpoktól, meg a három naponkénti profasi injekcióktól és a kontroll előtt mindig megjött a menszesz. Na egy változás tényleg van, mégpedig az, hogy most már nem csak úgy megjön simán, hanem előtte akár egy nappal is elkezdődik valami barnás pecsételgetés - bocs,ha kicsit túl naturális a leírás. Erről tájékoztattam a nőgyógyászt is, aki viszont nem túlzottan foglakozott vele, úgyhogy ennyiben maradtunk. Viszont azt is olvastam, hogy nem szabad túlzottan a naptár módszerben sem bízni, legalábbis egyik ismerősöm évekig próbált teherbe esni a segítségével, de nem jött össze, míg aztán kiderült, hogy később ovulál, mint amit a görbe alapján gondolni lehetett. Aztán terhes is lett.
Ne félj a cisztától, szerintem csak a stimuláció utórezgéseit érzed, nekem is mindig fájtak egy darabig - igaz az enéymeimet meg is szurkálták a punkció miatt - de sosem volt cisztám.
Katus27
ahogy befejezem az üzengetést itt, máris küldön az emilt, csak győzd elolvasni. Szóval február nyolcadikán mész beszélgetnia dokival. NAgyon jó lesz, Mánfai is az a fajta doki, aki tényleg szereti a szakmáját és mindent el akar róla mondani. Nyugodtan lehet tőle kérdezni, egyenesen örül a kérdéseknek.
Candra
NAgyon drukkolok, hogy abból a nyolc petesejtből mindegyik szépen fejlődjön, és a beültetettek, de legalább egy bébi tovább fejlődjenek a pocidban még bő nyolc hónapig, vagy szűk kilencig.
Mogyiné
hú, te már hárommal is álmodtál? nem semmi, de én sem bánnám, csak legyenek egészségesek.
Pont tegnap tudtam meg az új hely pontos nevét, úgyhogy le is tudom írni: Pannon Reprodukciós Intézet, Tapolca. Nyáron kezdték el a működést, a Schöpf-Mérei, meg a János Kórház közösen hozták létre, ha jól tudom. Most még a külföldön élő magyar nemzetiségű polgároknak is ingyen csinálnak két, de lehet, hogy három lombikot. És már van néhány kismamájuk, meg állítólag nagyon kedvesek, a hely maga pedig igényesen van kialakítva. Szóval újra kezdünk bizakodni, hogy hátha netán tán.
Gratulálok az eltűnt bacikhoz, nyitva az út most már tessék szépen teherbe esni minél hamarabb:)!
Amagdi
Nagyon üdvözöllek körünkben és nagyon sajnálom, hogy ilyesmin kellett keresztülmenned. Itt mindannyian átéltünk fájdalmas veszteségeket és csalódásokat, de bízunk abban, hogy az alagút végén fény van, illetve amikor önerőből nem megy a bizakodás, akkor jönnek a többiek és addig buzdítanak, amíg át nem lendül az ember a holtponton. Szóval én is nagyon bízom been, hogy ha spontán képes voltál foganni, akkor nincs akadálya a jövőben annak, hogy ez megismétlődjön. Kivizsgáláson nem voltatok, hogy megmondták volna mi az oka a hosszú sikertelenségnek? Plusz tényleg nem az én asztalom, meg nem is értek hozzá, de genetikai vizsgálatot nem javasoltak?
Berku
Érdekes a szex és sikeres terhesség közti kapcsolat, én is olvastam a cikket és azon gondolkodtam, hogy legközelebb a beültetés után miért is ne? Igaz, hogy a doki kifejezetten tiltja, de hát szerintem sem életidegen dolog, hogy az ember egy kicsit szerelmeskedjen a terhesség idején - pláne, hogy elvileg nem is tudnék róla, ha spontán esnék teherbe. Olyat már olvastam, hogy néhány doki a beültetés előtt javasolja a házaspárnak, hogy egy kicsit ismerkedjenek egymás testével, és ott is az volt az indok, hogy nem tudni miért, de a spermiumok jó hatással vannak a megtapadásra.
Moncsoka
Érrdekes, hogy a 20 milliót egyből lealacsonyozták, máshol az már elfogadott eredmény, bár tényleg az alsó határ. egyébként nem tudom, hogy van ez, de a spermaszám az egyik legváltozatosabb dolog, mert pl a férjemnél volt már 11M, 45M és közte minden, ami persze nem magas, sőt, de mégis elég nagy különbségek vannak. Viszont: amikor konkrétan kéne produkálni, tehát nem a vizsgálathoz, hanem már a megtermékenyítéshez, akkor midig alacsony, és az ICSInél kötöttünk ki ezért eddig minden alkalommal.
Az viszont szuper, hogy veled minden rendben van, ha pedig a ciklusaid rendben vannak, tehát van ovuláció meg jó luteális fázis, akkor ne foglalkozz a petefészked szerkezetével, ugyanis a PCO csak a fogamzást tudja akadályozni azáltal, hogy nem történik ovuláció, viszont ha ovuláció van ,akkor totál mindegy, hogy hogy egy kicsit pco-s a szerkezet.
Az anyagiak tényleg nagy problémát tudnak okozni, ami azért sem jó, mert feszültté teszik az embert még azon felül amilyen stresszben van egyébként is, szóval próbáld meg az alapítványt, meg talán valaki többet tud róla, de nekem a múltkor az egyik lombikos sorstárs mondta, hogy a tb-től egyetlen alkalommal igényelhető teljes kedvezmény a gyógyszerekre. sajnos a minkéntjét nem tudom a dolognak.