Keresés

Részletes keresés

karul Creative Commons License 2022.02.28 0 1 90045

Minden helyiségben klímával fűtessz?

És így olcsóbban jössz ki mint gázzal vagy vagy távfűtéssel? Nálam is van,de én csak hűtésre hadználom.

Nemrég voltam egy olyan szállodai szobában ahol légfűtés volt. Nem vettünk észre kellemetlen légmozgást,pedig az asszony nagyon érzékeny rá.

Kellemes meleg volt.

Előzmény: szimizso1 (90044)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.28 0 1 90044

Hát elképesztően okos vagy. :-) Látatlanban benyögöd az okosságot.... fasza! Több mint 15 éve fűtünk klímával. Se taknyunk, se nyálunk nem folyik egybe. Viszont minden hónapban amikor fűtünk, egy csomó pénzt spórolunk meg. Minőségi ionizátoros klímát kell venni, és akkor nem lesz baj :-) Ablakok cserélve vannak, és habbal kifújt aluredőny minden ablakon. Mivel a ház végében lakunk a IV.-en, így belül egy 2 centis hungarocell szigetelés van a falakon, és a mennyezeten, kb. 30 éve. Ahová megyünk, ott is műanyag ablakok vannak szigetelt redőnnyel. A tetőn a hullámpala majd 4 centi vastag habos szendvics panelokra lesz cserélve. Van még kérdésed? :-)

Előzmény: Törölt nick (90037)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.28 0 0 90043

Hát legutóbb még valami panel-gyorsházról szóltak a tervek.

Lemaradtam?

Előzmény: szimizso1 (90031)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.28 0 2 90042

Egypetéjű ikrekről még nem hallottál ;-DDD

Már Petőfi Sándor is megmondta, hogy nem kell mindent elhinni, ami megjelenik az interneten...

Előzmény: python 357 (90041)
python 357 Creative Commons License 2022.02.28 -3 1 90041

robertó69 Creative Commons License 2022.02.28 -2 1 90040

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160827774&t=9092082

Úgy volt barom az összes kormány e téren(is), ahogy volt! Emlékezz a flóbert mizériára! Egyszerű - a gázfegyverekhez hasonló - adminisztrációval legalább 120.000 flóbert után tudnának most sápot szedni. Így meg ment szinte az összes illegálba.

Mondjuk, az se hozható összefüggésbe a normalitással, aki kiad egy flóbert töltényért annyit, amennyiből már kaller lőszert veszhetek magamnak.

Erős légessel is lehetne  mit kezdeni hasonló módon. A kormány is, az emberek is jól járnának. Meg a káposzta is megmarad.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.28 -1 0 90039

Azzé!!! az a 700e még bruttyóba is javarészt hamvába hult pogi, pici kivétellel, a 4-450 bruttyó a reális! ;C

Az viszont stimmel, hogy a felűűűűűűűűűl képesek zizibbek a középmezőnynél :DDD

Előzmény: python 357 (90023)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.28 -1 0 90038

Na ez így nagggyon felületes! (;(

Falazat épület elhelyezkedése-égtájak stb. mind beleavatkoznak

A központi vegyes még mindég a legjobb! és kiegnek az olajradiátor HA átgondolt akiépített szigetelés!

Előzmény: -remény- (90015)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.28 -2 1 90037

És úgy fogsz járni mint a szomszéd néni két nagy infaszpanellel , 1 gurigáért fagyoskodott két évig majd tipli, gáz nem volt vegyes sem csak kályha és rossz lábak !

Csak 1 megoldás van tökéletes szigetelés és a régi lélegző gerébtokos ablak és sziszegő ajtók, meg a durva födémszigetelés-ami a legfontosabb!

Az inverterek is fújnak zörögnek csattognak , ha nem vagy elég steril;) vagy szilikózis vagy könnyfolyás -sírsz mint fűrdőskurva a retyón a szállófelfújtportól!, nekem 2 tél elég volt a melóhelyemen !

De majd rájössz !

Előzmény: szimizso1 (89992)
exhighand Creative Commons License 2022.02.28 0 0 90036

Szerintem nem, de a felhőréteg fölé ért a tűzgömb. 

Előzmény: mzoli02 (90035)
mzoli02 Creative Commons License 2022.02.28 -1 0 90035

Ez nukleáris robbanás volt !?

Előzmény: exhighand (90034)
exhighand Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90034
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.27 0 2 90033

Érdekes dolgokat mondott a film közepén az alezredes. Nincs olyan, hogy egy lövés, egy célpont. Szélben, meg aztán felejtős a dolog!

https://www.youtube.com/watch?v=6csBQKZ_VD0

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90032

Mondjuk ez percenként termelt 5-6 m3 levegőt, egy 4000 m2-es üzem területére ;-)

Előzmény: Fricu1 (90030)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90031

Már kész van a ház. Egy-két dolgot kell rajta kijavítani, és egész komfortos lesz. Persze mindent a maga idejében! De a gáz, az hamar ki lesz ebrudalva a házból!

Előzmény: Fricu1 (90029)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90030

Lám, magad írod: fél lakásnyi dobozt kellett építeni csak a ventinek-szűrőnek.

1 milla/m2 áron...

Jó üzletnek tűnik. De hagyjuk, nem foglak meggyőzni - de te sem engem.

Előzmény: szimizso1 (90028)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90029

Aludtam én is állva, a lokátor fülkéjében katona koromban.

És ez azt jelenti, hogy most is kellene?

Mások az elvárásaink.

Én azért építettem házat a várostól távolabb, hogy csend és nyugalom vegyen körül. De laktam Csepelen egy lakótelepi házban is, ahol tudtam mikor fürdik, fing a szomszéd.

Elég volt, köszi.

Te meg olyan házat építs, amilyenben jól érzed magad.

Ha napcellásat meg inverterest - hát olyat.

Ahogy exi szokta írni: nem feladatom, hogy megváltoztassam a véleményed. Elmondtam, amit gondolok a dologról, de ez csak egy vélemény.

Előzmény: szimizso1 (90028)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90028

Hát nem tudom, de valahogy elszaladt veled a ló ezzel a légbefúvásos hőcserélős klímával. Ilyet üzemeltettem egy élelmiszer kiegészítő üzemben. Ott alapból volt egy 15kW teljesítményű villanymotor által hajtott turbina. Az termelte a levegőt, pedig volt egy három lépcsős légszűrő, ami egy fél lakásnyi dobozban volt. Lazán lehetett aludni a szellőzőházban a monoton brummogástól! Nekem elhiheted. Voltam katona, és egy-két alkalommal télen, egy 30 centi széles radiátoron aludtam élre állítva, könnyített menetfelszerelésben ;-) Nem kell ezt annyira túltolni. Az infrapanelok meg teljesen zajtalanok!

Előzmény: Fricu1 (90008)
exhighand Creative Commons License 2022.02.27 0 1 90027

Most, hogy Erdogan átállt ( múlt héten elemeztem röviden ennek a lehetőségét) Kína lett a mérleg nyelve.

Ha Kína különalkút köt a NATO-val az orosz nyersanyagra ( majd Oroszország szétdarabolása utáni időre), akkor Putyinnak a személyes testőrségét ki kell cserélnie, kozákokra, vagy én nem tudom kikre, de olyanokra, akiknek nem volt még soha TV-je, meg mobiltelefonja.

Mert mindenki másnak lehet olyan jövőt ajánlani, amit el fognak fogadni.

picurgyu Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90026

Éppen most Híradó az M 1-en .Orbán Viktor nyilatkozik , Hogy már a 3.  háború volt van a közelünkben a mostani meg az előző orosz ukrán és 1999-ben a SZERB ALBÁN  háború . Hát ekkora baromságot nem hallottam mostanában politikustól csak az amerikai szenátusi csajtól aki azt mondta tegnapelőtt , hogy az ukránok megtámadták Magyarországot.

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90025

A passzív házat pedig légfűtéssel fűtöd.

Már linkeltem:

https://malyiglass.eu/termekek/felhasznalas-szerint/passziv-hazak

De mondtam: ez az én véleményem. A tiéd meg a tiéd. Úgy fűts, ahogy neked jó.

Mikit is csak a csalódástól óvtam volna - ha hagyja. De ha nem, hát nem.

Jobban bízom az elmúlt évszázadok tapasztalataiban - mint a hiperszuper gépekben.

Épp eléggé vagyunk a rabjai az élet minden területén, minek ezt fokozni?

Előzmény: exDínó (90020)
bigyusz3 Creative Commons License 2022.02.27 0 1 90024

Jól tette!:)

Előzmény: python 357 (90023)
python 357 Creative Commons License 2022.02.27 -4 3 90023

🤣🤣🤣🙏👌...

exhighand Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90022
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90021

Van egy nekem is darabokban, de nem találok mestert, aki emberi áron összerakná.

Pedig nagyon tuti - és még szép is!

Előzmény: bosijani (90019)
exDínó Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90020

Ki beszél itt légfűtésről? Ne keverjük össze a szellőztetés visszafűtött/hűtött friss levegőjét ezzel.
Mielőtt megborzongnék a 230m3/h teljesítménytől megjegyezném, hogy egy sima WC elszívő venti is tud 50-100m3-t abban a kis helyiségben, mégsem emlékszem egy esetre sem amikor lobogott volna a hajam tőle.
Ja, és Te a maximummal riogatod az úri közönséget, de ezek szabályozható cuccok, a "tiéd" is 150m3/h körülire van tervezve.
Egyébként a gépi szellőztetésnél a ventillátor hangját zajcsillapítóval és kis légsebességgel szokták kezelni. De ez családi házak esetében nem fél méteres átmérőket jelent, pld. az általad linkelt központi egységnek sés 125mm-es csatlakozói vannak.

Nem vagyunk egyformák, van akit a legkisebb zaj is zavar, más meg a falióra kattogása nélkül el sem tudna aludni. Nyilván minden gépnek van valamennyi hallható zaja, de emiatt pld nem fogok lemondani a hűtőmről amiben a sört tárolom ;) Pedig direkt nem NoFrost-ot vettem, mégis néha simán behallatszik a hálószobába ha rájön az ötperc.

A klímás szomszéddal meg el kell beszélgetni, lehet, hogy minimási módosításokkal (zajcsillapított bakok, hangfogó) meg lehet oldani a problémát. Végső esetben talán birtokvédelemmel is lehet próbálkozni.

Előzmény: Fricu1 (90014)
bosijani Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90019

én maradok a cserépkályhánál....

Előzmény: Fricu1 (90018)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90018

Eriggymá Te!

A háza felém eső falára van neki telepítve, a nyitott ablakomtól 10 m-re. Itt csend van (lenne), de azok a szarok hangosak.

Előzmény: bosijani (90017)
bosijani Creative Commons License 2022.02.27 -2 0 90017

Nekem még egy légkondi is sok! Pl. a szomszédnak három van, nyáron egész éjjel zúgnak, hogy rohadnának meg, nem lehet tőlük aludni!

ne hallgatózz,aludj!  :-))) 

Előzmény: Fricu1 (90014)
klenó1 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90016

Amiről még nem szól a propaganda /senki nem említi a szerződéskötéskor/, internethez KELL csatlakoznod az inverterrel. Ha a hálózat telített, egyszerűen leszabályoznak, nincs hálózatba betáplált energiád. Márpedig minél több napelem van, annál sűrűbben előfordul. Ahogyan írtad, erre a mi hálózatunk nincs felkészülve.

Kollégám fél éve szereltetett fel 15 kW-ot, napi szinten figyeli a termelt energiát. Valahogy a hálózatba betáplált energia nem függ a napsütéses óráktól.

Szvsz. 25 évre előre kifizette a villanyszámlát. 

Előzmény: Fricu1 (90012)
-remény- Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90015

Fricu!Te már megint "máshol" jársz.

Az orosz gázcsap elzárásáról indult a mese.Azt kellene kiváltani napok alatt.Nem nemzetgazdaságoknak,nem régióknak,Kovács Józsiknak  és Helmut Ertliknek.Felragasztasz a tetőre 5-10 panelt,meg a házba is egyet-egyet (helységenként)és lőn:2 nap múlva fűtesz cserépedény és gyertya nélkül.Ennyi.Ne magyarázz bele többet!Nincs Elmű,nincs puffer,nincs engedély,de van MELEG!!!!

Előzmény: Fricu1 (90012)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90014

Mennyi a levegő fajhője? Mondjuk a vízhez képest. Kikeressem neked, vagy elhiszed az emlékeimre alapozva, hogy elenyésző?

Ami bizony azt jelenti, hogy iszonyú mennyiségű levegőt kell befújnod egy házba - ha azzal akarsz fűteni (hűteni).

Ettől lesz egy "gyár" a paraván mögött.

Az egyik elérhető legkisebb hőcserélő 220m3/óra teljesítményű.

220 m3!!! óránként!

http://www.ash.hu/levegokezeles/hovisszanyeros-szelloztetok/adatlap/dantherm-hcc-2

Hogy ne bolondulj meg a ventilátor zajától, amúgy is komoly méretű légcsatornák kellenek.

De mindenki olyat épít, amilyet akar. Mit bánom én?

Nekem még egy légkondi is sok! Pl. a szomszédnak három van, nyáron egész éjjel zúgnak, hogy rohadnának meg, nem lehet tőlük aludni!

Előzmény: exDínó (90011)
-remény- Creative Commons License 2022.02.27 0 1 90013

Egy apró(?) tán részigazság:         https://www.facebook.com/watch?v=990163815237003

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 0 1 90012

Egyedileg, tehát EGYEDILEG, lehet benne ráció - időlegesen. Pláne, ha az állam is támogatja.

De nem megoldás egyik ország vagy Európa számára sem.

Azt mondod, az E-on (MVM, mindegy) hálózatát használod puffernek. Ma még igen, mert még van hagyományos erőmű, amit lehet feljebb vagy lejjebb csavargatni - az igényeknek megfelelően. Mármint a gázüzeműt, szenest, olajost, mert speciell az atomot nem lehet kedvedre tekergetni.

De ha még több napcella lesz, akkor hova teszed a megtermelt áramot? Országos szinten, persze. Megoldhatatlan. Elvileg megoldhatatlan. A kocsikban lévő Lithiumos akksik ára is csillagászati. A cseréje totális anyagi csőd. Több milliós költség. Hogy fog ez aránylani a megtakarításokhoz, ha az otthonodhoz tárolnád az energiát?

Mibe kerül majd a gyártása, az ártalmatlanítása, ha lejár?

Teljes képtelenség annyi energiát tárolni, amivel függetlenítheted magad. Az országnak meg pláne. A földön nincs annyi akksi.

Már ma is annyi a beépített elméleti kapacitás hazánkban, hogy épp csak elbírja a rendszer. De a további bővítések horror árú beruházást igényelnek - erőművi oldalról. Tehát a te további napelemed (és a többieké) EMELNI fogja az áram árát országosan.

És ezek a műszaki gondok.

De az elszámolás már politikai kérdés. EGYETLEN tollvonással veszteségesbe vihetik bármikor.

Ahogy ma szélerőművet nem telepíthetsz (gyakorlatilag kizárt), mi a szart csinálsz, ha megváltozik a politikai akarat, és nem lesz pátyolgatott a házi áramtermelés?

Nem érted a gyár hasonlatot? Félméteres légcsatornák, befúvó nyílások, elszívók? Ventilátorzaj éjjel nappal? Attól, hogy eltakarod - még ott vannak. Van akit kevésbé irritál, én megbolondulnék tőle az tuti.

De nézzük a napelemes rendszereket. Utólagos szerelések (többnyire), kábelcsatornák szanaszét, ciripelő, sugárzó inverterek a falakon, kábel-korbácsok, mérő, elosztó dobozok mindenhol. Nemde?

Akkor már inkább a vályogház, a maga hibáival együtt is!

Előzmény: exDínó (90001)
exDínó Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90011

"És huzatos a nagy keresztmetszetek miatt." 

Hmm, nekem valami olyasmi rémlik, hogy ha adott idő alatt kell bizonyos légmennyiség, akkor az nagyobb keresztmetszetnél kisebb a légsebességgel érhető el.. vagy rosszul emlékszem?

Nálad az elhasznált levegő helyére hogyan kerül friss? Szellőztetsz minden nap?

Előzmény: Fricu1 (90008)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.27 -2 2 90010

Nos én elítélek minden háborút addig amíg nem  üzlet miatt van mint az USA akciói . Elítélem amíg  kisebbségek elnyomása miatt van . Sajnos az ukrán nacionalisták miatt tört ki ez akik az orosz és magyar kisebbség ellen voltak . Most beszo....ták de sajna ezt az ukrán normális emberek is megsínylik . Remélem észhez térnek a normálisak és elkergetik a Zelenszkit aki nem is ukrán .

Előzmény: -remény- (90009)
-remény- Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 90009

Lassan mindenki kimutatja a foga fehérjét?

A "szeparatisták fővárosa" Donyeck maradt vízellátás nélkül.Minő véletlen.Ukrán ágyúzás közben "baleset történt.De a ruszok vigyázzanak ám,nehogy bármi érje szerencsétlen ukrán civil lakosságot!

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 -1 1 90008

Miki, ne hülyéskedj.

Ez a lényege. Egyrészt a magas hőszigetelés,  másrészt a belépő lebegő fűtése a kilépő levegővel - egy hőcserélőn keresztül. Plusz rásegítés bármivel (geo, napkollektor, stb.).

Surrog, zúg-búg egész nap, reggel-éjjel. És huzatos a nagy keresztmetszetek miatt.

Egy baszott nagy dunsztosüveg. Hermetikusan rád zárt nejlonzacskó. A keletkező párát gépek szűrik ki, vagy a gépek nedvesítik ha kell. Egy mesterséges szar, mint egy űrhajó.

De tőlem azt építesz amit akarsz, de azért tájékozódj - és ne csak az előnyökről. Igaz, hogy alacsonynak látszik a havi rezsi, de előre kifizeted 100 évre az építéskor, másrészt ki leszel szolgáltatva a gépeknek.

Hülye divat-őrület. Majd elmúlik...

20 éve a földdel beborított zöld tető volt a menő, ahol fű, fa bokor volt a tetőn. A hülye ződek elaléltak a gyönyörtől. Aztán sorra áztak be, mert nem lehet rendesen szigetelni. És persze olyan födémet kellett önteni, ami kibírta azt a borzasztó tömeget. Egy betonbunker volt mind...

https://www.google.hu/imgres?imgurl=https://malyiglass.eu/wp-content/uploads/2018/07/passziv_haz.png&imgrefurl=https://malyiglass.eu/termekek/felhasznalas-szerint/passziv-hazak&h=414&w=497&tbnid=0IOh8PsPwF5LIM&q=passz%C3%ADv+h%C3%A1z&tbnh=108&tbnw=130&usg=AI4_-kSJCUHXqvsb6AwnPxLjwyXoq5D1EQ&vet=1&docid=G2VYLIcp6zMuUM&hl=hu&sa=X&ved=2ahUKEwi6-7DvoaD2AhWBHewKHZPGBvwQ9QF6BAgGEAU

Én ha akarok gázzal fűtök, ha nem lesz bármilyen más kazánnal, akár (vízteres) kandallóval, pellettel, fával, de akár villannyal is melegíthetem a vizet.

picurgyu Creative Commons License 2022.02.27 0 2 90007

A Kárpátaljai magyar kultúrális szövetség épülete amit az ukrán fasiszták felrobbantottak 2018-ban . Gratula mert akkor nem volt USA tiltakozás . Hogy is van ez ?

Előzmény: picurgyu (90006)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.27 0 2 90006

Bandi.  Ma megjöttek a szomszéd fiatalasszony bátyja és felesége a kisgyerekkel Beregszászról . A srác hadköteles tartalékos tehát nem jöhetett volna át . Mondja a szomszédasszony, hogy néminemű összegért a tiltás ellenére az ukrán határőrök áteresztették . Rendkívüli háborús állapotban az elnöki rendelet ellenére . Valószínű majd haza nem fogják ereszteni őket had fogyjon a Kárpátaljai magyar . Hárommal kevesebb . 

Előzmény: bando53 (89995)
bigyusz3 Creative Commons License 2022.02.27 0 2 90005

Nálunk tegnap a MÉH telepen már várták mikor hozzák!:)

Előzmény: python 357 (90004)
python 357 Creative Commons License 2022.02.27 -5 1 90004

🤣🤣🙏...

TMK-s Creative Commons License 2022.02.27 0 0 90003

Ki tudja, abban a helyzetben lehet mi is elcseréltük volna.

Előzmény: -remény- (89998)
bigyusz3 Creative Commons License 2022.02.27 0 1 90002

Tehát a migránsokat sem és a ruszkikat sem?

Előzmény: nedolaci (90000)
exDínó Creative Commons License 2022.02.27 0 1 90001

Nyilván nem lehet kizárólag alternatív energiatermelésre támaszkodni, jelenleg nem váltható ki egyik pillanatról a másikra a gáz.

De "békeidőben" a napelem meg a szellőztetőrendszer nem hülyeség. Ezzel kapcsolatban sok olyan dolgot írtál amivel nem értek egyet.

Mintha némi előitéleteid lennének ezekkel szemben :D

Napelem(áram) =/= napkollektor (hőenergia)

A panelekre manapság már 15-25 év teljesítménygarancia van, azaz ennyi idő után még tudniuk kell a teljesítményük 80-85%-át.

Nem tudom mi van a szomszédod házával, de hirtelen nem tudok olyan gazdasági érvet ami egy engedélyezett, felszerelt, kifizetett napelem utólagos kiiktatása mellett szólna. Esetleg kérdezd mg tőle az okát, lehet nem az amit sejteni vélsz. Már ha elmondja persze az igazat.

Egyelőre nincs szó a meglevő HMKE szerződések módosításáról. Igaz 2024-től már csak bruttó elszámolásúakat lehet majd üzembe helyezni, onnantól kicsit más lesz a matek de még az sem lesz annyira rossz. És nem ezer évre fizeted ki a fogyasztásodat előre, túltermelés és extrák nélkül szerintem kb. 10-12 évnyi villanyszámlába kerül jelenleg. Ráadásul futnak 50- 100% támogatású pályázatok, szóval a megtérülés nem rossz. A gázkazán mennyi idő után térült meg? ;)

A szigetüzem más tészta, az nem mindenkinek éri meg, de van ahol jó megoldás. Az akkuk nyilván idővel tönkremennek, de azért az elektromos autókban se pusztulnak ki 3 évente.

Termelés: nálunk pld. december-januárban átlagosan a normál (klíma hűtés-fűtés nélküli) áramfogyasztásunk felét megtermeli a tetőn levő néhány panel. Most februárban már a teljeset. Tavasztól pedig már hoz annyi pluszt amit az inverteres klímák felzabálhatnak. 
Nyilván ehhez kell, hogy pufferként használhassuk az energiahálózatot, ez nem kérdés, bár hűtésre még a bruttó elszámolás se lenne rossz.

A fűtést annak idején én is gázzal építettem ki (ma már nem tenném), de átmeneti időszakban illetve probléma esetén nem baj, ha van egy alternatív fűtési lehetőség.

aktív szellőztetés: költői túlzás, hogy terület felét a gépészet foglalja el :). És miután elkészült nem sok mindent látsz belőle, nem is értem ezt a gyárlátogatásos hasonlatodat. Amelyik jól van tervezve és megépítve az nem hangos meg huzatos. 

A vályogház jópofa dolog, jó a páraháztartása és a nagy tömegű falak miatt kevésbé ingadozik a belső hőmérséklet, de azért annak is vannak nyűgjei.

Előzmény: Fricu1 (89982)
nedolaci Creative Commons License 2022.02.27 0 1 90000

"rendőreink nem fordítanak vissza senkit,azokat sem,akiknek nincsenek okmányaik"

Jujujjjj!

karul Creative Commons License 2022.02.27 -2 0 89999

Inkább segítettek volna kerek cserélni.

Előzmény: picurgyu (89994)
-remény- Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 89998

Családi legendárium:Faterkám haverja '56-ban Kecskemétről megindult hazafelé.Vecsésnél elcserélte a tankot szalonnára.  Assse rossz.;-)

Előzmény: TMK-s (89997)
TMK-s Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 89997

huta50 Creative Commons License 2022.02.27 -1 4 89996

A pávának van az a nagy tolla.
Szegény biztosan nem tehet róla,
de szétszór egy csomót az udvaron,
azt összeszedni csupa unalom.

Aztán van neki az a csúnya hangja,
magát pedig nagy énekesnek tartja.
Egész nap rikácsol, nem dalol szépet,
csak ijesztgeti a sétáló népet.

A páva szép, de nagyon gonosz madár.
Naphosszat kiabál, pöffeszkedve jár.
Ha embert látsz, aki így viselkedik,
mondd neki nyugodtan, hogy páváskodik.

(Éles Attila)

bando53 Creative Commons License 2022.02.27 -3 2 89995

Vandál önző nacionalista banda. Nem véletlenül lázadt a Donyec,ahol erőszakos lakosság cserét hajtottak végre, a magyar lakosságot is állandóan vegzálták. Azok a magyarok, akik most átmenekültek nem biztos, hogy vissza mehetnek majd a lakhelyükre. Az ukránoktól kitellik, hogy az épségben maradt  bútorozottan hagyott magyarok lakta lakásokat egyszerűen elfoglalják arra hivatkozva, hogy  ők otthon maradtak és a hősök.

A saját közúti hídjaikat inkább felrobbantják, mint hogy aknavetővel vagy egyéb tűzérségi eszközzel védenék. Arra már nem gondolnak, hogy az orosz kivonulás után ők sem tudnak majd normálisan közlekedni.

Előzmény: picurgyu (89994)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.27 0 2 89994

Bemutatkoztak az ukránok . Fent a videó ahogy verik a kis fiatal lefegyverzett orosz katonát a kilőtt kerekű teherautója mellett a fegyveres milicisták . Szegény fogja a fejék , hogy azt ne érjék ütések . 

karul Creative Commons License 2022.02.27 -1 1 89993

Vam egy fórum ahol az infrafűtésről vannak tapasztalatok. Nem dicsérik. 

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.27 -2 1 89992

Ezt a légbevezetéses-kivezetéses dolgot nem tudom honnan vetted. A passzív ház a szigetelésétől passzív. A hőszivattyú is egy költséghatékony dolog. Egy inverteres kompresszor meg halk is ráadásul. Most már vannak beltéri kompresszoros vízmelegítők, ami csak 190W-ot fogyaszt, ha nem kell a hirtelen meleg víz. De én biztos, hogy az infra fűtést preferálnám egy lakásban a mennyezetről lefelé sugározva a meleget.

Előzmény: Fricu1 (89991)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.27 0 1 89991

Hát legóm tényleg nem volt - ahogy a többi kölöknek sem (tízből kilencnek) a környékünkön.

De volt focink, volt utca, voltak haverok, tér. Elvoltunk, nem hiányzott.

Viszont Miki építkezni akar-szeretne-tervezi.

És azokat a négyzetmétereket meg kell építeni.

Namármost, ha 1 millió/per négyzetméter a bekerülési költség, akkor kurvára nem mindegy, hogy egy plusz szoba lesz az árából, vagy gépterem. És azokat a böhöm elszívó-befúvó csatornákat is tenni kell valahova. Olyanok ezek a kéglik, mintha egy üzemben lennél gyárlátogatáson.

Persze ízlés dolga, de nekem nem jön be.

És ha elkészül az egészet szar berendezni. Semmit nem tehetsz oda, ahol a helye lenne, ahova szeretnéd, hanem oda, ahol hely marad. A fotókon talán jól mutatnak a minimalista berendezésű lakások a steril belső terekkel - de az nem lakás, nem élettér, ahol jól érzed magad.

Mint az amerikai konyha. Klassz a fotón meg minden, még az ötlet is szimpi, hogy a szakács is része az életnek, de ez csak addig tart, míg az első este tévéznél vagy zenét hallgatnál, netán olvasnál, de rotyog a fazék, terjed a hagymaszag. Akkor azonnal kiábrándulsz belőle. Nekem is olyan van (még a gyerekek helyén lakunk), de soha többet nem építenék ilyet. (És szagelszívó is van, de az se jobb, zajt csap).

Ha egyedül élsz, vagy friss házas - akkor OK valamennyire, de azonnal kezdődik a gond, ha aludna a gyerek pl., de az anyja klopfolja a rántotthusinak valót. Vagy te klopfolnád, nem vagyok konyha-fasiszta. Tudod: az asszonynak konyhában a helye, ha épp nem szül...

Nagyon meg kell gondolni ezeket a divat irányzatokat. Egy házat nem öt évre építesz - és azalatt tuti új trend jön.

A hatvanas-hetvenes évek 10x10-es kockaházai pont most vannak abban a korban, hogy valamit bszni kellene velük, mert úgy szarok ahogy vannak, de nem lehet. Gazdaságosan nem. Mennek a lecsóba.

Az én lassan 150 éves vályogházamat meg át lehetett alakítani, át lehetett építeni és jó benne lenni.

Persze nem engem dicsér, hanem azt sok száz éves paraszti tapasztalatot, amit beleépítettek anno.

Az apósom saját tervezésű 10x10-es (kockáspapír) házát meg a dózernak adták már - 50 év után...

Mert olyannak jó volt, de egy falat, ablakot nem lehetett arrébb tenni, a konyhából nyílt a budi, két hatalmas szoba, de négy gyerek, ráadásul vegyesen, stb.

Előzmény: -remény- (89987)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.27 0 1 89990

Túrtam egy találó képet a zunijóról, milyen hatékonysággal hozzák meg az intézkedéseket...

Sajnos, olyan képet nem találtam, amin épp a saját kajás tányérjába szarik...

Előzmény: Fricu1 (89976)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.27 0 1 89989

Miki . Miért voltam én golyófogó a határon ? Ausztria  megtámadott volna bennünket az esélytelen hadseregével ?  

Előzmény: szimizso1 (89981)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.27 0 2 89988

Na, B+ ! Csak rászóltam! ;-))

Előzmény: bando53 (89922)
-remény- Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 89987

Fricu!Neked nem lehetett kiskorodban Legod.Több mint 200m2-ben azon aggódsz,hogy hol fér el a gépészet?;-DDD

Előzmény: Fricu1 (89985)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.27 -1 0 89986

Idjéntől az  jújépítésű házaknál már kötelező az inteligens autóóómata szellőztetőrendszer , vagy mekkkfulladsz.

A bolháknak mekk gazda kell vagy kiszáradnak ! 

Csak az nemmindegy soros biödönös vagy...? :DDD

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89985

Miki, az én házamat 24 KW-os gázkazán fűti.

120-an nem férnénk el.

És akkor a kaját, egyebet nem említem.   :)

A passzív ház komoly gépészetet jelent, a területed felét légcsatornák, hőcserélők, ventilátorok foglalják el, amik energiát zabálnak, és éjjel nappal zörögnek neked. Akárcsak a föld hőjét felhasználó geotermikus szarok. Vagy a hőszivattyú, aminél meg a zajtól megbolondulsz, mert megy a kompresszora éjjel-nappal. Külön helyiséget kell neki építeni, mert olyan hangos. Ilyen négyzetméter árak mellett építesz még egy másik házat a gépészetnek! És ez nem túlzás. Pont mint a napkollektor: előre kifizeted a fűtést-hűtést ezer évre.

Ezekben a házakban rossz a lakhatási komfort. Mesterséges, természetellenes. Huzatos, és surrogó hang megy éjjel-nappal.

NINCS ingyen ebéd.

Előzmény: szimizso1 (89984)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.26 -2 0 89984

Eleve egy passzív háznak nincs dolga a hűtéssel, és a fűtéssel. Bármennyire meglepő, egy emberi test, 200W-al fűti a környezetét. Ha télen egy kis nap is süt, akkor meg kánaán van. Mivel mostanában nincs hideg, így nem is értem mi a bajod? Mi klímával fűtünk 12 éve, ami nem gázzal megy. Havi 10 ezret takarítunk meg a fűtéssel 60m2-en. Pedig ez nem egy passzív ház, max. csak annyira, hogy nem csinál semmit! :-)

Előzmény: Fricu1 (89982)
exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89983

Egy orosz termobarikus rakétakilövőt vett észre a CNN csapata az oroszországi Belgorodtól délre, az ukrán határ közelében szombaton kora délután. 

https://www.cnn.com/europe/live-news/ukraine-russia-news-02-26-22/h_3e50f1a49aa2ab91ced4a8467cf6b2d2

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89982

Már kérdeztem: mi a szart csinálsz az 1-2 vagy 3-4 milliós napkollektoroddal NYÁRON? Mit fűtesz? Vagy éjszaka, felhős időben, télen, amikor ferde a beesési szög, és az is csak pár óra, már ha nem ködös, párás, mert akkor egy elektronnyit nem termelsz. Úgy márciusig, novembertől?

Jól nézel ki, ha erre alapozod a komfortodat...

Az e-on, a kormány meg bármikor, egyetlen tollvonással tönkreteheti a nagy bizniszedet. Pl. átállítja az elszámolást napira, vagy csökkenti a felvásárlási árat.

És tíz év múlva paneleket cserélni kell, mert 30%-ra (!!!!) esik le az áram-termelés. Mire megtérülhetne - pont dobhatod ki.

Ha aksikat is raksz mellé, azokat 3 év múlva cserélheted. Jó esetben. Kurva ződ az egész....

A szomszédom volt már minden, csak akasztott ember nem. Vámosként kezdte, aztán auto-lízing, legutóbb napelemes cége volt. Teli volt az ő háza háza is kollektorral. Holnap lefotózom neked: mind lekerült róla, és fél éve nem is került föl másik...

Ő csak tudja...(ebből él)

Ha az állam támogatja a felszerelést még csak-csak, de ha tisztán üzleti alapon nézed, a büdös életben meg nem térül.

De mondom újra: az volt a téma, hogy mit kezdhet az Eu gáz híján. Feldughatja magának a kollektorait.

Jön a gyertya, meg cserép.

Előzmény: -remény- (89978)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.26 -2 2 89981

Amikor te voltál golyófogó a magyar határon, akkor is ilyen érzékenyen érintett a dolog? Őket még be sem sorozták, azt már elinaltak a hazájukból! 

Előzmény: picurgyu (89980)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -3 1 89980

Mi a gondod az én illetve a mi gondolkodásmódunkkal ? Csak nem az , hogy nem csípem az ukrán fasisztákat ? Azért vannak  most Kárpátaljai fiatal szomszédaim mert 2015-ben elmenekültek Beregszászról , hogy a két fiút ne tudják behívni katonának mert elsősorban az ottani magyarokat vitték golyófogónak az ukránok a szakadár oroszok elleni támadáskor . 

Előzmény: karul (89937)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89979

Államosítás??!!!!!!!!Viccel a rusz?????

-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 2 89978

Mi bajod a napkollektorral?Pár tíz éve remekül funkcionálnak kishazánkban is.Nálunk is a kényszer szülte,de működik!!Ráckeve szigetein pl,gázvezeték nem volt.Volt viszont egy élelmes kis csapat,aki beajánlotta a svéd technikát.A tetőn napkollektor,a helységekben fűtőpanelek szobatermosztáttal.Mekklehetősen jó hatásfokkal fűtenek levegő konvektorozással és infrasugárzással.Az óta kici kínaiak telehányták országunkat fűtő-hűtő inverteres xarokkal.Van lehetőség vazstagon.  Ha meg a könnyűszerkezetes xarodba a válaszfalakat,vagy a padlót hőakkunak használod,lesz ott hőtehetetlenség is

Előzmény: Fricu1 (89977)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89977

Hát lehet élni központi fűtés nélkül is, barlangban is.

Ha az a cél...

De itt nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy mivel váltható ki a gáz országos (európai) szinten, ráadásul kurva gyorsan.

Semmivel.

A napkollektorral meg pláne nem.

Olaj (szintén orosz a zöme), szén, atom. Mind feketeseggű a ződek miatt. Marad a -----semmi!

És ez nem csak kényelmi kérdés. Az egész ipar, a gazdaság megsínyli. Olyan recesszió jön, hogy csak na!

Előzmény: -remény- (89975)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89976

Az orosz (most még?) nem akar kilépni a SWIFT rendszerből. Kizárják, büntiből. Ha megteszik.

De ez is jobban fog fájni nekünk, mint nekik.

Medvegyev röhögve mondta tegnap: Akkor hordjátok majd a 2000 dolláros gáz árát táskákban...

Előzmény: robertó69 (89973)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89975

Mekkszakítom az áramkört.Fricu!Nemá!!!

Tudod hány nyaraló(télen is lakott)működik lapradiátor kinézetű elektromos panellel?

Előzmény: Fricu1 (89972)
exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89974

Ha belegondolsz, a COVID akár főpróbának is jó volt, hogyan reagálnak a mai emberek a statáriális állapotokat közelítő állapotokra. Lezárások, utazási korlátozások, kijárási tilalom, stb.

Előzmény: robertó69 (89973)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.26 0 4 89973

Emlékezz Líbiára! Amíg nem akart kilépni a dollár elszámolásból, addig jóságos bácsi, utána meg büdös diktátor volt. Csak most nem burnuszos, teveb..ó beduk az ellenfél Amcsinak, hanem a két legnagyobb hadi potenciálú ország...

Ahová betette az amcsi a mocskos lábát az elmúlt 100 évben, ott jó nem született a helyieknek.

Ukrajna ásványi kincsei jelentősek. Meg lehet nézni azt is, gabona termelés terén hol állnak a világranglistán. Aztán lehet gondolkodni azon, tényleg rakétát akarnak oda telepíteni, vagy azt az országot is felzabálni, mint egy sáskajárás?

Olyan az amcsi pénzisten, mint a rák: addig zabál, míg a gazdatest elpusztul.

Azt meg ne gondolja senki, hogy az EU vezetői mind hülyék! Egy tőről fakadnak, csak nem New Yorkban laknak helyileg. A "saját" országukat felégetik parancsra, ha kell.

Előzmény: Fricu1 (89968)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 2 89972

És nyáron mit kezdesz a megtermelt meleggel?

Ráadásul a mostani építési előírások meg vannak veszve, hogy minél jobb legyen a hőszigetelés.

Csakhogy ez azzal is jár, hogy papírból épülnek a házak (fa, pozdorja, gipszkarton). Azoknak ugye nulla a hőtehetetlensége, hőtároló képessége.

Lehet, hogy az én 60 centis vályog falaimat nehéz kifűteni, de tartja is télen a meleget, nyáron a hűvöst egy hétig!

Ezek a házak lakhatatlanok télen, ha nincs fűtés - nyáron, ha nincs légkondi.

Előzmény: -remény- (89970)
exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89971

Nemrég a holland kormány is bejelentette, hogy 200 rakétával segítik a Ukrajnát, a csehek pedig már korábban megtették ezt. Portugália viszont nem fegyverrel, hanem 175 katonával segíti a védekezést.

https://24.hu/kulfold/2022/02/26/orosz-ukran-haboru-invazio-kijev-percrol-percre/

ehhez hozzáfűzök egy történetet:

Pár évvel ezelőtt Rakaca faluban kiállt egymással szemben két családfő és a falu körbeállta őket. Az egyik családfőnek sok barátja volt a tömegben, a másikat mindenki utálta - de féltek is tőle, meg a családjától.

A tömeg hangosan fenyegetőzött, hogy mi lesz, ha az útált férfi kezdi a verekedést. Erre az felemelte a mutatóujját és azt mondta:

- senki bele ne szóljon, mert azt megszurkáljuk!

Ezután egy darabig csend volt, majd egymásnak esett a két férfi. 

Ám egy kis idő múlva belökdöstek egy 13 éves fiút a verekedők közé. Ez ugye a gyávaság netovábbja, mert nem egy erős harcost küldtek lepróbálni, hogy mi lesz, ha tényleg beleszól valaki, hanem egy gyereket, aki már felnőttnek is számba vehető.

Mit gondoltok, betartotta az utált férfi a fenyegetését?

-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89970

A hőt kell tárolni,nem pedig az elektront.  ;-)

Előzmény: Fricu1 (89967)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.26 -1 3 89969

Ugye, szándékosan nem akarod megérteni immár két éve? Ha foci, ha vadászati kiállítás, ha választás: nem veszélyes a kovid. Ha dolgoznál, élnél békésen, vagy hőbörögnél az utcán miatta: akkor juj, de mind meghalunk! Kétszer!

Előzmény: bando53 (89961)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89968

Márpedig, ha kizárják SWIFT rendszerből, nem lesz más. Megteremtik a saját elszámolási rendszerüket, és akkor a dollárnak annyi.

Ahogy az eddigi embargóknak az lett az "eredménye" (nem adtak el neki keletről búzát) - és mára exportőr lett. Almából dettó!

Jól kibsztunk velük....

Előzmény: bando53 (89959)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89967

Miki, rémlik még, hogy az elektront nem lehet tárolni (nagy mennyiségben, olcsón). A mai rendszerek tárolási képessége másodperces (!) nagyságrend. Ha akksival megtámogatják elérHETi akár a fél órát is.

Már ha épp süt a nap. Kiszámíthatatlan, tervezhetetlen.

Őrültség egy ország energiaellátását erre alapozni.

(A Siestához is gáz kell...)

Fenntartom: az EU nem tud olyan embergót, korlátozást bevezetni ami:

1/meghátrálásra készteti az oroszt

2/nem okoz nagyobb kárt az Eu-nak, mint Putyinnak.

Nem kellett volna baszogatni. Teljesen nyilvánvaló, hogy mi az orosz érdekszféra. Nagyon sokszor tette világossá, hogy nem fogja eltűrni a Nato-t 400 km-re Moszkvától.

Ahogy az Usa se tűrné, hogy Mexikó vagy Kanada a Varsói szerződés tagországa legyen. Emlékezz Kubára.

Hányszor próbálta meg felőrölni őket, megtörni, elfoglalni, a vezetőiket megölni.

Azokhoz képest Ukrajna nagyhal. Közel 40 milliós, hatalmas ország. A lakosság fele orosz, vagy orosz kötődésű. A nyugati megyékben meg az ukrán a kisebbség.

Ezt az ukránnak tudomásul kell venni - ez a realitás.

Előzmény: szimizso1 (89958)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89966

"Háborús" politikusok kitől tanulhatnának jobban,ha nem egy kötéltáncostól?;-DDD

https://www.facebook.com/watch?v=258177502904374

python 357 Creative Commons License 2022.02.26 -3 0 89965

python 357 Creative Commons License 2022.02.26 -3 2 89964

-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89963

Engem qvára zavar a "kép"tisztázásában az össze-vissza érkező információk "teljesen letisztult" folyama.

Lassan azt sem látom,hogy  ki-kivel  van,azt pedig pláne nem,hogy  ki-kievvel ?Én marhára "irigylem"azokat a palikat,akikben kételyek nélküli tiszta gondolatok-vélemények alakulnak ki,ilyen kevés-xar infóból.Vagy valahonnan más (előlem elzárt) infókból tudnak nálam sokkal többet,vagy egyszerűen ZSENIK!Motoszkál bennem egy harmadik alternatíva lehetősége is,de arra meg nem is akarok gondolni!

Előzmény: bando53 (89957)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89962

Látod-most megfogtál.Sosenemis igazán érdekelt kibukrajna politikája-sorsa.

Én-mondom,felületes érdeklődésem mellett-úgy gondolom,hogy mi(eu-nato)rendeztünk nekik táncbemutatót.Társulási szerződés,meg valamiféle perifériás kapcsolat,meg jogrendszeri egyeztetés,meg mittudomén micsoda.Valahogy sosenem láttam a "végét" Mindig csak úgy lebegtettük előttük a lehetőséget(amit most SEM kapnak meg szerintem)

Előzmény: bigyusz3 (89956)
bando53 Creative Commons License 2022.02.26 -3 1 89961

Robika! A Magyar Honvédség eü: állapota biztosan nem ezen az egy  tarcsis csávón múlna!

Előzmény: robertó69 (89954)
exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89960

Az oroszok felpakolták a "madárfészket" a tankokra, úgyhogy innentől a Jevelinek hatástalanok. Vagyis az ukránoknak valakitől horizontális kézirakétákat kell szerezniük. 

bando53 Creative Commons License 2022.02.26 -1 1 89959

Az igazi nagy szívás az lenne az USA-nak, ha a nyersolaj elszámolás dollárról mondjuk jüanra váltana!

Előzmény: Fricu1 (89953)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.26 -1 1 89958

ÓÓÓÓ! Dehogynem! Mint ahogy a vészhelyzet előírja, először a nagy cégeket kapcsolnák le a gáz rendszerről, majd a nagy fogyasztókat korlátoznák, hogy a lakosság ne szenvedjen hiányt. Ja! Hogy a németek bezárták az atomerőműveiket? Kúrjanak kecskét, ha már ekkora hülyék voltak! Egyébként annyi napelemmel, simán lehetne az egész országot fűteni, ha nem lenne gáz napközben. És nem gondolnám, hogy egyik házban sem lenne kandalló, vagy más alternatív fűtési eszköz. (mobil palackos etázs fűtés) Egy kis nélkülözés rájuk is férne, mert nagyon elszállt az agyuk nekik is.

Előzmény: Fricu1 (89953)
bando53 Creative Commons License 2022.02.26 -3 1 89957

Szerintem az a probléma ezzel a szerintem is  drogos komédiással, hogy tegnap úgy nyilatkozott,  akár tárgyalna a Putinnal, garantálná azt is, hogy teljesen semleges állam maradna Ukrajna. Ma meg veri a mellét, hogy kitartunk az utolsó töltényig! Tényleg úgy viselkedik és nyilatkozik, mintha drogozna, de szerintem még + lalás is!

Előzmény: -remény- (89949)
bigyusz3 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89956

Mondjuk azért mert már réges régen feldobták Ukrajnának a labdát hogy lépjen be az unióba!

Nem most kellene vakarózni!

Előzmény: -remény- (89943)
bigyusz3 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89955

Hmmm...

Majd ott beoltják!

Vagy igy vagy úgy!

Előzmény: robertó69 (89954)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89954

Múltkor feszegetted itt az orosz-ukrán járványhelyzetet...

Azt hallottad, hogy felterjesztették Putyint orvosi Nobel díjra? Pár nap alatt kigyógyította a világot a pandémiából!

És ez nem vicc! Mármint a "gyógyítás része! Lövésztársam tartalékos. Nincs két hete, hogy mondták neki telefonon : mivel nincs beoltva, és nem is akar oltakozni, nem számítanak rá a képzéseken, és egyenlőre hanyagolják.

Csütörtökön együtt mentünk a fegyvermesterhez, amikor pittyegett a telója. SMS-ben ráírtak, hogy a kialakult helyzet miatt ha "dolog"van, mégis csak számítanak rá.

Nesze neked álszentség!

Előzmény: exhighand (89951)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 2 89953

Miki, az Eu-nak nincs jó megoldás.

Akármit csinál - vagy nem csinál - mind a fejére hullik vissza, mint a szar.

Ha fellép az orosz ellen, és ott elzárják a csapokat: megfagynak, és belepistul a gazdaság.

Ha nem lép fel és ezzel gyengeséget mutat, az amcsi cseszteti.

Aki amúgy a fő nyertese az Eu-ra erőltetett embergónak, mert azonnal a helyünkre lép a kereskedelembe.

Ha leállítja a SWIFT renndszert nem tud gázt venni, mert nem tud fizetni, hordhatják táskaszám a pénzt oda - de miben?

Az orosz megcsinálja Kínával a sját pénzügyi rendszert, és bszhatja a nyugat.

Nem tud ártani úgy az orosznak, hogy neki ne fájjon (jobban)!

Előzmény: szimizso1 (89950)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89952

OK! De hol olvasható? :-)

Előzmény: exhighand (89951)
exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 2 89951

Puzsér egy évtizede arról híres, hogy mindenki számára érthetően írt. De ez azzal járt, hogy nem kapott belépőt a "felsőbb körökbe".

Na Puzsér felszívta magát, mint Pumped Gabó. Olyat írt az orosz-ukrány viszonylatról, hogy mondatonként szótáraztam ki.

Csak kitartóaknak javaslom, -- de megéri. Van magva.

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89950

Azért, legyünk igazságosak! Ha amerika bárhol kezdhet háborút vélt, vagy valós okból, akkor az oroszok miért nem? 

Az ENSZ-et meg feloszlatnám, úgy ahogy van! Hogy lehet az, hogy pont az vétózza meg a határozatot, aki ellen szól? Az olyan lenne, mint, ha ott se volna!

Puha pöcs banda, mint az EU. Ha fel akarnak lépni valaki ellen, akkor ne a saját zsebüket nézzék, hanem aki ellen fel akarnak lépni! Szóval, ahogy Woody Allen filmjében fordították, azt a mondatot, hogy "szopjon le egy melós zoknit", Szilágyi János,így fordította a mondatot: "Hogy kapná be az összes faszomat!" (Annie Hall)

-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -2 0 89949

Volt nekünk pl.egy egri várunk.Dobó nyilván látta,hogy baromság amit tesz,de mégis:Mindenféle eszközöket juttatott a mindenféle rendű és rangú embereknek.Rávette a népeket faji,nemzetiségi és vallási meggyőződésüket félretevő együttműködésre.Arra IS rá tudta dumálni őket,hogy akár a babgulyást is beáldozva lassítsák a betörő ellenséget.

Szerinted egy kormányfőnek szó és mindenféle ellenállás nélkül be kéne nyalni? Esetleg elpucolni? Nem lenne az gyávaság?Az,hogy usákoknak hitt?Megvezették.Megvezették Nagy Imrét is.  Ha nem is ugyan azok,a fiaik-unokáik.A mekkvezetés már csak ilyen.;-(

Előzmény: bando53 (89947)
exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89948

Igen meglepő, hogy úgy tartanak hadgyakorlatot Vásárosnamény mellett, hogy nem jelentették be a lakosságnak. 8-10 helikopter van jelen üzemmelegen.

bando53 Creative Commons License 2022.02.26 -2 1 89947

Olvasd már el mégegyszer a hsz--mat! 

Azért barom, mert öncélúan katonai vezetés nélkül hagyta az ukrán hadsereget, ész nélkül mészároltatja le a civil polgáltársait a fegyverosztással, meg  a molotovkoktéloztatással!

Azért is barom, hogy tudatosan akarta bele rángatni Európát egy értelmetlen háborúba, melyet tárgyalásos úton, rendezhetett volna, de nem volt hajlandó Putyinnal leülni, mert inkább   engedett az amcsi befolyásnak.

Inkább maradt volna komédiás!

-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89946

a bukrajnai góré agymosott é,vagy nemzetvesztő?

Előzmény: -remény- (89945)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89945

Jó-jó! Csak épp' azt nem tudom,hogy

Előzmény: huta50 (89944)
huta50 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89944

Mitől, mitől ?

Amitől a kis hazánk egyik része, a másik szerint, agymosott birka, a másik része meg az egyik szerint nemzetveszejtő. :-D

Aztán választani meg indulatból választanak, nem meggyőződésből. :-(

-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89943

Oszt mitől barom?Tudhatjuk?

Előzmény: bando53 (89940)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -1 1 89942

Aki itt ennyit és illen gyorsan repked,az nem szalonka,hanem Szíjjártó!

Előzmény: robertó69 (89779)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89941
bando53 Creative Commons License 2022.02.26 -4 2 89940

Az a komédiás barom Zelenszkij  szabadon fegyvert osztat, aminek egyenes következménye, hogy fegyveres civilek válogatás nélkül lövik az egyenruhás ukrán katonákat is, meg azonnal megindult az online  fegyverkereskedelem is!

A Molotov koktélokat dobáló civileket meg kíméletlenül lemészárolják a harcjárműveket gyalogosan biztosító orosz katonák, ugyanúgy mint nálunk  az 1956-s forradalom idején.

Előzmény: karul (89927)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89939

Nekem ugyan nem! Szidom, mint a bokrot! ;-))

Előzmény: bepi2 (89919)
bando53 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89938

A cseh rendszerből kivont VZ 58 gépkarabélyokat meg a szokásos 7,62 x 39 mm-s ( AK) lőszert.

Előzmény: -remény- (89933)
karul Creative Commons License 2022.02.26 -1 1 89937

Ez gondolkodás mód jellemző rátok.

Előzmény: picurgyu (89931)
karul Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89936

Ez a gondolkodás jellemző rátok.

Előzmény: picurgyu (89931)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -2 0 89935

Újabbakat ?  Magyarország is eladott anno elavult PPS géppisztolyokat a lázadó Afrikaiaknak . Na erről ennyit .

Előzmény: -remény- (89933)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -2 1 89934

Nem virágesővel várják az oroszokat hanem telekakilt gatyával . 

Előzmény: karul (89929)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89933

Csehország újabb fegyvereket és lőszereket ajándékoz Ukrajnának.

picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -2 1 89932

Szerintem azokat az ukrán fasisztákat akik a Luhanszki meg Dombasz oroszokat irtották . 

Előzmény: karul (89930)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -2 1 89931

Aztán mi lesz akkor ? Olvashatod a CNN-t meg a többi szar médiát .

Előzmény: karul (89926)
karul Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89930

Most szerinted kit lőnek a ruszkik?

Előzmény: picurgyu (89928)
karul Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89929

Szerinted várják őket virágesővel?

Neked mindenki vadbarom?

Előzmény: picurgyu (89924)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -2 1 89928

Nagyon jól mondod ! Az ukrán nacionalisták gyilkolták az orosz kisebbséget 

Előzmény: karul (89927)
karul Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89927

Már eddig is gyilkolták a civileket.

Előzmény: picurgyu (89924)
karul Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89926

"Betilthatják a legnagyobb orosz sajtótermékeket, mert "háborúként" hivatkoznak az Ukrajnában zajló eseményekre"

picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -3 1 89925

A röhej az , hogy Zselinszki Ukrajana báb elnöke egy szinész komikus volt előtte . Na ez a kabaré .

picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -2 1 89924

Csak mondom Zelenszkij egy vadbarom .A felmenőinek a származását nem il lik itt emlegetni mert tiltás lesz . Az ukrán TV-ben a lakosságnak videón mutatták , hogyan kell Molotov koktélt gyártani és azzal az orosz tankokat felgyújtani .Nos ezzel csak felhergelik az oroszokat akik eddig nem akartak civileket támadni . Egyszerűen agyhalott az ember !

Előzmény: exhighand (89912)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89923

Előzmény: karul (89909)
bando53 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89922

Ne fesd az ördögöt a falra .................!:-D

Előzmény: robertó69 (89907)
-remény- Creative Commons License 2022.02.26 -1 1 89921

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89920

Előzmény: huta50 (89916)
bepi2 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89919

Gugli a barátod.

Előzmény: robertó69 (89917)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89918

Még essenem tudod? Íme:

Előzmény: robertó69 (89917)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 89917

Nem titkolom, hogy láma vagyok a haditechnikához. Is. gondolom, a Galaxy nem egy q..a messzire dobott telefon! De akkor micsoda?

Előzmény: exhighand (89913)
huta50 Creative Commons License 2022.02.26 0 3 89916

Történt bizony.

A netes virológus professzorok, két nap alatt átképezték magukat, külpolitikai elemzőkké. :-)

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.26 0 3 89915

Ma reggel volt benn a tévében Horváth József bizt. szakértő.

A ruházata: piros, fehér csíkos felső, szolid kék (kigombolt) mellény.

Nyilván véletlen...

exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89913

Egyébként tegnap kora délután látható volt egy Galaxy a Balaton felett keleti rányba repülve. Bekapcsolt suttogókkal persze. Azután este 10 -kor visszafelé már nem voltak bekapcsolva a suttogói, ekkor már sikerült hangfelvételt is készítenem róla. 

Putyn ezért nem fog kezet rázni senkivel, mert ugye Ukrajnában nem tudott sehol leszállni, tehát......

exhighand Creative Commons License 2022.02.26 0 1 89912

Nagy kérdés, hogy a Zelenszkij, aki eddig nem bizonyult nagy straténak, most hogy városi gerilla harvra szólította fel a lekosságot, biztosította-e az elmúlt két hónapban ennek a feltételeit?

- hogy a legfontosabbal kezdjem bekészletezte e a lakosság számára elngedhetetlen gyógyszereket? Inzulint, béta blokkolókat, antibiotikumokat, atropint, kinin tartalmú gyógyszereket, hyperdol tablettát, diclofenac tartalmú gyógyszereket?

- vagy a hős Kijev kitart és lakosság 20%-a gyógyszerhiányban fog meghalni a hős honvédő háborúban?

picurgyu Creative Commons License 2022.02.26 -1 3 89910

Én mint volt határőr ezt honnan tudnám,hogy a Honvédségnél mik a szokások  ? Mivel nálunk állandó harckészültség volt nem mászkáltunk üres fegyverrel. Ha kimentünk az őrs kapuján gyalog vagy autóval a 30 -as töltött tárnak már a fegyverben kellett lenni a másik kettőnek meg a tártáskában .

Előzmény: Törölt nick (89899)
karul Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 89909

Én úgy látom,sokan vannak olyanok akik ezt soha nem értik meg.

Előzmény: exhighand (89900)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.02.26 -6 0 89908

Tűzszünet van , a felek elmentek WC-re . 

robertó69 Creative Commons License 2022.02.26 -2 3 89907

Sajnos, nem követtem este a híreket. Történt valami?

Két kérdés:

1.- A franciák megadták már magukat?

2.- A románok átálltak már?

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.26 -2 0 89906

Elfelejtettem, én napi 4-et vitaminpritamint :D

Előzmény: Törölt nick (89905)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.26 -2 0 89905

Mindenki szedje a bogyóját merészen és HA van mivel legyen résen, mert a képmutatás veszélyes és az intelligencia az okosokkkk körében sekélyes

L'a.mórok  :D

python 357 Creative Commons License 2022.02.26 -4 0 89904

https://youtu.be/8-r0aoLFltg

A Sakál súlya kb 15 kiló,ebből a golyói 14!..🤣🤣🤣

python 357 Creative Commons License 2022.02.25 -6 0 89903

https://fb.watch/bo_Azp5Go1/

Elnézést kérek mindenkitől!....🤣🙏🙏

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.25 -2 0 89902
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 -1 2 89901

Várnai Zseni: Katonafiamnak

Én magzatom, szép katonafiam,
szíve vérével ír neked anyád.
Mióta a császár kenyerét eszed,
vörösbe fordult itthon a világ.
Most készülünk a döntő, nagy csatára,
s ti lesztek ellenünk majd a sereg,
ha ráuszítnak önnön véreidre:
ne lőj, fiam, mert én is ott leszek!

Az anyaföldnek most zsendül a méhe,
már lesi a munkás szolgahadat,
hogy szűz ölébe termő magot hintsen,
várja az erőt, mely életet ad,
most megmérjük irdatlan, nagy erőnket
s nem ringatnak majd kalászt a szelek;
a termőföld lesz a mi lázadásunk:

Fiam, ez öreg, reszkető sorokban
én sírok, ki méhemben hordtalak,
ki eggyé tettem órát, napot, éjet,
hogy etesselek, hogy dajkáljalak;
hús a húsomból, vér a véremből,
hogy emelhetnél te akkor kezet,
ha én zokogom, sokoltom feléd:

A Krisztusunk vagy, a mi Messiásunk,
a reménységünk, mindenünk: az Élet!
Te döntöd el most a mi nagy sorunk,
a te felzúdult bús rabszolgavéred;
borítson el a forradalmi mámor,
ha hömpölyög a lázadó sereg,
mint felkorbácsolt, zúgó tengerár:

Most még csak háborog az óceán,
s a kevély hajót már tépi, dobálja,
mi lesz, ha majd ős medréből kitör,
ha úrrá lesz a tenger akarása!
Mi lesz, ha minden katonafiú
szülőanyjától kap egy levelet,
mely lázít, gyújt, vérbeborít:

exhighand Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89900

Csak hogy tudjátok, hová tart ez a világ. Most már nem csak a gondolatokért szabnak ki büntetést ( mint pl. magyarországon is most már) -hanem most már azért is, hogy mit gondol az ügyész arról, hogy te mit gondolsz:

„Koronavírusos lett, és azt kéri, imádkozzunk. Ne aggódjon, fohászkodunk. Elkezdtem húsz adag halva készítését. Adok belőle az egész környéknek, ha eljön az ideje” – ezt tweetelte a volt olimpikon, Derya Büyükuncu, miután Recep Tayyip Erdoğan elnökről nemrég bebizonyosodott, hogy Covid-fertőzött.

Az úszót az elnök megsértésével vádolták meg, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A török főügyészség szerint a tweet bűncselekménynek minősül, mert az úszó közvetve az elnök halálát kívánta – jelentette a Deutsche Welle.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89899

Pontosan igy szabályos a fegyver viselet, mivel csapatmozgás van rá adásul szolgálaton kivül...

Lőszer is meredeken más fele van, majd ahol kampózni kell ott kapnak, akkor beteheti, addig is ugyan azok a szabályok vonatkoznak rá mint egy fegyver szobára....

Határ őr voltál baszus neked ezt tudnod kellene☝️☝️☝️😂😂😂

Előzmény: picurgyu (89853)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.25 -2 2 89898

Ne haragudj, de ez elég ocsmány beszólás volt! :-(

Előzmény: picurgyu (89871)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -1 1 89897

Ok. Csapajev elvtárs és Szergej menekülnek a fehérek elől.Bevetik magukat a Donba és úsznak . A szemét fehérek lőnek rájuk és el találják Csapajev et. Szergej kihúzza félig a partra a vízből és elkezdi a mesterséges lélegeztetést szívmasszázst . Csapajevből jön ki a víz a kishalak moszat meg minden . Megrebben a szeme erre Szergely  : Hál Istennek élsz Csapajev elvtárs . Csapaljev : Élek te hülye csak húzd ki a seggemet is a vízből mert kiszivattyúzod velem a folyóból az összes vizet 

Előzmény: exDínó (89894)
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89896
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89895

Na ezt jól eltaláltad . Ez tényleg nem egy nehéz sorozatvető rakétája hanem egy kamu kép.

Előzmény: exhighand (89892)
exDínó Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89894

Esetleg a felhasználás módja változott a karabélynak, hasonlóan a régi vicchez:

Csapajev gondterhelten nézi a térképet a bunkerban amikor Kolja beront:

- Csapajev elvtárs, jönnek a fehérek!

Csapajev oda se figyel, dolgozik tovább, Kolja kikullog. De egy kis idő múlva megint csak berohan, még izgatottabban:

- Csapajev elvtárs, Csapajev elvtárs, jönnek a fehérek, már itt vannak a faluban!

Csapajev továbbra sem reagál. Kis idő múlva Kolja lélekszakadva ordít be az ajtón:

- Csapajev elvtárs, a fehérek itt vannak a bunker előtt mindjárt széttépnek minket!

- Kolja, nenyugalom, ott van a polcon egy kézigránát, menj, és küzdd le őket.

Kolja fogja a gránátot, kimegy, hatalmas csatazaj, pár perc múlva véresen, tépetten jön vissza:

- Csapajev elvtárs, leküzdöttem a fehéreket!

- Jól van, Kolja, akkor most rakd vissza a gránátot a polcra...

Előzmény: bando53 (89886)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -2 1 89893

Nagy az Isten állatkertje és egyik tagja Bruno Le Marie francia miniszter aki szerint jók az oroszok elleni szankciók .Nem az EU cumizik ez miatt hanem az oroszok. Na csak mondom a gáz árát ami 1000 köbméterenként 300 dollárért adták az oroszok a spekulánsoknak akik 1200 dollárért adták a felhasználóknak eddig most az invázió után 45 %-al többért adják a spekulánsok a fogyasztóknak . Ha Putyin elzárja a csapot akkor jön tankhajón az amerikai palagáz százszoros áron. Gratula EU-s félkegyelműek .

exhighand Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89892

Szia király

Ez egy besült rakéta, vagy ha nem, hát mi? Kijevi kép, mai.

exDínó Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89891

Nem értek én ehhez, nekem a ballisztikai pálya max azt jelenti ami mentén a pincébe le kell vinni az üvegballont borfejtéshez. 
Csak nem értem miért gondolja azt, hogy a Föld (nagyjából) gömbhöz felületén két pont között a legrövidebb út mindenképp a szélességi fok mentén fog vezetni. 

Előzmény: exhighand (89869)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 1 89890

Előzmény: pityy palko (89878)
bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89889

Igen, ez már a magyar fejlesztésű gépkarabély. Amúgy merő kíváncsiságból vennék egy sport váltzatot az AK 47-em mellé!

Előzmény: picurgyu (89888)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89888

Amint látod ez nem orosz fegyver .

Előzmény: bando53 (89886)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89887

Lehet köztetek aki honvéd volt annak érthetetlen , hogy nekünk határőröknek az eskünk miatt miatt le kellett lőnünk olyan embereket akiket kutyával és figyelmeztető lövéssel nem tudtunk megállítani

Előzmény: picurgyu (89885)
bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -2 0 89886

Lehet, hogy csak a sportfegyver változat volt a fegyverszobában, amihez csak ötös tár van!:-DDD

De az sincs kizárva, hogy tévedésből az AMD tártáskát hozta magával!:-DDD

Előzmény: picurgyu (89853)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89885

Ilyen egyszerű volt akkoriban nekünk határőröknek az élet . Állandó harckésültség és tüzparancs akár élő erőre akár repülőre de a repülőre csak akkor kaptuk meg ha Pápa azt mondta ők nem tudják levadászni a célt.

Előzmény: picurgyu (89884)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89884

Csak hozzáteszem mint határőr 1976-78, hogy nálunk a szakaszon Horvátlövő és Pornoapáti között a mi 17 méteres magasfigyelőnk volt kinevezve légtér figyelőnek . Ha néha előfordult , hogy egy osztrák kisrepülő átszállt magyar légtérbe akkor hívtuk forró vonalon a Pápai MIG-21-es elfogó vadászokat és vagy jöttek vagy nem . Fordítva is úgy volt ha a radarok nem tudtak képben lenni mert alacsonyan szálló kis gépet láttak de nem voltak biztosak mit látnak nekünk szóltak , hogy látunk-e valamit . 

Előzmény: picurgyu (89883)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89883

Nos mint volt határőr én csak arra emlékszem, hogy bevonulás előtt Újpesten részt kellet vennem egy katonai előképzőn. Ott az egyik feladat az volt , hogy kaptunk egy számokkal és betűkkel tele írt papírt meg egy katonai tájolót . A számok azt jelentették mennyi lépést menjél előre a betűk utáni  utána számok  hogy jobbra vagy balra megint  hány fokban fordulj  stb.. Az Újpesti Főposta melletti utcában levő iskolából ahol a képzés volt indultunk és ugyanoda kellett vissza  találnunk tájolóval . Battyhattam volna a képzeletbeli  összekötött vonalat akkor ott a házak között . A határőr kiképzésen a Körmendi bázison szintén volt tájolóval kiképzés . Ott már előnyöm volt a többiekkel szemben az előképzés miatt .

Előzmény: pityy palko (89876)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89882

Van szíve a csajnak!

Bár ő a földön fekve pihenhetett, a többiek addig is futottak.  :-P

Előzmény: python 357 (89880)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89881

Akit érdekel az USA rakétavédelme részletesebben:

https://htka.hu/2021/04/17/az-egyesult-allamok-ballisztikus-raketavedelme/

Akit úgy általában a haditechnika:

https://htka.hu/

Ezekből kiderül hogy van a guglinál kissé igényesebb forrás is.  :-)

python 357 Creative Commons License 2022.02.25 -4 0 89880

https://fb.watch/boQuGfFhhX/

Egy csúnya esés után az utolsó 400-at nézzétek!..

python 357 Creative Commons License 2022.02.25 -5 0 89879

A macskám Bagíra szereti a tejet!...Egy litert símán eltüntet pár perc alatt!!

https://youtube.com/shorts/M_JYnK0mkhE?feature=share

pityy palko Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89878

Rájöttem, hogy ahol sok az okos ember, ott jobb csendben maradni. :-) Amúgy készülök hozzád, mert szükségem volna kp. fűtés ügyben némi fölhomályosításra, de most nincs itthon semmi olyan amit vinnék neked, de holnap lesz. Tényleg, bírsalma vagy Irsai Olivér legyen, esetleg mindkettő? Majd telefonon kereslek. Világbéke! :-))

Előzmény: -remény- (89877)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89877

Na! Laci te itt?;-) Elvesztél,mint aranyóra.;-(

Előzmény: pityy palko (89876)
pityy palko Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89876

Elnézést, hogy közbeszólok. A földön két felszíni pont között úgy kapod meg a legrövidebb utat, hogy a föld középpontja és a két felszíni pont meghatároz egy síkot és ahol ez a sík metszi a felszínt az a legrövidebb. A repülők igyekeznek ebben a síkban közlekedni.

Mint volt határőr talán nem emlékszel, hogy a honi légtér is úgy adódik, hogy a föld középpontját egy képzeletbeli egyenessel összekötöd a határvonallal, és ezt az egyenest végigvezeted a határvonalon.

Előzmény: picurgyu (89870)
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89875

De ha a Madonna férje tudott lenni annyi éven át, akkor tudnia kellett valami nagyot mutatni. Mert a Madonna azért látott előtte ezt azt.

Előzmény: picurgyu (89873)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -2 1 89874

Nem baj de ne harapjon. Tudod van erre egy módszer a szemfüles . Ha nem ugrik be fogod a füleit és közben a két hüvelykujjad a szemeinél van . Ha harap akkor nyomatékosan figyelmezteted a lágy szeretetre .

Előzmény: exhighand (89872)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -3 2 89873

Megindult a katasztrófa turizmus és a pénzhajhászás az USA -ból Ukrajnába . Sean Penn tököm tudja milyen amcsi szinész kiment forgatni . Természetesen nem csak azért hanem dollár százezrekért a zsebecskéje tömése miatt . Nevetséges ez az álszentség . Lefutott ripacs ezzel akar nagyot kaszálni .

exhighand Creative Commons License 2022.02.25 0 3 89872

Rohadt sok a foga.

Előzmény: picurgyu (89871)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -2 3 89871

De szép szája van .Eszembe jutott róla valami . 

picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89870

Nem kell neki ezen gondolkodni egy tök egyenes pálya van a 40. sz.i kör . Max a szél fújja el róla Kim rakétáját vagy kifogy a szuflából és bele esik az óceánba .

Előzmény: exhighand (89869)
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89869

Azt próbáld meg vele először tisztázni, hogy vajon a szélességi körök mentén van-e a legrövidebb ballisztikus pálya vetülete. Szerintem, amikor ebben egyezségre juttok, utána könnyebb lesz érvelned.

Előzmény: exDínó (89867)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89868

Nos nem kell fonalat használnom mert mint írtam egy precíz német földgömb . Rá vannak rajzolva a szélességi és hosszúsági körök A 40. Északi szélességi pont áthalad Phenjanon  és Philadelphián . Azonban ha két gömbre rajzolt kör közöttit akarok betájolni rajta akkor meg a tartó keretén vannak a köztes szögértékek az adott hely  szélességi fokának meghatározására .

Előzmény: exDínó (89867)
exDínó Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89867

Ha már oldszkúl módon, még a baráti országokat mutató főldgömbbel dolgozol akkor folytasd is így: fogj egy darab fonalat és feszítsd rá úgy, hogy a két ujjad a két végponton (Phenjan-Philadelphia) van.
A fonal a 40. szélességi körön lesz, vagy netalán a Jeges-tenger felé pattan?

egy újabb fimrészlet ;)

Előzmény: picurgyu (89866)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89866

Levettem a szekrény tetejéről a precíz NDK-s földgömbömet . Ahelyzet az , hogy a Koreaiaknak könnyű dolguk van a ballisztikus rakétájukkal mert Phenjan és az USA középvonalán  pl. Philadelphia pontosan a 40. Északi szélességi körön van . Egyenes vonalban indított rakétával nem tudnak téveszteni . Én csak arra reagáltam , hogy szerinted ezen a vonalon hármas elhárító rendszerük van az amcsiknak . Ha megnézed te is a térképet akkor az elsőnek Japánban kellene lenni mert a rakéta az felett repül el pontosan . Utána jön a Csendes óceán ahol nem lehet telepíteni a másodikat csak hajókra . A harmadik meg szerinted Alaszkában van ami viszont a 60. és 70. Északi szélességi kör között van az Északi sarkkörrel a közepén . Nem tudomkét szélességi kör között mekkora a távolság de biztos nem kevés tehát az elhárító rakétának sok idő mire odaér a támadó rakétához és még el is kellene neki találni .

Előzmény: jkoenig (89859)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89865

Ámulattal bámulom a kibukránok fantasztikus sratégiai felkészültségét!Hogykis bevetették a "felperzselt föld" című taktikát!Hamar-hamar 3 hidat is felrobbantottak,hogy "lassítsák az orosz csapatok előrenyomulását"     Ezek tényleg "nagy honvédő háború"sdit játszanak.

exhighand Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89864

Az amcsik elindították a csapatokat Europába. Jó lenne, ha az U-O meccs eldőlne, mielőtt az ami csapatok elérik a magyar határt.

exhighand Creative Commons License 2022.02.25 0 2 89863

Gyerekek én rájöttem, hogy az orosz vadászgépeknek az két vagy 20kN tolóerejű hajtóműve az ugyanabból az alacsony párolgási hőmérsékletű ötvözetből van, mint amilyen azon a BOING-on volt, amelyik 9/11 nél belerepült a Pentagonba.

Mert ugyanis a Pentagonnál azt mondta a vizsgáló bizottság a médiásoknak, hogy azért nem lett mag az a két RR hajtómú, mert elpárologtak a kerozin tűzben.

És én rájöttem, hogy az Ukrán hadimédiások ugyanazokat az amcsi szakértőket alkalmazzák. 

Ugyanis lelőttek az ukránok 7 db vadászgéet és 8 helikopert, az alsó hangon 22 db hajtómű. Na és ezek közül egyenegyről sincsen fénykép, pedig mind Kievre estek, hiszen felgyújtottak már vagy 10 db házat.

De hajtómű az egy sincs meg - mert ezek a hajtóművek is elpárologhattak a kerozin tüzében.

Különös tekintettel a titán kompresszor lapátokra.

ugye.

exDínó Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89862

Ha van kéznél egy földgömböd otthon
Bár egyesek vitatják de guglizni sem szégyen , legalábbis a távolságmérés funkciója elég beszédes.
(Feltéve ha elfogadjuk, hogy a Föld mégsem banán alakú)

Előzmény: jkoenig (89859)
nedolaci Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89861

_mint inkább_  elqrtam

Előzmény: -remény- (89860)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89860

Én nem is a sugárzási,mint az arcátlansági szinten aggódom!

Ja! És a kiserdő higiéniás állapota sem hoz idegbe.Max a kétfejű,okkermókusok egészségéért aggódom. ;-)

Előzmény: Törölt nick (89858)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89859

Ha van kéznél egy földgömböd otthon, kösd össze Koreát az usával közepével a lehető legrövidebb vonallal.

Az átlagos világtérképek nagyon torzítják a földrészek arányait az alkalmazott Mercator vetítési mód miatt.

Minnél magasabb szélességi körön van az ollyektum, annál inkább eltér a valóságtól a térképen látott forma.

Az usa.Oo meccs rakétái is alapvetően a sarkvidék felé közlekednének......

Előzmény: picurgyu (89851)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89858

Nyugoggyá le, itt Nyúpesten teljesen  és unalmasan átlagos a sugárszint...

Előzmény: -remény- (89837)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89857

Megint ez a hübrisz, megint ez a hübrisz...

Előzmény: python 357 (89834)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89856

Csak teljes spektrumában használja szép magyar anyanyelvünket.

Előzmény: bando53 (89847)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -3 3 89855

Sztájkólnak a ligipédusok . Szegény diákok akiknek ilyen tanárok jutottak . 

exhighand Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89854

A király mondta jól.

Előzmény: picurgyu (89851)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -3 1 89853

Meg lehetünk nyugodva a magyar haderő ott van a keleti határon. Vásárosnaményban ott álla zord harcos és várja a beszivárgó fegyveres csoportokat a legújabb beszerzett gépkarabéllyal . Problem csak , hogy otthon felejtette a tárat . Remélem a többiek nem . Esetleg lehet , hogy van benne egy 4 töltényes tár az infláció miatt ?

-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89852

Ki szereti ha arcába mondják,hogy a "főnököd egy alattomos,álszent genya"?  Persze,hogy azonnal nem érteni madjar.   ;-DDD  Nehéz volt a drágának felfogni,hogy nem feltétlen úgy működik a világ,ahogy azt ő gyerekkora óta tanulta és neki továbbadnia kéne.

Előzmény: bando53 (89849)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -2 1 89851

Figyu már . Ha a Koreai rakéták Alaszka felett mennek az nem gond az USA-nak mert akkor Kanadában landolnak. A ballisztikus rakéták  nem cirkáló rakéták amik vesznek egy kanyart és délnek fordulnak Alaszkát elérve az USA felé . 

Előzmény: jkoenig (89845)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -2 1 89850

Csoda , hogy a Nato nem siet a segítségünkre ! Nancy Pelosi demokrata párti USA házelnök nyilatkozott , hogy Putyin megtámadta Magyarországot ! Még szerencse , hogy csak egy házelnök a szenátusban és nem a szenilis elnökének a katonai tanácsadója mert akkor kitörne a III. világháború .

bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -2 1 89849

A szőke szépség mintha nem értette volna Putyint, vagy nem is akarta?

Előzmény: -remény- (89844)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -2 1 89848

Neked nagyon szívesen . Ajánlom még neked a nagyon " korrekt " Euronews -t . Közölt ma egy képet , hogy az ukránoknak megadta magát egy orosz szakasz .A képen két emberke deréktól lefele fényképezve a földön valami ősrégi fegyver és az egyik emberkén gumicsizma. 

Előzmény: -remény- (89841)
bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -5 1 89847

Ne légy már ennyire közönséges!

Előzmény: bosijani (89843)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89846

Én nem is usákokat félteném,hanem a világot!A kiforratlan,szinte uralhatatlan(láttuk a japán tenger felett)ugyanakkor mindenféle nukleáris cuccokkal felszerelt koreai "játéxerektől.

Szerintem adjunk hálát az égnek,hogy "csak" Putyin sokallt be és bízzunk a nagyok józanságában!

Előzmény: jkoenig (89845)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89845

Az Usa a koreai ball. rakéták ellen kiépített egy 3 rétegű védelmi rendszert. Ez a fenyegetés jóval kisebb mint amit kína vagy Oo rakétái jelentenének, mert a rakéták csak egy szűk sávban haladnak át Alaszka fölött ( ott a második védőöv,

az elsőt az Aegis légv. rendszerrel ellátott hadihajók jelentik a koreai félsziget közelében) bármelyik usa- terület a cél.

A 3. öv már az ország fölött volna.

Előzmény: -remény- (89842)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89844
bosijani Creative Commons License 2022.02.25 -2 5 89843

Persze,mert körbeszopkodják egymást...

-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89842

Urakok!Belegondolt már valaki,hogy ha az usákos baxogatolódások közül,mondjuk Kim-landon szakad el a cérna? Ő hogyan és mit lépne?

-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89841

Jajj!Nagyon köszönöm a tárgyilagos helyszíni tájékoztatást!Azt hiszem,e nélkül kénytelen lennék a TV1 félrevezető információira támaszkodni! ;-)

picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -2 1 89840

Ez a sugárzási szint emelkedés nyugati propaganda duma . A valóság az , hogy egy ukrán biztonsági zászlóalj már hetek óta megszállta Csernobilt és most érdekes módon orosz ejtőernyősökkel akik szintén bevonultak oda karöltve védik az erőművet az esetleges ukrán nacionalisták vagy terrorszervezetek támadása ellen mivel egyik ország sem szeretné ha az erőmű megsérülne . 

Előzmény: -remény- (89837)
exhighand Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89839

Na olvasom itt az euopai oldalakon, hogy attól, hogy pár köteg orosz katona őrmesteri szar került ( hát szarni kell) Csernobilban a kiserdő talajára, tegnaptól mára 20x-ra megemelkedett a sugárzás szintje és ez most annyira veszélyezteti az europai lakosságot, hogy nyilvánvaló önvédelem lesz az, amikor a NATO bevonul Ukrajnába, hogy megvédje Europa lakosságát, a katona szartól kiszabadult stronciumtól.

Akkor röviden mondom: a 1.000.000x-os lenne a sugárzás, az sem veszélyeztetné Európa lakosságát, mert ahhoz, hogy veszélyeztesse el kellene jutnia Európába a sugárzásnak.

Tök nyilvánvaló kamu.

És mindjárt érthetővé teszi, miért foglalták el az oroszok Csernobilt. Mert ha nem tették volna, akkor most ma reggelre már lenne egy 20m-es luk a szarkofág oldalában, amit a propaganda szerint biztos az oroszok robbantottak bele.

Így meg sértetlen az acél lemez borítás.

Valaki ezt jól kitalálta előre.

picurgyu Creative Commons License 2022.02.25 -1 1 89838

A gázról annyit , hogy eddig az orosz adta a gázt x összegért a fogyasztó azt már 2x-es árért kapta köszönhetően a kereskedőknek. Most a hajnali orosz támadás miatt az Európai tőzsdén a nepperek reggel 9 órára 45 %-al felnyomták a gáz árát amit még mindig x összegért ad az orosz , tehát már 145 % a hasznuk rajta . Első Félkegyelmű Olaf német kancellár még rátett egy lapáttal saját népe szopatására azzal, hogy felfüggesztette az Északi áramlat 2. üzembe helyezését mert elhiszi az USA elég megkérdőjelezhető elme állapotú elnökének ígéretét , hogy az hajón szállított cseppfolyós gázzal kiváltja az orosz gázt nekik .

Előzmény: bando53 (89826)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 89837

No Urakok! Ki köcsögösködhetett Csernobillal? Mitől-kitől a megemelkedett sugárzási szint?

-remény- Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89836

Ki merészel itt szegénységről beszélni?......olyan 3-4 alkalommal adtam át 10-12 Millió forintot...

Az anyám kenyerit!!Én meg itt pár ezerre is emlékezem.;-(

bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -7 1 89835

:-))) !

python 357 Creative Commons License 2022.02.25 -7 1 89834

A Fidesz szavazóköre soha nem volt egységesebb,-mint most,-úgyhogy töltsön el jó érzéssel ez az információ!..😊☝️

Egy tízezer fős facés politikai csoport moderátora vagyok,nagyon jól tudom,és érzékelem,hogy milyen a hangulatuk,véleményük a választások előtt!..

Bizakodó és magabiztos Mike,-ennyit mondhatok,-de majd a Békemenetet nagyságát és hangulatát kövesd figyelemmel, érdemes!.:)

Remélem te is ott leszel,-és együtt ünnepeljük a fidesz megelőlegezett győzelmét!. 🤣🤣🤣

Kis narancs színű zászlót fogsz kapni

egy OV 22-es logos baseball sapkával..

Jól fog állni rajtad,-ezt most mondom jóelőre!.,🤣☝️☝️☝️🤭🤭🤭👍

Előzmény: szimizso1 (89818)
-remény- Creative Commons License 2022.02.25 0 1 89833

Engem a sajtó szokásos "hitelességén" kívül az zavar az éleslátásban,hogy mindhárom fél (többnyire) ugyanazt az orosz technikát használja.

Előzmény: karul (89832)
karul Creative Commons License 2022.02.25 -2 0 89832

Elég durva a helyzet,lakóházakat lőnek rommá Kijevben. Sajnos lövik a civileket is.

Előzmény: karul (89830)
python 357 Creative Commons License 2022.02.25 -7 2 89831

🤣🤣☝️.....Ó,-májki,te sok mindent nem tudsz arról,-hogy aki nekik dolgozott,azokat kontrol alatt tartották!..

Egy volt kollégámat azért rúgták ki a köviről,-mert a facén olyan dolgokat írt,és olyan témában foglalt állást,-amit nagyon nem néztek jó szemmel a munkaadói!..(Kisebbségi ellenes nézeteket vallott)

Párszor figyelmeztették,aztán politikailag megbízhatatlansági indokkal kirúgták!..

Ezért voltam árnyaltabb velük kapcsolatban,-ha szóba került a külpolitikájuk..:))

Ha már a pénztárcámban vájkálsz,(👎👎👎)-azt tudnod kell,-hogy önadózó voltam, volt hogy másfél milliót vontak le tőlem,-csak SzJA-t évente!

Nem beszélve a tetemes járulékokról!..

Semmi közöd ugyan a politikai meggyőződésemhöz,de  annyit azért elárúlhatok,-hogy mindig is a jobb oldalra szavaztam,-tehát opportunista semmiképp  nem vagyok,dehát te meg az orosz munkaadóidnak soffőrködtél elmondásod szerint,nyilván velük voltál lojális!..:)

Nincs is ezzel semmi baj!:)

De egy biztos vörös nyakkendős "barátom"!..☝️☝️☝️

Április 3.-a neked gyásznap lesz,-nekem meg ünnep!:)).

A tíz csomag papírzsepit már megvettem neked,

ahogy ígértem,-hogy felitasd a könnyeidet vele,az eredmény kihírdetése után!..🙏😊

Jön a nyár,figyelj rá-mert rengeteg fecske csinálja azt a nyarat,-amit emlegettél a postodban!. 🤣🤭

Előzmény: szimizso1 (89823)
karul Creative Commons License 2022.02.25 -1 1 89830

Azt nem tudom hogy a német fázik e,de az anglusoknál nincs gázhiány.

Ő nem függnek az orosz gáztól.

Előzmény: bando53 (89825)
bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -3 3 89829

Ugyan mitől lenne megosztott a kormánykoalíció választóközönsége? 

Orbán Viktor 2010 utáni orosz politikájának köszönhető, hogy a 24. órában 15 évre megkötötték az EU-ban egyedüli fix gázvásárlási szerződést.

Attól függetlenül nem helyesli a jelenlegi orosz katona intervenciót.

mzoli02 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 89828

Könyörgöm, ne adj már ötleteket így a választás előtt !

Előzmény: exhighand (89820)
mzoli02 Creative Commons License 2022.02.25 -1 3 89827

Méghogy mindkét elvárásnak nem felelhet meg !? A pávatánc világbajnokáról ezt feltételezed ?!

bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -3 2 89826

Hoppá!!!

Miután Németország blokkolta az Északi Áramlat–2-t, az európai földgázár referenciaértéke tizenhárom százalékos kiugrást ért el kedden. Annak ellenére, hogy az orosz gáz csak a brit gázfogyasztás három százalékát teszi ki, az Egyesült Királyság a maga részéről tíz százalékkal ugrott kedden saját benchmarkjában – írja az iNews. Németország jelenleg földgázfelhasználásának mintegy felét Oroszországból kapja. Olaf Scholz kancellár megígérte: alternatív energiaforrások után fog kutatni, hogy kevésbé függjön Oroszországtól, de még nem tudni, hogy a kormánykoalíció – amely részben a Zöld Párttal kötött szövetségből áll – vissza fogja-e vonni a kormány döntését az atomenergia-ágazat bezárásáról, vagy feloldja-e a tilalmat Németországban.

A bölcs német ZÖLDEK majd csak kitalálják, hogy a gyetyával melegített virágcserép helyett szobabicajjal is lehet fűtéshez is elegendő áramot termelni!:-DDDD

bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -4 2 89825

Akkor miért fázik a német, brit.......   lakosság? :-DDD

Előzmény: szimizso1 (89814)
bando53 Creative Commons License 2022.02.25 -4 3 89824

Ezek a majmok  Biden papa legújabb kedvencei !:-DDDD

Előzmény: python 357 (89821)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -2 5 89823

Érdekes, hogy amig az amcsi követségen dolgoztál, más volt a véleményed, és a nátó, meg az épp regnáló amerikai kormány volt a favorit. Most, hogy nyugger vagy, és van jó nyugger ellátásod, kicsit opportunistábban nézed a világot. Engem nem zavar, mert egy fecske nem csinál nyarat! :-)

Előzmény: python 357 (89822)
python 357 Creative Commons License 2022.02.24 -5 2 89822

Európának nem kell a palagáz,-az amik szeretnék rásózni..

Csernobilt elfoglalták az oroszok,

Kievbe bevonultak..friss hír!...

Előzmény: szimizso1 (89814)
python 357 Creative Commons License 2022.02.24 -5 2 89821

exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 4 89820

"Putyint az oroszok 2 százaléka akarta elnöknek, aztán felrobbantak a lakóházak, és megváltozott az ország"

Nem tudok rájönni, honnan a francból ismerős nekem ez a minta. Pedig tuti, hogy találkoztam már ezzel. Robbantgatnak egy választás előtt - és hopp, megfordul az össznépi akarat.

segítsetek már.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89819

Iron Sky

Előzmény: -remény- (89816)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -1 3 89818

Érdekes meglátás. Van benne ráció, mert van benne valami jellemekben.

karul Creative Commons License 2022.02.24 0 3 89817

Jól felépített a gondolatmenet.

Európának fájni fog a gázhiány. A következő télig ha addig nem rendeződik a helyzet.

A szakértők szerint elvagyunk a jelenlegi készletel fél évig.

Az ruszki elfoglalhatja Ukrajnát aztán,kopp,vége a terjeszkedésnek nyugat felé ,észak és délnyugat felé.

Egy hibás lépés és kész a világméretű konfliktus a NATO-val. A gazdaságuk marad olyan amilyen,folytatódhat a fegyverkezési verseny.

Gyakorlatalig nem lesz nagy változás.

Az USA még nincs olyan nagy szarban mint sokan hiszik,vagy szetetnék,Angliának kifejezetten jól jön az olcsó Ukrán munkaerő.

Már tárt karokkal várnak több százezret belőlük. Ukrajna meg megmarad a szegénységbe,bábkormánnyal,diktatúrában.

Előzmény: bando53 (89812)
-remény- Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89816

Most,hogy örömmel konstatálom a dolgok miértjeinek és a világpolitika titkainak tökéletes felfejtését csipet csapatunk részéről,érdeklődnék:Ki lesz a nagyobb gyíkúlógép utókorilag,az aki beindította a rusz hadakat,vagy az aki teletömte kibukrajnát korszerű ölőkékkel? Esetleg az,aki a gyilokokat kiosztotta civileknek "honvédő háború" címén?

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89815

Pontosan ezt írtam pár napja.

Az erősebb kutya körbehugyozza a területét, hogy mindenki tudja: Eddig és ne tovább!

Nem akartak érteni a szóból.  Pedig elmondta ezerszer.

Vagy csak nem mertek az amcsinak ellentmondani...

Az Eu megint szívni fog, mert a gáz negyede onnan jön, és nincs honnan pótolni. A ződek most miért nem visítanak? Mert ebből a szénerőművek meg az atom visszakapcsolása lesz - meg csillagászati árak!

Nagyon nagy a baj, mert Kína árgus szemmel figyeli a Nato reakcióit, hogy tudja ő mire számíthat pl. Tajvannal kapcsolatban - meddig mehet el?

(ezért nem is ítélte el az orosz támadást)

Ettől függetlenül nagy a baj, mert bárhova fajulhat a dolog.

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -2 1 89814

Miért kellene európának az amcsi palagáz? Hollandiában 150 évre elegendő gázkészlet van.

robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -2 3 89813

Végre! Látó ember a félszeműek országában! ;-)

Nem is olyan bonyolult a közgazdaságtan, meg a politika!

Kövesd a profit útját, meg a fegyverekét...

bando53 Creative Commons License 2022.02.24 -3 5 89812

Szerintem Nógrádi véleménye fog bejönni:

Az oroszok  érthetően nem tűrik el, hogy Ukrajna NATO tagállam legyen, mert akkor az amcsi rakéták azonnal a közös határukra lennének telepítve, ami jelentősen veszélyeztetné Oroszország biztonságát.

Ezért a jelnlegi ukrán vezetést el kell távolítani és helyette orosz barát kormányt kell törvényesen felállítani.Ugyan akkor feltámasztani, életszerűvé tenni az ukrán gazdaságot.

Az oroszokat nem érte váratlanul a szankcionálás, jóval előtte felkészültek rá.

Most Putyin van olyan helyzetben, mint annak idején J.F.Kennedy. Akkor Nyikitának kellett meghátrálni, most meg a NATO-nak és tagországainak.

Az USA két legyet akart ütni egyszerre, de nem jön össze:

1, Oroszországot beszorítani és az Európai katonai hegemóniáját meggyengíteni,

2, Az orosz gáz helyett a rohadt drága palagázt ráerőltetni a tehetetlen Európára, mert az USA gazdasága is sz@rban van ám.

Előzmény: szimizso1 (89800)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89811

Utolsó sor...

És bejött! :-(( A már bevett Gyalog Galopp hasonlattal élve - amikor a fekete lovag elveszti az összes végtagját -, Á, ez csak egy karcolás!

Csodálkozom, egyes emberek hogy nem mennek neki a falnak sétálás közben! Merthogy látni nem látnak a képernyőtől tovább...

Gondolni sem merek arra, mi lesz majd akkor, ha felnő a következő generáció...

Előzmény: robertó69 (89775)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89810

Jajj, ne! Legyél már kicsit összeszedettebb!! Tényleg olyan figyelmetlennek tűnsz, hogy én is kezdek gyanakodni a nick lopásban! :-DD

Én nem emlékszem, hogy pihenés nélküli távrepülést írtak volna a cikkben! Ott átlagsebességről volt szó! Márpedig ha pihen másfél órát az avarban, utána meg 270 km/h-val repeszt, már ki is jött az átlag 75.

Nehogy utána számolj! Csak mondtam hasból egy számot! ;-)

Egyébként én is elengedem a témát. Holnap fontosabb dolgom akad, muszáj agyilag kipihenni magamat! Karikás szemekkel nem mehetek Debrecenbe;-))

Előzmény: exhighand (89799)
karul Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 89809

"Ukrán háború: senkinek sem kell már az orosz olaj, pedig szankció sincs rajta"

Amikor a fagyi vissza nyal.

https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/orosz-olaj-ukrajna-haboru-olajexport-szankcio-energia.746905.html

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89808

Én nem tartom kizártnak! Mi is szarban voltunk, és a kárpátalja sem volt a topon. Ha azt még bevállaltuk volna, lehet, hogy még nagyobb bajban lett volna a gazdaság.

Előzmény: Törölt nick (89807)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 2 89807

Ami szintén legenda...

Előzmény: szimizso1 (89805)
python 357 Creative Commons License 2022.02.24 -5 2 89806

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89805

OK! Én sem hittem, hogy nincsenek határai Ukrajnának! Most csak az a szar, hogy annak idején Antalljóska lemondott az ukrajnai magyarok lakta területekről!!! Pedig azt vissza akarta adni az akkori ukrán kormány!

Előzmény: Törölt nick (89801)
huta50 Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89804

Levegőből a víz alá :-))

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89803

Szerintem kamu az egész, pontosabban a rusz kiberháború része...

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89802

Ui.: Nem véletlenül lett FÁKk államok közössége a felbomlás után.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 89801

"A Budapesti Memorandum és más egyezmények szerint Ukrajnának nincsenek határai. Ukrajna állam nem létezik (és soha nem letezett)"

Ezzel szemben a Budapesti Memorandumban Oroszország, az USA és Nagy-Britannia garantálják Ukrajna határait annak fejében, hogy Ukrajna lemond az atomfegyvereiről. 

Előzmény: szimizso1 (89782)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 89800

Hát, először is. Nehezen tudom elhinni, hogy az ENSZ nem szólt az ukránoknak, hogy nincsenek rendezve a határaitok. Ha meg nem szóltak, és a 91 óta regnáló elnökök sem rendezték a dolgot, akkor balfaszok voltak. Szerintem az orosz gázzal fizettek az oroszok, hogy ne ugráljanak. Ergo az orosz gázzal fizettek a fennhatóságért, és, hogy befogják a pofájukat. Egyébként nem értem, hogy azért a két megyényi területért, miért kell háborúzniuk, ha orosz a lakosság nagy része. Az ott levő gáztározókat is baszhatják, ha nincs aki teli rakja őket. Viszont most Putyinék lesznek szarban, mert el lesz zárva minden csap. A norvégoktól, és a hollandoktól jöhet a gáz, és az oroszok jó, ha 2-3 hónapig bírják gázeladás nélkül. Szerintem. És akkor ő lesz a dva Putyin..... 

Előzmény: bando53 (89796)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89799

Robi nem az a lényeg, hogy mennyivel repülhet, hanem az, hogy tud-e 75-100-al repülni 9-10 órát pihenés nélkül?

Előzmény: robertó69 (89783)
-remény- Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89798

És ha télre elrepül a villanydrótról afrikába napkollektorkodni akkor E-migráns lesz?

Előzmény: szimizso1 (89797)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89797

Ha már itt is költenek, akkor van köztük magyar fecske is, nemcsak migráns! ;-)

Előzmény: picurgyu (89795)
bando53 Creative Commons License 2022.02.24 -3 1 89796

Ha ez így igaz, akkor ki is az agresszor!!!!!

picurgyu Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89795

Az , hogy jönnek hozzánk nem itt születtek csak vándor madarak . 

Előzmény: python 357 (89794)
python 357 Creative Commons License 2022.02.24 -3 1 89794

Magyar fecske márpedig van!..🤣🤣☝️

Sőt fajmagyar fecske is!..

De mi tudjuk Gyulus három diploma nélkül is,-hogy nálunk fészkelő három közismert faj van parti füsti és a molnár!

A negyedikről nem tudtam:

Előzmény: picurgyu (89789)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89793

Jól van, legyen igazad a Google alapján. Most más köt le. bocsi.

python 357 Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 89792

Parti Füsti Molnár...fecske.

Ezekre emlékszem nálunk...:)

https://www.mme.hu/magyarorszag-madarai/csaladkereso/Fecskef%C3%A9l%C3%A9k

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89791

De látom az ellenállás számítás nem hozadéka a tanulmányok maradékaként

Ejnye ti farizeusokkk :D

exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89790

Ez tök komoly. Nézz utána.

Előzmény: picurgyu (89781)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89789

Magyar fecske nincs .Én a leggyorsabb madarak sebességét írtam . Azoknak 14 m/ s a sebességük .

Előzmény: exhighand (89787)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89788

Nos Ukrajna területe anno egy kis központi terület volt a cárok idején a mai Ukrajna területén  .Akkor azok hozzá csatoltak egy részt .Utána  Sztalin a Kárpátalját . Majd Hruscsov a Krimet stb.

exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89787

A magyar. 

Előzmény: picurgyu (89784)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89786

És vala kitör a botrány , hogy a nagytudásúak csak picinyt hevenyészetben vala g   ismerszenek

Gyorsan krumplicsillagot .DDD

-remény- Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89785

Nocsak!

picurgyu Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89784

A fecske max 50,4 km/ó-val száguld .

Előzmény: exhighand (89780)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89783

Még mindig nem értesz! Most már annyira bosszant, hogy nem tudom: ténylegesen mennyivel is repülhet az a ganaj tollpamacs? Normál esetben nem foglalkozom ehhez hasonló, az emberek 99,9%-át hidegen hagyó dolgokkal, de most nagyon zabos vagyok!

Tényleg nem találtam hitelt érdemlő adatot róla...

Előzmény: exhighand (89780)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89782

A felvidéken ezt terjesztik magyarul, és szlovák nyelven. Csak néztem mint a lőtt maci! :-)

ENSZ-főtitkár: Ukrajna 1991 óta nem létezik.

Az ENSZ főtitkára közleményt adott ki, miszerint Ukrajna 1991 óta nem kérte a határregisztrációt, így Ukrajna állam nem létezik ....

EZ A CÉL Fontos, érdekes, izgalmas!!!! És nem tudunk róla!!!
2014. április 7-én Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár lenyűgöző kijelentést tett, amelyet tilos terjeszteni az ukrán médiában és az interneten.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa során felvetődött a két állam közötti konfliktus kérdése. Ennek eredményeként a következő következtetésre jutunk:
Ukrajna 1991. december 25. óta nem jegyezte be határait. Az ENSZ nem jegyezte be határait szuverén államként. Emiatt feltételezhető, hogy Oroszország nem sért jogokat Ukrajnával kapcsolatban.
A FÁK-szerződés értelmében Ukrajna területe a Szovjetunió közigazgatási körzete. Ezért senkit sem lehet hibáztatni a szeparatizmusért és Ukrajna határainak erőszakos megváltoztatásáért.
A nemzetközi jog szerint egy országnak egyszerűen nincsenek hivatalosan jóváhagyott határai.

A probléma megoldásához Ukrajnának be kell fejeznie a határok kijelölését a szomszédos államokkal, közös határukon kérve a szomszédos országok, köztük Oroszország hozzájárulását. Mindent dokumentálni kell, és minden szomszédos állammal megállapodást kell aláírni.
Az Európai Unió kifejezte segítségét Ukrajnának egy ilyen fontos kérdésben, és úgy határozott, hogy minden technikai segítséget megad.

De aláír-e Oroszország határmegállapodást Ukrajnával? Természetesen nem! Tekintettel arra, hogy Oroszország a Szovjetunió jogutódja (amint azt a nemzetközi bíróságok határozatai is megerősítik a volt Szovjetuniónak külfölddel fennálló tulajdonvitáiról), azok a területek, amelyeken Ukrajna, Fehéroroszország és Novoroszország található, Oroszország és senkinek nincs joga rendelkezni ezzel a területtel orosz beleegyezés nélkül.
Alapvetően most Oroszországnak csak annyit kell tennie, hogy kijelenti, hogy ez a terület orosz, és minden, ami ezen a területen történik, Oroszország dolga. Minden beavatkozás Oroszország elleni fellépésnek minősül. Ennek eredményeként a 2014. május 25-én megtartott választások lemondhatók, és minden, amit az emberek akarnak!

A Budapesti Memorandum és más egyezmények szerint Ukrajnának nincsenek határai. Ukrajna állam nem létezik (és soha nem letezett)

picurgyu Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89781

Ezt nem mondod komolyan ! Per pillanat a magyar kötvények illetve előbb is nem nőttek százalékban csak csökkentek .Milyenje válogatja mondjuk.Sokféle van .

Előzmény: exhighand (89771)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 89780

Jól van. hinni akarsz benne. A hit ellen tehetetlen vagyok.

Előzmény: robertó69 (89779)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89779

Na ne! A fecskének ezzel nincs gondja. A szalonka teste akár védett lehet a kavitálástól- ki tudja? Most tényleg olyan vagy, mint eddig nagyon sok ismerősöm, kollégám: nem azt nézték, hogyan lehet valamit megcsinálni, hanem azt, miért lehetetlen megcsinálni! :-)

Előzmény: exhighand (89778)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 89778

Robi, tartsd már ki a kezed 11 órán keresztül a kocsi ablakán 75-nél. 

Előzmény: robertó69 (89775)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89777

Robi, esküszöm tudtam, hogy valaki ezt fogja válaszolni. hehe

Előzmény: robertó69 (89776)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89776

Szalonka esetleg? :-DDD

Előzmény: exhighand (89774)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89775

Te másodállásban nem vagy egészen véletlenül politikus, vagy jogi képviselő? Ők tudják ilyen rutinnal magukra igazítani a szabályokat.;-)

Az alap képlet az volt, hogy az újság adatait kétségbe vontad - mondjuk a 40 éve tanultak alapján. Jó, így is elfogadtam, hogy ebben lehet igazad is akár..

De én nem az újság cikkét vontam kétségbe, hanem a te kétkedésedre nem találtam alapos számadatokat!

Szóval, nem az újságnak kellene bizonyítani bármit. Már csak azért sem, mert diplomás analfabétáktól ilyet nem várnék el. ;-)

Tudom: nem véállalsz ingyen oktatást! Jó, megértem! De ezzel az erővel bárki bármit mondhat, ember nem tudja leellenőrizni (én legalább is magyar nyelven nem találtam róla valódi szakanyagot.

Én továbbra sem tartom ördögtől valónak azt a 75 km/h sebességetannak fényében, hogy a fecske tartósan tudja a 100 km-t.

De ettől még simán járhatok rossz nyomon.

A kétkedés meg - szerintem - jó dolog, ha után járással párosul! Legalább is nagyságrendileg jobb, mint a vakhit.

Lásd: kovid, Ukrajna, Világbéke, meg cuki szandálok. "...csak azt tudja, ami a Washington Post-ban olvas..."

Előzmény: exhighand (89756)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89774

Láttatok már bármit ilyen sebességgel haladni az égen? Meteort, vadászgépet, bármit?

https://bit.ly/3sgmzop

-remény- Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89773

Ha 300Ft fölé emelkedik az Euro.......  Mennyi is?370?;-(

-remény- Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89772
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89771

Közben olvasom, hogy a 20 éves lejáratú államkötvények (5%-os éves hozammal) elvárt hozama a mai napon 8%-ra emelkedtek. 

Hát egy hülye is képes belátni, hogy ez csak az lehet, hogy az MNB stromanokon keresztül bevásárol, hogy megállítsa a forint inflálódását az Euro-hoz képest.

Ki a faszom fog 20 éves kötvénybe fekteni, amikor a hiper infláció fenyeget?

-remény- Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89770
bepi2 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89769

Ne legyen igazad-igazunk! De nem vagy egyedül ezzel!!! 

Előzmény: -remény- (89744)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89768

Harkov a Belorusz határtól 600 km-re van . Az orosz határtól meg 40 km. A fehéroroszoknak nem kell beszállni mert az ukrán hadsereg a tartalékosokkal együtt 900 000 fő az orosz csak állományban levő  900 000 tartalékosokkal meg 1 900 000 fő . A technikai számok még durvábbak .

Előzmény: exhighand (89767)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89767

Hát jó. A tűzérséget a hagyományos értelemben értettem. Nem a földrajzi közelség miatt gondolom, hogy lukasenkok vonulnak Harkov felé.

Előzmény: picurgyu (89766)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89766

Nem jól tudod a dolgokat . Harkov az ukrán orosz keleti határ közelében fekszik Vele átellenben Belgorod orosz város van. Még a távoli Voronyezs is  közelebb van Harkovhoz mint a Fehérorosz határ . A tüzérségről meg annyit , hogy annak nem 25 km a hatótávja mert a nehéztüzérség kötelékébe tartoznak a rakéta sorozatvetők mint a BM-30 önjáró 300 mm-es nehéz-rakéta sorozatvető aminek a hatótávja 70 km. Ezekből már jó ideje ott állomásoztak az orosz határon tűzvezető ponttal együtt . 

Előzmény: exhighand (89763)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89765

Sajnos ebben igazad lesz.

Bár a konkrét ügyben én hajlamos vagyok az oroszok igazát vélelmezni, de azt is elismerem, hogy semmivel nem jobbak a másiknál. Csak módjuk nincs, hogy a világ csendőre játékot játsszák.

Viszont Amerika messze van, nekünk az orosz szomszédság jutott, velük kell boldogulni - nagyobb baj nélkül.

Majd most kiderül, hogy a mai kormánynak hogy fog menni a lavírozás a nagyhalak között.

Ha Ukrajna elesik, mi válunk az ütközőzónává. Nem öröm.

Kár volt felpiszkálni a medvét.

Előzmény: karul (89749)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89764

Nagyon sok minden múlik azon, hogy ezekben a pillanatokban a CIA mekkora erőbedobással hecceli az Erdogant, hogy eljött az Ő ideje és kinőheti magát a világtörténelembe. 

exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89763

Ha tűzérségi találat ért egy lakóházat Harkovban, akkor 25km-nél közelebb vannak Harkovhoz. Harkov akkor még ma elesik - bár ezek nem oroszok lesznek, hanem lukasenkók és azok nagyságrendileg gyengébbek a városi harcban. Majd kiderül.

exDínó Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89762

Sajnálom, de megrendelésre az MLSZ - négyzet - négyszög óta nem dolgozom ide :)

Előzmény: exhighand (89753)
karul Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89761

"Orosz tüzérségi találat ért egy lakóépületet Harkovban, a Kijev után a második legnagyobb népességű ukrán városban. A pusztításról a Twitteren jelentek meg videók, áldozatokról egyelőre nem tudni."

Ezek a véletlen találatok. Mennyi ilyen lesz még?

Előzmény: karul (89749)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89760

Nem tudtam. Hát fecske vadász kifejezés van-e? Mert hús, az több van rajta....

Előzmény: Törölt nick (89758)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89759

De, elég volt ;-D

Előzmény: exhighand (89757)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89758

Olvassál inkább szalonkás vadászelbeszéléseket.

Tudtad amúgy, hogy a másik szó, amit a jenkik a mesterlövészre használnak a sharpshooter mellett, a sniper, szalonkázót, szalonkavadászt jelent?

Előzmény: robertó69 (89741)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89757

A megnyilvánulásod mögött az áll, hogy ugyan honnan tudnék én olyan fejlesztésről, amiről te nem tudsz, és a Google sem?

Nektek 12 év tapasztalat nem volt elég?

Előzmény: Törölt nick (89754)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89756

Robi!

A bizonyítási kényszer azt kell terhelje, aki a hírt médiásként felteszi. Én annyit-de annyit kritizáltam már azokat, akik kizárólag csak kétkedni képesek és soha senki nem állt ebben mellém - vagyis ez egy elfogadott magatartás itt.

Erre most, amikor én kétkedek, akkor én adjak tudományos mélységű bizonyítékokat?

Füstszűrőst, vagy füstszűrőtlent parancsolsz?

Előzmény: robertó69 (89752)
-remény- Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89755

Idén a busóknak maszkot kell húzniuk a maszkjukra?

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89754

Aha, szóval a világ többi részén, vagy többi részének egy részén 30 év múlva fogják ezt a fegyvert kifejleszteni, feltalálni. Jövő heti lóttószámokat el tudnád küldeni?

Előzmény: exhighand (89750)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89753

Ha esetleg tudnál még egy részletet a kötelező biztosításról is, az klassz lenne.

Előzmény: exDínó (89732)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89752

Legyen, elfogadom! De azért érzed te is, hogy egy ilyen jellegű félmondat nem tudományos mélységű bizonyítás! ;-)

Egyébként ettől függetlenül el tudom fogadni, hogy még gyorsabban el tud jutni néhány madár ilyen távra. Emlékezz csak arra a hírre, hogy szegény fecskéket - vagy gólyákat? - utasszállító repülővel költöztettek vonuláskor, valami háborús helyzet okán.

De láttam már orrszarvút, kengurukat, és egyéb, röpképtelen állatokat ily módon szállítani. Egy GPS adó nem mondja meg az ornitológusnak, váltott-e menettértit a szalonka a Lufthansa járatára, vagy sem! ;-)))))

Előzmény: exhighand (89745)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89751

Putyin hajnali beszéde:

exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89750

Van az orosznak és  Kínának egy olyan fegyvere, amivel 30 évvel járnak a világ előtt. Csak azt ne vessék be. 

karul Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89749

Nem véletlen. Hol van az orosz gazgaság az amerikaihoz képest?

Erkölcsileg meg már mindegy hogy bekapja e az egészet,vagy csak egy részét kebelezi be.

Ő lett a legnagyobb agresszor,vérengzést folytatnak,hódító háborút kitalált eszmékbe csomagolva.

A nevét millók fogják átkozni évtizedeken át.

Előzmény: Fricu1 (89739)
karul Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89748

Remélem rosszul érzed. Annak szörnyű vége lenne.

Előzmény: -remény- (89744)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -3 0 89747

Szépen kérlek hagyjuk. Nagyon valószínű, hogy én fizikából jobb vagyok és még googleznom sem kell hozzá.

Egyszer belepofáztam a barnításba, de előtte-utána kémiáztam én? - nem mert csak a destruktív kémia megy és az is csak oktatás alapján.

Engedd el, irgalmatlan matek tudás kellene a megértéshez. Annyi más dologban jobb vagy nálam.

Előzmény: Törölt nick (89746)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89746

"a levegő nagy sebességnél kicsit másképp viselkedik."

De nem viselkedik folyadékként, a kavitáció lényege pedig pont a folyadékból való gőz (gáz) képződés.

Előzmény: nyugi40 (89715)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89745

Valami afrikai fecske tud ennyivel repülni tartósan. 40 éve még ezt mondták és már akkor is gyűrűzték a madarakat. A GPS csak kényelmesebb.

Előzmény: robertó69 (89741)
-remény- Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89744

Urakok!Miért érzem úgy,hogy mekkkezdődött az 1939-es "furcsa háború"?Az Szeptembertől Májusig "tartott".

exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89743

haha jó mi? - ahol már tényleg jó élni és magas az életszínvonal.  szétmosolyogtam magam.

Előzmény: Fricu1 (89742)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89742

30 után feladom.

Most keresek egy kötelet, mert ezek nélkül már nem élet az élet.

Mindig is volt bennem egy hiányérzet. Ez a megfejtés.

Végre.

(a legjobban a padlót feltörlő kölyök-robot tetszett)

Előzmény: exhighand (89740)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89741

"...erőre fognak kapni azok a hangok, amelyek szerint a COVID az egy szándékosan terjesztett fertőzéses forma.Mert ez másnak is eszébe fog jutni..."

Nem mondod? S ugyan miért? Az emberek döntő többsége képtelen összefüggésekben gondolkodni! Aki eddig nem akart látni, ezután is inkább a fehér botra esküszik majd! Ami kiderülhetett, az már régen kiderült, elérhetők az információk, és nem kell hozzá konteós oldalakat nézegetni napestig...

Anglia eltörli a karantént: ha pozitív a teszted, akkor sem kell otthon maradnod. Az optimisták ebbe a hírbe azt látják: na ugye, az átoltottság! Nálunk még a kóbor macskák is oltva vannak, örök élet, ingyen sör!

Én meg azt: kilóg a lóláb, így már csak oltottakat betegít a puruttya, mivel statisztikailag nem maradt más célközönség. Így inkább szemet hunyunka dolog felett, mielőtt valamelyik csőbe húzottnak feltűnik a turpisság.

És igen: az 1% is sok! De akkor sem 170%! Ahogyan azt be akar/t/ják mesélni nekünk! Hogy már kétszer kihalt az emberiség miatta... csak már elmúlt...

És: várom még a pisze orrú szalonka hivatalos repülési sebességét, amivel gondod van! Én - bevallom férfiasan - nem találtam a neten.

Előzmény: exhighand (89738)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 0 2 89740

Csak, hogy tudjátok, hol tart a világ az után a 30 év után, amig mi visszafelé lépdeltünk:

https://bit.ly/3JPLHbx

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.24 0 2 89739

A kérdés az, hogy megáll-e a keleti régiók területén, vagy lenyeli egyben az egészet.

Nagyon nem jó hír ez senkinek.

Hogy miért kellett eddig élezni a helyzetet nem értem.

(Persze igen, megvan a saját verzióm, csak játszom a hülyét. Valahogy mindig amcsi vállalatok léptek be az orosz piacra az embargó miatt kieső nyugatiak helyére.)

El fognak szabadulni az árak. Elsősorban az energia: gáz villany - és az visz magával mindent.

Előzmény: bando53 (89736)
exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 89738

Vajon milyen vakcinája lehet Putyinnak a COVID ellen?

Egy ilyen offenzíva során, amikor emberek százezreit ültetik össze csapatszállító járművekre, az Omikron tarolni fog.

Főleg a páncélozott csapatszállító járművek belsejében, ahol 4-6 köbméter levegőben utazik a gyalogság 5-10 órákat majd a következő napokban.

Ez vagy villámháború lesz, vagy Putyinnak többszáz tábori kórházat kell majd telepíteni a mozgó frontvonalra.

Kíváncsi vagyok, melyik hírügynökség fogja először lehozni ezt az összefüggést - a világsajtóban.

De ha ez a tömeges katonákat érintő Omikron fertőzés mégsem történik meg, erőre fognak kapni azok a hangok, amelyek szerint a COVID az egy szándékosan terjesztett fertőzéses forma.

Mert ez másnak is eszébe fog jutni.

ZoliD65 Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89737

Bosihoz jobban illik a Bagózz. :D ;) 

Előzmény: robertó69 (89735)
bando53 Creative Commons License 2022.02.24 -2 0 89736

Csütörtökre virradóra Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az ukrán nemzetbiztonsági tanács szerdán az egész országra kiterjedő rendkívüli állapotot hirdetett ki, bár a hatóságok azt hangsúlyozzák, ez még nem hadiállapot. A helyzet eszkalációja azután gyorsult fel nagyon, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este televíziós beszédében kimondta: elismeri a két szakadár kelet-ukrajnai terület, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét. Ezután felhatalmazta az orosz fegyveres erőket, hogy vonuljanak be a szeparatisták által őrzött területekre. Az Európai Unió, az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia, Japán és Ausztrália is szankciók bevezetését jelentette be, válaszul az orosz agresszióra. Ukrajna megkezdte tartalékos védelmi ereje 18–60 év közötti tagjainak katonai besorozását Volodimir Zelenszkij elnök rendelete alapján.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn katonai egységeket vezényelt Oroszország a két kelet-ukrajnai szakadár tartomány, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság területére, miután néhány órával korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte a két régió függetlenségét. A Fehér Ház tájékoztatása szerint Joe Biden amerikai elnök egyelőre nem fog ellenlépéseket tenni, vagy szankciókat bevezetni Oroszország ellen. Elsőként az EU és Nagy-Britannia jelentett be szankciókat Oroszország ellen. Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője kijelentette: elfogadták az EU oroszok elleni szankciós csomagját, amely „fájni fog Oroszországnak”. Utóbb Joe Biden is bejelentette az Oroszországgal szembeni amerikai szankciókat, amelyek lényege, hogy elzárnák Oroszországot a nyugati pénzpiacok elől. Rebekah Irina Koffler Oroszország-szakértő szerint már ma este megkezdődhet egy „villámháború” típusú támadás, amely akár egészen Kijevig is hatolhat. Az orosz bevonulásra reagálva az ukrán elnök tévébeszédet intézett az országhoz, amelyben kijelentette: „Ukrajna határai maradnak a helyükön, nem adunk semmit senkinek”. A helyzetet a magyar kormány is folyamatosan figyelemmel követi: Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedden reggel a Karmelita kolostorban összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából. Cikkünk percről percre frissül, kövesse velünk a válság legfrisebb fejleményeit!

robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89735

Én úgy ismerem: Rá se ránts!

Bár ezzel a formulával azért óvatosan bánnék, mert eszembe juttat egy klasszikust...

Pistike bőszen polírozza a bohócot a fürdőszobában, amikor rányit az anyukája

- Pistike! Ez volt az utolsó húzásod!

- Ah ah ah ah ah ...Igen, anya! :-)))))

Előzmény: ZoliD65 (89729)
bando53 Creative Commons License 2022.02.24 -4 1 89734

Janikám! Csak te mondhatsz egyedül bárkiről bármit? Vedd már észre, hogy ez nem vérre megy, legalább is részemről!:-))) 

Előzmény: bosijani (89727)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89733

Bes..ok! Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok, és ennyire művelt jó arc van itt a fórumon! Van olyan közeg, ahol - ha ezekből a filmekből idézek - szimplán lehülyéznek engem!:-(

Mondjuk, ahhoz meg is kellene érteniük ezeket a "felületes, tartalom nélküli" filmeket, hogy valódi véleményt formálhassanak róla.:-)))

Előzmény: exDínó (89732)
exDínó Creative Commons License 2022.02.24 0 0 89732

Magam sem tudom miért, de hirtelen beugrott két filmrészlet a tudományról és a a szerénységről, ezért csak így iderakom őket.

bosijani Creative Commons License 2022.02.24 -2 3 89731

tudod,van aki nem tudja férfi módra bevállalni a tetteit! :-)

bosijani Creative Commons License 2022.02.24 -2 5 89730

a politizálását így próbálja mentegetni...hiába no,drága a krumpli. :-)

ZoliD65 Creative Commons License 2022.02.24 -2 1 89729

Rájuk de bagózz, olcsó jàték ...

-csak beleolvastál abba amihez semmi közöd-

ez megint milyen szerencsementes gondolat egy nyílt fórumon tőlük? 🤔😂

Előzmény: bosijani (89727)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89728

Tessék 1 feladat ha hasznossá akarjátok magatokat tenni silóbárók

Adott egy  4,5kw teljesítményű vasmag ami 1 fázisú-( 220v gyengébbeknek )

Mekkora átmérőjű cekász szükségeltetik hozzá 2m hasznos hosszon , hogy 750-800fok között tartósan üzemeljen, elégés és trafó leégést nélkülözve!?

Folyt.üzemidő min:60 pörc ; max: 240 pörc

Nektek biztos nem nehéz;D

bosijani Creative Commons License 2022.02.24 -2 5 89727

milyen csőbe? :-) ti (direkt kisbetű) telefonon megbeszélitek,hogy egy szaros poszttal csőbe húztok? csak tudnám miért kell a fórumozókat hülyének nézni? nem hinném,hogy lemennének a szintetekre. az egyik azzal védekezik,hogy miattam nyomja a tiltott dolgot,a másik meg fedezi.(hmmm lehet)

kurvára átlátszó és gyerekes az erőlködésetek.

Előzmény: bando53 (89701)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89726

Ja, gyurma!!!

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89725

2 szeduxxeen 3 hashajlító ricinussal öblelítve azt sikító nyugalom bagolyfik .

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89724

Ja és ,hogy ki ne haggggyam a fel nem ismerhető decibelszintet 7,5 és a magasabb tartományú csúzlik közt közvetlen mellettük fülizve

érthetetlen :DDD

Előzmény: Törölt nick (89723)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 89723

Nahát bexarok, 1 rugós puskán meg elvéreztek :DDD

exhighand Creative Commons License 2022.02.24 -4 0 89722

OK.

Te a tudásodat forrásokból és oktató anyagokból szerzed. Én nem. Én rájövök arra, ami érdekel. Az is igaz, hogy nagyon sokat ültem iskolapadban, tehát igyekeztem alapokat szerezni. De alapvetően sokkal több tudást szereztem a saját spekulációimból, mint oktató anyagból, oktatásból. 

Volt olyan tanárom, aki erre simán a második találkozásnál rájött és 4x UV-z tatott a kettesért, mert dühítette, hogy nem tanulok, hanem levezetek. 

Ennek legszebb példája az egyik szigorlatom volt. Volt egy tanszékvezető tanárom, aki személyesen tervezte meg a Videoton gyárnak a legelső magyar PAl-SECAM konvertert, amitől kétnormás lett a TV.

Majd később ezt tanította a végzős évfolyamnak az utolsó félévben (vagy évben). Én ezt nem tudhattam, mert egyetlen előadáson sem voltam. A tanár azt is előre megmondta a hallgatóknak, hogy ez lesz az  szigorlat feladat. Tényleg ez volt a feladat, kb ezzel a feladat szöveggel:

- rajzoljon fel egy Pal-Secam konvertert, adja meg jellemző mérési pontokat az oszcillogrammokkal és magyarázza el a működést.

és azt várta el, hogy az általa részletesen előadott konvertert adják vissza hallgatók. Hát nekem erről fogalmam sem volt. 3 óra volt a feladatra. Mivel nekem fogalmam sem volt, mi volt az előadásokon - azt hittem az a feladat, hogy tervezni kell egyet. Hát terveztem egyet 3 óra alatt, kiszámoltam az alkatrész értékeket is, fel is rajzoltam, hol melyik ponton mit mutatna a szkóp.

Azután ebédszünet és kint álltunk a folyosón. a tanár már mindenkit beszólított és leosztályozott délután háromig. Engem 17 órakor szólított be.

első mondat: ezt az áramkört honnan ismerem?

miután válaszoltam és bevallottam, hogy most terveztem délelőtt, újra kiküldött.

18 körül behívott. Második mondat: azt tudja maga, hogy ez működik?

Na. Ez a lényeg. Amit te tudsz a rakétákról, azt én egyáltalán nem tudom. Nem ismerem a mai típusokat, a rendszereket, a neveket, a kódneveket - szinte semmit sem tudok. Amit meg anno tudtam, azt régen elfelejtettem. Mert én nem az oktatásból értem azt, amit értek. Hanem rájövök és elviselhetetlenül jó helyességi aránnyal. 

Szóval hagyjuk abba, mert ami szerinted a hozzáértés alapja kell legyen, abból én semmit sem tudok.

te meg úgy látom semmit sem tudsz abból, ami meg szerintem a hozzáértés alapja.

De van közöttünk különbség: én tisztelem a te tudásodat. de nem azért mert benyalok ( ahogyan ezt a mai ifjoncok értenék)

Hanem pont azért, mert rengeteg tanulás kell ahhoz, hogy saját rájövetel nélkül mégis legyen használható tudás. 

Előzmény: jkoenig (89721)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.24 0 1 89721

" Mert ez azt jelenti semmit sem értesz"

1. minden azt jelenti!

2. micsoda végszó- igazi huszárvágás- szebben nem is mondhatta volna kislovag!

3. egy szaktopicban ( tudom ez nem az) egy adat , állítás utáni első reakció: forrás? utána jól körbejárják a forrást,

én elhiszem a 4x-es különbséget, de legalább egy kis típuskát kérek hogy értsem, amit nem értek 😁

Előzmény: exhighand (89718)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89720

Szolgáltál is csapatnál? Pl. Keszthelyen.

Előzmény: jkoenig (89719)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89719

Melyik rendszert tanultad? Kub? Krug? Mindkettő?

Előzmény: nyugi40 (89715)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89718

Nyilvánvaló, hogy mostmár szándékosan érted félre:

"Semmiféle vezérelhetetlen spontán folyamat sincs a pontos leállítás körül:"

Na én ilyet nem írtam. A spontán kifogyás lenne vezérelhetetlen leállítás nélkül és ezt is írtam - mert kijavítottál és én azonnal elismerem, ha a másiknak van igaza. 

Azt meg cikinek tartom, hogy a szögsebességet nem érted. Mert ez azt jelenti, hogy semmit sem értesz - és én nem vállalom, hogy felteszem ide a pálya rajzokat és rajtad kívül mindenki azonnal érteni fogja. 

A szilárd-folyékonyhoz nem tudok hozzászólni, mivel nem érdekel egy kicsit sem, ezért nem is frissítem a tudást ezen a téren. Ha úgy van ahogyan írod, hogy szinte senki sem használ már folyékony hajtóanyagot, akkor az is jogos észrevételed volt, hogy frissíteni kellene a Bólyai-s tudást ( ami Zrinyi-s, amúgy)

Amit én tudok a szilárd-folyékonyról, az ellentmond a te tudásodnak, de mivel egyáltalán nem érdekel ez a része a témának - hát elfogadom az igazadat.

A többit fenntartom - és túlélem, ha te ezt kamuzásnak tartod. 

Bármilyen területről van szó, amiben otthon vagyok - ez a fajta ellentét mindenhol előjön a helyi császárokkal szemben. 

Már megszoktam - túlélem és pár hónap után ők is, mert már nem vívok az elsőségért.

Előzmény: jkoenig (89716)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89717

röhejesen kicsi   

huh

jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 2 89716

Figyelj exhi!

A te szavaid: 89661hsz. " persze muszáj nekik, mert az orosz rakéták négyszer gyorsabbak" így kezdted.

A rakéta egy gyűjtőnév, a pár kilós repülőfedélzeti NIR-től az icbm-ig. 

Hogy mit vélsz érteni a te problémád.

Konkrét típust nem tudtál adni, pedig egy Cirkonnal vagy egy Avantgarddal lehetett volna mérsékelni a nyilvánvalót.

A katonák nem nagyon töltögetnek üzemanyagot, mivel a modern icbm-ek jellemzően szilárd hajtóanyagúak, az összes

Usa-slbm is ilyen, az orosz slbm-ek folyékony hajtóanyagúak, viszont egy tengeralattjáróban problémás rakétát tankolni.

Szóval fogadjuk el hogy a hajtóanyag a gyárban belekerül a rakétába. A jövendő " lőtávtól"függetlenül.

Semmiféle vezérelhetetlen spontán folyamat sincs a pontos leállítás körül: a folyékony hajtóanyagú hajtómű tetszés szerint leállítható, szabályozható és újraindítható Gagarin óta. Ezért használják, no meg a nagyobb teljesítménysűrűség miatt.

Szilárd hajtóanyagnál egyszerűen lerobbantják az égéstér oldalpaneljeit a kívánt sebesség elérésekor.

Egyébként lehet meglepőt írok, de ahol lehet az összes modern rakétafegyver hajtóanyaga szilárd( ezt csak a speciális esetek írják felül, pl. teljesítménysűrűség- igény) a rakéta-ősidőkben használtak jellemzően nagyon mérgező és nehezen kezelhető folyadékokat. 

Lehet hogy a Bolyais- tudásanyagot fel kellene néha frissíteni......

A sebesség-szögsebesség dolgot, meg azt " amiről a nép még nem tud, de te már igen" átteszem a befulladt kavitáció mellé, a MÓKUSVAKÍTÁS- rekeszbe. Szép nagy rekesz........😁

Előzmény: exhighand (89712)
nyugi40 Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89715

Csak figyelem ezt a kavitációs vitát és tanulok.

Én nem tudom, de lehet hogy kavitáció (üregképződés) leginkább folyadékban jön létre, de mond valamit Exhi mert (jár a szája :-) ) a levegő nagy sebességnél kicsit másképp viselkedik. Hasonlat képpen a víz is szinte betonként viselkedik ha nagy sebességgel csapódik bele valami.

Na de hallgatlak tovább benneteket és tanulok :-)

robertó69 Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89714

Na jó: egy azért még belefér...

Előzmény: TMK-s (89687)
python 357 Creative Commons License 2022.02.23 -4 1 89713

https://fb.watch/bmkpOElEl7/

Ez sem stadion,..ő..akarom mondani politika!..:)☝️

exhighand Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89712

Figyelj király. Értem a lendületedet. De a szögsebesség számít, nem pedig az abszolút sebesség. Normális katona kiszámított üzemanyaggal tölti fel a hordozót - amúgy meg tényleg biztos leállítják, mielőtt teljesen kifogy, mert vezérelhetetlen lenne a spontán folyamat - de ez csak nettó kötözködés, hogy ne legyen igazam. Majd vess egy pillantást arra, milyen röhelyesen kicsi üzemanyag tartálya van egy hiperszónikusnak, annak is, amelyik 7000-10000-re megy. Vajon miért? Ki tudod számolni az üzemanyag energia tartalmát te is. Na ugye.

Vissza idézem mit írtam, figyelj nagyon:

"Én azt látom, hogy Putyinék a kavitációs buborék problémát olyan szinten megoldották, hogy minden súrlódással korlátozott sebességű harci eszközük 4x gyorsabb, mint NATO-é."

Szóval a ballisztikus is csak azért került elő, hogy ne legyen igazam.

No?

És ne légy indulatos, azért, mert még nincsen a nép informálva. Ki tudnám fejteni, de tényleg félek attól, hogy az én házamon próbálnák ki. Én ezt a döntést hoznám a döntéshozó helyében.

Pár év múlva, majd röhögünk rajta, hogy 2022-ben ez még mekkora titok volt...

Előzmény: jkoenig (89705)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89711

Nem hiányzott a népünknek.

Előzmény: nedolaci (89709)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89710

Igen,mutasson erőt vonja össze csapatait a határon. Végezzen nagyszabású gyakorlatokat.Folytassanak véget nem érő tárgyalásokat.

Ennyi. 

Előzmény: Fricu1 (89708)
nedolaci Creative Commons License 2022.02.23 -1 2 89709

Sajnos minden nagyhatalom is.....

Minden kishatalom is.Lásd:Kassa bombázása máig nincs tisztázva,de Horthy bácsi belépett miatta a háborúba önként!

Előzmény: karul (89704)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89708

Nem vagyok háború párti - a legkevésbé sem.

És azt is tudom, hogy Putyin is megéri a pénzét, nem jobb, - vagy nem sokkal jobb - mint a többi a túl oldalon.

Viszont a realitás az, hogyha nem mutat fel erőt - eltapossák, mint egy bogarat.

Sajnos a IIVH vége óta nem a felebaráti szeretet tartja fenn a békét (már ha ez az), hanem a félelem.

Ezért volt óriási jelentősége, mikor az orosz egyoldalúan elkezdte a leszerelést. Vissza is éltek vele, mert a gyengeség jelének tekintették. De ez már történelem.

A háború pedig valóban itt van a nyakunkon.

Ezért talán kicsit elnézőek lesznek a modik, hogy belekapunk a politikába. A mi bőrünkre is megy. A Kárpátalja magyar lakossága megy elsőként a fontra, erről az ukrán gondoskodik....

jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89707

Írogathatsz marhaságokat arról, hogy hogyan kavitáljunk a fürdőkádban, a lényeg hogy ennek SEMMI- köze

a nagysebességű , légköri jármüvekhez vagy pilóta nélküli szerkezetekhez.

Előzmény: jkoenig (89705)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89706

A szaporulat komoly kérdőjel , de az étkeztetés még durvább!

jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89705

Idefigyelj te mocsadék indexes, telexes újságírókommandó-tag ( aki elraboltad a mi drága Exhi-nket és most épp

Novicsok- Malagyéc- és elektrosokk kezeléssel próbáljátok az IQ-ját 150-ről a cipőmérete szintjére hozni)!!!! 😄

-A ballisztikus rakétának nem elfogy az üzemanyaga az égésvégi sebesség elérésekor, hanem a vezérlőrendszere

állítja le a hajtóművét.Akkor is ha szilárd hajtóanyagú 😜

- egy icbm visszatérési sebessége 4-7km per sec, a hiperszonikus sebesség alsó határa 5 Mach, ezt már röhögve tudta

a 60-as években az X-15 rakétarepülő, olyan pilótákkal mint Joe Walker, vagy Neil Armstrong.

A kínai DF17 hipsz. rakéta sebessége 5-10 Mach, lényegesen lassabb egy icbm vagy slbm hez képest.

Ami a lényeg: a hipsz . fegyverek csak atomtöltettel érnek valamit, arra viszont a 40 éves icbm- ekkel kielégítő választ 

tudnak adni, mert ha csak egy fontos harcálláspont( kvázi atombiztos bunker) épségben marad egy tömeges hipsz. vagy ball.rak. támadás után, lesz aki megnyomja a piros gombot bármely oldal is a megtámadott.

- a kavitációs marhasággal alaposan rászaladtál ám a leejtett Leo- jégkrémre. A " hagyjuk"-egy kicsit karcsú riposztnak

Haditechnikában nem kell a gugli- hoz fordulnom.

A htka.hu -n a "hiperszonikus fegyverek"-topic most tart kb. 1200 hozzászólásnál. Azt nem mondom hogy olvasgass, mert miért is bántanálak? 😁

Előzmény: exhighand (89681)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89704

Nézd,lehet hogy úgy van ahogy írod.

Megoldás? Háború!?

Nem volt még elég belőle?

Vagy mindegy,csak bizonyítsák az igazukat.

A sok halottat ki fogja feltámasztani.

Sajnos mínden nagyhatalom talál magyarázható ürügyet hogy leigázzanak másokat. A diszes palotáikban nem látják a szenvedést.

Ezért van és lesz is mindig háború a földön.

Előzmény: Fricu1 (89697)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -2 2 89703

Hááát, tudod, ha én valamit egyvalakinek szánok, azt elküldöm neki személyre szólóan, nem egy nyilvános fórumon teszem közzé. Különösen akkor, ha az aktuálpolitikai tartalmú, és azon a bizonyos fórumon az aktuálpolitika bizony tiltott téma.

Előzmény: python 357 (89698)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89702

( éljen a gyurma párt ) %D

bando53 Creative Commons License 2022.02.23 -3 2 89701

Csak bejött a csőbe Janó!:-)))

Előzmény: python 357 (89698)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89700

Csak segíteni akart neked, miután ezt írtad: "Én is gondban vagyok,-hogy mire költsem a lóvét!"

Előzmény: python 357 (89696)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89699

Kurva tabi....

(Meg béna vagyok, de hogy ez mitől lett kettő? Gőzöm nincs. De a múltkor meg a telóm Picurgyu-t hívta fel, úgy hogy a kezembe se volt - csak csörög, hogy mit akartam tőle?)

Előzmény: Törölt nick (89693)
python 357 Creative Commons License 2022.02.23 -2 2 89698

🤣🤣☝️...Csak beleolvastál amihez semmi közöd nem volt,-gonosz törpök törpje!..

Hisz a Baninak szólt!..

Előre fogadtunk a Bandival hogy jelenteni fogod!🤣🤣

Megbeszéltük előre!...🤣🤣🙏👎

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89697

Ez most komoly?

Putyin egy év végi sajtóértekezleten beszél "valamiről", meg "állítólag", mikor tudja, hogy nagyítóval fogják vizslatni minden szavát a túloldalon, és Oroszország és Nato szakértők ezrei fogják vizslatni világszerte, hogy mire lehet a szavaiból következtetni....

és akkor beleáll egy hazugságba?

Amit azóta se olvasott a fejére senki! Még a Nato oldaláról sem? SENKI nem cáfolja? Csak kummognak, mint szar a fűben.

Hát, biztos így van...

A magyar Nemzetbiztonsági Egyetem tanszékvezetője nyilatkozta kb. 2 héttel ezelőtt, hogy bizony Putyinnak igaza van, nem ezt ígérték nekik!

A politika mocskos. A katonai geo-politika meg pláne. Az akkor volt, ma meg meg ma van, tudom. A mi közreműködésünkről a német egyesítésben is qrva hamar elfelejtkeztek odaát! Mikor egy újságíró feszegette a németeknél azt mondták neki: A hála nem politikai kategória!

Előzmény: karul (89692)
python 357 Creative Commons License 2022.02.23 -4 2 89696

🤣👍...Akkor miért akartad,-hogy osszam szét

a szegények között?..

Úgyhogy táguljál....köszi!...;)

Előzmény: karul (89694)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89695

Kavitációt otthon is elő tudsz állítani vizes hengerrel. Kell hozzá egy piszkos gyorsan megrántott dugattyú (elég kalapáccsal megütni egy acélszárat), ami mondjuk egy mm út után leszakad, kiold, stb. A baj akkor van, amikor a víz visszarántja a maradék tömeget. Szóval ha kísérletezel egy ilyen rendszerrel, akkor a henger és közötted legyen egy minimum 1cm vastag vaslemez. Ja és füldugó, plusz fülvédő, szemüveg. 

Előzmény: Törölt nick (89684)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 1 89694

Nem vagyok kommunista,nem is voltam soha semilyen politikai szervezetnek a tagja😀

A pénzed meg nem érdekel.

Előzmény: python 357 (89688)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89693

" Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?" ( Karinthy )

Előzmény: Fricu1 (89689)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89692

Állítólag azt ígérték.

Értem. 

Én azt hangsúlyoztam,hogy nem keresünk indokokat arra hogy egy másik országot fegyverrel megtámadjunk.

Részemről ennyi.

Előzmény: Fricu1 (89689)
nyugi40 Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89690

A történet folytatódik másképpen. Beszélgettem egy rendszergazda ismerősömmel, szóba jött ez a pedagógus probléma. Ezt mondta:

"Igen. Az egyik iskolám vissza hívott másodállásba rendszergazdának. Mert miután felmondtam a 4 órás státuszt megszüntették, és megbízási szerződéssel mintegy 40 ezer forintél várják el, hogy valaki ingázzon és tartsa karban a rendszert (15 km Nyíregyházától... - költségtérítés nincs még buszra sem...) ... Ezt tavalyig megcsinálta az infotanár de a nyáron ő is pályaelhagyó lett és felmondott... Szerinted?!?"

Előzmény: Fricu1 (89545)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 2 89689

HVG cikk:

Az orosz elnök az év végi sajtóértekezletén közölte, országának következő lépései attól függenek, mennyire kerül veszélybe Oroszország biztonsága. Putyin arról beszélt, „Oroszország válaszol az ukrán fenyegetésekre, és megvédi magát.”

Közölte, nem ad garanciát arra, hogy Moszkva nem indít katonai akciót. „Maguk kérnek tőlünk garanciákat. Pedig maguknak kell adni biztosítékot, és nem évek múlva, hanem most. Mi lenne, ha mi vinnénk rakétákat Kanada, az USA, vagy Mexikó határára? Mexikónak voltak területi vitái az USA-val, emlékeznek kihez tartozott Kalifornia, vagy akár Texas? Oroszországot egyszerűen becsapták, a NATO-t már öt hullámban is bővítették” – mondta az elnök arra utalva, hogy a nyugatiak állítólag a Szovjetunió szétesésének időszakában azt ígérték, nem vesznek fel kelet- és közép-európai államokat a nyugati katonai szövetségbe.

Az orosz elnök az év végi sajtóértekezletén közölte, országának következő lépései attól függenek, mennyire kerül veszélybe Oroszország biztonsága. Putyin arról beszélt, „Oroszország válaszol az ukrán fenyegetésekre, és megvédi magát.”

Közölte, nem ad garanciát arra, hogy Moszkva nem indít katonai akciót. „Maguk kérnek tőlünk garanciákat. Pedig maguknak kell adni biztosítékot, és nem évek múlva, hanem most. Mi lenne, ha mi vinnénk rakétákat Kanada, az USA, vagy Mexikó határára? Mexikónak voltak területi vitái az USA-val, emlékeznek kihez tartozott Kalifornia, vagy akár Texas? Oroszországot egyszerűen becsapták, a NATO-t már öt hullámban is bővítették” – mondta az elnök arra utalva, hogy a nyugatiak állítólag a Szovjetunió szétesésének időszakában azt ígérték, nem vesznek fel kelet- és közép-európai államokat a nyugati katonai szövetségbe.

Előzmény: karul (89668)
TMK-s Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89687

Igyekszik az ember : )

Előzmény: robertó69 (89686)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89686

Rendesek vagytok! Ma már nem kell böngésznem a Napiszart, meg a Ninegag-et némi humorért! :-) Fészről nem sűrűn szoktam ollózni, mert ott szinte mindenki nézelődik...

Előzmény: TMK-s (89683)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89685

Hagyjuk. 14.000km/h sebességnél a gáz közeg másképpen viselkedik. De hagyjuk. 

Előzmény: Törölt nick (89684)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89684

A kavitációs folyamatban folyadékközegben alakul át a folyadék gőzzé (gázzá) hogy hogyan, hadd ne részletezzem, ergo gázközegben nem jöhet létre.

A szófordulatomat meg ne lopkodd:

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160595080&t=9204044

Előzmény: exhighand (89680)
TMK-s Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89683

robertó69 Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89682

"...Pedig az nem is volt közvetlenül határos velük, volt egy kis óceán még közöttük..."

Ez mondjuk szó szerint igaz, de kis túlzással egy izmos kubai emigráns erős izgalmi állapotában átúszik Floridába! Azért az nem annyira messzi, és távol! Ha jól emlékszem, még Washingtont, és New Yorkot is elérték volna a ruszkik rakétái...

Előzmény: mzoli02 (89641)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89681

Bármelyik közép vagy nagy hatótávú ballisztikus rakéta röhögve villogja le a hiperszónikus wunderwaffét.

Mondanám, hogy a ballisztikus rakéta attól ballisztikus, hogy a pályája java részét szabadesésben járja be, miután a tolóerő megszűnik az üzemanyag elfogyása okán -- de nem mondom, mert ezt szerintem te is tudod, csak ellapoztad a google-t.

exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89679

Tekintve, hogy az SS 20 egyik vezérlőegységének a PLL áramkörét én fejlesztettem valamikor sok évtizede és a kapcsolat a mai napig is él, hát nem mondanám, hogy Google olvasókkal vitáznék erről...

Előzmény: jkoenig (89677)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89678

Kavitáció csak folyadékközegben léphet fel, innentől kezdve az első mondatod értelmetlen.

Előzmény: exhighand (89670)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 2 89677

Valaki betört Exhi-hez és most az ő nevében fórumozik!!!😳

T. Betörő: kavitációs probléma a nagysebességű torpedóknál merült fel, az oroszok kifejlesztettek egy Skval nevű

torpedót 15-20 éve amely valóban egy gázbuborékban halad a tengervízben nagyon gyorsan.

Cserébe vannak jókora hátrányai.

A hiperszónikus fegyvereknek semmi köze a kavitációhoz. Bármelyik közép vagy nagy hatótávú ballisztikus rakéta röhögve villogja le a hiperszónikus wunderwaffét 😁😄😜

Szerintem a konkrét témával kapcsolatban arról van szó hogy ebben a témában marhára nem vagy otthon, bedobtál

egy ütős mondatot, de nem jött be.

Szóval vagy írsz konkrét típusokat ( ahogy az szaktopicokban is illő, pl. a htka.hu-n) vagy maradhatsz a blikk meg a kiskegyed szintjén.

Haditechnikában típusok vannak és altípusok, korrekt megjelölésekkel, meg műszaki adatok, mértékegységekkel.

Mondom: te nem lehetsz Exhi..........😁😁😁😜😈

-remény- Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89676
Előzmény: karul (89675)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89675

"A tűzszüneti megállapodásban foglaltak sorsa már a kezdetektől fogva megpecsételődött. Nem sokkal a memorandum kibocsátása után a Donyecki Népköztársaság erői május után másodjára is ostrom alá vették a Donyecki Nemzetközi Repülőtér épületkomplexumát"

Előzmény: karul (89673)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89674

Igen,Kína segíteni fogja az oroszokat,jól jön neki ez a háborús konfliktus,ráadásul ott van neki a tajvani helyzet ami neki is kényes kérdés.

A vízalatti gázvezeték tönkretétele nem hiszem hogy,gondot okozna az amerikaiaknak.

Nem sajnálom és nem is féltem őket.

Az orosz dollárba meg euróba tartja a pénzét.

Előzmény: Fricu1 (89672)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89673

Ok.

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89672

Pont ez a baja a nyugatnak. Nem tudnak olyan szankciót kieszelni, ami nekünk ne fájna jobban.

Elzárja az északi áramlatot? És? Eladja Kínának a gázt.

Bezárja az orosz bankokat, ellehetetleníti a nyugati fizetési módokat? És? Táskában viszik ki a pénzt a gázért?

Ma beszélt a rádióban egy Oroszország-szakértő erről.

Az az orosz oligarha, aki nem szétosztva, más neveken tartja a pénzét - meg is érdemli...

Előzmény: nzsolt18 (89653)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89671

Ebben most picit le vagy maradva. De leírom, amit szoktam:

- nekem nem feladatom senki meggyőződését megváltoztatni. 

Előzmény: jkoenig (89669)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89670

Én azt látom, hogy Putyinék a kavitációs buborék problémát olyan szinten megoldották, hogy minden súrlódással korlátozott sebességű harci eszközük 4x gyorsabb, mint NATO-é.

Itt a NATO-nak sürgős az, hogy lelassítsák az oroszokat. A gázvezetéket is azért kellett a tengerfenéken elvezetni, hogy ne kelljen a szárazföldi folyómedrekben fektetni, ami könnyen támadható harcászatilag és akkor nyugat Europa gáz nélkül maradna.

Vagyis most már Ukrajna, Lengyelország simán lehet netto harctér. 

Javaslom olvasd el a Minszki megállapodást - hamár emlegeted. Mert nem neked fog igazat adni, ami abban áll.

Előzmény: karul (89668)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89669

Milyen típusú orosz rakéta gyorsabb 4-szer a milyen típusú Nato ( Usa) rakétánál?

Az atomütőerő magvát a ballisztikus rakéták adják ( ICBM és SLBM) előbbiek repülési ideje a Washington- Moszkva-alsó viszonylatban 20-25 perc , iránytól függetlenül, az utóbbiaké távolságarányosan kisebb, hatékony védelem nincs ellenük, aki először lő, másodjára hal meg, ennyi.

Az ütközőzóna csak hagyományos hadviselés esetén számít, amint valamelyik fél megszorul, jön a nuki, akkor pedig vége a dalnak.

Előzmény: exhighand (89661)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89668

A MINSZKI MEGÁLLAPODÁSOK MÁR NEM LÉTEZNEK

– jelentette ki sajtótájékoztatóján, ahol – nukleáris arzenált emlegetve – arról is beszélt, hogy Ukrajna állig fel van fegyverkezve, így fenyegetést jelent Oroszországra. Putyin nyilatkozta

Ennyit a politikai korrektségről.

karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89667

De megértettem,ezért akar háborút kezdenie.

De már évekkel ezelőtt is bekerítette a Nato.

Most jött rá hogy ez a megoldás? Háborúzni kell,megölni rengeteg embert ,hogy nemes államfői álmát beteljesítse.Majd így megvédi az országát? Gazdaságilag ez is nagyon megviseli majd.

Ha a Nato támadni akart volna már régen megtehette volna.

Szerintem csak gazdaságilag akarja a ruszkit megszorítani.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89666

nzsolt18 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89665

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89664

"Annak idején, mikor felbomlott a keleti blokk és a Szovjetúnió, főként pedig a Varsói szerződés, azzal a feltétellel ment bele az orosz, hogy a helyét nem foglalja el a Nato, hanem ezek az országok semlegesek maradnak.

Ezt írásba adta a nyugat (az aláírt szerződések formájában).

Ebből egyetlen betűt sem tartott be a nyugat."

Melyik is volt ez az írásban lefektetett szerződés? Kik kötötték, kik írták alá? 

Még az oroszok szerint is ez csak egy szóbeli ígéret volt, ( ami vagy elhangzott így konkrétan, vagy nem ) amire nemigen van írásban lefektetett bizonyíték...

Előzmény: Fricu1 (89638)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.23 -1 2 89663

Kemény csákó ez a selejt "német" mag azok is agyhalottak akik megválasztották . 

Előzmény: picurgyu (89662)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89662

exhighand Creative Commons License 2022.02.23 0 3 89661

Azt hiszem nem értetted meg, amit Fricu írt. Ezért mégegyszer ide másolom.

Annak idején, mikor felbomlott a keleti blokk és a Szovjetúnió, főként pedig a Varsói szerződés, azzal a feltétellel ment bele az orosz, hogy a helyét nem foglalja el a Nato, hanem ezek az országok semlegesek maradnak.

Ebből egyetlen betűt sem tartott be a nyugat.

Beléptették a Nato-ba a lengyelt, a magyart, románt, bolgárt, a szloválot, csehet, tejes északi lett-litván-észt részt, Macedóniát, Montenegrót, Albániát, a horvátokat, szlovénokat.

Itt nem az orosz szegte meg az adott szavát - meg az írásos szerződést. Az orosz számára az utolsó távolságot adó réteg a rakéták és Moszkva között   --  Ukrajna.

És most a NATO ezt is elvenné. Persze muszáj nekik, mert az orosz rakéták négyszer gyorsabbak, ezért ha a NATO időben akar válaszcsapást adni, akkor a lehető legközelebb kell menniük.

Szóval Putyin a küzdőtávolságot akarja tartani.

Előzmény: karul (89651)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89660

Nem vagyok naív. Ez a háború nem hiányzik európának.Itt már a múlt hibáin nem lehet változtatni,de a jelen őrültségét megkellene akadályozni. Ebből az átlag polgár nem jön ki jól. Az atyuskának meg kell a népszerűség hogy múmiaként is hatalmon maradhasson.

Előzmény: Fricu1 (89659)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 2 89659

Ne légy naív!

És amikor a Nato bombázta a határ menti településeket, hogy létrehozzon (az orosz bosszantására) egy sosemvolt - és működésképtelen országot? Azok nem voltak áldozatok?

Tedd magad elé a világtérképet, és egyenként satírozd be kékkel azokat az országokat, amelyeket benyelt a Nato, és pirossal, azokat amit a Putyin.

Mindjárt láthatod ki is az agresszor!

Előzmény: karul (89643)
TMK-s Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89658

karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89657

Az EU befagyasztja pár katonai vezető és oligarha EU-ban tartott vagyonát.

Mennyire hipokrata dolog az hogy vagyonukat a gyűlölt nyugaton tartják,és gondolom nem rubelben.

Miért is nem Kínában vagy Kirgizisztánban,vagy a kipcsákoknál.

Nem bíznak a saját bankjaikban,a saját rendszerükben.

Előzmény: karul (89654)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89656

Viszont már tavaszodik és az elvek bőven megérnek egy kis fagyoskodást.😜

jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89655

A Júdea Népe Front Elit Öngyilkos Kommandója ( filmből ban az elnevezés, de lehet hogy Júdeai Népfront

a helyes 😄)

karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89654

Igen,de ruszkinak is fájhat😀

nzsolt18 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89653

Ebben a buliban a németek a legnagyobb királyok felfüggesztették A Déli áramlat 2 vezeték átvételét amín jönne az orosz gáz, szal így most nem fog jönni az orosz gáz rajta.

Ez körülbelül olyan mintha tökön rúgnám magam, hogy neked fájjon🤣🤣🤣 

Előzmény: bando53 (89640)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89652

Szépen haladunk az or. ki. ar. föderáció felé és az iszlám lesz a volt eu. kép és a mértéktelen bevándorló,

nem botond lesz aki bizáncot bedöngette majd végleg

Kiknek is köszönhetjük majd? hol is is lesznek ők akkor merre migrálnak majd gyorsba? onnan vakkantva

karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89651

Igen minden országnak joga és kötelessége megvédeni országát és polgárait.

De nem fegyveres úton betörni másik ország területére.

Lehet ezt így is meg úgy is magyaráznunk.

De a vége vagy vérengzés vagy béke.

Előzmény: picurgyu (89648)
-remény- Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89650

Továbbá emlékezzünk arra is,hogy ahogy Törökország NATO taggá lett és a Feketetenger partjukat usákok megtömték középhatótávolságú atomtölteteket hurcikolni képes rakétákkal vagy 8kilóméterre az akkor még szovjet partoktól,Hruscsov idegességében azonnal nagy hatótávolságúakat exportált Kubába.Lett is belőle hínye-húnye.;-)  Tul.képpen a világon csak azok álltak haptákban,akik katonák voltak,a civilek csak kuksoltak bexarva.

picurgyu Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89649

2000 km volt a hatótávjuk és azt 9 perc alatt érték el. 

Előzmény: jkoenig (89647)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89648

Nem védem az oroszokat mert a nyakunkon ültek évtizedekig . Figyelembe kell viszont azt venni , hogy a biztonságuk miatt csinálják amit csinálnak ehhez joguk van . Az erősen nacionalista ukránok be akarnak lépni a NATO-ba és azzal az oroszok Nyugatról és Délről közvetlen támadhatóak lesznek ami nem tetszik nekik mivel az USA már Romániában is tart fent támaszpontot .és valószínű Ukrajnában is lenne . Az Ukrajnai orosz többségű területek nem hiába váltak ki az ukránok nemzetiségi politikája miatt . A fiatal szomszédaim is emigráltak Beregszászból ez miatt . Remélhetőleg olyan kormányunk lesz továbbra is amelyik megvétózza az ukrán NATO csatlakozást mert különben az ottani kisebbségeknek még rosszabb lesz .

Előzmény: karul (89643)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89647

Azok a rakéták atomtöltettel legalább a fél Usa területet elérték volna. Kennedy joggal volt ideges.

bando53 Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89646

Egy nagyon lojális szakértői vélemény!

https://www.youtube.com/watch?v=E0MZswxpLjs

Előzmény: karul (89645)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89645

Igen,lehet hogy így van.Sajnos ez a többi mellettünk lévő országban is megtörténhetett.

De más házába nem törünk be fegyverrel.

Előzmény: bando53 (89644)
bando53 Creative Commons License 2022.02.23 -2 1 89644

Az is benne volt a pakliban, hogy az ukrán nacionalisták úgyan úgy b@xtatták a donyeci oroszokat, mint a kárpátaljai magyarokat!

A lakosság több mint 2/3-a orosz nemzetiségű, nem csoda, hogy inkább az orosz hegemónia felé húznak.

Előzmény: karul (89636)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89643

Rossz világ jön,főleg ha háború lesz.

A vérontást az orosz kezdte.

Nincs mentség. A területszerző háborúk nyomorba döntik a népeket.

Csatlakozás a Nato-ba vérontás nélkül történt.

A hideghánorút a Szovjetek elveszítették.

Maradtak volna békében,a mezőgazdaságot és az ipart fejlesztve. Nem csak a gázra támaszkodva. 

nedolaci Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89642
mzoli02 Creative Commons License 2022.02.23 0 3 89641

Emlékezzünk arra hogy mikor Hruscsov rakétákat telepített Kubába, milyen idegesek lettek az amcsik. Pedig az nem is volt közvetlenül határos velük, volt egy kis óceán még közöttük. Amerika folyton a biztonságról papol, de mindig van hátsó szándéka is, ezúttal a palagáz.

bando53 Creative Commons License 2022.02.23 -2 1 89640

Reméljük, hogy  24. órában megkötött orosz - magyar gázvásárlási szerződés minket mentesíthet a majd arany áron kínált palagáztól!

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89639

Blinken, az amerikai tárcavezető ismét kijelentette, hogy "továbbra is elkötelezett a diplomáciai megoldás" mellett.

De azért lemondta a Genfben megtartandó külügyi találkozót Lavrovval...

Dörzsölik a kezüket, jöhet a megmentő amcsi benzin, gáz.

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 2 89638

Attól függ, mit értesz "kezdik" alatt.

Annak idején, mikor felbomlott a keleti blokk és a Szovjetúnió, főként pedig a Varsói szerződés, azzal a feltétellel ment bele az orosz, hogy a helyét nem foglalja el a Nato, hanem ezek az országok semlegesek maradnak.

Ebből egyetlen betűt sem tartott be a nyugat.

Beléptették a Nato-ba a lengyelt, a magyart, románt, bolgárt, a szloválot, csehet, tejes északi lett-litván-észt részt, Macedóniát, Montenegrót, Albániát, a horvátokat, szlovénokat. Ha ki nem felejtettem valakit...

Magyarul az Eu felől teljesen körbezárták. A nyugati határait mind betelepítették Moszkvára irányított rakétákkal. Nem is értem, miért nem tetszik ez nekik?

Most jött volna az ukrán. Ezt már nem hagyták. Sokkal nehezebb egy zavaros országot beléptetni. Ezért lett a szakadár terület a Dnyeszter-mellék, a Krím, meg a többi. A nyugat nem hagy neki választást.

Lábon lőjük saját magunkat, hogy el tudja adni az amcsi a folyékonyított palagázt. Erről szól az egész. Amíg van olcsó orosz gáz - senkinek nem kell. Hamarosan 2000 Dollár fölé megy az ára -egyből versenyképes lesz amaz.

Európa meg fogja szenvedni, akár 1000 Ft-os benzinár jön, már most a 2-3 szorosa a villany, a gáz - és még csak most kezdődik. Viktor sem tud belőle kimaradni, hiába szeretne.

Rossz világ jön.

Előzmény: python 357 (89633)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.23 -4 1 89637

Nicsak megint volt törlés . Ezek szerint szélhámosok dolgairól nem lehet írni .

karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89636

Azokat a területeket szétlőtték az eltelt évek alatt. Romokban hever minden.

Nem az ott élők vívták ki a függetleségüket,hiszen lázadó fegyveres csoportokkal könnyen elbánt volna az ukrán katonaság.

Oroszországból beszivárgott katonák kezdeményezték a háborút,orosz támogatással. Ez simán Putyin területszerző háborúja. És még nincs vége.

Nagy árat fizettek ezért az ott élő civelek.

Előzmény: bando53 (89635)
bando53 Creative Commons License 2022.02.23 -2 2 89635

Nagyon helyesen járt el Benkő, hogy elrendelte a keleti határ fokozott védelmét a fegyveres csoportok elleni védelem miatt. Képzett katona és teszi a dolgát!

Én csak azt furcsállom, hogy az EU,   USA nyomásra lesz@rja annak négy millió embernek őszinte akaratát, akik a saját föggetlen népköztársaságukat létrehozták és élhetőbb jelenre és jövőre vágynak.

Az EU és az USA most pontosan úgy tesz, mint a Szovjetunió 1956-n Magyarországgal.

karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89634

Miért is?

python 357 Creative Commons License 2022.02.23 -8 2 89633

😄😄☝️....Kezdik húzkodni az orosz Medve bajszát a németek és az angolok!..

Ebbűl baj lesz!..

Benkő Tibor azt nyilatkozta:"egyenlőre nem kell aggódnia a magyaroknak!"..

Putyin egy hét alatt beleszorítaná a brüsszeli bagázst az Atlanti Óceánba,-ha akarná a szárazföldi haderejével!...

Talán meg  is érdemelnék!....💪👊

robertó69 Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89632

Hát, az eredeti angolban kókuszdióról szólt a fáma, nem tökről. Így tudták jól lefordítani az angol szójátékot, gondolom.:-) De ez részletkérdés. Minden jóérzésem ellenére rászántam némi időt a szalonka repülésének megismerésére, de láma voltam hozzá.

Van rengeteg találat csúcssebességre, a kerecsensólyomtól az északi sarlósfecskéig, de az most a kutyát nem érdekli, hogy pár másodpercig milyen sebességet tud elérni zuhanórepülésben.

Amit találtam, az az amerikai törpeszalonka rekordja: 8 km/h-val tud úgy repülni, hogy még nem esik le a földre.:-DDD

Szóval, ha tudsz, segíts bátran link ügyben! Most már tényleg bizergeti a csőrömet! :-)

Előzmény: Törölt nick (89626)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89631

"Inkább lennék opportunista és lebegnék, minthogy a nyakamban az elveimmel a mélybe menjek." - Stanley Baldwin

Erről jutott eszembe egy meglátás. Ugyan nem vág ide pont, de van benne áthallás!

"A hierarchia csúcsán lévő emberek összessége, hasonlít egy pöcegödörhöz. Az igazán legnagyobbak úsznak legfelül! " Murphy

Előzmény: exhighand (89628)
python 357 Creative Commons License 2022.02.22 -6 1 89630

Elmés önjellemzés!..🙏👏

Most megleptél,-elismerem!..:-D

Előzmény: exhighand (89628)
exhighand Creative Commons License 2022.02.22 -2 1 89628

Találtam egy szép kifejező mondást, de az túl hosszú:

"Inkább lennék opportunista és lebegnék, minthogy a nyakamban az elveimmel a mélybe menjek." - Stanley Baldwin

Van ennek egy speciálisan magyar megfelelője, ami az én szememben az elvtelenség és a gyávaság esszenciája:

"ha ütnek, szaladj el, ha adnak, fogadd el"

Előzmény: szimizso1 (89622)
python 357 Creative Commons License 2022.02.22 -6 1 89627
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.22 -1 1 89626

Biztos, hogy az afrikai? Jól gondold meg a választ!

https://www.youtube.com/watch?v=HF3A9xxkt-s

Előzmény: robertó69 (89617)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.22 -1 4 89625

Egészséges dolog egy férfiért így rajongani?

Előzmény: python 357 (89621)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.22 -1 0 89622

Az éppen aktuális hatalom pártján.

Ezeket röviden opportunistáknak hívják! 

Előzmény: exhighand (89611)
python 357 Creative Commons License 2022.02.22 -5 1 89621

🤣🤣☝️..Ha látsz ilyen bögrét vegyél már nekem párat légyszi!..

Utalom azonnal az árát!..

Csak ilyenből innék ezután,minden más bögre menne a kukába!..🤣😄

Előzmény: Törölt nick (89615)
python 357 Creative Commons License 2022.02.22 -5 0 89618

🤣☝️...Ha feltűnt volna,-lánctörlés volt,7-8  hsz.

lett radír!..:)

Csak óvatosan,- a modik éberek!..;)

Előzmény: Törölt nick (89616)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.22 0 2 89617

Érdekes, nekem nem! A tavaszi/őszi vonulás van felemlegetve. Tavaszi, és ősz nap-éj egyenlőséggel számolva ez "csak "75 km/óra. Tudod:"...az esti szürkület kezdetétől a..." És ez nem újságírói fa..ság, hanem hivatalosan elfogadott definíció.

Az Ural hegységi útvonalat nem ismerem, de azt tudom, hogy a madárka simán megteszi a Budapest-Torinó, kb 1100 km-es távot kb 9 óra alatt. Erről számtalan rendőrségi bejegyzés született már nem csak szalonkákkal, hanem egyéb, nálunk szigorúan védett énekes madarakkal is! Rigó, sármány, pacsirta - mindezt úgy, hogy mindvégig Luigi hűtőtáskájában dekkoltak lefagyasztva! ;-)

Viccet félre: az afrikai töketlen fecske bőven 100 km/h fölött repül tartósan. Ha jól tudom, mértek 200 környéki sebességet is, de - vélelmezem - azt nem tartósan. A szalonkáét nem ismerem, de azt tudom, kihívás a vadászata. Miért ne repülhetne átlag 75 km-es sebességgel? Kicsi is, gyors is. Ezért nem fogok gugliban turkálni, de ha küldtök egy linket az ellenkezőjéről, akkor meggyőztetek!

Előzmény: jkoenig (89593)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.22 -1 1 89616

De hama-hama eltűnt python hsz-e, amire válaszoltam - volna :-DDDDDD

Lehet következtetni, mirű is szólt...

Előzmény: Törölt nick (89615)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.22 -1 1 89615

Gratulálok, nyertél egy bögrét. Tölthetsz bele egy kis langyos vizet a szájöblítéshez...

python 357 Creative Commons License 2022.02.22 -5 2 89614

🤣🤣..Múltkor még "falka" voltunk Lacus!..

Cavington vagy bilobil!...

Segíteni fog!...🤣❤❤🥰❤️‍🔥

Előzmény: nedolaci (89612)
exhighand Creative Commons License 2022.02.22 -3 5 89611

Ki kellene találni egy frappáns kifejezést azokra az emberekre, akik mindig minden esetben a hatalom pártján állnak. Az éppen aktuális hatalom pártján. Mert a "szervilis" az nem eléggé közismert és nem eléggé érthető. A "házmester" pedig nem fedi le ezt a fajta jellemet. Valahogyan bele kellene tudni  fogalmazni azt is, ahogyan az ilyen ember drukkol a hatalom mellett, hogy a nála bátrabb, tisztább ember "jól megkapja" a "magáét".

Segítsetek már.

exhighand Creative Commons License 2022.02.22 -1 0 89610

Na, végre valaki.

nedolaci Creative Commons License 2022.02.22 -3 2 89605

Te Bandó! Kérdeznélek:Én mentem oda hozzád mekkmagyarázni a"tutit"felkapva Zsoltival eldobott fonalat?(tán egy órát pofáztunk Vele a témáról telcsin.)

Majd én vetődtem rád azzal,hogy mi kinek a dolga és ki miről ne beszéljen ?

Vagy netán Te oldalaztál be nem kis hanggal és nem kis fölényeskedéssel?

Várom őszinte véleményedet!

Előzmény: bando53 (89603)
python 357 Creative Commons License 2022.02.22 -7 2 89604

https://fb.watch/bkV8VxII50/

Timike is megjelent!...😀

nedolaci Creative Commons License 2022.02.22 -2 1 89602

"Felesleges a szájmenés!"Mit ád Isten-ponty erre akartam felhívni a figyelmedet!

Szinte a számból vetted ki a szót.

Előzmény: bando53 (89601)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.22 0 0 89594

Nem olvastam a cikket, de a cím alapján nem is fogom.

jkoenig Creative Commons License 2022.02.22 0 2 89593

Az én tippem: ha 9 órásnak veszünk egy éjszakát, akkor a szalonka 100 km per órás átlagsebességet teljesít.

Nem rossz.

Előzmény: robertó69 (89589)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.22 -2 0 89592

Ezt meg tudom erősíteni: minden évben több pályázatot írunk, a lőtér fennmaradása, gyarapodása érdekében. Egy hónapnál nem régebbi nullás igazolás alaphangon! Emellett a lövész szövetségek felé fizetett éves egyesületi tagdíjhoz is mellékelni kell ugyanezt.

A mi cégünket meg vagy 8 éve 50.000.-Ft miatt inkasszózták számlailag. Minden számlás pénzünk benne volt munkákban, és 3 hetet megcsúsztunk a kötelezettségek fizetésével.

A konkrét fickót nem ismerem, sem az egyházát, de még a karitatív munkáját sem. Sem a pályázatot, amiért panaszkodott. Viszont ha olyan a pályázat, ami a köztartozások eltörlését szolgálja, akkor jogos neki a két pont...vagy 22-es csapdája! :-)

Előzmény: bando53 (89590)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.22 -2 0 89591

https://www.youtube.com/watch?v=C7WqtWhUKmw

Egy kis pedagógus toborzó videó...

Viccesnek tűnhet, de nem az.:-((

Előzmény: Fricu1 (89573)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.22 -1 0 89589

Ezt most nagyon nem értem: mi a problémád a cikkel? Én ugyan nem vagyok vad szakértő, a GPS jeladókhoz sem igazán értek, így nem látok a cikkben semmi ordas dolgot...

Előzmény: exhighand (89576)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.22 -1 0 89588

Hogy érdekes -e, az szubjektív. Viszont hol volt benne bármi meglepő?

Előzmény: Törölt nick (89585)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.22 -1 3 89587

Olyat most nem találtam.;-) Meg nem tudom, ki itt a Fradis, akinek azt címezhettem volna! ;-)

A ..mivel szembesült, amivel eddig nem... kérdés: a főiskolások kötelezően eljárnak hospitálni iskolákba, x óraszámban. Ha mondjuk ezt a kötelezőt letette egy jobb környéknek mondható átlagos suliban, utána meg azzal szembesült Mordor Földjén első nap, hogy az urukhájok  uralta suliban már az első óráján 4 életveszélyes fenyegetést kap, akkor teljesen megértem! Ő négy  évig egy ideális állapotról tanult a fősulin, az életben meg első napon szembesült a rideg valósággal. Van ez így...

Előzmény: nzsolt18 (89557)
-remény- Creative Commons License 2022.02.22 -1 0 89586

ez egy      régi vicc.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.22 -1 0 89585
karul Creative Commons License 2022.02.22 -2 0 89583

Ő ilyen ügyibügyi.😀

Előzmény: Törölt nick (89577)
exhighand Creative Commons License 2022.02.22 -1 1 89576
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.22 0 1 89573

Vagy az etnikai összetétel. Gondolom ezzel a debreceni gyakorlóban nem szembesült. Az anyja apja biztos mondta neki, de nem hitt nekik    :)

Amikor egy tiszta magyar faluban 32 elsősből 24 nem idén barnult le.

Ha csak az iskola előtt elmész (az épület vagy 5 m-re a kerítés vonalától) és mellbe vág a másság szaga! Az utcán. Be se kell menned.

Merhogy Debrecen pl. úgy szabadult meg a Darabos utcai szegregátumtól (igen a Kósa), hogy a környékbeli falvakban vett meg nekik kis házakat, ahonnan kihaltak az ősök. Kitelepítették oda őket.

Viszont a segély-alapot nem adták velük. Oldja meg a helyi önkormányzat, már ha tudja - ha engedte odaköltözni őket...

De nem tudom a konkrét esetben a motivációt, csak találgatok. A tény tény: pénteki kezdés után hétfőn felállt.

Előzmény: nzsolt18 (89558)
karul Creative Commons License 2022.02.22 -2 0 89572

Miért,csúnya😀

Előzmény: picurgyu (89569)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.22 0 0 89571

😄😁😳

Előzmény: exhighand (89570)
exhighand Creative Commons License 2022.02.22 -2 0 89570

Jól van, én sem vagyok tökéletes. Például hibákkal sem rendelkezem...

Előzmény: jkoenig (89565)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.22 -1 2 89566

Na végre örülök , hogy megérkeztél . Látom nem látod át a kérdést . A rettentő humanista emberke akinél most vizsgálódnak valószínű tett ennek érdekében valamit . Arra lennék kíváncsi , hogy amióta műkszik a minek nevezzem egyháza mennyi lóvét kapott az államtól és abból mennyi ment a karitatív dolgokra mennyi az ő megélhetésére és a sleppje fenntartására  ? Ha már belemerülünk az egyházak és szekták támogatásába akkor a világon nincs ilyen mint nálunk . Kérdezd már meg az USA elnökét , hogy mennyi millió Dollárral tömi pl. a mormonokat , unitáriusokat stb. ? Visszatérve a magyar állam által pénzel tömött nagy egyházak és szekták közül melyikek azok akik olyan iskolákat karitatív szervezeteket tartanak tartanak fent amit vallási hovatartozást és származást nem nézve mindenki igénybe vehet ? Nekem nem sok jut eszembe , katolikus , református.

Előzmény: -remény- (89564)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.22 0 2 89565

A delta izom a vállon található. Ha te ezt nagynak látod.........😁

Ha a törzs kétoldalán hátul, a lapockáktól a derék felé futó izomra gondoltál, ami kidolgozott állapotban látványos

V-alakot ad a törzsnek, az a széles hátizom ( latissimus dorsi)

Ha valaki "deltás" az az erős vállakra utal.

Előzmény: exhighand (89554)
karul Creative Commons License 2022.02.22 -2 1 89563

Amúgy meg a rászorulók támogatása nagyon fontos feladat. Van belőlük bőven.

Előzmény: nzsolt18 (89560)
karul Creative Commons License 2022.02.22 -2 1 89562

Szerintem ez csak propaganda. Kb. a felét sem lehet elhinni annak amit nyilatkoznak.

Egyébbként meg ennek 100 szorosát is elsíbolták.

exhighand Creative Commons License 2022.02.22 -3 1 89561

"csak nehogy úgy járjatok itt mint az 5 milliárdos zászló rúddal. "

Látom nálad állandósult az állapot. Mert 200milliáért rendben van a vascső?

nzsolt18 Creative Commons License 2022.02.22 0 2 89558

vajon mi lehetett amivel nem szembesült már a gyakorlatai alatt...

;-)

lehet a tantestület...

:-)))))  

nzsolt18 Creative Commons License 2022.02.22 -1 2 89557

az eredeti az a ződ makikkal volt.... :-) 

Előzmény: robertó69 (89543)
nzsolt18 Creative Commons License 2022.02.22 0 0 89556

igazad van, de akkor minek megrendezni? 

amit megcsináltak a felújítás/átépítéskor az impozáns de szokásos Magyar módi szerint van mindig 1 "kis" értelmetlenség is. pl  a parkolás. 

a belső parkoló az nem változott, és ott oké a magas ár mert ki is fizetem a lustaságom. de az utcán az 5ezer az beteges. 

Előzmény: robertó69 (89534)
nzsolt18 Creative Commons License 2022.02.22 0 1 89555

ne is bánd. 

1 pavilon. 1/3ada horgász, 1/3ada a szokásos minden kiállításon ott lévő bóvli árus, a maradékra meg egy kb 40*40 méteres agancs kiállítás. ha nem lett volna kint kb 10 lengyel stand kongott volna az ürességtől. 

1 komoly bolt sem volt kint vagy aki int volt az kb értékelhetetlen méretben. 

igaza lehet Robinak h túl közel volt a vadászati hacacáré, de akkor meg minek. 

Előzmény: Törölt nick (89532)
exhighand Creative Commons License 2022.02.22 -1 1 89554

Nézzétek meg, mennyire más volt akkoriban az emberek arca. Még a legggonoszabb embereké is sima és bizalom gerjesztő, mondjuk Lilu arcához képest.

Meg a testalkat. A kar vékony, de a delta izom, az hatalmas. 

picurgyu Creative Commons License 2022.02.22 -1 0 89553

Ma van olyan nap ami csak 200 év múlva lesz újra .

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.22 -2 0 89552
robertó69 Creative Commons License 2022.02.21 -1 1 89551

Ne keltsd a hangulatot álhírekkel! Mondhatnám én is, hogy olvastam egy olyan idézetet, hogy " ...A demokráciában a tanárok fizetése magasabb, mint a rendőröké. A diktatúrában meg fordítva..." Vagy valami hasonló...

Volt fénykép is, meg minden, de akkor sem vagyok teljesen biztos a hitelességében. 30 évvel ezelőtt is létezett fotomaipuláció. Meg aztán nem feltételezem egyetlen politikusunkról sem, köpönyegforgató lenne.

nyugi40 Creative Commons License 2022.02.21 -2 0 89550

Eddig is katasztrófális volt a helyzet, de mi lesz később? Bele se merek gondolni.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.21 -1 0 89549

Nézzétek nappublikus is

Diktátóra 2012

:DDD

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.21 -1 1 89548

Boldogult fiatalkoromban, a múlt évezredben hazafelé tartva egy Kontrol Csoport koncenrtről az aznapi utsó volánbuszra várva még a Deák-téri buszvégállomáson megjelent vagy féltucat rendőr ( a BRFK a szomszédban volt ) oszt igazoltatás nélkül kiszedették a fényképezőgépemből a filmet, és valami sarkot lekordonoztak a váróban. Gondoltam, már csak elbámészkodok arra, mijatúró folyik itt, valaki felfújta a váró padlójára, hogy "rendőrállam". 

Nem is tudom, miért jutott ez most eszembe a hsz-edről. 

Előzmény: nedolaci (89547)
nedolaci Creative Commons License 2022.02.21 -2 1 89547

Azt,hogy egy navista nem enged be egy kerületi,meg egy főpolgármestert még csak-csak megértem,hogy a sajtót is ki akarja rugdalni szo-szo,de hogy igazolványaikat mutogató országgyűlési és europarlamenti képviselőknek is úgy kell betörni az ajtót,na,az már furi!

Előzmény: nedolaci (89542)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.21 -2 0 89546

Össze kellett varrni a sziklát, nehogy szétessen? :-)

Előzmény: robertó69 (89541)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.21 0 0 89545

Robi úr!

Gyanús, hogy Guinness rekord született!

Ági iskolájában egy fiatal tanár kezdett pénteken.

Aztán ma bejött - leszámolni...

Tehát egyetlen napot se dolgozott végig!

Ebben két "megdöbbentő" dolog is van:

Akkora volt (van) már a baj, hogy Klikk engedélyezte egy álláshely meghirdetését - amire hosszú évek óta nem volt példa (60-ról 40-re esett a létszám pár év alatt, mert a kiesőket nem engedték pótolni, belső helyettesítéssel kellett megoldani, ami osztályok összevonását jelentette a gyakorlatban, meg azt, hogy tesitanár tartott matekórát, töritanár fizikát, stb.

A pedellus, takarítónő meg bármit!).

A másik, hogy a gyerek meglátta a valós állapotokat - és elmenekült...

Az iskola a nemzet temploma!   Olvastam valahol, hááááát

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.21 -1 0 89544

Teeeeeeeee ;-P !!!

robertó69 Creative Commons License 2022.02.21 -1 1 89543

Zsolti! Nézd, mit találtam? te biztosan értékelni fogod! ;-)

nedolaci Creative Commons License 2022.02.21 -2 0 89542

Megvallom,reggel még nem gondoltam,hogy brüsszelig kifut az ügy.

Előzmény: nedolaci (89533)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.21 -1 3 89541

Előzmény: szimizso1 (89540)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.21 -1 1 89540

Most volt a híradóban ez a beszélő holló. Állítólag egy szabolcsi néni kertjében landolt, majd odatipegett az asszonyhoz, és ezt mondta: Szevasz negró! A néni úgy megijedt, hogy rögtön papot hívott :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=m8U-v3vDD8E

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.21 -1 1 89539

Van néhány pálinkafőzdének ( Bolyhos, stb ) standja, ahol lehet kapni elvitelre és helyben fogyasztásra a termékeiket, jó pízért persze.

Életem legpocsékabb páleszét ott kóstoltam vagy öt éve, Bolyhosék levendula(!!!)pálinkáját, valami gyümölcspálesz levendulaágyon. Két cent után egy fél óráig olyan volt a szám íze, mintha elrágcsáltam volna egy fél levendulaszappant. Nem győztem valami normálissal leöblíteni. Nagyon hamar eltűnt a választékukból.

Előzmény: robertó69 (89536)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.21 -1 0 89538

Néztem azokat is! Nyilván, tőlük ez már majdnem"természetes" elvárás. A fiataloknál ugyanez, vagy a hasonló eredmény viszont már egy kiemelkedő eredmény! Elővettem tegnap este egy légpuskás "csíkot", és úgy vizionáltam a Syus eredményeket. Nem tudta elhinni az agyam elsőre azt a 60 lövéses szórásképet, amit az élboly lőtt -  csak papír alapú rásegítéssel...

Előzmény: exDínó (89535)
exDínó Creative Commons License 2022.02.21 0 0 89537

kapkodás...
Ezek a junior eredmények, nézd meg a felnőtt napot, ott már mindenki javított: 630 felett teljesített a női top3, a férfiaknál pedig Zalán 634.4-et lőtt (egy 9.8-al a végén!).

Előzmény: exDínó (89535)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.21 -1 0 89536

Életemben nem voltam a FeHoVán. Van pálesz kóstoló a programban?  Mondjuk, csak azért biztosa nem utaznék fel 180 km.-t. :-)))

Előzmény: Törölt nick (89532)
exDínó Creative Commons License 2022.02.21 0 0 89535

Ezek a junior eredmények, nézd meg a felnőtt napot, ott már mindenki javított: 630 felett teljesített a top3, a férfiaknál meg Zalán meg 634.4-et lőtt (egy 9.8-al a végén!).

Előzmény: robertó69 (89528)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.21 -1 1 89534

Most én írom azt, hogy ne legyél annyira szigorú, és kritikus a FeHoVával!

A tavalyi világkiállítás után pár hónappal nem igazán lehet nagyot durrantani! Aztán itt van az oltás kérdés is: ez nem akkora rendezvény, meg aztán pöttyös labdát sem kergetnek ott külföldi csapatok, hogy szabadjegyet adjanak a kór terjesztőknek!

A belső parkolót nem láttam, hogy néz ki, de ha ramaty, akkor tényleg gusztustalan dolog többet kérni érte, mint a napijegy! Ha meg fedett, őrzött, klimatizált, akkor viszont a luxust meg kell fizetni! ;-)

A felújítás dologban se legyél túl szigorú! Egy 70 milliárdos beruházást kihozni 40-ből azért elég húzós, nem jut belőle mindenre! Lehet, a parkoló project is úgy készült el, mint nálunk, Miskolcon a sok-sok kilométernyi kerékpárút:

pár köbméter bitumen, meg beton, a többi meg sárga útjelző festék a már 100 éve meglévő aszfaltra!

Na jó: nyilván cinkellek is egy kicsit, de azért a nagyját komolyan gondoltam! :-)

Előzmény: nzsolt18 (89529)
nedolaci Creative Commons License 2022.02.21 -2 0 89533

Néha nehéz eldönteni,hogy mi is a "ciki".....

https://www.facebook.com/hvghu/videos/477094227388069

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.21 -1 0 89532

Akkor már nem is bánom annyira, hogy idén kihagytam. Mondjuk kocsival vagy tizensok éve voltam először és utoljára, akkor is csak azért, mert a kifinomult módon fekete szemetesszákba csomagolt Keserű "Sniperrel" kicsit gáz lett volna bkv-zni. Meg a Fehovához nekem hozzátartozik egy kis pálesz-kóstolás, a sok spicces vadászt úgy könnyebb is elviselni ;-)

Előzmény: nzsolt18 (89529)
mzoli02 Creative Commons License 2022.02.21 0 1 89531

120 szeletre kéne őket feldarabolni flexel !

Előzmény: exhighand (89520)
picurgyu Creative Commons License 2022.02.21 0 0 89530

Tárolnak Tápiószecsőn a leselejtezett járgányok közt kisbuszokat is amikben van katalizátor . Ebben csak az a szép , hogy nem környékbeli dikmánok voltak hanem két Ercsi egy Dunaújvárosi akiket már elkaptak egy még nincs meg .

Előzmény: szimizso1 (89521)
nzsolt18 Creative Commons License 2022.02.21 0 3 89529

előre bocsátom, nem vagyok egy spúr ember. de azt baromira nem szeretem ha hülyének néznek. 

tegnap kinéztünk a fehovára. hogy egyre színvonaltalanabb az egy dolog, 

de 

5000 forintért parkoltatni az utcán, na ahhoz pofa kell. 

hogy a kerítésen belül ennyi vagy annyi azt eltudom fogadni, fizesd meg a kényelmedet. 

de az utcán a semmiért.....

most építették újjá a nagy részét és a parkolókra nem maradt ugyan az a fos mint volt.  

és csodálkozás van h egyre kevesebb a látogató és emiatt egyre kevesebb a kiállító. így a színvonal is hanyatlik. vagy így próbálják az elmaradt bevételeket pótolni.  

robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89528

Most nézem én is: Gitta 628.6! Az se rossz! De J.Miriam légpisztoly 577-e se piskóta!

Előzmény: exDínó (89522)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89527

Ha már ennyire ráérsz filmeket nézni: láttad a Csernobil minisorozatot? A fiam szerint egész hitelesnek tűnik! Bár ő a Földtudományi Karon végzett, így nem  atomfizikus.

Viszont én most kezdtem nézni egy Netflixes sorozatot, ami az amerikai űr-erőről szól. Stílusban ez sem doku film, de szerintem valósághűen leképezi a mai USA technikai, és emberanyag szintjét.

Kíváncsi volnék a véleményedre ez ügyben! Két évad fent van szinkronnal.

Space Force / Űrhadosztály címen.

Ajánlom egyúttal Szimizsó kartársnak is megnézésre!

Előzmény: exhighand (89518)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 1 89526

Múltkor feltettem ide B. Gitta edzésen lőtt 60 lövését. Nem ördögtől való! Inkább varázslat, vagy csoda! :-DDD

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.20 -1 1 89525
Blekk Rájgó Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89524

Nem harcjárműben, hanem egyéb járművekben, szolgálati személy- és kistehergépkocsikban van katalizátor. Azokat pedig ugyanazokban a kereskedésekben, ugyanazoktól a gyártóktól veszik meg mint bárki más.

Előzmény: szimizso1 (89521)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89523

Vagy, elég öreg volt ahhoz, hogy deréktól fölfele merevedjen meg! :-)

exDínó Creative Commons License 2022.02.20 0 0 89522

Ha már szórás...egy másik szakág mai OB eredményeit böngészve találtam ezt: 

Ezt vajon hogy? Görcsöt kapott a keze?

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89521

Már azt nem értem, hogy honvédségi járműben mit keres katalizátor, ami teljesítménycsökkentő.

Előzmény: exhighand (89520)
exhighand Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89520

"2021 júniusában társaikkal a két gyanúsított többször megjelent a Magyar Honvédség tápiószecsői telephelyén. Minden alkalommal – miután átmásztak a kerítésen és behatoltak a területre – a honvédségi telephely udvarán parkoló autókhoz mentek, amelyekből kivágták és eltulajdonították a katalizátorokat. Ezzel a módszerrel több mint 120 darab kocsit tettek tönkre és a sértettnek 8.650.000 forint kárt okoztak."

A cikk szerint kb. 73.000-be kerül egy katalizátor. Nem hiszem, hogy ennyiért lehet venni gyárit.

szimizso1 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89519

Hát! 3 méteren belül azért nem húzódik szét ennyire a találat. Vagy a puskát, vagy a lövedéket, vagy a lövészt kell cserélni. :-) 

Előzmény: robertó69 (89514)
exhighand Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89518

Érdekes, hogy ahány média, annyiféleképpen látják ki győzött ebben:

https://twitter.com/i/status/1494789108874551299

jtomi69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89517

Köszi! Sehol nem találtam erre infót

Előzmény: bosijani (89516)
bosijani Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89516

át lehet hozni minden szabadon tartható léget. sok eladó még futárral is elküldi.

Előzmény: jtomi69 (89515)
jtomi69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 1 89515

Van itt valaki, aki Németországból vett már használtan légpuskát? Magánszemélytől, 7,5 J alatt. Nem tudom, hogy a határon át lehetne-e hozni, vagy hogy egyáltalán ott legális-e külföldi személynek birtokolni. A használtpiaci árak sokkal kedvezőbbek ott, mint itthon. 

robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89514

40 m-ről beszéltem. ;-) Átnéztem a friss szabályzatot, és azon lendülettel téptem szét a kz kottámat!;) Nem utolsó sorban tavaly már eljutottam két versenyre - igaz, kölcsön cuccal - és szembesültem a változásokkal! :-D

Előzmény: bosijani (89513)
bosijani Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 89513

akkó gyurjál,mert van 37m-en 25-ös kill....  :-)

Előzmény: robertó69 (89509)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 2 89512

Csináld! Aztán játszd le nekünk! Majd eldöntik a hallgatók, jazzt, vagy trash metalt  lőttem e? :-DD

Előzmény: szimizso1 (89511)
szimizso1 Creative Commons License 2022.02.20 -1 1 89511

Ha vízszintesen bevonalkáznád a találatoknál, és a lyukakhoz kis függőleges vonalakat húznál, tényleg olyan lenne mint egy kotta! ;-DDDD

Előzmény: robertó69 (89509)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -2 0 89510

A gyerekek addig nem mennek haza edzés után, amíg nem törlik át olajos ronggyal a légpuska fémrészeit. A felnőttek szinte mind saját fegyverrel lőnek. De 5-6 éve még más volt az arány. A vakrozsda, a pókháló a ringen, a fél centis zsiradék a pofadékon teljesen természetes volt..:-(

Előzmény: picurgyu (89508)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -2 1 89509

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160745629&t=9092082

2 év után végre sikerült kicserélnem a szűkítést a D75-ben. Múlt héten teszteltem, újra végig lőttem a kottát ellenőrzés képen, stb. Idén már újra vele fogok versenyezni, ha az égiek is úgy akarják.

A múlt szezonban a sziluett minősítőimet lőttem a te puskáddal, adott  kölcsön Sam6, meg Maci is versenyre. Különböző PCP puskák, különböző távcsövek, különböző nagyítással.

Mindegyikkel ott, és akkor lőve először gond nélkül ment a NM szint meglövése. Ahogyan a Dianámmal is. Mondjuk, nálam a távcső a gyenge pont - brutális betekintési hibája van a kis Hawke Endurance csövemnek, legalább is a tiétekhez képest.

Nekem most, vén fejjel már kezd előjönni az, hogy a kölcsönadott fegyvereitek ízére rácuppanva igen csak értékelni tudom töltés előtt a kurblizás hiányát! HFT-ben ez a difi különösen elő fog majd jönni, attól félek! ;-)

Hogy mitől tud kevesebbet a puskám a tiétektől?  Az árát most hagyjuk, mert a Zsiga Bácsi által kiglancolt puskámat nem adnám oda fél kosár csipás macskáért sem!

Amitől hátrányt szenved:

- A felhúzása. Elég nagy tér kell hozzá, széles mozdulatok. Sziluettben nincs gond, de HFT-ben egy sűrű galagonyás közepén gondot jelenthet. Mondjuk, lehetne rosszabb is, pl. egy LGV. Nekem eddig az volt a legkényelmetlenebb...

- Nem állítható a pofadéka (sem). Kénytelen vagyok szemgumival lőni, hogy valamennyire optimalizálni tudjam a betekintést.

- Nem lehet testre szabni (rongálás nélkül) a fegyvert. Most, hogy lassan kezdem megtanulni a lövészetet, érzem ennek a hiányát. Markolat pozíció, tusa hossz, súlyozás, stb. De raknék csendesítőt is szívesen a csőköpenybe, mint a P70-em köpenyébe.

A Dianára nem tervezek rászerelhetőt. Így is elég hosszú a puska...

Pontosság tekintetében én egy deka különbséget nem tapasztaltam közöttük. Az én szintemen, tegyük hozzá rögtön! Mert belövő padba berögzítve egy zárt lőcsatornában ( mint a gyári teszteken) kipróbálva biztosan elő jönne némi eltérés szerintem.

Ez a különbség viszont nem lenne akkora, hogy azért hátrányba kerüljek olyan versenyeken, mint a HFT, vagy a Sziluett. Ott hombár nagy célpontok vannak, és nem 0,5 mm-t kell eltalálni minél központosabban.

Rakok fel egy képet a legutóbbi 40 m-es tesztemről. 19 lövés, egyre erősödő, de viszonylag egyenletes(nek tűnő) szélben. 30-at akartam lőni, de a két jobbos után leálltam, annyira felerősödött a szél.

A két jobbos lövés a 40 mm-es kill szélén koppant volna félig, nem borított volna szerintem. De a többi 17 igen. Szerintem ekkora pontosság már elégséges kell legyen a tereplövészethez...

A cica csak a méretarány miatt van a képen, és ebben a lőlap pozícióban lőttem végig. Ülve, elől pokróc, hátul váll, ahogy szoktam...

picurgyu Creative Commons License 2022.02.20 0 0 89508

Ismerős a tagság hozzáállása . Anno csak annyit kértem a tagoktól , hogy lövészet után legalább a revolverek és MCM pisztolyok TOZ -8 puskák csöveit húzzák ki amihez nem kell nagy szerelési tudomány . A Smith&Wesson pisztolyokat meg főleg a Ruger Mk 2 pisztolyt amit egyes fegyvermesterek sem tudnak összerakni csak szétszedni majd csinálom én . Természetesen nem csinálták . Nekem kellett feláldozni egy-egy hétvégét , hogy bemenjek egyedül a lőtérre és a 21 fegyvert kiganézzam.

Előzmény: robertó69 (89504)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.20 -1 1 89507

Nem jó a linked...

Előzmény: bosijani (89506)
bosijani Creative Commons License 2022.02.20 -2 0 89506

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!