Keresés

Részletes keresés

viking star Creative Commons License 2003.10.19 0 0 4469
Rá szoktam nézni, de azt annyira nem szeretem. A dpg-st használom inkább, de az sajna nem mindent fogad. vikingstar@index.hu -ra írj, ezt viszont minden nap nézem. Nem baj az, ha öregecske, arról ha lenne fotód az nagyon érdekelne. Te, ebből a kollekcióból csinálhatnál egy "torlódás a nemzetközin" témájú "terepasztalt" is akár:) Arányosak egymáshoz a hajók?
Előzmény: Kurdeejay (4468)
Kurdeejay Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4468
Szia Viking!
Légyszi add meg a mail címed. és akkor küldök képet!
Az oldaladon lévő címet úgylátom nem ellenőrzöd.
A kötelet majd odamontírozom! :-)
Ennyire sajnos nem vagyok precíz!

A Sofiám elég öregecske, de még szép.(5 éves)
Üdv.

TAYFUN Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4467
A Szombathely ma így néz ki. Külső szemlélő nem tenne bele egy grandot se, de szerintem nem reménytelen. Ott leszek az egyesület alapításánál, de azt hiszem fel kell pörögni mert a hajókat november 11.-én árverezik...
Előzmény: Kurdeejay (4277)
viking star Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4466
Szia! Ez a Swiss Coral nagyon jól néz ki!! Még a ponton is megvan, a kötelek, a híd...tényleg nagyon rendben van! Az orrához is kéne egy kötél a part felé, és akkor lekicsinyítve a képet pont olyan lenne mint az eredeti! És még működőképes is...hmmm, én eddig csak a River Cloud papírmásáig jutottam el, az is csak félig van meg:)
Látom te is rajzolsz:) A Fidelio nálam is megvan, csak még Blue Danube színekben:)

Mekkora méretarányban készíted a hajókat? A Sofiádról nincs kép véletlenül? Az engem különösképpen érdekelne. A kedvenc hajóm.

A menetrendet egy ismerőstől kapom minden hó elején, amiben a Budapestre rendezett kabinosok szerepelnek. Majd küldök mailen belőle, mondd melyikek kellenek, de beszkennelhetem az egészet is, csak sajna most nincs még meg a friss, majd kb hétfő-kedd magasságában lesz.

Előzmény: Kurdeejay (4465)
Kurdeejay Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4465
Szia Viking!

Köszi szépen a jó képeket!

Elvileg a kep.tar.hu/kurdeejay címen van fent egy pár kép, csak mindíg döglődik.

Milyen kabinosról van makettem?
Soroljam?
Mozart
A'Rosa Bella
Viking star
Fidelio
Blue Danube II
Austria
Steaua Deltei
Moldavia
Volga
Der Kleine Prinz
Amadeus
Sofia
Symphonie
Heinrich Heine

Most készül a Calipso motoros, működőképes modellje!

A télen még egy jópárat szeretnék elkészíteni!
Neked honnan van meg, hogy mikor melyik kabinos jön?
Jó lenne nekem is tudni egy párat, mert úgy könnyebb lefotózni,és elkészíteni!
Üdv.

Mad Scientist Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4464
Szóval ez akkor akadozik, ha többen is nézzük?
Mert néha szinte folymatos a kép, néha meg csak pillanatképet produkál. (Most is.)
És hogy kell "lőni" a kamera képeire?
Előzmény: Enzo (4461)
viking star Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4463
Valóban lesz egy új Swiss és egy új A'Rosa jövőre, és nem csodálkoznék, ha hamarosan egy új River-ről, esetleg egy új Amadeus-ról is hallanánk... új Vikingről nem is beszélve:)
A Swiss Coronáról a neten csak a Scylla lapján találtam képet a 'flotte' menüben

de szkenneltem egyet a jövőévi prospektusból, amit kb 1 hete küldtek ki, mondjuk ezen sem látszik túl jól, meg még igen csak félkész állapotban van itt is:

Milyen kabinosokról van modelled? Miből készíted őket?

Előzmény: Kurdeejay (4452)
Enzo Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4462

Itt is van egy siófoki webkamera.

Üdv:Enzo

Előzmény: Mijo (4439)
Enzo Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4461
Aha!

Szóval azért akadozott olyan sokat, mert Te is azt figyelted!

Ezt a képet akkor lőttem, amikor a Baross berakta a Siófokot a Badacsony mellé, majd kihúzódott a kis öbölbe, hogy a Füred ki tudjon tolatni:

Egy héttel korábban meg azt láttam, Hogy a Révfülöp rendezgeti a többi vizibuszt:

Előzmény: Mad Scientist (4425)
JUSTFIRE Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4460
Sziasztok !

Talán érdekel valakit:

Informatikával a vizek biztonságáért
Budapest, 2003. október 16.

Csütörtökön szakmai fórumot tartottak a „Budapest” kirándulóhajón a biztonságos hajózást szolgáló informatikai megoldásokról, valamint a BM és a rendvédelmi szervek feladatairól a vízi információs rendszerek működtetésében – az EU csatlakozás küszöbén.
http://www.katasztrofavedelem.hu/hirek.php?id=79

tpuppi Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4459
Igen ezek a hajók még nem cipősdoboz formájúak. DE lehet hogy én vagyok konzervativ. Valóban a SZOT hajók személyzetét is a MAHART adta gondolom mert másutt nem volt képzett ember ilyen feladatra, de halottam egy utrol az alDunán amikor kishilyán el nem sülyedt a hajó különböző technikai és emberi hibák miatt.Egy ismerösöm volt az egyik utas.
Előzmény: Zoltika (4458)
Zoltika Creative Commons License 2003.10.18 0 0 4458
Nem működik a link! Pedig megnézném, mert elég szépnek látszik. A körbefutó galéria miatt ez még hajó-, és nem dobozformájú. A Carpati és az Oltenita hol készültek?
Előzmény: guberavera (4446)
Mijo Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4457

Khmmm, pardon: kódolás!

Előzmény: Mijo (4456)
Mijo Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4456

Árulja el valaki, miért nics itt a hosszú ű betűn, magyar abc szerinti ékezet?
Vajon a nagyon is: Ű

Mijo Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4455

Kösz, Gábor, ha úgy adódik, rikkantsatok.
Átadom :)!

Hali: Mijo

Előzmény: MALWIN (4454)
MALWIN Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4454
Szia Mijo,
hogy neked micsoda kincsed van...
Ha lenne lehetőségem, belevágnék, de sajna nincs.Viszont tudok egy pasit, akit talán érdekelne.
Megkérdezem, aztán jelentkezem.
Üdv a szülővárosnak!
Előzmény: Mijo (4438)
muggli Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4453
"Apropó nem tudja valaki miért nincs mahart pozíciós lista mostanában."
Állítólag rossz hatással van az üzletmenetre.
muggli©
Előzmény: guberavera (4434)
Kurdeejay Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4452
Sziasztok!

Az igaz, hogy jövőre már 4 csókosszájú A'rosa
fogja szelni a habokat, és A'Rosa Riva névre fog hallgatni?

Az Újpesti öbölben láttam ma egy nagy Yacht szerű hajót festetlenül ha jól láttam!
Az miféle?
A hátulján egy félköríves lépcső van.

Nem talált valamelyikőtök véletlenül egy jó képet az új Swiss Coronáról?
Szeretném a makettjét mielőbb elkészíteni!

Üdv.

Mijo Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4451

Ha ne hozott volna olyan helyzetbe pár patkány, és lenne rá keretem, tudod mikor kínálnám én ezt :(. Biztos lehetsz benne, ahogy összejönne annyi, amennyi kell, azonnal meggondolnám magam.

Mondod: "fölújítás alatt álló vasúti járművem". Ajha, csak így lazán? Mit jelentsen ez valójában és a maga vélhető szépségében :)?
(Baján van erdei kisvasút, a Gemenc Rt. kezelésében. A Duna ártéri területeit barangolja körbe. Gyönyörű!!)

Mijo

Előzmény: S-L-V (4441)
Mijo Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4450

Szépek, de minden hazabeszélés nélkül a bajai tűnik eddig legszebbnek :).
Egyébként ez a webkamera a Duna-parton sorakozó gabonasilók tetején van elhelyezve, azért teríti be ilyen szépen a teljes Duna-híd és környéke panorámáját. Mit kellett nyekeregni a városvezetésnek, mire rájöttek ezek fontosságára. Baján három található (függőlegesen baloldalt), a Sugovica-parti szerintem nem a legszerencsésebb kameraállású, jobban kéne a nyílt vízre fókuszálnia, hiszen éppen ebben a látószögben van a város legnagyobb szabadstrandja és egyik bérkikötője.

Mijo

Előzmény: FOMA (4444)
tpuppi Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4449
Más ki ismeri ezt a honlapot http://www.raeth.ch/
elég sok kabinost lehet itt is látni és azt hiszem mind eladó és nem is árulják tul drágán, de rászálni elég nehéz lenne.... ha valakinek van eladó azt is biztosan szivesen veszik. A pontos inditáshoz kézzel be kell irni a cimet. Na ennyi egyenlőre a hülyeségből.
Pedrofon Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4448
A Sikló-I-et ma vitte el a bázisról a Hullám. Lehet, hogy ő lenne a kiszemelt? Olyan pici és lapos, hogy könnyedén átvihetik a Balcsira.
Másik hír, hogy a Belgrád rakparton van a leendő Sólyom III! Legalábbis van ott 1 holland Meteor típusú szárnyas. Akkora füstfelhőt produkált, hogy nem lehetett látni tőle a hajót. De menni nem láttam sajnos.
Viszont készítettem mindkét megfigyelésemről fotókat. :o)
Előzmény: Mad Scientist (4443)
Mad Scientist Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4447
Tudtommal a légpárnás egyszer már felmerült, mint lehetőség, (valahol a nyugati medencében átkelőhajóként), de komolyabban nem is foglakoztak vele, mert veszélyes, szelet vet, vihart arat, no meg a fürdőzők... stb.
Előzmény: FOMA (4445)
guberavera Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4446
Ez egy 63-ban épült óbudai üdülő hajó.

Előzmény: tpuppi (4436)
FOMA Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4445
Ha a Balaton prognosztizálható vízállását nézzük, akkor a légpárnás esélyesebb. Valszeg a remot Sikló I.:-)
Előzmény: Mad Scientist (4443)
FOMA Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4444
Mad Scientist Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4443
Én csak annyit olvastam valahol, hogy "gyors járatú" hajóval kívánják összekötni Siófokot és Füredet. Arról, hogy szárnyas, vagy sem, nem volt szó. (Mi lehet még, légpárnás?)

A többi (Masped, Görög falu és Azúr vendégei) stimmel. Nem kamu, ez a tervük.

Nagyon kiváncsi lennék tapasztalt dunai medvék véleményére, hogy a Balatonon mehetnek
-e szárnyasok vagy sem, hiszen idén a Dunán is le kellett állniuk, és ugye a Balaton sem áll túl jól víz ügyében.

Előzmény: Tom_ (4430)
FOMA Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4442
S-L-V Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4441
Nagyon szép, de sajnos már annyi fölújítás alatt álló vasúti járművem van, hogy... Pedig mindig egy saját hajóról álmodoztam...
Előzmény: Mijo (4438)
Tom_ Creative Commons License 2003.10.17 0 0 4440

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!