Rá szoktam nézni, de azt annyira nem szeretem. A dpg-st használom inkább, de az sajna nem mindent fogad. vikingstar@index.hu -ra írj, ezt viszont minden nap nézem. Nem baj az, ha öregecske, arról ha lenne fotód az nagyon érdekelne. Te, ebből a kollekcióból csinálhatnál egy "torlódás a nemzetközin" témájú "terepasztalt" is akár:) Arányosak egymáshoz a hajók?
Szia Viking!
Légyszi add meg a mail címed. és akkor küldök képet!
Az oldaladon lévő címet úgylátom nem ellenőrzöd.
A kötelet majd odamontírozom! :-)
Ennyire sajnos nem vagyok precíz!
A Sofiám elég öregecske, de még szép.(5 éves)
Üdv.
A Szombathely ma így néz ki. Külső szemlélő nem tenne bele egy grandot se, de szerintem nem reménytelen. Ott leszek az egyesület alapításánál, de azt hiszem fel kell pörögni mert a hajókat november 11.-én árverezik...
Szia! Ez a Swiss Coral nagyon jól néz ki!! Még a ponton is megvan, a kötelek, a híd...tényleg nagyon rendben van! Az orrához is kéne egy kötél a part felé, és akkor lekicsinyítve a képet pont olyan lenne mint az eredeti! És még működőképes is...hmmm, én eddig csak a River Cloud papírmásáig jutottam el, az is csak félig van meg:)
Látom te is rajzolsz:) A Fidelio nálam is megvan, csak még Blue Danube színekben:)
Mekkora méretarányban készíted a hajókat? A Sofiádról nincs kép véletlenül? Az engem különösképpen érdekelne. A kedvenc hajóm.
A menetrendet egy ismerőstől kapom minden hó elején, amiben a Budapestre rendezett kabinosok szerepelnek. Majd küldök mailen belőle, mondd melyikek kellenek, de beszkennelhetem az egészet is, csak sajna most nincs még meg a friss, majd kb hétfő-kedd magasságában lesz.
Elvileg a kep.tar.hu/kurdeejay címen van fent egy pár kép, csak mindíg döglődik.
Milyen kabinosról van makettem?
Soroljam?
Mozart
A'Rosa Bella
Viking star
Fidelio
Blue Danube II
Austria
Steaua Deltei
Moldavia
Volga
Der Kleine Prinz
Amadeus
Sofia
Symphonie
Heinrich Heine
Most készül a Calipso motoros, működőképes modellje!
A télen még egy jópárat szeretnék elkészíteni!
Neked honnan van meg, hogy mikor melyik kabinos jön?
Jó lenne nekem is tudni egy párat, mert úgy könnyebb lefotózni,és elkészíteni!
Üdv.
Szóval ez akkor akadozik, ha többen is nézzük?
Mert néha szinte folymatos a kép, néha meg csak pillanatképet produkál. (Most is.)
És hogy kell "lőni" a kamera képeire?
Valóban lesz egy új Swiss és egy új A'Rosa jövőre, és nem csodálkoznék, ha hamarosan egy új River-ről, esetleg egy új Amadeus-ról is hallanánk... új Vikingről nem is beszélve:)
A Swiss Coronáról a neten csak a Scylla lapján találtam képet a 'flotte' menüben
de szkenneltem egyet a jövőévi prospektusból, amit kb 1 hete küldtek ki, mondjuk ezen sem látszik túl jól, meg még igen csak félkész állapotban van itt is:
Milyen kabinosokról van modelled? Miből készíted őket?
Informatikával a vizek biztonságáért
Budapest, 2003. október 16.
Csütörtökön szakmai fórumot tartottak a „Budapest” kirándulóhajón a biztonságos hajózást szolgáló informatikai megoldásokról, valamint a BM és a rendvédelmi szervek feladatairól a vízi információs rendszerek működtetésében – az EU csatlakozás küszöbén.
http://www.katasztrofavedelem.hu/hirek.php?id=79
Igen ezek a hajók még nem cipősdoboz formájúak. DE lehet hogy én vagyok konzervativ. Valóban a SZOT hajók személyzetét is a MAHART adta gondolom mert másutt nem volt képzett ember ilyen feladatra, de halottam egy utrol az alDunán amikor kishilyán el nem sülyedt a hajó különböző technikai és emberi hibák miatt.Egy ismerösöm volt az egyik utas.
Nem működik a link! Pedig megnézném, mert elég szépnek látszik. A körbefutó galéria miatt ez még hajó-, és nem dobozformájú. A Carpati és az Oltenita hol készültek?
Szia Mijo,
hogy neked micsoda kincsed van...
Ha lenne lehetőségem, belevágnék, de sajna nincs.Viszont tudok egy pasit, akit talán érdekelne.
Megkérdezem, aztán jelentkezem.
Üdv a szülővárosnak!
Ha ne hozott volna olyan helyzetbe pár patkány, és lenne rá keretem, tudod mikor kínálnám én ezt :(. Biztos lehetsz benne, ahogy összejönne annyi, amennyi kell, azonnal meggondolnám magam.
Mondod: "fölújítás alatt álló vasúti járművem". Ajha, csak így lazán? Mit jelentsen ez valójában és a maga vélhető szépségében :)?
(Baján van erdei kisvasút, a Gemenc Rt. kezelésében. A Duna ártéri területeit barangolja körbe. Gyönyörű!!)
Szépek, de minden hazabeszélés nélkül a bajai tűnik eddig legszebbnek :).
Egyébként ez a webkamera a Duna-parton sorakozó gabonasilók tetején van elhelyezve, azért teríti be ilyen szépen a teljes Duna-híd és környéke panorámáját. Mit kellett nyekeregni a városvezetésnek, mire rájöttek ezek fontosságára. Baján három található (függőlegesen baloldalt), a Sugovica-parti szerintem nem a legszerencsésebb kameraállású, jobban kéne a nyílt vízre fókuszálnia, hiszen éppen ebben a látószögben van a város legnagyobb szabadstrandja és egyik bérkikötője.
Más ki ismeri ezt a honlapot http://www.raeth.ch/
elég sok kabinost lehet itt is látni és azt hiszem mind eladó és nem is árulják tul drágán, de rászálni elég nehéz lenne.... ha valakinek van eladó azt is biztosan szivesen veszik. A pontos inditáshoz kézzel be kell irni a cimet. Na ennyi egyenlőre a hülyeségből.
A Sikló-I-et ma vitte el a bázisról a Hullám. Lehet, hogy ő lenne a kiszemelt? Olyan pici és lapos, hogy könnyedén átvihetik a Balcsira.
Másik hír, hogy a Belgrád rakparton van a leendő Sólyom III! Legalábbis van ott 1 holland Meteor típusú szárnyas. Akkora füstfelhőt produkált, hogy nem lehetett látni tőle a hajót. De menni nem láttam sajnos.
Viszont készítettem mindkét megfigyelésemről fotókat. :o)
Tudtommal a légpárnás egyszer már felmerült, mint lehetőség, (valahol a nyugati medencében átkelőhajóként), de komolyabban nem is foglakoztak vele, mert veszélyes, szelet vet, vihart arat, no meg a fürdőzők... stb.
Én csak annyit olvastam valahol, hogy "gyors járatú" hajóval kívánják összekötni Siófokot és Füredet. Arról, hogy szárnyas, vagy sem, nem volt szó. (Mi lehet még, légpárnás?)
A többi (Masped, Görög falu és Azúr vendégei) stimmel. Nem kamu, ez a tervük.
Nagyon kiváncsi lennék tapasztalt dunai medvék véleményére, hogy a Balatonon mehetnek
-e szárnyasok vagy sem, hiszen idén a Dunán is le kellett állniuk, és ugye a Balaton sem áll túl jól víz ügyében.