Ugyanaz az 1.4 75 lovas motor volt az első generációs Megane-k ben. Valamint az 1998-ig gyártott Megane-kben lévő 1.6 8V, 90lovas motor kerül most a Daciakba is. Nem volt az rossz motor, szerettem benne, hogy 160-nál forgott 4000-et.
Erre azt szoktam mondani, hogy igen, sokkal jobb egy renaultnál egy szintén török összeszerelésű Toyota :D Vagy az az Opel, ami ugyan németországban készül, de török vendégmunkások rakják össze :D A Talicska azért jó, mint amiért a Dacia is. több mint 10 éve kitalált és bevált alkatrészeket raknak bele, míg pl. egy Megane-ben mindíg a legújabb vackok vannak, amiknél 2-3 évig eltart, mire a franciák megszüntetik a típushibákat. De addigra jön a modellváltás, indul a mókuskerék újra :(
Szia! Két éves a kocsim, és szinte a kezdetek óta csinálja: kizárólag esős, ködös reggeleken, induláskor surrog a fék, de a hang 1-2 perc múlva eltűnik. Kia Szabóéknak említettem egyszer, megnézték, de semmit sem találtak. Ha jól emlékszem valamit mondtak a vizes (talán) fékbetétről, amiről elpárolog a nedvesség, ezért szűnik meg a hang. Mindenesetre a hang ellenére a fék tökéletesen működik.
"Többszöri fékezés után némileg csökken a hang, de nem szűnik meg teljesen."
bizonyara valami massziv dzsuva (pld. femdarab) szorult valamelyik fekbetet es a tarcsa koze. szerintem vidd be szervizbe kipucoltatni, mert ha ott marad es nem kopik el akkor szetkurja jobb esetben a fekbetetet rosszabb esetben a tarcsat es az draga leend.
Sziasztok!1.6 crdi-nél beindítás után vmi nyöszörgő hang jön a motor tértől.Ez lehet a vízszivattyú?Ha bemelegszik csökken a hang intenzitása.Ezt a télen kezdte fűtéskor. Tud valaki valamit? Előre is köszönöm!
Előfordult már valakinél fékezéskor, erősen hallható surlódó hang. Mostanában kezgte el adni a hangot a kocsi (1,6 CRDI) 28.000 km-nél. Kopott fékbetétnek még korai lenne. Többszöri fékezés után némileg csökken a hang, de nem szűnik meg teljesen. Gondolom, ha a sok kosztol, portol esetleg rozsdától lenne,akkor az előbb utóbb megszűnne mosás, vagy sok fékezés után. Sajnos ez nem szűnik meg többszöri mosás és fékezés után sem.
Én egy 90lovas Megane-t cseréltem le az 1.4-es Ceedre. A Ceed nehezebb a Megane I-nél vagy 120 kilóval, de a + lóerők miatt ez szerencsére nem érződik.
Próbáltam sok más autót, de azokból csak az 1.6-osok jöhettek szóba, de valahogy azok is nagyon lomhának tűntek. Nem szeretem a pirosig forgatni az autót, alsóbb tartományban pedig jópár autó "elvérzett". A Ceed valami miatt jobban megy kisebb fordulaton is. Egyedül talán az 1.3-as Swift volt az, aminek még tetszett a motor karakterisztikája, de ne vicceljünk már, több mint 3 milliót kifizetni egy akkora autóért! Mert amelyik swiftbe már érdemes beülni, az annyiba kerül. Mint ahogy a 75 lovas Fabia is, szóval vicc. (Ezek a dolgok még 2007-ben voltak, azóta lehet, hogy változna a véleményem, de nem valószínű :) )
A KIA szerintem ott tart most, mint a Japán autók a 70-es évek környékén. Autót már tudnak csinálni, de sajnos még presztízse nincs. Legalábbis itthon. Mert a teniszt már jónéhány éve is Agassi és a Kia Sorrento reklámozta.
A fórumon vannak egy páran, akik 90-100ezer környékén járnak, és egy-két apróbb típushibát leszámítva nem volt és nincs bajuk a kocsival. Én egy 75lovas Xsarát cseréltem be, de a cee'd klasszisokkal jobb. Amit egy-két ember mond, az bődületes marhaság... van aki úgy állít valamit, hogy csak képen látta a kocsit.
...konkrét példa... "gagyi kopogó műanyagok mindenhol" - holott a cee'd-ben szivacsozott, gumirozott belső van. Hidd el... aki kipróbálta, az elismeri, hogy ez már nem egy 10évvel ezelőtti KIA. Nem véletlenül van tele a net a fényező cikkekkel. ;)
Kia Pregioval kapcsolatban lenne kérdésem(Sry hogy ide írok de a pregio fórum nem nagyon aktív)
Lehet h fura lesz de az érdekelne h hol van az autón a duda!!!!Mármint a kasznin hol? mert a kormányt hiába nyomogatom,nem szól semmi szal nem találom!:D Ha valaki tud,segítsen!!
ajánlanám figyelmedbe a ceedclub.hu fórumát, ahol többszáz ember lehet segítségedre a kérdéseidben. Nekem ugyan nem SW-m van (már volt hozzá szerencsém(jelenleg is egy faceliftes SW-vel járok)), de az 1.4-es motor is erőlködés nélkül mozgatja a kasznit. A KIA-tól mint márkától nem kell félni, hiszen már ~50éve gyártanak autókat/teherautókat. Én a 192 centis magasságommal simán elférek az első és hátsó traktusban, úgy, hogy a fejem nincs a tetőkárpiton, és nem kell terpeszben ülnöm, hisz a térdeim nem érik el az első üléssort. Az SW-ből azért egy kicsit nehézkesebb a hátsó kilátás, de egy 15-20ezer forintos tolatóradarral megoldódik a probléma.
Ha hitelre veszed az autót, akkor nagy valószínűséggel engednek a meghirdetett árból, hiszen a bankoktól jutalékot kapnak. A fórumunkon van egy "vásárlási tapasztalatok" topik, ahol olvashatsz néhány érdekességet, és segítséget, hol érdemes, és hol nem érdemes autót vásárolni. ;)
Szia!A Cee'd-el kapcsolatban annyit tudok hogy hely van bőven,én 175 cm vagyok,ha hátul ülök, még a tetőig van min.15cm hely.A szélessége is jó.Viszont szerintem a magas beltér az alacsony hasmagassággal párosul.Ez viszont bosszantó,hogy egy Suzuki Swift,a régi,bizonyos patkáknál elfér, a Cee'd orra meg felakad.Amúgy jó kocsi,én szeretem.A mienk 1.6-os dízel,megy mint a golyó ,keveset eszik.Debrecen-Szeged, a 47-esen oda vissza kb.500km klímával ,minden településen lámpák stb.,durván 22liter.140-nél a pillanatnyi fogyasztása még gyorsítva tovább 10.1l volt.Ennyi jutott eszembe.
Jó estét mindenkinek!Örülök hogy van ez a topic.Van egy 1.6-os CRDI-s Cee'd -ünk.Másfél éves,kb.3napja szorul a zár ha nyitom-zárom a kulccsal.Mitől lehet?Mosástól?Beázhat?
egy láma kérdésem hadd legyen. Illetve kettő. Nemrégiben kiégett az egyik fényszóró izzója. A műszerfalon nem volt semmi visszajelzés erről. Mások fikáztak, hogy nekik van ilyen. Hasonló dolog, hogy mesélik többen (köztük egy KIA tulaj is, neki RIÓ-ja van) hogy a garanciális javítás előtt valamennyivel szintén egy lámpa gyullad ki a műszerfalon. Van ilyen? Vagy csak szivattak :)
Most,hogy így mondod..... elég sűrűn rárakom a laptoptáskámat és mindenféle kacatot. :)))) Csak tudod azt nem értem,hogy miképpen produkálta azt,hogy pl egy 30 km-es folyamatos út alatt(egyik városból a másikba,lámpák nélkül) is végig kolompolt. Persze amikor beértem a szervízbe vele,az istenért sem csinálta. :)))))))