Keresés

Részletes keresés

schanc Creative Commons License 2019.09.10 0 0 228

Pazar teljesítmény a Lokitól.

Igazság80 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 227

Amikor láttam a csajt játszani vagy Bera-Bera vagy Argentína válogatottjában, mindig irányítót játszott, ettől független lehet tud átlövőt is...

Előzmény: Pacsker08 (226)
Pacsker08 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 226

Én úgy emlékeztem, még a Dunaújváros- Bera Bera meccsből merítkezve, hogy irányító/átlövő típusú játékos. Kb mint Bulath, aki az összes belső poszton bevethető. 

 

De aztán lehet, hogy hivatalosan tényleg csak balátlövő, és Bulath/Vámos és ha felépül Borgyos fognak csak forogni irányító poszton. 

Előzmény: RnD (224)
Pinturicchio7 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 225

Igen, bal átlövő. Bulath és Vámos az irányítók, Borgyoson kívül.

Előzmény: RnD (224)
RnD Creative Commons License 2019.09.09 -1 0 224

Karsten nem ballövő....?

Előzmény: Pacsker08 (223)
Pacsker08 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 223

Igen, hallottam én is a Szise- Loki meccs közvetítése alatt. 🙁

Kiesik a ritmusból, pedig a felkészülés alatt úgy tűnt, komolyan számol vele is a csapat. Így most elég nagy hátránya lesz Vámos Petra és Karsten mögött. 

Előzmény: RnD (222)
RnD Creative Commons License 2019.09.09 -1 0 222

'De most NBI-ben játszik Kuczora Csenge, Tóth Niki, Vámos Petra, Pál Tamara, Kellermann Dóra, és remélhetőleg Borgyos Panna...'

 

Borgyos Panna kézközépcsontja eltört a Kisvárda elleni augusztusi felkészülési meccsen, ezért most 6-8 hetet kénytelen kihagyni. Ez nem jött jókor, sőt, a legrosszabbkor jött...:(

Előzmény: Pacsker08 (215)
hatosfalat Creative Commons License 2019.09.08 -1 1 221

Tóth Nikinek nehéz dolga van, de azzal, hogy Malovics reménytelen idén is, Klivinyi válla nem javul, sőt egyelőre Christensen is elég bizonytalanul indult, így azért eléggé megnőttek az esélyei. Most van egy ősz, ahol bizonyíthat, az elég sokat jelent EG-től, hogy mondjuk egy Érd elleni meccsen ad valakinek játéklehetőséget. Nikinek meg Klivinyinél és Malovicsnál, esetleg Christensennél kell jobbnak lennie, akkor Szucsánszki nem őt fogja kiszorítani januártól.

Hornyák meg szülés után lehet nem is fog még idén igazán labdába rúgni. Azért ő előtte is kiegészítő ember volt, a hármas védő posztot meg addig valószínűleg Szekeres elfoglalja.

Előzmény: maedros (219)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 220

Érdekes, de a junior EB egyik legjobb magyarjának, Tóth Nikinek lehet a legnehezebb dolga a Fradiban, talán Klujber mögött jobbátlövőben van esélye több játékidőre, mert Malovics eddig nem tudott elfogadható teljesítményt felmutatni; a többi belsőposzton már most meg van a Fradi, ha a "kismamák" visszatérnek, sokan is lesznek.

 

Ez azért van így, mert a Fradi kerete nyilván erősebb, mint a Vác, Loki, MTK, Móvár, stb kerete, így ez aligha meglepő.

Egyébként sajnos balátlövőben sem vagyunk meg...

Előzmény: maedros (219)
maedros Creative Commons License 2019.09.08 0 0 219

Vámos nagyot játszott az Alba ellen, annak ellenére, hogy ő a B ligából jött, gond nélkül átállt az első osztály "hullámhosszára", Köstner láthatóan bízik benne.

Kellermann is nagyon jó volt mindkét bajnokin (meg a Rosztov elleni felkészülési meccsen) a Móvárban, Dóra szerintem még nem adta fel, hogy a junior válogatottban ne csak "padmelegítő" legyen.

De Borgyosnak is lesz lehetősége a Lokiban, ha felépül a sérülésből, mert Griegel eligazolásával igazi irányító nélkül maradtak a cívisek.

Pál Tamara az MTK-ban több poszton is bizonyíthat, Golovin biztosan megtalálja a helyét.

Kuczora szerintem a szezon végén már a bő felnőtt válogatott keretben lehet, ha nem történik vele sérülés vagy formahanyatlás.

Érdekes, de a junior EB egyik legjobb magyarjának, Tóth Nikinek lehet a legnehezebb dolga a Fradiban, talán Klujber mögött jobbátlövőben van esélye több játékidőre, mert Malovics eddig nem tudott elfogadható teljesítményt felmutatni; a többi belsőposzton már most meg van a Fradi, ha a "kismamák" visszatérnek, sokan is lesznek.

Előzmény: Pacsker08 (215)
maedros Creative Commons License 2019.09.08 0 1 218

Most úgy tűnik, hogy az első osztály "alsóháza" a Kisvárda, MTK, Békéscsaba, Szombathely, SzISE lesznek, a kiesés felé csökkenő sorrendben. A középmezőny az első két forduló után szerintem: Vác ,Debrecen, Érd, Alba, Dunaújváros, Móvár hatosból áll majd...  Persze itt lehet a legtöbb "helycserés támadás", sérülések, eligazolások, esetleges plusz EHF kupaterhelés (Vác, Érd,Debrecen  közül, ha valamelyik a csoportkörbe jutna). Az érmesek már megvannak szerintem.

Jó kis bajnokság lesz ez is!

Svézi Creative Commons License 2019.09.08 0 0 217

nem jól ment át: 36:17-nél van

Előzmény: Svézi (216)
Svézi Creative Commons License 2019.09.08 0 0 216

https://www.youtube.com/watch?v=rv-3-GJ8620&t=762s

 

az egy érdekes hetes volt: nem volt belülvédekezés és bement a labda

Előzmény: RnD (212)
Pacsker08 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 215

Megnéztem a Siófok - Szombathely meccs első félidejét, és a második félidei összeomlástól függetlenül egész jó benyomást tett rám a vendég csapat (egy két játékostól függetlenül).

 

A 2000/2001-es korosztály hihetetlenül jól áll irányító (jellegű) játékosokból, én pár másodpercnél többet még nem láttam Pődör Rebekát játszani, de meggyőződésem, hogy a legtöbb korábbi junior válogatottba ő is befért volna. 

De most NBI-ben játszik Kuczora Csenge, Tóth Niki, Vámos Petra, Pál Tamara, Kellermann Dóra, és remélhetőleg Borgyos Panna, óriási a túlkínálat, és egyikük sem kezdett reménytelenül ebben az idényben. 

G-T15 Creative Commons License 2019.09.08 0 3 214

 A ledegradált Tóth Eszter góljaival is nyertek a fővárosi kék-fehér hölgyek a viharsarkiak ellen. Szerintem ezzel egy lépést tettek a benn maradás felé, a hosszú úton. Szandi gólt lőtt a hazai csapat játékosaként, valamint Barján Bia is újra gólt lőtt az ellenfelüknél. Mindkét gól nagy örömmel tölt el, mert ők örökre kedvencek maradnak nálam, bárhol is fognak játszani.

RnD Creative Commons License 2019.09.08 -2 0 213

Jovovity Jovana: Ő is pályán volt néhány percig, egy átlövését védte Janurik (persze). Plusz Szabó Laura is jó ütemben lépett itt közbe.

Előzmény: RnD (211)
RnD Creative Commons License 2019.09.08 -1 2 212

...és külön említést érdemel NATI, aki egyenesen SZUPER volt balszélen!!!!!

 

Hat gólt lőtt és csak egy helyzetet hagyott ki (az elsőt), utána beindult és már meg sem állt....(Egy hetest is kiharcolt még pluszban.)

A meccs végjátékában, az utolsó hat percben három gólt lőtt szélről, amikor igazán fontos volt (22-23, 24-25 és 25-26). Végülis megnyerte a meccset az Érdnek.

 

Akkor volt a legjobb amikor kellett, mondanám, de még ez sem igaz így, mert Nati az egész meccsen szuperül teljesített. Ilyen magabiztosan és felnőtten még nem láttam játszani.

RnD Creative Commons License 2019.09.08 -4 3 211

Dunaújváros-Érd: 25-26 (13-12)

 

A többiekről röviden (nem mindenkiről):

 

Csapó Kyra: Harmincöt percen át szinte mindent védett ami kapura ment, óriási szerepe van abban hogy az Újváros az első félidőben végig előnyben volt, hosszú ideig több gólos előnyben.

Szalai Babett: Szuper formában játszott, dinamikus volt, hét gólt lőtt, hátán vitte az Újvárost. Mint mindig:)

Szekerczés Luca: Ma nagyon nem ment neki, összjátékban többször rosszul passzolt, a lövései nem sikerültek, szinte csak hetesből volt eredményes. Aztán a második félidőben egy ütközés/belemenés után ápolni kellett és aztán már csak egy hetesre jött vissza.

Ferenczy Fruzsi: Ma ő is halványabb volt a megszokottnál, a meccs végén Termány Rita egy-az-egyben le tudta védekezni egy betörésnél (ez is ritka...)

Molnár Bea: Három klassz gólt lőtt a második félidőben amikor nagyon kellett, és négy perccel a vége előtt kihagyott egy negyedik helyzetet (igaz, itt Bouti Fruzsinak kellett volna kapura lőni, de ő ziccerből mégis balszélre passzolt...)

Jovovity Jovana: Ő is pályán volt néhány percig, egy átlövését védte Csiky és kiállították róla Kiss Nikit. Koronczai Petrát is nevezték ma, de ő nem kapott játékidőt.

 

Kiss Niki: Védekezésben nagyon jó volt, általában időben odaért mindenhova, a két kiállítását túl szigorúnak éreztem (az egyiknél Babett nem kicsit rájátszott a faultra). Kiss Niki az a játékos aki mindig használja az eszét amikor védekezik, és ezt jó volt látni ma is.

Termány Rita: Ő is jól védekezett kettesben és klasszul hozta helyzetbe a többieket (a balszélsőt például). Több játékidőt érdemelne.

Szabó Laura: Az első negyedórában ő volt a beállós és az egyik hármas védő is. Védekezésben agilisebb mint Kisfaludy és jobban is helyezkedik, bár néha neki is vannak érthetetlen kihagyásai. Elöl ma egy labdát kapott csak, abból gólt is lőtt.

 

 

RnD Creative Commons License 2019.09.08 -2 2 210

Szünet után lőtt rögtön egy gólt, utána lőttek róla két gólt, ezt követően Szabó Edina hat percre lecserélte. A 42. perctől aztán megint fent volt végig, egy rövidebb időt leszámítva.  Ezalatt labdát már nem kapott, Lavko (asszem) egyszer próbálkozott egy bepasszal, de abból csak zűrzavar lett + szabaddobás. És Bouti Fruzsi valóban sikeresen megtartotta őt egy-egyezésnél (mondjuk nemcsak őt, Lavkót is többször...)

 

Kisfaludy védekezése a mai meccsen mindenesetre nem támasztotta alá azt az újfajta elképzelést miszerint jobban védekezne mint Szabó Laura vagy Tóvizi (Szabó Laurával a második félidő majdnem felében együtt védekeztek hármasban egyébként, Laurát persze támadásban cserélték).

 

...és a lövőstat-ja strictly speaking 3/4 (és nem 3/3), mert a végén az időntúli szabadot is ő dobta kapura, bár azt már nem vette senki komolyan.

 

Összefoglalva: Kisfaludy-nak volt úgy 6-8 jó perce ezen a meccsen és lőtt 3 gólt, egyet indulásból rendezetlen védelemnél, kettőt felállt falnál. A két utóbbi tiszta ziccer volt, nem kellett a falban dulakodni előtte, szabadon lőhetett, ez persze az asszisztot adó játékosokat dicséri [Termány Rita illetve Tóth Gabi]).

Előzmény: RnD (209)
RnD Creative Commons License 2019.09.07 -2 1 209

Kisfaludy beállt jobbkettőbe védekezni, rögtön befújtak róla egy hetest. Beállt elöl támadásban, rögtön technikai hiba (nem tudta elkapni a passzt). Beállt hármas védőnek, ott meg nem tudta eldönteni hogy kilépjen-e Szekerczésre - aki ott volt tőle balra egy méterre - vagy inkább mégsem (ebből hetes lett, anélkül h Kisfaludy beleavatkozott volna az akcióba).

 

Utána valamivel jobb lett...

Süni2 Creative Commons License 2019.09.07 0 2 208

"az a benyomásom, hogy nem igazán jó ritmusban kézilabdázik"

Néha olyan érzésem van, hogy az Érd játékrendszerében egyetlen irányító se kézilabdázna jó ritmusban...

 

 

Előzmény: Pacsker08 (206)
Süni2 Creative Commons License 2019.09.07 0 3 207

Babi a legjobb magyar irányítók egyike. Ha egészséges lenne, biztosan helye lenne a szűk keretben évek óta, csakhogy nem egészséges.

Az alkata részben azért ilyen, mert egy csomó dolgot nem ehet, amit más sportolók igen.

Ahogy ma a földön maradt, ijesztő volt. Ráadásul nem állították meg a játékot miatta. 

Hozzáteszem, ha a társai csak fele olyan jól játszanak ma, mint ő, az Újváros nyeri meg a meccset.

Előzmény: Trombozis2 (205)
Pacsker08 Creative Commons License 2019.09.07 0 0 206

Az első és az utolsó 20 percet láttam.

 

Egyik csapat sem játszott igazán jól, az Érd összességében nem érdemelt győzelmet, de a végén koncentráltabbnak tűntek, és rájöttek arra, hogy elég ha húzás után kipasszolják Schatzl Natalienak a labdát, aki ma szokatlanul magabiztos be is lőtte a helyzeteket.

 

Szalai a Dunaújváros legjobbja támadásban, de fizikailag szerintem is kevés. Nem hiszem, hogy próbálkozni fog vele Kim. 

Tóth Gabi rengeteg labdát ellövöldöz feleslegesen, és az a benyomásom, hogy nem igazán jó ritmusban kézilabdázik (hozzáteszem Kiss Nikivel egyetemben). A meccs előtt belenéztem a Banik - Gran Canaria Bl selejtezőbe, egy két cseh játékos hozzá képest fénysebességgel játszik, még ha technikailag nem is annyira képzettek. 

Kisfaludy ma szerintem jobb volt, mint Szabó Laura. Utóbbinak idén eddig nem igazán megy a védekezés, itt Kisfaludy nekem most jobbnak tűnik. Elől egyiküktől sem láttam kiemelkedőt. 

 

Válogatott szempontjából szerintem senki sem került sokkal közelebb az elvárt teljesítményhez, talán a kapusok voltak jók, és a Dunaújváros lehet elégedett az első félidei teljesítményével. 

 

Előzmény: objektív3 (195)
Trombozis2 Creative Commons License 2019.09.07 -1 2 205

Szalai Babett a Dunaújváros szintjén egy kiváló játékos ezt már nem először bizonyítja. Úgy gondolom, h a felnőtt válogatottban is lehetett volna kicsit szerencsésebb, többet tud Babett annál, mint amit az előző EBn mutatott. Ennek ellenére nem gondolom, h Szalai igazi megoldás lenne a felnőtt válogatott szempontjából. Elsősorban a testalkata miatt gondolom ezt, Szalai törékeny alkata, védekezésbeli hiányosságai nem emeli őt a legígéretesebb kandidálók közé az irányító posztot tekintve.

Lucijo Creative Commons License 2019.09.07 0 1 204

"Az Érdben Edina volt a legjobb, ha rendesen bemelegítene, erősebben dobna mint a Klivinyi.:)"  Ez jó. ...és nem is biztos, hogy lehetetlen.

Előzmény: Bamberg58 (197)
Süni2 Creative Commons License 2019.09.07 0 1 203

Boutival biztosan nem.

Végülis csak 19-20 klióval lehet könnyebb Kisfaludy-nál, szóval előtte le a kalappal!

 

Előzmény: objektív3 (202)
objektív3 Creative Commons License 2019.09.07 -1 0 202

Komolytalan? Szigorú és lekezelő vagy a játékosokkal.

Előzmény: Süni2 (200)
objektív3 Creative Commons License 2019.09.07 -1 0 201

Zolcsi, légy szíves, ne irkálj nekem.

Előzmény: Bamberg58 (197)
Süni2 Creative Commons License 2019.09.07 0 2 200

Jó. Tudod mit? Nézd meg a meccset.

Az a beállós, akit Bouti simán megtart, komolytalan.

Szerencsétlen Babit kétszer leütközték az érdiek. Az egyik után úgy kellett felkaparni a padlóról.

Egyszer valaki írta, hogy lisztérzékeny. Hiába jó játékos, sorozatterhelésre valószínűleg nem alkalmas a teste.

Előzmény: objektív3 (199)
objektív3 Creative Commons License 2019.09.07 -1 0 199

Szalainak nem az első jó meccse, nálam lehetne 2. irányító, és szélen is használható.

Kisfaludy meg 3/3-at lőtt, az is mond valamit.

Előzmény: Süni2 (198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!