Keresés

Részletes keresés

Iván Csonkin Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3797

Mert nem ugyanaz Kambodzsában országgyűlési képviselőt választani, mint Magyarországon.

A Magyar Országgyűlést a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok választották meg.

A nemzetközi ún. média ezek szerint ezt is kétségbe vonja?

Előzmény: Demokrapia (3794)
Árpi Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3796

Szövegértés egyes, leülhetsz!

"információk és eszmék megismerésének és közlésének szabadságát"

Az információs szabadság sokkal tágabb, mint a sajtószabadság, tehát aki a tágabbat korlátozza, az a szűkebbet is korlátozta, tehát az információsszabadság megsértése a sajtószabadság megsértésével is megtörtént. Mellesleg az általad említett véleménnyilvánítás szabadságának megsértése is ütközne az információs szabadságba, de ez nem jelenti, hogy az egyebet nem tartalmaz.

Előzmény: Törölt nick (3795)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3794

Sehol. De mi köze ennek a témához?

Előzmény: Iván Csonkin (3792)
Árpi Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3793

Az, hogy ellentétes a Magyar Köztársaság Országgyűlése által korábban kötelező érvényűként elfogadott Európai Unió Alapjogi Chartájával. Ezt pedig csak akkor negligálhatnák, ha előbb kilépnénk az EU-ból!

Aki a médiatörvény mellett áll, az akkor álljon ki az EU-ból kilépés mellett is! (Mert valójában ezt teszi, még ha nem is beszi észre.)

Előzmény: Iván Csonkin (3785)
Iván Csonkin Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3792

Te hol voltál tavasszal választani?

Előzmény: Demokrapia (3787)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3791

De van, akinek tetszik. Pl. itt is 2 nicknek.

Előzmény: marcipannyuszi (3789)
Árpi Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3790

Hogy mi is a baj? (Csak hogy a topik címéhez is kapcsolódjunk néha.)

 

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ%3AC%3A2010%3A083%3A0389%3A0403%3AHU%3APDF

 

11. cikk
A véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadsága
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a
véleményalkotás szabadságát, valamint az információk és eszmék megismerésének és közlésének
szabadságát anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhatna, továbbá országhatárokra való tekintet
nélkül.
(2) A tömegtájékoztatás szabadságát és sokszínűségét tiszteletben kell tartani.

 

A törvény ezt az előírást teljesen figyelmen kívül hagyja, pedig az alapjogi charta az aláíró országokra (enélkül nem lehet EU tag senki) KÖTELEZŐ! Minden pontja, minden szava!

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3789

A magyar kormány a lehető legrosszabb megoldást választotta a magyarországi média működésének szabályozására - írja Polyák Gábor médiajogász a Kikötő Online-on megjelent tanulmányában.

 

http://hirszerzo.hu/belfold/20110110_mediatorveny_polyak_tanulmany

Demokrapia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3787

Kambodzsáról is szoktak írni, és nem nagyon kérdezi senki mi köze a nemzetközi médiának Kambodzsához. Ha nem írnának semmit minek volnának?

Előzmény: Iván Csonkin (3785)
asta Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3786

Nem épül hazugságra, mert ez a törvény rossz, ahogy van. Nem egyes passzusai,  ( vannak persze passzusai, amelyek elfogadhatóak - de azt senki nem is kifogásolja)  hanem az egész felépítése korlátozó és alkalmas  a bármilyen tetszés szerinti orgánumok elhalgattatására. Többszürüsen is. Jogbos a félelem, hogy éppen arra találták ki.... Ugy egészében. Tehát a felháborodás jogos.

 

Át kéne sürgősen dolgozni az egész koncepciót.  Nem véletlen a nagy felhördülés, ne is áltasd magad.

Előzmény: Törölt nick (3775)
Iván Csonkin Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3785

Egyéb iránt mi köze a nemzetközi ú.n. médiának a szabadon és demokratikus körülmények között választott Magyar Országgyűlés 3 megválasztott képviselője (Cser-Palkovics, Rogán, Menczer) által szabályosan benyújtott és a szuverén Magyar Országgyűlés által elfogadott törvényhez???

Előzmény: Törölt nick (3784)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3782

Alig van  tisztán magyar tuléajdonú lap.

 

http://www.axelspringer.hu/index.php

Az Axel Springernek állítása szerint 30 lapja van Magyarországon, és saját állítása szerint a legnagyobb kiadóvállalat Magyarországon, amit el is hiszek nekik. Még egy érdekes részlet: saját maguk állítsa szerint már 1989 óta Magyarországon vannak. Gondolom, mindenkinek összeáll a kép: akik már 1989-ban itt voltak, azoknak rendkívül jó a kapcsolatuk a komcsikkal, nyilván 2011-ben is. Azonkívül általában is féltik a profitjukat. A profitjukról szólva szerencsére én az alábbi listát tekintve nagyon kevés újságukat vettem meg, de azok számát a mai naptól kezdve nullára csökkentem. Ti is elgondolkozhattok a dolgon.

Az Axel Spinger lapok Magyarországon:

 
Előzmény: Törölt nick (3780)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3781

Fricz Tamás nem tudja, hogy ha Magyarország szembemegy a Nemzetközi Valutaalappal, a Világbankkal és a vezető pénzintézetekkel akkor azt a piac árazza be? Persze a piac beárazza majd a jelenlegi eseményeket is, mert a politika kihat a gazdaságra.

Ezt jobboldali konzervatív vezetést sem értem tökéletesen. Nagyon jól tudni, hogy mondjuk Csehországban a jobboldali-konzervatív vezetés nagyon euroszkeptikus. Tulajdonképpen keményebben beleköptek néhányszor a nyugati levesbe, volt is támadás ellenük az EU elnökségük alatt is, ráadásul akkor instabil volt akkor a kormányzás is, bizalmatlanságot szavaztak Csehországban a kormány ellen. Mégsem voltak kitéve ilyen támadásnak.

Szlovákiában is az erősen jobboldali, konzervatív-liberális kormányok mennek jobban szembe az EU-val, pontosabban önállóbb politikát folytatnak, mégsincs ekkora kritika. Például görög kölcsön, stb. A rossz nyelvtörvényt egy nemzeti-szocialista kormány kreálta, de már többször írtam, nehéz bizonyítani pontról pontra helytelenségét. Például 4 esetet számoltam össze amiért pénzbüntetést terveztek adni, de végül úgy tudom nem adtak. A 4 esetből hármat a magyar nyelvtörvény is tilt.

A Benes-dekrétumok szintén nem valók az unióba, de Németország nem támadja erőteljesen. Miért? Mert a hatása ma nem érint senkit, természetesen ha nem számítjuk az ellopott vagyonokat. Persze ha a németek belemennének valamilyen kikényszerített restitúciós törekvésbe, az eredeti állapot visszaállításába, akkor ez könnyen a fasiszta Németországra emlékeztetné a világot.

 

Nem kellene elgondolkodni, hogy tényleg valami baj van az ilyen törvényekkel? Visszamenőleges hatály, médiatörvény, stb. Az, hogy a multik kihasználják a helyzetet, és most támadják a magyar kormányt, ez arra utal, hogy teljesen kiismerték az Orbán kormányt. Nem akkor támadtak amikor többet kellett fizetni, hanem megvárták a megfelelő pillanatot. Rádásul okosan támadnak, mert nem a különadót támadják kimondottan, mert az adók mértéke nem az EU-tól függ, kivéve néhány meghatározott maximális illetve minimális adót. Tulajdonképpen taktikailag okosabb politikát folytatnak a multik a saját szempontjukból, mint a magyar kormány Magyarország szempontjából.

Előzmény: Törölt nick (3777)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3778

Természetesen a szenzációra felfigyel mindenki. Ez már a régmúlttól így van. A szenzációval a média eldhatóbbá válik. Gyakori a hatásvadászat, a szenzációs tálalás, de gyakoriak a hazugságok is. A hazugság a szabad médiának is a része, de a diktatúra által irányított médiának is. Akkor mi a különbség? Míg a szabad sajtóban általában megtalálod az igazságot is, a diktatúrák által irányított médiában csak azt kapod amit a diktatorikus irányítás átenged.

Magyarul mostanában nem ez történik, ebben  tévedsz. Felkapcsolod a tévét, kinyitsz újságot, megnézed az internetet, nem egyformán és ugyanúgy tájákoztatnak.

 

Engem sokkal jobban zavarnak a politikusok hazugságai, de hát nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Törölt nick (3775)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3776

Hát ahogy elnézem az emberek gondolkodásmódját a régi szocialista országok többségében, azért az akkori agymosás máig kihat. Természetesen nem mindenkire hatott egyformán.

Előzmény: Munchausen (3764)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3775

Én nagyon maradi vagyok, utálom, ha a média hazudik.

Semmiféle csúsztatásról nincs szó. Ha a tájékoztatás hazugságra épül, akkor a véleményformálók szándékosan egy irányba akarják hergelni az olvsaót, nézőt stb. Mostanában ez történik. Én abban reménykedem, hogy a törvény marad. Vagy: ha az eu úgy ítéli meg, hogy van benne olyan pont, ami szerinte nem felel meg,  akkor ígéretünk szerint változtatunk rajta. Innentől válik mérdekessé a dolog, mert akkor máshol is változtatni kell, mert vannak jelentős egybeesések több ország média-törvényével. Remélem, az eu nem alkalmaz kettős mércét.

Előzmény: asta (3774)
asta Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3774

Itt alapos csúsztatásról van szó. Nem arról van szó, hogy bármilyen média beleszólna a dolgunkba. A médiának nincsen végrehajtó hatalma. A társadalmi véleménynek van hatalma, az információ a hatalom.

 

A mindenkori kormányok tevékenységéről az általuk kormányozottak ( nép) a médián keresztül véleményt mondanak és ez a vélemény befolyással van a kormányok megítélésére, majd a választásokra is. A média a közvélekedést közvetíti. Ez kicsiben és nagyban is így működik. Pl. bármilyen kis közösségben a tagok véleményezik minden másik tag megnyilvánulásait, amely vélemény az illető további megítélésére hatással lesz.

 

A vélemény nyilvánítás pedig szabad! Az Eu-ba lépésünkkor Magyarország is elfogadta azt az alap tételt, hogy a vélemény nyilvánítás szabad és abba semmiféle kormány szerv nem szólhat bele és nem szankcionálhat.

 

Ezt az általunk is aláírt és elfogadott alapelvet sérti a megalkotott média törvényünk és a média testület a maga korlátlan szankcionálási jogaival. Röviden EU-s alapelveket sért.

 

Teljesen jogos, hogy az EU országainak médiája véleményezi ezt a tényt, mert egy közösség tagjaként kötelessége is. Joga van hozzá, sőt ez a természetes. Ezzel mindig számolni kell, mert a világ megítélése, a rólunk kialakult közvélekedés eszerint alakul. A kialakult kép pedig nagy hatással lehet a nemzetközi téren való hatékonyságunkra. A jó vélemény bizalmat, a rossz bizalmatlanságot kelt.

 

Okos politikus figyel arra, hogy jó megítélése legyen a világban ( akár belföldön, akár külföldön), mert az nagyban segítheti a céljai megvalósításában.

 

Ezért mondom kezdettől fogva, hogy nem érte meg ilyen rossz tv-t hozni, mert kárt okoz Magyarországnak, haaszna pedig nincs. Belföldön is kifejezetten kontraproduktív, az ellenállás erősödésére vezet, ami egyetlen kormánynak sem lehet célja.

 

És a legfontosabb: ezért nem a média felelős, hanem az, aki ilyen helyzetet állított elő - tehát a tv alkotói és elfogadói.

Előzmény: Törölt nick (3767)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3773

Mit? Hogy lehet, hogy igazam lesz? Vagy azt, hogy lehet, hogy nem lesz igazam?

Előzmény: pindiy (3772)
pindiy Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3772

Az is lehet....csak nem tudom, hogy az mit is jelent ebben a kontexusba...

Előzmény: Törölt nick (3771)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3771

Itt véleményt lehet írni. Ez a véleményem. Nem vagyok jós, de hosszú távon lehet, hogy igazam lesz.

Előzmény: pindiy (3769)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3770

Kb 80-20 % volt az arány. A média szerepe az agymosás.

Előzmény: Pater Altenberg (3768)
pindiy Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3769

cöcöcöcö.....

Előzmény: Törölt nick (3763)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3768

Hát a nemzetközi konzervativ média mitől tojt be? Mert az is élesen bírált.

Előzmény: Törölt nick (3767)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3767

Szerintem már régen nem a kultúrális befolyásolás a cél. Én arra gondoltam, hogy helyes-e, hogy idegen médiák beleszólnak egy megválasztott kormány törvényhozásába, helyes-e, ha összefogva tudatosan és rossz szándékkal megváltoztatják egy országról kialakult képet, helyes-e, hogy a médiának nagyobb a hatalma mint egy kormánynak. Ebben szerintem az is félelmetes, hogy bármikor és bárkire (mármint országra) rámászhatnak. Ebben a történetben nem a magyar demokrácia védelme az igazi mozgatórugó, hanem a saját hatalmuk megtartása. Betojt a nemzetközi ballib média, hogy mások is követnek minket, ott lebeg szemük előtt a bankadó példája. Az osztrákok legalábbis gondolkodnak azon, hogy átvegyék a média-törvényünket.

Előzmény: Munchausen (3764)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3766

Miért, nem lehet más a véleményem? Szerintem hosszú távon ez jól forogja ki magát.

Előzmény: Pater Altenberg (3765)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3765

"A krm jól tette, h eleinte nem reagált"

Érdekes: több kormánytag mondja, hogy "nem jól tették, amikor eleinte nem reagáltak".

Ellentmondasz vezetőidnek?

Előzmény: Törölt nick (3761)
Munchausen Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3764

Abban nem tagadom van ne'mi igazsag, hogy a media kepes kulturalis befolyasolasra, de azert en ennek nem tulajdonitanek kulonosen nagy jelentoseget, hiszen ha igy lenne nem lett volna rendszervaltas sem, hiszen mindenki hithu kommunista (szocialista) lett volna az orszagban a media befolyasa miatt, nem?

Előzmény: Törölt nick (3763)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3763

Nem  csak erről szól a történet. Sokkal nagyobb itt a tét. Ez az ellenünk folytatott gyűlölet-kampány felhívta a világ figyelmét a média hazug túlhatalmára. Hosszú távon túllőttek a célon.

Előzmény: Demokrapia (3762)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3762

Úgy van.
A média dolga, hogy támogassa a kormányt mindenben, mert azt a nép választotta, ez a demokrácia.
A kormánynak ezért teljes joga, hogy ellenőrizze a médiát és szigorúan büntesse, ha a többség akaratának ellentmond.

 

Nofene! Nem is tudtam.  De akkor miért nem csinálta ezt mondjuk a Hír tv? Tulajdonképpen ha így lenne, nem tudnád mi volt a Nokiás dobozban, milyen végkielégítéseket kaptak egyesek a BKV-nél, Sukkoróról talán azt hinnéd, hogy egy japán kajak, de csodálattal tekintenél Gyurcsányra, mert az őszödi beszédet sem adták volna le.

Előzmény: ketszerketto (3751)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3761

A média nagyon túllőtt a célon, kevesebb több lett volna:-))) a kormány jól tette, hogy eleinte nem reagált, így tiszta víz került a pohárba. Nem beszélve arról, hogy ez a gyűlölet-támadás remek adu lesz 2014-ben a FIDESZ-szavazóknak:-))) szerintem hosszú távon mi nyerjük a küzdelmet. A médiától elvárnám, hogy ne hazudozzon-a ny-i és amerikai ballibek úgy írták mocskolódó cikkeiket, hogy nem is olvasták a törvényt.

Előzmény: Munchausen (3760)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!