http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
Egyetértek veled, kapja meg a büntetését. Kívánom, hogy ne ússza meg felfüggesztettel vagy pénzbírsággal. És ha majd kijön a börtönből, akkor se szabaduljon a tettének következményei alól, kezeljék olyan megvetéssel ahogy megérdemli. A verés nem old meg semmit, oké egy ideig nagyon sz@r lesz neki, aztán kiheveri és eljátsza a mártírt. Na ne! A közmegvetés amivel évekig szembesülnie kellene, ha megy valahova, sokkal rosszabb lenne hosszútávon mint egy alapos verés. Azt azért remélem, hogy többet pénzt nem kap filmre senkitől!
Nehogy azt hidd, hogy én nem tudom, ezek a kis szőrpamacsok hogy tudnak ragaszkodni ahhoz az emberhez, akiben megbíznak. Jelenleg is több macsekunk van, és volt, hárman azóta halottak mások hibájából és mindhármat nekem kellett eltemetni.:( De valahogy tudod, nem érezném jobban magam attól, hogy szüntelen zaklatom azt a rongyembert és családját, valahogy nem érezné jobban magát a lelkiismeretem. De egyetértek azzal, a törvény lesújtó öklén túl a valódi büntetés az lenne ezen gyilkos számára, ha élete hátralévő részében ellehetetlenítené a társadalom megvetése, megbélyegzése. Megérdemelné, hogy akárhányszor csak az utcára lép, egy-egy jóérzésű ember szembeköpje. És nagyom bízom benne, hogy a filmes szakmában soha többé nem jut az ilyen levegőhöz.
Egyesek szerint egy kismacska vízbe fojtásán felháborodni álszentség. Én és a családom nyugodtan lehetünk álszentek.
Beteszek két képet.
1. kép: Tappancs a megtalálásának napján, 2004. november 6-án. Kb. két hónapos lehetett, felmászott az ablakunk előtt álló fára, de le már nem tudott jönni. Az unokaöcsém -- ő tartja a képen -- látta meg. A hasa lógott a rengeteg féregtől, és persze tele volt bolhával. Most tőlem két méterre alszik a nagyszobában. Szabályos állatorvosi kiskönyve van, az ivartalanítást is elvégeztettük.
2. kép: Mirci pár hetesen, 2005. július 12-én, egy lépésre a haláltól. Három napon át zuhogott az eső, ő fedél nélkül bujkált a bokrok között. Haldoklott már, véreset pisilt, küszködve vette a levegőt, nem evett, és alig tudott járni. És persze ő is tele volt féreggel. Naponta vittük injekcióra két hétig, több mint húszezret fizettünk érte, de megérte. Miután talpra állt, továbbadtuk az öcséméknek, nekünk elég két macska. (Maszatot, az első cicánkat nem találtuk, hanem kaptuk.)
Ok. megértem, az első pillanatban mindenkinek felmegy a pumpa. Én is gondoltam/kívánam neki sokmindent. :-/ Csak remélni tudom, hogy ezzel nem élnek vissza sokan és nem uszítanak olyasmire, ami nem emberhez méltó.
Nem hiszem, hogy védené. Viszont abban igaza van, hogy nem kellene mondvacsinált dolgokat is ráaggatni. Épp elég, amit rá lehet bizonyítani. És nem az indulatban, hanem a higgadt józan észben van az igazság mindig!
Igazad van ,de itt már többen is megjósolták,hogy max felfügesztetettet kap,tehát marad minden ugyanúgy.Ha meg a max 2 évre becsukják,utána még mélyebbről kezdi majd újra a "művész" cselekedeteit...........Csecsemő is lesz "müalkotás"?Ezt nem kéne megvárni!!!!!!
Ijesztő az, hogy a társadalom ilyen erővel hördül fel egy ártatlan élőlény értelmetlen és szándékos meggyilkolásán? Azt hiszem mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy annak az ártatlan élőlénynek a halálával nem fognak egyenlő mértékű büntetést kiszabni. Igazad van, lássák a fiatalok, hogy mivel jár. Nem csak egy-két év börtönnel(amire nem nagyon akad példa), de az egész társadalom megvetésével és gyűlületével szembesüljön az, aki ezt teszi. Kegyetlenül hangzik? Fele annyira se kegyetlen, mint annak a szerencsétlen cicának az utolsó másodpercei, amikor utoljára próbál levegőt venni...
Az ilyen vadbarmok ellehetetlenítésére és kiiktatására egy megoldást tudnék elfogadni, ami vsz elrettentő is lenne a többinek is:
Hallottam egy állatvédő kommandóról mely állítólag amerikában már működik, alapítványi pénzekből, gazdag állatvédők pénzéből stb., és szépen, csendben, felhajtás nélkül "elbánnak" az ilyenekkel! Remélem,h tényleg van ilyen szervezet, és ha lenne több milliárdom, nem kérdés mire fordítanám!
Nem tudom,hogy utólag mit,hogyan lehet bizonyítani.
Én 1ismerős pincéjében találtam a macskát kb 1 hónaposan,vak volt.Aznap az első állatorvos el akarta altatni.Nem engedtem,a másik orvos mondta utána,hogy lehet hogy soha nem fog látni,de ilyen olyan gyógyszerekkel próbáljam meg.
Megpróbáltam és kb 2 hónap múlva a cica az árnyékokkal játszott:)))
Ijesztőek vagytok! Valami önmagából kivetkőzött gyűlöletet látok a zaklatásaitokban. Pengették már itt korábban, hogy nem érdemes az ilyenek szintjének közelébe süllyedni.:( Én csak annyit szeretnék, hogy igenis ítéljék elzárásra, statuáljanak kemény példát az esettel, mert ha a hatóságok ezt nem teszik meg, akkor meglehet, pár héten belül tömegesen fog az eset megismétlődni kiskamaszok, tizenévesek előadásában! Ha most hagyják elfutni ezt a lehetőséget, akkor annak súlyos következményei lesznek, ami a társadalom deviánsabb tagjainak elszabadulását eredményezi.
Nem olvastam a hozzászólásokat, bizonyára ismétlek másokat: dögöljön meg az ilyen. A Naplós riportot láttam, undorító volt a faszi. Azért ki kéne próbálni vele, belenyomni a fejét egy vödör vízbe, aztán elaltatni és döntse el, mi a különbség a kettő között. Az egészben az a legszomorúbb, hogy ezért még pénzt is kapott ez a köcsög faszfej.
IGEN. Pl én eléggé gyűlölöm a kínaiakat ezért. Meg azért is, mert a kutyákat azután eszik csak meg, hogy megkínozták, mert úgy finomabb. Gyűlölöm őket, mert röhögcsélnek az élve megnyúzott, láb nélkül heverő, csillogó szemű mosómedvék felett. Gyűlölöm, hogy nem tudhatom, a vacak kabátom vacak prémje, ún. műszőrméje miből volt, milyen állatból? :( Minden állatkínzót megvetek, mélységesen. És igen, kedves, van különbség ember és állat között. A kegyetlenkedésben mindenképpen, s nem a mi javunkra. Az meg, hogy párhuzamot vonsz azzal, akinek a lábánál alszik a kutyája, azt tükrözi, te sem vagy teljesen normális.
Idézet a filmpontról: A cica nem karmol, nem menekül, látszik, hogy megbízik abban a kézben, amely a víz fölé emeli. A kézben, mely elmeríti, majd tartja egészen addig, míg a test merevvé nem válik s lassan le nem merül. Közben víz alatti erőtlen kapálózás, kétségbeesett sikoly, nyávogás, mely bugyborékokká lágyul és két szem, melyek hirtelen üvegessé válnak.
Na, ez a legnagyobb gond. Olyat bántani, aki bízik benne. Az aljasság netovábbja, kiszolgáltatott, ártatlan állatot bántani. Egyetlen kis lépés csak a gyermekbántalmazás... Hányok ettől az embertől.
A lakcímét, telefonszámát, emailcímét is! Remélem én is közrejátszottam ebben a több száz(!) üzenetemmel, emailommal! A telefont egy eléggé "zaklatott" csaj veszi fel,m a f*sszopó nem meri, gondolom már ő is unja! REMÉLEM,H MÉG CSAK MOST KEZDŐDIK!!! Mert: Egy ilyen BAROM ÁLLAT csak a saját eszközeiből tanulna! Toepler Zoltán Bp. XVII. 1174 Helikopter út 5. 06-1-256-1795, 06-70-220-6119 hipnagog@hotmail.com toepler@freemail.hu en is itt van a f*sszopó!
Amúgy kíváncsi vagyok, hogyan kívánja bizonyítani, hogy az a kiscica valóban a végét járta és másnap elaltatták volna? Gondolom hetekig járta a házakat, hogy leljen egy ilyen állatot, majd látleletet vetetett róla, hogy biztos legyen a dolgában. Hihető...
Megértelek. Nekünk is mindig volt/van állatunk. De ők megtanítanak arra, hogy az élet mindennél fontosabb. Nemeslelkűséget is tanulhatunk tőlük. A Zöld Magazinban olvastam:
Csepel külterületén kóborol többedmagával a képen látható nagytermetű fiatal kan kutya. Lábán nagy seb akadályozza a futásban, napok óta három lábon sántikál. Félős, de ha türelemmel közelítünk hozzá, közelenged. A sérülése lehet autóbaleset, de más kutya is okozhatta. Nemes lelkét mutatja, hogy bár körülményei cseppet sem rózsásak, ő mégis felkarolt több hozzá csapódott kölyköt és védelmezi, élelmezi a kis csapatot. Bíznak benne, hogy tudnak valamilyen segítséget keríteni, legyen az orvosi kezelés vagy ideiglenes befogadó a gyógyuláshoz. Várják a jó ötleteket és a tényleges segítséget is, pl.: elhivatott orvost aki a piaci ár alatt segítene a kezelésnél, gyakorlott állatbefogót, kutyaszállításban segédkezőt és pótgazdit! Tel: 06-70/944-44-04.