Sok Boldog Születés Napot kívánunk neked!! Köszönjük, hogy meg ismerhettünk, és ezt a sok örömöt amit Dávid "maci" ad nekünk.Reméljük, hogy sok szép Panda kölyök kerül ki a kezed közül. Nóra, János
Köszi Kornél ezt a szép tortát:)) És az ötös stimmel is!!
Hozok Nektek egy kis szülinapi tortát! Gyerekeim "rátettek" cukorból:) Amin egy homokórát nézek kancsali szemekkel...pereg az idő:)) De én időnként megfodítom!:)))
Netboard fórum: talált elveszett kedvencek hirdetése. Naprakész, aktív megmentők vannak ott. Rakd fel az elérhetőségeddel együtt, hátha segítenek. Edina
1 éves fekete keverék lány kutyusnak keresek szerető gazdit, aki zárt udvarban tartaná. Nagyon kedves, aranyos.
Kb. 3 hónapja halt meg idős gazdinénije, az örökösök pedig az utcára taszították. A ház előtt utcán bőrig ázik, fázik. Néhányan járunk az idős néni házához etetni őt, vittem már neki féreghajtót is. Sajnos sokan ellenségesen viselkednek vele, ezért az emberekhez bizalmatlan. Ő hűségesen várja vissza a nénit a kapu előtt ha esik, ha fúj. Szívem szakad meg érte. Most készülök feladni egy hirdetést a helyi lapban is, hátha akad egy jóérzésű ember, aki kihívást érez, hogy befogadja, újra szocializálja őt. Sajnos hozzánk családi döntésre nem jöhet. Én már rég befogadtam volna, pláne, hogy van egy üres neki való hőszigetelt kutyaházunk.
Egy kis esti sztori, ha már Feketepandánk is sztorizott ma egyet:)
Ma este7 óra fele szüleim átmentek 3 házzal arébb a rokonokhoz! Kutyuskám pedig a kerítés sarkában ült és várta őket! Kezdett már sötétedni, mondom becsukom most már nehogy elmenjen a sötétben mert aztán kereshetjük a fekete medvét, ugyanis még mindig napi 12 óra figyelés alatt áll a kerítés miatt:) Szóltam neki, hogy Boby gyere...Boby gyere...Vágtatva fut hozzám, fülei lobogtak és odaért. Mondtam neki, hogy megyünk aludni szépen. Kezemben a vacsija és a jól megszokott tepertő amit nagyon szeret és csak úgy hajlandó bemenni a kennelbe ha megkapja az esti "jutifalatot". Ilyenkor mindig a teraszon kap egy szemet és utána egy másikat a kennelben. Ez ilyen szertartás szerű dolog nálunk! Ám ma olyat csinált mint még soha... Megkapta a tepertőt és vakkantott egyet majd futott a kerítés sarkához, hogy várja a szüleimet! Közben a szomszéd kiengedte a kutyáit futkározni a kertbe és az én kutyámat nem érdekelte, pedig mindig versenyt futnak a kerítés mellett. Csak az érdekelte, hogy este van és nincsenek itthon a gazdik! Többször eljátszottuk egyan ezt, hogy terasz-->töpörtyű-->vakkant-->és vissza a kerítés sarkához. Egyszer hallom hogy ugat...Pár pillanat múlva megjöttek anyukámék! Bobykám feljött a teraszra, nyugtázta, hogy mindenki itthon van és utána szépen lassan besomfordált a helyére vacsizni és aludni...Ma számomra bebizonyosodott, hogy mennyire ragaszkodik hozzánk! Ezért szeretem én annyira a Bobyt és ezért kedvenc kutyafajtám a fundi:)
Bocsi a hozzá szólás után egy kép következet volna de megint nincs egy fiam sem itthon hogy segítsen végre megtanulni tömöríteni. Még hogy nehéz a kutya nevelés.....
Sziasztok Pandamama könyvbe valló történeteid vannak amikből nagyon sokat lehet tanulni. Már más is kérte írd meg őket, csatlakozom hozzá. Szerintem biztos siker lenne nem csak a fundisok táborában. Nálunk is van egy személyi edző, karbantartja testileg és gondolom lelkileg is süti macit.
Köszönöm, ebből a megható kis történetből is tanultam:) Igen, teljesen más lélek. Az újfoundlandi közelebb áll az emberi lélekhez, lelki ráhatással is nevelhető. A tacskó nekem inkább kutya, akinek többször is el kell mondani valamit. Egyenlőre így szeretik egymást: Az utolsó képen azért má' látszik, hogy komolyodik a gyerek:) A pofája azért vizes, mert rendszeresen megmossa a vizestálban.
Boldog Nevednapja van Kornél:))) A Jóistenke éltessen örömben és boldogságban!!
Tacsi...egyetlen saját tapasztalatom van velük kapcsolatban:)
Booster és a 4 Mister lány élt velem akkoriban Dari mamával, azaz egy felnőtt, nyugodt csodamami és 5 kamasz fundi.
Egyik reggel éppen rohantam dolgozni, de a kocsibejáróban zizegett a vegeta bokor...szél nem fújt. Na, ez tuti egy brekkencs, óvatosan széthúztam a leveleit, és egy megtört szemű, sovány, aprólábú kis kefepofi nézett rám kérőn....azt mondta: Ugye itt maradhatok....? Nem volt kérdés, kiemeltem óvatosan a bokorból a - mint kiderült - fajtatiszta szálkás tacsi gyereket, és visszakoccoltam vele. Gyorsan átszerveztem a napot - meló ráér felkiáltással - és féreghajtó, pancsi és dokilátogatás után délután elgondolkodva nézegettük a mindent felfaló, boldogan rohangáló manócskát. Fájó szívvel, de elindultunk gazdikeresőbe fiaimmal. Kiderült, hogy tesóival kirakták egy dobozba egy buszból, sorsukra hagyva őket...
Estére a Fekete Panda Fülix nevet tudhatta magáénak...hiszen ő választott minket. Egy hét előszobakarantén után az eleven kisördög kint bandázott a kamaszokkal. Velük és rajtuk aludt, napközben trénerré vált. Ha nem akartak vele játszani simán cibálta a fekvő, lusta csajok fülét, eszméletlen pózokat mutatott be Boosternek. Kamaszkorában ő volt az apportfa:) Nyakonragadták és rohantak vele a fundik...csak úgy hemperegtek, nyekkent-nyikkant és élvezte:) Soha nem bántották. Egy évesen dolgozni kezdett:) Mindenre felmászott, mindent elkergetett vagy megfogott, ásott ezerrel egy-egy bogár után. Fáradhatatlan lett:)) Egereket, verebeket üldözött folyamatosan, éjjel a macikon aludt. Csodájára jártak. Ivarérett lett...és elkezdett csavarogni. Szabadlelkűre neveltem, az is lett. Egy igazi vagány csávó. És mindent hazahordott...ami élt és ami már nem, ami mozgott és ami már nem:) Büszkén mutogatta. Munkaösztöne hihetetlen volt. Innen kezdve napjaink azzal teltek, hogy a kerítés összes rését valahogy eltüntessük...egy fundikra méretezett kerítés....kb 200 m. Mire ezzel elkészültünk, Fülix a kennelsor cseréptetejéről figyelt minket, és boldogan ugatott, ha a verebeket elkergette onnan is:) "Ez hogy ment fel oda???"....napi talány volt. Jöttek a döglött újszülött kismalacok, csibék továbbra is szépen sorba hozzánk...itt sokan tartanak cocát....temetni ezek szerint nem szeretnek...állapítottam meg szomorúan..
Csináltunk neki kennelt, szép nagyot. De ő csak csücsült benne szomorúan...nem nyafogott, nem sírt. Csak nézett csöpp lábain ágaskodva: Engedj ki, kérlek...szívem szakadt meg.
Megállt egyik este egy ismerős vadász a kapu előtt... "mondják van egy nagyon jól dolgozó szálkásod, enyém itthagyott"
Fülix kint volt éppen...odament hozzá, megszagolta...és mellé ült. Senki nem szólt semmit, csak ő. Csendben hozzám bújt és elköszönt...megköszönte, hogy segítettem neki életben maradni, amíg megtalálja helyét a világban. Ezt akarom ma is hinni.
Fülix elköltözött. Sok hónap kellett, mire összeszedtem magam és meglátogattam. Erdészház az erdőben, kerítés semmi, és Fülix a bejárat mellett feküdt. Kilépő gazdijára istenként tekintett fel, nekem boldogan bandázva mutatta meg otthonát.
"Soha nem csavarog Bea, itt fekszik, ha hajtás vagy munka után hazaérünk. Csodálatos kutya."
És miért nincs Fülix2..stb??:) Mert őt keresném mindben...őt, aki kereste és megtalálta helyét a világban, az öntörvényű, vidám kis fickót, aki megosztott egy szeletet, egy csodaszép szeletet velem az életéből:))
Elnosztalgiáztam kicsit Edi, amit én tudok a tacsiról ennyi...vidám, egyenes, jól komunikáló és kicsit öntörvényű. Fülix munkamániás is volt, amivel én nem tudtam mit kezdeni. Soha nem harapott, nem tépte meg a fundik pofáját, fülét...ugyanazt ette, amit ők, velük aludt és játszott. Mindig elsőként ment be bárhova, mindig ő volt a felfedező...ha bejött a házba mindig visszanézett a válla felett, hogy "na mi van, ti nem jöttök?" A kamaszkori bandázáson kívül nem olvadt bele a csapatba...ő teljesen más kutya volt:)
...ez most főleg Panda Beának szól: most érzem igazán,-eddig is hálás voltam-hogy milyen sokat számítanak tanácsaid, útmutatásaid, miséid. Nagy segítség ez mindannyiunknak. Tacskó ügyben semmi használható a neten....:( Néha eltünik a feje Joy szájában... E.
Most ne irigyeljetek:) 3 napja szakad az eső...éééés van egy csodaszép kutyalány vendégségben, szaporodni akar, esőben...neki a garázs nem jó...neki a szakadó esőben jó. Vízhűtéssel fedeztetünk éppen:))
Ma meg egy 4,5 éves, 80 kilós barna fundi kant tanítottam az élet apró örömeire...két karkötőm egyszerre tépte le, ebből gyerek kell legyen:)) Jobb kezem simán befogta satuba a kutyalány mellkasához mellső lábával, éppen úgy néz ki a karom, mintha egy oroszlán szájából húztam volna ki.
Rózsaszínű kutya??? Az meg mi a szösz? Az emberi faj sok rémálmot megalkotott már...de ez már giccses...
Fekete Panda Master of Life - SZANI - teljesítette a Hungári Championt és a Hungaria Show Championt!
Fekete Panda Remind Royale - RODA - ma Kecskeméten, 15 hónaposan növendék osztályban K1 - CAC címet szerzett.
Hatalmas gratuláció mosolygómacinak és Rodagazdinak!!!
Kutya irigyek vagyunk rád. Eszünkbe juttatod az áprilisi,májusi estéinket amikor mi is nyonyoztuk a szőrgombocót. Most esőkabát gumi tutyi és irány az udvar.