Általában ha egy kompresszoros kombinált hűtőd van akkor a normáltérben van a hőfokszabályzó. Ha a rendszer jól van megtervezve akkor a klíma osztálynak megfelelő hőmérséklethatárok között a készülék bekapcsol olyan gyakran hogy a fagyasztótér sem olvad ki. Ha ez alatt van a hőmérséklet akkor ritkábban kapcsol be és fagyasztó leolvad, a normáltér hőmérséklete ettől jó marad.
Ha két kompresszoros kombinációd van akkor két hőfokszabályzó is van és így nem olyan érzékeny a külső hőmérsékletre.
Segítséget szeretnék kérni, esetlek tippet, ha van ennél aktuálisabb fórum.
Siemens Siwamat 2250-es mosógépemet javítottam (rozsdásodott picit a háza, vízkőtlenítés, takarítás meg miegymás).
Amikor az előlapot vettem le, valahogyan kiugrasztottam a helyéről azt a kis rudazatot, ami a programkapcsolótól, a mosószer/öblítő tartályig fut.
(ez mozgatja a "vízbespriccelő" kis csövecskét, hogy az öblítőt, vagy a mosószert mossa be a dobba a víz).
Általában az a technikám, hogy mielőtt szétszedek valamit, az előtt megnézem, néha még le is fényképezem, hogy ismét össze tudjam rakni, de most felborult a sorrend és képtelen vagyok rájönni, hogy hogyan volt eredetileg.
Egy fémrúd, a vége bepattintva egy kis fehér szinű műanyag karocskába, amit egy másik hasonló karral egy rugó feszít meg.
Mivel a rugó is kipattant a helyéről, csak gyanítom, hogy ezeket jól tudtam összeilleszteni, de a mósógéphez már sehogyan sem tudom feltenni.
Az egyik műanyag végét a pogramkapcsoló előtti sárga tárcsa mozgatná, de valami nem oké. Van a házon egy kis furat, ahová gyanítom, hogy be kellene illeszteni a karon lévő csapot, de akkor ... szóval nem megy.
Ha valaki tud segíteni, akkor ne kíméljen. Ez a mosógép kb 10-12 éves , gondolom az összes mechanikus programkapcsolós Siemens mosógép hasonlóan működik (már a kérdéses része).
Ha valaki leszedi a fedlapját (most jön a biztatás) amit összesen két vagy három csavar tart, akkor már látszik is ez a rész.
Ha tudna valaki erről a részről fényképet elküldeni vagy beilleszteni, az maga lenne a gyönyör.
Ez a sima résznél nem lett volna baj, de a 7-9 C-fokos kamrahőmérsékletnél kiolvadt a mélyhűtő.
Az enyémnél meg az a gond, hogy ha netalán tán ősszel elmegyünk 2-3 napra és lesüllyed a hőmérséklet 18 fok (vagy 16 fok) alá, akkor szintén kiolvadhat a mélyhűtő. Hacsak nem a 10 C-fokos határ vonatkozik a mélyhűtőre. Na ezért kérdeztem.
Ja, ez a tangenciális esett ki valahogy a memóriámból ! De soknak van ez a motorja, csak a legeslegegyszerűbbeknek nem ez van, legalábbis így emléxem a tavalyi katalógus alapján.
oké, köszi, így már érthetőbb. A nékem nagyon tetsző TF 2003-nak van hivatalosan ez a tangenciálisnak nevezett motorja, ha erre gondolsz, ez persze nincs raktáron a pécsi forgalmazónál.
Én a helyedben nem az eladókat, hanem a szervízeket hívtam volna !
A whirlpoolnak azért rossz a híre mert nagyon drága az alkatrész.
Én kinéztem anno egy candy és egy elektrolux mosógépet. Felhívtam a szervízt, ahol egy kedves hölgy felvilágosított, hogy van náluk candy mosógép 2 hónapja amihez nem érkezett meg az alkatrész (valahol a törököknél van az alkatrészbázis), a másik típusnál nem volt még több 3 napnál...
A sors fintora, hogy ezek után megrendeltem az elektroluxot és hetekig hitegettek, hogy mikor kapják a kiszemelt típust (mint a szép szoc időkben, előjegyzést vettek fel - mondván csak rendelésre lesz amit keresek), végül lemondtam, mert akcióban és jó hitelre tudtam venni whirlpoolt (6. érzék, 1200-as centri, stb)
A két motor szerintem a 90 centi széles készülékeknél érdekes (az alap ugye 60), mert akkor gondolom egyenletesen szív a teljes 90 centis szélességben.
A mi konyhánk alapból több mint 20 lm3 + még egybe van vele nyitva az étkező, de kettes fokozatra még nem nagyon kapcsoltuk fel... 1x már biztos, amikor a rizs alól elfőtt a víz és odakozmált ! :))
Tegnap voltunk MM-ban és Electropontban nézelődni, és bárcsak ne mentünk volna!
Mielőtt elmentünk örvendtem, hogy csak kiválasztunk 1 gépet és megoldódnak a problémáink úgy 10 évre megint.
Ezzel szemben mindkét helyen olyan szinten lehordták az összes gépet, hogy már én éreztem rosszul magam. Azzal kezdték, ha tényleg mosógépet szeretnék, akkor vegyek Miele gépet 2K-ért, de az 25 év múlva is műxik, ezzel szemben szerintük az úgymond europai nem németek (olaszok indesit, ariston, candy whirpool...) 3, max 5 év és kuka, németek(bosch, siemens, aeg) 5-10 év ugyanúgy mint a délkoreaiak.
Úgyhogy nagyon lelomboztak, pedig már kezdtem megbarátkozni a 40 cm-es elöltöltős candyvel, de ekkor ért a másik meglepetés, mivel vittem centit és az összes
40cm-esnek árult keskeny elöltöltős a valóságban az elől és hátul kilógásaikkal bőven 55cm körül vannak. Na jó, gondoltam akkor legyen candy felültöltős, de azért ez a 3 év azért még ha nem is igaz, azért elgondokodtató. A vége az lett, hogy megkeresem a városban azt a helyet ahol a legolcsóbban adják a whirpool awe8525-os legkisebb felültöltős 6.érzéket és azt vesszük meg, ugyanis azokra most 6 év garit adnak, és legalább így nyugodt lehetek, hogy 6 évig biztos lesz mosógépünk. Azt hogy melyik a jobb, candy vagy whirpool meg már nem fog kiderülni, hiába tetszik jobban a candy, marad az ésszerűség.
ja, még annyi, hogy én sosem vennék elöltöltőst, pláne panelba nem. A tetejére lehetne pakolni, de a csövek is hátul jönnek ki belőle, nem maradna hely a kagyló és a gép közt.
ha itt nem kapsz gyors választ, az alábbi linken a téma szerinti keresőbe írd be, hogy mosógép ill. candy, és rengeteg találatot és tapasztalatot találsz!
Nekem whirlpoolom van (65e Ft volt, és ez a típus most is ugyanennyibe kerül (AA, alapprogramon 5 kg ruha, 800-as centrifuga, hideg mosás, fél töltet, gyakorlatilag gyűrődésmentesen centrifugál), én elégedett vagyok vele, de még csak két éves, és ezt a márkát többen szidják, mint ahányan nem.
Gyors tanácsra és segítségre lenne szükségem, ugyanis behalt a 10 éves mosógépünk és sűrgősen kell vennünk 1 újat.
Itt jön a dilemma, hogy milyet, és ebben kérek segítséget.
A paraméterek: 5 tagú család (baby, ovodás, iskolás, anya,apa) min napi 1x mosás, panel fürdőszobai elhelyezés.
Felültöltős, vagy keskeny előltöltős,
alap gép vagy fuzzy logic és ilyen olyan csili-vili programok.
A lehetőségek, holnap közelharc árán megszerezni egy olyat mint amilyen ez volt, azaz az electroworldban 40e-ért whirlpool awt5080, vagy amiket még néztem a kvázi legolcsóbb helyről (műszaki depó, én ezt találtam a neten a legolcsóbbnak, vagy nagykeráron léteznek olcsóbb helyek) candy típusok felül és elől de a magasabb színvonalon kb 70-80e-ért.
1. Kisebb teljesítményű elszívóknál is lényeges a két motor?
A konyhám csak 20 légköbméter, szóval elvileg már 250m3/h teljesítmény is elég lenne, a kivezetéshez a cső hossza kb. 100cm-kanyar-170cm lenne. A kinézett típusok: Cata TF 2003/60 (600m3/h), TF 5260 (520m3/h), utóbbi kétmotoros, de előbbinek jobban tetszik a szögletes dizájnja, a másiknál van egy mélyedés alulról, ami a tisztíthatóságot gátolja sztem. A zajszint hasonló, árkülönbség nem sok.
2. Nem okoz gondot, ha a kis helyiséghez túl nagy a teljesítmény? Utóbbiból van egy 350m3/h teljesítményű változat is.
Aki itt kérdezte a Cata hangjának meghallgatását, a cata honlapján a partnerek menüpontba nézzen be.
csak annyit tudok, amennyit oda szépen bemásoltam. Az én hűtőmhöz adtak szép használati utasítást, abban az is külön le van írva, hány fok között üzemel (jól).
Már lejjebb leírtam, hogy szerintem melyik része melyik (ha egyáltalán ez a helyzet).
Jól működik a hűtőd? Akkor mi a kérdés? Ha túl keveset fogyaszt, az gondolom nem baj, ha túl sokat, akkor meg biztos meleg van neki, l. pl. a bosch háztartási gépek oldalról vett idézetet. Kétkompresszoros egyébként?
Ha a kamrában 10 fok alatti a hőm, oda felesleges is a hűtő.
A szakértőktől kérnék segítséget: Van e olyan közöttetek, aki foglalkozik Privileg mosógéppel, és tud hozzá alkatrészt rendelni?
A szitu: van lehetőségem egy nagyon szép állapotú, használt mosógép megvételére olcsón, csak hibás a programkapcsoló elektronikája. Ki szeretném deríteni, mennyiért lehet szerezni bele újat, hogy így javítással is megéri e...
A Magyarországon forgalmazott készülékek N és SN osztályba tartoznak.
A kombihűtőnk N-ST jelzésű. Mit jelent ez akkor?
Azért kérdezem, mert az apáméknál van egy SN hűtő. Néhány éve ki kellett hozni a kamrából, mert nem hűtött. Azt hittük tönkrement, pedig csak 10 fok alatt volt hőmérséklet a kamrában.
Tehát akkor a kombihűtőnknek hány fok kell? 10, esetleg 16? Vagy18? És melyik fele nem fog működni a hűtőnek?
Mit jelent a klíma-osztály, és milyen következményei vannak ennek?
A hűtőszekrény kifogástalan üzemelése nagy mértékben függ annak a helyiségnek a hőmérsékletétől, amelyben működik. Ez alapján történik a készülékek klímaosztályba sorolása. Klímaosztály - Normál N-nél a környezeti hőmérsékletnek +16 - +32 C fok, Normál SN -nél +10 - +32 C fok, Szubtrópusi ST-nél: +18 - +38 C fok, Trópusi T kivitelnél: +16 - +32 C fok között kell lennie - a jelölések a típustáblán megtalálhatók. A Magyarországon forgalmazott készülékek N és SN osztályba tartoznak. Ha a környezeti hőmérséklet alacsonyabb, illetve magasabb a fentieknél, akkor meghosszabbodik vagy a kompresszor állásideje vagy a bekapcsolási ideje. Ez az állásidő, vagy bekapcsolási idő egyenes kihatással van a normál- ill. fagyasztótér hőmérsékletére. Néhány esetben előfordulhat pl., hogy alacsony környezeti hőmérsékletnél megnő a kompresszor állásideje, ezáltal kevesebb hideget "termel" a normál- és fagyasztótérben, így a fagyasztótér nem tudja elérni a megkívánt legalacsonyabb hőmérsékletét, a -18 C fokot. Az egy hőmérsékletzónás készülékek, amelyek egyedi hőmérséklet-szabályzóval rendelkeznek, alacsonyabb környezeti hőmérsékleten üzemeltethetők.
bosch.hu
N = normál, bakker. ez persze a kombinált betűjel kérdésre még mindig nem válasz, de sztem a fagyasztóra vonatkozik a kevésbé hőtűrő jelzés.
"A készülék a klímaosztályának megfelelő külső hőmérsékletű helyiségben üzemeltethető. Ezt a hőmérsékletet nem szabad túllépni! A készülék klímaosztály besorolása a típustáblán található.
klímaosztály / megengedett külső hőmérséklet
SN, N - max. + 32 oC
ST - max. + 38 oC
T - max. + 43 oC"
a T állítólag trópusi, gondolom, akkor az ST az a szubtrópusi, az N-t viszont elképzelni nem tudom, hacsak nem északi.
Szerintem külön értelmezendő, a hűtő mondjuk ST, a fagyasztó viszont csak N. Ha nem kint a hóban tárolod, akkor asszem mindegy, melyik melyik.