Olyan kérdésem lenne, hogy egy átlagos macska vajon kb mennyit pisil egy nap? Az enyém régen 2-3 gombócot termelt, most pár hete minden nap csak 1 pisi, 1 kaki van.
Paraméterek: ivartalanított kandúr, házimix macska, 4 éves, csak lakásban tartva. A pisiléskor (előtt/alatt/stb.) nem sír, egyben kicsurgatja az egészet. A mennyisége változó. Néha pingpong labdányi, néha félöklömnyi a gombóc az alomban. A macska vidám, jókedvű, élénk, orra mindig nedves, nem száraz. Csak speciális száraztápot kap kb egy éve, mert allergiás (Hill's Science Plan Sensitive Skin) és mellé igény szerint füvet. Miért csökkent le vajon a pisilések száma? Érdemes lehet orvoshoz fordulni? Nekem az 1 pisi/nap kevésnek tűnik. Gondolom, h talán még nem vesekő, mert fájdalmat nem jelez, de nem tudom. Több helyre ki van téve neki friss víz a lakásban, többször cserélem, próbálkozom. Az életében semmi nem változott meg, nekem nem tűnt fel más viselkedés, stb. Beteg sem volt, máshová sem pisili a felesleget a lakásban. Aggódom. Pár hete egy darabig az étvágya sem volt jó, de az megoldódott, eszik rendesen.
A C-vitamin nem a legjobb a vizelet savanyítására. Gyorsan kiürül, ezért min. 2-3 óránként folyamatosan adni kellene. Vannak kifejezetten vizeletsavanyító gyógyszerek, azok közül kellene választani.
A laborértékek közül néhányat kiragadva pedig nem lehet diagnosztizálni. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vizeletsűrűség mellett kaptátok az eredményeket; ugyanez igaz a vérképre is: figyelni kell a hematokrit-értéket és a vérsejtek számát is, hogy tudjuk, mennyire volt hidrált az állat. A vércukor pedig a vérvétel után pár órával el kezd bomlani, így csak speciális csőbe vett vér esetén értékelhető. Nagyon sok az ismeretlen tényező: kérd el a teljes laborleletet, akkor esetleg tudok segíteni, de így ez csak spekuláció lenne.
ivartalanitott kislány tavaly juliusban több szteroid injekciót is kapott a kretin 210umol a karbamid 10.6 a vizeletben a fehérje szint eggyel magasabb csak hogy mennyire lúgos és milyen magas a cukor nem mondta csak azt hogy nem vészes értékek a vérképen a cukor 4.00
a cicám 7 éves egyszer pisil naponta
és csak akkor iszik ha száraz tápot kap
az orvos azt mondta c vitamint adjak neki 2 hétig a lúgosság miatt
A glükóz a vizeletben mindenképp káros. Szteroidot nem kapott mostanában?
Őszintén szólva ez már olyan jellegű probléma, amit egy ilyen fórum keretében nem nagyon lehet megoldani, maximum eshetőségeket felsorolni. A fenti vizsgálatok nélkül azt se lehet megmondani, hogy egyáltalán a vese-e a bűnös. A kedvenc belgyó-könyvemben van egy folyamatábra a macskák krónikus veseelégtelenségének diagnózisához. Két oldalas, vagy 30-40 lépésből áll. Ha konkrét diagnózist szeretnél, akkor a fentiek szerint folytatni kell a vizsgálatot.
Na, amíg a kreatinin-karbamid elvben a kiszáradástól is lehet kicsivel határérték felett, a fehérje a vizeletben egyértelműen nem odavaló alkotórész, többnyire valami veseproblémát jelez, az egy keresztnyi valszeg inkább enyhébbet vagy kezdődőt.... Elvitted, vagy magad nézted stixszel?
Akármilyen hülye a hatóság, a vevők átverését nem menti. Szerintem
Ebben 100%-ig igazad van, ez egy allergiánál életveszélyes is lehet...
Nekem a féreghajtók vénykötelessége teljesen érthetetlen és értelmetlen.
Na ya... csak hát a t. sóhivatalnak is sürgósen az agyához kellene kapnia, mert ez a stratégia pont ellenkező hatást vált ki, az emberek ipari méretű gyógyszer és méregraktárakat halmoznak fel "ki tudja, legközelebb, ha kell hozzájutok-e még" alapon, ami melegágya a baleseteknek, az ezeréve lejárt szavatosságú dolgok felhasználásának, és hasonlóknak... gondolom emléxel, hogy amikor ment az Algopyrin-baxakodás, az volt a társadalom reakciója, hogy 10-20 dobozával vitték az Algopyrint a patikából... elég látványos volt...
(én se vagyok ment a hasonlóktól, szerintem életemben nem fogok felhasználni annyi 100-as villanykörtét, amit bespájzoltam, amikor híre ment, hogy betiltják a forgalmazását...ezek így működnek...)
Akármilyen hülye a hatóság, a vevők átverését nem menti. Szerintem
Nekem a féreghajtók vénykötelessége teljesen érthetetlen és értelmetlen. Pont az kéne, hogy mindenki simán és viszonylag olcsón meg tudja venni. Bivalybasznádi Marinéni majd biztos bebuszozik a városba az állatorvoshoz féreghajtóreceptért a kutyának, macskának.
SZVSZ az MGSZH szokás szerint át van esve a ló túloldalára, valszeg ezt unta meg a gyártó és próbálkozott a "gyógyhatásű készitmény" kategóriával... aminek az eredménye lett ez a dolog...
N.b emberi LOKÁLIS felhasználásra mindhárom említett hatóanyag vény nélkül kapható szerek alkotórésze: Gentamicin kenőcs WAGNER, Nizoral sampon, Nittyfor hajtetű-ellenes folyadék...
De a legdurvább ugyanebben a műfajban a Kék Lukács kenőcs, ami egyfelől vényköteles állatgyógyszer, másfelől minden nagyobb DROGÉRIÁBAN megkapod magadnak...
(a másik szakterületükön, a növényvédelemben pont ugyanezt csinálják, olyan szerekhez követelnek papírokat, amiket a szlovák (detto EU) határ túloldalán utánad vág a gazdaboltos)
Köszi. Állatpatikus modta, hoyg nincs neki és kész. Gondolom csak beosztott a patikában és nem érdekli. On-line áruházra hiába keresek rá, nem találok... Bénázok?