Én nem alkalmaztam semmilyen szintezőt sem fokbeosztást... eredmény lentebb.. egyébként kb 30°-al a vizszintől körbe 6 kép (fel és le) vizszintesen nem is csináltam képeket... (sigma 8mm halszem obi + canon)
Valameddig eljutottam vele, csak az volt a gondom, hogy a térképet nem tudtam a fflash terület mellé tenni, csak rá. Alaprjazot szeretnék betenni ingatlanok mellé.
Nekem csak egy betét van hozzá, de bőven elégséges. Ha van egy marógéped, vagy ismerősöd, kb 5 perc csinálni bármilyen osztásút. A szintezőt viszont nagyon érdemes beszerezni, több mint jó ha van. Ciki, mikor a horizont elmászik. Tudnak kijönni torz szülemények :))) Én vettem hozzá T adaptert, az viszont fölösleges volt. Kompakt gépeknél jönne jól, de olyat nem használok.
Akkor még egy kérdésem van, amit gyárilag adnak hozzá 22,5*; 30*; 36*-os sablon, azon kívül te rendeltél még hozzá? mondjuk 45*-osat, vagy 60*-osat???
A * fokot jelent :))
Kösszi a segítséget, nagyon úgy néz ki hogy akkor ma megrendelem, csak kár hogy elfogyott a vizszintezőjük, mert csak 7€!!! Itt is lehet kapni de ha jól láttam oylan 6000 körül van...
Nekem van Pano Maxx fejem. Simán elbírja. Nekem most 550D+Tokina 12-24 van hozzá. De volt már rajta többször 20D+17-40 azzal sem volt gondja. Nem gagyi műanyag a fej. Full alu.
Már nem emlékszem pontosan de van itt olyan fórumozó akinek Pano Maxx panoráma feje van???? Csak az lenne a kérdésem hogy nekem egy Canon 30D-m van, és majd lesz hozzá egy 10-20 Sigma obi, csak hogy így ezzel a kombóval használható, illetve elbírja-e a fej?
Ha PTGUI-t használsz, akkor a Crop fül alatt meg tudsz adni kerek kivágást is, amivel azután dolgozni fog. A Lens settings/EXIF alatt pedig megadhatod, hogy az EXIF-ből kiolvasott 18 mm-es optika elé milyen szorzójú előtétet tettél.
Ja, azt a users stb. dolgot nem azért írtam, hogy úgy kell hivatkozni rá, csak azt kiegészítve, hogyan fordítja át az atw az ő belső struktúrájában a hivatkozásokat.
Mivel a Peleng 8 mm még csak tervbe van, most az eddigi 18mm-est kiegészítettem egy 0.25x nagylátószögű előtéttel. Az ezzel készített képek szélei feketék, középen van egy kerek kép. Milyen formára vágjam a képet? Olyanra, mint a rendes teljes képes 18mm?
Ha ez így van, akkor az swf-be bele kell csomagolni a hotspot swf-t is, és igy nem szükséges felmásolni sem. Ugyanez igaz a graphic alkönybtárban lévő két png-re is. Az autopano tour-t nem ismerem, de mivel az is a krpano-ra épül, akkor gondolom ez megvalósítvató. A krpano-ban a kprotect programban lehet hozzáadni fájlokat, amit a program az swf-be csomagol. Legszélsőb esetben a képeket is bele lehet tenni.