Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sholya Creative Commons License 2005.08.12 0 0 459

sziasztok Tigrások!

tudtok valahol ilyesmi szárnyat, vagy ne is keressek,nincs,inkább öntessek valamelyik tuningshopban?

köszi

kiripolszky Creative Commons License 2005.08.09 0 0 458

Sziasztok!

nemrég vásároltam egy Tigrát. Csodálatos kis autó... bár öszintén megmondva még csak most ismerkedem vele... szóval ami a lényeg, egy kérdésem lenne.

Az autó ventilátora csak jóval száz fok felett kapcsol be... már majdnem érinti a kis piros vízszintes vonalat, de olyankor mindig stabilan bekapcsol. Normális dolog ez szerintetek, vagy nem? Pls. segítsen aki tud, mert kicsit zavarja az amúgy egészen csodás száguldást.

K.Peti

MRTigra Creative Commons License 2005.08.06 0 0 457
black-t Creative Commons License 2005.08.04 0 0 456

Szia megyerik!

Nekem szükségem lenne egy olyan műanyag lemezre, ami a hátsó lökhárítón a huzatókötél helyét fedi, mert ellopták, és egy jobb visszapillantó tükör sem ártana, ha esetleg van valamelyik! Olcsó alufelni is érdekelne. Előre is kösz!

Előzmény: megyerik (455)
megyerik Creative Commons License 2005.07.24 0 0 455
Sziasztok ! Van egy eladó fekete 99-es évj. 1.4-es Tigrám korrekt áron. Jövő hónapban eladó lesz egy 2000.06. havi sárga 1.4-es Tigrám dupla hátsó spoilerrel... igazi csinos Tigris az utolsó szériából... ...továbbá ha alkatrészt keres valaki Tigrához (karosszériaelem főleg), irjon, hátha tudok segiteni benne... ha valakit érdekel a fenti 2 tigra, irjon... üdv, megyerik
back Creative Commons License 2005.07.08 0 0 454

Hello Mélykék76!

kérdésedre a válasz:elég sokat megyek vele városban az igaz de néha hosszabb távon is üzemeltetem a kicsikét.Akkor kb 7-8 litzire jön ki az átlag/140-es/ temponál.

Esetleg tudsz valami jot a fogyasztással kapcsolatban?

Előzmény: mélykék76 (451)
premium Creative Commons License 2005.07.02 0 0 453
Hali!

Néztem sok helyen... Több német fórumban is voltak olyan tigrák, amik magyarországon nem kerültek forgalomba.. Valahol Spanyolországban szerelték őket össze.. Készültek tigrák 8 szelepes C14NZ motorral is.. Remélem ilyen kishazánkban nincs.. Továbbá van még 2literes Tigra is! Astra GSI motorral!!! Gyárilag! Komoly!

Igazából a kérdés az, hogy ezekből kb. hány szaladgálhat kishazánkban.. Ha gyakorlatilag nincs, nem kell vele foglalkoznom, fejlesztés szempontjából..

Üdv:Premium
Előzmény: mélykék76 (452)
mélykék76 Creative Commons License 2005.07.02 0 0 452
Szerintem a katalógus szemlélése közben, amikor a műszaki adatokat akartad átfutni, rossz helyre lapoztál :-)
Én úgy tudom csak 1.4-es és 1.6-os, 16 szelepes, Ecotec motorok kerültek a Tigrincsekbe.

stvn
Előzmény: premium (449)
mélykék76 Creative Commons License 2005.07.02 0 0 451
Bár nem teszek eleget a köszöntésben szerepelő megszólításnak, de azért írnék :-)
Mennyit használod városban a kocsid ?
Milyen időközönként teszel meg nagyobb távokat (akár 100-200 km) más körülmények között, mondjuk autópályán ?

stvn
Előzmény: back (446)
MRTigra Creative Commons License 2005.07.02 0 0 450
Az enyém 98-as, X14XE Ecotec motorral.
Előzmény: premium (449)
premium Creative Commons License 2005.07.01 0 0 449
Sziasztok!

Hamarosan tervezem egy Tigra vásárlását, de mivel már előre az átalakításokon gondolkodom (ami saját fejlesztés, és idő kell hozzá) ezért érdekelne, hogy a 96 utáni tigrák milyen motorral készültek? Le tudnátok nekem írni, hogy kinek milyen évjáratú a tigrise, és milyen motor van benne?

A katalógus szerint:
X14XE X16XE C20XE C20XE X18XE X20XEV lehet.. van valami, amit kihagytam? Van valakinek valami más?

Nagyon fontos lenne...

Üdv:premium
Crazzzy Creative Commons License 2005.06.29 0 0 448
Sziasztok! Nagyon sokáig tanakodtam magamban: valóban egy Tigra lenne a nekem való autó? IGEN! Most állok a vásárlás előtt, és olvastam az előző hozzászólásaitokat, úgy érzem, már eléggé felkészültem egy tigris megvételére. Ám ki is néztem egy nagyon szépet, de a tanácsotokat kérem, "megéri-e". 1,4 es, 97-es, 171ezer km-rel, és az ára 1.550.000HUF. Ez lenne a kocsi, please írjatok véleményt. (A külsője nagyon csini, sötétített üvegek, sportkip.rendszer, 17" kerekek, picit ültetett) Üdv!
MRTigra Creative Commons License 2005.06.02 0 0 447
Ez valóban nagyon sok. Nekem -20 fokban volt picivel 7 felett, most pedig visszaállt 6-6,5-re. Persze én nem nyomom neki, ahol lehet gurulok, és 5-ösbe váltok hamar, stb. Tippet én nem tudok adni, autószerelő nem vagyok.
Előzmény: back (446)
back Creative Commons License 2005.06.01 0 0 446

Sziasztok Tigra tulajdonosok!

örülök,hogy találtam 1 olyan oldalt ahol némi infót szerezhetek a TIGRANCCSAL  kapcsolatosan.GONDOM: a fogyasztás 9-10 liter/100KM !! 1.4-es a kicsike és szerintem ez tul sok ,pedig nem is nyomom neki!!Tudnátok nekem segiteni ,hogy hol keressem a problémát??Minden ötletnek nagyon örülnék.

előre is köszi!!

ÁkiTigra Creative Commons License 2005.05.29 0 0 445
Hi all! Bal első Tigra fényszóró kerestetik!!!!!!!

MRTigra Creative Commons License 2005.05.27 0 0 444

Ha hátramenetbe teszem, néha könnyen, olajozottan a helyére ugrik a váltó, néha meg nagyot recsegnek a fogaskerekek. Mindig álló helyzetben teszem, kuplung teljesen benyomva, gyűrű teljesen felhúzva! Akkor mégis mitől függ a recsegés?

Nemrég volt átvizsgáláson az autó, mindent rendben találtak.

Előzmény: MRTigra (443)
MRTigra Creative Commons License 2005.05.03 0 0 443

Érdekes, nekem is felmondták a kipufogót tartó gumik. De az egész hátsó dobot cserélni kellett már. 15 pénz volt.

2 kérdésem lenne:

- esős, sáros úton közlekedve iszonyatosan felverik az első kerekek a sarat az ajtókra. Milyen sárfogót érdemes beszerezni? Valószínű azért ennyire "látványos" a felhordás, mert elég szélesek a gumik, kilógnak oldalra. Voltam ma Opel alkatrész boltban, 4e-ért ajánlottak egy párt, de csak rendelésre így nem láthattam. Mit ajánlotok, a gyári gondolom nem 4e.

Másik kérdésem:

jövő hónapban viszem először tigrisem külföldre. Szeretném előtte átvizsgáltatni a fontosabb dolgokat, hogy 700km megtétele után ne érjen túl nagy meglepetés..

De mik is ezek a fontos dolgok? Fékek állapota, feszítőgörgők, fékfolyadék, szervófolyadék, motorhűtőfolyadék? Természetesen azon kívül amit én is meg tudok otthon nézni (guminyomás, stb)

köszike!

Előzmény: black-t (442)
black-t Creative Commons License 2005.05.03 0 0 442
Megvan a hiba, a kipufogót tartó gumik mondták fel a szolgálatot (az enyémen alapból sportkipufogó volt), de már megoldottam. :-) Egyébként egy hátsó teló 7200 lett volna...
black-t Creative Commons License 2005.04.25 0 0 441
Mindenképpen fényeztetni kellett volna a másik tükröt is, mert szar volt rajta a festés, de nem feltűnő így sem, hogy fekete. Az a helyzet, hogy simán nyomkodva nem ad semmi hangot, csak ha le van terhelve, bár tegnap akkor is koppant, mikor egyedül mentem vele. Egyébként milyen árban van egy hátsó teló kb. ?
Előzmény: mélykék76 (440)
mélykék76 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 440
Így majd fényeztethetsz vissza 2 tükörburkolatot kékre, 1 helyett.
Bár a te kocsid, azt csinálsz vele, amit akarsz :-)

Hátsó lengéscsillapítód/csillapítóid adhatták meg magukat szerintem.
Legegyszerűbben úgy ellenőrizheted, ha kézzel nyomkodva, szépen fel-le mozgatod az elejét vagy hátulját és ha nem egyből áll vissza, hanem több lengés után teszi ezt meg, akkor cserélni kell őket.
Most szólok, hogy figyelj melyik elemet nyomványolod, mert ha pl. mondjuk túl erősen lapogatod a sárvédőt, akkor huplis lesz ! :-) Csak ésszel !

üdv

stvn
Előzmény: black-t (439)
black-t Creative Commons License 2005.04.23 0 0 439
Már késő...mindkét tükröm fekete! :-) Egész jól néz ki! Egyedi :-) Végül csak 4000-be került az a szar műanyag. Viszont van egy aggasztó problémám...ha hátul ül vki, akkor a hátsó teló kegyetleneket koppan még kisebb döccenőknél is...azt hiszem talán a jobb! Kiment volna a teleszkóp, vagy vmi gumibak (már ha van ott ilyen...)?  
Előzmény: mélykék76 (438)
mélykék76 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 438
Szerintem inkább ne fújkáljál semmit feketére :-)
Az Astra-n most, a már említett M3-as tükör van átmenetileg.
Nekem nem tetszik, mert jelentősen kisebb a tükörlap, így a belátható "tér" is.
Nomeg elég kajlán néznek ki a piros tükrök a kék autón :-)

Tükörlap 1500 Forint a UNIX-ban. Ha van rá lehetőséged és úgy rendeled meg, ahogy Ákos is írta, akkor csak egy picivel több, mint egy ezres .-)

üdv

stvn

Előzmény: black-t (437)
black-t Creative Commons License 2005.04.21 0 0 437
 Hát ez nem túl bíztató...:-( Egyelőre egy elülső burkolatot rendeltem (4300 Ft), mert a többi részét sikerült összerakni. Mivel a burkolat fekete, arra gondoltam, hogy a másik oldalit is lefújom feketére -átmenetileg - aztán ha lesz elég lé, akkor vagy veszek eredetit rá, vagy  M3-at rakatok fel rá (ami nekem jobban tetszik, mint az eredeti) bár nem tudom, hogy tigrára jó-e. Max. egy tükörlapot rendelek, mert most sima van benne (saját gyártmány :-)) 
Előzmény: mélykék76 (436)
mélykék76 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 436

Mondom hol nincs jelenleg :

- www.opelbonto.hu
- Patacsi
- Opella
- www.opelautobonto.hu
- Sörös Autó
- www.opeldaewoo.hu/

Előzmény: black-t (426)
mélykék76 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 435
Ákos kicsit komplexebben kellene szerintem szemlélned a dolgokat.
Egy hivatalos klubot valamiből működtetni kell.
Mint írtam a MOTE nem tipusklub, hanem gyűjtőklub, aki szimpatikusnak találja a fórumozást nálunk, a társaságot, a kisebb-nagyobb bulikat, közös mozgolódásokat, örömmel látjuk a soraink között.
Gondolom, nem véletlen, hogy a 3 Tigra tulajdonos tagunk a belépés mellett döntött, valamiért úgy gondolták, hogy érdemes évi 5000 Forintot "áldozniuk" a klubtagságra és nem elsősorban tagsággal járó rendszámkeretek és matrinyák motiválták őket ezen döntésükben .-)

De semmi nem kötelező !
Ha valakit érdekel érdekel MOTE, akkor nézelődjön, ismerkedjen, stb. és a tapasztaltak alapján döntsön szimpatikus-e számára dolog, avagy nem.

Ha jól sejtem, akkor az "M3 style" tükörre gondoltál.
Pont Tigra tükröt keresőben vagyok - nem magamnak -, az UNIX központjában azt mondták, hogy csak tükörlap van náluk, semmi más eleme a tükörnek.

üdv

stvn

Előzmény: akosproduction (432)
MRTigra Creative Commons License 2005.04.19 0 0 434

Neked is csinája? Gyakran?

Nem félsz, hogy mi lesz hogyha most már nem nyit ki?

Előzmény: akosproduction (433)
akosproduction Creative Commons License 2005.04.19 0 0 433
Ja a központi nekem is csinálja ezt, nézd meg az antennát. Kinyitod a motorháztetöt és jobb oldalon van egy fekete doboz, abból jön ki egy zsinór, olyan mintha el lenne csípve a vezeték:D
akosproduction Creative Commons License 2005.04.19 0 0 432
Sziasztok! Minek legyünk szekció? Akkor legyünk külön klubb, ráadásul tagsági díj nélkül, de ti tudjátok. Tükröt ne vegyél opel szalonban, rendelj az Unixtól, olcsóbb, föleg ha van szerelö ismerösöd 30%kedvezményt is kapsz rá. Vagy ha már egyik tükör hiányzik, vegyél tuning tükröt:))nem ez a neve, sorry, valami kétágú szar, van kép róla az oldalamon, meg vannak új képek, extrém fényezésü tigrák, und so weiter.
MRTigra Creative Commons License 2005.04.19 0 0 431

Tegnap megijesztett a tigrisem. Központi záram van.

Nyitnám az ajtót, nyomom a gombot, de a riasztó nem pittyen.

Rakom közelebb, előre, hátra, oldalt, semmi.

Na mondom... Ha kinyitom kulccsal, vijjog, amit nem fognak értékelni a szemközti tömbben lakók.

Eltelt már 2 perc, szinte esélyt sem adtam a nyitásra, hiszen ha merült az elem, akkor a sok nyomogatás miatt már csak gyengébb lehet.

Mire egyszer csak pittyent egyet, és kinyilt!

Ma megmértem az elemeket, 3V helyett 2.95 van mindkettőben.

Ez szerintem bőven elég.

Kinyitottam a két újat (mert volt itthon azért tartalék), azokban is 2.97 illetve 3.1 van.

Mi történhetett akkor? A nagy esőtől talán beázott a vevője? Egyáltalán hol van elhelyezve, hol nézzek utána?

Mi tudtam volna tenni, ha nem nyilt volna?

mélykék76 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 430
:-)
Nézelődj az www.opelforum.hu-n, ismerkedj, és ha szimpatikus számodra a dolog, akkor lépj be te is.
Mondjuk ehhez az kellene, hogy nálunk is véssél, ha már egyszer regisztráltad magad .-)

Tükör árát Opel szalonban kérdezted ?
Én továbbra is csak a www.opelbonto.hu-t és Csergőt - www.csergoe.hu - tudom a figyelmedbe ajánlani.

üdv

stvn
Előzmény: black-t (429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!