Jézus szavai? Hol vannak azok már... :( Én egyetlen tanítást fogadok el a Bibliából: az övét. Ami ezzel ellenkezik, számomra nincs, nem létezik. Szeressétek egymást? Úgy szeresd felebarátod, mint önmagad? Ne tedd mással azt, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek? Bocsáss meg ellenségeidnek? Dobd vissza kenyérrel? Látsz te ilyet valahol? Mutasd meg, hadd lássam én is. De még ezt is ki lehet forgatni, a magunk hasznára "olvasni", hisz ami igazol minket, alánktolja a "nagy igazságot", az törvényként alátámaszthatja a cselekedeteinket. És ez fontos, enélkül semmik vagyunk. Hát úgy forgatjuk, hogy jó legyen.
Nincs kedvem keresgéni, de úgy rémlik, a Jézuska valahun úgy oktatta ja tanítványokat, hogy ha valahun rájuk öntik bilit, oszt még udvarijasan szónak is, hogy mennyetek a picsába, akkó mennyenek, mekk még szó vót valami saruról mekk porrol, mekk lerázásról is ...
Ez a sátán legnagyobb hazugsága!!! Hogy abba tudod hagyni, hogy bármikor ráléphetsz a fékre.
NEM! Nem tudod abbahagyni, mert már akkorára teljesen bírtokba vette a tudatodat. Ő ural téged és nem Te őt. Hajt, hogy csináld, mert csak akkor leszel nyugodt. Egyre sűrűbben kell majd meditálnod, mert másként nem birod elviselni a körülötted lévő világot.
Jön egy érzés, és Te ugrasz neki.
A végén meg teljes birtokba fog venni. Ő gondolkodik még helyetted is mert beépíti magát a személyiségedbe.
A sátán egy sokkal nagyobb hatalom mint az ember, mert ő szellemi lény. Egy célja van, hogy az embert megőlje. Testileg, lelkileg és szellemileg is.
Mindent e célnak vet alá.
De van még nála is nagyobb hatalom. JÉZUS KRISZTUS! Ő az egyedüli aki tud segíteni, ha majd megtapasztaltad a sátán szorító erejét.
Igen. A sötét bigott emberek még attól is elriasztják az embertársaikat, ami amúgy igaz, és megszívlelendő lenne. Totál antiproduktív kártékony emberek az ilyenek.
Értem. Csak azt nem értem, hogy miért veszitek agresszív nyomulásnak, ha valaki azt írja le, szerinte miért nem jó valami. Agresszív maximum az volt, ahogyan nem voltam hajlandó takarodni. De még az is szvsz elég gyenge volt:) Nem másokkal való foglalkozás és más dolgába való avatkozás az, ha valaki kérdez (először Fontos2010) és arra válaszolunk, utána pedig ha valaki kíváncsi a részletesebb véleményünkre, akkor leírjuk. A többi a ti agresszív nyomulásotok volt. De én itt befejeztem az offolást, és fenntartom magamnak a jogot, hogy egy nyitott fórumon bármilyen témához hozzászóljak bármikor.
Nagyon tanulságos film. Mint említettem az elöbb, egyelőre még nem jutottam el arra a tudatossági szintre, hogy felhagyjak a meditációval, de ha majd szükségem lesz rá akkor megteszem, de nem mások akarata miatt és főleg nem egy filmre hivatkozva...
Nem minden TM párti fogadja el, ezért is írtam amit írtam... Én elfogadtam amit írtál és érdemben válaszoltam is rá. Én nem ítélkezek semmi és senki felett sem, értem ha valaki nem azt vallja amit én, ellenben te azon gondolkodsz hogy mi a nem jó a TM-el. Ezek felesleges dolgok. Megpróbálod bizonyítani az igazadat... Minek? Kinek? Majd ha rájövünk hogy nem jó, akkor majd elmegyünk más irányba és kész... Miért kell másokkal foglalkozni? Ragozni tovább pedig nem fogom, saját magam vagyok... saját magamban hiszek, minden bálvány nélkül, az vagyok aki vagyok...
Akinek leírtam a véleményem, azt érdekelte:) Nálad nem hat valami jól a TM, ha ilyen pulykapipi leszel egy ellenvéleménytől. Ha nem tudsz érdemben szólni, akkor a továbbiakban javaslom, ignorálj, én ezt fogom tenni.
Nem fogod fel, hogy itt senki nem kíváncsi rátok, meg az ostoba bigott tanaitokra? Keress más topikot, ahol szabadon hülyítheted az embereket. Vagy már mindenhonnan elzavartak benneteket? Azon se csodálkoznék.
Egy TM párti elfogadja, hogy van más is, mint amit ő gondol? Te elfogadod? Nem érted, hogy a "takarodj" velem szemben nem jó eljárás? Nagyon nem jó...
Látod, te is megpróbálsz érvelés helyett valami egész mást, és arra, amit a TM-ről írtam senki nem válaszolt érdemben, és Rozálkának sem. nem velünk van a baj, ez egy fórum, ahol topik témájáról kéne beszélgetni. Kinek mondtam én azok kötöl bárkiek bárhol,akik nem értenek velem egyet, hogy takarodjanak? Nem tűnik fel neked, hogy a keri topikokat szinte csak a hiénaszerűen viselkedő ateisták és hasonlók fikázzák tele? Én is, Rozálka is leírtuk, hogy szerintünk mi a gond a TM-val. És? Miért kéne elfogadnom mást, mint amit leírtam, csak azért, mert itt néhányan elhallgattatnának csak úgy? HM?
Ha végignézed az általam betett filmet,látni fogod, hogy fügeízhez és rozálkához még mások is csatlakoztak, akik ráadásul valaha belülrôl voltak tapasztalói eme tanoknak. Végignézve a filmet megdöbbentem, bár én semmit nem tudok errôl és azért kerestem rá, mert itt megláttam a topicot. Hát, mit nem mondjak, köszönöm, nem kérek belôle.
"A film döbbenetes erővel mutatja be a világ legjobban működő szektáit. A megszállottság itt még egy világi ember számára is láthatóvá válik. Guruk, aki nyilvánosan Isten fölé helyezik magukat és olyan szellemi hatalommal rendelkeznek, aminek még a nyugati tömegek is behódolnak. A hitetés szellemei látszólagos boldogságot és szeretetet hoznak a "hívek" életébe, mielőtt végleg becsukóik mögöttük a pokol ajtaja. A tolvaj (Sátán, e világ jelenlegi fejedelme) nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én (Jézus) azért jöttem, hogy életük legyen (a megtérteknek), és bővölködjenek. János 10,10 Szóval ne várakozz, kedves barátom, hanem add át az életedet Jézusnak, mert ezek a gonosz szellemi hatalmasságok nem szórakoznak, hanem tömegeket vezetnek félre és kebeleznek be. De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált! Péld 8,36 Válaszd az életet, mert Jézus nélkül pokol minden." ezt írták ajánlóként hozzá.
Nem érted? Hát az hogy tombol mindenkiben az egó és nem képes elfogadni azt ami van, hogy létezik más is mint a saját igaza... benned is, te sem tudod elfogadni... egymást próbáljátok megtéríteni és az igazatokat bizonygatni... tisztelet a kivételnek...
Mondhatnám, hogy nem értem, mi ez a nagy háborgás, mikor megjelenünk a keresztény látásmódunkkal, de értem, bár nem fogom kifejteni.
Ha a tisztelt TM pártiak közül nem szívóztak volna néhányan tenyérbemászóan, én pl. a Fontosnak írtak után nem szóltam volna többet valószínűleg. De lehet, hogy még fogok. A gúnyos és egyéb formába öntött kvázi "takarodj"-ok is eléggé erre indítanak általában...
Nagyon szépen köszönjük a hozzászólásokat, igazán érdekes volt olvasni. Valószínű hogy mi is eljutunk előbb utóbb arra a tudatossági szintre melyeken Ti vagytok és akkor felhagyunk ennek a rettentően káros TM-nek a gyakorlásával. Addig is legyetek kicsit megértőbbek velünk szemben, most már tudjuk hogy rossz uton vagyunk, viszont szükségünk van egy kis időre hogy letérhessünk róla... most egyetlen dolog számít, hogy időben jött a segítségetek. Köszönjük!
Nem hinném, hogy te fogod eldönteni, elmondom-e a véleményemet a TM-ről, vagy sem. Mitől kaptad fel a vizet? esetleg mégsem működik olyan tuti jól a TM?