Keresés

Részletes keresés

MÓNI1234 Creative Commons License 2018.07.21 0 0 1132

Szia Andi! Nagyon szépen köszönöm a részletes felvilágosítást,szerintem mindent leírtál ami lényeges.További szép nyarat kívánunk.Köszi Móni

Előzmény: SzAndi65 (1120)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1131

Jó lesz Nektek:)

Az IBUSZ-nál nem akartál biztosítást kötni?

Ha bármi kérdésed lenne, csak bátran tedd fel:)

Előzmény: laciesemma (1130)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1130

Köszi azért:)

Aug 2-án megyünk az ibusszal 1 hétre

Előzmény: SzAndi65 (1129)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1129

Én is erre tippeltem:)

Hát a TV-re nem tudok válaszolni. A falon volt és mi be sem kapcsoltuk, valahogy nem volt időnk rá:) A kinézetéből ítélve lehet, hogy kezeli a pendrivot, de nem tudom.

Sajnos az utasbiztosításban sem tudok segíteni, mert nekünk olyan hitelkártyánk van, hogy a világban mindenhová érvényes a biztosítása, meg az EP-nél kiváltottam az EU-s "TB" kártyát.

Szerintem az interneten biztosan találsz erre egy kereső oldalt, ahol össze tudod hasonlítani az árakat.

Mikor mentek ebbe az apartmanba és mennyi időre? Valamelyik utazási irodával?

Előzmény: laciesemma (1128)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.19 0 0 1128

Köszi :) egyszerre írtuk sztem a kérdés- választ :9

Mi is ugyan abba az apartmanba megyünk és természetesen nem azért megyünk, de olyan a TV hogy felismeri a Pendrivot?

illetve utasbiztosítást szerinted- szerintetek hol olcsóbb kötni?

Előzmény: SzAndi65 (1127)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1127

Olvasd el kérlek, az alattad lévő üzenetemet:)

Köszike!

Előzmény: laciesemma (1126)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1126

Okés Köszi

Még annyi, hogy bankkártyával tudunk fizetni a market-ekben- éttermekben- autóbérlésnél?

Előzmény: SzAndi65 (1124)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1125

Szia! Pár Szuper Marketben lehet fizetni, autókölcsönzésnél is lehetett, tankolásnál is lehetett. Az éttermeket nem tudom, de feltételezem, hogy azoknál is voltak ilyenek. Hajókirándulást a kikötőben fizettük be a hajónál, ott készpénzzel lehetett. Az igazság az, hogy mi egyszer fizettünk csak bankkártyával, egy tankolást, ami július 2-án volt és 341 Ft-os árfolyammal vonta le a bank itthon a számláról. Mi olcsóbban vettük az EUR-t, nekünk nem érte meg a kártyahasználat.

Előzmény: Vargabeáta (1121)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1124

Szia!

Ez egyéni, kit mennyire zavar a szél vagy sem. Én a nagy szelet nem szeretem, mert megfájdul a fejem tőle, viszont párom kifejezetten imádja! Mint írtam, olyan 3-4 naponta változott a szél erőssége, ami persze befolyásolta a tengeren a hullámokat is. Ami igazán zavart még engem, azok az időnkénti nagy széllökések voltak. Azt megszoktam már sok éve, hogy a görög szigeteken fúj a szél, de ezen a szigeten ez extrán így volt, főleg a széllökéses napokon nekem már sok volt. Szép sziget, nagyon jól éreztük magunkat, a szelet is beleszámítva, el kell menni, meg kell nézni, meg kell tapasztalni, de én nem hinném, hogy visszamennék, mivel, mint írtam, nekem megfájdul a fejem a széltől, ami sajnos ott is így volt, ami eddig egyik szigeten sem volt jellemző.

Viszont, mint írtam, van aki meg pont emiatt szereti és megy erre a szigetre.

Mivel nem állandó ez a nagy szél, célszerű figyelni az időjárás előrejelzéseket és aszerint alakítani a programokat, főleg a tengereseket.

Reggel, este a parton? A szél vonatkozásában olyan, mint nappal, bár volt amikor a Hotelnél nagyobb szél volt a hegy felől, mint a tengerparton.

Szerintem nem érdemes előre autót bérelni, ezen a szigeten, talán több az autókölcsönző, mint az étterem:)

Mi a SIXT CAR-nál béreltük, nem messze volt tőlünk, a fő úton, nagyon meg voltunk vele elégedve. Sőt, ha itt béreled, akkor a kölcsönző mögötti tengerparti étteremben kapsz 10 % kedvezményt is. Egyébként ebben az étteremben minden pénteken görög est van, ami élő görög zenét jelent, érdemes a megérkezés utáni este ott vacsorázni, nagyon finomakat ettünk, nagyon hangulatos is a tengerpart közelsége miatt, kedvesek a felszolgálók, a bárja is nagyon jól néz ki.

Szívesen válaszolok bármire, ha tudok!

Előzmény: laciesemma (1123)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1123

Szia Andi,

Engem az érdekelne, hogy a zél az mennyire zavaró? tengerben matracozni lehet? picit tartunk a széltől, ezt a részét még taglalnád? milyen este, reggel, a parton? Illetve még az hogy könnyú autót bérelni, vagy még itthon az interneten tegyem meg?

Köszönöm előre is a választ

Előzmény: SzAndi65 (1120)
Helén444 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1122

Sziasztok! 

Ha valaki esetleg emlékszik, hogy a Liszt Ferenc reptéren a csütörtök du-i járatnál hányas kapuknál van a check in, kérem szépen, írja meg.

Köszönöm!!!!

Vargabeáta Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1121

Sziasztok! Mennyire lehet bankkártyával fizetni? pl hajókirándulás, élelmiszerboltok...

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1120

Szia Móni!

Csütörtök éjjel hazaértünk két hét után, hamar eltelt:)

Diakonis Hotel nagyon szuper volt nekünk, nem cseréltem volna el a szállást másikra. Ez egy Hotel, így az idegenforgalmi adó 10,5 EUR/hét/szoba. Ezt rögtön az érkezésnél kellett kifizetni, utána adták oda a kulcsot. Mi emeleti, szép kilátású szobát kértünk, már az utazási irodánál, ez rajta is volt a papírunkon, megmutattuk a tulajnak (idősebb úr), aki ezt teljesítette is. 204-es szobát kaptuk, szerintem az egyik legjobb szoba volt! Közel volt a recepcióhoz, így a szobában is működött a WIFI, időnként döcögősen, de működött:) A szoba tágas volt. Az erkély szép nagy, egy kötél volt kihúzva, párom húzott még ki mellé kettőt, nekünk kellett.  A törölközők, fürdőruhák stb. Vigyetek csipeszeket is, mert keveset adnak és a nagy szél miatt kellenek. Van kint egy asztal és két szék. Gyönyörű kilátás a tengerre (bár van egy szálloda, ami ezt kicsit korlátozza), medencére, a távolabbi fővárosra, kikötőre. A konyharész nagyon alap, még kenyérvágó kés sincs, szerencsére mi vittünk, meg elkel még az éles kés is, legalább is mi mindig otthon reggeliztünk. Volt két bögre, meg két pohár, meg a tányérokból is 2-2, vágódeszka és 2 főzőedény. Konyharuhát sem adnak, meg semmit sem a mosogatáshoz, ezeket vigyetek vagy vegyetek ott. Viszont volt vízforraló és a hűtő is jó volt, fagyasztó része is volt. A fürdőszoba jó, a zuhany egyik oldala nyitott, de nem volt gond, alig jött ki a víz zuhanyozáskor. W.C. papírt folyamatosan adtak. Volt 3 kicsi szappan is. Akasztó van egy, a törölközőknek és kettő az ajtón, a kis ablakon szúnyogháló is volt. Bent az erkély ajtó egyik része is szúnyoghálós volt. Szúnyoggal eggyel találkoztunk, viszont a második héten több légy volt. Nekünk az ágyak nagyon kényelmesek voltak, ha szeretitek a keményebb fekhelyet.

Vasárnap kivételével minden nap jött a takarítónő, ágyhúzás, tiszta törölköző stb.

A medence nagyon jó volt és tiszta, mindig volt szabad napágy.

Csendes helyen van a hotel, a lenti szállodában van minden este műsor, de max. 23 óráig.

Az első héten éjjel olyan 23 fok körül volt, nappal meg 28 fok. A második héten éjjel volt 28 fok, nappal 36-38 fok, na ezen a héten már kértük a légkondit, ami 6 EUR/éj volt. Próbálkoztunk azzal, hogy éjjel csak a szúnyoghálós ajtó van behúzva és nyitva a bejárati ajtó, de mivel ezek szemben vannak egymással, nagyon erős volt a levegőjárás, így repültek is a dolgok a szobában, meg hangosan süvített a szél, én így nem tudtam aludni. Ráadásul a falak sem tudtak már éjszakára sem lehűlni.

Közelben több Szuper Market (olyan 23-24 óráig vannak nyitva reggeltől), étterem, autókölcsönző van, na ebből rengeteg, érdemes végigjárni az árak miatt! Az tenger felé vezető utcánk sarkához közeli étteremben nagyon finom volt a gyros pitában, 2,5 EUR.

A főváros és a  kikötő a mi tempónkkal kb. 25-35 perc séta volt. A kikötőből mennek kiránduló hajók, ott lehet befizetni is. Mi így voltunk Olymposon, egy szuper vitorlás hajóval. Reggel 8:30-kor indult, felment a hajó Diafaniba, ott várt egy kisbusz, ami felvitt Olymposra, ott volt kb. 3 óra szabadidő, majd visszavitt a busz a hajóhoz, onnan vissza a fővárosba, de közben kétszer is volt fürdőzés, kb. 18:30-ra értünk vissza. Nagyon jól éreztük magunkat, olyan családias volt az egész és 25 EUR/fő volt.

Autót béreltünk egy Fiat Pandat, teljes biztosítással 40 EUR/nap volt, mi 3 napra béreltük, ennyi bővel elég volt nekünk. 1,9 EUR/liter volt a benzin. Benzin kút csak pár darab van az egész szigeten.

Helyi busszal elmentünk egy közeli öbölbe Ammoopiba strandolni, ez egy lassan mélyülő homokos, szélcsendesebb part. Menetrend a busz "pályaudvaron" is van, nekünk kb. 20 perc séta volt (különben itt van a közelében egy nagyon jó, egészen nagy Szuper Market). 2,3 EUR volt egy buszjegy, egy irányba. kb. 10-15 perc a menetidő. Ott is van Szuper Market és éttermek, nagyon finomat ettünk ott.

A szél állandóan fújt, de változó erővel, olyan 3-4 naponta változott az erőssége, időnként elég durva széllökések is voltak.

Várom a kérdéseket:)

Andi

Előzmény: MÓNI1234 (1088)
levi-g Creative Commons License 2018.07.11 0 1 1119

Félreértettelek sorry. Köszi a linket +pipa. 

Előzmény: BekeToni (1118)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.11 0 0 1118

Na, szépen vagyunk. Ide linkelem a legfrissebb értékeléseket, szerintem meg se nézted. Bezzeg a -1 az működik :)

Előzmény: levi-g (1117)
levi-g Creative Commons License 2018.07.11 0 0 1117

Szia mozgatom én, de az 2016 os hozzászólás. Reméltem valaki volt már idén! Köszi  ..... 

Előzmény: BekeToni (1116)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.11 0 1 1116
Előzmény: levi-g (1115)
levi-g Creative Commons License 2018.07.10 -1 0 1115

Sziasztok sealand apartmanról, senki nem tud nyilatkozni?  ;) 

újbudai51 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 1114

Kedves Gonsalves,

Ahogy írtam ha a Dórinál bérlitek az autót kaptok egy papírt, azzal kell menni az autókölcsönzőbe és ott már automatikusan mondják ill. mutatják is (eléd teszik az árakat), hogy +1 nap ingyen van ha 3-nál több napra bérlitek az autót.

Előzmény: Gonsalves (1109)
Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1113

Köszi az infókat. 

Előzmény: drenalin7 (1110)
Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1112

Igen, köszi olvastam a hasznos belinkelt beszámolót. Pont ezért érdeklődtem. Nekem a Bravo 110+30 eurós (teljes biztosítás) ajánlatot írt. És szó sem volt a +1 nap ajándékról. Ezért érdeklődtem, hogy nyilván most főszezon van és nem biztos, hogy aktuális az a linkelt ár. Illetve ahol eddig mi Görögországban nyaraltunk mindig drágább volt az idegenvezetőn keresztüli autóbérlés. De ha itt jobb az ajánlata (pl. ár, +1 nap) akkor nyilván szívesebben preferáljuk a rajta keresztül történő bérlést.

Előzmény: BekeToni (1111)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1111

Pedig olyan szépen leírta újbudai51

(jó lenne, ha minden héten lenne valaki, aki ír a tapasztalatairól…)

Na, jó segítek. Dóri a Bravo autóit közvetíti.

(Bemész a kölcsönzőbe és megmondod, hogy Ő küldött…)

De ha nem akarsz napi 40-50 Eurót közlekedésre költeni, (benzint is 1,9EUR/l beleszámítva) akkor busz.

Jó tapasztalataink miatt, jó szívvel ajánlom.

drenalin7 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1110

Mi julius 5-én érkeztünk haza karpathosról mi is béreltünk autót Pigadia városában, az árak kategóriánként változnak 1200cm3 től 30eur Fiat panda,Nissan Micra,Hundaj i30 kb 35-40 euro ez a Best Car autókölcsönző árai ! De a Gatulis Car autókölcsönzőnél egy Szuzuki jimy cabrió terepjáró 62-65 euró per 24-óra ! Mi 3napra béreltünk egy Nissan Micra kis tip topp kis kocsi volt 3napra 110euró a szigetet felfedezni szerintem 3-4 főre tökéletes!!!! Tapasztalatom szerint nagy autót bérelni fölösleges ,ugyanis a sziget szűk szerpentines útjain úgysem lehet nagyon száguldozni˘vagyis szerintem felelőtlenség!!! Az Apella beach felé több helyen nincs szalagkorlát de a 3m széles út mellet ott táttong egy jókis szakadék, úgyhogy aki oda látogat csak óvatosan a gázpedállal! Egyébként karpathos VARÁZSLATOS ÉS GYÖNYÖRÜ CSAK AJÁNLANI TUDOM AZ IDE LÁTOGATÓKNAK! Mi biztos hogy még viszatérünk ide a jövőben!

Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1109

Sziasztok!

Aki mostanában volt Karpathoson meg tudná mondani, hogy az idegenvezetőnél mennyibe kerül az autóbérlés 3 napra?

Kértünk pár helyről ajánlatot és elég drágának tűntek. Előre is köszönöm

Andiii89 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 1108

Köszi az infókat! :)

Mindenképp meglessük az éttermet akkor!

Szép napot!

Előzmény: BekeToni (1107)
BekeToni Creative Commons License 2018.06.26 0 0 1107

(Nem mondom, hogy lukulluszi lakoma lesz, de a gépen adnak vacsorát.)

Dolphin a kikötő végén van, a transzfer busz végig megy a partmentén és látjátok az összes éttermet, legalább 15 egymás mellett. Ezek helyett mégis inkább azt javaslom, hogy valamelyik szupermarketben vásároljatok másnapra is… (vizet) 23óráig mind nyitva!

Az éttermek éjfélig nyitva vannak. Ha souvlaki, akkor Erasmias Grill House

Előzmény: Andiii89 (1106)
Andiii89 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 1106

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy az éttermek nagyjából meddig vannak nyitva? Mivel későn érünk a szigetre, illetve a szállásra, érdekelne, tudunk-e még vacsorázni valahol :) 

Köszönöm :) 

SzAndi65 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 1105

Köszi szépen a válaszokat, jó tanácsokat! Nagyon jó időtök volt!

További szép nyarat!

Előzmény: újbudai51 (1102)
BekeToni Creative Commons License 2018.06.24 0 0 1104

Gyakori kérdés az időjárás, szél, levegő, vízhőmérséklet. Itt egy minden igényt kielégítő meteorológiai oldal.

És ha már szóba került a szél, mindjárt meg is vizsgálhatjuk, hogy mekkora szélben, mennyi esélyünk van elszenvedni egy szúnyogtámadást.

Egy éhes szúnyog nagyjából 2km/h sebességre képes. Szélcsendben halad csak, egyébként hamar elfárad. Szaglás és hő érzékelés útján tájékozódik, ezért kénytelen áramlással szemben repülni különben soha nem találja meg áldozatát.

A múlt heti széladatokat figyelembe véve, szabadban erre nem sok esélyük volt.

A nem kimondottan szúnyogbarát napsütés és szél rövid idő alatt felszárítja az állóvizet, így a tenyészőhelyek főleg nyári időszakban erősen megcsappannak.

De azért a szigeten van néhány állandóan vizes hely a források közelében, Arkasa, Spoa mosóház, Stes Agios Panteleimonas, Mesochori Panagia Vrysiani, Vananda. Itt ne tessenek bivakolni!

(Ja, Karpathos-on nem őshonos az édesvizű úszómedence, nem kell csodálkozni ha, van hozzá néhány szúnyog is.)

Az idegenforgalmi adó könnyebb megértéséhez szeretnék hozzáfűzni egy gondolatot. A turista áradat elég nagy környezetterhelést jelent, itt nem a helyi focicsapatot támogatják az adóbevételek, hanem a szennyvíz és hulladékkezelés fejlesztését.

A repülés még egy nagy misztérium. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, itt biztosan megtalálod a választ. Ugyanaz közlönyül…

Hová ültetnek? Talán kezdjük is ezzel. Döbbenten olvasom, hogy senkinek nem volt annyi esze, hogy karon ülő gyerekkel előretessékeljék azt a családot. Azon viszont nem csodálkozom, hogy a check in pultnál nagy a kapkodás. A légi utaskísérőknek viszont bármikor módjukban áll átültetni az utasokat, ha azt észlelik, hogy valami nincs rendben. (Valahogy úgy van, hogy csecsemőtől a 2éves korig ölben utazik, esetleg gyerekülésben, 6éves kor alatt nem utazhat egyedül, 12éves kor alatt nem szokás különültetni a kísérőtől.)

Mikor indul? Olyan még nem volt, hogy ne késsen az indulás Budapestről. Ez a nap utolsó járata az összes késést hozza magával. (Bp-Rodos-Bp-Zakintos-Bp-Karpathos-Bp napi útvonalon)

Mikorra ér oda? Általában 2óra a repülési idő, de volt, hogy 1:46 vagy 2:22 is. Ennek forgalmi, de legfőképpen meteorológiai oka van. (utazómagasság széliránya és sebessége, az üzemanyag megtakarítás végett, valamint az erősebb turbulenciák kerülgetése az utastér tisztaságának megőrzése érdekében.)

Autóbérlés, alapból a buszt preferálom, olcsó biztonságos, környezettudatos megoldás.

A Bravo nekünk is kedvenc, nagyon rendesek, itt találod. Teljes körű biztosítás ajánlott. Jártam úgy, hogy alacsony padkáról indulva meghorzsoltam a küszöböt…

Élelmiszerbolt, van egy jó pár itt lejjebb felsorolva, de a kedvencem a Louloudis és a pék kimaradt!

Étteremből ne az ipari létesítményeket keressétek, hanem a helyiek által látogatottat. Elsődlegesen arról ismered meg, hogy nem áll előtte behívogató ember. Kedvencünk a Psiloritis. Hal taverna Under The Trees vagy Finikiben a Captain Giannis (könnyen megtalálod, főleg ha éhes vagy)

levi-g Creative Commons License 2018.06.23 -1 0 1103

Sziasztok  

Volt valaki a sealand apartmanban  idén vagy tavaly? 

Infokat várok szeretettel ;) 

Köszönöm   

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!