Sziasztok!
Első képen a Ferroport és a Bavaria 52...
Jót nosztalgiázok. Köszi muggli!
Wanted 1072 és 1077 magyar uszályok!
Ki, mikor, hol, merrefelé menni látta?
Egyébként lehet hogy ma nem kell bemennem és tudok menni a Fehér Gyűrűbe.
Üdv
k
Ez pedig Muggli "Gyöngyös" képe, csak egy kicsit átfestve:)
No nem lett valami fényes, de akkor is, egy magyar vontató legyen szürke!:)) Még akkor is ha többet már nem vontat:(
Üdvözlöm a MHE tagjait. Pedrofon megismerése óta figyelemmel kísérem a levelezést (visszamenőleg is) és szeretném a segítségemet, ha az egyesület igényli, fel ajánlani. Mivel az Indexen nem kívánok nyíltan fellépni , ezért kérem személyemről Pedrofontól kérjetek tájékoztatást, vagy tőlem emilben. Sok sikert a tevékenységetekhez.
Kedd este 19:00 és a Fehér Gyűrű részemről minden tekintetben megfelel.
Más: a Szürke flotta albumom bővült az Inota és a Kalocsa motorosok képeivel. Sajnos az Inotát a reggeli szürkeségben nem sikerült jó minőségben megörökítenem. Talán lesz még rá alkalom... A hajóról a vontatócsörlő már le van szerelve, így kétlem, hogy valaha még rendeltetésének megfelelően fogják használni. Üdv: rs.
Javaslom a kedd este 7 órát és a Fehér Gyűrű sörözőt az V. Balassi Bálint utca Jászay Mari tér felőli végénél. Beszéltem TAYFUN-nal, és ő csak kedden jut hozzá néhány információhoz, ami a megbeszéléshez hasznos lehet.
Sziasztok!
Sajnos a jövő héten du 2-től dolgozom, így nem tudok menni, sajnálom. A logó nagyon jó, kifejező, amint tudok én is szeretnék csatlakozni az Egyesülethez.
Üdv
k
Tapasztalatból mondom, szükség lesz rá!
Hétfő: délutántól,
kedd: este 7 - 1/2 8-tól,
csütörtök: délutántól, nekem is megfelel. Hétfő (X.3.) reggel nyolcig vagyok netközelben, utána kedd du. Ha hirtelen kialakulna az időpont, egy SMSkét kérnék a 06 / 20 / 388 - 57 - 43 -ra!
Jó szelet! és pöff!
(u.i.: mit illik a géphajósoknak kívánni?)
A hétfő, kedd, csütörtök nekem is megfelel. Javaslok valamilyen a központhoz közelebb eső helyszínt. A múltkor a Fehér Gyűrű egészen megfelelt (jó megközelítés, este parkolási lehetőség).
Uraim!
Hétfőn, vagy kedden össze kellene dugni a fejünket, hogy valami okosabbat is kitaláljunk, mint a jelenleg kialakult helyzet. Valamikor 18-19 óra körül, de hol és melyik nap???
Javaslatok? Sajnos az "Öreg Halász" már nem az az árfekvés, mint amire emlékeztünk. Tehát a lényeg, hogy össze kell gyűlnünk és kitalálnunk, hogyan legyen tovább.>
1.Ha tudja valaki Zsigmond Ferenc gépüzemvezető (a Szombathely utolsó üzemese)elérhetőségét, legyenszíves e-mailban elküldeni részemre.
2.Találkozó időpontjára javaslom a keddet, mert hétfőn és kedd délelőtt még anyag és informácógyűjtést folytatok.
Azt hiszem, már jóval korábban be kellett volna számolnunk az Egyesület megalapításáról. Úgy gondolom, ez azért nem történt meg, mert az elmúlt napokban más is legalább annyira elfoglalt volt, mint én.
Tehát.
Október 21-én guberavera cégének irodájában jöttünk össze. Gumidani sajnos nem talált oda, és kevesen voltunk; szerencsére Pedrofon 8 után már ráért, és telefonon el tudtuk érni. Vele, és TAYFUN feleségével együtt voltunk meg tízen, ahány személy az egyesület alapításához szükséges. Szavazással az egyesületnek a
"Magyar Hajózásért Egyesület"
nevet választottuk. Megalkottuk az egyesület alapításához szükséges iratokat és megválasztottuk a tisztségviselőket. A hivatalos bejegyzéssel kapcsolatos teendők intézését és azok költségeit guberavera vállalta magára, illetve cégére. Köszönjük! Az Egyesület alapszabályát a Kisvasutak Baráti Köre alapszabályának mintájára készítettük el, amit Zoli66 bocsátott rendelkezésünkre. Az Egyesület célja:
"1. A Magyar Hajózásért Egyesület céljai: a magyar hajózás - beleértve mind a folyami, tavi és tengeri hajózást - hagyományainak, tárgyi, írott emlékeinek felkutatása, rendszerezése, megőrzése. A vízijárművek mint a kulturális örökség részét képező és környezetkímélő közlekedési eszközök rohamos fogyásának megakadályozása, működésük segítése, működtetésük elméleti és gyakorlati segítése, történetük kutatása, műszaki emlékként is jelentős járműveik berendezéseik megőrzésének elősegítése, a társadalom hosszú távú érdekeinek és a fenntartható fejlődés szakmai alapelveinek képviselete. A hazai hajózással kapcsolatos, múltra vonatkozó, ill. a jelent és a jövőt érintő ismeretek publikálása mind nyomtatott, mind elektronikus formában.
2. Tagjai számára lehetőséget teremt ismereteik, tapasztalataik bővítésére, élményeik kicserélésére és ismertetésére. Célja továbbá, hogy fórumot teremtsen az ezen fejezetben felsorolt célokkal azonosulni kívánók számára, és tagjai között a szakmai és baráti összetartást építse és fejlessze, az egyesület szakmai egységét előmozdítsa."
Igyekeztük az alapszabályt úgy fogalmazni, hogy abban ne csak a most elképzelt céljaink szerepeljenek, hanem a későbbiekben is tegyen lehetővé némi rugalmasságot. Jelenlegi szempontjaink között pl. a környezetvédelem nem elsődleges fontosságú, de úgy véltük, ezzel a megfogalmazással nyitva hagyjuk pl. annak a lehetőségét, hogy a későbbiekben akár környezetvédelmi pályázatokon is megjelenhessünk. A célok között hangsúlyozottan szerepel a vízi járművek műszaki emlékként való megőrzése. A hajózással kapcsolatos ismeretek elektronikus formában való publikálása az Egyesület fejlesztés alatt álló weblapjára vonatkozik. Ehhez már most fantasztikus anyag áll rendelkezésre.
Az Egyesület nyitott, minden a hajózás iránt érdeklődőt és érte tenni akarót szívesen várunk! A "síni patkányokat" különösen - a közösség több tagja érdekelt ebben a témában is! Az érdeklődők mugglinak írjanak mailt, ő majd elküldi az Alapszabályt és a belépéssel kapcsolatos információkat.
Az Egyesület éves tagdíját 3000 Ft/fő-ben határoztuk meg. Ez nagyszabású céljainkhoz képest csekély összeg: a nagyszabású célokat szponzorok mozgósításával szeretnénk megvalósítani. A tagdíj a müködéssel kapcsolatos költségek fedezésére szolgál.
Az alapításnál problémát jelentett a tisztségviselők megválasztása. A társaság láthatóan nagyon elfoglalt, és bár a munkát mindenki szívesen vállalja, a számonkérhető kötelezettségeket mindnyájan igyekeztünk csak óvatosan magunkra venni. A megoldás végül az volt, hogy a jelenlévők mind vállaltak valamilyen tisztséget (Elnökség, Felügyelő Bizottság). Az elnöki posztot jakyg vállalta el. Mindenki letette a nagyesküt (virtuálisan), hogy a munkában nem hagyjuk magára.
Az Egyesülettel kapcsolatos egyes részletek megtárgyalására működik egy levelezőlista, a fontosabb fejleményekről e-mailek mennek (ld. jakyg 4540). A közeli napokban számos tennivalónk lesz, aki részt tud venni, jelentkezzen!
KI
A mai hajómentésről szóló megbeszélésről emil ment az MHE jelenlegi tagjainak. Azok a régebbi topiclakók, akiket érdekel a dolog, írjanak nekem, TAYFUN-nak, vagy guberaveranak, s természetesen megkapják ugyanazt a tájékoztatást. Vagy ha megvan a telefonszámunk, telefonálhatnak is.
Jó is lenne, ha jelentkeznétek, mert a jövő héten (lehetőleg az elején) mindenképpen össze kell jönnünk.
BE
Az egyesület esetében inkább célcsokorról beszélnék. Egynémely hivatalos formaság után nyilvánosan hozzáférhetőek lesznek ezen célok. Kétségtelen azonban, hogy cél egy ipartörténeti emléknek minősülő hajó eredeti-jelenlegi állapotában történő megtartása is.
A hajók sorsáról árverezésük után tudhatunk többet.
Azt tudom, hogy a Szombathely megmentése a cél. Csak "mellékesen" kérdem, hogy lehet tudni valamit róla, hogy a Sopronnal mi lesz? Ő már bizti kohó?:-( Vagy esetleg valaki(k) pályáznak rá állóhajónak, vagy akárminek?
Üdv!
Tegnap este még hozzátettem egy harmadik variációt a "Szombathely megmentése" projecthez. A mai talin sajnos nem tudok részt venni...jókor mondom, már mehet vagy fél órája:))) majd számoljatok be a részletekről!
Pedro!
Mailt küldtem CD ügyben, de a démon visszadobta! Hova tudnék írni?
1. Öreg Halász Étterem, IV.Árpád út 20. Asztal foglalva a vitorlás teremben 18.15-től....Szerintem ha elegendő érdeklődő lesz 9-ig biztos elleszünk.
Ma is gyűjtöttem rengeteg adalékot a terv megvalósításához (MAHART, Hajózási SZKI)És voltam a HAJÓ FEDÉLZETÉN is(no, meg a pincében)
Holnap viszek erős lámpát is, mert vaksötét van benn....Hát, mindenesetre jó sok szponzor kellene a látottak alapján.Részletesen este szóban ill. holnap este összefoglaló jelentés készül, hogy hol is tartunk.
TAY
(Ahogy azt meg is ígértem) a héten nemigen volt időm foglalkozni az egyesületi dolgokkal, így TAYFUN levelére sem tudtam reflektálni. Ma este viszont talán már szabaddá tudnám tenni magam. Meddig lennétek ma este az Öreg Halászban?
Melyik szakaszán van ez az Árpárd útnakM?
(Ha ma el tudok menni, az két módon lehetséges:
A. este 6-ra, három kiskorú gyermek társaságában;
B. este 8 után.)
Valaki összefoglalhatná az egyesület alapításával kapcsolatos információkat a meg nem jelent topictársak, illetve a topicra betévedő olvasók számára! Nekem erre legkorábban ma este jutna időm.
Furcsa ez a Buda kép. Emlékezetem szerint hátul is volt egy raktér a tiszti lakótér és a gépház között a későbbi ebédlő helyén. Viszont később a legelső raktárnyílás fölé is építmény került. Ezen az egyik be van építva, a másik még nincsen.
Mai találkozó: én lehet, hogy csak 18.30-ra tudok odaérni, de lehet, hogy már 18.00-ra. Ki tud eljönni???