Keresés

Részletes keresés

A teremburáját Creative Commons License 2021.11.15 -3 1 9377

Okoska, Merkely jól mondta, csak te rosszul értetted: nem új hullámok lesznek, hanem folyamatosan marad a fertőzés veszély, amig a a lakoságban ki nem alakul egy állandóbb s hatékonyabb ellenállási rendszer. Hogy ez oltásokkal, vagy sorozatos fertőzések túlélésével jön létre, az majdnem mindegy.  

Az embereket nem lehet huzamosabb ideig bezárni a házukba, dolgozni, iskolába menni, vásárolni, sőt szórakozni is kell. Lehet így is védekezni, de azt senki sem garantálhatja, hogy az akinek gyengébb az immunrendszere, az nem fog megfertőződni, s esetleg bele is halni! Az életnek mennie kell tovább. Az ország számára az a fontos, hogy működőképes legyen a gazdasága, a társadalmi élete. Az utóbbi évtizedek évi  országos halálozási átlaga valahol 110-140.000 közt ingadozik. Az utóbbi két évben sem változott, csak közelebb van a magasabbhoz. Ma is zömében a krónikus és főleg idősebb betegek közt szedi áldozatait a járvány, ahogy előtte is ők képezték a többségét az elhunytak zömének. 

Csak a magadfajtákban ott motoszkál folyvást az ördög, hogy éppen mit kifogásoljatok azon ami van! 

Előzmény: JimmyQ (9376)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.15 0 0 9376

"Ma itthon napi 100 ember hal meg covidban, mégsem robban fel a fórum, idős emberek a plázában maszk és talán oltás nélkül is vígan lófrálnak, és senki nem néz szemrehányóan a másikra"

 

Ez az egyik legnagyobb baj. Még ha te nem is érted.

De van még ennél nagyobb is:

Most az van, ami első számú "vírusszakértőnk" szerint nem lesz:

Hiszen Merkely Béla májusban világosan megmondta: „nem lesz negyedik hullám, sem nyáron sem ősszel; nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismét egy járványt hozzon”.

https://nepszava.hu/3138020_illuzio

Bár a SZOTE rektora egyáltalán nem vírusszakértő, hanem szívsebész, de annál magabiztosabban nyilatkozik covid ügyekben.

Ezért aztán senki a füle botját se mozdította, amikor július közepén elkezdett erősen felfelé menni a covid reprodukciós rátája. Akkor se, amikor augusztus közepén egy újabb meredek emelkedővel már elérte az 1.7-es értéket. Aztán se, hogy október közepe után egészen 1.84-ig lódult. Minden fontosabb volt, kezdve a "migrációs válságon", az Eucharisztikus Kongresszuson, és a Vadászati Világkiállításon át egészen a focimeccsek telt házas megtartásáig.

 

Megy a bagatellizálás, a struccpolitika, az időhúzás, a figyelemelterelés. Aztán majd két hét múlva megint jön a már jól ismert pánikreakció: valamelyik nap este nyolckor bejelentik, hogy holnaptól bezár minden iskola, kijárási tilalom, stb. De "mindenkit meggyógyítunk" mert "van elég lélegeztetőgépünk". És végül megint jön a nevetséges nagyotmondás: a járvány "meg se rezdítette az egészségügyi rendszerünket".

 

Előzmény: molnmorr (9375)
molnmorr Creative Commons License 2021.11.15 -2 0 9375

Nem képzelt világban élek, csak régi 1 napos cikket olvastál, és napról napra licitálnak egymásra a döntéshozók hogy ki tud nagyobbat mondani.

 

Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter további szigorításokat akar a koronavírus-járvány megfékezésére, egyebek között éjszakai kijárási tilalmat tervez bevezetni a beoltottak számára is, írja az MTI.

 

https://telex.hu/koronavirus/2021/11/15/ausztriaban-az-oltottak-szamara-jarvanyugyi-korlatozasok-lephetnek-ervenybe

 

Oltottak számára is lesz éjszakai kijárási tilalom. Ez része az intézkedéscsomagnak, amely most az asztalon van. A szakemberek által pénteken előterjesztett intézkedéscsomag ezenfelül javasolja az FFP2-es kategóriájú szájmaszkok viselését a zárt nyilvános terekben, illetve a PCR-tesztek elvégzését a beoltottak számára is.

 

A teljes körően oltottak számára éjszakai kijárás tilalom, hiába van védve a vírustól az illető, hiába minimális az esélye hogy megbetegszik. Amíg nem volt vakcina, se elég maszk, addig karantén volt, aztán jobb híján jött a maszk és távolságtartás, amíg nincs oltás, most pedig van oltás, tehét marad a maszk, PCR tesztelés oltottaknak is, és részleges kijárási tilalmak ha épp a kormány úgy gondolja.

 

Ez csak egy tervezet, de csak idő kérdése és bevezetik.

 

Nem a covid az agymenés, hanem az eszement felhajtás körülötte. Ma itthon napi 100 ember hal meg covidban, mégsem robban fel a fórum, idős emberek a plázában maszk és talán oltás nélkül is vígan lófrálnak, és senki nem néz szemrehányóan a másikra, már csak az egészségügyi miniszterekkel és víruskutatókkal kéne megértettni hogy az ember legálisan mérgezi magát alkohollal, dohánnyal, gyorséttermi kajával, városi életmóddal, és emiatt korán hal meg saját  maga és környezete, és senki nem tiltja be ezeket a káros dolgokat, amiben évente 130 ezer ember meghal itthon és ausztriában is, nem biztos hogy a covid ilyen kiemelt figyelmet érdemel.

 

 

 

Előzmény: JimmyQ (9372)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.15 0 0 9374

Amit írtál, az jelenleg csak egy javaslat:
"Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter további szigorításokat akar a koronavírus-járvány megfékezésére, egyebek között éjszakai kijárási tilalmat tervez bevezetni a beoltottak számára is."

Előzmény: molnmorr (9371)
kétlambos Creative Commons License 2021.11.15 0 0 9373

"a korlátozásoknak sosem lesz vége"  <->  "még sok évig fog tartani"

 

No, most akkor melyik?

Előzmény: molnmorr (9371)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.15 0 0 9372

Te valami képzelt világban élsz!

Ezzel szemben a tények a következők:

"A hétfőtől hatályos rendelkezések értelmében a nem teljeskörűen beoltottak csak a munkahelyük és az otthonuk között közlekedhetnek, ezen túlmenően otthonaikat csak komoly indokkal hagyhatják el. Ilyen az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek megvásárlása, illetve az orvoshoz vagy oltásra menés. Vonatkozik azokra az oltatlan  kiskorúakra is, akik számára már engedélyezett a vakcina. Az oltással nem rendelkezőknek a munkavégzéshez negatív PCR tesztet kell felmutatniuk és munkahelyükön állandó jelleggel viselniük kell az arcmaszkot."

https://nepszava.hu/3137978_karanten-var-az-oltatlanokra-ausztriaban

Az ugyanis nem sok védelmet biztosít, ha valaki egy kétdózisos vakcinának csak az első felét vette fel. Az illető vagy magát csapta be, vagy az olyan járványügyi hatóságokat próbálja átverni, amelyek már az első adag után kiadtak valamiféle "védettségi" igazolást.

Mert azt hiszi, mint te, hogy a covid egy agymenés.

 

Előzmény: molnmorr (9371)
molnmorr Creative Commons License 2021.11.15 -1 0 9371

Éjszakai kijárási tilalom jöhet Ausztriában a beoltottaknak is .A szakemberek által pénteken előterjesztett intézkedéscsomag ezen felül javasolja az FFP2-es kategóriájú szájmaszkok viselését a zárt nyilvános terekben, illetve a PCR-tesztek elvégzését a beoltottak számára is.

 

Na pont erről beszéltem másfél évvel ezelőtt, hogy a korlátozásoknak sosem lesz vége, mivel egy folyamatosan mutálódó vírusról van szó, úgy ahogy az influenza is az az élet része, a covid is. Minden évben jönnek majd ki újabb és újabb vakcinák, amiket ajánlott felvenni mindenkinek, de ha felveszed az oltást, akkor sem szabadulsz a kijárási korlátozásoktól, akkor sem szabadulsz a maszktól, és a rendszeres teszteléstől sem.

 

Én mondjuk nem látok bele a döntéshozók fejébe, de kifejezetten rossz üzenet az állampolgároknak hogy mindegy mennyi oltást veszel fel, ugyanúgy mindenkire érvényesek a korlátozások.

 

 

Jövőre a beoltott emberek többsége már nem lesz immunis a jelenlegi variánsra sem, mert már fél év után is csökken a védettség szintje. Nem beszélve az új variánsok elleni védettségről. Jövőre nem az lesz a kérdés hogy be vagy-e oltva, hanem hogy be vagy-e oltva idénre is?

 

De ha ez nem tenné szép lassan tönkre a szociális kapcsolatrendszert, az oktatást, a gazdaságot, nem tiporná az emberek alapvető szabadságához való jogát, akkor teljesen elfogadható lenne hogy sok ember inkább éli az életét heti PCR tesztekkel, ha ezzel csak saját pszichés állapotát rombolja, de a társadalmét nem. Sajnos ha a covid agymenés még sok évig fog tartani, elég kellemetlen következményei lesznek a világra nézve, és egyáltalán nem egészségügyi szempontból.

 

 

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.14 0 0 9370

Ezek a november végi első oltások talán majd az 5. hullámban érnek valamit. Feltéve, hogy a most oltakozók decemberben felveszik a 2 dózist is, és feltéve, hogy az 5. hullám 2022 május-június előtt érkezik.

Előzmény: jogértelmező (9369)
jogértelmező Creative Commons License 2021.11.14 0 0 9369

oltási akcióhét 2021. nov 22. hétfő és nov 28. vasárnap között, a kórházi oltópontokon.  reggel 7 és este 19 óra között.

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.13 0 0 9368

https://nepszava.hu/3137884_kasler-beerte-kevesebbel-is-igy-egy-szakorvosra-husz-beteg-jut-majd

"az intenzív részlegeken átlagosan húsz ágyas ellátóegység esetén műszakonként legalább egy szakorvos, egy orvos és öt ápoló jelenlétét szükséges biztosítania."

Miközben a szakmai normák szerint egy orvos egyszerre legfeljebb négy beteget képes megfelelően ellátni intenzív osztályon. Egy beteg mellett pedig legalább egy szakápolónak kellene lennie, de például a páciens mozgatásához már négy ápolóra is szükség lehet. Már az is nehéz helyzetet teremt, ha egy nővérre két beteg jut, de minden további ellátandó páciens nagy valószínűséggel növeli a lélegeztetett betegek halálozási kockázatát.

Többek között ezért ennyire kirívóan rossz a magyarországi intenzíven kezelt covid betegek halálozási statisztikája.

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.13 -3 0 9367

A polfórumban is vannak járvánnyal foglalkozó topikok, kettő is. Javaslom oda átmásolni. Lényeges, amit írsz, de valóban nem ide való.

 

Előzmény: JimmyQ (9361)
yhcmocdloz Creative Commons License 2021.11.11 0 0 9366

Van arról valahol valami, hogy ember vagy állat hány oltást kaphat mellékhatások nélkül? Gondolom naponta 1 -et nem. Havonta? Hetente?

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.10 0 1 9365

https://index.hu/belfold/2021/11/10/szegedi-klinika-covid-19-betegei-atszervezes/

Az igazgató jelezte: intézményükben 246 covidos beteget ápolnak. Az ápolt betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb. A hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható.

A szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba a súlyos állapotban lévő fertőzötteket viszik.

Tartanak a kiskunhalasi mobilkórház megnyitásától, mert akkor oda vezényelnének sok szegedi dolgozót. Pedig néhány napon belül nekik is további 140–150 szakdolgozót kell majd bevonni az ellátásába.

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.09 0 0 9364
Aventinus Creative Commons License 2021.11.09 -3 1 9363

Figyelmeztetlek, hogy nem használhatod politizálásra a topikot.

Ha politikai kommenteket fűzöl a linkelt híreidhez, akkor azokat törölni fogom, ismételt elkövetés esetén pedig tiltásban részesülsz.

Előzmény: JimmyQ (9358)
sszinténzenész Creative Commons License 2021.11.09 -1 2 9362

Ezt olvashattuk korábban egy nemzetközi összehasonlító elemzésben is: az országoknak fogalmuk nincs, mit csinál a járvány, attól függetlenül, össze-vissza vagdalkoznak. Az egyik kiemelt eminens a németek voltak. Azt írta, semmi mást nem csinálnak, csak veszett pontosan mérnek.

Előzmény: JimmyQ (9349)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.06 0 2 9361

Amikor 2020 decemberében úgy kezdték el gyűjteni a regisztrációkat az oltásra, hogy a vakcina még a láthatáron se volt, akkor ez valóban egy puszta felszólítás volt a politikai hűségnyilatkozatra, meg figyelemelterelő pótcselekvés a 2. hullám legsötétebb napjaiban. A hatalom még azzal is ráerősített erre, hogy kijelentették, a regisztráció nem jelent majd semmiféle előnyt sem az oltási sorrendben, hanem az majd járványügyi szempontok szerint lesz elbírálva. Józan ember erre azonnal visszakérdezhetett, hogy akkor ugyan mire való ez az egész? Csak egy újabb álságos nemzeti konzultáció, mint ahogy nem sokkal később, 2021 januárban volt is egy ilyen konzultáció a "járvány utáni nyitásról". Amit aztán csúfosan keresztbe vert a 3. hullám. Napnál világosabban mutatva, mennyire dilettáns ez az egész hatalmi apparátus. Aztán kezdték rebesgetni, hogy aki regisztrált, és mégse fogadja el a nevetségesen szakszerűtlen és hazug politikai propagandával tolt orosz vagy kínai vakcinát, az majd "a sor végére kerül", vessen magára!

 

Amíg ez a bizonytalan helyzet fenyegetett, vagyis amíg nem volt elég Pfizer meg Moderna, addig észszerű volt, ha nem regisztrált valaki. És a hatalom igyekezett is minden módon fenntartani azt a hiedelmet, hogy teljesen bizonytalan a nyugati vakcinák érkezése. Az ezzel kapcsolatos félrevezetést teljesen értelmetlenül mindmáig folytatják. Pl. a hivatalos oldalakon 2021.08.31. után nem frissítették a beérkező vakcinák mennyiségét, azokból úgy tűnik, mintha az akkori 8.2 millió adag Pfizer után nem jött volna több, miközben minden héten rendszeresen érkezik, s mára már 10.1 millió van benn.

 

De most már nincs semmiféle értelme az elutasításnak. Akkor se ha még mindig fenntartják előzetes regisztráció bornírt rendszerét. Csak magával szúr ki az, aki nem veszi fel a világszerte bevált vakcinák valamelyikét.

Előzmény: vak 7655 (9360)
vak 7655 Creative Commons License 2021.11.06 0 0 9360

Itt az oltás most nem erről szó, hogy be vagy oltva vagy sem. Az a kutyát nem érdekli. Hanem, hogy lojális vagy a rendszerhez vagy sem. Mint anno a szociban belépsz a pártba vagy sem. Lojális vagy -e az egész liberális áldemokráciához, az álnemzeti, hazug rendszerhez? Polkorrekt vagy, vagy lázadó? Most színt valhatsz. Teljesen feleslegesen közvetetten, közvetlenül egzisztenciád van fenyegetés alatt. Vagy beállsz a sorba, vagy menj el pizzafutárnak.

Előzmény: JimmyQ (9358)
tatami202006 Creative Commons License 2021.11.06 -1 1 9359

Jelentősen változtatott a előrejelzésén a healthdata https://covid19.healthdata.org/hungary?view=daily-deaths&tab=trend

12 voltos Creative Commons License 2021.11.05 0 0 9357

na ja csak az se oké ha minden kis dologgal orvoshoz mennek az emberek... mert Mo-on állítólag ez van

Előzmény: JimmyQ (9356)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.05 -1 2 9356

https://telex.hu/koronavirus/2021/11/05/koronavirus-halalozas-statisztika-oltas-oltottsag-idosek-lelegeztetogep-korhaz-covid-19

 

"Magyarországon hivatalos adatok ugyan nem láttak napvilágot erről, de több nyilatkozatból azt lehetett leszűrni, hogy az előző járványhullámok idején egyes helyeken a lélegeztetőgépre kerülők 80-90 százaléka elhunyt."

 

"A brit egészségügy covid adatai szerint . . . az intenzív osztályos halálozás 40 százalék körüli szintről 30 százalék alá csökkent."

 

"Fontos a korai orvoshoz fordulás . . . egy magyar orvos fogalmazott: nagyon későn mennek a betegek kórházba, amikor már szinte fuldokolnak – ilyenkor már nehéz mit tenni, mert a tüdő annyit károsodott"

 

A késői kórházba kerülés viszont sokszor egyáltalán nem a beteg hibája. Több esetről tudok, amikor ezt a Magyar egészségügy elképesztő szervezetlensége, a betegútvonalak zavarossága okozta. Még olyan esetben is, amikor pedig a beteg maga nem laikus, hanem orvos vagy egészségügyi szakember volt.

 

 

https://telex.hu/koronavirus/2021/03/31/magyar-orvosi-kamara-javaslat-koronavirus-lelelgeztetogep-haziorvos-oltas-sportcsarnok

 

"A gépi lélegeztetés egyes kórházakban eredménytelen, a halálozás magas, ami felülvizsgálatra szorul – írja a Magyar Orvosi Kamara a Pintér Sándor belügyminiszternek készített összefoglalóban."

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.05 -1 1 9355

https://nepszava.hu/3137046_fut-a-kormany-a-jarvany-utan

 

"Mi az oka a negyedik hullám ily mértékű durvulásának? . . . a szakemberek csaknem egybehangzóan állították, hogy a baj ott kezdődött, amikor a nyár végén a kormány negligálta a védelmi intézkedéseket. A kormányzat optimizmusát, nemtörődömségét ugyanakkor nem indokolták az átoltottsági mutatók . . . a kormány nemhogy szigorította volna, az október 23-ai rendezvényekre például töröltek minden korlátozást és buzdították az embereket a részvételre"

 

Ugyanez állt a futballmeccsekre, az Eucharisztikus világkongresszusra, a vadászati világkiállításra.

kétlambos Creative Commons License 2021.11.04 0 0 9354

Pedig a megoldás egyszerűnek tűnik: egy hivatkozás a covidot igazoló tesztre. De talán nem nekünk kell itt feltalálni a spanyolviaszt.

 

Pedig biztos ISO minőségbiztosítás szerint dolgoznak.

Előzmény: JimmyQ (9352)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.04 -1 1 9353

Hát igen, a hosszú hétvége alatt még jobban bealudt a halottak jelentése és a tesztelés is. A 6268 fertőzöttnél csak az rosszabb, hogy ez összesen 21499 tesztből jött össze. Majd 30% a pozitivitás, miközben a WHO szerint egy ország tesztelése akkor tekinthető elégségesnek, ha 3% alatt marad a pozitivitás.

De már az se biztos, hogy ezek ugyanarról a napról való adatok. Volt már a 2. és a 3. hullámban is, amikor annyira elcsúszott, hogy egy-egy napra 100% fölöttire jött ki a pozitívok aránya.

Előzmény: tatami202006 (9351)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.04 -1 0 9352

Itt nem arról van szó. hogy kire hallgat a kormány, kire nem, hanem arról, hogy saját magát is félrevezeti a pontatlan és késedelmes adatregisztrációval. Ami sok esetben még csak nem is szándékos, hanem egyszerű trehányság, meg ostoba módon szervezett adminisztráció.

 

Erről van egy személyes tapasztalatom: Régebben mindig azon az osztályon állították ki a halotti bizonyítványt, ahol meghalt az illető. De ezt egy idő óta megváltoztatták, és most már a patológiai osztály feladata. Ahol viszont semmiféle adattal nem rendelkeznek az olyan halottakról, akiket nem boncoltak fel. Tehát az ügymenet a következő: a halott hozzátartozójának a patológián kell várakoznia a sorára, ott az ügyintéző előveszi az üres nyomtatványt, s azzal átballag arra az osztályra, ahol meghalt a beteg. Közben bezárja a boltot, s jó esetben egy óra múlva visszajön a kitöltött papírral, kiadja a hozzátartozónak, s akkor jöhet a következő, akivel megismétli ugyanezt a processzust. Egyes leleményes ügyintézők, már nem egyenként sétálnak a papírokkal, hanem 2-3-at összefogva. De még így is csak 8-10-el végeznek naponta.

 

Így megy ez Magyarországon a 21. században. A nagy nehezen kiállított bizonyítvány meg hibás adatokat tartalmaz. Nem valamelyik hullám csúcsán, hanem 2021 szeptember végén, amikor még csak nincs is túlterhelve a megye nagy centrumkórháza. Az anyósom halotti zárójelentésében például az állt, hogy covid +. Ami nem igaz, még csak nem is tesztelték, egyébként meg 2x be volt oltva. A kezelőorvos egy darabig még kötötte az ebet a karóhoz, hogy covidos volt, de amikor végképp bebizonyosodott, hogy nem volt, így vágta ki magát: "Biztosan azt akartam írni, hogy nem volt covidos." Mintha egy zárójelentésben fel kéne sorolni az összes olyan betegségeket is, amelyekben nem szenvedett . . .

 

Nem csoda, hogy Magyarország összes covid ellátásba bevont kórháza együtt se volt képes megbirkózni a harmadik hullám csúcsán napi 300 plusz covid halott adminisztrációjával. Nem tudni, hogy az ország kb. 200 kórházából hányban haltak meg covidosok, de akkor azt kommunikálták, hogy már nem csak a speciálisan covid ellátásra kijelöltekbe viszik a betegeket, hanem bárhová, ahol fogadni tudják.

Előzmény: kétlambos (9350)
tatami202006 Creative Commons License 2021.11.04 -1 0 9351

Óriási növekedést jelentettek mára

kétlambos Creative Commons License 2021.11.04 0 0 9350

Egy tőmondatra lefordítva: a kormány nem a szakemberekre hallgat.

Előzmény: JimmyQ (9349)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.03 -1 0 9349

https://index.hu/belfold/2021/11/03/covid-halalozas-adatkozles-csuszas/

"A közelmúltban egy egészségügyi konferencián érintette a témát Ferenci Tamás biostatisztikus, aki az első három vírushullámban rengeteg adatot elemzett, és a többi között a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kapott halálozási adatokból is dolgozott. Komoly eltéréseket érzékelt."

 

"sok esetben egy-két hetes csúszást is lehetett látni"

 

"Amikor a közvélemény például azt látta, hogy újabb és újabb csúcsokat dönt az adott napi halálozás, mi azt láttuk, hogy már rég, napokkal korábban csökkenésnek indult."

 

"A téves adatokból dolgozó statisztikusok, modellezők hamis kép alapján tudják előrejelezni a helyzet alakulását az Operatív Törzsnek vagy a védekezéssel megbízott politikusoknak, akik így helytelen adatok alapján kénytelenek szigorítani vagy enyhíteni, ez pedig az emberek mellett akár a gazdaságnak is fájhat."

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.03 -1 0 9348

Eddig összesen 5 millió covid halottat jelentettek, de a valódi többlethalálozás 17 millió körül lehet.

 

"A szegényebb országokban az alul-számoltság sokkal jelentősebb. Bulgáriában a pandémiás halálozások száma valószínűleg majdnem kétszerese a hivatalos adatoknak. Oroszországban a hivatalos statisztikák a jelek szerint 3,5-szeresen alulbecsülik a járvány okozta halálesetek valódi számát; Indiában a kormány által megadott szám tízszeresen alulbecsüli a halálos áldozatok számát. Amellett, hogy ez a jelenség a vírus valódi terjedésének rossz megértéséhez vezet, azt is jelenti, hogy a világjárvány hatásait leginkább azokban az országokban becsülik alá, amelyek a legkevesebb erőforrással rendelkeznek a küzdelemhez."

 

https://index.hu/kulfold/2021/11/03/koronavirus-jarvany-adatok-halalozas-pandemia-covid-19-tobblethalalozas/

 

https://www.economist.com/graphic-detail/2021/11/02/the-number-of-people-who-have-died-from-covid-19-is-likely-to-be-close-to-17m

JimmyQ Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 9347

Nem érdemes itt bűvészkedni a felnőtt lakosságra vonatkoztatott magasabb számokkal, hisz nálunk is 12 éves kortól lehet oltatni. És hiába ismételgeted, hogy a magyarországi 62%-os átoltottság rendkívül jó eredmény, ha tudjuk, hogy európai mércével mérve ez bizony csak az alsóházba kvalifikál. Az Únió átlaga 65%, és ott ez nem a kevésbé hatékony kínai és orosz vakcinákból jött össze. Nálunk viszont a 60 év feletti korosztály jelentős része ezeket kapta, noha azt még a gyártó se javasolta.

 

A közösségi médiával kapcsolatos kirohanásaid szerintem túlzottak.

Az pedig évszázadok óta újra és újra felmerülő jóslat, hogy a tudomány és a technika okozza majd a természet meg a civilizáció pusztulását. Írtak ilyeneket mindenféle látnokok és zsurnaliszták már akkor is, amikor az első gőzmozdonyok "őrületes" sebességén szörnyülködtek, vagy még korábban, amikor megindultak az első tömegtermelő gyárak, sőt voltak akik összetörték az első szövőgépeket is. Aztán az emberiség végromlását jövendölték a távolbalátó vagy gondolkodó gépek következtében, mint ahogy az atomenergia felhasználása miatt is. Eddig egyetlen ilyen félelem se igazolódott be. Az viszont egy teljesen természetes következménye az emberi tudás fejlődésének, hogy az életmódunk egyre távolabb esik az őseredeti természetes viszonyoktól. Elkezdve az első kőbaltától, egészen a mesterséges intelligenciáig. Mihaszna dolog visszasírni valami ideálisnak gondolt eredeti állapotokat.

 

Előzmény: molnmorr (9345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!