Keresés

Részletes keresés

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.17 0 0 649

Ebben nincs igazad.Már csak azon tény miatt sem, hogy ateistákból esznek a legbigottabb vallásosok és fordítva.

 

"

Az ateisták is érzékeny emberek és bizonyos nézeteikkel összhangban lévő szertartásokra is lennének igényeik. Születéskor, házasságkor és temetéskor is. Azt is fontos megemlíteni, hogy a hazai ateista egyház nem valami ellen, hanem valamiért jönne létre. Szeretnénk egy ateista közösséget teremteni. Ezen világnézet terjesztésére, és az azt vállaló emberek mindennapi életét egy szervezett közösségbe foglaló szervezetként, Ateista Egyház létrehozása mellett lehet például döntöteni bárkiknek  a következő szabadon felhasználható fő célokkal és elvekkel:

ALAPPROGRAM

  1. Az Ateista Egyház szerint az élet a természet törvényei szerint keletkezett, és az evolúció darwini szabályai szerint fejlődött tovább és fejlődik napjainkban is, az ezzel ellentétes teremtés elméleteket joggal el lehet vetni.
  2. Az ateizmus történelmét, ágait, kiemelkedő személyiségeit, irodalmát, művészetét, világnézetét, erkölcsi tanításai, hasonlóan a hittan oktatásokhoz, tőlük külön, vagy együtt történő bevezetése a közintézményekben, iskolákban.
  3. Emlékmű állítása és megemlékezések szervezése minden évben a Gondolkodás Mártírjairól, vele együtt a Katolicizmus Áladozatairól is. Konkrét cél Giordano Bruno szobrával emlékhely avatása.
  4. Ateista szertartás bevezetése házasságkötés, születés, temetés esetén, etc.
  5. Ateista világnézeti müsorok sugárzása a tévében,rádióban, hasonlóan mint a vallási műsorok.
  6.  Ateista egyházak intézményi szintű támogatása az állam részéről jogszabályi alapon, mint más vallások esetében.
  7. A legutóbbi népszámlálási adatok vallási hovatartozási adatainak töröltetése, mert azok valótlanok és torzak,ezért kezdeményezzük a korrekt felmérés rendszerét megteremteni, konkrétan a kérdőíven világnézeti hovatartozás szűrése vallási helyett.
  8.  Ateista jellegű ünnepnapok bevezetése, vagy a jelenleg meglévők semlegesítése vallási mítoszoktól.
  9. (homo) Magyarország egy sok vallású és sok világnézetű köztársaság, amelyet egyik vallás sem sajátíthat ki magának -még írásaiban sem- kizárólagosan. Szabad vallásválasztás megteremtése, az ember személyiségfejlődésének következményeként előforduló világnézeti hovatartozás korrigáltatása a felekezeti nyilvántartásokban.
  10.  Az erkölcs, mint kizárólag keresztény fogalom függetlenítése a vallástól! Helyette az adott társadalmi elvárásoknak megfelelő általános emberi értékrendként való definiálása."
Előzmény: Sharion (644)
Sharion Creative Commons License 2018.12.16 0 0 648

Nem a felsőbbrendűségen van a hangsúly, hanem a Jó-n. Szerintem külön tudod választani magadtól a Jó-t, és akkor már el is ismerted, mint rajtad kívül állót. Nincs értelme azt mondanod, hogy nincs...amikor az életedet az Ő törvényei alapján éled.

Előzmény: F1 Hierro (647)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.12.16 0 1 647

Akkor a témára: miért ne lehetne valakinek lelki élete anélkül, hogy hinne valami felsőbbrendű létformában, amely őt teremtette?

Előzmény: Sharion (646)
Sharion Creative Commons License 2018.12.16 0 0 646

Ha megmutatod hol van a Bibliában utalás arra, hogy a papoknak gyalázni kell a már elhunyt gyerekeket, akkor esetleg vitába szállhatnál. Egyébként is https://a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is

Előzmény: F1 Hierro (645)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.12.16 0 0 645
Előzmény: Sharion (644)
Sharion Creative Commons License 2018.12.16 -1 0 644

A szellemi halál lelki halálhoz vezet, ami rosszabb, mint a fizikai halál. Az ateizmus rémisztő és tragikus, mert elrabolja a lelki életet; az ateista megfosztja magát egy olyan Reménységtől, amely túlmutat ezen az életen, nehogy lelki Igazságokat szerezzen, amelyek regenerálják a lelket és közelebb juttatja magát a saját vagy a világ megértéséhez, legrosszabb esetben végleg elválasztja magát a szerető Teremtőtől. Így az ateizmus egy szellemi / lelki holokauszt.

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.13 0 0 643

Óhhhh ez csak a természetes kiválasztódás. Az alkalmazkodni tudó trükkös vallások és mémjeik fennmaradnak, a kemény gerincű alkalmazkodni tudni nem tudók meg eltűnnek és holt vallásokká válnak.

 

Dawkins állattanász, biológus. Neki illene ezt tudnia.

Előzmény: Sharion (642)
Sharion Creative Commons License 2018.12.12 0 1 642

Az ateizmus inkoherens, inkonzisztens és irracionális.

Bizonyíték: Richard Dawkins, az ateisták egyik leghíresebb ateista szóvivője, aki közelmúltban közölte a közönséggel, hogy az  iszlám gonosz: "Ha megnézzük a különböző vallásoknak a világon gyakorolt ​​tényleges hatását, nyilvánvaló, hogy jelenleg a világon a legrosszabb vallásnak az iszlámnak kell lennie." http://www.breitbart.com/.../richard-dawkins-islam-most-evil.../

Hasonlítsuk össze ezt az idézet az egyik könyvéből vett idézettel:

"Az a világegyetem, amelyet megfigyelünk, éppen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket elvárhatunk, ha nincs design, cél, gonosz, nincs jó, csak vak, kegyetlen közömbösség."

Tehát Mr. Atheist szerint létezik a gonosz, vagy sem? Ha nincs gonosz, hogyan állíthatja, hogy a vallások gonoszak, vagy hogy az egyik különösen gonoszabb, mint a többiek? Milyen alapon és erkölcsi normák alapján? Mint ateista, azt állítja, hogy az abszolút erkölcs nem létezik. Az erkölcs szubjektív - csak véleménykérdés.

Tehát a muzulmánoknak csak más véleményük van a gyilkosságról, mint neki.  Ki ő, hogy megítélje minden ember vagy csoport erkölcsi akcióit? Különösen úgy, hogy azt állítja, nincs jó.

Mit hasonlít az úgynevezett "gonosz" cselekedetekhez? A saját "jóságát"? A szubjektív erkölcsök nem felelnek meg a logikai tesztnek. És ez csak az én véleményem, hanem Isten igazsága, amely annyira vonatkozik az ateistákra és az agnosztikusokra, mint a militáns muzulmánok esetében: Róm 3: 10-18, ami helyesen leírja a militáns muzulmánokat, de leírja a militáns ateistákat is. Sztálin volt az egyik - aki több tízmillió ártatlan embert ölt meg. Ateista volt, és nem gyűlölte jobban Istent, mint a Dawkins, akinek legkeresettebb könyvcímei olyan gyűlölködő címeket tartalmaznak, amelyek az Istennek vannak címezve, aki életet és levegőt ad neki.

Az ateizmus inkoherens, inkonzisztens és irracionális ... és nyilvánvalóan abszurd!

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.10 0 0 641

Csak átigazolt egyik vallásból egy másik vallásba? :-)

Igen

"Davies Paul, elméleti fizikus, csillagász, 1983-an még agresszív ateista volt"

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.05 0 0 640

Ateisták Istenei:

 

Repülő SpagettiSzörny

Láthatatlan Rózsaszínű Egyszarvú

Russel teáskannája

Carl Sagan sárkányai

R. Dawkins az ateisták bibliájának szerzője

 

stb .... :-)

 

Karakutty azért hatásosabb, mert nem egy ateista Isten.

Egy többszörös vallás és egyházalapító tárta fel létezését.

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.05 0 0 639

Meggyőzni nem lehet a kényszerképzeteseket, de kigyógyítani azt igen.

 

Gyógyító Vakcina Gondolatvírusokkal

 

azaz legyengített hülyeségekkel.

 

Azoknak az ateistáknak javaslom, akiken nem hatalmasodott el még nagyon az istenkényszerképzet, hogy

 

ne azt írják és mondják, hogy

 

Isten nincs, nem létezik,

 

hanem azt

 

Isten, persze hogy létezik, hiszen Karakutty teremtette.

 

 

Siphersh Creative Commons License 2018.12.02 0 0 638

Ebből a megközelítésből sehogy nem fog kijönni az "általános Isten".

 

Mert az Istenhez, mint kényszerképzethez is alapvetően, szervesen hozzátartozik "a sok mítoszokra jellemző túlzás, felnagyítás, lódítás", és az Istenhez, mint "emberek által teremtett fő mítoszlényhez" is.

 

Ha Istent átszűrjük a tudományos módszertanon úgy, hogy "leválnak róla" ezek a dolgok, akkor nem a te általános Istened marad a végén, hanem a különböző szimulációs hipotézisek maradnak. Amiket viszont nem lehet "tudni", hanem hipotézisek. És nem igazán lökik ki az ateizmust, hanem egy további dimenziót adnak a kérdéskörhöz.

 

https://new-god-argument.com/support/atheists-simulation-hypothesis.html

Előzmény: ErkölcsTan (637)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.02 0 0 637

"Amennyiben a tudományos módszertanon átfuttatjuk, átszűrjük "Isten"-t, akkor leválik róla a sok mítoszokra jellemző túlzás, felnagyítás, lódítás és megmarad a valóság. Ami még így is szintén eléggé misztikus és hihetetlen nagyon sok ember számára. Persze ezt már nem is hinni kell, hanem tudni. Mert a hit csak a bizonytalanság a nem tudás szinonimaszava. Ami biztos, azt tudni illik és nem hinni. Aki meg következetesen szeretné ha valami bizonytalan biztos legyen, az meg bízzon!"

 

Ide be kellene raknom a szövegbe, hogy az ateizmust is kilöki magából. 

 

Ötlet? Hogyan és hová?

hiper fizikus Creative Commons License 2018.12.02 0 0 636

Sziasztok Ateista logika topikosok !
Ma a TV híradóban mondták, hogy két amerikai csillagászt bepereltek szexuális zaklatásért ! Az egyik az ateizmus szószólója ! Még nem találtam linket róla . Ha Ti találtok linket róla, akkor linkeljétek be ide !

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.11.30 0 0 635

Azért itt vannak ám vitatható kérdések, amihez nem kell vallás és hit, elég a tudomány és az emberi tudás fejlődése.

 

Eléggé sok módja van a reális "túlvilági" életnek.

 

 ... és ezt nem csak mint tudományos parajelenség kutató, hanem mint robottechnikákat fejlesztő mérnök is írom neked.

 

... persze a legtöbb dolog már szerepelt sci-fi filmekben és regényekben is.

Előzmény: ZULLU (634)
ZULLU Creative Commons License 2018.11.30 0 0 634

Pontosan fordítva:

Az én logikámat  követve az életünkhöz az örökkévalóság az ami semmi.

 

Hol voltál születésed előtt?

Jó volt?

Rossz?

Na látod, pontosan az a rád váró örökkévalóság. 

 

Ha elhagyod a tested, már semmiről nem fogsz megbizonyosodni.

 

:)))

 

De azért ugye te is tudod:

Az én logikám félreismerése, és a hited ismételt kinyilatkoztatása sem bizonyíték.

 

Előzmény: 6Boci (633)
6Boci Creative Commons License 2018.11.30 0 0 633

A te logikádat követve az örökkévalósághoz képest az életünk semmi, sőt még a semminél is kevesebb. Véget ér amint elkezdődik és utána olyan mintha sosem lettél volna, örök sötétség előtte és utána számodra, értelme semmi teljesen mindegy mit teszel. 

Szerencsére ez nem így van, és erről te is és mindenki más is meg fog bizonyosodni, ha hamarább nem is legkésőbb amikor elhagyjuk a testünk. 

Előzmény: ZULLU (629)
6Boci Creative Commons License 2018.11.30 0 0 632

Ne aggódj, az én hitem erős, a bizonyíték csak hab volt a tortán számomra.

Előzmény: ZULLU (628)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.11.30 0 0 631

Beteg és kezelt ember és a felszólalásait mások írják.

Ő csak jó előadóművészként felolvassa.

Ideológiailag egy szélkakas.

Roma-kazár kettős származása miatt a PÉNZ az IStene.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (630)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.11.30 0 0 630

Erről eszembe jutott Orbán Viktor nagyon blőd magyarság definíciójának kiterjesztése, ami viszont vallásosak számára iránymutató lehet.

 

Nem az az igaz ember, aki most itt ember a Földön, és öröklétet nyer a mennyországban, hanem az akinek az unokái is, és további felmenői is emberek lesznek itt a Földön. Tehát nem magunknak kell megteremteni az öröklétet, hanem az utódainknak kell megőrizni a Földet.

 

Igencsak hatalmas, és örökké tartó szenvedés lesz ugyanis a mennyországban azoknak, akik visszanéznek korábbi élőhelyükre, a Földre, és nem látnak az égvilágon senkit. Nem látnak unokákat, akik felmutatnak, hogy onnan néz bennetek a nagyi, mert nincsenek unokák. Vajon képes-e az Isteni ígéret a mennyországbeli boldogságról ezt a megsemmisítő csapást ellensúlyozni?

 

Talán ezt az üzenetet még a vallásosak is képesek felfogni.

Előzmény: ZULLU (629)
ZULLU Creative Commons License 2018.11.30 0 0 629

Másról beszélsz ugyan, de ha már felhoztad:

 

"Szerinted néhány év itt a Földön jobb, mint a Mennyben? Hát nem,..."

:)

Hát de.

Ugyanis ez a néhány év (ellentétben a mennybéli ígérttel) van.

Előzmény: 6Boci (627)
ZULLU Creative Commons License 2018.11.30 0 1 628

Másról beszélsz, mint Bodóné...

 

Én azt akartam megvilágítani, hogy a te mázlid nem lehet bizonyíték Isten létezésére - hiszen akkor sokak szerencsétlensége is bizonyíték lenne a nemlétezésére.

Tehát nincs bizonyítékod (hiába mondogatod magadnak húsz éve) pusztán csak hited van.

 

/Az se valami erős, ha óvni kell a világ valóságától, és nemlétező bizonyítékokkal kell aládúcolni.../ 

 

Előzmény: 6Boci (627)
6Boci Creative Commons License 2018.11.29 -1 0 627

Nem is tudod mekkora tévedésben vagy. Szerinted néhány év itt a Földön jobb, mint a Mennyben? Hát nem, de az életed addig tart, amíg Isten megszabdta, elvenni tilos.

Előzmény: ZULLU (623)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.11.29 0 0 626

 

"Isten" nevét ki ne mondd, mert még kiderül, hogy egy zsidó-Istent tagadsz!"

 

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.11.29 0 0 625

Ugyan már a te judeokeresztény Jahve és ZombiJézuska Istenedet még önállóan ki sem tudták találni.

A zsidók a perszáktól lopták, koppintották.

 

Ahura Mazdá és Mithrász  voltak az eredeti Istenek.

 

 

 

 

Előzmény: 6Boci (618)
Sharion Creative Commons License 2018.11.29 0 0 624

Szerinted a rák természet ellenes dolog?

Előzmény: ZULLU (623)
ZULLU Creative Commons License 2018.11.29 0 0 623

:))))

Megcsak nem bizonyíték.

Mázli.

Ez van, ha valaki nem ismeri a szavak jelentését.

 

/Gondolom veled egy időben számos rákos kisgyerek kért még néhány életévet. És nem kapták meg. 

Persze gondolom neked nagyobb szükséged volt a "bizonyítékre".../

Előzmény: 6Boci (619)
6Boci Creative Commons License 2018.11.28 0 0 622

Nekem van, te meg azt hiszel amit akarsz. Próbáld ki te is amit lentebb írtam és lehet neked is lesz. Ne félj megpróbálni.

Előzmény: Elminster Aumar (621)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.11.28 0 0 621

"Nekem van bizonyítékom."

 

Neked nincs bizonyítékod.

 

"Én konkrétan azt mondtam Istennek, hogy ha igaz a Biblia, akkor kérek egy dolgot (ami teljességgel lehetetlennek tűnt akkor számomra) és néhány hónapon belül megkaptam."

 

És a kérés elmondásakor ugye közjegyzőnél írásban is letétbe raktad a kérésedet?

Ja, hogy nem!

Akkor neked nincs bizonyítékod...

Előzmény: 6Boci (619)
6Boci Creative Commons License 2018.11.28 0 0 620

Lásd a lentebbi hozzászólásom.

Előzmény: ErkölcsTan (609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!