Rokon lelkek, ha találkoznak...nálunk is kislánnyal kezdődött a gyermekáldás...utána FIÚ született, nem is akármilyen. :) El tudom képzelni, mit művelnének gyermekeim egy papagállyal...meg a nejem velem, ha állatot vinnék be a küszöbön belül.
Nyugodtan vessed el a magokat, itt most a trópusi magvak is kikelnek, otthon érzik magukat.
Csak aztán tartsad karanténban, mert ha magot hullatnak, soha az életbe' ki nem tudod irtani a kertedből!!!
Ahogy most az égre nézek, itt a monszun a fejünk fölött...
Üdvözlöm egyre nagyobb családodat is:Frint
Sziasztok!
Onobody, én is gratula!
Az én egyszerű kis örömöm a hétvégén a kiadós eső volt. Végre esett szombaton is, vasárnap is. Vasárnap késő délután olyan zápor volt, hogy közben sütött a Nap, teljes félköríves szivárvány kiséretében. Hétfő reggelre már zöld is volt az addig sárga fű.
Köszönöm a gratuláciokat nagyon kedvesek
vagytok. Le is mentem az egészet és elrakom
flopin a gyereknek.
Szia Frint!
Ez lesz a második gyerekünk egy hároméves
kislányunk (Natasa) már van , éppen most
volt a szülinapja. Kapott egy nimfapapagájt.
Mi a véleményed , ha a madáreleség keveréket
elvetem teremni fog?
Ilyenek vannak benne ; Afrikai cirok
Afrikai köles
Trópusi fürtösköles Stb.
Esik szépen , tegnap teniszezés közben , ma reggel
munkába menet áztam meg.
Egyébkén a cseresznye fa tényleg jobb ötlet, igy visszaemlékezve
én is jobban szerettem kissrác koromban rajta
mászkálni , különösen amikor már lehetett szedni.
Szia Onobody!!!
Örömödben osztozom!!! :-)Mint kétgyermekes apuka csak örömködni tudok Nektek! Hányadik gyermeketeket várjátok? (Ha bírok, írok magánba is ok? ) Diófa jó ötlet, én cseresznyefát ültettem fiam születése utáni évben, idén már meg is mutatta a terméseit, gyermek, hál'Istennek nem mászik fára!!!
Családapai üdvözlettel:Frint
Nálunk összesen esett 12 mm ,
lehetett volna több ,de ennek is örülök.
A rászáradt vizkövet legalább lemosta a
füszálakrol .
Mártélyon kevesebb esett , de azért ott
is kihagyhatok néhány locsolást.
Nem , most nem a biciklin áztam el , munkába
menet történt a dolog.
Nem tartozik ugyan a tárgyhoz , de elmondom
, hogy gyermekem fog születni . Ma derült ki ,
nagyon fel vagyok dobva! Azt hiszem ültetek egy
diofát , legyen min mászkánia mire felnö.
Esett !!! Fel bírod fogni??? Eső esett...nem akartam hinni vasárnap éjszaka a fülemnek! 12mm-t mutatott reggel a csapadékmérő, ehhez napközben + most éjszaka 8mm esett(nekem 8) :)
Szóval a hiányzó mennyiség ötöde már itt van...
Csak tán nem kerékpáron áztál el???
Amúgy a hálón rengeteg jó műholdas időjárás-előrejelző/ismertető oldal van...idő kérdése, és megtalálod őket! Üdvözöl Frint (a locsolómnak két-három nap szabit adtam)
Köszi az esős hétvégét !
Már korábban is kivánhattál volna! :)
Esett nálunk éjféltől kezdve 6-7 mm , és
most megint rákezdett. Persze pacallá áztam
ilyen kis esőtöl is. De nem bánom!
Mártélyon sajnos alig esett a nagyobb
fák alja teljesen száraz maradt. Hátha eztán!
Most vettem észre ,az indexnek milyen jó
időjárásjelentése van , kamerán látni lehet ,
több város képét.
Itt Frint közlegény, a Szaharából...
A dolgok lassan tragikomédiába csapnak át...meg fogjuk emlegetni a 2000-es évet.
>Nehezen viselem , hihetetlen mennyiségü
sört fogyasztok.< Dicsekszel vagy panaszkodsz???
A kiwi-nek viszonylag mályre húzódik a gyökérzete, ritkán de akkor sokat...Kellemes és esős hétvégét kívánok minden kiskertésznek! Frint
Tegnap évszázados melegrekord dőlt meg, a napon, talajközelben 60fokos(!) meleg volt...Este befelhősödött, de 1csepp sem esett. Most csak 30 fok lehet...hogy bírjátok??? Frint
Szia!
Bizony, bizony nehéz a kertészember élete...
Nem szabad tűrni a piacgazdaság kilengéseit, a muníciót mindig magunknál kell tartani.(lásd még: mobil kocsma kerékpáron...) :-)
Jártam már így én is...
Szia Onodody!
Háát...korai szakaszban történt gombafertőzés vagy rossz kondíció okozhatja a terméslerúgást.
Lemosó permetezés volt? Látnom kellene...bár nem 100%, hogy utána okosabb lennék(most sem vagyok az). Milyen fajták?
Most kezd itt felhősödni...talán lesz 00000000
Szia:Frint
Sziasztok!
Micsoda nap !
Mártélyon voltam délelőtt , beinditottam a csöpögtetőt ,
és mikor elindultam hazafelé derült ki , hogy nincs
nyitva a Mártélyi Bütyök csárda. (ha arra jártok
nézzetek be , az udvaron struccok laknak)
Szárazon kellett Vásárhelyre hazabicikliznem 36 C' -os
szembeszélben. Mire a városszéli Jatt sörözőhöz értem ,
teljesen kiszáradtam.
Ugy estem be mint a Párizs-Texas film elején a főhős,
csak én jégkockák helyett két korsó sörre haraptam
rá. Finom , házifőzésü Hafen , 100 HUF / kori , az életemet
mentette meg!
Mindent egyformán csinálok velük az öntözésen
kivül, egyformán metszem együtt permetezem ,
egy telken vannak . Bár nem egy fajtájuak!
Ugy 8-10 évesek lehetnek.
Mire gyanakszol?
Köszi a címet, meg fogom nézni...a leírtakkal maximálisan 1etértek.Szivattyú ügyben, ha elfogadsz tanácsot:a Pedrollo tűnik az ár/minőség viszonylatában a legjobb vételnek. Mifelénk rengetegen használják, nem hallottam róla rosszat.
El sem merem mondani hogy nálunk mult vasárnap egész nap csendes áztató eső esett.... :-)) Meg sem mértem. Igaz hogy ez is csak annyira volt elég hogy 6-7 cm mélyen átáztassa a talajt....:-(
A NAAN homepage címe: www.naan.co.il
Nekem a fotók alapján nagyon profi kivitelűeknek tűntek az öntöző/locsoló cuccok, szerintem drágábbak, mint a Gardena dolgok. Egy biztos: egy olyan országban, ahol sivatagi területeket kell(ett) termővé tenni, egy locsolórendszer-gyártó biztos nem ad ki silány termékeket a kezéből.
Onobody megadott egy magyar forgalmazót (KITE - Nádudvar, egyébként rajta vannak a NAAN homepage-en a disztribútorok listáján) majd telefonon érdeklődni fogok. A kulcskérdés most a szivattyú, mert lassan választanom kellene. Volt olyan vélemény is, hogy nyugodtan locsoljak hálózatról, mert sok-sok évnek kell eltelnie, mire a vízszámla eléri a szivattyú árát...
Üdv
Szia mindenkinek!
Vasárnap este és éjszaka mifelénk (Mezőhegyes) 8 mm lélektani eső esett...mára mintha mi sem történt volna. Azóta is locsolok rendületlenül.Onobody! Természetesen fúrt, 11m-es kútról történik a dolog, szovjet gyártmányú örvényszivattyúval.(bírja a gyűrődést)Gyönyörű helyen locsolsz!!! A gyümölcsfákat, ha rászoktatod a folyamatos locsolásra, nem fogod tudni leszoktatni...én hetente, de 100-200 l(!)vízzel öntözöm a termő almafákat.
Kedves Kertitörpe! A Gardena drága, de nagyon megbízható választás, a NAAN egy árkategóriával alacsonyabb, sőt vannak ügyes(kedő) utánzatok is, a Siroflex rendszer jónak tűnik, nálam a csatlakozók olyanok-eddig OK.Mi a homepage címe?
Üdv: esőleső, alias Frint.
Sziasztok!
A hétvégi időjárás miatt nagyon szomorú vagyok. A telkemen (Mezőtúr)kiégett a fű, olyan mint a szalma, alig pár csepp eső esett. Pécs környékén azt hallottam, hogy kiadós eső volt.
A másik topikban kút ügyben írt segítségedre válaszoltam. Időközben megtaláltam a NAAN homepage-ét, nagyjából képben vagyok a kínálatot illetően. Majd fel fogom hívni a KITE Rt.-t.
Mondd, mi az a drága? Mondjuk a 7400 Ft-ért vett Gardena köresőztető (ez tud körcikket is és teljes kört is, 7-21 m között variálható körsugárral) árához képest hányszoros? Azt hiszem látatlanban is, maradok az egyszerűbbnél, kerti célokra biztos megfelel.
Szia Kertitörpe!
A NAAN rendszerek nagyon profik.
Könnyen szerelhetők, és karbantartást nemigen
igényelnek .
Van hozzá minden amit csak eltudsz képzelni.
Szürök,vegyszeradagolok, idökapcsolok,
mindenféle porlasztók, fogófejek stb-stb.
Kérlek, adj némi információt a NAAN locsolókról. Most készülök a kerti/föld munkákra és szívesen venném, ha 1-2 dolgot megtudhatnék (hol árulják, ár, stb.) Most vettem egy Gardena köresőztetőt és hamarosan szivattyút is kell vennem.
Esetleg benézhetnél a "Kis kertemhez nagy ötletek-tőletek" topikomba.