Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ezek az L470-ek azért vannak ilyen áron mert általában német céges flották felvásárlásából valók, így a legtöbbször supervisor password van a BIOS-án, aminek a levétele a gép használt vételi árának kb. a fele. Ilyen esetben felületes szemlélésre működik a gép, csak éppen semmit sem lehet állítani a BIOS-ában: sem a boot sorrendet egy OS telepítéshez, de még az órát sem ha kivettük az elemet reseteléshez és elállítódott.
Meg persze csak 6. gen CPU van benne, ami ugye nem Win 11 kompatibilis.
Ezt a bejegyzést egy P8400-as processzorú 17 éves géppel írom most ide. Játékra, 3D -re, video szerkesztésre használhatatlan. Minden másra megfelel. 15.000-ért utánad dobják. Most kaptál választ.
De ha beszélgetőpartnert keresel itt, - rossz helyen jársz.
"Egyszerűbb lenne újat venni, mint" Újat nem fogsz venni, abból az alsó polcosak max. drágák, de nem lesznek időtállóak. 200ezer forint környékén még kb. simán hulladékot lehet venni. Előtelepített L470, első kuglis találat egy seftestől, de ennyiért lehet én is veszek otthonra, hogy legyen :-D Lenovo L470et mondjuk nézhetsz, aztán mindjárt jönnek 10en, hogy ezt vagy azt ne, meg ez is gyenge... Azzal nehéz lesz megküzdeni https://webshop.dr-pc.hu/site/product/ln_tp_l470s40p0?gQT=2
Én megfejteném rá a 10est, mert mi mást? 7esnek nem nagyon van támogatása, meg lukas az egész, Win12 meg gondolom 11 akart lenni. Ilyen ócskavason annak a telepítője sem indul el.
Te gyárilag vagy ilyen értetlen? vagy csak megjátszod?
A Windows 7/8 -at azért írták, mert egy olyan korú és tudású gépre ami neked van, az való, de azzal már netezni nem igazán tudsz, mert a legtöbb helyre nem fog beengedni, mert elavult.
Windows 12-t szerintem nem is írtak, mert nincs
a LinuxMiint Mate 22 jó lehetne, de ennek volt fent egy régebbi verziója, azzal sem tudtál mit kezdeni, akkor miből gondolod, hogy ezzel tudsz?
tehát még egyszer:
vegyél egy olyan gépet, ami nem matuzsálem, tud annyit, hoyg egy windows 10 vagy windows 11 működik rajta
ehhez pénz kell és akarat
de ezt már írtam is
és azt is, hogy a problémádat nem ez a fórum fogja megoldani
Miért cmd-ből? Miért nem a böngészőből valami 192.168.?.? behívásával. Valószínűlg megvan a routered hátoldalán. Esetleg próbálkozz ezek közül valamelyikkel: https://19216811.uno/router-passwords/
Köszi a választ, a router alján lévő jelszó már a múlté, bár lehet kicsit bő lére engedtem :D Most a cmd-ből való router beállítást olvasgatom a neten, elkezdett érdekelni a téma.
Mindenképp Windowst szeretnék, mert 20 évig azt használtam, az esik kézre. A linuxon teljesen más minden, újra meg kellett volna tanulni mi hol van, miben működik másként, de fél év alatt se sikerült. Visszasírom a Windowst.
Nem kell, hogy rakéta legyen, csak elfogadhatóan működjön. Ahhoz, hogy szörfözgessek a neten, olvasgassak, youtube videókat nézzek, nem kell sok. A digitális fényképezővel készült fotókat és videókat külső meghajtóra töltöm fel, azok se terhelik a gépet. Van egy 4 TB-s külső meghajtóm.
Tehát a 4 gigát 8 gigára növelni. Aztán linux helyett Windowst feltenni, de pontosan melyik verziót? RAM fájlokat kell venni?