Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdv!Ma sikerült vennem egy fél traktort 10000Ft-ért!Komplett szarvkormányos gép Pannonia blokk nélkül,szűkített Zuk hátsó híd,Zuk kerekekkel,jó gumikkal,U-vas váz,plussz váltó nincs benne a kardán csatlakozás helyén van rajta a lánckerék!Csak egy blokk kell bele!Tervem az hogy öszre ëpítek egy 4kerekűt,azért hogy itt a hejbeli kiskerteket kiszántogassam vele!Megvan az öregnek a blokk is hozzá,elis adja de most arra nincs pénzem!Füredi ember,de ha hiszed,ha nem vettem ma tőlle 1Pannonia eredeti új megszakítót,ezen kívül még vagy 5-6db ami szintúgy új eredeti!Trabant megszakító is van neki vagy 10db originál csomagolásban eredeti NDK!Volt neki vadi új eredeti T5Főtengelye is 10ezerért adta el!Kár hogy nem én vettem meg! )-:
Egytengelyes, ha szaladgálni kell közúton (akár egy tonnával is), hozzá kapcsolható egy hátsó rész amitől négykerekű lesz, ha szántani kell, és stabilmotor, ha fűrészt kell meghajtani TLT-n keresztül!
Ha az idő nem szorít, akkor két napot biztosan eltársalgunk! :))
Jó estét traktoros. Néhány válasz a kérdéseidre. A Golf mtorra a legjobb a Passat váltó,ledkerék, kuplung,ezzel nagyon egyszerü megoldani a sebesség váltás és kuplungolás problémáját. Uaz hidak szükitése. Az első hidnál a rővidebb féltegely méretét kell alapul venni, igy a nyomtáv 110-125cm lesz, és a lényeg hogy a csőből vágunk ki egy darabot, Alváz 100x50 U vas az alap anyag, némi lakatos segitségel egyszerüen megoldható. Hidraulika, nálam Citroen BX szivattyú dolgozik,de egy Audi kormányszervó is jó, de a eszközök sulya dönti el a megoldást. Ha van kérdésed szivesen válaszolok.
Segítséget szeretnék kérni. Én is szeretnék építeni 1 kistrakit, de mivel ilyet még soha nem csináltam, 1csomó kérdésem lenne. :)
Az alapja VW golf II sima 1.6 diesel motor lenne. Első kérdés mindjárt adódik is.....milyen váltót (esetleg az is golf II??) és milyen difit használjak hozzá?
Futómű (rengeteg helyen olvastam) UAZ lenne elöl és hátul is. Itt megint adódik 1kérdés, hogy szintén nagyon sok helyen írják, hogy "rövidített" UAZ futóművet használnak. Ez alatt mit értünk? Ki van vágva középről belőle?
Ahhoz, hogy az ekét, tárcsát, kultivátort vagy bármit ami hátra van kötve emelni tudjam milyen hidraulikát érdemes haszálni?
Magát az alvázat saját kezűleg érdmes csinálni, vagy az is valami donor legyen inkább?
Bármilyen jó tanácsot, rajzot, fényképet szívesen fogadnék.
A motorral egyelőre terveim vannak, mert az megy rá a hajtóműre. (Viszont előfordulhat, hogy sikerül szereznem egy egész gépet, akkor lehet hogy alku tárgya lehet)
Fogalmam nincs, hogy mi egy reális ár az első hídért, ha van ajánlatod, írd meg privátban.
Olyan nehéz a szerkezet, hogy még nem tudtam elhozni magát a fő részét, pedig holnap után tudnám küldeni Nyíregyházára!
A motor elmondás szerint nagyon jó állapotú volt, és lerakás előtt megöntötték olajjal, de bepárásodott, és beállt.
Most fékolajos kúrán van a dugattyú.
Majd ha otthon lesz, lefényképezem részletesen, és felteszem ide. Valami targoncáé lehet.
Hát én Mátészalkához 15 km-re lakom hát igen az első híd érdekelne meg volt ott egy motor is az egyik képen a motor meg az első híd mennyi lenne árba. Nem tudok semmit se adni helyette csak pénz.
Nekem is ajánlották, hogy a mostani gépeken ilyen van és bírja. Hár nem tudom? Szivattyú, tartály, mi kell hozzá azt nem tudom, mik az igények. Ez lenne a legegyszerűbb az biztos. Köszi majd körülnézek mi mibe jönne ki.
Kipufogó folytással nem függhet össze a dolog? Mert nekem a dobban, van beépítve egy olyan jellegű tompító mint ami a simsonokon van, na de ott hátul van a hátsó keréknél itt meg közvetlenül a hengernél. Holnap megnézem kipuff nélkül milyen a füst de nagyon arra gyanakszok, hogy gázadásnál feltorlódik a füst és nehezen nyomja ki. Egyébként a motoron is érzik mintha köhögne kicsit, de az a baj, traktornál nehezebb kiszűrni mint motorkerékpárnál, itt azért másabb a "csapok vele egy kört" szituáció :D
üdv! az nagy valószínűséggel a kuplung felőli szimeringed lesz . és szedi az olajadat. az egy dolog hogy fel lett újjítva én is vettem már uj szimeringet ami egy indítást nem bírt ki. de lehet hogy mások más véleményen vannak. de nekem már volt ilyen problémám.
Helló azt szeretném kérdezni hogy az Opel kadett c 1.1 motoros kistrakim ha beindítom még van alapjárat és szépen fut a motor de ha ki pörgetem máris elmegy az alapjárat és ha nem nyomok gázt lefullad mitől lehet ez
Üdv urak! Olyan problémám van, hogy t5ös blokkos kistraktoromnak, hiába állítom a levegő csavarját nem reagál rá. Olyan érzésem van mintha sokat kapna( teljesen felújított blokkról van szó) erősen füstöl, levegő csavar tekergetésre nem igazán reagál, nem emelkedik az alapjárat, de nem pörög, hanem ketyeg kicsi fordulaton ha leveszem az alapjáratot de a füst erős. Mire figyeljek nagyon oda ilyen problémánál? Úszótűt állítgattam, meg síbertűt is! Gyertyakép fekete nem igazán óhajt kiégni, gázadásnál felpörög de nagyon füstöl ilyen kékes fehéres színű a füst.Ha tekergetem a levegőcsavart kifelé mondjuk fel kéne neki kissé pörögni nem? Meg gázra gyengülni, de nem igazán változtat a dolgon...
Egy külföldi oldalon a tárcsa leírásánál ez szerepel: 16x20-10N.
Ha jól gondolom, ez azt jelenti, hogy 10 borda van, a legnagyobb átmérő (a bordák csúcsánál) 20, a legkisebb 16 mm. Erre rákeresve úgy nézem, hogy a skoda octavia kuplungtárcsája pont ilyen.
Elképzelhető, hogy tényleg ugyanolyan a két gép kuplungtárcsájának a belseje?