melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
- Van bármilyen körülmények között bármilyen hártánya, ha egyből TBSZ-re veszem? (ismerem a konstrukciót, de még nem használtam)
-Forditva: elképzelhető olyan körülmény, ahol azt mondanám, hogy "bárcsak nem TBSZ-ben futtattam volna"?
2, Kicsit off:
Szándékozik valaki, a közeljövőben, ha még egy kicsit nagyobb fesztivál (hozam) lesz 5-10 éves MÁK-t venni? Hol/hogyan lehet a legkissebb spread-del megvenni? Ez utóbbi mostanában megmozgatta a fantáziámat, még azt is el tudom képzelni, hogy eurót váltanék forintra és abból venném..
Nekünk is a Sopronbanknál van lekötve. Akciós lekötés lejárta után is adják a 8%-ot ha aktív folyószámlád van náluk és 6 hónap alatt minimum 18 esetben legalább 180.000 Ft értékben kártyás tranzakciót bonyolítasz rajta. Nézd meg a hirdetményüket Üdv.
Január 9-től a K&H Bank 9%-ot fizet 2 hónapra új forrásra (?), 60 napra, 500e Ft felett, ha a bankszámlára jön a munkabér. Bérátutalás nélkül u.ez 8,5%.
Tehát nyitnom kell másik bankban számlát, ott lekötni fél évre.
Majd ki kell derítenem mennyi időt kell várni a jelenlegi banknál, hogy új forrásnak minősüljön a pénz? Fél év vajon elég lesz?
Közben mit csinálok a régi számlámmal? Csak azért hogy van nem akarok fizetni havi díjat (lévén forgalom nem lesz rajta).
Végső soron akkor 1 év leforgása alatt majd mozgatnom kell 2 bank között a pénzemet, hogy megkapjam a 8%-omat, ami persze éves kamat, tehát rögtön /2 - a kamatadó, feltéve ha elég fél szünet 1-1 számlán? Jól hangzik...
ez így nem fog működni, általában azt nézik, hogy X időpontban mennyi volt az egyenleged náluk, és azon felül kell új forrást vinned hozzájuk.
amit tehetsz: más banknál, ami hasonló nagyságú kamatot ad új forrásra nyitsz egy számlát, oda viszed a pénzed, majd ha ott lejár, akkor vissza tudod utalni az eredeti bankodhoz, ahol addigra az már ismét új forrás lesz :)))
vagy: családtagod nevén nyitsz számlát ugyanannál a banknál, átrakjátok arra a pénzt, és nála az már új forrásnak minősül. (itt azért figyelj, hogy ki az a családtag, nehogy adózási szempontból aggályos legyen--lsd szja)
Sopron Banknál van lekötésem ami nemsoká lejár. Kiderült hogy csak az újonnan beérkezett pénzre adnak 8%-ot félévre, ami már a számlán volt azt csak 6.5%-ra lehet újból lekötni. Az sem megoldás, ha elutalom a pénzt a számláról és darabokban, akár másik számlákról visszautalom, persze többet mint volt rajta és úgy kötném le 8%-ra.
Azért jó ez az átvezetgetés, mert nincs ötletszerű vásárlás. Előtte kell eldöntened, mennyit fogsz költeni, és előtte kel átvezetni a pénzt.
De amúgy tényleg nincs sok különbség a Magnet és Gránit közt, mindkettőnek jók a kondíciói, mindkettő magyar bank. Talán a Magnet felé billenti a mérleget, hogy több fiókuk van.
Nem igazán értelek :) Induljunk ki abból hogy nincs felesleges pénzed a számládon, azaz vagy le van kötve vagy be van fekteteve valami termékbe. A mindenkor hozzáférhető legyen 200k, amit te is mondtál. Ez mondjuk jó arra, ha bemész valahova vásárolni, akkor legyen elegendő pénz a kártyádon. Na most ekkora összegnél a látraszóló kamat nem sokat oszt szoroz hogy 3 vagy 5 % ugye? Mert ennyi különbségről beszélünk Gránit-Magnet.
Ráadásul ehhez a kamathoz át is kell vezetned a pénzed, szóval asszony kinéz egy szép cipőt akkor nem tudsz fizetni, mert nem vezetted át a pénzed a technikai szamlarol a folyoszamlara? :)
Én most az összes számlámról átvezettem a pénzt a Magnetba, lekötöttem 10,5 %-ra. Legroszabb esetben feltöröm a betéteket és utalom az osztrák számlámra, ez kb. 3 kattintás. Remélem a 3 hónapig amennyire lekötöttem nem lesz erre szükségem. De sajnos nagyon negatívnak látom a helyzetet :(
Az előbb Diamond számlacsomagot akartam írni, ott vna olyna a Magnetnél, hogy lekötés nélkül is adnak kamatot, viszont ott meg az utalás lesz drága.
Mondjuk ha sok pénzt kötsz le, akkor valóban a Magnet a nyerő, mert annyival magasabb betéti kamatot fizet. Szóval ki kell számolni, melyik éri meg jobban.
De általában amennyi pénzt az emberek számlán tartanak, a többségnek a Gránit Bank éri meg. Mondjuk a Gránitnál annyi kényelmetlenség van, hogy mindig át kell vezetni pénzt a megtakarítási számláról a folyószámlára, minden egyes vásárlás előtt. De így legalább biztonságosabb a számla, pl. ha ellopják a bankkártyád, akkor nem férnek hozzá a pénzhez.
Igen, és számold mennyit buksz azon, hogy áll a pénzed a számlán. Mert szabad, lekötetlen pénzed mindig van a számlán, amiből folyamatosan költesz havonta.
ha itt jön ki az, hogy jobb a Gránit Bank, mert a lekötés nélküli pénzre is fizetnek. Pl. ha átlagosan 200 000 Ft-ot tartasz a számlán lekötés nélkül, akkor most a Gránitnál így havonta 700 Ft-ot kapsz rá. Ennyit buksz el, a 700 Ft-ot, ha nem adják a kamtot lekötés nélkül.
Én decemberben kötöttem le 3 hónapra, de már megbántam kicsit. Te le mered kötni a pénzed most több mint fél évre? :D nagyon bátor vagy.
Nem tudom milyen Diamon csomagra gondolsz, én hagyományos folyószámlát nyiotottam 0 Ftért, 0 Ftért számlavezetési díjjal. 100ezerig ingyen utalok bankon kívülre és napi 500ezret díjmenetesen felvehetek a fiókból. üdv.
Igen 3 hónapra, és aztán? Nincs sok különbség, de szerintem a Gránit Bank jobb, mert magasabb látra szóló kamatot fizetnek, és ingyen van az utalás. És nincsenek feltételei a számlának, a Magnetnél a Diamon csomagnak csomó feltétele van.
Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság: megértésével, a következő sorok segíthetnek: - 1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért. - 2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket. - 3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni. - 4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni. - 5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig egy helyettese fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat. - 6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: "Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ért, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50 $-ért." - 7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvették az összes majmot. - 8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt. Isten hozott a Wall Street-en.
Igen, akinek van 5 milliója és nem tudja, hogy mikor kell majd neki, annak jó a VIP betétszámla.
8,52 EBKM-et akkor ad, ha nyitsz mellé AXA TBSZ-t. Az viszont nem éri, a prémium magyar államkötvény TBSZ-re jobb.
Gránit Banknál a VIP ügyfelek 9% EBKM-et kapnak a 6 hónapos lekötésre, egyébként meg 8-8,5% az EBKM a nem VIP-nek.
De a többség nem tart 5 milliót a bankszámlán, nekik a Gránit Bank a nyerő mindenképpen (feltéve, ha közel lakik a IX. kerülethez, mert csak ott van fiókuk)
Ó bakker, benéztem: Amennyiben VIP Betétszámlája mellett további legalább 1.000.000 Ft-ot elhelyez TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlán, úgy automatikusan jogosulttá válik VIPTéli ajánlatunkra.
Amennyiben VIP Betétszámlája mellett további legalább 1.000.000 Ft-ot elhelyez TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlán, úgy automatikusan jogosulttá válik VIPTéli ajánlatunkra. VIP Téli ajánlat 2012. február 29-ig 5 000 001 - 100 000 000 Ft éves kamat fix 8,20% 8,52% **
Erste nem adta végül oda, az akciós 15 000 Ft-t. A panaszom indoklás az volt, hogy nem töltöttem ki az igénylő papírt. Megköszöntem az ügyintéző csajnak és megszüntettem a számlámat. Azért az érdekes volt, hogy annó még felhívtam őket, hogy mikor kapom a pénz és pontos dátumot mondtak.