Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
keresek valami eccerű megoldást arra, hogy egy win10-es gép küldjön nekem egy e-mailt ha a szabad diszk terület valamiféle előre beállított érték alá csökken a fizikai gépeken ezt megcsinálja a hdsentinel, de a virtuális gépeknél van valakinek valami ötlete hogy hogyanis?
Mivel windóz, első körben egy szabályos újraindítást nyomj mindenekelőtt neki. Nem leállítást, hanem újraindítást. Csak, hogy ezt a kört kiikszeljük...
Ó, az ilyesmiről már réges rég leszoktam. Egy bt-s fülesem kell mindig csatlakoztatni, mert magától nem akar, pedig össze vannak párosítva (vagy ahogy a szőke nő mondta, párosodva). Volt olyan korábbi verzió amelyiknél logikusan működött, ha bekapcsoltam átváltott arra, ha kikapcsoltam visszaváltott. Hát megjavították, nehogy jól érezzem magam.
"bizonyos torrenteket a vírusirtók kártevőnek(vírusnak) jeleznek akkor is, ha nem azok"
Meg bizonyos más fájlokat, adott esetben teljesen legális és hasznos dógokat is. Pl. tipikusan az összes többi víruskeresőt/-irtót és alapos rendcerdiagnosztikai/-buherálós jutilitit, egyébként teljesen értheztő okból.
"nem szeretnék ezen a fórumon torrentezési tanácsokat osztogatni"
Igen. Nekem meg megváltoztatta a screensaver beállításait, és kikapcsolta a rendszervisszaállítást az összes meghajtón, törölve a régi visszaállítási pontot Amit én csináltam, frissítés előtt.
Az ilyenek és más szarságok miatt szoktam mondani, hogy ezek nem frissítések, hanem elbaszások. Egy frissítésnek ugyanis nem volna szabad megváltoztatni a beállításokat, se használhatatlanná tenni bármilyen programot, ami addig működött.
Hát én már abban sem vagyok biztos hogy a torrentnek köze van hozzá,ill. hogy okvetlen szükséges hozzá.Mert hogy tegnap késő este egyszer,22:37-kor jött úgy is ilyen riasztás hogy közben már rég nem is ment a kliens.
Csak az a baj,hogy mivel akkor épp teljes képernyő üzemmódban voltam azért nem kaptam róla olyan értesítési ablakot mint amilyet lejjebb betettem,hanem csak utólag tudtam elolvasni az Avast-ben az Értesítések - Előzmények fülön,de ott meg már csak annyit ír róla hogy "Fenyegetés blokkolva Biztonságosan megszakítottunk a kapcsolatot a(z) tcp:/ címen, mert fertőzött volt a következővel: botnet:blacklist." Szóval csak pont az nem derül ki belőle hogy ekkor épp milyen programon keresztül akart betámadni ez az IP.Ami mondom,szerintem ekkor már nem lehetett az utorrent,mert az ekkor már több órája nem ment,pont amiatt mert meguntam az állandó riasztásokat,és ezért határozatlan ideig kilőttem az egészet fenébe.
Viszont az is igaz,hogy ma meg még egy ilyen riasztás sem volt (persze az utorrent az nem megy továbbra sem).Bár ez meg nem tudom összefügghet-e azzal hogy a vírusírtó vírus definíciói azóta már legalább háromszor frissültek,tehát hogy mi van ha esetleg csak vak riasztás volt az egész.
Vagy lehet csak azért szűntek meg a riasztások mert közben szépen már az én gépem is zombi lett? :-D :-(
Próbáltam szétnézni a témában a neten,megtaláltam az Avast saját fórumát is,de nekem kicsit furcsa módon ott pont semmi nyoma nincs annak hogy tegnap óta milyen buli van.És azért furcsa mert közben meg tudom hogy nem én vagyok az egyetlen aki szenved ettől a problémától,az itcafe.hu-n,sőt még a reddit-en is olvastam másoktól is: https://www.reddit.com/r/qBittorrent/comments/hir7ym/botnet_blacklist_on_qbittorrent/
Csak hát ami meg a másik baj hogy angol tudás hiányában nem sok mindent tudok leszűrni ezekből a külföldi oldalakból.Valaki aki jó angolos és tudja is hogy ilyen témában merre felé keresgéljen,esetleg megtenné hogy utána járna ennek,tehát hogy mégis akkor mi is ez az egész?
Gondoltam amúgy egyszerűen arra is hogy írok magának az Avast-nek,de a support oldalon hát persze hogy azt kaptam hogy " Sajnáljuk, de a következő nyelven nem tudunk támogatást biztosítani: Magyar" :-(
Szerintem meg inkább azon az IP címEN (és porton) talált valami problémát. Mindenesetre megpróbáltam megnyitni azt a címet egy böngészővel a kedvedért, de semmi nem vonyított. Igaz, nem is jelent meg semmi tartalom, csak jó sokáig kiírta alul, hogy várakozás erre a címre, aztán azt, hogy a kapcsolat alaphelyzetbe állt.
Ha már torrentezel, akkor tisztában kell lenned azzal, hogy bizonyos torrenteket a vírusirtók kártevőnek(vírusnak) jeleznek akkor is, ha nem azok. Viszont ezen túllépni csak akkor szabad, ha teljes bizonyossággal tudod, hogy vakriasztásról van szó.
Ezért ha biztos vagy abban, hogy vakriasztás várható - de csak akkor !!!! - kikapcsolhatod a vírusirtót arra az időre, amíg veszélyesnek látszó tartalmat töltesz le.
És itt be is fejezem, mert nem szeretnék ezen a fórumon torrentezési tanácsokat osztogatni. Ha nem értesz hozzá, akkor töröld az utorrentet.
Én nem foglalkoznék vele és vírusölőből is kikapcsolnám a fenébe ezt az egész értesítősdit. Főleg ha semmit nem tudunk róla, hogy miért, mi alapján, mekkora adatbázisból melózik-e vagy ez is alhálót néz, mint a többi és akkor egy hülye miatt szopolik 5100 végpont.
Ez mekkora probléma?A mai nap óta az Avast Free Antivirus 20.4.2410 (build 20.4.5312.580) már vagy fél tucat ilyen értesítést küldött ki:
Volt hogy egy perc alatt négyet is!
Hogy állítsam meg ezt a folyamatot?A DHT-t,a peer kicserélést és a helyi peerek keresését már kikapcsoltam,de úgy tűnik ez még nem volt elég.Hadd ne mondjam,hogy mennyire idegesítő,ill. ijesztő!
Ill. egyáltalán mi ez az egész?Olvastam erről a botnetről hogy mégis micsoda.Ezek szerint akkor megtaláltak engem is a zombi gépek és most éppen ostromolnak?
utorrent 2.2.1-et build 25302 használok,Windows 10 64 bit Pro 1909-es verzió,oprendszer build száma 18363.900
Windows Update megy és az Avast-nak is minden engedve.
Asszem ez is kicsit ide tartozik: Az enyém ma frissített 2004-re, 4 óráig tökölt. Jó a gépem nem egy csúcsszuper AMD A6, 3 magos, 8GB RAM, és nem SSD-n van a rendcer, de ami első látásra felb..a az agyamat, újraindulás után átállította a képernyővédőmet!!! Az a mocorgó pattogó felirat volt a pontos idővel megadva, most pedig a Windows 10 felirat lett. Tudom, nem nagy ügy, de ez annyira pitiánerség és szánalmas. Ezt minek? Mi közük hozzá? Miért kell nekem emiatt plusz 3-4-et kattintgatni?? Lesz még mit mexokni asszem.
Heló Guruk! Egy darab kérdés: A MCT-ből csak a legújabb 2004-es verziót találom. De a havernak kéne telepíteni W10-et és csak régebbi ISO-ja van. Abból is lehet telepítő médiát csinálni a 2004-essel?
"Not backward compatible; Devices that do not specifically support SDHC do not recognize SDHC memory cards. However, host devices that support SDHC will also support older SD cards."
Adott egy régi de jól működő fényképezőgép. Sajnos csa 2Gb.kártyát kezel max. Van esetleg olyan megoldás, hogy nagyobb kártyát leformázni, hogy 2Gb. -nak lássa a gép?
Bingo! Kinyomtattam az eleve pdf dokumentumot PDF creatorrral és amikor abban automatikusan megjelent a dokumentum neve úgy mint "Törteli Önkormányzat Településrendezés", na azt át tudtam írni "Kiegészítési kérelem"-re és most már a fejlécben is az jelenik meg. Ezek után már sejtem hogy került ez oda és az is kiderült hogy nagyon egyszerűen meg lehet ezt változtatni. Tudom is, meg sokan mondják is hogy rigolyás vagyok, ezért nagyon zavart hogy egy céges dokumentumom címe és tartalma köszönő viszonyban sincs egymással. Nekem álmomban se jutott volna eszembe hogy pdf-et PDF creatorra küldjek. Na ezért érdemes itt a guruktól kérdezni. Köszi.
0. A guruk így szombat hajnalban lehet, hogy pihennek, nem annyira érdekeltek a problémád megoldásában, vagy piros. Nem biztos, hogy nem tudják a választ.
1. Ezt úgy hívják, hogy a dokumentum címe. Úgy került oda, hogy a PDF-et készítő alkalmazás kitöltötte a dokumentum vonatkozó mezőjét.
2. Adobe Acrobattal, vagy más PDF szerkesztővel a dokumentum tulajdonságait választva, szerkeszthetőek ezek az információk. Mivel ezzel nem hiszem, hogy sokat segítettem, próbáld meg PDF-nyomtatóra küldeni, azzal vagy eltűnik ez a metaadat, vagy szerkeszthető lesz.
De az alighanem nem kizárólag személyes véleményem az, hogy a dokumentum címe a kutya valagát sem érdekli, a tartalma fontosabb, úgyis ki lesz nyomtatva 54 papírra, így a jelentősége megkérdőjelezhető. Mint formai hiányosság, ettől függetlenül jelezném a készítőnek, akármilyen szarban is vagyok vele.
Tartalmától függetlenül mindenkinek köszönöm aki vette a fáradtságot elolvasta és még válaszolt is a 151555 számú hozzászólásomra. A szóban forgó dokumentumot az általam megbízott ügyvéd készítette és nyújtotta be a cégbíróságra. Azt nem tudom hogy oda is pdf formában és esetleg szintén Törteli Önkormányzat Településrendezés fejléccel került-e be. Én a benyújtott kiegészítési kérelem másolatát kaptam meg az ügyvédtől. Eleve ez a "kiegészítési kérelem" azért született mert az eredeti kérelem alapján nem azt jegyezte be a cégbíróság amit kértem. A doktor úr szerint a cégbíróság hibázott én meg ebben több okból is kételkedem mivel a megbízás folyamán többször is nem úgy járt el, ahogy megbíztam ezért finoman szólva sem felhőtlen a viszonyunk. Utolsók között őt is meg fogom kérdezni, hogy mégis mi ez? Csak azt gondolom, hogy fogalma se lesz róla hiszen még itt a guruk sem tudták megválaszolni az eredeti két kérdésemet, hogy került ez oda és hogy lehet eltüntetni.
Láttunk már ilyet, a szövegszerkesztőben megadott metaadat jelenik meg (az említett "belső cím", vagy nemtomminek híjják a nevit szakszerün), mikor generálódik belőe a pdf. Vsz. egy korábbi doksit szerkesztettek át, oszt' úgymaradt.
Ne törődgy vele, az égvilágon semmi jelentősége nincs; esetleg -puszta jófejségből- szólhatc az előállítónak, hogy nézzen körül a háza táján...
Eddig azt se tudtam, hol van Törtel. Most megnéztem és látom hogy a cégemtől 100 km-re, és semmilyen módon nincs köze se nekem se a cégnek Törtel Önkormányzat Településrendezéshez, ezért nagyon zavaró ez a fejléc. Fogalmam sincs hogy került ez fejléc ilyen néven oda. Csak van valamilyen módszer amivel meg lehet ezt változtatni. Na az érdekelne.
Kaptam e-mailben csatolt file-ként egy a cégbírósághoz benyújtott pdf dokumentumot. A csatolt file neve az email mellékletként: "kiegészítési kérelem". Mint a mellékelt képen is, látható megnyitva ezt file-t a fejlécen Törtel Önkormányzat Településrendezés látható, amihez se nekem se a dokumentumnak semmi köze nincs. Bármilyen néven is mentem le ezt a file-t megnyitva mindig ez a Törtel Önkormányzat Településrendezés látszik a fejlécen.
1. Hogy került ez oda?
2. Hogy lehet ezt eltüntetni és elérni azt hogy a fejlécen is dokumentum helyes neve jelenjen meg?
Helló Hehe, ezer éve. :-) Hogy vagy, mi a helyzet?
A kérdéshez: alapvetően nem. Az elektrotechnikai tanulmányaink legnagyobb tévedése volt ez a megállapítás. A (bipoláris) tranzisztor ti. alapvetően nem erősítő, hanem áramvezérelt áramgenerátor. Az, hogy ebből lehet erősítőt építeni, az kapcsolástechnika kérdése, pont, mint kapcsolóeszközzé is a környező áramkörtől válik.
Csak hogy tiszta legyen: ez az erősáramra vonatkozott, vagy a kapacitásra, vagy mindkettőre? Mert például én elég sok kondenzátort láttam már számítástechnikai eszközökben. Még cserélgetni is szoktuk őket a kollégákkal, ha már fel vannak púposodva.
Állítólag ilyet mondott anno itten' a fősulin egy tanár:
"A tranzisztor olyan, mint az angolvécé: meghúzom a láncot és megindul a csobogás!" :)
Az erősáramnál való igaz, inkább (jóval) erősebbről kellett volna beszélni, ami azért még mindig nem igazán 'erős'. :)
A kapacitás meg végülis itt is, ott is tárolási képesség, de valóban illett volna egy félmondatban megemlíteni, pl. hogy 'nem keverendő össze a villamoságtanban a töltéstárolási képességre értett kapacitással'.
Ha másik telefonon meg van, akkor azt az apk-t ki lehet menteni, átmásolni az újra és felrakni. Ha támogatja a verziót. Ismeretlen valamilyen forrásból én fel nem mernék tenni semmit az biztos. Bármit is ígérnek.
Persze, de az igazi erősáramosok kA-ben szoktak számolni. A tranzisztor meg általában nagyon nem ez a kategória. Még ha tirisztorról lenne szó, az más. Azt használnak erősáramú rendszerekben is, például a különböző frekvenciájú váltóáramú rendszerek közötti egyenáramú betétek vezérléséhez. A kapacitásnál meg az volt fura, hogy más dolgokba sokszor annyira belemennek, hogy ihaj, még a tranzisztorba is, de a kondenzátort bezzeg meg sem említik.
Adott környezetben megfelel, de majd cicimen megmondja a tranyót. Erős áram nekem is más míg a 230 voltot kisfeszültségnek hívjuk, de ha arányokat nézünk, akkor jogos.
Kapacitásról végig beszél és adathordozónál, ott ez a kontextus. Teljesen jó ha a doksin végig megy ez a vonalvezetés végén meg ott egy összefoglalós magyarázat.
Azért találtam benne egy mondatot, amin egy kicsit meglepődtem. Így szól:
"A tranzisztor olyan eszköz, amivel gyengeáramú jellel erősáramú áramkört lehet kapcsolgatni."
Nekem azért egy kicsit más fogalmaim vannak az erősáramról...
Aztán ezek után szerintük a kapacitás jelentése kizárólag a következő: "Kapacitás: A háttértáron maximálisan tárolható adatmennyiséget jelenti." Ezek szerint a kondenzátort már nem ismerjük, csak az erősáramot kapcsolgató tranzisztort?
Azt tapasztaltad, hogy ugyanazon a pendrájvon ebből a formátum 10 különböző helyről másolt fájl többsége hibás lett, míg egy másik formátum ugyanerre a pendrájvra másolva szintén 10 különböző helyről másolva jó lett? Mert egy ehhez hasonló megfigyelés alapján mondhatnád, hogy "tapasztalatból".
Enélkül két-három véletlen jelenségből levont megalapozatlan következtetés (más szóval hülyeség), amit írsz.
Ráadásul tényleg nincs fogalmad arról, hogy mi az a fájl, mi az adatmásolás, és az adattárolás.
Hamis az hamis, hiába van Kingston ráírva. Maxellből pld. Szlovákia felől sok jön, a gép 8-32 gigásnak mutatja, de valójában kisebb és ha tele lesz akkor magába fordul. Főleg a sajtós reklámanyagok, az ki tudja honnan van és valójában teleírható-e ha még olyat sosem látott.
Ezt nem értem. Hogy érted?Kingston, hama, maxell pendrivejaim vannak.Meg persze egy csomó reklám pendriveom is(eredetileg sajtós anyagokkal) azokat törlöm és van egy újabb üres penyuszom:D
"az a gyanúm, hogy pendrivokra való másolásoknál könnyen sérülhet ez a formátum"
Mán' bocsi, de az ilyen idióta f@szságokat honnan a bánatból szopjátok?! =:O
Egy fájl az egy fájl, qrv@ra nem függ a másolási sérülés valószínűsége a tartalmától...
Mégis hogy' történne ez sz'ted? Azt mondgya a pendrájv, mikor rá akarsz másolni egy filmet, hogy "Csessze meg ez görény, má' hetek óta alig nyúlt hozzám, azér' is kihagyom a legjobb dumákat!" ???
VLC nekem csak az xvid.avikhoz a kedvenc.Azokat mindig azzal játszatom:)MKV-val már szegénykém nehezebben birkózik meg. Amikor kaptam az ötletet a POTplayerre ,előtte a legfrissebb VLC-t is próbáltam(egy régebbi már volt a gépemen) egyik sem boldogult az mkvval:)
De pot óta kezdek megbarátkozni ezekkel a konténerekkel, korábban kategorikusan elzárkóztam ezektől:DVan azért előnye is, viszont az a gyanúm, hogy pendrivokra való másolásoknál könnyen sérülhet ez a formátum.
Büszke vagyok, mert megjavítottam a (hagyományos, golyós) egeremet:D
Annak is vannak jó opciói, de nem szeretem. Régebben pl. mereven elzárkóztak attól, hogy a 'letterboxra' tegyék a feliratot. Nemrég vhol meglepődve láttam, hogy már beadták a derekukat. (Gyk.: megjött az eszük.)
Mar megtortent, egybol utana,h eszrevettem. De eselytelen a dolog, mivel az uzenofalan (inda profil lap) '17-es az utolso emberke aki irt oda, persze valasz nincs neki. De a korabbiakra sem. Az utolso idopont mikor valaszolt egy uzenetre 2013:)
Esetleg írhatnál a csávónak, mielőtt itt hetekig tippelgetünk az univerzumról, nem? Lehetne róla sokat írni, hogy mi lehet és miért, de akkor előbbre vagy?
Igen ,erre gondoltam én is, de gondoltam megkérdezem, hogy nincs olyan lehetőség h pl bloot. vagy bármi (akár kábeles) összekötés útján nem oldható-e meg az átrakása.Ezek szerint nem, mert akkor azt mondtad volna.
Már eltávolítottam, az play áruházból volt, láttam, hogy frissítették, mondom nem gond, lehet még jobb is lett. Nem lett. Rosszabb lett:D ahogy az lenni szokott:)
Kár, hogy nem lehet átrakni máshogy, mert pont ez az amit mondasz, hogy a telón is állítgatni kell, hogy engedélyezze, már erre sem emlékszem hol kell.Volt már hogy apk-t szedtem és raktam fel, de biztonságosabb lenne csak simán valahogy átrakni a telóra.
A másik kérdésről nincs ötleted?(az indavideos)
A srácnak több mint 500 vidije van, amikből néztem volna jópárat, erre egyik napról a másikra az van ott, hogy hoppá nincs publikus video.
De a profiljára ha rákeresek az adatlapon ott van, hogy 530 video ,viszont az eddig elért 1 millás videó megtekintései helyett (azóta hogy ez lett) 170 lett.
(és kb ennyi feliratkozója is van, szóval ebből gondoltam, hogy nincs kizárva, hogy lehet azok látják.)
A neten megvannak általában az alkalmazások régi verziójai.
Keress rá az alkalmazás .apk-jára és töltsd le a telefonra a megfelelő régi verziót. (példal: ha a Waze egy régebbi verzióját keresnéd írd a keresőbe: waze.apk )
Távolítsd el szabályosan ha rajta van az új (ami nem jól működik) és inditsd el az apk-t. Általában visítani szokott, hogy nem telepít ismeretlen forrásból való alkalmazást, ezt kapcsold ki és a telepítés után örülj a régi jól működő alkalmazásnak....
Sziasztok, kérdezhetek kettőt?Bocsánat hogy ide teszem fel, de mobil telfóniában a 95 féle teló közül nem tudom hova írnám(mondjuk Samsung), de tablettel is kapcsolatos az egyik kérdés.
Szóval van egy Samsung android tablet és egy Samsung android teló.A tabletemen van 2 alkalmazás ami kéne a telefonomra is.Viszont a letöltés play áruházból nem jó megoldás, mivel ott már többször frissítették azóta (és ahogy az lenni szokott, csak rontottak a helyzeten a frissítéssel:)(kipróbáltam és töröltem utána.)
Viszont a tabletemen a régebbi verze van, nem lehet valahogy onnan áttelepíteni a telefonra is?
Másik kérdés indavideoval kapcsolatos:Ha valaki az eddig publikus, simán elérhető videóit egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné tette azzal, hogy privátnak állította be azokat, akkor egy feliratkozással már látni fogom a feltöltött videóit?(persze gondolom nem, de hátha...egy kérdést megér) Máskülönben értelmét nem annyira látom, hogy a 7 éve működő csatorna videóit elérhetetlenné tegye, csak abban az esetben ha ezzel akarja ösztönözni a jónépet a csatornájára való feliratkozásra.
A másik eset amire gondolok, hogy vmi szankció érte a csatornáját. Más eshetőség nem jut eszembe, mi vette rá az embert, hogy ilyet tegyen.
Na a CD-ről telepített vacakra nyomtam egy uninstall-t. A linkről leszedtem amit írtál ---> install. Kicsit feljebb tettem a másik szobában a routert. Még nem akarom elkiabálni, de most úgy tűnik a sebesség a régi és működik jól az új antennával. Köszi annak, aki bármivel is közreműködött :)
Hardware verzióra figyelj oda, van 3 külőnböző fajta!
Illetve nézd meg, hogy a TaskManager(Feladatkezelő)ben a Performance fülön a wifi forgalmaz-e. Normál esetben ha nem megy semmi a háttérben akkor itt nullához közeli értéket kell láttnod.
Miért vagy annyira biztos, hogy az antenna a hibás?
Azt írtad: "Egyszerű user vagyok, nagyon ne kérdezzetek bele, mert érteni nem nagyon értek hozzá, tanácsokat szeretnék kérni."
Ennek ellenére magad telepítetted, ahogy írtad. Biztos, hogy nem hibáztál el valamit?
Az a baj, hogy, nem fog tudni itt senki tanácsot adni, hiszen nem tudjuk, hogy telepítetted. Az reménytelen, hogy utólag pontosan rekonstruáld a lépéseket.
Az egyik lehetőség, hogy töröld az egészet, és telepítsd újra. És ha valamelyik lépésnél nem tudod a választ, akkor hagyd félbe, és nézz utána. Nem ördöngősség, de azért oda kell figyelni.
A másik lehetőség, hogy egy hozzáértő barát, ismerős, vagy szerviz segítségét kéred, hogy telepítse.
Aztán persze a Win10 telepítése is kérdéses. Ki húzta újra? Szerviz? Aztán megvan-e a szükséges 4GB memória a gépen? És kipróbáltad a sebességet a Wifi CD telepítés előtt? Hogy mondjuk egy dokumentum szerkesztés, vagy egy nagyobb fájl másolása is megfelelően gyors-e?
TP-LINK TL-WN722N az új, de betűre/számra ugyanez volt a régi (szétrúgott) antenna is.
A hozzászólásod melletti "Válasz" gombra rányomva is 2 perc volt, mire bejött az, hogy írhassam neked itt a választ. Tragédia amit ez a wifi antenna vagy egyéb szoftver csinál. Minősíthetetlen, használhatatlan... nem tudom mi lehet a hiba :(
Még egy adalék. Kivágtam, és áthelyeztem egy másik könyvtárba. Ekkor aktualizálta a fájldátumot az áthelyezés pillanatára. Ellentétben más fájlokkal, amelyek Cut/Paste után megtartják az eredeti időbejegyzést.
Eddig úgy tudtam, hogy 3. Most kiderült, hogy nem. A követező a jelenség. Levélben kaptam egy fájlt. Letöltöttem, és nem a megszokott letöltéskori időt mutatja, hanem egy délelőtti időpontot. feltehetőleg ekkor generálta a fájlt egy szoftver (mellesleg megbízható helyről - Mozaik kiadó).
A képen látszik, hogy a 3 dátum és idő attributum 18:35, viszont a fájl dátumánál 9:49 szerepel.
Gondot nem okoz, megnyitás->Mentés másképp megoldaná, de kíváncsivá tett a jelenség.
Újra húzták a régi gépemet, Win7-ből Win10 lett. Vadiúj SSD-n a windows, penge gyors a gép, minden szuper... lenne! Itthon a wifihez egy tp link antennás usb-t használok, Win7-tel tette a dolgát hibátlanul. De mivel számtalanszor belerúgtam az antennába, deformálódott az usb csatlakozó, az új gép örömére vettem egy új antennás usb vevőt is. A mellékelt cd-ről telepítettem a szükséges dolgokat, stb. A netem (wifin) egész egyszerűen használhatatlanul lassú.
A hibái:
- percekig tölt, youtube videók nézhetetlen minőségben olykor
- honlapok töltése csiga tempóban, majd "kész" úgy h a honlap fele fehér, tartalom nélkül
- netflixet nem tudom nézni rajta, mert olyan csiga tempóban tölt
- ezt a szar sebességű netet is eldobja csomószor és újra kell csatlakoztatni
Mi lenne a megoldás és hol? Annó Win7-nél a tálcán volt egy külön rész a tp link proginak, ráklikkelve ott láttam a hálózatokat, stb-t, mindent ami a wifivel kapcsolatos. Ilyen sincs most, helyette csak a jobb alsó sarokban a dátum és idő melletti kis ikon-t látok bármit is a wifiről. Mit kéne tegyek h használható sebességű legyen a netem? Másik szobában lévő wifi modem/routerhez senki nem nyúlt, minden változatlan, a telefonom továbbra is hibátlanul látja a wifit és tölt be mindent.
Egyszerű user vagyok, nagyon ne kérdezzetek bele, mert érteni nem nagyon értek hozzá, tanácsokat szeretnék kérni.
Ez akkor előtte vagy utána? Mert itt erősen repülős módban van a cucc, akkor viszont nem listázhatja a wifiket. Ha meg elfelejt is nyomható volt, akkor ahhoz csatlakoztál és szokás szerint én nyertem.
"...de nem tudom, hogy kellene mellékelni a hozzászóláshoz"
Itt, ahogy írsz, kicsit lejjebb látsz olyat, hogy "Kép feltöltése saját gépről". Rákattintasz a fájl kiválasztására, majd tallózod (megkeresed) a saját képedet. Akkor kicsit lejjebb tekerve látod, hogy beilleszt. De még jobb, ha mellette azt látod, hogy beillesztés nagyban. Erre kattintasz, és már meg és jelent itt.
Kis eredmény. Valami helyes kattintás után megjelentek a közelben levő wi-fik (lista). Mindnél kis lakat rajza, kivéve ennél a telekomos dolognál. Adott egy lehetőséget: "elfelejtés" - erre kattintva a listán legfelülről sokkal lejjebb került. (Abszolut lábjegyzet: ez az "elfelejtés" szó nem biztos, h a legjobb)
Ismét jelentkezem. Ismét jelentkezik a tünet. Amint javasoltad, kábelmodem újraindit. Újrainditva egy ideig (hosszabb v rövidebb ideig) rendben. Aztán újra kezdi. Készítettem képernyőfotot, de nem tudom, hogy kellene mellékelni a hozzászóláshoz. (Kérdésem: tegyük fel, sikerül mellékelnem. Amin megjelenik, abból hogy fogjátok látni, mi kell, hogy a szerver v. rendszer v. univerzum ne irányítsa át ide kéretlenül az én "Index"-l vagy más lapkérésemet?) Kösz
Köszönöm, kábelmodemen vagyok, WiFit nem használok. Eddig nem létezett ez a jelenség, csak mst a frissités után. Hle lehetne a rendszerben valami file-t törölni, hogy ez ne jelentkezzen? Képernyőfotót most biztos nem tudok csinálni, meert szerencsére most eltűnt, és nem jegyeztem meg, mivel sikerült eltüntetni (talán nem az Indexre katintottam, hanem valami másra, és onnan már sikerült az indexre - de ez találgaás utólag...)
Kábelmodem lesz úgyis, jó lenne tudni mennyire vidéki, hogy valami D Telekom Fritz doboza-e vagy szomszéd wifin lóg, vagy csak nem is tud róla, de átvándorult egy Fonerás vendégwifire-e vagy mi.
A legutóbbi automatikus frissítés után (ami órákig tartott, a régebbiek soha) a Google Chrome-mal alig tudok belépni az Index-re. Ez jelenik meg váratlanul: gstatic.com/generate_204 Fogalmam sincs, mi ez, de hamar a következőre vált: mt.portal.fon.com Ez viszont a T-Mobil reklámoldala, valami előfizetést hirdet. A baj, hogy nincs rajta "kilépés" vagy hasonló gomb. Hogy lehetne törölni? Minden megoldást köszönök.
Első ránézésre azt sem látom, hogy miképpen lehetne szétszedni, de akkor rápislogok jobban így a reggeli KV után. Most begyűjtöttem pár hasonlót, tegnap végül Pajtásban ment el egy tekercs. Ilyenért sem sírtam még, hogy túl sok a fény, miután beletoltam a 400as filmet, záridő meg fixen az egekben :-D
Bár most egy ilyennel szopolok, úgy néz ki megfáradt benne az a kevés mechanika is, ami van. Kár érte, ma meg akartam hajtani a városban, csak így nem érdemes. Ehhhh, vajon ebben az időszakban miből éltek a fotóműszerészek, ha semmi nem romlott el és akkor ha semmi nem romlik el sosem mert bezzeggenmégvótanyag, akkor az enyém miért nem működik?
Pffff, egyik telefonom 4 éves. Másik csak kettő körül. Előző sem teljesen a gyár hibájából ment el borért, hanem párszor odacsaptam valamihez, meg is ázott aztán ezek szép sorban megártottak a lelkivilágának.
De hisz a másikat sem kell eldobni 1 év után. Ellenben egy olcsó tabletben sok a rizikó, vagy éppen a drágább is eléggé korlátos. Legalábbis próbáljuk megnézni akadásmentesen a zs kategória blogot (:- Naugye. Általában értelme nincs összehasonlítani, bár kölcsöngyerekenek egy levedlett billentyűzetes Samu i3as tabletes laptopot adtam, az kicsit megint más szint. Elég durva gyerek lehetsz, ha évente fogynak a laptopok.
Laptopot is kár azokkal a békebeli cuccokkal összehasonlítani, ahol még sem miniatürizálás, occsósítás nem volt, de akadt rendes forraszanyag és nem is úgy melegedett szakadt szét minden a hőtágulástól, mint most. Acerből egész sokáig bírtam a modernebb vasakat is, pld. Veriton L460. Irodába is kicsi, sok USB, csendes, kész. Nem volt annyira drága, mint a hasonló kicsi Dellek. Aztán igény lett volna rá mástól is, hogy kicsi és csendes legyen, aztán végül mégsem akarták megfizetni, nem is sokáig árulták idehaza. Aztán jött a brix, az már zűrösebb dolog. Acer azóta kétszer selejteződött, kapott SSD-t és ismerősnél megy tovább a TV alatt Nintendo/PS2 emulátornak.
Na, mert aztán a tablet az javítható és hasonló funkciókkal rendelkezik. Akku az néha olyan, fiziakkémiát nehéz felülmúlni, bár a felfúvódás csak az új lítiumosokra jellemző és ott is időben szól a diagnosztika, hogy foglalkozz vele. Aztán mikor a halott akkuval még évekig használják a gépet, akkor az olyan, ki szoktam vinni a parkolóba felgyújtani aztán mehet a hulladékudvarba szelektívkedni.
azok el fognak menni 5 évet, a Acer ésatöbbi viszont nem annyira
Most, hogy ezt írtad, eszembe juttattad, hogy tényleg Acerek voltak azok, amelyeknél először tapasztaltam azt a bizonyos törést. Ugyanabban az időben voltak nálunk Acer asztali gépek is, full műanyag házzal, amiket csavarhúzó nélkül szét lehetett szedni. Nem azt mondom, hogy azok aztán király gépek voltak, de lehetett őket használni, és nem kellett holmi műanyag törése miatt javítgatni vagy kidobni. Ja, és még volt rajtuk Turbo gomb is (DX4-eseken). Nyomattuk rajtuk a Windows for Workgroupst. Hja, azok a régi szép idők! :-)
"De manapság, amikor a konstrukcióba beletervezik a garanciális idő lejárta utáni darabokra esést, akkor miben lehet bízni?"
Ilyet nem nagyon látni, hogy beleterveznek, szimpla üldözési mánia. Vagy egy csomó cuccomból ez pont kimaradt, de még a legolcsóbb töröknémet kooprodukciós IngramMicros saját márkás termékekből is. Pedig ha valami kacat, akkor az ja.
Évek kellenek, eleve 4-5 év garanciával is meg lehet venni egy csomó mindent, 10 év alatt meg erkölcsileg avul annyit, hogy nincs értelme szórakozni vele. Vagy ár-értékben veszel 3 évente valami mást és ugyanott vagy. Saját laposom talán 7 éves. Értéke van vagy 50ezer pénz, de használtan 100ezer alatt bőven jobbat kapsz ami még évekig elmegy. Billentyű/akku cseréje már volt, az 40ezer. Nekem kell a működés és sok a licenszelt program, így nem érdemes cserélgetnem, de akkoriban 460ezer pénzért vettem. Ennyi erővel 2-3 évente ha vesz egy 70ezres használt vasat, akkor ennek töredékét fizette ki és most lenne egy modernebb cucca, mint nekem. Tartósságot miképpen állapítod meg? Még fogásra is, mikor annó egymás mellé tettél valami Albacomp, Crito, Portocom laptopot meg a T betűseket. Bármikor fel mertem volna mellé tenni egy sört, hogy azok el fognak menni 5 évet, a Acer ésatöbbi viszont nem annyira. És akkor mi lett a vége? Még mennének is, csak kevés...
"És ez meglepő, hogy ha vaklami tartós, minőségi, jól tervezett cucc az drágább?"
Ez nem, de a drágábból még nem feltétlenül következik, hogy az a valami tényleg tartós lesz.
Saját szűkebb területem alapján tudom, hogy megy ez. Kipattan valakinek az agyából egy - első ránézésre pöpec - fejlesztési ötlet, amivel úgy tűnik, hogy jelentős gyártási költségeket lehet megtakarítani, mindenki rácuppan, sztárolják, projekt lesz belőle, megvalósítják, aztán jönnek a győzelmi jelentések a céges hírharsonában. Az meg évek múlva derül csak ki, hogy a pöpec ötlet figyelmen kívül hagyott valami alapvető szempontot, és bár valóban hozott X megtakarítást anyagköltségen, elvitt 5X költséget a gyártósor karbantartásán.
Ilyesmi akkor is becsúszik, ha tényleg csak a legjobb szándékot tételezzük fel a gyártóról. De manapság, amikor a konstrukcióba beletervezik a garanciális idő lejárta utáni darabokra esést, akkor miben lehet bízni? Az általad említett "régi Dellek"-nek is évekbe telt bizonyítani, hogy időtállóak. Ha most bemész a laptop boltba, melyikre új termékre tudod azt mondani, hogy ez 10 év múlva is menni fog? Mindegyik nagy név "eldicsekedhet" néhány (vagy éppen jó sok) fostalicska színvonalú termékkel.
És ez meglepő, hogy ha vaklami tartós, minőségi, jól tervezett cucc az drágább? Vagy ha mégis létezik akkor érdemes olyan axiómákat mondogatni, hogy jajj mert a notebook az elromlik és a zsanér és jajj? Még mindig itt vannak azok a régi Dellek, amiről múltkor beszéltem. Már nem is nagyon jó semmire, talán töltő árában el tudom adni és akkor elemcsere + némi meló járt hozzá... Aztán jönnek a fostalicska asztali PC verziók, amik sorban estek szét. Vagy sem. Kár ekkora kategóriáról beszélni, miközben itt ülök egy 4340s notesz eőltt, ami kb. 5-6 éve táskában van és egy minimál kontakthibával működik, még az akkujában is akad némi erő. Persze asztaliban meg ott a 755 Optiplex és a többi. És ez a laptop össze sem mérhető a 250 G1el vagy a jövőbeni G szériásokkal. Előttem egy L470es Lenovo, valószínű az is menni fog még pár napig. Persze értelmes verziója használtan is veri a 100ezrest, de valamit valamiért, ha még mindig előbb vennék ilyet, mint egy 100-150ezer környéki új "teszkós" laptopot. No de akkor mi legyen?
Mi nem volt PC? Azt meg már végképp kár ide kavarni, most egy Roland is írt ki lemezre, másikkal lehetett olvasni, a nem PC alapú NCs cuccok meg persze, hogy csak eszköznek használták az 5.25ös lemezt és saját szabvánnyal írták/olvasták. PCnél azért ráírtad odahaza a programot, aztán havernál be tudtad olvasni. Ez sem nagyon működhetett volna ha nem szabványos:
Nem azért. De az igaz, hogy gyakran erősen melegszik, ami problémákat okozhat, könnyen eltörhet a műanyag a zsanérnál (nem egy ilyet láttam már), és az akkuk sem szokták olyan sokáig bírni (ez meg szinte teljesen általános). És abban is igaza van, hogy egy asztali géphez általában könnyebben tudsz alkatrészt szerezni, és kicserélni is könnyebb. Én sem vennék laptopot, főleg ilyen okok miatt. All-in-one gépet meg különösen nem.
Az mit jelent, hogy nem volt kompatibilis? Szériák voltak, de ez meg van mindenhol, mint autógyártásban a Nissan micra, amiből volt új és még újabb. Persze még idehaza is készült PC, de akkor is legóztak gzadagon, ami nem IBM, Olivetti és társai hanem mindenféle összerakott vacak volt, külön vezérlőkkel és cuccokkal. Bár én az eredeti felvetésre kíváncsibb lettem volna.
Drága? Minap kezembe került egy Mikromagazin hirdetése: 286-os, 1MB(!) RAM, 20MB MFM lemez, zöld Herkules 1.6M Ft. Ez 86-ban majdnem két lakás ára volt vidéken...
Hát igen 🙄 Magyarán, valószínűleg nem egykönnyen orvosolható hiba (legalábbis a magamfajtának 🤫), azaz, ha a hétköznapokhoz, a legszükségesebbekhez is csóró vagyok, akkor nem sok az esélyem.😒 (Szakember hardver, szoftver = pénz. 😕Esetleg, részletre venni egy gépet ? 🤔)
Beviszed a gépet vmi hozzáértő helyre, ahol -a valódi probléma kiderítése után- szükség esetén kimentik a még kimenthető cuccot valamire, aztán lehet beszélgetni a megoldás további mikéntjéről.
Addig pedig fogadd meg ez eddigi egyetlen intelligens tanácsot: HAGYD BÉKÉN a gépet!
Ezzel, a kiszerelt vincsesztert összedughatod egy másik géppel/laptoppal, és mentheted oda az adataidat. (Csak minta, van olcsóbb is, lényeg, hogy legyen tápegysége, amennyiben laptophoz használnád. Másik asztaligépre ilyen nélkül is (annak oldalának leszedésével) közvetlenül csatlakoztatható. Aztán kell még egy külső vincseszter, amire visszamásolod magadnak az adataid (esetleg pendrive, gondolom 64 GB elég, abból kettő, könnyebben romlik, könnyebb elhagyni. Ezekre a gyökérbe felteszem a nevem, tel.számomat, bízva a megtalálóban).
Mivel nincs mentésed, annak megoldásáig húzd ki a konnektorból, hogy véletlenül se kapcsold be! ;-)
Ha nagyon nem találsz hozzáértőt, és útba esik a "nyócker" valamit megpróbálhatok segíteni. Időben viszont ez eltarthat, addig szállást, kosztot nem adok. (No, meg a bizalom. De kidobni való gépem van fölös számú...)
A magam dilettáns gondolataiban is felötlött az a rémület, hogy hardverhiba. 😱 Rám is jött a frász, merthogy ahhoz SEM értek..😕
Kedves m54-b!! 🙂
Neked külön is köszönöm, hogy időt és energiát szántál rám!
De 😶
Sajnos, csak a magyar szavaidat értem, azokat is csak külön-külön,. De így egyberakva tündenyelvnek tűnik, inuit akcentussal, némi busman felhangokkal. 🙄
Viszont ezzel a segítséggel felkeresek (talán akad az ismeretségi körömben) valaki, nálam hozzáértőbbet.
Valószínűleg a nálam fiatalabb korosztályokban mindenki az. Már csak azért is mert nekik nem a русский язык (russkij jazyk) volt a kötelező.
Amúgy az a BIOS, az az?, amelyiket még a Windows betöltődése előtt érünk el valami billentyű-kombinációval (régebben tudtam ilyet - igaz, csak a bútoló meghajtót tudtam beállítani , ha jól emlékszem 🤔), vagy az a BIOS, amit a betöltődés után lehet választani?
Azért kérdezősködöm mégis, szinte nulla hozzáértésem ellenére, mert az elsőzüllöttem angol nyelven dolgozik, online - hátha tud segíteni.
BIOS-ba belépsz, megnézed, hogy a hőmérsékletek rendben vannak-e.
Letöltöd a dlc-boot nevű zip csomagot (https://sayrodigital.com/download/dlc-boot/ (vigyázz sok oldalon megtalálható, zömük megbízhatatlan a vírusirtóm szerint), kiírod DVD-re az isot. Az iso elkészítése: van a kicsomagolt fájlok között egy setup.exe, azt futtatod, a megjelenő képen oda klikk, és elkészíti.
DLC helyett bármilyen live rendszert használhatsz. Ezzel kiszűröd a hardver/szoftver problémát. Egy memtest az elején (min 10-15 perc, nagy hiba kijön ennyi idő alatt). A DLC teli van mindenféle tesztprogrammal.
Azóta találtam egy olyat, hogy ki lehet venni a pipát az automatikus újraindulás elől, de csak annyit értem el - a, most már☝️ percenkénti☝️ leállásokkal együtt - hogy legalább le tudom olvasni a kék felületen a leállási kódokat. Ilyeneket (hol ezt, hol azt) ír ki, hogy - IRQL NOT LESS EQUAL - KERNEL SECURITY CHECK FAILURE - REFERENCE BY POINTER stb. De, hogy még katasztrofálisabb legyen, a weboldalak (pl. ez is😕) összeomlanak. Már ezt is mobilról kényszerülök írni. Gépre épphogy csak be bírok jelentkezni, aztán jön a kék felület. Amellet, hogy ISZONYATOS LASSAN BÚTOL! 🙄🙁🤨
A rendszerkabantartó, a biztonsági izé, de még az online ESET azt állítja, hogy tip-top a gép. 😕
Azóta találtam egy olyat, hogy ki lehet venni a pipát az automatikus újraindulás elől, de csak annyit értem el - a, most már☝️ percenkénti☝️ leállásokkal együtt - hogy legalább le tudom olvasni a kék felületen a leállási kódokat. Ilyeneket (hol ezt, hol azt) ír ki, hogy - IRQL NOT LESS EQUAL - KERNEL SECURITY CHECK FAILURE - REFERENCE BY POINTER stb. De, hogy még katasztrofálisabb legyen, a weboldalak (pl. ez is😕) összeomlanak. Már ezt is mobilról kényszerülök írni. Gépre épphogy csak be bírok jelentkezni, aztán jön a kék felület. Amellet, hogy ISZONYATOS LASSAN BÚTOL! 🙄🙁🤨
A rendszerkabantartó, a biztonsági izé, de még az online ESET azt állítja, hogy tip-top a gép. 😕
A problémás(nak tűnő) időszakban csak egy bizonyos helyről (a MÁV levelezőjéből) jöttek levelek és semelyik 'címszó', mappa, szűrő alatt nem találtam őket. Aztán jött az ihlet és a feladó címével kerestem rájuk - így mindjárt előbújtak. (De, hogy honnét ? 😮🤔) No, íziben rájuk tukmáltam egy szűrőt, s így már nem lappanganak. 👍😜
Ez eddig sima szövegfájl (persze szabott struktúrával, akár egy csv, akár xml) meg egy pársoros* szkript rendezéssel, kereséssel és összehasonlítással. Php és/vagy javascript bőven elég a 'feltöltés' felületéhez meg a működéshez is...
(* Na jó, max. fél oldal...)
Megj., ha tényleg csak ennyi az egész, akkor a bevitel legkönnyebb módcere egy megfelelően összerakott táblázat, ebből kiexportálod csv-be a cuccot egy adott helyre/fájlba, amit a weblap olvas, oszt' joccakát.
köszi a segítséget. a műsorok egy adatbázisba lennének beírkálva, és az éppen aktuálisat írná ki a program. ez az adatbázis lehetne akár a programon belül kódolva is. kb úgy képzeljétek el mintha valaki mindennap beírná az aznapi aktuális dolgokat reggel, és a program csak megjelenítené az aktuálisat. tehát ez egy nagyon egyszerű kis valami lenne, a tv műsorokat csak példának írtam. ezért lehetne akár a programban benne az adatbázis, és ott írkálnák át naponta.
Kliens: a látogató lekér(dez)i az (időben) aktuális tartalmat
Szerver: a mindenkori időpontban aktuális (műsor, mint) tartalom kiemelése mellett, felsorolja a jövőbeni (adatbázisba töltött vagy egyéb módon aktualizált) eseményeket (műsorokat)
Ennyi.
Ez, egy pszeudokód volt. (Szívesen.)
Ha ennyi kevés, hívj szakembert. Fizesd meg a szakértelmét (jól értsd: az 5 perces munkát és a vázolt probléma megoldását lehetővé tevő 15 perces felkészülési idő díját), mint ahogy (feltételezhetően) egy csaptelep cseréjéért is fizetni szoktál. Ez van, ha az ember pénzért tanul.
Segítséget csak úgy tudnak adni ha pontosan megfogalmazod mit is akarsz. Az alapján amit írtál túl sok jó javaslatot/ötletet nehéz adni. Írd le mi a környezet, honnét érkeznek a "müsorok" adatai, milyen webes megoldás van már és akkor tudnak majd segiteni neked.
üdv. segítséget kérnék. egy olyan beillesztést weblapra hogyan lehet csinálni, hogy beírom a műsorokat és mindig kiírja ami éppen megy. tehát pl 14.00 - 15.00 meccs, 15.00 - 16.30 zenebutik, 16.30 - 17.00 torna és kiírja az éppen aktuális történést.. ehhez van valamilyen speciális program, vagy segédeszköz? weblapra menne és html kódban tudnám betenni. köszönöm
G250es HP szétesik, mert fos, de ha abban proci, memória, SSD van ugyanabból a típusból, mint a többi laptopnál, akkor annak kutya baja. Kérdés egyben nézzük-e a terméket vagy sem? Itt ezeken kívül alaplap, zsanérok, kijelző szalagkábele, meg ami szét tud esni az szétesik. Aztán mellé kellene tenni az Elite/ProBook/Latitude szériát meg a kasszikus régi R, T egyéb sorozatokat, azok meg csak mennek és kész.
Budapesti vagyok (VI. kerület), és remélem, hogy nem Csepel legtávolabbi részén lesz egy ilyen bolt. Kocsim nincs, de a HÉV, vagy valamelyik buszjárat csak jó lehet.
Köszönöm. Csepel nem esik útba, de azért el tudok menni arrafelé. Ha megadod a bolt címét (akár privátban - a címem nyilvános), akkor valamikor júniusban elnézek oda.
"azaz időnként valami motorzúgásra emlékeztető hangot ad néhány percig."
Valamelyik hűtőventillátor. Nem biztos, hogy folyamatosan megy; így lehet szakaszos a zúgás. -- "A másik, hogy van-e esélyem arra, hogy kibír a gép még kb. 2-3 hetet tisztítás nélkül."
Az itteni informatikusoknak jóslást azt nem tanítottak; így erre nem hiszem, hogy bárki érdemben tudna válaszolni.
Mivel hallod, hogy zúg, tehát a motor megy (csak épp már valami gond van vele) így azt valószínűsítem, hogy talán túléli.
Viszont nem célszerű így használni, mert nagyobb baja is származhat tőle a gépnek.
Akkor lenne baj, ha a motor teljesen állna, mert akkor nem kapna megfelelő hűtést az ezt igénylő alkatrész.
> én csak azt nem értem, hogy miért kell az amazonnál kezdeni a keresést amikor bármelyik számtechboltban meg lehet venni azonnal annyiért vagy olcsóbban?
1. Mert Németországban élek, ez gondolom sok mindent megmagyaráz :-D
2. Ez még nem vásárlás, csak feltérképezés - mindazonáltal szívesen vásárolok az Amazonon, hacsak máshol nem sokkal olcsóbb. Ma megveszem, holnap itt van, két hét elállási lehetőség, belföldi (=Németország) garancia satöbbi...
Köszönöm szépen, Jahno!
Nemsoká megyek a másik topicba mesh kérdéssel... (A hardveresbe)
én csak azt nem értem, hogy miért kell az amazonnál kezdeni a keresést amikor bármelyik számtechboltban meg lehet venni azonnal annyiért vagy olcsóbban?
Ahamm, de gépre még nem mertem dugni. Alapban tápot sem küldtek hozzá, USBről megy. És annyira kompakt spórolós, hogy csak 4 érintkező volt a portoknál. Valami van belül is, aztán lehet csak azért, hogy világítsanak rajt a LEDek :-D
Még sok is, de igen, ez a vonal. Szerintem 100as is elég, manapság már márkákban sem nagyon van különbség. TPlink jó vonal. Én most próbából Aliról vettem, abban azért akad spórolás. És elsőre szétpattintottam, hogy egyáltalán van-e benne valami :-D
2. az a venti lesz és nem a merevlemez. Takarítás, rendes paszta, kész is.
Ha Csepel útbaesik, akkor kollégára hagytam a boltot, helyben főállásban ezzel foglalkozik, megoldja. De akadnak értelmes sarki szervízek is. Általában venti nem kopik el, nem kell cserélni és gyors, egyszerű műtét. Nem 250es HP ez, hogy szétessen benne a világ is és szopjunk :-D
Én most Latitude szériából 2008as beszerzést szedtem elő, aminél akkuk kukák és belső elemet kell cserélni, valamint változó terhelést kapott, de hát nahh, utolsó éveit kocsmában húzták le hálózatos játékkal kockaklubban aztán innentől lehet magyarázni a tervezett avultatást, meg majd jaaaaaaaj nem javítható, gari után elromlik. Legjobb cuccok, karban kell tartani és mennek örökké.
Az van, hogy a bejövő internetet egy router kezeli, amiről 4 további helyre tudjuk elvinni (be van kábelezve a ház, minden szobába 2 CAT5 kábel megy a központi kezelőhelyiségből). Namármost ez az 4 hely nem elég (pláne mivel egyet ebből elfoglal a napelem kommunikációja).
Szia, még januárban volt egy beszélgetésünk, amikor a 2015-ben szervizben nagyon olcsón vásárolt (feljavított, vagy raktárból előszedett) Dell E4300-as laptopomat dícsértem. Mert 5 évig egyetlen hiba nélkül működött. Azt írtad egy túlmelegedési problémám kapcsán (https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153575583&t=9157541), hogy "Régi core2es gép, valószínű már üvölt is, mint állat.", és tisztítást javasoltál. Jeleztem, hogy még nem üvölt. A takarítás még azóta sem történt meg, mert magam nem tudom szétszedni, de naponta szükségem van rá. Viszont 2-3 hete elkezdett "üvölteni", azaz időnként valami motorzúgásra emlékeztető hangot ad néhány percig. Ez a Winchester lehet? A hang alapján erre tippelek, és ha így van, akkor nyilván a HDD, és nem a pótlólag vásárolt SSD.
Egyik kérdésem, hogy a tisztíttatás ezt is megoldja majd?
A másik, hogy van-e esélyem arra, hogy kibír a gép még kb. 2-3 hetet tisztítás nélkül. Akkor készülök el egy munkával, amit nem szeretnék félbehagyni.
"Az lehetséges, hogy úgy fogy el a levelező tárhelye, hogy magában a Drive-ban amúgy még van hely?"
Ez biztosan nem! Saját tapasztalatból és ismerőseim hasonló problémáiból tudom, hogy nem.
Az elő szokott fordulni - 4-5 évenként egyszer, hogy pár napig nem szinkronizál a Gmail a telefonnal, így nem jönnek értesítések a telefonra, ha van új levél. De nálad nyilván nem ez a probléma.
Ha a Gmail-be nem jönnek meg a levelek, arra innen most nincs ötletem.
Egy kérdésem van: Honnan tudod, hogy van leveled, és nem jön meg? (Mondjuk valaki jelezte, hogy levelet küldött freemail, citromail, vagy indamail fiókból, akkor nem biztos, hogy a Gmail hibája)
Van egy javaslatom is a hiba tesztelésére: küldj a Gmail fiókodból magadnak egy levelet! A tartalma mindegy. Ha nem érkezik meg, akkor tényleg van valami gond a továbbítással.
Bár találtam a kérdésemhez jobban illő topikot, de ott nemigen láttam mozgást. 😕 Ti pedig úgyis mindenre (is☝️) tudjátok a választ.
Az a gondom, hogy nem érkeznek a Gmail-es címemre levelek. 😒
Az lehetséges, hogy úgy fogy el a levelező tárhelye, hogy magában a Drive-ban amúgy még van hely? 🤔
Külön-külön szekció van a dolgoknak? Én úgy képzeltem, hogy 'en bloc' kezeli a 'szolgáltatásokat' és amíg van a 15 GB-ból, addig mindegy, hogy mitől telik.
Az "Az értesítési területen megjelenítendő ikonok és értesítések kijelölése" ablakban megjelenő programok, illetve alkalmazásokat miképpen lehet ritkítani? Megjelenik néhány olyan dolog is, ami már nincs is a gépemen.
Meg egyáltalán.
Tehát nem a tálcán való jelenlétük szabályozása érdekel, hanem a szabályozás lehetőségének/ megjelenésének eltüntetése.
A monitor és annak képernyője objektív/fizikai/kézzel fogható dolog, az asztal és a tálca ellenben virtuális.
A monitoron látott kép alapértelmezésben 2 részre oszlik. Az alsó csík neve "Tálca". A 151304-ben posztolt képedet alapul véve a tálcán van (balról jobbra haladva)
- a Windows gomb (a Start menü indítógombja),
- a Skype gyorsindítója,
- a Paint (ha jól látom) gyorsindítója
- a Windows fájlkezelő gyorsindítója
- a megnyitott Firefox gombja,
- a megnyitott Rendszer ablak gombja
- jobboldalt pedig a különféle státusz-ikonok (dátum/idő, víruskereső, hangbeállítások, stb.)
(Ha a tálcát áthúzod a képernyőn jobbra-balra-tetejére, akkor nyilván az irányok és pozíciók megváltoznak.)
Az a terület, ami a tálca fölött van a képernyőn, az az "Asztal".
A "Vonalzó" fogalma nem ide, hanem különböző dokumentumokhoz, illetve dokumentum-szerkesztő programokhoz kapcsolódik. A vonalzó az a sáv, amely a dokumentumlap tetején és/vagy oldalán megjelenik, és segít pozicionálni a különböző dokumentumelemeket. Próbáld ki, hogy elindítod a Word-öt, aztán a Nézet menüben ki-be kapcsolgatod a Vonalzó megjelenítést. Látni fogod, hogy mit jelent.
Csak kibővíteni tudom, (szélesebbre venni) Régen, ha egérrel megfogtam a monitor bármely oldalára rakhattam.
Most mennem kell majd megnézem, hogy mit írtál.
Nem értem rendszergazdai dolgot. Saját itthoni gép, nincs senkihez hálózatba kötve. Én vagyok a rendszergazda. Megközelítőleg 5 éves a gép, idegen nem is ül ide.
Biztos, hogy nem erre gondolt, mert ez nem a "rendes" Sajátgép ikon, hanem egy kézzel gyártott sima parancsikon. Szerintem nyomj inkább egy Win-Pause kombinációt! Majd az megmutatja a rendszer adatait.
Én semmilyen vonalzót nem látok a képen. Viszont látok rajta egy feliratot, miszerint "A böngészőjét a szervezete kezeli". És ennek alapján arra kell gondolnom, hogy annak a szervezetnek a rendszergazdáját kellene megkérdezni.
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e? Ezen belül mire?
Csak délután érek rá vele foglalkozni.
Eredetileg a jobb szélen voltak ikonok. Dátum, a netes kapcsolat monitor ikonja, vírusirtó ikon.
Bal szélén pain ikonja és azok, amiket minisizere tettem. Ha volt más, ami nem kellett azt jobb egérfül, parancsikon feloldása és elment.
Ha most ezeket kitörlöm, akkor az asztalról is eltakarítja a parancsikont. Ha van ott mappa, azt úgy kitörli, hogy még a gépen sem találom meg. Nem a kukába teszi.
Webáruház nyilván a motort jelenti, tartalomfeltöltés óradíjas, meg ésegyéb. Ezek most eléggé kihaltak, bérelhetők viszik a piacot összes előnyével és hátrányával együtt, meg ez már két percesnél bonyolultabb probléma, hamar belebuknak és el sem kezdik. Oscommerce alapon azért akadt jópár próbálkozó, most nem tudom merrefelé tartanak. Most már végre a mesterséges intelligencia is rájött, hogy ilyen reklámokkal engem nem érdemes bombázni :-D
Dehogy osztok, tudja a fene menekülök előle ha csak bírok. Gyagya ügyfeleim találnak ilyesmikt meg jönnek szembe a Face reklámok. Mondom, WP tanulós kismama csoportokba kell beesni, ott aztán majd dől a csoda és a tudomány, 1 napos WP gyorstalpaló occsón, utána már hirdeti magát (míg árat nem emelnek a reklámért, vagy rájön, hogy nem fut a biznisz), hogy WP oldalt rak össze 10ezresért és következő héttől már oktatást is vállal. Tavalyi évem kb. erről szólt.
Nekem max. az a bajom hogy a domaint is elviszik, vagy sápasztanak és fogamuk sincs róla mi az az adatbázis, vagy ami telepítési útmutató máshol lépésről lépésre működik, az itt miért ne. Gyanítom Google azokat sorolja előre, akik fizetnek a reklámért meg nagyobb méretben nyomják, ott azért az árfekvés is közepes mert a kismama még nem tudja mekkora irdatlan melót kell beletenni, hogy megszerezze az ügyfeleket :-P
Van aki semmit nem kérdez, összerakja, jeszokédollár, világbéke. Aztán van aki simán fél évig (vagy tovább) levelezik velem, hogy ajjj ez, jajj amaz, nemmegyanemmegy. Ha kérdezek, hogy adjak-e logot valamiről, akkor visszakérdez, hogy "az micsoda?" Sokszor azt sem érti, hogy a host az más felületen a kiszolgálónak van írva, de még vitatkozik is, hogy oda az van írva, hogy cgnev.000webhost.com és az biztos jó, mert úgy van. Alapértelmezett admin jelszavakról és biztonságról vagy modulokró nem is beszélve. De nagy betűkkel hirdeti a SEO megfelelőlséget, mert az trendi és fasza, jelentsen is bármit :-)
Aztán magyarázd meg ügyfélnek, hogy sablon alapján ha máshol össze tudja rakni és "működik", nálam meg el sem indul, akkor ki a hülye? Vagy a másik 200nál akkor miért megy rendben az egész? Ha az infóm kevés, akkor kérdezni lehetne, de általában azt sem tudnak, csak hápog.
Ennyiért komplett weboldalt is. És marketing csoport szerint komplett appot "bármire", aztán mikor ugyanígy megkérdőjeleztem, akkor elküldtek a picsába, hogy Ők az ország nagy marketingesei, én meg sosem láttam ilyet :-) Előfordul na.
De jó lenne ha azt a mondatot külön értelmeznéd és megnéznéd merrefelé jártam még mélyvíznek ahol a portásnak is lesz fogalma a fejelsztésekről, nem csak nekem :-) Itt reszelgetik mellettem a mobilod szolgáltatásait is, az nyilván nem a Face csoportos kismama által felajánlott koncepció.
Meg arra gyúrnak hogy majd júzer berak egy CD-t, elindítja, jó lesz. Aztán fogalma sincs mi az a partíció, mert eddig csak bekapcsolta gépet és műxött. Aztán jön ide sírni, mert a világot is összekeverte, meg most majd E:-ről fut a win, vagy tegnap még jó volt és istenbiz nem csinált semmit, csak kivette a második vincsit és azóta nem indul... Ezt is lejátszottuk kb. 2 éve ilyenkor, mikor beírtam a nettó órákat és lehülyéztek, hogy lúzer geci vagyok és biztos a sok pénzes lehúzás miatt balfaszkodtam vele júzernél. Biztos, de akkor lehet jönni és próbáljuk ki.
Fenét úgy válaszolok, akkor az csúnyább lett volna. Fel kellett volna fogni az ipconfignál is, hogy rugdalok én sima júzereket és sok mást is, mindenféle környezetben, tán pont ezért nagyobb a halmaz, mint másnál.
De ez mitől biztonsági szempont? Átlag mai titkosítós cucc már a hálózati meghajtókat is végignyalja, helyit aztán főleg. És legtöbbször nem csak dokumentumok vannak, amit úgyis át kell nyálazni és megfejteni, akkor annak a másolása bárhova egy laza csuklómozdulat. Ti meg folyton abból indultok ki, hogy van egy alap win, három fénykép és heló :-D Tudod mennyivel bonyolultabb egy teljesen átlagosnak hitt felhasználó és milyen alkalmazás, milyen adatait tudja előszedni a semmiből?
Ezt is minek ha úgyis ki kell válogatni, átmenteni, hozzáférni, akármik? Lesz majd 37 windows. valami, júzer összevissza dolgozik bele, hiányzik a fenének.
"A rendszernek elég 70-80, de legfeljebb 120 GB (legalábbis nem tudok olyan körülményről egy átlagos usernél, ahol erre szükség lenne). "
Na, itt kezdődik, hogy majd átlagos júzer fél év múlva gyereket szül és iPhonet vesz, vagy a nagyobbik gyerek az átlagos júzer, aki Simset fog nyomni. Ezer+1 opció van, amit el sem bírunk képzelni. Meg aztán mi van benne a rendszerben és hol lesznek a kivételek? Minek szopjak a júzer profiljaival, ha ugyanúgy el van a C:-n is, de nem kell vele ezer évig herélni és később beszívni valami kreténséget?
De ha a rendszer omlott össze, bármilyen okból, sokkal egyszerűbb az újratelepítés. Itt ez az egyetlen lényeg. Pl. nekem aki rengeteg szart kell feltelepítsek és teszteljek, sokkal egyszerűbb ledobni a régi telepítést és egy újjal menni tovább, mint folyamatosan registryt és minden szart takarítgatni.
Természetesen igen: minél jobban külön vannak szedve a dolgok, annál kisebb a(z egyik fajta) hiba esélye.
Csakhogy:
1. hiába raktad külön partícióra: ha besz@rik alatta a diszk, egyformán megy a levesbe minden;
2. az ún. rendcerösszeomlás pedig szinte sosem azt jelenti, hogy olvashatatlan lesz a (közös, nagy) partíciód, csak azt, hogy a rendszerpogramok keverednek meg; attól még az adatok nagyon alapfokú bűvészkedéssel kinyerhetők maradnak.
Úgyhogy ma már valóban nem igazán érdemes a 'normál' méretű (mondgyuk 1-2 teRa alatti) diszkek szétdarabolásával küzdeni; sokkal fontosabb, hogy a lényeges fájlokról másik eszközön legyen másolat. Meg esetleg még online is, szükség esetén term. titkosítva.
Te miért mindig a vállalati, sok gépet kezelő rendszergazda szemével válaszolsz? Vedd figyelembe néha, hogy többen vagyunk itt egygépes laikusok, akiknek mások a biztonsági szempontjai. Nekem például az, hogy a dokumentumaim NE a rendszerpartíción legyenek. Így amikor rendszert váltottam (na nem 1989-ben:-), akkor elég volt minden esetben a rendszerpartíciót formáznom, és nem kellett a dokumentumok mentésével szarakodnom.(Az más kérdés, hogy ettől még a módosult fájljaimat naponta mentem külső hordozóra, de ez naponta 1-2 perces automatizált munka megfelelő szoftverrel)
Ezt most mire írtad? Én ugyanerről beszéltem, és 30 éve minden gépemen ezt tettem. A rendszernek elég 70-80, de legfeljebb 120 GB (legalábbis nem tudok olyan körülményről egy átlagos usernél, ahol erre szükség lenne). A többi meg mehet a dokumentumoknak.
Osztaná félbe a fene. Minek? Még régen itt-ott XP környékén használtam ilyesmit, aztán értelme nem volt. Legtöbb júzer nem verte szét a gépet, ha meg igen, akkor úgyis rendesebben meg kellett oldani és nem ezeken múlt.
Egy 450-es SSD-t már nyugodtan ketté lehet osztani és mindkét fele használható méretű és sebességű lesz, mert hiába D-n vannak a fájlok, a temp könyvtár a C-n marad, így folyamatosan átjátszik mentéskor.
Jó, de ne zavarjuk össze a kérdezőt. Már az is sokat segít, ha a Dokumentumok mappa a D:\-re kerül.
Egyébként én a jelszavaimat egy viszonylag eldugott helyen tartott fájlba írom, de ha kikerülne, akkor sem valószínű, hogy az alkalmazott számkódjaimat megfejtené valaki. A bankszámla adataim meg nincsenek benne:-)
Ja, meg spok más is a C:-n szokott lenni és általában ezt is beszopják, meg akadnak mentett jelszavak, csiribirik, szóval óvatosan. Sosem tudni mikor fogja hiányolni a DxOhoz elmentett preseteket vagy más hasonló bolondságot.
Pontositok: Ha külön partíción van a rendszer (ez a C:\), és egy másik partíción a Dokumentumok, akkor ez D:\ lesz, vagy E:\ stb, de semmiképpp sem C:\. Lehet ugyanaz a HDD kétfelé szedve, és ekkor külön nevet kell kapniuk, és úgy kezeli a gép, mintha fizikailag két merevlemez lenne. Ezért ha összeomlik a rendszer, vagy csak újratelepíted, akkor nyugodtan újraformázhatod a C: meghajtót (partíciót), az adataid megmaradnak a D:-n.
Egyébként telepítés után a Dokumentumot a rendszer a C:\-re helyezi, egy jó mélyen lévő helyre. De a tulajdonságoknál meg lehet adni egy helyet, és ilyenkor a D:\ meghajtóra (valójában partícióra) irányítom.
Mentéseket csinálsz a dokumentumok mappádról? Nem tudom, mekkora mennyiség van rajta, de ha nem többszáz Gigabájt, akkor javaslom, Javasolnám, hogy vegyél mondjuk egy 64, vagy 128 GB-os pendrájvot (az utóbbi is 10000 Ft alatt van), és bizonyos időközönként mentsd ki rá a Dokumentumok mappában lévő fontosabb könyvtáraid tartalmát.
Különösen fontos ez, ha a Dokumentumaid ugyanazon a partíción (C:\) vannak mint a rendszered. Mert ha az egyszer bedöglik, akkor minden adatod vele együtt megy a levesbe.
Ma kicsit megijedtem, mert amikor a wordből meg akartam nyitni egy képmellékleteket tartalmazó a fájlt (Nem azt, amiben szövegromlások voltak) , kiírta, hogy valami hiba miatt nem tudja megnyitni. Többször is próbáltam, eredmény ugyanaz. De a windows intéző megnyitotta. Elmentettem ugyanazon a néven, bezártam. Ezután a wordből is megnyílt. Mondjuk pdf-ként is el vannak mentve ezek a képes dokumentumaim, de onnan visszakonvertálni, nem kis munka lenne, ha végleg eltűnne a word fájl.
Ahhoz azért jól jönne az alaplapod típusa. Az autószerelőtől is hiába kérdezed, hogy hogyan kell izzót cserélni, amíg nem tudja, hogy milyen kocsid van. :-)
Ja, oszt ha valaki 2 napig nem válaszol, akkor itt toporzékoltok, hogy oldjuk meg a problémát, de már aztán már rögtön jöjjön már valaki. Mondom húzd ki a picsába, mert nem ez volt a kérdés, hogy ki üt nagyobbat a sakkparti végán.
A képet eleve szövegdobozba rakod, az nem jó? Akkor összetartozik a beírt szöveggel.
A kompabilitásos mentés okozza a gondot. Változatlanul javaslom a saját formátumban (.docx) mentést. Én még azt is szoktam, hogy időnként (nagyobb/több javítás, fontos változtatás előtt) elmentem, majd mentés másként (fájlnevet induláskor "_01"-el megtoldom, ezt növelem).
A pdf-ed másolható, így sok mindent visszanyerhetsz abból.
Nekem akkor is szokott gondom lenni a képek alá írt szövegekkel, ha nem hivatkozások. Különösen, ha egy oldalon több kép is van. Ilyenkor szoktam segítségül hívni a képeszközöket:
A képen állva jelenik meg, ekkor rákattintva előjön az elhelyezés, ahol ki tudom választani, hogy a lap melyik részére tegye a képet. Ha ez alá írom a szöveget, többnyire megmarad. Azért ez is kicsit nehézkes, ha újabb kép jön, sokat el lehet szöszmötölni vele, de azért valamennyit segít.
Ezek csak jegyzetek, csak rövid részeket másolok ki. A szövegben magában csak úgy tudok javítani, ha az előtte-utána lévő szavakat is törlöm. Érdekes, hogy amikor beillesztettem, normálisan látszott, csak a mentés, bezárás, újra megnyitás után tűntek fel a rossz karakterek. Más bajom is van ezzel a worddel. Hivatkozásként beszúrok a képek alá feliratokat, de ha szerkesztgetek, nem maradnak ott, különálló szövegdobozként viselkednek.
Én is megnéztem Windows7/Word 2010 alatt, és ugyanúgy ott vannak ezek a beszúródott értelmetlenségek. Csak az etec szövegből előtte egy kézpontos y-al közel 100 db. És még ki tudja.
Tehát itt a fájl sérült. Nem a rendszer, vagy a Word a hibás. Nyilván nem lesz kis munka visszahozni, de talán érdemes.
Nem sértődöm meg érte. Akkor lehet, hogy nem tudtam, de muszáj volt. Tényleg felejtek (hülyülök). Sajnos.
Kb. egy hónapja digitalizáltam. Egy hete csak lestem a gépet, hogy hogy is van? Majdnem, hogy újra kellett tanulnom. Valamikor belenyúltam a biosba. Most azt sem tudom, hogy melyik gombbal kel elővarázsolni.
"Az ajánlat nem a PC World, hanem a Keysworlds akciója, amiért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Az ajánlattal kapcsolatban, illetve bármilyen felmerülő probléma esetén az service@keysworlds.com címen lehet érdeklődni."
a https://hu.keysworlds.com/ nagyon olcsónak tűnik. Tényleg legális? Valóban működik? Próbáltátok, van megosztható tapasztalat? (Win10-et töltenék, új gépet vennék.)
Ahelyett, hogy gúnyolódnál egy már régen nem létező dologgal, inkább segíthetnél a megoldásban.
Ha már korábban bárki mondta volna, hogy a google calendar azért lett megszüntetve, mert webes szolgáltatás lett belőle, akkor már régen előrébb lennénk. Most végre valaki megmutatta, és már tudom, hogy ilyenre van szükségem.
A naptár egyetlen kis ablak, van három kapcsolata, ahol ki lehet választani a résztvevőket, a helyszínt és az eseményt. Pont ilyen programra van szükségem, csak éppen webes kapcsolat nélkül.
Illetve annyival többet kell, hogy tudjon, hogy a helyszín, vagy a résztvevők szerint is tudjak keresni, hogy mikor, hol és kivel találkoztam.
Nem hiszem, hogy egy programozni tanuló diáknak ne adnának ilyen feladatokat gyakorlásként a tanulása során, ennél sokkal bonyolultabbakat kell megírniuk vizsgára.
Szóval, csak egy ilyen kis programot keresek, ami egyszerűen telepíthető és web nélkül használható.
Tudom, hogy webfüggő vagy, de én legfeljebb csak hétvégenként használok webet, és van, hogy hetekig egyáltalan nem. Ráadásul a kapcsolataim többségének nincs email cime se.
Viszont van szép sakkészletünk és bizony egy-egy parti nálunk nem percekig tart, elvagyunk web nékül hetekig, hidd el.
Négy teljes napomba tellett, amíg lementettem mindent és sikerült telepítenem a win10-et.
Nem érdekel, mit írnak akármilyen reklámként, kipróbáltam, és amit írnak, nem igaz. Kár, hogy nem csináltam képernyőképet, most elég lenne csatolni, így csak röviden:
A People-t megnyitva csak nevet és telefonszámot lehet megadni. Alattva van email cím, de amint rákattintok, azonnal csatlakozni akar a webre és belépési jelszót és még két adatot kér. Csak bezárni tudom az ablakot, és többet mást nem csinál.
A Calendar-t megnyitva a Thu-ban lévő calendar-nál sokkal egyszerűbb ablak jön elő, csak az eseményt lehet beállítani, jobb oldalon van ugyan People felirat, de alatta csak a "Me" szöveg látható és semmilyen link vagy lehetőség nincs másvalaki hozzáadására.
Sejtésem szerint ez inkább egy fájlsérülés lehet. Nincs véletlenül egy korábban mentett változatod róla? Esetleg egy másnak elküldött fájl egy levél csatolmányaként, amit le tudsz újra tölteni.?
Ha azon nem jön elő ugyanez a hiba, akkor a fájl időközben megsérült, és akkor meg kell keresni az utolsó - még nem sérült - verziót.
Esetleg a fájl->Verziók kezelése alatt bányássz elő egy korábbi nem mentett verziót. Hátha az még jó, és összehasonlítással meg tudod keresni az azóta végzett módosításaidat.
Nem, az a saját weboldalam, ahova feltettem az egyik előadásom jegyzetanyagát. Sajnos időzavarban készültem, néha nem mentettem be a hivatkozás helyét, azt sem tudom, mi a saját szövegem, mi a belemásolt, illetve a belemásoltba is belejavíthattam. Nem nagy gond, legfeljebb néhány kolléga olvas bele, de engem csak zavar, hogy van a gépemen egy-két ilyen hibás fájl.
"Lehet az oka még bug vagy valami elrontott frissítés."
"Meg mondom őszintén, annyira nem vagyok képben, mert ezt a funkciót nem használom."
Csak én látom ebben a disszonanciát? Leírom ismét, hátha nem voltam elég érthető. A készenlétbe, alvásba, hibernálásba lépett gép működését nem az OS, hanem az UEFI és az alaplap alsószintű hardvere kezeli. Így a felébresztést is ebből az állapotból.
Hétfőn hozok elemet és rábeszélem magam, hogy kibányásszam a gépet az íróasztal alól.
Gondolom egy portalanítás ráfér már. Nem is tudom. Talán 5 éves a gép. Azóta én nem láttam csak az elejét. Hol vannak a régi szép idők, mikor még minden nap baszogatni kellett? Már nem is volt feltéve az praktikus okból oldala és fenn volt az asztalon.
Gyerekkoromban voltak még olyan vírusok, amik valami cuki kis figurát raktak ki a képernyőre, meg prüntyögtették a PC speakert, kiírták, hogy heló, én egy vírus vagyok. Azóta ezen túlléptek ezek a programkódok és a működésük egyik lényeges pontja, hogy ne bukjanak le ilyen hülyeségekkel, hogy a szöveg máshogy jelenik meg.
:-) A felébredést a BIOS (UEFI) intézi, arra a rendszernek nincs ráhatása. Előferdülhet, hogy a CMOS elem lemerült. Idő, dátum nem szokott néha furcsa lenni?
Megint kéne a vén hülyének a segítség. Nem nagy gond, de néha frissíteni kell azt a piszok régen össze szedett "tudást".
Beállítottam valamikor az energia ellátásnál a monitort és a gépet, hogy 10 perc múlva kapcsoljon ki. Ezt meg is teszi ügyesen, de nem éled fel, mint két nappal ezelőttig, egér vagy billentyűzet bármely gombjának megnyomásával. Csak a leállítógomb megnyomására éled fel.
Hol kell beállítani? Arra is kíváncsi lennék, hogy miként, miért állítódott el?
Még annyit, hogy a dokumentumot PDF-é konvertáltam annak idején. Ott most is rendben van.
Ha csak lány gyermek született, a legidősebbet fiúsították, és ő megkaphatta a birtok felét. A többi birtokrész visszaszállt az adományozóra, általában a királyra. A fiúsított lány vérszerinti örökös, de nem a törvényes öröklés szerint, hanem a fiúsító oklevél ereje által, azaz királyi jóváhagyással és nemzetségének beleegyezésével. Ha pedig egy uralkodónak csak leány utóda volt, megválaszthatták királynőnek. Boudica pedig férje halála után valószínűleg rátermettsége miatt lett a kelták királynője.
Aztán, amikor egy idő után újra megnyitottam a sokszor jegyzet word doksit ( Szóval gyakran szúrtam bele internetről másolt szövegeket) a fenti hibák lettek bizonyos szövegrészeken.
Van valakinek valami ötlete, miért tesz ilyet a windows 10 alatt futó word 2016? A kisbetűs szókezdés nem elütés.
rátermettsége miatt et a kelták királynője. .... Ha ete lány gyermek .... Ma este egy etec poszt Az értelmetlen szavak helyén a szövegben fura karaktertorlódások vannak.
Vannak az én kapcsolataim azokkal, akiknek vannak kapcsolataik másokkal és velem.
Üzenem azoknak, akiknek nem csak velem van kapcsolatuk, hogy a velem való kapcsolatuk nem tartozik azokra (de sőt senkire), akikkel nekem nincs kapcsolatom. Még annak sincs köze az én kapcsolataimhoz, és a kapcsolataim kapcsolataihoz, akik megteremtik a lehetőségét annak, hogy bárkivel is kapcsolatba állva, velük összefüggésbe hozható legyek. Értve vagyok!?:-)
Köszönöm, akkor segítek értelmezni ezt a szöveget:
Ez van a linken: "Névjegyek hozzáadása A Kapcsolatok alkalmazás használatával szinkronizálhatja az összes névjegyet az eszközével. Különböző szolgáltatásokból importálhat névjegyeket, például az Outlook, az Exchange, a Gmail és az iCloud szolgáltatásból."
Amit jelent:
"Kedves windows10-es felhasználó, segítünk az adatai szinkronizálásában, amennyiben önként és dalolva átadja az összes személyes kapcsolatainak adatát számunkra és a továbbiakban minden szinkronizációt kizárólag az általunk preferált online alkalmazások révén végzi, hogy folyamatosan ellenőrzés alatt tarthassuk az összes és aktuális kapcsolatait és eseményeit."
"Állítsd be, hogy ne induljon újra, és próbáld a hibaüzenet alapján az okot keresni."
Tegyük még hozzá, hogy a hibaüzenet minden vsz. szerint most is ott van a gépen, és a megtekintéshez szükséges felszerelés is csak pár kattintásnyira van...
Az nem jó, hogy a régi program a 32 bites régi gépen marad a fiókban? Frissítés azokra nem lesz úgyse. 6 év múlva már végképp nem fog kelleni a most is régi készülékekhez, akkor meg végképp nem fog az ezer éve lejárt kihordási idejű így nem is támogatott javításúakhoz.
Kb. egy hónappal ezelőtt tettem fel a kérdést, és bár hosszú út volt, de a megoldáshoz közeledünk.
Gondoltam hírt adok, hogyan hoztuk össze.
Tehát adott volt egy régi noti, win7 32bit-tel, ami csereéretté vált, persze az újra win10 64 bit került.
A hallókészülék programok (főleg a régiek) nem akartak felmenni rá. A (rosszabb) megoldás az lett, hogy frissítettük a win7-et win10-re, majd ghostoltuk és áttettük az új notiba az SSD-t. A win 10 szépen összeszedte magát rajta, és megmaradt az összes eredetileg telepített program.
De így sajnos az új notin maradt a 32 bites progi, nem látta a 8 GByte RAM-ot és sűrűn elszállt kék halállal :-)
Ezért egy szintén jól működő régebbi hardveren lévő és régebbi telepítésű 64 bit-es win10-es gépet kerestünk, azt ghostoltuk és tettük be az új noti-ba, most tesztelés alatt van. Várjuk a fejleményeket. Remélem hosszú életű lesz.
Vezérlőpult --> Rendszer --> Speciális rendszerbeállítások --> Indítás és helyreállítás --> Beállítások --> Automatikus újraindítás ne legyen bejelölve.
Ha figyelmesen olvasod, akkor a lényeget nem erre, hanem a mindenféle szedett-vetett részre helyeztem.
A problémádhoz: nem használom, nem ismerem a vibert.
Nem csak a Windows frissíti magát, a különböző programok is. A kettő már elég a gubanchoz. Az egyes hardver elemek pedig a fenti szedett-vetett kategória. A kékhalál szokott valami üzenetet dobni. Állítsd be, hogy ne induljon újra, és próbáld a hibaüzenet alapján az okot keresni.
Az egyes elemek idővel meghibásodhatnak. A mechanikus csatlakozások korrodálódnak, szintén hibaforrás. Kivenni, letisztítani, vissza. RAM teszt, stb. Lehet döglődik az alaplap.
Természetesen a Win sem tökéletes. Akadnak benne "ezeréves" részek, a programozok is emberből vannak, egyes javítások visszahatnak másokra.
Miért nem Apple? Mert arra sincs mind program elkészítve. Grafikai programok, meg a videóvágás, internetezés... kb. a nagyját fel is soroltam. Pl. az én tervező rendszerem nem fut sem az Apple a Linux rendszereken. Alapvetően rá vagyunk kényszerítve a Windows 10 -re, merthogy a régebbi Windows -ok teljesen kifutnak.
Van 1 milliárd Windowsos gép a világon, legalább 10 millió összeállításban, mindenféle szedett-vetett, gyakran a szabványoknak sem megfelelő alkatrészekből. Nagyon nem kell csodálkozni, hogy mindig akad néhány ezer, amelyikkel gond van. Megoldás: csak egyféle, a Microsoft által engedélyezett/összerakott gépet kellene használni.
Jé, van is ehhez hasonló megoldás! Apple-nak hívják. Miért nem azt használják sokan?
Én finomabb leszek: Azt képzelném, hogy a "frissítés" előtt megadnák, mit mire akarnak frissíteni és miért, aztán eldönteném hogy kell-e nekem vagy nem?
Gondolom, ez Windows 10. Ha az, akkor az ilyesmin nem kell csodálkozni. Amit ahhoz kiadnak, azt nem frissítésnek kellene nevezni, hanem elbaszásnak. Ezért teszem én azt, hogy ha lehet, akkor kerülöm a 10-est, ha valamiért nem lehet, akkor pedig letiltom a frissítéseit.
1. Van egy rendszer amin semmi nem változik, nem kerülnek rá új programok, minden jól működik... majd frissíti magát a Windows és jönnek a bajok. Most a legújabb hogy random kékhalált dob. Microsoft javaslat... nem használjak harmadik féltől származó illesztő programokat és úgy semmilyen programot sem. De már elnézést, NINCS a Microsoftnak mindenre programja, nem csak a Edge és az Office a világ... hogyan szűrjem ki hogy épp mi a baja? Mi okozza a "kék halált"? Nem én raktam fel új programot, illesztőt?
2. Viber Windows alatt. Eddig minden működött. Egyszer csak kitalálta hogy újraindulás után "nincs internet kapcsolat", pedig de igen, van. Kilépek a Viberből, újraindítom, és láss csodát működik. Ezzel mit kezdjek?
3. Viber Windows alatt. Egyszer csak elkezdte hogy nem lehet fájlokat küldeni. Üzenetek elmennek, a fájlok küldése sikertelen. Miért? És mit tegyek vele?
(A Viber letelepít és újra feltelepít nem segített...)
Nem olyan bonyolult a mibenléte, ha kicsit megérted, hogy működik. A BIOS nem "okos". Amikor a POST lezajlott, az elsőnek jelölt boot-eszközön nekiáll MBR-t tölteni. Ez a terület a lemez első 512 bájtja és ennek elején lévő 440 bájt a tulajdonképpeni MBR kód. A BIOS ennek végrehajtását kéri a CPU-tól és ezzel átadja a vezérlést a kódnak. Ezen a 440 B területen "akármi" is lehet, főleg pendrive esetében. Ha az itt lévő kóddal nem jut előre a rendszerindítás, akkor itt megáll a folyamat, a CPU nem okos, nem tudja a BIOS-nak visszaadni a vezérlést.
Első körben minden lehetőséget végig gyakorol és ha egyik esetben sem talál bootolható opciót, akkor hisztizik. A sorrendben első bootolós lehetőségről pedig bebootol, ha nincs boot manager.
Na így jönnek létre a babonák. Amikor a tengerészek cápákat láttak úszni a hajó után, és aznap/másnak meghalt egy társuk, biztosra vették, hogy ha cápa úszik a hajó után, akkor holnapra meghal valaki.
Ellenőriztem a kérdést a saját asztali gépemen: A BIOS BOOT order a következő:
Boot Order
> EFI Boot Source
Legacy Boot Sources
Atapi CD/DVD drive
Hard drive
Usd Hard Drive Disebled
SATA0
SATA1
SATA2
Network Controller disabled
USB Floppy/CD
Namármost ezen beállítások mellett kipróbáltam az indítást a következőkről:
Hiren's Boot CD , és DVD: Mindegyikről rögtöm bootol,
Win 10 telepítőlemez: ajánlatot tesz: A CD-Rom, vagy DVD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot,
Egy zenei lemez betételekor simán továbblép, és tölti a HDD-ről a rendszert.
Szóval attól, hogy láttál olyat, nem az az általános.
Azért érdekelne a ténylegesen hozzáértők véleménye, mert ebben a témában azért én sem vagyok profi
Pedig én már többször láttam olyat, hogy egy gépen azért nem indult el a rendszer, mert volt benne egy floppy, CD vagy pen drive, amin nem volt rendszer, de előbb volt a boot sorrendben, mint a merevlemez.
Nem tudom, analóg-e a probléma, amivel idén februárban találkoztam. Igaz, asztali gépen volt, hogy az USB-ről bootoláshoz a Boot order-nél az USB Hard Drive Enabled beállítást kellett megadnom. Igaz, legalább nem nevezte a BIOS Internalnak.
Aztán viszont miután sikerült, amit onnan akartam indítani, vissza kellett állítani a sorrendet az eredetire, mert különben bármely pendrájv jelenlétében arról akart indítani. Akár volt rajta rendszer, akár nem.
A Dell gépemen van 4 USB port és egy Express Card kártyahely /is/, amiben jelenleg egy kártyaolvasó található. Az F12 utáni bootoláskor négy opció közül választhattam:
Internal HDD USB Storage Device Onboard NIC System Device Bay
Ez utóbbi kettőt egyébként BIOS-ban letiltottam. Értelemszerűen az USB Storage Device opciót választottam, hiszen PENdrájvról akartam bootolni. A válasz az említett hibaüzenet volt. Na most imént eszembe villant, hátha ez az Express Card zavar be a képbe, így kihúztam a helyéről. A következő reset után F12-es kiválasztásnál gyönyörűen és probléma nélkül megjelent a BOOtdrájv menüje. Tehát pendrájvról sikerült a bootolás. A magyarázat még nincs nálam, de töröm a fejem... Lehet, ti már tudjátok is.
Én úgy tapasztaltam, hogy az F12-re megjelenő boot menüben a pendrive-ről bootoláshoz nem az USB meghajtót, hanem a HDD-k listáján megjelenő pendrive-t kell választani.
Már több esetben voltam úgy, hogy itt tanácsot kértem egy problémámmal kapcsolatban és ha nem is érkezett konkrét megoldás, de a beírt különféle ötletek inspiráltak további kutakodásra és végül sikerült megoldást találnom. Így vagyok most is. Pár perce megoldódott a probléma, működik a bootolás.
a Dell gépen ellenőrizted-e a BIOS-ban a Boot szekvenciát?
Azt írta, hogy az F12 boot menüben is megjelenik az USB meghajtó. Tehát nem ez lehet a gond. Viszont amit az utolsó bekezdésedben írtál, az bekavarhat. Nem ártana valahogyan ellenőrizni, hogy vajon azt az eszközt látja-e ilyenkor, amiről bootolni akar.
A bootolásnak nincs köze ahhoz, hogy a gépedre telepített rendszer Win7, vagy Win10, illetve, 32, vagy 64 bites. (hiszen most fogod betölteni. Persze, ha a processzorod nem nem képes kezelni a 64 bitet, akkor nem fogja szeretni, ha 64 bites rendszert akarsz bootolni)
A kérdésem az, hogy a Dell gépen ellenőrizted-e a BIOS-ban a Boot szekvenciát? Mert ha más létező eszköz sorrendben előrébb van, akkor hiába látja a meghajtódat, nem vele fog foglalkozni.
Más: Később írod, hogy nincs optikai meghajtód, plusz vinyót tettél helyette. Én is ezt tettem néhány éve, viszont a szerviztől, ahol beletették, segítséget kértem, hogy azt is használhassam. É megoldották, adtak egy USB-be tehető interface-t (jobb szót most nem találok rá), amivel szükség esetén csatlakoztatni tudom az optikai meghajtót.
Egyébként a BIOS-ban kiválasztható az USB meghajtó és a bootmenüben is megjelenik F12 után. Viszont utána azt írja ki, hogy nem található rendszer a meghajtón.
Latitude E6430 not booting to USB and locking up when USB device installed
Solution
The issue was discovered to occur on Latitude E6430 systems running the A07 version of the system BIOS. Updating to the latest BIOS version resolves the problem and can be downloaded from Dell Support / Drivers & downloads under the BIOS category.
Van néhány bootolható pendrájv eszközöm különféle segédprogramokkal. A Lenovo laptopom gond nélkül bootol mindegyikről. A Dell 6430 gépem viszont egyikről sem hajlandó. A rendszer mindkettőnél Win7, csak az egyik 32, a másik 64 bites.
Mi lehet az oka?
Természetesen bármilyen kiegészítő információ szükséges, megadom.
Azt hiszem ez az EPSON L220 a 6. nyomtatóm. Persze, hogy nincs rálátásom a repertoárra.
Az eddig használtak között ez a legolcsóbb üzemű. Úgy látom, hogy a HP 630c nyomtatta a legszebb képeket. Ez is lehet, hogy csak nosztalgia. Akkoriban a nejem ingatlan irodájában használtuk. Itthon nem is volt.
Biztos vannak sokkal jobbak is, mint az általam most használt, de itthoni használatra nekem tökéletes.
Ha valamiért cserélnem kéne, akkor is ezt venném, csak bluetoohosat.
"A nekem lévőknek a neve HP Desc Jet 610 c , 630c volt. Még most is azt gondolom, hogy legjobb minőségben ez a két gép nyomtatott."
Ez a maga idejében polcról levehető occsó akármi volt és kb. ennyi. És már azt sem tudom mivel bírtam összehasonlítani, de mihez képest nyomtatott a legjobb minőségben :-O Azért akadtak bőven jobbak már akkoriban is.
"Nem szeretnék lézerest, mert amúgy nem sokat nyomtatok, inkább a szkenner funkcióra van szükségem időnként."
Mit jelent nálad ebből a "nem sokat nyomtatok"? Ha legfeljebb kéthetente, havonta, vagy még ritkábban nyomtatsz, akkor jogosak azok az észrevételek, hogy inkább lézerest vegyél.
Ha viszont hetente nyomtatsz valamennyit (feketét és színeset), akkor megfelelhet a tintasugaras is, hiszen nincs módja beszáradni.
Én például a Canon 20000 Ft alatti tintasugarasait használom, most éppen MG 3052-est három éve gond nélkül. (Bár a sorozatszám viszonylag keveset jelent, hiszen az újabb és újabb típusok többnyire változatlan képességűek)
Szkennelésükkel teljesen elégedett vagyok, és a MODI szoftver (Microsoft Office Dokumentum Imaging) segítségével a karakterfelismerés is kiváló, ha megfelelő a beolvasott szöveg képe.
Én sem nyomtatok sokat, de azért általában nincs olyan hét, hogy ne nyomtassak valamit (kivéve a nyári időszakban 2-3 hetes elutazásokat, de eddig azokat is kibírták a patronjaim.)
Lehetőség szerint gyári patronokat használok, viszont 3-5 alkalommal utántöltetem őket 2000/2500 Ft-ért. A töltő szakember (budapesti) házhoz jön, és feltöltés után be is helyezi, és ellenőrzi a nyomtatás minőségét. (Ha kell, privátban megadom az elérhetőségét.)
A feketét az utóbbi két évben ötször töltettem újra (5*2000 Ft), a színeset kétszer (2*2500 Ft), utóbbinak mostanában lesz esedékes a következő töltése.
Arra nem emlékszem már, és nem is tudom kipróbálni, hogy üres patron mellett is működik-e a szkennelés. Úgy rémlik, hogy működött jó 20 éve, de azóta nem volt módom próbát tenni. Persze patron nélkül az sem működik.
Akkor én még írok hozzá. Amelyikről én beszéltem (patron pörgetés) az Krisztus születése környékén volt. Azóta sokat fejlődött (gondolom) a HP nyomtató is.
A nekem lévőknek a neve HP Desc Jet 610 c , 630c volt. Még most is azt gondolom, hogy legjobb minőségben ez a két gép nyomtatott. Azóta volt talán négy nyomtatóm is, de még a nevüket is elfelejtettem. Talán egy négy külön patronos XEROX vagy Canon ugrik be.
Színes nyomtatáshoz a lézeres kicsit drága otthoni használatra. Nem? Profiknak biztos megéri.
Nem szeretnék lézerest, mert amúgy nem sokat nyomtatok
Régebben az úgy volt, hogy akkor pláne lézeres kell. Nyáron, a munkahelyen, szinte mindegyik beszáradt. 1-2 hetente nem árt legalább néhány sort (színesen is) kinyomtatni.
Nem hiszem, hogy alapvetően megváltoztak volna a dolgok.
Bocs, most jutott eszembe, hogy bedobtam a kérdést és utána felétek sem néztem. Látom, jól elvoltatok vele :-) A patronok eredeti HP patronok, nem is rég cseréltem. Nem szeretnék lézerest, mert amúgy nem sokat nyomtatok, inkább a szkenner funkcióra van szükségem időnként. Viszont most a karanténben találtam a neten néhány mesét, amit az unokáknak szerettem volna felolvasni messengeren, végül a szabotázs miatt kénytelen voltam kézzel lekörmölni őket. Amit a fuvókák tisztításáról írtatok, abban lehet valami, mert a WC-ben cserélték a burkolatot 2 hónapja és óriási por lepte el az egész lakást. A látható felületekről eltüntettem, de lehet, hogy beszivárgott a nyomtatóba is. Bár fura, hogy csak a fekete? Még valami eszembe jutott, amit nem értek. Gondoltam, hátha szoftveres a probléma és el akartam távolítani az alkalmazást, hogy újra telepítsem, de azt írta, hogy rendszergazda jogosultság kell hozzá. Eddig azt hittem, hogy egy otthoni gépen én magam vagyok a rendszergazda.
Nálam a böszme mfp úgy évente talán ha elnyomja ezt a ritmust, és havi 30-50ezres lapszámoknál azért bele bír férni. Főleg mert automatán jön a toner, X darabonként a hulladéktartály, aztán tartályok csak gyűlnek, mert lassabban lesz tele, mint küldik.
Na, ez meg a kedvencem a méregdrága, böszme MFP-knél is, mikor közlik, hogy má'pedig ők mostazonnal sztrájkba lépnek, mer'hogy tele a bili... Hát az őkúv@nnyukat, meg a tervezőjükét is, vazze...