"A Havanese egy kicsi, erőteljes, rövidlábú kutya. A szőre hosszú, dús, puha és hullámos. Magassága mindössze 23-27 cm között mozog. Színe nagyon változatos, lehet krém, pezsgő, csokoládé, fekete vagy ezüst."
forrás:http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=5205
A bichon havanese fajtájú (+rokon fajták) kutyák topicja.
Kéretik a talált, örökbefogadható kutyusok linkjét, fotóját a "bichon mentés" topicba linkelni.
A fajtával kapcsolatos vidámságok, fotók, történetek megosztására jött létre a topic.
Ezek a kutyák vidám HOSSZÚSZŐRŰ társasági kutyák, nagyon igénylik az ember társaságát, és csak bent tarthatóak. Ettől függetlenül igényli a sétákat, mozgást, kirándulást.
Amennyiben valaki súlyosan, a fórumozókat zavaróan offtopic-tehát, személyeskedő, nem megfelelő stílust, hangnemet használó a fórumozókkal szemben-a hobbi moderátornál jelenthető, ahol kérésre a moderátor döntésétől függően kizárásra is sor kerülhet.
Itt információ kapható:
oltásokról
oltásiprogram:http://www.haziallat.hu/kutya/gondozas/kiskutya-vedooltas-147/1434/
szőrápolásról
kozmetikus, otthoni ápolás
betegségekkel kapcsolatos tapasztalatokról és sok minden másról is!
nem párizsizünk,hanem kizárólag csak gyógyszerbevételre (féreghajtó)kapott egy 1/2 szelet pulykapárizsit.Élete 8 hónapjában eddig összesen talán 2 szelet felvágottat kapott.
Ismersz,nálam a jutifalat is alma.
De olyan szagú valami kellett,ami elnyomja a gyógyszer ízét.
Most volt bent nálam.Behoztam,mert a kozmetikus csaj átfésülte nekem teljesen szivességből.Tegnap találtam benne 2 bazi nagy csomót,nem bírtam otthon kibontani.Mondta a csaj,hogy most váltja a bundáját,ezért volt.Na meg a ruci dörzsölése is rásegített egy kicsit megspékelve a párás levegővel.Pedig minden nap fésüljük.Tehát most teljesen kifésülte,megvizsgálta a bundáját.Már elég hosszú neki:-))))Váltja a drágám a bébibundát:-)))
Mármint a házilag sütöttbe tudom, mit teszek bele, de abba is került kolbász, szalonna bőrke darabka, sajt, mindegyikben van adalék. 100%-osan lehetetlen kiszűrni ezeket. Amit tehetünk, hogy megpróbálunk minél kevesebb ilyet adni, és nem a virslit és társait tenni fő fogássá.
A máltais fórumra írtam tegnap a véleményemet az etetéssel, finnyázással kapcsolatban, ha érdekel, olvasd el. :)
Kata: csak a féreghajtóhoz, algopirinhez használjuk, pici tabihoz pici adag májkrém. Ennyitől szerintem nem lesz bajuk. Hétköznapi jutifalat az a töltött kis bigyó, amit a fresiben lehet kimérve venni, meg a denta stix, meg amíg volt, a házi sütésű kutya keksz. De ezekbe is ki tudja, mit tesznek bele. :/
Ezen a történeten egy év múlva annyira nem fogsz nevetgélni szerintem...
Házikoszt, májkrém..?..
Én sokaktól hallottam, hogy "jajj, hát nem szereti, nem ízlett neki"..
Elé teszed...és az van!
Nem konzerv üresen, vagy házikoszt...Rendes táp.
Tessék szépen elrágcsálni.Ha nem megy, picit be lehet áztatni.
A te kutyád, te tudod--de óvva intelek, nehogy az én hibámba ess (a régiek emlékeznek még, hogy Friskiessel etettem a kuyámat!!!:D).
Ha a kutya allergiás lesz, ami így elég befigyelős, több tízezer forintba is kerülhet a kezelése stb..
Szóval, szerintem (és a fórumozók 95%nak itt ez a véleménye), villámgyorsan szoktasd le a házikosztról (hacsak nem rizs, husi, zöldség kombó---ami CSAK NEKI készül SÓ nélkül).
Én úgy szoktam szárazzal etetni,hogy egyet-kettöt eldobok,játszik vele,végül megeszi a tálkájából. De ha nagyon éhes úgy is megeszi!:-) Úrasága már duci kicsit, imád enni,feneketlen a bendője!:-)
Vicces, nálunk úgy tömi magába a csonterősítő tabit Panka, mintha valami jutifalat lenne. :) Ilyet még nem láttam. Pedig egyébként nem egy nagyevő. Lassan eljutunk odáig, hogy semmi mást nem eszik meg, csak a házikosztot. :( Száraztápot ritkán fogyaszt, sajna akitől elhoztuk, konzervvel etette, és kb. 10 féle táp kipróbálása után se sikerült rászoktatnom. Animadát meg eleinte imádta, most meg már csak beleszagol, aztán odébáll. Lehetséges, hogy ráunt?
nekem egy hete figyel az asztalomon a féreghajtó tabletta,most adtam be neki.Noroverm trio tablettát vettem .Az a cégünk gyártmánya.1 tablettát vettem,felet kellett beadnom.Beni piszok rossz gyógyszerbevevő,képes percekig bunkerolni a szájában,mielött kiköpné.Már volt,hogy kiöklendezte.Most preparáltan adtuk.Széttörtük,és beraktuk egy fél szelet párizsi közé.Így nem érezte a szagát,csak a párizsiét és azonnal lenyelte.Bohózat az egész.Ha elötte úgy csinálok,mint ha meg akarnám enni,és mutatom neki,hogy kéri-e,akkor szinte kiszippantja a kezemből és egyből lenyeli.Nem nyamnyog rajta.Gondolom ilyenkor azt hiszi,hogy az én kajámból kapott,az biztos jó lehet.Tudom szemét dolog becsapni szegényt,de ha így elérem,hogy magától megegye akkor jó.sokkal rosszabb volt,mikor tuszkoltuk le a torkán a kliont mikor hasmars volt.A párizsis dolgot akkor találtuk ki.
Köszi. Tablettát kaptunk (Sütinek háromnegyed, Lilonak negyed), azt olvastam, h férgesség esetén 10 nap múlva kell megismételni. A következő oltás ugye 2 hét múlva lenne esedékes, de csütörtökön beugrom a rendelőbe, és veszek tabit. Amúgy azóta nem volt, csak az az 1-2 kaka. Beszélek még dokival, hogy hogyan legyen tovább. Kicsit megijedtem, mert a nyuszikat is szoktuk féreg hajtatni, és eddig nem volt sosem tényleges baj. Sütinél sem. De gondolom azért is kell a kölyköket sűrűbben, mert mindent nyalogatnak, pedig, amikor kint volt az udvaron, figyeltem, ne nyalogasson semmit. :(
Lilo kapott féreghajtót, volt kukac (rohadt nagy giliszta) a kakájában, holnap megyek újabb tabiért, de nyugtassatok meg, nem lesz utána baja... Mennyi idő után kellene most megismételni? 2 nap?
ahol állateledel van,ott szerintem ilyen is van.Talán hipermarketben is.
Ilyen:
Beninek a hosszú vékony "Kaurollen" a kedvence.Darabra van,nem zacskóval.Ezt mi otthon szivarnak hívjuk,mert ha ezt rágja Beni,akkor mászkál vele,és közben oldalt vagy elöl kilóg a szájából:-))))
Préselt bőrből?! Akkor veszünk neki, ha beindul az egész családot harapdálja a kis ÉLES fogaival!! A kezemen látszik rendesen.:-) Hol tudom beszerezni? Állatkereskedésekben csak?
leszokik majd.Beni is abbahagyta.Amikor tejfogai voltak,akkor harapott ezerrel.Vettünk neki sok rágócsontot,ami préselt bőr.Ahogy váltotta a fogait leszokott a gazdik harapdálásáról.Minden energiáját most a csontok gyepálásába fekteti:-))))
Vettem neki olyat,amiben vitamin töltelék van.Ezért majdnem megőrűl.Mikor lerágja a kilógó kemény tölteléket,akkor szinte extázisba esik,hogy a kemény bőrbe csavart tölteléket is megehesse.Már párszor volt úgy hogy sikerült neki a csont mindkét végén 2 centi mélyen kienni,ilyenkor megesett rajta a szívem és levágtam a fölös bőrt.Farigcsáltam a konyhában,ő meg faliszőnyeg módjára lógott a lábamon és figyelte,hogy mit csinálok a pulton:-))))
Képes ezekkel a csontokkal órákig elszórakozni.Múltkor 4 órán keresztül feküdt a helyén és rágta:-)))
Úgy Szeretem!!!!!!!!!!!!!!!! Vinném magammal mindenhová, de nem lehet,nincs még túl az oltásokon! Rossz fiucska ám,de nem bánom!:-) A harapdálásról kéne leszoktatnom valahogy,de verés ellenes vagyok!!