Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"...vagy hogy kerül onnan bármi a gépre?". Természetesen a tudtommal, és engedélyemmel, de odakerülnk. Sőt a vírusirtót ki is kapcsolom letöltés közben, és a célkönyvtárat megjelölöm kivételnek. És mindebből még nem volt baj. Ellentétben az egyébként nagyon hasznos Power ISO-val, ahol oda kell figyelni, mert a telepítés 2. kérdése az, hogy engedélyezem-e a Search Progtect, meg a Trovi nevű szörnyűségeket.
"... ez nem a 'bűnös' rész, max. a rizikós..." Igazad van. Csak ha itt ezeken a fórumokon elkezdenék torrent tanácsokat osztogatni, előbb utóbb kitiltanának.
Adva van egy W10. Pendrive ellenőrzés/javítás alatt áramszünet lett a környéken. Ezután már nem ismerte fel a Windows a meghajtót. Három számítógépen is próbáltam. Eredménytelenül.
Sok lementett adataim vannak rajta. hogyan tudnám visszaállítani az eredeti állapotát.
Illesztőprogramilag a Vista és a W7 teljesen azonos kalap. Ha valamiért mégsem akarna kompatibilis módban sem települni, kézzel frissítsd.
A W7-et nagyon le kellene cserélni W10-re. Nem a saját adataid védelme miatt, hanem azért, mert a sebezhető gépről mást is lehet támadni.
Office-ból akár a 2010-et is felteheted, személyes véleményem szerint az a legjobb metszet funkciók, sebesség tekintetében. Abban még lehet váltani a keresőben, a keresés gomb melletti nyíllal az offline (gépre telepített) súgótartalomra.
Amúgy van W10-es gépem, amin Office 2003 fut SP3-mal és a fileformatconverter bővítményével.
Bocs, hogy kételkedek. Letöltés utn és Unzip előtt a következőt látom:
Bár azt remélem, hogy ha elindítom, a rendszer felismeri, hogy nem kompatibilis, de azért megkérdezem, hogy ez nem csak Vista alatt lesz jó?
Ezen a gépen még windows 7 van, és így is lesz még jó darabig.
Off: Ugynis az asztali gépemen windows 10 van Office 2019 társaságában, ezen meg Win7/Office 2010. Eredeti terveim szerint ezt is meg akartam újítani, de az Excel 2019 (talán már a 2013-as verzió óta) olyan elszabadult hajóágyú, hogy kénytelen vagyok megtartani a régi rendszert, hogy ellenőrizzem, miként működtek a programjaim eddig, és szükség esetén egy-egy leírást megtalálja a helpjében. (Csak két példa: 2010 alatt több helyen használtam a screenupdating letiltását, és a megfelelő helyen az újraindítását. Most ugyanez a program a legváratlanabb helyeken megáll egy hibás képernyőt mutatva. Ha meg nem tiltom le a képernyőfrissítést, akkor meg összevissza vibrál az Excel. A másik az offline help megszűntetése. Nem az offline a gond, hanem a régivel lehetett kulcszóra keresni, és kiadta annak leírását, meg használatát. Az új verzió internetes találatokat ad, távol attól, amit az ember keres)
Az Avastot és az Ncore-t leszámítva akkor futna, amikor elindítom őket.
A Crhrome benne a Gmaillel végig nyitva van.
Az Ncore-ról: Sokan úgy gondolják, hogy az általuk a gépre kerülő keymakerek és patch-ok tartalmazhatnak olyan kódot, amivel beleláthatnak a dolgaimba, vagy zombit csinálhatnak a gépemből. Jó néhány éve használom, de ilyesmit nem tapasztaltam. Így ha látnak nem zavar, nincsenek titkaim. Az zavarna, ha pénzt szednének le a számláról, de erre meg a bankom egyelőre vigyáz.
Na meg a Chrome-ban a kétlépcsős azonosítás is segít valamennyit.
Sz'tem a legközelebbi leállás után próbáld meg a rútert újraindítani; esetleg -még a restart előtt- belenézni a logjaiba; továbbá próbáld meg a notit (és ezt a progit) 'rendes' lan-on használni. Hátha kiderül vmi...
A driverre azt mondja a kereső, hogy a legfrissebb. A Dell honlapján nem találok hozzá frissítéseket.
"De akkor jól értem, hogy azzal a cuccal játszol és nem csak megszűnik a forgalom, hanem a wifi el is dob, eltűnnek a pálcikák és nem hajlandó visszacsatlakozni?"
A pálcikák nem tűnnek el, hanem megjelenik rajta egy sárga felkiáltójel, jelezve, hogy nincs kapcsolat. Aztán ha a wezeték nélküli hálózati kapcsolatok listáját kérem, akkor nincs ott a sajátom, és nem is tudom előcsalogatni.
A fizikai kapcsoló ki/be kapcsolását ki fogom próbálni a legközelebbi hasonló hellyzetben.
Off: Akármennyire szeretem ezt a Dell gépet, a Wifii kapcsolóért borzasztóan haragudtam kezdetben. Többször is előfordul, hogy akaratlanul hozzáértem - például a tákából elővéve, vagy oda eltéve -, és nem vettem észre, hogy kikapcsoltam. Aztán órákig keresgéltem, hogy mitől nincs wifi.
Nem is érdemes próbálkozni, mert első körben hülyeség és nem is ilyen egyszerű, hogy majd mindenfélét beengedsz a hova is, meg ha igen akkor mikor változik a laptopod IPje? Meg 22es portot így beszórni? Még ha UPNPvel megoldaná magának, akkor talán, de így XXI században ilyesmit ne kelljen semmihez.
Torrent is lehet ja, de ilyen szervízt meg csoda vírusölőn felüli védelmeket kellene megnézni, alkalmazásszintű tűzfal, csoda web protection, hasonlók. Nehéz ezt kibogozni. De akkor jól értem, hogy azzal a cuccal játszol és nem csak megszűnik a forgalom, hanem a wifi el is dob, eltűnnek a pálcikák és nem hajlandó visszacsatlakozni? Friss driver/FW legyen, Dellen van fizikai kibekapcsoló, azzal is nézzük meg, vagy fn+ kombinációval.
Persze, bármelyik hálózati adaptert lehet tiltani és engedélyezni a gép újraindítása nélkül. De egy ilyen különös hiba esetén nem ártana kideríteni annak az okát. Nekem első dolgom lenne egy ilyen hiba után belenézni az Eseménynaplóba. Ennek, valamint az adapter engedélyezésének a pontos menete a használt Windows verziótól függ. Bár ha pontosan ismered az elindítani kívánt program nevét (pl. eventvwr.exe), akkor talán nem annyira.
Thank you for contacting us. We are sorry to hear that you have experienced tech issue with our software.
The Network Status Report (NSR) you provided shows data packets are being lost at the first hop for all traced sites.
Hop #1 belongs to your router, which means that it may be blocking our software from connecting properly as sometimes the default firewall that routers have can interfere with our software's connection. Most routers are fine pieces of equipment but sometimes they need to be updated and configured for online gaming software.
Set the trigger (automatic port forwarding) for the following ports: 26002, 443 and 22.
Using a web browser, bring up your router's configuration page. By default, the URL is 192.168.0.1 (or similar), the user name is 'admin', and the password is blank. You should find this information on the printed sticker on the router or in the user manual. Once you have accessed the router configuration page, follow these instructions as a guideline (exact instructions may vary depending on your router model), go to:
Advanced tab → Applications → Enable
After 'Name', enter the name of our software (or anything you wish to label this setting) and fill in the fields as follows:
Trigger Port → 26002
Trigger Type → TCP
Public Port → 26002
Public Type → TCP
Select 'Apply' and repeat these instructions for ports 443 and 22.
If you are using a wireless connection and still experience issues, we recommend taking the following steps:
Verify all network cables are secure. If your router has an antenna, make sure it is pointing vertically.
Reboot your router.
Try repositioning your router (so the signal is not blocked by walls, cabinets, other devices, etc.).
Change your Wi-Fi network channel (instructions depend on your router model, check manual or manufacturer's website).
Using a speed test site to check for improvement after each step may help to pinpoint the issue. Common speed test sites include:
If there is still no improvement, we recommend updating your router's firmware to the latest available. If you need assistance updating, please contact the router's manufacturer directly.
Először mint legegyszerűbbet, megpróbáltam az antennát függőlegesre állítani. Két napig működni látszott, meg is köszöntem, hogy ez segített, aztán kiderült, hogy mégsem.
Próbálkoztam a javasolt 26002, 443 és 22-es porteállításokkal, de nem jött össze.
A többi javaslattal nem próbálkoztem. Nem tudom, melyiket lett volna érdemes, meg ezek már meg is haladják az ismereteim körét:-(
" Sokkal inkább lehet az, hogy a hardver döglődik valamilyen szinten és azt veszi észre a szoftver, a gépen meg az a tünet, hogy a hálókártya lehalt."
Ezt nem tudom, de mindenesetre elgondolkoztató, hogy a Wifi elérés megszűnése kizárólag akkor jelentkezik, ha ezzel a játékkal nyúzom a gépet, akkor viszont 10-20 percen belül következetesen. Illetve nem egészen, mert egy hónapban van 2-3 nap is, amikor nem dob ki.
Közben pedig rendszeresen használom a Dell laptopot töbnyire egész nap, néhány óra kihagyással. A Gmail egész nap be van kapcsolva, miközben programozok (jó, ahhoz nem kell wifi), de ezt a fórumot is sokszor nézem, az interneten a híreket is olvasom, ha gondom van, akkor a Google kereső találatait böngészem, de soha nem kapcsol le a wifi, és többnyire kitűnő kapcsolatot jelez. Most is:
Viszont, amint rámegyek a játékra (többnyire este 11-2 óra közt), ahogy írtam: 10-20 percen belül kidob.
Pedig sokkal jobb lenne, ha létrehoznál egy másik, rendszergazda jogú felhasználót, és annak beállítanál egy jelszót, erről pedig levennéd a rendszergazda jogot. Nagyon nem egészséges folyamatosan rendszergazda jogú felhasználóval használni a gépet, az pedig főleg nem, hogy még csak jelszava sincs.
Megmondom őszintén, nem hiszem, hogy a játék program lekapcsolgat egy hardvereszközt csak úgy. Ez szerintem kicsit aggályos dolog lenne, amiért picsán lehet rúgni egy fejlesztőcéget, meg hát a józan ész sem indokolja, mi oldódik meg attól, hogy a hálókártyát letiltja? A játék szervereivel a kapcsolatot sokkal egyszerűbben is meg lehet szüntetni. Sokkal inkább lehet az, hogy a hardver döglődik valamilyen szinten és azt veszi észre a szoftver, a gépen meg az a tünet, hogy a hálókártya lehalt. Azzal a Dell wifivel szokott is baj lenni. Első ötletnek próbálj meg illesztőt frissíteni rajta, lehet, hogy azzal meg is fog oldódni.