Sajnos nem. Nem szeretem telepakolni ezeket a helyeket, rendet tartok a kocsiban. Sajnos eléggé a motorház felől a jobb oldalról jön ez a kotyogó hang. Nem tudom elképzelni, hogy mi lehet, de most már kezd nagyon idegesíteni, úgyhogy muszáj lesz elvinnem egy szervizbe.
Hát én is írogathatnék a Bmw, audi, egyéb presztízsmárkák forumaiba ilyennekkel naponta többször! Sajnos nem egy ennél durvább esetet láttam, volt olyan is amikor kiszálltak az M3 -os a kopaszok egy bmw ből mert nem húzodott le egy idős bácsi előlük időben és csúnyán megverték... Szerencsére ez nem ceed-es hozzáállás,inkább német autós tulajokra vall. Aki ilyen autót vesz,annak adnak ajándékba tahó hozzáállás is... (Ez sajnos az ismerőseimre is igaz akik Bmw-t vettek,nem ismerek rájuk azóta amikor vezetnek...)
Egy használt ceed sw vételén gondolkodunk. Ki is néztünk egyet, mely pont most lesz két éves, és egy kicsit aggódunk, mert bár nagyon jól hangzik az hogy 7 év garancia van rá, de a garancia leírásában az apró betűs részben a következőt olvastuk: "A gyári alkatrészekre, kiegészítőkre és akkumulátorokra 2 év." Tehát ez gyakorlatilag mindent magába foglal, ami elromolhat az autóban, nem? Így lényegében a 7 év az nem vonatkozik semmi jelentős dologra, illetve nem tudom elképzelni, hogy milyen alkatrész lehet "nem gyári". Nagyon hálásak lennénk, ha tudna valaki bővebb leírást adni, hogy mit gondol a Kia gyári alkatrésznek, és mit nem.
Egy Kia Cee'd SW-m van és egy olyan gondom lenne, hogy egy ideje kotyogó hangot hallok a motortér felől menet közben. Mintha valami mozogna. Ha egy kicsit rázkódik az autó, vagy mikor kicsit meglendül akkor hallani csak. Márciusban voltam vele kötelező szervizen. Ott nem találtak semmi hibát, de körülbelül azóta hallom ezt a hangot. Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet ez?
Hát ez gáz. Sajnos minden márkánál vannak ilyen barmok, akik azt hiszik övéké az út. Remélem olvassa, magába néz és egy kicsit elgondolkodik azon, hogy vissza kéne venni. Megelőzni mindig könnyebb egy baleseteket, mint túllépni rajta. :S
Ne haragudjatok a következő üzenetért, de talán itt elolvassa az érintett!
A 47-es úton szabályosan haladtam tegnap d.u. fél hét felé egy szürke régi Fabiával, a mikepércsi szociális otthon után, amikor szemből, Debrecen felé kielőzött egy grafitszürke metal Cee'd, oldalán nagy felirattal, (talán Kia felirat volt, tehát szalonautóról van szó). Egészen közel hozzám kezdett előzni,a nagyobb bajt csak padlófékkel tudtam elkerülni, nem tudom, hogy a megelőzött autó is besegített-e fékezéssel. Nem vagyok haragos ember, voltak már hasonló szituációim, ha jelez a szembejövő, és látszik rajta, hogy ő is megijedt, még mosolygok is rá: o.k., nincs baj, ezt elnézted, de én is csináltam már hülyeséget vezetés közben! Viszont ez a Kiás srác, a másik típus képviselőjeként nem zavartatta magát, még csak felém sem pillantott, aminek kb. olyan üzenete van, hogy: én jövök, tűnés mindenki az utamból! Ez a mentalitás egy kicsit bosszantó, mellesleg életveszélyes!
Szia Ha, ablaktörlő lapát érdekel itt is körül nézhetsz! http://www.fridcar.hu/alkatresz/karosszeria/ablaktorlo/kia/cee%27d/ Nem olyan jók az árak mint amilyet a klubtársak intéztek, de jobb mint a szervizes ár.
Köszi szépen a segítséget! Rajta vagyok az ügyön,ma beszéltem a KIA vezérképviseletével, talán lesz belőle valami. Ha kiderült,hogy mi lesz megírok mindent!
Nekem eddig 2x cserélték gariban utóljára 50 eKm környékén,szintén 2007-es. Igaz nem ment elsőre,de a volt főnököm a kia-nál dolgozott régebben és telefonált az ügyemben valami garanica ügyinéző fejesnek egyik este, másnap hivtak hogy cserélik!
mivel neked 2007-es a kocsi, elvileg neked garanciában kellett volna, hogy cseréljék. nekem 2008-as és még mindig nincs a kivételek között semmi, kivéve kopó alkatrész és aksi, klíma.
a garancia füzet a mérvadó.
idézet a ceedclub.hu fórumról
Greghozta: "Mindenkinél a garanciális füzet a mérvadó. Ha valakinek mégis problémája, vitás ügye lenne, az írjon az info@kiamotors.hu -ra (név, alvázszám, elérhetőség, probléma), vagy hívja a 06-40-542-542 (06-40-KIA-KIA) számot."
a garanciafüzet a mérvadó. régebbi cee'deknél a stab.pálca még nem volt a kivételek között. idővel ezt az alkatrészt belecsempészték a nem garanciális elemek közé. a te garancia füzetedben benne van, mint alkarészt amire nem vonatkozik a garancia?
2007 4. havi ceed-emben 53000 km-nél stabilizátor rudat kell cserélni. A szervizben azt mondták, hogy 2 év vagy 60 000 km a garancia a stabilizátorra. Közben olvastam olyanról, hogy valakinek a 3 éves autójában garanciában cserélték. Van valakinek ezzel a témával kapcsolatban tapasztalata? Előre is köszönöm!
hát igen...ha olyan sok összejön sokkal olcsobb lenne! Nem lehet csatlakozni már? Ezt a forumot nézem minden nap,de oda már ritkán megyek belépni, keresgélni ...
Érdekel valakit Bosch ablaktörlő garnitúra 7-8eFt körül? Egyet nem érdemes rendelni mert akkor majdnem 10eFt ra jön ki egy szett! Ha páran összeállnánk pl 4.- en akkor már lehetne osztozni a szállítási költségen és olcsóbb lenne! Akit érdekelne egy ilyen megoldás keressen mailben!
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!! Ha bármilyen KIA-s dologban tudok segíteni, szóljatok! Hajrá Cee'd, hajrá KIA! ;) Örülök, hogy van egy ilyen közösség hazánkban.