Az ár relatív, veszel egy szutykot 20- 25ért, generálozod a motort az is 25 rugó, kis cicoma, kis encsem bencsem, munkával eltöltött idő. Akkor már nem is sok a 60 Ft.
Ez mi? :o Ma beraktam a 6 felömlős hüvelyt a membrános hengertestbe,de az utolsó illesztésnél letört az egyik kiálló alsó hüvelyrész :( Rozsdás volt nagyon sajna.
Szép darab! '75-ös, első ide behozott szériás, de valami szar van a palacsintában. :)) A dögcédula nem az övé. Magyar nyelvű, picit más betűtípusú, és 2/4500-as... :) Ezen kívül a sárvédő színe nem passzol, amúgy hibátlan. Tolnám! :)))
Tudom! Én csak azt a lomot használom fel amit a környezetemben találok. Esetleg más lomjait :) Nekem nem kell egy versenyló. Csak egy kis szolid tuning a mindennapi használathoz.
Még sajna nem volt 210-es hengerem, de nagypapámnál az udvaron hever beállva egy zöld 210-es :( Megpróbálom elkérni, hátha. ÉS mit tud egy 210-es henger ha mindenféle reszelés nélkül egy javítófúrással rárakom?
Annyit én is leírhatok hogy a 210-es alapméretes furata 39mm,a lökete meg 41 mm.Mivel a henger 4 felömlős,így gyorsabb a gázcsere is.a teljesítménye 2,4 lóerő amit a gyári 12mm-es karbival és a nevetséges méretű könyökcsővel tud.Ezt a teljesítményt kis reszeléssel fel lehet húzni 3.5 lóerőre.ha mustangra teszed a hengert akkor az alapméretes hengerrel 55 köbcenti lesz az ürtartalom.Mivel a hengerpersely átmérője nagyobb,így 1-2 mm-rel növelni kell a blokk befogadó méretét.Aztán ha nagyobb dugót teszel bele akkor elérheted a 60 köbcentit is.A nagyobb karbival 5-6 lóerő is kijöhet.Nem tudom láttál-e már 210-es hengert.a két felömlő között van két hosszanti ablak ami a segédfelömlő.Én egy mustang perselybe ilyet is martam,ma martam hozzá a alu hengertestben a csatornákat.De a beömlő fölé került két plusz felömlő is.Nem tudom hogy szól majd.Az igazi nagy terv pedig nem más részemről mint egy 210-es henger addig fúrva amíg lehet,membránnal,és csepel főtengellyel :D Ez pont 75 köbcenti lenne,és legalább 8-10 lóerő.Más kérdés hogy a kuplung hogy bírja majd :D
Köszi! Garázsharcos! Érdekelne az átalakításod minden rejtelme! Gyári kipufogókönyök, karbicsonk maradhat? Most vettem egy Simson karbihoz való csonkot, remélem nem potyára. Ezeknek a hengereknek mi az alapméretük?
Garázsharcos az illetékes ez ügyben.De úgy tudom hogy nem kell átrakni a tőcsavarokat,csak a blokkot kell felbővíteni úgy mint simsonnál a 70-es hengerhez.
Nem írsz hülyeséget.Ha erősebb a blokk akkor nagyobb első lánckerék kell.És akkor nő a végsebesség,mert bírja erővel.A 11 fogas lánckerék az itthoni 2 lóerős gépeken létezik csak.Kint 12-13 fogas van csak.Nagyobb meg nem fér el a blokköntvény miatt.
Egyszerű tuning az ha a hengerpersely tetejéből leesztergáltatsz kicsit,és a hengertalpat annyival megemeled.Kaptam Garázsharcostól egy perselyt meg egy háromgyűrűs dugattyút.Ez valszeg még a régi erős mustangé lehet vagy az ideálé.Egy normál mustang hengerperselyhez képest a kipufogóablak teteje 1 mm-el feljebb van.A szívónyílás alsó széle pedig 1mm-el lejjebb van.