Végül kicsit drágán, 39.900-ért, mert nem volt időm olcsóbb helyre menni.
Nagyon profi kis gépnek tűnik, hiába alap. A kinézete tényleg nem túl divatos, de nekem tetszik. A régebbi porszívóimhoz képest nagyon erősen szív.Van benne lágyindítás is.Hátul is körbeforduló kerekei vannak, jól mozgatható.
A Saturnban(MammutII) vettem, és meglepetésemre volt egy kék színű ehhez nagyon hasonló csak 1600 wattos gép is, 29.900-ért.Szerintem az ennek az elődje.
Végül a drágábbat vettem, de igazából az olcsóbb lett volna az ésszerűbb vétel.
Az még pár évvel korábbi modell lehet, mert a cetli szerint 2002-ben kapott valami teszten jó minősítést, a tango meg 2005-ben.
A súlyuk szerintem nem több mint az újabb Mieléké.
Én is a Kärcher-t választanám. Nekem az elmúlt 2 évben 2 Philips konyhai kütyüm ment tönkre gari után nem sokkal, szóval én már semmi Philips-et nem veszek soha többet. Gyenge, vékony műanyagból gyártanak. Én most amikor porszívót néztem, a Philipszeket nem is néztem.
Most igazából 2 típus között vacillálok. A két típus a Philips 9170, illetve a Kärcher VC 5300. A Philips erősebb (legalábbis a gyárilag megadott érték magasabb, de sajnos ahogy tapasztaltam, a W-ban megadott érték nem biztos, hogy a valóságot fedi összehasonlításkor), a Kärcherhez viszont alapból jár turbofej, meg ott tutira beszerezhető tartós porzsák, meg minden kütyü amit csak kíván az ember. Hajj, a végén eldöntöm fej vagy írással... már a szakállamnál járok, a hajam elfogyott...
(Azaz még az ETA egyes porszívói szóba jöhetnek, mert nagyon kellemes az áruk, ahhoz mérten pedig jól felszereltek. Ott van eletromos fej is, csak kérdés, hol lehet venni. Online nem láttam sehol sajnos. Pedig a 1450 Proximo 1450 vagy a 1454 TRINO egész ígéretes. Leírásuk szerint a 6-szoros szűréssel jelöltek HEPA szűrősek, bár azt nem írják, hányas.)
Lenne még egy kérdésem. Nem tudja valaki, hogy a nálunk (pl. elektrop..k) forgalmazott Philips 9170-es porszívóhoz adják-e a textil vagy szövet (Philips "tartós"-nak nevezi) porzsákot? S ha nem, vajon hol lehet beszerezni? (Online, sajnos vidéki vagyok, kisvárosban, autó nélkül.) Illetve esetleges plusz tartozékok beszerezhetősége is érdekelne. (Később, ha gazdag leszek, pl. turbokefe.)
(Közben keresgéltem azért, sajnos a Fagor nem annyira egyértelmű. A teljesítménye se tiszta egészen, eltérő értékeket írnak rá, illetve sajnos porzsákot se láttam konrétan ehhez a típushoz. Ez nem jó...)
Az az igazság ezzel a turbókefe dologgal, h nem minden áron kell. Nekem a Samsunghoz volt, imádtam, de a Miele annyira szív, turbo nélkül is, h felesleges a turbokefe (hacsak nem állat van a lakásban). Tehát egy jól szívó porszívó megteszi egy átlagos háztartásban. Szerintem.
A Fagor középkategóriás, asszem olasz márka, sztem nincs nagy porszívógyártás múltjuk, én tartanék tőle.
Illetve még egy dolog... (Nem lehet módosítani a hozzászólást?)
Az ETA porszívókról se találtam semmi infót, milyenek lehetnek? Nem drága, s ott is van mindenféle extra tartozék, turbokefe, elektronos kefe stb.
pl. ETA 1450 PROXIMO - maximális teljesítményfelvétel 1800 W - maximális szívóteljesítmény 400 W - a porzsák űrtartalma 4 l - a csatlakozokábel hossza 8 m - hatszoros szűrés - univerzális padlószívófej kitolható kefével - hordozható tartozékok a felnyitható fedél alatt - teleszkópos résszívó és kárpittisztító, - textilfelületű szívófej vásárlásának lehetősége úszópadlók és kemény padlók kíméletes tisztításához - a szívóteljesítmény elektronikus szabályozása - porzsáktelítettség kijelző - teleszkópos fém szívócső - 2 tárolási helyzet a padlószívófej számára - biztosíték a porzsák helytelen behelyezése ellen - csatlakozó ETA 1968-as elektromos forgókefe csatlakoztatásához
Egy kis segítséget kérnék porszívóvásárlás ügyében. Lassan kitépem az összes maradék hajam is. Persze, mint sokaknál, nálam is eindult a "mindegy milyen, csak olyat ne mint a mostani"-tól, folytatódott a fórumolvasgatásokkal, tesztek nézésével, de most már ott tartok, hogy végképp nem tudom mit is kellene vennem. Mindenesetre at alap az áll. Van / volt sokféle, de se vízszűrőst - lusta vagyok, de ez használat után azonnal takarítandó, nem könnyű emelgetni, macerás - se tartály nélkülit - a haj és a szösz tépkedésa a szűrőből valami oly csodálatos dolog, hogy a ki kitalálta, arra ítélném, hogy eldugult szűrőket takarítson egész nap.
Persze van egy-két elképzelés, s a véleményetekre lennék kíváncsi. Azt tudom, hogy a Philips 9160, 64 (esetleg 917x) sorozatot dícséritek, de turbokefével nem olcsó egyik se. (Az pedig kellene...)
Solac AB 2845 Beagle Friend (~27500) * Max. teljesítmény: 2000 W * Szívóteljesítmény: 400 W * Porzsákkapacitás: 3 l * 41,5 l/másodperc légáramlás * 9 m-es hatósugár * Elektronikus teljesítményszabályozás * Puha szilikon kerekek * Beépített légfrissítő * 2 kefe: egy speciális TURBO fej az állatszőrök eltávolításához és egy hagyományos fém, bármilyen padlótípushoz * Teleszkópos, fém szívócső * Aktív szénszűrő ...
• Teljesítmény: 2000 W • Szívóteljesítmény a padlófejen: 380 W • Hatósugár: 8 m • Hasznos szűrőtérfogat: 3,3 l • Súly tartozék nélkül: 4,8 kg Standard tartozékok • Softgrip-markolat • Teleszkópos szívócső • HEPA 12 szűrő • Flíz szűrőzsák higiénzárral • Szűrőcsere kijelző • Turbo padlókefe • Kombi fúga- és kárpitfej • Segítéség a parkoláshoz, és a leállításhoz • Kombi-tartozéktároló a szívócsövön • Automatikus kábelfeltekerés • Szívóerőszabályozás a készüléken • hárompontos irányítás
Fagor VCE-2205 (~26500) Felvett teljestmény 2160 W Szívó teljesítmény 480 W Hepa szűrő Szűrés 6 szűrőfokozat. Cső Teleszkópos inox cső. Egyéb funkciók Könnyen mozgatható az integrált, bármilyen irányba forgo kerekekkel. Csendes. Tartozékok Speciális kefe parkettához.Elektromos kefe (ellenálló szőnyegekhez és erősen szennyezett pokrócokhoz).
Hajlok a Kärcher felé, ugyan ezek közül az a legdrágább, de jól felszerelt, s ha olyan mint a régebbiek, akkor jó is. De nem ismerem, meg nem is nagyon emlegetik az emberek.
Vettem nemrégen olyan kis körkefés electrolux szívófejet, 2 ezer körül volt az ára, úgyhogy olcsón pótolható, ha valakinek hiányzik....nekem hiányzott.:p :)
Ez a gép jónak tűnik, jobb, mint amit Vera mutatott tegnap.
A készlet erejéig 1800 W teljesítmény 350 W szívóteljesítmény Tolókapcsolós szabályzó Mosható H12 HEPA filter S-bag papír + textil porzsák Mechanikus porzsáktelítettség-kijelzés 3 l porzsák űrtartalom Kábelfelcsévélés 6 m-es vezeték 9 m hatósugár 42 l / mp légáramlás 31,1 kPa szívóerő 81 dB zajszint Teleszkópos festett fém szívócső Vario 500 padlótisztítófej Résszívófej Kárpittisztítófej plüsslappal Vízszintes és függőleges parkolóállás Készülék súlya: 4,2 kg (6,9 kg kiegészítőkkel) Méret: 26,4 x 37,5 x 30,2 cm
20 m2-re biztosan elég a süni, illetve másik airwolf, amit ekkora helyiségre írnak...légköbméterre adják meg, majd azzal számolj.
A Daikin nekünk majdnem 3x ekkora helyre kellett, azért döntöttünk amellett, mert papírforma szerint 50 m2-re jó, ekkora helyiségre nem igazán találtunk mást.
DE....a kislányom már azóta tünetmentes, hogy az airwolfot megvettük, szóval atkákra szerintem jó.:p :)
Köszi. Az az igazság, hogy a süniben az ára miatt gondolkodom.20 nm-re kéne.Sokkal drágábbra nem nagyon telik. Tudnál valami mást javasolni? Köszi Vera
A süni van, de ez a légtisztító egy 12 m2-es gyerekszobában van, oda jó, arra a célra, hogy a poratkákat megfogja a levegőből...az atka relatíve nagy, nem nagy kunszt "kivonni a forgalomból". Az airwolf létezik nagyobb teljesítményűben is, nagyobb helyiségbe való, de ezen kívül túl sokat ne várj tőle...jó, a pollenre is jó lehet éppen, de már vírusokra, baktériumokra, gombákra nem vagyok meggyőződve, hogy hatásos lenne, azért ez egy elég primitív szerkezet, vízen keresztül szűr és egy olyasmi szöveten, mint a kabátokban a vatelin bélés...ennyi.
Portartály nálam 4 literes, mondjuk a lakás is elég nagy, így nem kell állandóan öntözgetni kifelé belőle a cuccot, kb. 2 hetente szoktam kizúdítani ami benne van.
1800 W teljesítmény, Max In teleszkópos szívócső, 13 m hatósugár, 1,5 l-es portartály, HEPA H12 mosható, öntisztító szűrő, Max In szívófej, résszívófej, bútorecset, kárpitfej, parkolóállás, 80 dB zajszint, 7,1 kg súly, 36,4x32,9x40,9 cm, áttetsző Piros szín
Az átlag porszívó mérethez képest nagy és a súlyosabbak közé tartozik. Az rendben van, h van benne anyag, de cipelni is kell, főleg, aki pl. emeletes házban lakik, vagy ahol küszöb van. A nagysága a tárolást nehezíti meg.
A porszívó mérete és teljesítménye nem egyenesenarányos sztem. Egyébként a Mielének vmelyik külföldi oldalán van egy "Milyen porszívót vegyek teszt", ami lakásméret, szőnyeg vs parketta felület nagysága alapján ajánl gépet.
Szóval csak felakartam hívni a figyelmét érdmes "megfogdosni" jól a kiválasztott gépet. A Media Markt ban is van, nem kell elmenni szaküzletbe.
Porzsák nélküli porszívó tartályát milyen gyakran tisztítjátok? Hiába van nagy tartály, a tetejében van egy szivacs, ami ha nagyon poros csökken a szívóteljesítmény. Ezt a szivacsot hetente kell mosnom. Panasonic porszívó, pontos típusát nem tudom fejből. Többi porzsák nélküli is ilyen?
Nekem azt mondták azokosok, hogy kis, kompakt porszívót nem szabad venni, mert hamar túlmelegszik és leég a motor....vagy jó esetben kikapcsol, szóval nagyobb méretű lakást képtelenség vele kitakarítani anélkül, hogy ne vessen szét az ideg.:(((