Fuggetlen a ketto, tehat mintha egy masik sint raknek ra a mar lehelyezettre. Raadasul olyan problemaim is voltak, hogy nem tudtam folytatni a felsovezeteket (nem tudott kapcsolodni) ha sin fele raktam. Pedig redes sint tudtam sin fele pakolni, es osszekapcsolni is. A tsection.dat-ban van egy leiras, de angol tudasom gyer, amit tudtam, kibogoztam.
Kitalaltam hogyan lehetne egyszerusiteni a felsovezetekek lehelyezeset. Definialjuk oket sinnek! Tegnap kiprobaltam,a 100m-es szakaszt sinnek definialtam es mukodott is de nem volt problemamentes. Pl barmelyik oldalrol csatoltam hozza ujabb felsovezeteket mindig ugyanarra az oldalra folytatta. Vagy ha varialtam az ertekekkel (most nemtudommi volt a neve,amiben a n x y z d s ertekek voltak, akkor csak azt tudtam elerni,hogy onmagaba folytassa. Az ertekek kozul az s nem tiszta, ha valaki jaratosabb a tsection.dat vilagaban, kerem szoljon, es leegyszerusithetjuk a valos felsovezetek kesziteset.
Nem tudom, mi az oka. Tettem egy próbát, s nekem sikerült.
-----
A pályával csak az a bibi, hogy az állomás környékén mér csak 6-7 fps-el megy a game. Visszavettem a fásításból elég sokat, de lehet, hogy még tovább kell bontani pár dolgot.
A képről nem derül ki, de az épülő vonal a Vác és Szob közötti szakasszal esik földrajzilag egybe. Az állomásoknak más nevet adok, mert nincs lehetőségem a valóságos dolgok lemásolására. (Be kellene járnom a terepet, fotózni, amit csak lehet, dokumentációkat beszerezni, stb.)
A képen látható állomás Szob helyén áll, s Ipolyliget névre hallgat.
Nem tudom milyen "atok" ul rajtam?
Ha a nyugatiban akarok szemelykocsi tolizast akart M44-el, akar Gokarttal a timetable ossze-vissza kiakad. Minden mas jol megy!
Igen, ossze akartam fesulni a bp-ny es a bp-vac vonalat, de egyik sincs jo helyen. Persze ez nem rontja a jatszhatosagot :) Ezert is irtam oda a gps-t.
Megpróbáltam regisztrálni magamat az általad indított fórumba, de sokadik próbálkozásra sem sikerül: miután kitöltöm a kötelező mezőket, és a RENDBEN-re kattintok, újra behozza az kitöltendő mezőket, mintha valamit elrontottam volna:((
Mozdi: én jóhiszeműen feltételezem rólad, hogy nem provokálni akarsz bennünket, ezért válaszolok.
Hogyan kell modellezni:
-----------------------
A 3D-modellező programban ( 3DStudio Max, GMAX ) létre kell hozni az adott jármű térhálós modelljét. Hogy ezt meg tudd csinálni, sokat kell gyakorolni, szívni, anyázni.
Hogyan kell textúrázni:
-----------------------
Az előbb említett modellre az előre elkészített textúrát ( egy kép ) rá kell feszíteni, mintha csak tapétáznál. Ez nem olyan nehéz művelet, viszont pontosságot igényel.
Mivel ilyen szűkszavúan kérdeztél, nem hinném, hogy komolyabban érdekelne a téma.
Csak úgy kicsit nehéz ha, pl. Bp-Nyh a Piliscsaba-Komárom-Győr-Sopron vonalra van elkészítve, 1 m magasan.
Ezzel nem kívántam megbántani az elkészítőt, tudom sok meló volt egy ekkora pályát elkészíteni.
Te most provokálsz, vagy komolyan kérdezgeted ezeket? :-)
Szerintem két eset lehetséges:
- valaki, aki elég jól ért a 3D modellezéshez, s otthonosan mozog a vasút világában, előbb megismeri, majd megkedveli a MSTS-t. Ideje, módja, kedve is van a vonatok és más kiegészítők "gyártásához".
- s lehet, hogy valaki ezen a játékon keresztül szereti meg a vasutat, s emiatt kezd el nagyon keményen tanulni.
Bizonyos szempontból az első a könnyebb út, hiszen csak alkalmazni kell a már meglévő tudást.
Azért azt sem mondanám, hogy csak ezért a játék kedvéért nem érdemes megtanulni a modellezést. Ami kezdetben csak időtöltésnek indul, még hivatássá is válhat. És úgy tudom, a 3D modellekért egész szép pénzeket fizetnek.
Értened kell valamelyik 3D modellezö progihoz pl. 3dstudio, gmax... Utána textúrázni kell, majd konvertálni a ts-be. Én nem igazán értek hozzá, csak egyszerübb dolgokat készítettem, amiket a suliba tanitottak.
Szerintetek mennyi az esélye annak, hogy minden településen ami rendelkezik vasúttal, van legalább 1 ember, aki ts-ezik, tud modellezni, van digit fényképezögépe, gps-e, ért a pályaépítéshez és szívesen megcsinálja a környék modelljét a ts-be a szabadidejében. (persze nem fullosra gondolom, csak úgy hasonlóra). Az elöbb próbáltam ki, hogy a különálló pályák összefüzhetöek. Ha összefogna az Ország, 1-2 hónap alatt összedobhatnánk a Hungáriánkat :)