Azt hittem eddig minden érvet hallottam már a homokos part mellett, de most olyat olvastam máshol, hogy ezt megosztom.
Anyukának azért nem jöhet szóba kavicsos part Horvátországban, mert hallott olyanról, hogy egy gyerek lenyelt egy kavicsot és ezt ő nem szeretné. Erre azt válaszoltam, hogy én már hallottam vízben megfulladó gyerekről, tehát akkor inkább ne is menjen tenger közelében. Lehet kicsit ütős volt a példám, meg is sértődött. De kiderült, hogy a homokot nem eheti meg és a homokos partnak nincsenek veszélyei. Na, akkor ezt is megtudtam. Majd jött egy másik anyuka és azt tanácsolta, hogy felesleges a tenger úgy ahogy van kisgyerekkel, jó azoknak a Balaton is, mert különbséget nem fog úgysem tenni. Itt elköszöntem.
Pestről fogunk menni. Általában ennyi időnk szokott lenni a nyaralásra, de eddig mindig nagyon pozitív élményeket szereztünk ennyid idő alatt is (Krk szigeten, Pula környékén voltunk). :) Amúgy a komp mennyi idő alatt ér át?
Hát azért az már eléggé szezonban van, de a korai érkezés és a ,,nem szombat" miatt biztos túlélhető. Mi anno pont egy hónappal voltunk korábban, a víz teljesen jó volt.
Gondolom oka van, hogy csak ennyi napra mentek, az sem mindegy honnan indultok, de ez tényleg csak egy kis ismerkedésre lesz elég a tengerrel. Számolgassatok, mennyivel lenne közelebbi szimpatikus célpont, ahová esetleg nem kell kompozni sem stb. Az említett kempingben nem jártam, csak a lopar-iban, de még sehol nem találkoztam olyannal, hogy ne mehetnétek be fürdeni az adott partszakaszra. Eleve ellenőrizni sem tudnák, hiszen csak az autókhoz van kártya, sorompó stb.
Remélem, mi most júli 26-31-ig céloztuk meg a nyaralást. az szerdától hétfőig lenne, remélem így el tudjuk kerülni a kompnál a tömeget. Viszont olyan kérdésem lenne még, hogy most Banjolban sikerült kinéznek egy szállást. Nézelődtem Google Mapsen, hogy hol vannak jó partok és nagyon tetszik az egyik part, de a térkép szerint ott van egy autós kemping (Padova). Járatlan vagyok az ilyesmiben, hogy pl én mint nem ott lakó, bemehetek csak úgy standolni?
Sajnos vannak akadályok, több is.... Az egyik lényegesebb az, hogy ha már egyszer itt vagyunk, valahogy nincs kedvünk visszamenni egy hétvégére.....tavasszal úgyis megyünk. A másik a cicánk, aki nem bírja olyan jól a hosszú utakat. És mivel családtag a kis Drága, ez is számít :-) :-)
Legközelebb majd jobban időzítünk, tudván, hogy kisebb csúszásban van a tél ;-)
andreas19: Nekem ez is nagyon szép! Minden évben amikor Karácsonykor Magyarországon vagyunk, alig várjuk a hóesést.....egy jó kis havas túra, korizás.. :-) De mindig úgy alakul, hogy akkor jön a havazás, mire mi már visszaértünk Losinj-ra, ...1-2 nap különbséggel :-( erről idén is lemaradtunk. Viszont sikerült a legnagyobb szélben hazaérkezni.
Azért egészítsük ki azzal, hogy amennyiben az utazás beleesik az augusztus hónapba, akkor ajánlott előre foglalni a helyet. igaz ez majdnem mindegyikre. ☺
Kíváló kempingnek tartom a Krk szigeten található Jezevac Campinget. Kíváló minőség, tiszta illemhelyek, és olcsó étterem a Krk város felőli bejáratnál. És ami nagyon fontos, gyalog öt perc a városközpont. Tiszta szívvel ajánlom.
Tisztelt Élilevi! A Lanterna apartmantelep valóban egy kicsit retrós hangulatú. A partvonala tagolt, köves, sziklás. Maga a komplexum tiszta, ápolt. A személyzet udvarias és segítőkész. A Lanternában több étterem is található. A Marina étteremben a svédasztalos reggeli kb. 45 kuna, a vacsora pedig 105 kuna, amely tartalmazza a korlátlan italfogyasztást is. Porec a létesítménytől 13 km távolságra található. Feltétlenül ajánlott a nagyobb bevásárlásokat a poreci bevásárlóközpontokban intézni a költséghatékonyság miatt. A Lanterna apartmantelep mindent egybevetve ajánlott úticél. Jó utat!
Omis, Galeb kemping. Előnye: nagy terület, homokos part, szép környék, viszonylag közel van Omishoz. Hátránya: viszonylag messze van a határtól, a Cetina folyó miatt hidegebb a víz, mint 10 km-el távolabb. Gyerekeknek jó. Délre haladva a környéken van még pár kisebb kemping.
Medulini kemping. Előnye: nincs messze, szép környék, van homokos rész, viszonylag közel van a városhoz. Hátránya: elég zsúfolt tud lenni. Gyerekeknek jó.
Medulin, Kazela kemping. Ide akkor megy az ember, ha a medulini városi kempingben nincs hely. Előnye, hogy itt biztosan van hely, óriási a hely. Hátránya, hogy az előbbin kívül nincs előnye, várostól messze van, a part sziklás, az ellátás közepes. Gyerekeket csak szigorú szülői felügyelettel lehet a vízbe engedni, mert nagyon sziklás a part. Nem tudom, hogy előny vagy hátrány, de van a kempingnek nudista része is.
Selce kemping. Előnye: nagyon közel van, városhoz és Crikvenicához is közel van, ezért az ellátás jó. Hátránya, hogy nem túl nagy területen fekszik, a hely elég meredek hegyoldalban fekszik, szóval ki lehet fogni eléggé nehezen belakható részeket. Ha jó helyet fogsz ki, akkor viszont a kilátás csodás Krk szigetére. A part betonos, de gyerekkel is fürödhető részek ki vannak alakítva.
A Lanternáról volt szó, az is hatalmas.
Az itteni törzsközönség majd beszámol sok már kempingről, mert vannak itt jelentős számban olyanok, akik rendszeresen járnak az Adriára kempingezni.