Keresés

Részletes keresés

Petya79 Creative Commons License 2008.08.03 0 0 573
Így nincs értelme vásárolni. Én a helyedben először megnézném a matrac pontos típusát és annak metszetét.

Vákuum matrac: ez csak egy csomagolási technológia, a szerkezete lehet többféle (hideghab, memory, latex...)
Előzmény: kisbuba13 (572)
kisbuba13 Creative Commons License 2008.08.03 0 0 572
A matrac, egy 160x200-as matrac lenne egybe. Összetételétekintve pedig, latex-kokusz keverék, amely ha jól tudom a közepesen kemény matracok közé tartozik. Több infót nem tudok róla adni, ugyanis nekem sem mutatták meg a metszetét, de az ára 114000Ft az ágyak házában . Bár egy másik helyen egy olyan matracot mutattak( ahol az ágykeretet is venném), amely vákumos, mert hengerbe van és erdeti alakját kicsomagolás után 24-óra állás során éri el és az ára:80000Ft. Ennek a matracnak az összetételét viszont nem tudom és nem ismerem ezt a fajta matracot. Ha valaki ismeri vagy van ilyen vákumos matracról van tapasztala, kérem segítsen. Szerintetek melyik lenne jobb választás.
Előzmény: Petya79 (570)
Petya79 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 571
Kiegészítésképpen az előző hozzászólásokhoz: ugyanúgy, ahogy más területen, a matracoknál is jellemző az innováció (pl. memory foam) vagy éppen a tradíciókhoz való visszanyúlás (lásd: kókuszrost). Nyilvánvalóan minden gyártónál fontos célkitűzés a tökéletességre való törekvés. Én mégis úgy gondolom, hogy az elsődleges szempont egyelőre a fogyasztói igények -, pontosabban a változatosság kielégítése. Ennek ékes példája vagy Te, mint újító vásárló (elnézést a kategorizálásért!). Ez a célcsoport az, amelyik bizonytalan a döntésében, így kénytelen különböző kockázatcsökkentő feltételekre alapozni a vásárlás biztonságát. Ez pedig jelen esetben a szubjektív véleményekre alapuló információgyűjtés, illetve a garancia kérdése. Utóbbiról csak annyit, hogy egyik matrac sem örök életű, tehát nem igazán látom értelmét ezzel foglalkozni. Nyilvánvalóan egy 10-20 ezer Ft-os matractól nem kell sokat várni, de az egy egészen más kategória (vendégágyaknál, nyaralókban időszakos jelleggel azok is megfelelnek, de mindennapos használatra alkalmatlanok).
Ugyanúgy, ahogy ISU írta, szerintem is célszerűbb inkább a saját tapasztalatodra hagyatkozni...
Előzmény: gurgyi (568)
Petya79 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 570
Pontosan milyen felépítésű az a matrac (az arányai tekintve)? Kipróbáltad?
Előzmény: kisbuba13 (566)
.ISU. Creative Commons License 2008.08.02 0 0 569
Szia !

http://www.alomvilagmatrachaz.hu/hasznos.htm

vásárlás előtt is sokszor végigolvastam ezt az oldalt, de azóta is egy korrekt tájékoztatásnak tartom.

üdv.
Isu
Előzmény: gurgyi (568)
gurgyi Creative Commons License 2008.08.02 0 0 568
Szia Isu!

Köszönöm válaszod, de inkább valami olyasmi érdekelne, hogy miért jó például a kókusz, tehát egy összegzés, hogy milyen anyag miért jó, vagy esetleg miért nem. Nem kérem, hogy írd le, de ha esetleg tudnál valami olyan oldalt ajánlani, ahol ennek részletesebben utánna tudok olvasni, annak nagyon örülnék, ha egyáltalán létezik ilyen oldal.
Előzmény: .ISU. (565)
hitchins Creative Commons License 2008.08.01 0 0 567
Köszönöm a válaszod,

Én nem akarok ebből 4 hónapos projectet, főleg, hogy a régi ágyon már nagyon nem jó aludni.:)

Végül a memory duett lesz.
Nagyon jó volt a "bio" is, de semmi extra.Kipróbálva nagyon kényelmes meg minden, de semmivel sem volt kényelmesebb mint a másik.

Ráadásul az árát is benéztem. Mindent összevetve (szállítási költséget is beleszámítva) majd másfélszer annyi lett volna a kókusz ára.

Előzmény: .ISU. (564)
kisbuba13 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 566
Éppen ágyvásárlás előtt állok.

Az lenne a kérdésem, hogy ha latex-kokusz (12-14cm vastag) matracot veszek, akkor elég olyan fix ágyrács, ami csak síma deszkákat jelent egymás után rakva. Illetve az lenne a jobb megoldás, ha vennék külön állítható keménységű rugóléces ágyrácsot. Ezt azért lenne fontos tudnom, ugyanis az ágykeretet és a matracot két külön helyen venném és, hogy kell-e külön költenem az ágyrácsra. Egyik üzletben azt möndták, hogy kell ilyen ágyrács, mert én oldalt fekvő vagyok inkább és ilyen esteben érezném az alattam levő kemény deszkákat. Ha valakinek van ilyenben tapasztalata akkor kérem segítsen.

Segítségét előre is köszönöm.
.ISU. Creative Commons License 2008.08.01 0 0 565
Szia gurgyi!

Az alapkérdés, hogy kell-e neked a rugós matrac? Rugós matrac és sima habmatrac között a legfőbb különbség az a "rugózási élmény", amiről, ha nem tudsz lemondani, akkor valóban rugós matracot válasszál, de NE azért válassz rugós matracot, mert sokan azt írták, hogy "az a legjobb"!
Ne feledd nem azok a "sokak" fognak aludni napi 8 órát 10 éven keresztül a matracodon, hanem TE!

Ha te úgy vásárolsz, hogy mindegy mennyibe kerül csak mondjatok egy márkát és megveszem, akkor menj és vedd meg a cardo-tól a "Devotion"-t, de ha úgy, hogy van xezer Ft-od, akkor azért az összegért nézz körül a neten, hogy milyen lehetőségek vannak, majd személyesen győződj meg róla, hogy NEKED melyik lenne a legjobb.
És Te győzd meg saját magad és NE az eladó győzzön meg, mert akkor minden matracüzletben vehetnél egy-egy matracot!

üdv.
Isu
Előzmény: gurgyi (563)
.ISU. Creative Commons License 2008.08.01 0 0 564
Szia hitchins!

Ugyan szakértő nem vagyok, de egy éve én is átmentem a matracvásárlás tortúráján...
Hosszútávon mindkettőre igaz lehet a kigödrösödés! Hosszútávon! Amivel nagyjából én számolok az az, hogy általában 2 v 3 év teljes gari van a matracokra, tehát addig feltételezhetően nem fog gödrösödni(bár volt itt rá példa akinek mégis, ő a materasso-t szidta). Utána már csak valamiféle részgarancia van ahol egyik gyártó 8 másik 10, 12 vagy 15 "részgarit" vállal, tehát optimistán hozzáállva , ha az én jó minőségű 90*180-as 100000ft -os matracom vagy a feleségem 80000-es matraca 8 évet kibír, akkor nagggyon örülni fogok neki.

Nehéz ügy ez "a melyik a jobb választás", mert szinte évről évre jönnek ki új anyagok, új megoldások és mire valaki megírná, hogy az én matracom ilyen jó volt 6 éven keresztül addigra lehet, hogy azt a matracot(azt a felépítésű, anyag-összetételű) nem is lehet kapni.

Mindenki döntsön saját belátása szerint... Én "a tudomány mai állása szerinti legmodernebb technikával, tudományosan kifejlesztett" anyaggal bíró matrac mellett maradtam a Bio-nak hírdettekel szemben, mert kérdeztem én, hogy ha a kókuszrostokat bevonjuk valamiféle latex anyaggal, hogy hosszabb ideig rugalmas maradjon a kókusz és ezekre a bevont kókuszokra ugyanolyan "bioszivacsot" teszünk alá meg fölé, mint az én azonos alapanyagú kaucsukfa nedvéből + egyéb adalékokból előállított "nem bioszivacsom" , akkor kiderülhet, hogy az én nem bioszivacsom közel hasonlóan bio az igazi bioként hirdetetthez.
Tehát köszönöm, de nem szeretnék extrajól szellőző kókuszon feküdni, mert nem izzadok ki esténként 2liter vizet és nem is pisilek be, valamint nem is akarok a fejemet a matracba belenyomva az extrajól szellőző kókuszrostokon keresztül levegőt venni.

:)

Remélem sikerül jól döntened a vásárláskor! Ne hamarkodd el!! (én 4 hónapig keresgéltem)

üdv.
Isu
Előzmény: hitchins (562)
gurgyi Creative Commons License 2008.07.30 0 0 563
Sziasztok!

Én is ágybetétet szeretnék venni, átolvastam már jó pár oldalt a fórumon, de nem sokra jutottam. Amit kinéztem most azt nem ajánlottátok (Jyskben lesz holnaptól akciós a GOLD S30-as, ezt néztem ki elsőre, elég jónak tüntek az adatok). A Demko honlapján nem találtam semmit ami megfogott volna, ráadásul elég vékonynak tartom a matracaikat a többi márkához képest. Pár hónappal ezelőtti hozzászólásokban nem ajánlották a kókuszréteggel ellátott matracokat, mert eltörik, és nyugaton már különben sem használják. Amit ajánlottak az a táskarugós matrac volt. Azt írtátok, hogy az Ikea és a Jysk felejtős. De milyen márkában éri meg egyáltalán nézelődni?

hitchins Creative Commons License 2008.07.28 0 0 562
Sziasztok!

Mi is matracvásárlás előtt állunk.
Memory Duet-et találtuk eddig megfelelőnek, és egy 8+8 kokusz latex combo-t.
Kényelemre mindkettő kellemes volt, (kb árban is ugyanott lenne) viszont nem tudom, hosszú távon melyik lenne jobb választás.

Az egyik boltban a memory duet-re azt mondták, (mivel alapja hideghab) nem lesz túl tartós, max 5-6 év után kigödrösödik.
A másikban a kokuszra mondták ugyanezt, hogy hosszú távon nem túl jó, mert pár év alatt összetömörödik, gödrösödik...

Most, hogy legyek okos? Még arra sem foghatom, hogy más profil, mert mindkét bolt árulta mindkét fajta matracot.

Van esetleg valakinek tapasztalata, esetleg hozzáértő válaszát is örömmel fogadnám.

köszi
GreyWolf4 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 561

Hi.

 

A Novetex-nél is lehet 50e kaukció ellenében kb 1 hétre. A Duna plazás boltot tudom ajánlani, nagyon segítőkész az eladó.

 

Üdv. 

.ISU. Creative Commons License 2008.07.25 0 0 560
Szia!

Biohome.hu - én elvittem, de csak egy éjszakára kaució ellenében.
De régebben úgyhallottam, h a matrackirálynál is lehetséges, de azok közül is a Dózsa György úti ahol némileg készségesebbek.

üdv.
Isu
Előzmény: enneirda (559)
enneirda Creative Commons License 2008.07.24 0 0 559
Tapasztaltak, s.o.s!
Tudtok-e olyan helyeket, ahol kipróbálásra haza lehet vinni a kiválasztott matracot? Az IKEÁ-ban télen több hónapig volt egy ilyen akció, azóta is minha valamelyik honlapon láttam volna ilyesmit hirdetni. A bolti 5 perces kipróbálás ugyanis semmire nem jó; legalább néhány éjszaka kell a dologhoz. Külhoni rokonaim szerint náluk minden cég így árul matracot -- én viszont nálunk mostanság semmi ilyen lehetőséget nem találok. Tud valaki segíteni?
Köszi!
lenacska Creative Commons License 2008.07.21 0 0 558
OK, köszi szépen még egyszer a segítséget!
Előzmény: Petya79 (556)
GreyWolf4 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 557

Sziasztok!

 

Szeretnénk venni 160*200 as matracot a párommal. Minél többet foglalkozunk a kiválasztásával, annál bizonytalanabbak vagyunk.

 

Jelenleg két gyártó, a Rottex és a Novetex, latex-kókusz-latex matracaiban gondolkodunk fix ágyrágyra. Kiválasztásnál figyelembe vettük, hogy mindketten azonos súlyúak, azonos alvási helyzet (hát és oldalt), illetve hogy antibakteriális, atkamentes és mosható huzatú legyen a matrac. Ami a fő szempont volt még hogy az alátámasztás jó legyen, mert mindketten gerincproblémákkal küzdünk.

 

Kérdéseim a következők:

- garancia feltételekről, és tapasztalatokról tud valaki infót mondani a két fenti gyártóval kapcsolatban?

- latex-kókusz matracon kívül szerintetek mi lenne még a jó? esetleg memory foam?

 

Köszi.

 

 

 

Petya79 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 556
A hidegöntéssel készülő HR hab sokkal jobb légáteresztő-képességű, mint a normál PUR habok. Így nem tartja meg a nedvességet sem, egyszerűbben átszellőzik. Ez a tulajdonsága egyébként elősegíti az antiallergén kialakítást. Nagy rugalmasságú, tartós, alaktartó hab, viszont nincsenek meg benne azok a jellemzők, amelyek a viszkoelasztikus habokban (tehermentesítés, nyomáspontok csökkentése). Árban nagy valószínűséggel drágább, mint a hagyományos PUR habok. Talán kérdezd meg ezeken a címeken is, elvileg ők is forgalmazzák az Eurofoam habokat: www.porex.hu, www.pamufeld.hu
Vagy ezen kívül általában kárpitoskellék üzletekben is beszerezhetők...
Előzmény: lenacska (555)
lenacska Creative Commons License 2008.07.19 0 0 555
Köszi szépen a választ, sokat segítettél! Azt írod, a PUR habba könnyen beleizzad az ember, és mi a helyzet a HR habbal? Ebbe nem izzadunk bele olyan könnyen, v. ugyanúgy beleizzadunk, csak ennek meg van oldva a szellőzése, és ezért nem penészedik be? Azt hiszem csak megérné HR habot venni, nem? Ezek szerint (ha ez rugalmasabb), kényelmesebb is lehet, nem is biztos h kell rá másik réteg (pl. memory), ugye? Csak félek, h ez sokkal többe kerül, mint a PUR. Nem tudsz esetleg más helyeket, ahol a Révész-hez hasonlóan foglalkoznak matracvágással és olcsók? Vagy vmi tipp, h mit írjak be a Google-ba, mert eddig nem találtam semmit...? Még nem érdeklődtem a Révésznél, de fel fogom őket is hívni. Köszi előre is a segítséget!
Előzmény: Petya79 (554)
Petya79 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 554
Gyakorlatilag a HR hab is PUR hab, csak senki nem hívja így. A HR jelentése: high resilient, azaz nagy rugalmasságú hab (a "normál" PUR habhoz képest legalább 25%-kal nagyobb az alakvisszanyerő képessége). Hívják hideghabnak is (kaltschaum), ami pedig magára a gyártási eljárásra utal (hideg öntéssel készül).
A másik kérdésedre válaszolva: valóban, az említett weboldalon csak a normál PUR habok vannak feltüntetve. Gondolom, hogy a HR habokat is forgalmazzák, de mivel semmilyen tekintetben nem vagyok érdekelt ennél a cégnél, biztosan nem állíthatom. Az árakról is ők tudnának pontos felvilágosítást adni.
Egyébként ha táblás szivacsot szeretnél venni, szerintem az N4050-es ("N"=normál, "40"=40 kg/m3 térfogatsűrűség, "50"=5.0 kPa nyomófeszültség) bőven megfelel a célnak, főleg, ha ráadásul memory habbal akarod rétegelni. A latex beszerzése viszont már problémásabb lenne...
Huzatot bármelyik lakástextil üzletben tudsz vásárolni, elég egy lepedő is. Én régebben egy vastag pamut lepedőbe "göngyöltem bele" a szivacsot. A vastagabb huzat használata elsősorban a normál PUR haboknál lényeges, mivel könnyen beleizzad az ember (az ülőbútoroknál is célszerű vastagabb, lehetőleg nagyobb részt pamut összetételű huzatot, pl. zseníliát választani).
Ha viszont a fedőréteg memory hab lesz, elegendő egy egyszerű gumírozott szélű pamut védőhuzat is (a Jysk-ben 1000-1500 Ft körül mozog)
Nyilvánvalóan úgy célszerű kalkulálni, hogy az ember nagyjából fele áron kihozza a matracot (memory matrac esetében, 160x200-as méretet feltételezve olyan 50 ezer Ft körül). Ha ennél jelentősen többe kerül, akkor természetesen célszerű "gyári" matracot vásárolni, már csak a garancia miatt is.
Előzmény: lenacska (553)
lenacska Creative Commons License 2008.07.17 0 0 553
Szia! Ha nem haragszol, én is szeretném a tanácsodat kérni, miután végigolvastam a topikot. Arra jutottam, h HR habból szeretnék vágatni matracot, esetleg pár cm memory habbal v. latexszel a tetején, ha kényelmetlen lenne. Néztem az általad ajánlott Révész féle weboldalt, de ott úgy látom, h PUR habról van szó (asszem az Eurofoam oldalán írják ezt pontosan). Szóval a kérdésem az lenne, h tudsz-e róla esetleg, h foglalkoznak HR habbal is, v. tudsz-e ajánlani még több olyan hasonló helyet, ahol érdemes lenne ezügyben érdeklődni? És ha nem az oldalon szereplő méretek közül választok, akkor vajon van plusz munkaköltsége neki? Másik kérdésem, h huzatot honnan lehet/érdemes szerezni? És ez kb. mennyibe kerül pluszban, mert akkor lehet h ugyanott fogok tartani, mintha készen vennék egy matracot huzattal együtt. Mondtad, h vmi jó vastag pamutvászon anyag az ideális, ezt kifejtenéd kicsit bővebben, h miért? A HR hab az egyébként = a hideghabbal? És ha csak sima habszivacsot emlegetnek, akkor az biztos a PUR habot jelenti, v. ez hogy van?
Nagyon köszi előre is a segítséged!
Előzmény: Petya79 (552)
Petya79 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 552
Nem kell ezt annyira túlbonyolítani: azt válaszd, amelyiket kényelmesebbnek tartod...
Előzmény: pantli (551)
pantli Creative Commons License 2008.07.16 0 0 551
Van itt valaki? :(
pantli Creative Commons License 2008.07.15 0 0 550

Bocs! Sikerult ketszer elkuldenem majdnem ugyanazt a szoveget. Az egyiket elveszettnek hittem.

:)

pantli Creative Commons License 2008.07.15 0 0 549

Sziasztok!

 

Matracot szeretnek vasarolni, ehhez szeretnem kerni a tapasztaltak es hozzaertok tanacsat. En alapvetoen haton illetve, neha hason alszom.

 

Egy baratnomnel tobbszor is aludtam a kemenyebb matrac+dormeos memory foam fedoreteges agyaban es nagyon jokat aludtam rajta minden egyes alkalommal.

 

Szoval alapvetoen memory matracban gondolkodom. Viszont mindenkepp fej+labemelos agyracsot szeretnek. Nem tudom, hogy a memory-hoz mennyire ajanlott ez a tipusu agyracs.

 

Az Easy Sleep Memory Duet matrac elsore rogton nagyon kenyelmes volt, de a 3 cm Memory reteget kicsit keveslem.

Majd probaltam 6cm Memory+hullam kokusz reteg+4cm Memory osszetetelt.  Ez is kenyelmes volt, bar kicsit kemenyebb.

Illetve probaltam 4cm latex+hullam kokusz+6cm latex 2 oldalas matracot. A 4cm latex nagyon kemenynek tunt, de sokan mondjak, hogy csak megszokas kerdese es ezt ajanljak, ha az ember haton alszik.

Mindezt a kokoflexnel neztem.

Ismeri valaki ezt a markat?

 

Nagyon koszi. 

pantli Creative Commons License 2008.07.15 0 0 548

Sziasztok!

 

A tapasztalt es szakerto matracvasarlok tanacsat szeretnem kerni.

Alapvetoen haton, illetve neha hason alszom.

 

Egy ismerosomnel tobbszor aludtam a kemeny patrac+memory foam fedomatrac osszetetelu agyaban es azota sem aludtam ilyen jokat.

 

Ezert szeretnek memory foam matracot venni, viszont mindenkeppen fej es labemelos agyracsot szeretnek ala venni.

Szerintetek mennyire kombinalhato a ketto egymassal?

 

Az elso memory foam matrac, amit kiprobaltam az az Easy Sleep Memory Duet volt. Elsore nagyon kenyelmes volt, de ezt szerintem nem lehet fej/labemelos raccsal hasznalni, mert nem rugalmas benne a habszivacs. Es a 3 cm memory foam is eleg kevesnek tunik. Szerintetek? 

 

A kokoflex markaban neztem 6 cm memory foam+4 cm hullamkokusz+4 cm memory foam osszeallitast. Egy kicsit kemenyebbnek tunt ez az osszeallitas mint az ismerosom matraca.

Egy masik, amit probaltam az egy 6 cm latex+4 cm hullamkokusz +4 cm latex osszeallitasu matrac volt. A 4 cm oldala eleg kemeny volt, de talan megszokhato, persze 5-10 perc fekves utan nem derul ki semmi.

 

Ismeritek a kokoflex markat? A kemeny matracot meg lehet szokni?

 

Koszi elore is a segitseget. 

Findzs Creative Commons License 2008.07.13 0 0 547
befutott egy kis pénzmag és vettünk két db 80x200 rugós ágyrácsot
5000.- / db BETA márkájut a jysk-ben
feszesen tart mégis kellemesen rugalmas, tudom ajálani azoknak akiknek viszonylag vékony a matracuk a mienk szivacs- kokusz- szivacs 5-2-5 cm (12cm)
Tojglius Creative Commons License 2008.07.11 0 0 546

Egy hasznos tipp... akinek van egészségpénztári kerete, az arra vegye a matracot, demkot és cocoflex-et szó nélkül elszámolják rá... de érdemes megkérdezni a forgalmazókat, hogy van-e náluk olyan ami elszámolható...

 

mi arra vettünk végül matracot, így maradt pénzünk rendes ágyra is...

 

Csharpy Creative Commons License 2008.07.11 0 0 545
Köszi a tanácsokat, kinyomtatom a válaszod és beviszem az üzletbe, hogy írásod alapján adják a matracot. :-) Thx!
Előzmény: Petya79 (544)
Petya79 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 544
Oldalt fekvéskor a következőket kell figyelembe venni: az adott testsúly jóval kisebb felületen oszlik meg, mint hanyatt fekve, ezért erősebb nyomáspontok alakulnak ki a csípő ill. a vállak tájékán.
Amire figyelned kell:
Korábban már írtam, hogy érdemes minél vastagabb párnázóréteggel ellátott matracot vásárolni. Ez az oldalt fekvők esetében hatványozottan igaz.
Fontos, hogy ne legyen a matrac kemény. Bonell-rugós matracot inkább többzónás kivitelben keress, táskarugós esetében viszont megfelelő lehet az "1 zónás" is.
Ha csak "tisztán" HR habos vagy latex matracot választasz, szintén célszerű valamilyen többzónás kialakításút választanod.
Több rétegű matrac esetében pedig (hideghab+memory réteg, kókuszrost+latex réteg stb.) elsősorban a minél vastagabb párnázóréteg a mérvadó.
Ha az anyagi kereteid megengedik, én ajánlom Neked a memory matracokat. Persze ez egyénfüggő, de nekem személy szerint bevált: valóban igaz, hogy egyenletesen elosztja a nyomáspontokat, megszűnik a kellemetlen forgolódás, pihentető alvást biztosít.
Előzmény: Csharpy (543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!